Találatok a következő kifejezésre: Júniusban fog a (55 db)

A Quinny Dreami Freestyle Mózeskosár kb hány hónapos korig használható? A babám júniusban fog megszületni!

Legjobb válasz: A mózeseket - és gondolom ez alól az általad kinézett sem kivétel - addig használhatóak, amíg a baba nem akar felülni, "kifordulni" a mózesból. Ez általában 6 hónap. A júniusi kérdésedet nem értem.... használhatsz mózest nyáron is. Hiszen az újszülötteknek vizszintesben kell feküdniük. Legfeljebb nem takarod be, max egy pelussal.

A mózeseket - és gondolom ez alól az általad kinézett sem kivétel - addig használhatóak, amíg a baba nem akar felülni, "kifordulni" a mózesból. Ez általában 6 hónap. A júniusi kérdésedet nem értem.... használhatsz mózest nyáron is. Hiszen az újszülötteknek vizszintesben kell feküdniük. Legfeljebb nem takarod be, max egy pelussal.

Aki júniusban fog szülni, az tudja már, hogy fiú vagy lány van a pociban? Mi jövö héten fogjuk megtudni, már nagyon izgatottak vagyunk! Aki tudja milyen kismanója lesz, hogy fogják hívni? Én júni 17re vagyok kiírva, 18+1 vagyok ma.

Legjobb válasz: Szia!Én júni.16-ra vagyok kiírva és most 16 hetes vagyok!Most voltam a héten AFP és majd 25-én kell mennem 18 hetes uh-ra!Remélem,hogy ott már megmondják mi lesz!A neveket még nem tudjuk!

Szia!Én júni.16-ra vagyok kiírva és most 16 hetes vagyok!Most voltam a héten AFP és majd 25-én kell mennem 18 hetes uh-ra!Remélem, hogy ott már megmondják mi lesz!A neveket még nem tudjuk!
20 hetes vagyok ma, jun. 4-re vagyok kiirva. Jan. 26-ra van uh idopontom, akkor remelem megtudjuk fiu vagy lany. Ha fiu Kevin, ha lany Grace.
21 hetes leszek vasárnap. Jún. 3-ra vagyok kiírva. Már voltam a 2. UH-on, 19 hetesen, de sajnos a lába közé lógott a köldökzsinór, és nem láttunk így semmit. 4D-re nem hiszem, hogy el tudunk jutni, mert hirtelen nagyon sok kiadás lett egy csõtörés miatt... Úgyhogy március végén, a 30. héten kiderül... :S Vagy talán majd a saját dokimnál egy kicsit elõbb...
Akkor én vagyok az elsõ, aki már tudja...:) Jún. 10-re vagyunk kiírva és a 18 hetes uh-n azt mondták, hogy valószínûleg fiú. Már van egy fiúnk, akit Lalinak hívnak. A második babának még nem tudjuk a nevét. Ami tetszik, az a Barnabás. Jó babavárást mindenkinek!:)
Szia. Én 19 hetes vagyok, és május 29-re vagyok kiírva, bár mostmár inkább úgy néz ki, hogy jún. 4-e lesz belõle. Múlt héten voltunk UH-n és sajnos oldalt feküdt a picikénk, így nem tudtuk meg, hogy fiú vagy lány lesz. Február elsõ hetében kell mennem a 22 hetes UH-ra, akkor remélem meg tudjuk, hogy fiú vagy kislány. Egyébként ha fiú lesz, akkor Levente, ha kislány akkor pedig Saroltának fogjuk hívni. Boldog babavárást.

Júniusban végeztem a sulival. Márciusban fogok szülni. Fogok kapni GYES-t? Ilyenkor már elvileg nincs biztosításom?

mert én kötöttem a suliban 2006-2007-es évre azt tudom hogy Januárra nem fog szólni!

