Találatok a következő kifejezésre: Július végén a (63 db)

Július végén a nagyobbik lányom 3 éves lesz és szeretném beiratni majd az oviba. Viszont akkor a kisebbik fél éves lesz csak. Akiknek ilyen életkorúak voltak a gyerekei, mint nekem. Hogy oldották meg az oviba szoktatást?

Persze lehet hogy be sem fogják ügye venni,mert hogy itthon leszek a kicsivel..,de ha mégis lesz olyan "szerencsénk",és sikerül..akkor hogyan?? Hogy csináljam,hogy mindenkinek jó legyen? A nagynak is és a kicsinek is.. Mert hogy a nagyot én szeretném beszoktatni,de viszont a kicsit meg nem akarnám bevinni,meg gondolom nem is lehetne..,de itthon meg nem szívesen hagynám valamelyik mamával..szóval sehogy sem jó...:(

Legjobb válasz: azért az oviban teljesen ás a beszoktatás mint a bölcsiben. nálunk úgy van, hogy hétfõn ott vagytok 1 órát, kedden a gyerek van csak ott 1-2 órát, aztán szerda-péntekig délelõtt van, következõ héten meg már egész nap. tehát egy nap amivel tervezni kell, az is csak 1 óra. de lehet nálatok teljesen másképp van, kérdezz rá az oviban! itt olvastam, hogy sok oviban ez az egy nap sincs, elsõ nap már el kell köszönni anyától és annyi

azért az oviban teljesen ás a beszoktatás mint a bölcsiben. nálunk úgy van, hogy hétfõn ott vagytok 1 órát, kedden a gyerek van csak ott 1-2 órát, aztán szerda-péntekig délelõtt van, következõ héten meg már egész nap. tehát egy nap amivel tervezni kell, az is csak 1 óra. de lehet nálatok teljesen másképp van, kérdezz rá az oviban! itt olvastam, hogy sok oviban ez az egy nap sincs, elsõ nap már el kell köszönni anyától és annyi
Pedig jó lenne, ha találnál egy olyan személyt, akire szívesen rábízod a picit, aki már nem is lesz olyan pici. Egy fél évest én ráhagynám 2-3 órára valakire. Ha a nagyszülõkre nem hagyod, akkor a férjed vegyen ki szabit, más lehetõség nincs, két helyen nem tudsz majd egyszerre lenni.... Vagy mész, vagy maradsz.. Ezt meg kell szoknod, akinek két gyereke van, ahogy nekem is, a kicsit többször otthon hagytam, hogy a naggyal mehessek egy-két rövidebb programra.:)

Szül valaki június végén, július elején a tatabányai kórházban?

Hogy vagytok, hány hetes vagy, van fogadott orvosod? Egy kis "beszámolót" kérek:)

Legjobb válasz: Szia! Én Július végén szülõk,második babám lesz! Nekem kész kín most ez a terhesség mert már hetek óta fáj mindenem,és még hol van a vége...?! Piheni sem tudok mert még csak 15 hónapos a kisfiam! Fogadott dokim még nincs de lesz!De még nemtudom ki! Te hogy vagy?

