Találatok a következő kifejezésre: Jövőre megyek júliusba (3 db)

Jövőre megyek Rómába júliusba. Ilyenkor hány fok van? Ha nagyon meleg mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Feltétlenül júliusban kell menni? A május vagy a szeptember sokkal kellemesebb. Az egyik utikönyvben azt olvastam, hogy nyáron csak a macskák és az õrült turisták vannak Rómában.

Feltétlenül júliusban kell menni? A május vagy a szeptember sokkal kellemesebb. Az egyik utikönyvben azt olvastam, hogy nyáron csak a macskák és az õrült turisták vannak Rómában.
Elsõ válaszoló utolsó válaszolónak: a szárazat úgy értettem, hogy esõ nem igazán esik, és nincs, ami felfrissítse a levegõt. Lehet, rosszul fogalmaztam. Idén voltam három napot Rómában, engem nagyon megviselt a tûzõ nap, a páratartalom nem annyira...
Hááát, Rómában ilyenkor kb. olyan idõ van, mint nálunk: száraz, meleg. Hogy jövõ júliusban, milyen idõ, lesz, azt senki nem tudja megmondani... :P Mit lehet csinálni a meleg ellen? Itthon mit csinálsz? Én általában délelõtt 10 és este 7 között nem nagyon dugom ki az orrom a lakásból vagy a munkahelyemrõl, folyamatosan iszok, és a lehetõ legkönnyebb és legszellõsebb ruháimat veszem fel. Kb. ezt lehet csinálni Rómában is a hõség ellen.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok bolond! Muszáj júliusban menni, mert buszos út!
Na az elso valaszolonak uzenem, hogy Olaszorszagban a szaraz meleg nyarat elfelejtheti...en Mantova melett lakom es olyan paratartalom van, hogy meg lehet fulladni....kb olyan erzes mint a szaunaban...kimesz a napra es erzed, , hogy mindehol ragadsz a kezed labad nedves a paratol...ahh...na es Romaban sem jobb a helyzet..juliusban harmadfoku keszultseg van, mert a homerseklet elerheti a 40 fokot is...en azt mondom gyere nyugodtan, csak ne szamits szaraz melegre....itt a paratartalom miatt a 35 fokot is 38-nak erzed....ilyenkor nem tehetsz mast mint iszol, de nagyon sokat....meg persze ott vannak a szokokutak...dogivel van Romaban olyan is ahol mondjuk kicsit megmoshatod az arcod vagy belelogathatod a labad....(na nem a TRevi kutra gondoltam :) )....szoval en azt mondom nyugodtan gyere...de ha meleg hetet fogsz ki, akkor szamits kb. 34-38 fokra :) )

Válaszoljon, aki ért hozzá, kérem! Június 30-ig van szerződésem, július 1-től meghosszabítják. Én július közepén szülök. A Tgyást június 30 előtt kérjem, vagy július 1 után? Jövő héttől megyek táppénzre, most dolgozom.

Legjobb válasz: Meghosszabbitják annak ellenére, hogy mindjárt szülsz? Ha biztos vagy benne, hogy meghosszabbitják, akko nem kell kpkodnod vele, ráérsz kérni a szüléstõl. Elvileg itt azt kell mérlegelned, hogy a táppénzed vagy a gyed-ed több-e (ha most táppénzt kérsz, akkor tovább kitart a tgyás, kevesebb ideig kapod a gyed-et, ha most tfyásd kérsz, akkor kevesebb ideig tart ki, igy több ideig kapod a gyed-et). Ez bérfüggõ, hiszen a táppénznek nincs felsõ határa, a gyed-nek meg van, tehát magas bérrel érdemes táppénzen maradni. Ha a gyed plafont nem éred majd el (béred 70%-a nem több, mint 102900 Ft), akkor érdemesebb most elmenni mielõbb tgyásra és utána gyedet kapni, mert igy összességében többet kapsz majd, mint a táppénzzel kapnál.