Legjobb válasz: hát ha fõiskolán végeztél akkor mindenképp fogsz kapni valamennyi gyest,mert akkor beleszámolják a 4 évet,mint munkaviszony,de hozzá teszem ha fõiskolán végeztélmenj el dolgozni,mondd el a fõnöknek hogy terhes vagy és elakarsz menni dolgozni,mert akkor többet kapsz és azt is beszámítják.alanyi jogon jár akkor is ha nem dolgozol,csak akkor 20.000forintnál nem több,max kevesebb.

hát ha fõiskolán végeztél akkor mindenképp fogsz kapni valamennyi gyest, mert akkor beleszámolják a 4 évet, mint munkaviszony, de hozzá teszem ha fõiskolán végeztélmenj el dolgozni, mondd el a fõnöknek hogy terhes vagy és elakarsz menni dolgozni, mert akkor többet kapsz és azt is beszámítják.alanyi jogon jár akkor is ha nem dolgozol, csak akkor 20.000forintnál nem több, max kevesebb.
középsulival végeztem
Fogsz kapni gyest ne aggódj, ami 24000 ft körül van.
Szia! Akkor kapsz gyest ha saját magad fizeted a tb-t amíg meg nem szülsz ami kb havonta 5500 Ft, nem tudom megyik megyébe tartozol de ha nem vagy jövöre biztosított még a szülésért is hatalmas összeget kell majd fizetned. Ezt mind azért tudom mert hasonló cípõben járok és utánajártam.
Az összeg amit fizetni kell 5895 ft. Fizesd magadután, mert ahogy az elõttem szóló is írta-enélkül sokba fog kerülni az ellátás, szülés. Az apehban kérhetsz hozzá csekket, a nyomtatvmányt hozzá letõltheted az apeh oldaláról (száma: 07T1011)
Ja, egyébként ha jól tudom a gyes ettõl függetlenül (alanyi jogon) jár.


Ki fog a Székesfehérvári Szent György korházban szülni junius 30-án? 37+3 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia!én júli 11re vagyok kíírva,kislány lesz,akár még találkozhatunk ís:)

Szia!én júli 11re vagyok kíírva, kislány lesz, akár még találkozhatunk ís:)
A kérdező hozzászólása: meg született! juli 6.-án 13:07 perc kor kiscsaj 2830g, 51cm, utolso válaszolo melyik szobába voltál? én a 107-be voltam.
Nálam még még mindig semmi, a lánykám biztos nagyon jól érzi magát magát a pocakomban!:) Pedig már ez a 3.ráhúzott nap:)
Utolsó, a Te babócád nagyon sietett akkor! Remélem jól vagytok mindketten :) Az idõjárás elég változékony, majd jön egy front, és Te is mehetsz szülni :) Én nem éppen élveztem a gyerekágyas részleg 40 fokos szaunáját :)
Én július 20 ra voltam kiírva, de június 27.én megszületett kisfiam:)
Én holnapra várom, de még semmi jel:)
Igen, az enyém 2.-án éjjel született, hát ott?
Sziasztok:) Megvan már a picike?
szia. én július 8-ra vagyok, de lehet összefutunk, vagy ha nem veled, majd az elõzõ válaszolóval :)
én a 104-esben , elkerültük egymást :)

Milyen tapasztalatotok van a Szt. István kórház szülészetével kapcsolatban? Én júniusban fogok ott szülni, de nem ismerem a kórház szülészetét. Az orvosom dolgozik itt.

Legjobb válasz: Milyen tapasztalatok?!POZITÍV,és POZITÍV!2 babát szültem ott,én maximálisan elégedett voltam.Remélem hamarosan összejön a 3.pici,és Õt is ott szülöm majd.Rajtam kívül 2 barátnõm is ott szült(az egyik 1, a másik 2 babát)és szintén csak pozitív dolgokat mondtak.Mindhárman az elmúlt 5-3-1 évben szültünk ott.Egy másik barátnõm szintén az Istvánt választotta(a doktornõnk miatt,mindannyian Nála szültünk),õ még csak 5 hetes,de természetesen ott fog szülni.