Szia! Én Július végén szülõk, második babám lesz! Nekem kész kín most ez a terhesség mert már hetek óta fáj mindenem, és még hol van a vége...?! Piheni sem tudok mert még csak 15 hónapos a kisfiam! Fogadott dokim még nincs de lesz!De még nemtudom ki! Te hogy vagy?
Július végére kiírt kismami egyben vagy még?Én írtam, hogy én is az Eszlárihoz járok, Nekem hétfõn kell befeküdnöm a kórházba, te hogy állsz? Kérdezõ gondolom te már túl vagy rajt, milyen élményekkel gazdagodtál?
Én is 60000-ért tudom, mármint én a sima szülést kérdeztem. Illetve nem volt szó császárról, hogy pontos legyek :) Sztk-ba járok hozzá, eddig nagyon alapos, normális volt. Sokan tartottak tõle, talán a stílusa nem mindenkinek jön be. :) Remélem nálunk minden okés lesz vele:)
Szia! Én úgy hallottam, hogy 60 ezer, nekem ez sok, mivel szinte biztosra veszem, hogy császáros szülésem lesz megint, de amilyen hülye vagyok csak mástól érdeklõdtem meg, Eszláritól nem kérdeztem, hogy ha csak császár úgy mennyi lenne?!De mindegy lesz ahogy lesz! Magánrendelésre jársz hozzá? Vagy sztk?
Én is július végére vagyok kiírva, és az Eszlárinál szülök. Mennyiért vezet szülést õ, hogy sokallod???Egyébként én is megvagyok elégedve vele eddig, remélem igy is marad :) ) SZülésznõ kinek lesz fogadva??
12.-ei kismama vagyok.köszönöm szépen a jókívánságokat.hát én nem kockáztatnám meg h nem fekszem be, ha menni kell akkor megyek.ezek a tatabányi dokik amúgy sem valami kedvesek, és nem szeretném ha úgy bánnának velem mint egy senkivel.
A kérdező hozzászólása: Érdekes ez a befektetéses dolog, mert nekem a barátnõmet még 41 hetesen sem fektették be. Aztán otthon elfolyott a magzatvíz, bementek, de nem tudta megszülni a babáját és sos császározni kellett. Senkiben sem vetõdött fel, hogy miért nem fektették be. Nem tudom, hogy ez mitõl függ ill. mi van akkor, ha a "renitens" kismama úgy dönt, hogy nem akar befeküdni.
Hát ez jó! Hivatalosan mi is csak 18-ra lennénk kiírva (peteéréstõl függõen). Nekem szerencsére még nem mondták, hogy be kell feküdnöm. Remélem nem is teszik, mert lehet nem megyek be. Tényleg, mi van, ha nem megyek be? Nincs semmi bajunk.
A kérdező hozzászólása: Lányok ezekkel a kiírt idõpontokkal kapcsolatban: nekem eddig 4* változtatták meg a dátumot, 10-én megyek a 32. heti uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy az alapján milyen dátumot mondanak. Mondjuk én azt semmiképp sem szeretném, hogy "hetekkel korábban" befektessenek. 12-i kismamának kitartást és könnyû-szép szülést.
a 12.-ére kiírt kismami vagyok.én Oroszlányi vagyok és itt nálunk az a szokás, ha a kismama nem szül meg a kiírt napra akkor másnapra már kapja is a beutalót.és max 2-3 napot engednek túlhordani.elég gáz de hát ez van sajnos.és ami a poén:h el is vagyok számolva és igazából csak 18.-án kéne szülnöm, mert késõi pé-m volt mikor teherbe estem.de ezzel sajna nem foglalkozik a dokim.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a kórházban dolgozó orvosok 80.000, -100.000, - Forintot elkérnek egy szülésért, attól függetlenül, hogy hozzá jártál-e magánrendelésre v. sem. De most tényleg ekkora "parasztok" dolgoznak ott? Sajna semmi tapasztalatom nincs ezen a téren, mert még kórházban sem voltam születésem óta, csak látógatóban a balesetin. Ott tök jó fejek voltak a hugimmal. Bár ha a terhesgondozóból indulok ki...
Elsõ válaszoló vagyok! Nekem sincsen semmi jó tapasztalatom, sõt rettegek ismét szülni tatabányán, de mivel itt lakom vele szemben ezért nem igazán akarok utazgatni, talán ha lesz fogadott dokim akkor kicsit másként lesz minden, mint tavaly :( Én is az Eszlárihoz járok nagyon megvagyok vele elégedve, de nekem sok amit elkér egy szülésért, pedig szinte biztos, hogy nekem ismét császár lesz! Mondjuk nem is bánnám elég jól viseltem, na de a vajúdás, úgy hogy meg sem mozdulhattam és a párom se jöhetett be kész kín volt! Lehet neked sem lesz életed legszebb élménye a szülés mivel az ott dolgozók majd tesznek róla, de hamar el telik az a pár nap és aztán jöhet a babázás :) De azért kívánom, hogy szerencséd legyen és normális emberek legyenek akkor ügyeletben!
A kérdező hozzászólása: Én szerintem pont azért félek nagyon, mert nem tudom mire számítsak. Ha viszont legalább az eszközöket látom, meg tudom, hogy merre van a vajúdó (mik vannak bent), és a szülõszoba, akkor kicsit nyugodtabb leszek. Nincs problémám az etnikai kisebbséggel, mindenkinek ugyanannyi joga van szülni. Ehhez annyi gondolatom van még, hogy két ismerõsöm szült most február-április között és azt mondták, hogy a roma kismamákat a legutolsó szobába fektették be. De mondom, nincs velük semmi gond, elvileg van látogatási rend, remélem ezt be is tartatják. Egyébként miért kell befeküdnöd (ha nem indiszkrét a kérdés)?
Kedves Május 12-re kiírt! Miért fektetnek be téged? Én 14-re vagyok kiírva
Csak egy jótanács:Põdör, Pazár SEMMIKÉPP!!!! Sõt, ha teheted menj Szõnybe szülni! A tatabányai szülészet egy horror és tele van c.i.g.á.nny.a.l !(sajnos)
szia.én igaz kicsit elõbb fogok szülni mint te.én május 12.-ére vagyok kiírva, jövõ héten fektetnek be.fogadott dokim nekem sincsen.terhesgondozásra az Eszlárihoz járok.A szülõszobalátogatásról vélt gondolataidat megcáfolnám.Én ugyanis miután voltam látogatáson csak jobban féltem.azóta nagyon félek.ilyesztõ volt látni.bár ne is láttam volna elõre.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én július 6-ra vagyok kiírva. Én teljesen jól bírom ezt az állapotot, bár 2 hete már nehezebben alszom, és most már a csípõm is elkezdett fájni. Orvost az elején szerettem volna fogadni, de a kiszemelt "áldozat" már nem vállal szüléseket, azt javasolta, hogy járjak be terhesgondozásra és majd biztos szimpatikus lesz valaki. A szimpátiával nincs sok gondom, de a hozzáállással és a vizsgálatok elvégzésével igen. Eddig a Hetényivel, Pazárra, Põdörrel kerültem így kapcsolatba, de egyiket sem fogadnám meg. Már 32 hetes vagyok, úgyhogy nem is erõlködöm ezen a dolgon, majd csak lesz valahogy az ügyeletessel. Mondjuk magától a szüléstõl rettenetesen félek. Ráadásul állandóan olyan hamar lerázzák az embert, hogy az otthon összeírt kérdéseimet esélyem sincs feltenni. (hozzáteszem nem azért mert béna vagyok; határozott, céltudatos vagyok, jó beszélõkével áldottak meg) Még szülõszoba látogatásra sem sikerült eddig bejutnom, pedig lehet, hogy segítene egy kicsit a félelmeim leküzdésében, ha legalább a helyet ismerném. Sokszor az az érzésem, hogy tényleg hülyének nézik a kismamákat, meg mintha vágóhídon lennénk. Neked mik a tapasztalataid?
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Igen túl vagyok rajta:) 2010.06.26-án 2 héttel a kiírt idõpont elõtt megszületett a kisfiunk. Meg kellett szülnöm a gyerkõcöt szombaton, mert "elszivárgott" a magzatvizem. Ezért is kellett befeküdnöm a 38. hetes uh után azonnal. Eszlári volt az ügyeletes. Nem tudok róla jót sem rosszat mondani, mert nálam a szülésznõ jelenléte-cselekedete volt sokkal jelentõsebb. Neki köszönhetem, hogy helyes légzéssel egy hang nélkül szültem meg a fiamat és egy fantasztikus élmény lett. Pedig nagyon-nagyon féltem, de így utólag azt mondom jobb nem is lehetett volna, pedig lecsúszott 2 zacsi oxitocin, volt burokrepesztés is és még is nagyon jó volt az egész:)

