Találatok a következő kifejezésre: Jővő hét megyek (179 db)

Kecskeméti kismamák! Van itt valaki, aki jövő héten megy genetikai tanácsadásra?

Nincs kedvetek beszélgetni, kicsit er?síteni egymást? Én kicsit el vagyok ken?dve, vastagabb nyaki red? miatt javasolták... Még semmi sem biztos, de félek. :-(

Legjobb válasz: Szia.Én jövõ héten megyek aminóra elhiszem hogy el vagy kenõdve. Ha valami rosszat hallunk a babáról nagyon rossz, én is kiborultam, de most már egy picit jobb. Nekem a 12 héten a kombinált teszt vér eredménye nem lett jó. Bízom a legjobban kitartást neked is.

Szia.Én jövõ héten megyek aminóra elhiszem hogy el vagy kenõdve. Ha valami rosszat hallunk a babáról nagyon rossz, én is kiborultam, de most már egy picit jobb. Nekem a 12 héten a kombinált teszt vér eredménye nem lett jó. Bízom a legjobban kitartást neked is.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy sokat nem javít a helyzeten, de nekem valahogy bejött, hogy ha halkan relaxációs zenét hallgatok, akkor valahogy ellazulok és nyugodtabb leszek. Egyébként unokatestvéremnek is volt amniója és mondta, hogy érdemes elõtte valamilyen homeopátiás szert szedni, mert egyrészt segít megnyugodni, meg van valami másik, ami csökkenti a görcsök vagy gyulladás kialakulását, valami ilyesmi. Én tutira megnézem, ha gondolod megírom az infót, mert elõtte este meg a vizsgálat napján kell szedni, meg talán amíg pihenni kell és mivel homeopátia ártani biztos nem árt. Én annyira nem hittem ezekben a dolgokban, de már tudom, hogy tényleg hatásos!
A kérdező hozzászólása: Hát igen..., én sem tudtam hirtelen, hogy sírjak vagy nevessek :S Amúgy a dokim tiszta ideg lett, mikor megírtam ezt neki és visszahívott, hogy ilyen az õ praxisában még nem történt, meg beszélni akart a genetikussal, hogy akkor most mi legyen, azt is kérdezte, hogy ki vette észre a hibát, mondtam, hogy én... Kicsit elbizonytalanodott, hogy így is legyen-e vizsgálat, de mondtam neki, hogy én már csak így leszek nyugodt. Megígérte, hogy ha szerdán túl leszek a dolgon már péntekre megpróbálja kideríteni az eredményt! Te nem tudod esetleg megkérni a dokidat vagy valaki ismerõst, hogy segítsen egy kicsit meggyorsítani a dolgot? Kicsit nyugodtabb vagyok, de azért nem teljesen, mert még mindig ott van a lehetõség ugye, de nagyon-nagyon bízom. Ja, és tegnap óta van egy olyan érzésem, hogy kisfiú van a pocakban, nem tudom igaz lesz-e, de legalább ez is kiderül nemsokára. :)
:-)))))) Hát ez hihetetlen... Az elnézés édes kevés egy ilyen esetben szerintem. El hiszem, hogy megcsináltatod én is így tennék a helyedben. Ez azért nem így müködik szerintem. De legalább egy kicsit nyugodtabb vagy már. Én sem szeretnék mást csak túl elnni az aminón és végre tudni hogy mi van.
A kérdező hozzászólása: szia, képzeld, ha nem velem történik meg, azt mondom talán el sem hiszem... a kombinált tesztem eredménye pozitív lett down-ra elég borzalmas arányokkal, annak ellenére, hogy a véreredmény a laboros szerint is jó lett, megnéztem jobban a leletemet és kiderült, hogy elírták a születési dátumomat, 1983 helyett 1973-at írtak, így 29 helyett 39 éves életkorral számolták ki az arányszámokat, hívtam ezerrel az andrológiát, hogy gubanc van, a nõ persze nem gyõzött elnézést kérni és az adatomat átírva NEGATÍVRA jött ki a lelet, sokkal jobb arányszámokkal természetesen, ennek ellenére jövõ hét szerdán meg lesz a biopszia, mert most már úgyis csak így leszek nyugodt, így már abban sem vagyok biztos, hogy a tarkóredõ méret valóban annyi-e amennyi, amikor ott sem látott mindent teljesen jól a szonográfus... na erre varrjak gombot! :S
Kedden megyek aminóra. 2-3 hét mire meglesz az eredmény. Hát nyugodt én sem vagyok sõt egyre idegesebb ahogy közeledik az idõpont. Megírom mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: Szia, tegnap voltam a tanácsadáson, ahol megkaptam az idõpontot a méhlepény biopsziára, jövõ héten szerdán lesz és utána kb. 2 hét mire lesz eredmény. Addig elmegyek még egy 4D-s ultrahangra, hogy ott is megnézzék mi a helyzet, legalább láthatom a picikémet. Ha rossz, akkor legalább elkezdek felkészülni lelkileg, ha nem, akkor talán kicsit nyugodtabb leszek. Nekem mára várható a véreredmény, nem várok túl sokat, az uh miatt ugye, mint ahogy azt nagy kedvesen közölték. Te már túl vagy az amnión vagy még elõtte állsz? Írd meg te is feltétlenül, hogy mi lett az eredmény! Természetesen drukkolok nagyon!!! :-) Azért belegondoltam, hogy tegnaphoz 3 hétre tudom meg legkésõbb az eredményt, hát mit mondjak, biztos lesz még az életben ennél nyugodtabb 3 hetem is... :S
Szia A nyakiredõ nálunk 2, 3 lett de a véreredmény teljesen rossz lett. Dolgozom én is de otthon sem lenne jobb mert akkor meg mindig ezen gondolkodnék itt legalább lefoglalom magamat. Kitartást majd írd meg mi lett az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Szia, nagyon köszi biztató szavakat! Kívánom, hogy Nálatok is minden a legnagyobb rendben legyen és, hogy minél hamarabb kiderüljön, hogy nincs semmi baj a babáddal. Nálunk is 1. baba, igazából az uh-s nõ többször is megjegyezte, hogy tök homályos a kép és alig lát valamit, mért 3, 3-at és 3, 6-ot is, végül a nagyobb eredmény került a leletre :( Orrcsontra azt írta, hogy 2 mm. Bizakodom nagyon, hogy minden rendben lesz, de ettõl a várakozástól képes lennék a falnak menni, dolgozni is elég vacak így... Neked miért kell amniora menni?
Milyen vastag lett a nyaki redõ?
Szia 15 hetes elmúltam már. Nekem Gyõrbe csak az aminót ajánlották. Kedden 16 hetes 2 naposan megyek aminóra. Azóta várok a csodára, meg arra hogy meg ne zavarodjak. Utána nekem még két hét mire meg van az eredmény legalább. Kitartás biztos nem lesz gubanc...Bízni kell más hogy nem megy mert ez végig egy aggódás lesz. 1.gyermek nálunk de nem gondoltam volna, hogy ez lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy. Hát éppen most hívtam a labort, érdeklõdtem, hogy esetleg van-e már eredménye a vérvételnek, mondták, hogy majd csak hét vége felé, de ne számítsak sok jóra, meg úgyse megyek vele sokra, mert az uh eredmény úgyis lehúzza!? :S Ez most mi a fenét jelent? Kezdtem már kicsit megnyugodni, erre most ez... Te hányadik hétben vagy, hogy amniora kell menned? Én pont ma töltöm a 13. hetet és nekem még méhlepényvizsgálatról volt szó. Úgy tudom amniot csak a betöltött 15. hét után csinálnak..., nem?
A kérdező hozzászólása: szia, drukkolok, hogy minden rendben menjen holnap és nagyon vigyázz magadra utána, állítólag pár napot érdemes feküdni, hogy biztos minden oké legyen :-)