Milyen tapasztalatok?!POZITÍV, és POZITÍV!2 babát szültem ott, én maximálisan elégedett voltam.Remélem hamarosan összejön a 3.pici, és Õt is ott szülöm majd.Rajtam kívül 2 barátnõm is ott szült(az egyik 1, a másik 2 babát)és szintén csak pozitív dolgokat mondtak.Mindhárman az elmúlt 5-3-1 évben szültünk ott.Egy másik barátnõm szintén az Istvánt választotta(a doktornõnk miatt, mindannyian Nála szültünk), õ még csak 5 hetes, de természetesen ott fog szülni.
2 éve ott szültem az ikreimet és most augusztusban is ebben a kórházban hozom világra a harmadik babánkat. Csakis jókat tudok mondani a kórházról és az ott dolgozókról, úgyhogy biztosan jó helyen leszel! :)

Mikortól fogják bevezetni az új rendeletet, miszerint 360nap kell a GYED-hez? Illetve a dátumot a szüléstől nézik vagy, mikor lejár a tgyás? Én júniusban fogok szülni és ha minden igaz decembertől kapnám a gyedet. Bele fogok esni?

Most végeztem a f?iskolán és szeptember 8-a óta dolgozok. Sehogy nem lesz meg az egy év! :( Bele fogok esni az új rendeletbe?

Legjobb válasz: Egyelõre nem tudjuk, hogy mikortól és milyen feltételekkel vezetik be, addig sajnos minden csak találgatás. Az biztos, hogy a szülés napja számít, illetve az, hogy akkor milyen szabályok vannak érvényben. Visszamenõleges hatályú biztos nem lesz. Annak idején a Bokros csomag megszorításait is türelmi idõvel vezették be, volt egy születési dátum ami után már az új szabályok voltak érvényben.

Egyelõre nem tudjuk, hogy mikortól és milyen feltételekkel vezetik be, addig sajnos minden csak találgatás. Az biztos, hogy a szülés napja számít, illetve az, hogy akkor milyen szabályok vannak érvényben. Visszamenõleges hatályú biztos nem lesz. Annak idején a Bokros csomag megszorításait is türelmi idõvel vezették be, volt egy születési dátum ami után már az új szabályok voltak érvényben.
szerintem a gyed mindig a szülés dátumától számít, ah júniusig nem vezetik be, te nem esel bele.júliustól vezetnék be, az sem érint. sok boldogságot.
A mostani szabályozás szerint, ha nappali tagozaton tanultál, az is beleszámít az idõbe! Nekem is így volt, nem volt gond. Nem hiszem, hogy ehhez a kitételhez hozzányúlnának. Ha mégis, a lehetõ legetikátlanabb dolog lenne, mert Te annak tudatában vállaltad a babát, hogy majd nem halsz éhen 28000 forintos GYES-bõl. Persze ebben az országban már semmin nem csodálkozom... Csak épp GYES jár a 14 éves cigánylánynak is, aki 6. osztályt tapossa, és soha életében nem fog dolgozni. Nem vehetnek ezzel egy kategóriába! Ha meglesz az új szabályozás, keress egy jó TB szakértõt, de szerintem nem lesz gond!
utolsó válaszolónak igazad van, már megint velünk dolgozzakkal lesz kiszúrva, vegyék el inkább a gyest.aki gyereket szeretne, azért dolgozzon is, vagy a megfelelõ körülményeket mibõl kívánják elõteremteni? ja, persze a segélyekbõl :( ez a szomorú

A szüleim azt hajtják, hogy csak akkor mehet Rihanna koncertre ha le éretségiztem, de csak juniusba fogok addigra meg 100, hogy nem lesz jegy. Mit csináljak? Hogyan vegyem rá őket, hogy vegyünk már most jegyet?

Nem mehettem Tokio Hotelre,azt mondtak majd Gagára mehetek.Jött a Gaga,jött a hiszti,végül arra se mehettem,viszont Rihannára nagyon szeretnék... :( hogyan beszéljem rá ?ket...???