Ha július végén táppénzre kell mennem, akkor végig kapom a régi százalékban, vagy a 60% lép érvénybe augusztustól?

Legjobb válasz: helló, július 31-ig megkezdett keresõképtelenség esetén végig a 70% érvényes, függetlenül attól, hogy aug. 1-tõl változik a rendszer.

helló, július 31-ig megkezdett keresõképtelenség esetén végig a 70% érvényes, függetlenül attól, hogy aug. 1-tõl változik a rendszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ez valahol hivatalosan le van írva?


A nyári munka egész nyárra (június közepe-augusztus vége) vonatkozik vagy lehet csak június közepétől július végéig/ aug. Közepéig is dolgozni (diákként)?

Legjobb válasz: A munkáltatótól függ, meg persze attól is h mit dolgozol! Mert egy idénymunkánál ugyebár szólnak ha menni kell! Én pl: tavaly egy irodában voltam (gépelni kellet) és még az elején megkérdezték h meddig tudok lenne, így a szerzõdést is úgy alakították! Július elejétõl augusztus közepéig dolgoztam!

A munkáltatótól függ, meg persze attól is h mit dolgozol! Mert egy idénymunkánál ugyebár szólnak ha menni kell! Én pl: tavaly egy irodában voltam (gépelni kellet) és még az elején megkérdezték h meddig tudok lenne, így a szerzõdést is úgy alakították! Július elejétõl augusztus közepéig dolgoztam!

Julius végére kiirt kismamák hogy vagytok? Érzitek már a babotokat? Én valami lüktetést érzek egy hete, még nem mondom biztosra hogy Ö az.