Jövő héten megyünk le Balatonra telekre. Milyen ruhába vihetem ki 9 hónapos babám a strandra. Természetesen vízbe még nem megy be.30 fok lesz elvileg. Esetleg kis medencéjébe pancsolhat?

Legjobb válasz: Én akkor tenném ki pancsolni, ha már legalább 2 hete 30 fok körüli a hõmérséklet, nálunk tegnap is 25-30 fok között volt, de hûvös szél fújt mellette, szerintem ez így áprilisban nagyon korai lenne, hiába van 30 fok. Ugye nem mindegy, hogy több hete tartó nyári kánikula van, vagy csak 12-15 óra között van 30 fok.

Én akkor tenném ki pancsolni, ha már legalább 2 hete 30 fok körüli a hõmérséklet, nálunk tegnap is 25-30 fok között volt, de hûvös szél fújt mellette, szerintem ez így áprilisban nagyon korai lenne, hiába van 30 fok. Ugye nem mindegy, hogy több hete tartó nyári kánikula van, vagy csak 12-15 óra között van 30 fok.

Jövő héten megyek cukorterhelésre, egy hete kicsit magasabb, de még határérték alatti cukrot mért a nőgyógyász. Lejjebb mehet a cukrom?

Ha addig nem eszek cukrot, lisztet, krumplit, rizst, fehér kenyeret, vagy csak minimálisat,ennyi id? alatt lejjebb mehet a cukorszint?