Legjobb válasz: ugyanígy vagyok. én is nagyon szeretnék menni, nekünk inkább a távolság okoz gondot, mivel szabolcs megyében élek, meg az, hogy nincs kivel menjek, mivel az ismerõseim közül senki se hajlandó 25 ezret fizetni érte, csak én hülye:D ja meg az is baj, hogy hol van még december. ami tök igaz, hisz addig még bármi történhet, csakhát nemsokára már egy szem jegy se lesz:SS

ugyanígy vagyok. én is nagyon szeretnék menni, nekünk inkább a távolság okoz gondot, mivel szabolcs megyében élek, meg az, hogy nincs kivel menjek, mivel az ismerõseim közül senki se hajlandó 25 ezret fizetni érte, csak én hülye:D ja meg az is baj, hogy hol van még december. ami tök igaz, hisz addig még bármi történhet, csakhát nemsokára már egy szem jegy se lesz:SS
A cserépben nem kell öntözni. Ha elszárad a levele, akkor már kiültetheted a kertbe.
Ne öntözd gyakran, aztán ültesd ki a végleges helyére
Kicsit bõvebben: most le fog száradni a levele elvirágzás után. Utána teljesen szárazon, hûvös helyen tartsd kiültetésig. Kiültetheted akár egybõl, de akár õsszel is, addig sem kell kerülgetni. De ilyen virágzásra többet ne számíts, egy kis vékony száron lesz majd pár virágfej, ennyi. Ez speciálisan felkészített, mûtrágyázott virág volt, amit te házilag nem tudsz utánozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Melyek azok a feltétlenül megvásárolandó felszerelések, ami a pici érkezéséhez kellenek? Júniusban fog születni a baba, és semmink sincs, első baba.

( a kiságy, a pelenkázó, babakocsi és a ruhák kivételével érdekelne hogy kinek mi volt szükséges ) Válaszaitokat megköszönöm! Egy "kezdő" anyuka :)

Legjobb válasz: Mellszívó , fürdõkád, én vettem a biztonság kedvéért cumi cumisüveg,