Legjobb válasz: szia én tavaly július végén szültem, és márc.elején tudtam biztosra hogy a baba mozgását érzem.elképzelhetõ, hogy õt érzed, én hasonlónak éreztem a szívdobogáshoz. sok boldogságot 6hós kisfiú anyukája

szia én tavaly július végén szültem, és márc.elején tudtam biztosra hogy a baba mozgását érzem.elképzelhetõ, hogy õt érzed, én hasonlónak éreztem a szívdobogáshoz. sok boldogságot 6hós kisfiú anyukája
Nem tudom mennyire vagy vékony, de minél inkább az valaki, annál jobban érzõdik a hasi aorta pulzálása. A babó még sztem túl pici ahhoz hogy a szivét érezd, fõleg hogy sokkal gyorsabban ver, mint egy felnõtté. Én a 15/16-ban vagyok, és apró pici belsõ "érintéseket" érezetem tegnap, mintha csiklandozott volna, de lehet hogy csak beképzeltem.
elsõ válaszoló vagyok, nem is a pici szívdobbanását érezzük, hanem a szívdobogáshoz hasonló lüktetést.igaz? :)
Július eléjére vagyok kiírva, és bizony már hetek óta érzem a babámat, pedig elsõ gyerek lesz. Lehet azért érzem, mert vékony a hasfalam. Most töltöm a 18.hetet és a legelsõ rendes rúgást 16+0kor éreztem!!! Elõtte pedig már éreztem olyan nyomáshoz hasonlót, mintha valami lassan elmozdulna egyik helyrõl a másikra. Az is õ volt már.
Én augusztus 2-re vagyok kiírva és sajnos még nem érzem pedig már nagyon várom... Volt már hogy 1szer 2szer elkaptam vmi olyasmit, hogy talán ez õ lehetett, de mindig volt amivel megtudtam magyarázni, hogy ááá ez nem az volt még biztos... Amúgy én vékony alkat vagyok és van egy olyan megérzésem, hogy hamarosan érezni fogom már. A hasam is nõ, más is észre veszi már, hogy terhes vagyok, ha pólóban van testhezsimuló pulcsiban vagyok. Neked nõ már a pocid?
Én is július végére vagyok kiírva, és elkezdett nõni a hasam, de még éppen beleférek a nadrágjaimba.Nekem az lenne a kérdésem, hogy vehetek-e már kismama nadrágot, mert most jó áron jutnék hozzá.De honnan tudjam, hogy mire igazán nagy hasam lesz, jó lesz-e még rám?
A kérdező hozzászólása: Én is elég vékony vagyok, és bizony feszes puloverben már látszodik a hasam, és elégsok nadrágomat lekellett cserélni.Remélem nemsokára én is biztosra érzem a babámat.

Május végére várom a kisbabámat, azon gondolkoztam, vajon július végén, augusztusban már lehet-e majd kint az udvaron egy picit a medencében pancsizni vele?

Vagy ennyi idős babát még nem vinnétek ki? Előre is köszönöm a válaszokat! :-) 31 hkm

Legjobb válasz: Szerintem ha megszületik rájössz majd hogy 2-3 hónaposan nem fogja még élvezni a pancsizást. De persze megpróbálhatod. Az én fiam januárban született mi akkor nyáron júliusban voltunk vele strandon, õ már akkor tudott ülni és élvezte a pancsolást.