Legjobb válasz: Szia én is így voltam,de ha a diéta szerint étkezel akkor egy hét alatt le megy a cukrod.

Szia én is így voltam, de ha a diéta szerint étkezel akkor egy hét alatt le megy a cukrod.
szia, szénhidrátbevitere figyelj, cukrot mellõzd és a többit módjával, 5 ször egyél keveset, és a terhesség végéig figyelj erre, mertha csak a vizsgálatig csinálod és utána nem és mégis határértéken marad akkor az nem jó, nem érdemes addig "kihúzni" hogy az eredmény jó legyen, végig figyelj erre és nem lesz baj

Tud valami valamit a korai menopauzárôl? 1 hete késik a nemvárt (még sose volt ilyen) de a teszt nem mutat ki semmit. Orvoshoz jövõ héten megyek. Kaptam már mindenféle kezelést és most a rettegés és a remény között vagyok.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Azért mert 1 hete késik még nem ok, hogy azt hidd korai menopauzád van. 1 hét késést még egy kis stressz is okozhat. Ha meg valami kezelés alatt állsz akkor pedig az is okozhatja. Ha eddig mindig pontos volt a mensid és most késik akkor lehet baba is a dologban, csinálj egy másik fajta tesztet is, illetve az elõzõt mikor csináltad, lehet még nem mutatta ki, de attól még lehetsz terhes.

Hány éves vagy? Azért mert 1 hete késik még nem ok, hogy azt hidd korai menopauzád van. 1 hét késést még egy kis stressz is okozhat. Ha meg valami kezelés alatt állsz akkor pedig az is okozhatja. Ha eddig mindig pontos volt a mensid és most késik akkor lehet baba is a dologban, csinálj egy másik fajta tesztet is, illetve az elõzõt mikor csináltad, lehet még nem mutatta ki, de attól még lehetsz terhes.
Miért gondolod h korai menopauza? Lehet vmelyik hormonod rakoncátlankodik, vagy esetleg stressztõl is késhet.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ :-) 36 éves vagyok, és most éppen "tiszta2 vagyok 2 hónapja elõtte kaptam kezelést. Eddig nem is aggódtam, de a múlt héten a Kaaliban a doki betette a fülembe a bogaragt, hogy nem tetszik neki, hogy rövidültek a ciklusaim (hozzáteszem, mióta gyógyszereznek) és elképzelhetõ, hogy elöregedtem :-( és még soha nem késett, egyetlen napot sem, inkább elõbb jön meg..De nagyon reménykedek, nem alkoholizálok, nem dohányzom, csak nem történhet ez meg..
A kérdező hozzászólása: és hát még az is a történethez tartozik, hogy 2 éve próbálkozunk babával, de nem jön össze :-( azóta szedtem Clostít, kaptam szurikat a lombik elõkészítéséhez (de nem tudtak mit leszívni :-( ) szóval a szervezetem gondolom dugig van hormonokkal...és hát persze mindig ott a halvány remény is :-(
Úgy tudom van vmilyen vizsgálat vagy vérvétel, amivel meg tudják nézni, h mennyi még a petesejt állomány. Sajnos nem tudom a vizsgálat nevét. A hormonoknál az FSH érték is jelzi azt hiszem ha baj van.
A kérdező hozzászólása: Köszi :-) a legrosszabb az, hogy eddig semmilyen eredményem nem jelezte, és hát persze, hogy a hormonvizsgálatot a ciklus elsõ 4 napjában kéne elvégezni...ezért figyelgetem magam, hátha a korai elöregedés jeleit venném észre - jó, tudom, várni kell, de a paranoia kezd elhatalmasodni rajtam :-)
AMH, azaz anti muller hormont kellene nezni. Abbol kimutathato a petefeszek aktivitasta.
A kérdező hozzászólása: Arra írt ki a doki, de csak a ciklus 2-4 napjára :( bocs, aki az AMH-t írta, valamit elnyomhattam, mert a "hasznos"-t akartam bejelölni..

Én 9 hetes terhes vagyok és jövő héten megyek az orvoshoz, de semmit nem érzek, reggeli rosszullétem sincs, undor valamitől és attól félek, hogy esetleg elment a picur, nagyon aggódom érte. Vagy ilyenkor még senki se érzi a babáját?

Legjobb válasz: Mindenkinél más, ne aggódj! Nekem eleinte álmosság, fáradtság volt, a 7.héten mensziszerû hasfájás, amin segített a Magne B6. A terhesség elején csak 1* hánytam, a 14.héten, mikor elvileg már múlnak a tünetek. A 12.heti UH után megnyugodtam, azóta nem is aggódom annyit a pici miatt.