Mellszívó , fürdõkád, én vettem a biztonság kedvéért cumi cumisüveg,
Fürdetõkád nem árt, lehetõleg állvánnyal. A legkisebb méretû pelenkából egy csomag, hátha hirtelen "kinövi", popsitörlõ-kendõ, nekem a Tescós tökéletesen bevált, vagy ha éppen a Rossmannba van akciós, az is jó. Nagy méretû inkontinencia-betét, van valami magyar, most nem jut eszembe a neve, de fele annyiba kerül, mint a Teva./bõven fogsz vérezni, a normál betét kevés/. Szülés után apát elküldöd a gyerekorvoshoz, és az felír vagy 5-8ezerért krémeket, gyógyszerek, alkohololt, stb., azt váltsátok ki. Így hirtelenjében ennyi jutott eszembe.
Körömvágó olló, cumisüveg mosó kefe, ha van cumi, akkor cumilánc. Mivel nyári baba lesz, lehet kéne napvédõ krém az arcára, bár ez nem olyan fontos. Boldog babavárást!
Textil pelenkából 10 db-ot vettem, mert nagyon jól jött. Feje alá az ágyba, kocsiba, vagy szopi közben törölgetni, ha mellé megy, illetve a vállamra terítettem büfizésnél. Valamint szeles idõben a babakocsira lehet csíptetni, hogy ne fujjon be a szél. Kicsi puha hajkefe, fültisztító pálcika, orsszívó (porszívós), vettem cumisüveget is és hozzá cumit, mert nem tudtam, hogy hogyan fog majd enni (végül csak szopis volt, de késõbb teásüvegnek jó lett), kapucnis fürdõlepedõ, babaolaj, orvos által felírt fürdetõkrém és popsikrém, valamint a köldökápoláshoz szükséges hintõpor és alkohol, akkor vettem még játszócumit, hátha kell. Vettem rácsvédõt a kiságyra, légzésfigyelõt és mellszívót. Vattát is, mert nagyon jó a babaolajos törölgetéshez.
ágynemû, plédek, kiskád, mi vettünk légzésfigyelõt, mérleget is. Gyógyszertári csomag (fürdetõ, popsikrém, vigantol, k vitamin, köldökápoló cucc stb), lázmérõ, pelenka, popsitörlõ, textilpelus (mindenre jó),
Nem feltétlen muszáj megvenni, de nekem nagy segítség a kiskádba való szivacsból készült babatartó. Praktikus, és nekem 1200 ft-ot megért. :)
Másodikat várjuk most az elsõnél sok felesleges dolgot megvettem...ami nekem fontos volt és lesz -textilpelus, most vettem 20-at mert néha a melltartó helyett azzal bugyoláltam be a mellem nem szeretem a melltartót:) 10 kevés volt elõzõleg -csapra szerelhetõ orrszívó, sokkal jobb mint a porszívós, nincs hangja és ahol van csap ott tudod használni, nyaraláskor , stb. -szoptatós tea -tejgyûjtõ kagyló(jó szolgálatot tett amikor ügyeket kellett intézni , nem ázott el a ruhám. -vízhõmérõ(én nem tudtam könyökkel megállapítani jó e neki a víz) -mellszívó..buta voltam elõször elektromosat vettem, kórházba nem vették jó néven és itthon sem igazán szerettem madela volt, összetörte a mellem..vettem aventes kézit az jó volt, plusz egy jó széles szájú üvegpohár fejéshez.Szoptatni nem tudtam mivel anatómiailag nem megfelelõ a mellem , de fejni sikerült.Szóval ez nekem fontos volt nagyon -törölközõ, kifogó -babhajkefe, erõs durvább szõrû így nem lett koszmós a feje(a tommee tippee nagyon jó, erõsebb mint a többi -Ágnes papír pelenkabetét, ez jól jött amikor hasmenése volt elég volt ezt cserélni, arra ment a cucc és vissza tudtam rá adni tisztán az eldobhatóst. -fürdõkád , állvány( elsõnél nem volt, két székre tettem a kis kádat de piszkosul derékfájós dolog..így most vettünk megfelelõ magasságú állványt hozzá. -gumilepedõ a kiságyba -jó minõségû cumisüveg, elsõnél baby novás volt , állandóan a buborékokat nyelte hiába tartottam az üveget úgy ahogy kell, hasfájós volt sokat kínlódtunk, most viszont aventes és mam anticolisat vettem ezekrõl hallottam, hogy szuperek. -hintõpor ami nem illatosított, sima natúr a jó legalább is szerintem, nekem allergiás lett a levendulásra Anyukának: kórházba mindenképpen ajánlom -nedves toalet kendõ, rossmanba 240ft az alouette natur 70db-os, hidd el jól jön ha szülés után mittom véres a combod és még nem mehetsz zuhanyozni és egyéb esetben is jó. -papír wc ülõke, na ez ami bármikor jó, nálam mindig van, ha utazunk akkor is, benzinkúton jól jöhet mert sajna én nem tudok lebegve pisilni:) ez szintén rossmanba kétszáz valahány forint egy tíz darabos csomag. -kézfertõtlenítõ, vagy bármilyen eszközfertõtlenítõ, kilincsre, budira bármire, én utálok papucsba zuhanyozni így mindig a kórházba zuhi elõtt lefújtam vele a zuhanytálca alját.A kézfertõtlenítõ krém is jól jön, én pl sztk-ba jártam és járok vizsgálatokra és a wc használat után királyság:) -Eldobható bugyi, nagyon drága gyógyszertárba de azt mondják dmbe olcsó, még most fogok én is venni így nemtom. Most ennyi jutott eszembe.
hordozó/autósülés
Nekem fontos volt megvenni a mellszívót, két Mam cumisüveget (azért, mert állítólag nagyon sok buborék kijön az alján, így nem fáj úgy a baba pocija), 1 doboz tápszer, ha nem lenne elég tápláló a tejem. Rácsvédõ, gumis lepedõ (olyan, aminek a másik oldalán olyan anyag van, ami nem engedi át a matrachoz a pisit), babahordozó, kiskád (ha nincs olyan helyetek ahová rakjátok, akkor egy állvány hozzá). Nekem ezek fontosak voltak, mert láttam, hogy mennyire kellenek!
huu egy dolgot szerezz be a kórházba, ez kimaradt a hosszú listámból: tenna ladyt a legnagyobb méretben, és már a szülõszobára is vidd. Nálam a szülés mmmagzatvíz folyással kezdõdött, és a korházban csak gézlapokat adtak...
kismama! Vannak babakelenyge listák tölts le párat igény szerint válogass! Hány hetes vagy? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!