Szerintem ha megszületik rájössz majd hogy 2-3 hónaposan nem fogja még élvezni a pancsizást. De persze megpróbálhatod. Az én fiam januárban született mi akkor nyáron júliusban voltunk vele strandon, õ már akkor tudott ülni és élvezte a pancsolást.
SZia! Kivinni levegõre természetesen akkor már kiviheted, sõt kell is, de látni fogod, hogy egy 2 hónapos baba még nagyon pici a "pancsizáshoz". Egyelõre csak feküdni fog, a kezedben is nyeklik-nyaklik még, a kis fejét sem tartja biztosan, sõt leginkább sehogy, tehát a pancsizás abban nyilvánulna meg, hogy befekteted a medencébe, amelybe tartod a fejét, mintha este fürdetnéd. Amíg nem tud ülni, addig szerintem felesleges ilyeneknek kitenni, de persze megpróbálhatod, és még az is lehet, hogy remekül sikerül majd. 2 gyermekes anyuka
Én kivinném. Ha meleg az idõ, meleg a víz... Persze csak óvatosan: ne égjen le.
Ki lehet vinni majd nyugodtan. Van kifejezetten nekik nagyon pici pancsoló, naptejjel bekened és az árnyékban maradsz vele.
Szerintem ha jól bekened naptejjel, teszel a fejére kis sapit, az árnyékban maradsz és mondjuk nem délben mész ki vele hanem késõ délután akkor semmi baj nem lehet. :) De gondolom te is így gondoltad :)
Én biztos, hogy nem fürdetem meg kinn és a dög melegben csak este megyünk sétálni is. Megyünk augusztusban a Balatonra is a nagyobbammal, de eszemben sincs még a partra sem levinni a kicsit (addig a mama vigyáz rá, én sem megyek be a vízbe, csak kicsit lenézek, hogy a bátyus se érezze a hiányomat, majd apával ellesznek). Egy második babát váró szintén 31 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Én az itthoni medencére gondoltam, hogy kicsit abban pancsizna majd délután, mikor annyira nincs már olyan forróság. Balcsira, meg fürdõzõkbe nem szívesen vinném még természetesen.
elõzõ vagyok. Még annyi hogy az én babám pont most annyi idõs, mint a tied lesz akkor, 2 és fél hós. Az esti fürdetéssel semmi bajunk, mindig csak úgy pillázik:-) De el nem tudnám képzelni, ha most nyár lenne, hogy kint pancsiztassam. Eleve még fogni kell, tartani, ülni nem tud. És egyenlõre csak mozdulatlanul fekszik fürdésnél, most még nem locsipocsizik, remélem érted mire gondolok.
Az én véleményem az, hogy még ne. Eleve ülni se tud még. A babaúszást is minimum 3 hónapos kórtól ajálnják.
Én ilyen pici babát még nem pancsoltatnék.Lehet, hogy még a fürdetéseket sem fogja szeretni, vannak ilyen babák is.Egy nagy kerti medence nyáron még nekem is elég hideg, a nagyobb vízmennyiség miatt.Max.egy picike babamedence lenne való neki.Ha szeret fürdeni és jó kis meleg vízzel töltöd fel a medencét, árnyékban meg lehet próbálni.
Két hónapos baba még nem igazán fogja értékelni, hogy pancsiztatni akarod. :) Kiviheted levegõzni, bár ha nagyon meleg lesz, 35 fok körül, akkor szerintem inkább bent maradtok ti is a hûvös lakásban. Nekem most lesz egy éves a lányom, de nem tervezem hogy napközben kimegyek vele ha nagyon meleg lesz, maximum délutáni sétákat teszünk majd. Minket is megvisel a nagy meleg, képzeld szegény két hónaposodat, aki éppen hogy csak átrendezte a hõháztartását a kinti idõjárásnak megfelelõen.
Ugyanezt akartam írni, mint itt már többen: Igazából megfelelõ óvatossággal (árnyék + naptej + napszak választás + vízhõmérséklet) meg lehet próbálni, mert baja éppen nem lesz tõle. De kérdés, hogy mennyire lesz élmény neki?! Az én lányom tavaly Januárban szültett és kb augusztusban próbálkoztunk az erkélyen pancsizással, amikor már bõven tudott ülni, mégsem volt akkora élmény neki. kb 2 percig elvolt, utána már inkább a nyafi ment csak... többszöri próbálkozás után úgy döntöttem, hogy majd jövõre folytatjuk. :D
Az udvarra nem vinném ki, de tavaly június elején szültem, és bizony amikor 35 fokos meleg volt kint, délben is megfürdettem bent a lakásban a picit. Utána mindig jobban is érezte magát.
A kérdező hozzászólása: Igen, persze, forróságban nem vinném ki, azt még én is kerülöm :-)
A kérdező hozzászólása: Értem mire gondoltok, és mivel nektek van tapasztalatotok, nekem viszont nincs, így valószínû, hogy igazatok van, pici még hozzá, talán majd jövõ nyáron tudja élvezni, addig meg friss levegõ, nyár esti séták :-) Köszönöm a tanácsokat! :-)

Van olyan aki július vége fele fog szülni? Esetleg a Jahn Ferencbe?

én most várom 3. babánkat aki végre kislány :) két bátyója lesz :) pontosan julius 26-ra vagyok kiírva :) már 2x szültem a Jahn Ferencbe :)

Legjobb válasz: Szia! Én is július 26-ra vagyok kiírva. :) Viszont én Debrecenben a Klinikán szülök majd és elsõ baba.

Szia! Én is július 26-ra vagyok kiírva. :) Viszont én Debrecenben a Klinikán szülök majd és elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: gratula a picihez :) elsõ baba ? neme ? :) :)
Köszönöm szépen. :) Egy darabig kisfiúnak nézték, de mára már biztos, hogy lány. Zsófi lesz a neve. :) Nagyon jól viselem a terhességet eddig, de még biztos, most jön a java. Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: nagyon szép neve lesz a picinek :) :) nekünk eddig végig kislányt mondtak a 4d-en is remélem már az is marad mert minden csajos :) és hát két bátyója lesz így :) köszönöm jól vagyok ..bár ma elég erõs a gyomorsavam...