Mindenkinél más, ne aggódj! Nekem eleinte álmosság, fáradtság volt, a 7.héten mensziszerû hasfájás, amin segített a Magne B6. A terhesség elején csak 1* hánytam, a 14.héten, mikor elvileg már múlnak a tünetek. A 12.heti UH után megnyugodtam, azóta nem is aggódom annyit a pici miatt.
Szia! Én 7+4 hetes vagyok. Én is nagyon féltem, hogy valami gond van, mert nekem sem volt semmi tünetem. A kezdeti menzi szerû érzés is teljesen elmúlt a múlt héten, sõt már a melleim sem fájtak egyáltalán.. Tegnap voltam dokinál és minden rendben van! :) 12, 6 mm-es és hallottam, ahogy dobogott a kicsi szíve! :) Ne aggódj! Semmi gond nem lesz! Örülj, hogy nem kínoznak a tünetek! Ha baj lenne, biztosan lenne más jele is! Ha nem vérezgetsz nem hinném, hogy lenne bármi gond is! Gratulálok! :) Boldog babavárást!
szia.én 11hetes vagyok.nekem se volt tünetem, csak a menzesz kimaradása, meghogy nagyon fájtak a melleim, ennyi, és még most sincs, se szédülés, se hányinger.tegnap voltam orvosnál, minden rendben van.ugyhogy ne izgulj, nem vagyunk egyformák.minden rendben lessz.boldog baba várást.
majd lesz, kicsit korai, vagyis nem mindenkinel jelentkeznek ennyi idösen a kellemetlensegek, nekem 12 hetesen kezdödött az emelyges es a kaja undor.majd visszasirod meg ezt:)
elözö vagyok, nem mindenkinel mulik el idövel, föleg nem 14 hetesen.majd akkor jön a java.van aki vegig szenved a terhesseg alatt, persze ez edes szenvedes:)

Valaki segítene egy kicsit? Jovo heten megyek nemet versenyre, es nagyon sok tételt meg kell tanulni. De van egy amihez nem találok normálisat. Unsere Schule. Ajánlanátok egy oldalt ahol ilyet találok, vagy valami ilyesmit?

Legjobb válasz: Nem tudsz írni az iskoládról? Csak jellemezni kell, kinézet, tagozatok, tanárok, sportolási lehetõségek ilyesmik. Elmondod mivel vagy elégedett és mivel nem, egyáltalán miért oda jelentkeztél, itt kicsit kitérhetsz a jövõre vonatkozó terveidre is néhány mondat erejéig. Én a 20 weniger 1 címû könyv alapján tanulgattam.

Nem tudsz írni az iskoládról? Csak jellemezni kell, kinézet, tagozatok, tanárok, sportolási lehetõségek ilyesmik. Elmondod mivel vagy elégedett és mivel nem, egyáltalán miért oda jelentkeztél, itt kicsit kitérhetsz a jövõre vonatkozó terveidre is néhány mondat erejéig. Én a 20 weniger 1 címû könyv alapján tanulgattam.
A kérdező hozzászólása: Már nekem is meg van a konyv, amit említettel, koszi

Nem voltatok nyugtalanok, mikor a 14. hét környékén már nem volt annyi tünet? Ugye nem kell félnem, hogy valami nincs rendben? 11, 5 hetesen voltam UH-on és csak a jövő héten megyek megint.

Legjobb válasz: 15 hetes vagyok, egy hete kicsit még nyugtalankodtam, de szerencsére a szagérzékenységem megvolt. Most viszont úgy beindult a hasam, hogy tuti fejlõdik benne a baba! Már néha mintha érezném is... Tarts ki!