Meghosszabbitják annak ellenére, hogy mindjárt szülsz? Ha biztos vagy benne, hogy meghosszabbitják, akko nem kell kpkodnod vele, ráérsz kérni a szüléstõl. Elvileg itt azt kell mérlegelned, hogy a táppénzed vagy a gyed-ed több-e (ha most táppénzt kérsz, akkor tovább kitart a tgyás, kevesebb ideig kapod a gyed-et, ha most tfyásd kérsz, akkor kevesebb ideig tart ki, igy több ideig kapod a gyed-et). Ez bérfüggõ, hiszen a táppénznek nincs felsõ határa, a gyed-nek meg van, tehát magas bérrel érdemes táppénzen maradni. Ha a gyed plafont nem éred majd el (béred 70%-a nem több, mint 102900 Ft), akkor érdemesebb most elmenni mielõbb tgyásra és utána gyedet kapni, mert igy összességében többet kapsz majd, mint a táppénzzel kapnál.
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy meghosszabítja a fõnököm, viszont kérte, hogy minél elõbb kérjem a tgyást. Nem az összegek érdekelnek, nem keresek sokat közalkalmazottként, hanem az, hogy esetleg jelent-e valamit az, hogy amint újra indul a munkaviszonyom, egybõl tgyást kérek, vagy már elõtte azt kérem. Na jól belebonyolódtam. Aki érti, reagáljon, köszi.
Nem hinném. Elvileg ugye felmerülhet az "álszerzõdés" problémája, azaz hogy a hivatalos szervek nem hiszik el, hogy valaki egy 7 hónapos kismamát kiván foglalkoztatni, ez általában nem takar valós munkavégzést. De esetedben igazolható, hogy már ott dolgoztál eddig is és VALÓBAN dolgoztál, tehát ha ezek igazolhatóak (munkatársak, tanúk, produktumok), akkor ezzel a részével nem lehet gond. Úgyhogy mehetsz TGYÁS-ra bátran.
A kérdező hozzászólása: Na nehogy már tanúkkal kell igazolni, hogy 5 éve egy helyen dolgozom, mindig meghosszabított szerzõdéssel...Na mindegy, kösz a reakciókat.

Ha a gyerekem júliusban betölti a 6. életévét, de majd csak jövő szeptembertől megy iskolába-óvodai szakvélemény alapján-akkor is bekellett volna íratnom iskolába?

Legjobb válasz: sztem mindenképpen menj be a suliba a papirokkal,mert a sulinak kötelessége jelenteni ha egy gyerek nem tesz eleget az iskolakötelezettségnek

sztem mindenképpen menj be a suliba a papirokkal, mert a sulinak kötelessége jelenteni ha egy gyerek nem tesz eleget az iskolakötelezettségnek
Már nem elég iskola-ovoda szakvélemény, már valami körzti nevelési tanácsadónak is vissza kell marasztalnia. Nálunk unokatesóm kisfiát nem veszi fel az iskola mert kicsi, és az ovoda meg kilökte, nem akarja vissza venni. (a legjobb, hogy a szülöket és a ksifiut is szeretik az ovodában, de ellentétes véleményen/és érdeken vannak az intézmények)
igen, akkor is kellett volna menni, mert az iskola rendszerében benne van, mint hozzá tartozó tanköteles korú körzetes gyerek, és keresni fogják szeptemberben. be kell menni a szakvéleménnyel és - hülyén hangzik, de - ki kell iratkozni.
A legegyszerûbb, ha felhívod a védõnõtöket, neki tudnia kell a választ. Vagy bemész az iskolába érdeklõdni. Amúgy köszönhetõen az új rendszernek, igen, nevelési tanácsadóból is kell egy szakvélemény, hogy nem megy még közösségbe. Ott úgy is adnak tájékoztatást, hogy aztán ezt hol kell leadni, az iskolában vagy az oktatási hiavtalatokban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!