Akik július végére vannak kiírva, érzitek már a baba mocorgását? én 1 hete kezdtem csak érezni, de van olyan, hogy 2 napig semmi, aztán másnap is csak kb 2x. Nektek hogy van ez? Amúgy olyan jó érzés :-)

Legjobb válasz: Szia! Én július 24-re vagyok kiírva. Én már olyan 16 hetesen éreztem csikizést, és néha olyat mintha megdobbana, de akkor csak egy héten egyszer. Múlt hét elejétõl viszont olyan mintha egy lufi hol hátra menne, hol lefelé, hol oldalra, inkább olyan nyomás érzés, a védõnõ azt mondta hogy ezek már azok. Nekem van hogy egy vagy két napig nem nagyon érzem, vagy van hogy egy nap csak pár másodpercre, és még nem igazán hiszem el, hogy ez az. A védõnõ azt mondta hogy pár héten belül már erõsebben érzem, már alig várom, mert megnyugtat hogy mozog.

Szia! Én július 24-re vagyok kiírva. Én már olyan 16 hetesen éreztem csikizést, és néha olyat mintha megdobbana, de akkor csak egy héten egyszer. Múlt hét elejétõl viszont olyan mintha egy lufi hol hátra menne, hol lefelé, hol oldalra, inkább olyan nyomás érzés, a védõnõ azt mondta hogy ezek már azok. Nekem van hogy egy vagy két napig nem nagyon érzem, vagy van hogy egy nap csak pár másodpercre, és még nem igazán hiszem el, hogy ez az. A védõnõ azt mondta hogy pár héten belül már erõsebben érzem, már alig várom, mert megnyugtat hogy mozog.
Köszönöm a nyugtatást! Aranyosak vagytok. Valószínûleg nem is fekszem olyan sokat, hogy igazán megtudjam figyelni az apró rezzenéseket:(!Most már jobban figyelek:)
A kérdező hozzászólása: kedves 13:45-ös, ne ijedj meg! egyrészt sokan csak a 20. hét körül kezdik érezni, másrészt lehet, hogy már érzed, csak nem tudod, hogy Õ az :) elõször elég nehéz megkülömböztetni a gyomor morgásoktól szerintem, az ember el sem hiszi, hogy ez nem egy belsõ szerve volt, hanem rúgás :) nem lesz semmi baj!
Ugyan, ezt nem lehet általánositani!:) Nekem azt mondta az orvosom, hogy talán azért éreztem már a 14. héten a picur bejelentkezéseit, mert nagyon vékony a hasfalam.47 kg-mal kezdtem a terhességet.Nyugodj meg nemsokára te is érezni fogod ahogy mocorog.Próbáld ki azt, hogy mikor reggel felkelsz tedd a pocidra a kezed, és beszélgess hozzá.Próbálj minél közelebb kerülni hozzá, és hidd el megérzed õt.Én ezt szoktam csinálni.Nekem bevállt.
Sziasztok. Most hogy olvastam a válaszokat nagyon kétségbe estem! Én Július 25-re vagyok kiírva, de sajnos én még nem éreztem a babát mozogni. Eddig annyira nem is aggódtam, mert azt mondták, hogy az elsõ babát gyakran csak a 20. hét körül érezni. Viszont most, hogy olvasom ti milyen hamar éreztétek, kicsit elkeseredtem. Remélem nincs semmi baj a babámmal....
Nekem a 16 hetes uh már 4D-s volt, de nagyon szégyenlõs a Drágám!Azért meglestük, igaz nem biztos, de ugy néz ki kicsi lány lesz.Ha igy lesz akkor Jázmin lesz a neve.
A kérdező hozzászólása: én még nem tudom sajnos a nemét :( a 18. hetin nem volt hajlandó széttenni a lábát. De hamarosan megyünk 4D-re, talán majd akkor :) és Ti?
Sziasztok! Én július 27-ére vagyok kiírva a babóval. A picur elsõ mozgolódását február 13-án éreztem, pont a párom szülinapján. Elõször azt hittem csalóka érzés volt, de utána már biztos voltam benne, hogy õ az. Nekem olyan volt, mintha buborékok pukkantak volna el a pocakomba. Bár tegnap elég lusti volt a drágám, nem nagyon éreztette magát. Holnap magyünk Uh-ra, már nagyon várjuk! Ti tudjátok már a babó nemét?
Szia! Én július 14-re vagyok kiírva!És 18.héttõl érzem mindennap!Van hogy csak egy -két böködés van egész nap!Van hogy egész délelõtt ki akarja rúgni a ház oldalát!De amikor keveset mozog, a frász kerülget!Tegnap voltam tanácsadáson, és mondtam is védõnõnek, hogy tegnapelõtt nagy volt a csend!Azt mondta, hogy ha megjön a doki megnézik a szívhangot!Hogy megnyugodjak!Mire a doki odaért akkorát rúgott az oldalamba, hogy még én is meglepõdtem!Szerintem ilyenkor csak szórakozik velem!:) ))Várom már, hogy egy kicsit nagyobb legyen és minden nap erõsen érezzem!:) ))Üdv:20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: én amúgy remekül vagyok, a rosszullétek kb a 11. héten elmúltak, és azóta semmi gondom, bár néha nagyon tud feszülni a hasam, ami kellemetlen, de még mindig jobb, mint a hányinger volt :) híztam 4 kg-t (19 hetes leszek pénteken), de úgy gondolom, ez még belefér!
Sziasztok! Én júni 27-re vagyok kiírva.Már a 14. héttõl kezdve érzem mocorogni a kismanómat.Bár az utóbbi 3-4 napban eléggé inkativ a drágám.Van mikor csak azt érzem, hogy helyezkedik, ez olyan érzés mintha a bõröm alatt elsuhanna "valami", de van mikor elég határozottan rugdos egyet kettõt.Átalában akkor mikor elpihenek.Õ akkor kezd ficeregni.Csodás érzés.Amugy hogy vagytok?Jó olyanokkal beszélni akiknek velem egy idõs a babójuk. 26 éves km
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! Te kb 2 héttel elõttem vagy, szóval tapasztaltabb :) ezért kérdezem, hogy mikor kezdett napi rendszerességû lenni a mozgás érzése? vagy még most sem az?
Szia!Én július 11.-re vagyok kiírva. Én is olyasmit éreztem mikor valaki az ujjával bökdösne.
A kérdező hozzászólása: szia! én is júli 24-re vagyok kiírva :) nekem inkább olyan érzésem van, mint ha a mutatóujjammal tompán bökdösném magamat, csak ugye belülrõl. de én is várom már, hogy még jobban érezzem, mert tényleg megnyugtató, végre kézzel fogható jele van, hogy minden oké odabent :)
Én juli 27-re vagyok kiirva már két hete érzem elöször bugyogás, rezgés, kis kopogás volt..azóta 1 nap kivételével midnennap jelentkezik szerencsére:) de ne ijedjen meg sennki ha még nem mozog, ilyenkor még nem vészes.