15 hetes vagyok, egy hete kicsit még nyugtalankodtam, de szerencsére a szagérzékenységem megvolt. Most viszont úgy beindult a hasam, hogy tuti fejlõdik benne a baba! Már néha mintha érezném is... Tarts ki!
Nem. Ui. 4 terhességbõl 3-nál egyáltalán nem is volt semmilyen tünetem, a 4. alatt is csupán enyhe émelygés volt reggelente néhány napig... A tünetek megléte, enyhülése vagy nem léte nem jelent semmit, nem lehet belõle következtetni semmire.
Nyugi!! Nem kell izgulni! Biztos minden rendben! Lassan majd meg fogod érezni hogy rugdos, mutatni fogja hogy ott van. Meg majd jönnek más tünetek:) :) 20 heteske
Szerintem tök jól érzi magát odabent a kicsi. Nem kell aggódni! Persze mindenkiben van egy kis egészséges aggódás, de biztos, hogy nincs semmi baja! Nekem sem volt semmiféle tünetem, ami amúgy még jó is! 20 hetes kismami
hmmm :-) 14-15 hetes lehettem mikor sírva hívtam fel egy tapasztalt barátnõmet, hogy biztosan baj van mert elmúltak a tünetek :-) õ nyugtatott hogy ez természetes. azóta persze már cifrábbak is elõjöttek, de természetes az aggodalmad, ám mégis ne aggódj :-) szia, 23 hkm
Nem, a 14. hétre ha szerencsések közé tartozol, elmúlik a reggeli émelygés, a fáradékonyság, de még egy pár hétig nem érzed mozogni a picit. Van pár hét, amikor ki tudod élvezni a terhességedet minden gyötrõ tünet nélkül. Egyedül a kajálásra vigyázz, mert visszatér az étvágy a 2. harmadban, és ooolyan jó enni, amit az ember megkíván! :-) Egyébként természetes, hogy a két ultrahang között aggódik az ember, én a 12. heti után a 18. héten voltam, és már alig vártam, hogy megtudjam, minden rendben volt-e a picurral odabent, amíg "nem találkoztunk". A mostani meg még hosszabb idõ volt, múlt héten volt a 28. heti uh (a 18. heti után), de hál'Isten minden rendben volt, mondjuk már éreztem mozogni a babát, de jó volt újra látni. :-) Boldog babavárást, és ne aggódj! :-)
Ne aggódj én minden este rágtam a körm, ömet, amikor még nem mozgott, hogy mi lehet vele él-e még...tök kiborító:D Amikor mozogni fog azon fogsz aggódni, ha egy nap mondjuk kevesebbet mint szokott:D 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat, mindenkinek boldog babavárást kívánok. :)

28. hetemben vagyok, megijesztett, hogy a picikém veséjében 4, 5mm tágulat illetve a jobb agyi oldalkamrában 7, 8 mm-es tágulatot láttak. Mit jelent ez, hogy így a kettő együtt, vagy a külön-külön? Jövő héten megyek csak dokihoz.

Legjobb válasz: Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.
a 22. hét után lehet már látni.
16. hét után láthatják, ha a baba is úgy akarja. Nekem is a 18 hetes uhon mondták, hogy kislány, de most a 26 hetes uhon nem látta a doki, mert nem úgy feküdt. A babán múlik, technikai akadálya nincs.-)
Szia, Nekem a 12. heti nyaki redõn megmondták, mert átváltott 4d-re és gyönyörûen látszott a kis bögyörõje.Viszont van 2 ismerõsõm akinek szülésnél derült ki, mert mindig takargatta magát a pici kezével :oD kis szégyenlõs.. 18 hetes kismami
Nekünk csak most, a 30.héten mutatta meg magát.
Szia! Nekem a 19. héten a sima uh-án a kórházba megmondták, hogy kislány. Szerintem ha megmutatja magát akkor lehet látni.
Szia! Nekem a 15. heti 4D-n megmondták, hogy fiú. Most 22 hetes vagyok, azóta a genetikai UH-n is megmutatta, hogy fiú!
nekem 18 hetesen !D-n megmondták, hogy kisfiú és azóta is az :-), rá két napra volt a genetikai és ott is azt mondták. tehát 19 hetesen ha úgy mutatja magát, akkor megtudják mondani.
20 hetesen mondták meg, hogy kisfiú. innentõl szerintem már csak az számít megmutatja-e?
4d-én biztosan megmondják, ha nem takarja :) nekem a 18. héten megmondták, h kislány, azóta is az :) Boldog babavárást!!! 34 hetes kislány kismamája
A lányomnál és a fiamnál is már a 12. heti uh-n megmondta az orvos. Szerencsém is volt hogy látta a doki.
Nekem nagyon rendes babám van, mert a genetikai UH-on megmutatta a fütyijét.:) Sok boldogságot! 25 hetes kismami
Ez attól is függ, hogy a babád éppen hogy fordul, merre mozog. Ha szerencséd van és a babád is úgy akarja már látni fogod a 4D-sen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!!

A 16 éves barátnőm depresszióban szemved, öngyilkos gondolatok stb. Jövő héten megy pszichiátriai kezelésre. Mennyi esély van rá hogy meggyógyul?

Legjobb válasz: Pszihiátriai? Nem pszihológushoz megy? Ha pszihiátriai kezelés kell neki, nem sok válasz lesz, azért az elég durva.