Ha július végén szülök akkor már arra a hónapra is jár gyes, családip? Leghamarabb ti mikor kaptátok meg az első összeget szülés után?

Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy ha július végére vagyok kiírva akkor már arra a hónapra is jár gyes és családi pótlék? Ha igen akkor részarányosan vagy egész hónapra? Ti mikor kaptátok meg először a szüléshez képest? Csak szeretném tudni, hogy hogy számoljak az anyagiakkal, mert ha mondjuk csak augusztus végén szeptember elején fogok pénzt kapni, akkor kicsit félre kéne tennem, hogy meglegyünk... A másik, hogy ezeket csak a taj-kártya megérkezése után tudom igényelni? Mert akkor tuti, hogy csúszni fog a pénz...

Legjobb válasz: Én július 30-án szültem: a gyest megigényeltem és következõ hónapban már kaptam is, részarányosan kiszámolták arra a napra a gyes összegét. Mindent a TAJ-szám megérkezése után tudsz igényelni, így valóban csúszni fog a pénz, de szeptemberben megkapod egyben.

Én július 30-án szültem: a gyest megigényeltem és következõ hónapban már kaptam is, részarányosan kiszámolták arra a napra a gyes összegét. Mindent a TAJ-szám megérkezése után tudsz igényelni, így valóban csúszni fog a pénz, de szeptemberben megkapod egyben.
júli 29.-én szültem.Taj kártya 2 hét után érkezett meg.Aug 15.én igényeltem meg mindent. Szeptember elején kaptam meg az anyaságit(64e), júliusi egész hónap!CSp-t, augusztusi CSP-t, gyes 3 nap+31 nap.
A kérdező hozzászólása: Jah értem akkor utólag küldik, okés köszönöm :D
Jaj, ne haragudj, rosszul írtam! A "márciusi GYES" az februári akart lenni! TEhát a januári csp-t + anyaságit kaptam meg február elején, majd a januári pár napra jutó GYES-t, a februári GYEST, februári családit egyszerre, március elején. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Jah mert az anyaságinak máris meg van a helye... :D egyetlen hitelünkbõl marad 40 e hátralék, és azt egybe be akarom belõle fizetni, hogy már arra se legyen gond!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, akkor elõre utalják az adott hónapot, köszönöm szépen akkor teszek félre egy kis pénz :D
Ja igen, a TAJ kártya kell hozzá, de nekünk pl. nagyon hamar kiküldték, talán a kórházból való hazajövetel után 2 nappal.
Én január 29-én szültem, arra a hónapra már kaptam családit. Egyszerre jött meg az anyaságival együtt, kb.6-7 napra az igénylésre rá. GYEST erre a pár napra kaptam, viszont azt csak márciusban a márciusi GYES-sel és családival együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen én is 30, 31. én fogok szülni, ha minden igaz ezért is érdekelt, hogy most arra a maradék 1-2 napra kiszámolják? Az nem tudod véletlenül, hogy a családi pótlékot is részarányosan küldik majd? És ha mondjuk szeptemberre érkezik meg az összeg, akkor már szeptemberit is küldik vagy azt majd utólag októberben? Magyarul utólag utalnak minden hónapra vagy elõre? Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D Így most már teljesen világos :D És mivel most aktív korúak ellátását kapom, amit szintén utólag fizetnek, így még jó is lesz, mert ugye augusztusban még nem jutok egyikhez sem, de ezt még utoljára kiutalják, ha igaz, a júliusit.. Akkor teljesen nem maradunk pénz nélkül.. Bár az anyaságit barátnõm, nagyon hamar megkapta.. Nekik is kb. 1-2 hét volt a taj kártya amíg megérkezett, és utána az igénylés napjától 2 napra rá a számláján volt a pénz!

Julius végére, augusztus elejére kiirt kismamák ti miben fogjátok haza vinni a babát?

Milyen ruhában...stb?

Legjobb válasz: szia én tavaly júl. végén szültem, átlagos nyári idõ volt, kb.28-30fok. volt rajta egy ujjatlan badi, hosszú ujjas-lábas badi.kis sapka, ennyi.de készíts össze majd melegebb ,hûveseb idõre való ruhákat.az ápolók segíteni fognak, hogy konkrétan az nap, mibe öltöztesd. sok boldogságot

szia én tavaly júl. végén szültem, átlagos nyári idõ volt, kb.28-30fok. volt rajta egy ujjatlan badi, hosszú ujjas-lábas badi.kis sapka, ennyi.de készíts össze majd melegebb , hûveseb idõre való ruhákat.az ápolók segíteni fognak, hogy konkrétan az nap, mibe öltöztesd. sok boldogságot
szia! én augustus közepére várom a babánkat, már néztem neki együttest. Hosszú újjú kis bady újjatlan rugival van hozzá kiskabát ha estleg kellenne és kissapka. És bébihordozóban fogjuk hazavinni.de vannak nagyon szép mózeskosarak, de talán a hordozó biztonságosabb autóban. Remélem valamennyire hasznos voltam:) Addig is nagyon szép babavárást kívánok! és remélem bírni fogjuk a meleget:)
Szia! Én aug.közepén szülök.Pont ma kérdeztem a védõnõt errõl.Azt mondta ez még odébb van majd ha itt az ideje beszélünk róla...pff
Sziasztok, en julius közepe körül szeretnem, es remelem fogom is hazavinni majd a babamat, ami a legfontosabb szempont nalam, hogy a baba höhaztartasa meg teljesen mas mint a mienk, mindig plusz egy retegben kell gondolkodnunk, mint ahogy mi magunk öltözködnenk. Ebböl adodoan egy szep nyari napra keszülve, mondjuk ugy 25-30 fokra, ugyhiszem en egy plüss rugit, hosszuujjut, alatta badyt, rövidujjut fogok raadni. Meg sapit, az is lehet, hogy a rugi ala adok meg egy kis zoknit is, biztos ami biztos alapon. :) De egy kis vekony pamut takaro is lesz nalam, ezt mar tenyleg az idö dönti el. Amugy vicces, de nekem van egy 56-os meretu gyönyörü sioveralom, hat pont a napokban gondolkodtam el, hogy csaknem kell majd hasznalnom... :D
Én július közepére vagyok kiírva, még nem beszéltem errõl senkivel. De nekem olyan furcsának tûnik, hogy kánikulában (már ha az lesz..) miért kell a babóra hosszú ujjú kombidressz, stb... Olyan melegben nem túlzás?? Még akkor is, ha plusz 1 rétegben kell gondolkozni. Persze, ahogy a többség, én is úgy fogom csinálni, de túlöltöztetni nem akarom:)
Korai még ezen gondolkodni, mert nem tudni, hogy milyen lesz az idõjárás. Elõször szüld meg utána gondolkozz ezen!
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló! Sztem neked meg azon kellene elgondolkodni, h ha valaki feltesz normálisan és boldogan itt egy kérdést, akkor te ne legyél ünneprontó a lehangoló válaszoddal! Mert azt hiszem normálisan megkérdeztem, de ha nem tetszett a kérdés, nem kell válaszolni! Ha meg esetleg valamilyen személyes problémád van, ne itt töltsd ki a bosszud! Mert igenis egy kismama miért ne gondolkodhatna akár ezen is, vagy akár már sokkal elõrébb! A többieknek köszönöm a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!