Pszihiátriai? Nem pszihológushoz megy? Ha pszihiátriai kezelés kell neki, nem sok válasz lesz, azért az elég durva.
16, 78%
Kap szép, lórúgás pirulákat., aztán évek kérdése, hogy képes-e összerakni magát. Hogyan sikerült egy kattant csajszit összeszedni? Most aztán gondolkodhatsz ezerrel., Feel really sorry for you.
Nos akkor úgy érzem hogy te is csak egy kultúrálatlan senki vagy, hisz aki azt mondja Hofira hogy sértõ, az valami borzasztó sötét. ÉS észre vetted hogy gyakorlatilag semmire nem adtál jó választ, és az a HISZNEK szó ott a végén mindent elárul. Hiszen téged is beleértve vannak olyan sügérek akik tönkreteszik az életüket azzal hogy valamiben hisznek ami nincs. Mert csak akkor vagy igazi hívõ, ha nem iszol nem SZEXELSZ (amirõl nem hiszem hogy lemondtál) vasárnapi mise... És csak egy egyszerû feltevés, ami alapjaiban dönt meg minden vallást. Az ókorban 3 réteg volt: Nemes Pap Jobbágy. Nos, ha a pap nem mondja ezt az istenmaszlagot, akkor neki is csak robotolnia kellett volna a földeken. Így viszont Tök jól eléldegéltek. És még egy nagy baromság amit mondtál. Az hogy az emberek közt nincs különbség. Te jó ég, íjen sötét egy embert. Még a Kiszel tünde is több ÍQ-val rendelkezik mint te. A gazdag és a szegény között te nem látod a különbséget? Hát lelkileg ténnyleg nincs ugyanis ott 0-án vannak. Nincs lélek, de ha van, az sem ugyan olyan. És még hogy osszam meg a nehezen megkeresett pénzt a részeg drogos csövesekkel? Hát te sík... vadba... Te nem vagy komplett. És ajánlom dobd ki a gépedet mert "Az ördög mûve".
1"De gondolj bele: 1:ha létezik miért csak valamiféle kiváltságos emberek láthatták? " Gondolom ha senki nem látta volna, nem lenne mi alapján hinni, nem is tudnánk róla. Ha mindenki láthatná, már nem hitrõl beszélnénk.Egyébként rengeteg dolog van a világon amit senki sem látott, csak a hatása alapján gondolhatjuk, hogy létezik, hogy csak egy egyszerû példát említsek: Fúj a szél. Nem látod magát a szelet, de látod, hogy mozognak a falevelek, érzed a bõrödön.Mint mondtam én így vagyok Istennel. Sose láttam, hallottam, de nap mint nap érzem a hatását az életemben. 2"miért nem egyenlõ minden ember?" Lélekben minden ember egyenlõ. Hogyan szeretnél másokkal egyenlõ lenni? Egyenlõ gazdagság, szépség, hatalom, képességek? Nem az a fontos, hogy mid van, hanem, hogy hogyan és mire használod amid van. A világ legnagyobb teológusa, aquinói Tamás ezt mondta egyik folyosót seprõ laikus testvérének, amikor ez az egyszerû laikus testvér e nagy tudós írásait dícsérte: "Testvér, a maga seprûje és az én tollam teljesen azonos értékû Isten elõtt. Ha pedig ön tisztább szándékkal söpör, mint én írok, akkor az ön seprûje messze megelõzi értékben az én tollamat!" 3.ha egy szegény nincstelen emberrel van isten, és mondjuk én vagyok Jockey Ewing, a milliárdos olajbáró, aki ha hirtelen elveszti az összes munkalehetõsége, és perbe is fogják, amit elveszít, és úgy is marad elég pénze hogy 3 generációja elé belõle, akkor is a szegény lesz a boldogabb? Aki sokat kap, attól sokat követelnek (Lukács 12:48)! Senki nem kap semmit öncélúan! Mindenki azért kap égi ajándékokat, hogy mások lelki üdvéért fáradozzon általuk! Ne az a fontos, hogy mit kapsz, hanem az, hogy miért kaptad azt, amit kaptál! Ne csak azt szemléld, amid van, hanem fáradozz azon, hogy amid van, az másokért legyen! Hányan vannak, akik nem kevés idõt használnak föl arra, hogy pénzüket számolják, múlandó értékeiket jegyezgessék, ahelyett, hogy ezek felhasználásával mások lelki javán fáradoznának! Amink van, nem azért van hogy gazdagodjunk, hanem azért, hogy gazdagítsunk! Ha mások lelki gazdagítására teszed a hangsúlyt, akkor természetesen megfogod tapasztalni, és örömmel fog eltölteni az is, hogy te Isten által , Vele és Benne mennyire gazdag vagy! 4, a papok miért hazudnak, és bántják az embereket? Ez egy elég durva általánosítás.Olvasd el ezt a cikket és megismerheted belõle a véleményemet errõl a kérdésrõl. http://szegedma.hu/hir/szeged/2009/07/a-pap-%E2%80%93-nem-ma.. Ha nincs hozzá türelmed, röviden:"A papság olyan hivatás, amely teljes elkötelezõdést és odaadást kíván - visszavonhatatlanul. Nem pusztán egy foglalkozás, vagy szakma - az ember az egész életét odaszánja másokért. A papi hivatás méltóságát és szépségét sok minden megtépázta, sok támadás érte a mûvészet és a média világából is. „Bár biztosan voltak és vannak bûnök, visszaélések, problémák, de ezek aránytalanul felnagyítva kerülnek a nyilvánosság elé, és úgy épülnek be a köztudatba, mintha a pap valamiféle deviáns ember lenne – ezt a kérdést is szeretné a Szentatya helyretenni a Papság Évével, visszaadni a hivatás becsületét, hiszen szép és érdemes szolgálat. A négyszázezer pap nagy többsége ugyanis komoly elszántsággal, becsülettel él másokért” – összegez az atya." 5."Én nem hittem se istenben, se gyógyszert nem kaptam pszihológushoz is egyszer dugtak be a tanárok de elküldtem a francba, még sincs semmi bajom (pedig többször a nyakamhoz fogtam a kést, hogy itt a vége...). Én a bosszúban kerestem a megoldást(na meg a vígjátékban: Hofi, rém rendes család, nagyon feldobják az embert." Az egészségnek ponosan annyi köze van a boldogsághoz, mint a betegségnek! A betegség mégis annyi elõnyben van az egészséggel szemben, hogy jobban ráirányítja a figyelmünket arra, hogy nem a föld a mi igazi hazánk! Ezt nehezebb egészségesen felfogni, mint betegen! A boldogság feltétele tehát nem a test állapota, hanem a megtérés, amit az egészség inkább megnehezít, mint megkönnyít. Amikor valakinek a testében olyan rendellenesség tapasztalható, amit betegségnek nevezünk, akkor a legelsõ feladata mindenkinek az kellene, hogy legyen, hogy idõt szenteljen lelkének állapotára. Egy ember nemcsak kifelé él, hanem befelé is. Az örök élet nemcsak befelé él, hanem kifelé is. Az örökélet befelé lesz nyilvánvaló, míg a kifelé élt élet mindig arról tanúskodik, hogy múlandó a világ, és múlandó az ember földi élete. Azok akik legfõbb feladatuknak azt tartják, hogy azzal foglalkozzanak, ami mindenképpen múlandó, éppen a lényeg mellett mennek el. Ahogy múlik felettük az idõ, úgy lesznek kénytelenek belátni, hogy nem arra használták idejüket, amire kapták. És ez állandó nyugtalanság forrása lesz bennük. Helyes önismeretre jutni szinte lehetetlen addig, amíg valaki valami betegséget nem kapott. A betegség meg tudja úgy kérdezni az embert, hogy az illetõ képtelen hazudni. Lehet hát mondani, hogy mindenki olyan, amilyennek betegségében mutatkozik meg mások elõtt. A humor a legtöbb esetben fájdalmat okoz valakinek, a bosszú pedig mindig, ezért én nem ezeket tartom a legjobb orvosságnak. "Régen úgy hitték a föld lapos. Kolombusz bebizonyította hogy nem. Az egyiptomiak rengeteg istenben hittek és hogy a fáraó a fõisten fia. Ezeket természeti erõk szerint osztották be. A Görögök, Rómaiak már leszûkítették ezt a kört. Illetve kicsit furcsa, hogy egy új zsidó vallás egy idõben jelent meg a római fõ hitvallással ami azért nem maradt fent mert férfiakat fogadott csak be. És utoljára: A vallások azt mondták az angyalok a felhõkön ülnek. Ezt a repülés megcáfolta. Azt mondták az ördög a föld alatt van. Ezt a földkutatás megcáfolta." Erre nagyon röviden reagálnék: Sérült emberi természet hajlamos a hiszékenységre, hit helyett. És végül :ne aggódj, erõsebb a hitem annál, hogy bárki meg tudná azt rendíteni.Egyébként meg mindenki abban hisz amiben akar, a hitet nem lehet és nem szabad ráerõltetni senkire. Isten sem tesz ilyet. "Nézd, az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam, és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, õ meg velem. 21A gyõztest magam mellé ültetem a trónra, ahogy én is gyõztem, és együtt ülök Atyámmal a trónon. 22Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak."Jelenések könyve 3:20-22
A csórót jobbágynak gondoltam akit a földesúr kínoz. De gondolj bele: 1:ha létezik miért csak valamiféle kiváltságos emberek láthatták? 2:miért nem egyenlõ minden ember? ( Nem a szocializmus alapján) 3:ha egy szegény nincstelen emberrel van isten, és mondjuk én vagyok Jockey Ewing, a milliárdos olajbáró, aki ha hirtelen elveszti az összes munkalehetõsége, és perbe is fogják, amit elveszít, és úgy is marad elég pénze hogy 3 generációja elé belõle, akkor is a szegény lesz a boldogabb? 4:a papok miért hazudnak, és bántják az embereket? 5:Én nem hittem se istenben, se gyógyszert nem kaptam pszihológushoz is egyszer dugtak be a tanárok de elküldtem a francba, még sincs semmi bajom (pedig többször a nyakamhoz fogtam a kést, hogy itt a vége...). Én a bosszúban kerestem a megoldást(na meg a vígjátékban: Hofi, rém rendes család, nagyon feldobják az embert. De ha azt gondolod hogy van, hát gondold. De azért még valami: Régen úgy hitték a föld lapos. Kolombusz bebizonyította hogy nem. Az egyiptomiak rengeteg istenben hittek és hogy a fáraó a fõisten fia. Ezeket természeti erõk szerint osztották be. A Görögök, Rómaiak már leszûkítették ezt a kört. Illetve kicsit furcsa, hogy egy új zsidó vallás egy idõben jelent meg a római fõ hitvallással ami azért nem maradt fent mert férfiakat fogadott csak be. És utoljára: A vallások azt mondták az angyalok a felhõkön ülnek. Ezt a repülés megcáfolta. Azt mondták az ördög a föld alatt van. Ezt a földkutatás megcáfolta. Remélem azért a hited nem rendült meg.
Tudod én nem érzem magam csórónak és nem azért hiszek mert valamiben hinni kell, és egyébként is csak abban hiszek ami valamilyen formában nyilvánvalóvá vált számomra. Isten pont ilyen.Lehetsz te akármilyen gazdag világi értelemben, ha Isten nem a tied és te nem vagy az övé, a világ legcsóróbb embere vagy és sose leszel elégedett, mindig többre és többre fogsz vágyni.
12-14 01:34 Isten nem létezik. Csak a csórók találták ki mert valamiben hinni kell.
Bocsi a linket lehagytam: http://borbasgd.netrix.hu/index.php?id=83
Szia!Néhány hónappal a kisfiam születése után én is megtapasztaltam, hogy mit jelent depressziósnak lenni. Aki nem élt még át hasonlót annak annyit mondanék, hogy az maga a pokol ami gyötri, kínozza a lelkedet és úgy érzed, hogy ez már mindig így lesz, senki sem segíthet. Engem rögtön pszichiátriára küldtek ahol a doktornõ elmondta, hogy ez az agyam kémiai zavara miatt van, meg a megváltozott élethelyzetem miatt és ebbõl én önerõbõl nem gyógyulhatok ki, így már írta is a bogyókat amiket állítólag szoptatás mellett is szedhetek. Én ebbe nem tudtam beletörõdni és csak böngésztem és a neten, próbáltam mindent megtudni errõl a borzalmas betegségrõl. Megtudtam, hogy rohamosan terjedõ kórról van szó, azaz népbetegség. Napokig vívódtam, hogy bevegyem-e a tablettákat. Rettenetes bûntudatom volt és tele voltam önváddal. Nem tudom, hogy történt de egy nap rádöbbentem, hogy nem segíthet más csak egy valaki, akirõl akkor már rég tudomást sem vettem. Õ a mi atyánk, akinél jobban senki sem ismer minket. Õ alkotott minket és Õ képes meggyógyítani minden bajunkat, HA KÉRJÜK!!! Hetekbe telt és nem volt könnyû, de meggyógyultam az agyam kémiája és a körülményeim ellenére GYÓGYSZEREK NÉLKÜL !!!!és tudom, hogy amíg Õ az életem ura, nem kell félnem semmitõl. Nem tudom, hogy a barátnõdnek volt-e valaha kapcsolata Istennel, de úgy gondolom, hogy hozzá fordulni sohasem késõ, Õ mindig tárt karokkal fogad. Amíg nélküle élünk, sohasem lehet teljes az életünk bármink legyen is. Ezt az írást ma találtam. Talán magyarázattal szolgál a barátnõd állapotára. Kérem a jó Istent, hogy segítsen nektek túljutni mindezen.
Allah tudja csak, de annak, hogy te hogyan álsz hozzá, és mennyire támogatod, mennyire tudsz kitartani mellette, az majdnem ugyanannyit számít, vagy még többet is.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ kapcsoaltában, többször bántották, nem rég sikerült kilépnie belõle, általam. És mostanába jelentkeznek nála a tünetek.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, pszichológusi kezelés:)
Ja, egy józan 14 éves fiú.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!