Találatok a következő kifejezésre: Jövő héten adni az (4 db)

Megvártátok a Gripe Water adásával az 1 hónapos kort? A védőnő azt mondta lehet adni neki hamarabb is. Jövő hét pénteken lesz a picim 1 hós. Hát nem tudom.

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan adhatod neki csak esetleg egy picit kevesebbet az elõírt adagnál! Nekem úgy volt,hogy 2 hetes körül lehetett mikor hasfájós lett akkor Infacolt vettem és mire az elfogyott addigra már bõven betöltötte az 1 hónapot és akkor adtam neki a GW-t de ha nem így jött volna ki a lépés én adtam volna neki csak kevesebb adagot!

Szerintem nyugodtan adhatod neki csak esetleg egy picit kevesebbet az elõírt adagnál! Nekem úgy volt, hogy 2 hetes körül lehetett mikor hasfájós lett akkor Infacolt vettem és mire az elfogyott addigra már bõven betöltötte az 1 hónapot és akkor adtam neki a GW-t de ha nem így jött volna ki a lépés én adtam volna neki csak kevesebb adagot!
3 nappal hamarabb adtam, mint betöltötte az 1 hónapot. Szintén védõnõi javaslatra, nagyon bevált nálunk.
3 hetesen kapta a kislányom elõször gyerekorvosunk jóváhagyásával. Nekünk SEMMI nem segített és kétségbeesésemben a GW-hez nyúltam. Nem bántam meg, bár megszüntetni nem szüntette meg a hasfájást de nagyon sokat javított.
Szerintem valahogy pont akörül vettem neki, és bevált! :) ))
Nekem is 3 hetes és 2 napos volt amikor adtam neki, de kicsit ideges vagyok most is, nehogy baja legyen tõle.Egyébként az is bosszant, hogy miért nem írják le konkrétan hogy miért nem adható 1 hónapos korig...gyógyszerészt kérdeztem, és NEM tudja a kapor miért nem adható 1 hónapos korig, elvileg nem okoz bajt szerinte de azért érdekelne...Egyébként csodákat tett velünk!Nem múlt el teljesen, de elõtt órákon át ordított, és semmi nem használt, volt hogy reggel 8-tól este 8-ig 10-10 perceket aludt, a többit sírt.Ettõl csak nyöszörög néha amikor jönnek a pukik, de akkor kijön 8-10 és csend van.
A kérdező hozzászólása: Végülis adtam neki nem lett semmi baja, már elmúlt három hónapos és van mikor még most is kap.

Véradók! Jövő héten készülök először vért adni. AZ itthoni mérleg szerint 50 kg vagyok de csal egy kicsit. Adhatok íyg vért? Tudom, hogy még máson is múlik nem rég voltam vérvételn és mindent rendben találtak ezért amiatt nem aggódom

Legjobb válasz: A barátnõm szintén 50 kg volt a múltkor amikor vért adtunk és õt elküldték. Azt mondták, hogy csak 50 kg fölött lehet. Ettõl függetlenül szerintem menj el, orvosa válogatja,hogy megengedi-e.

A barátnõm szintén 50 kg volt a múltkor amikor vért adtunk és õt elküldték. Azt mondták, hogy csak 50 kg fölött lehet. Ettõl függetlenül szerintem menj el, orvosa válogatja, hogy megengedi-e.
Szia! Én emlékszem tavaly egy véradás elõtti délután egész nap ettem, hogy több legyek, mint 50 kg. És mikor ráléptem a mérlegre 49-et mutatott. Kicsit füllentettem.. 51-et mondtam. :) Azt kell, hogy mondjam, hogy orvostól függ, van aki lazább, és megbízik benned, van aki nem. Mindenesetre menj el, mert egy életen át büszke leszel majd emiatt magadra. :)
Én most már voltam párszor, de el kell mondjam azonnal kiszúrt az ápoló a tömegbõl, és hangosan oda kiabált, hogy vagyok-e 50 kg! :) Mondtam hogy vagyok (55), és onnantól a kutya sem törõdött vele, hogy igaz-e vagy sem. Hemoglobinon majdnem elhasaltam egyszer, de második mérésre az is jó lett, így akárhányszor mentem mindig adhattam vért! A lényeg az, hogy a tesztet amit kapsz, felelõsség teljesen töltsd ki! Rákérdeznek olyanokra, hogy volt e kullancsod az utóbbi x idõben, van e fél évesnél fiatalabb piercinged vagy tetoválásod, volt e mûtéted az utóbbi 1 évben, jártál-e külföldön mostanság, ha igen, akkor hol... Voltál-e beteg, érezted e fáradtnak, levertnek magad az utóbbi egy hónapban... volt e részed esetlegesen fertõzõ szexuális kapcsolatban az utóbbi x hétben, szedsz e valamilyen gyógyszert, van e valamilyen allergiád, tartós betegséged... Stb stb, ezek mind mind kizáró okok, és figyelembe kell venni, hogy valóban nem két ampullányi vérrõl van szó, tehát ez nem játék, sem a saját testeddel nem játszhatsz, sem máséval, aki majd esetlegesen megkapja a véredet. Egyszer volt olyan, hogy véradás elõtti napon kicsit rosszul éreztem magam, de semmi extra, gondoltam nem árthat. Magas, vékony testalkatú lány vagyok, és az a véradás hihetetlenül megterhelte a szervezetemet. Én olyan rosszul még sosem voltam mint aznap. Ájultam már el egyszer kétszer, de aznap amíg vártam a buszra, kb 5 percet kellett állnom, de szabályosan patakokban folyt rólam a víz, és hihetetlenül szédültem. Éreztem hogy ha nem csinálok valamit 5 másodpercen belül elájulok. (Pedig háromnegyed órát élveztem még a véradó vendégszeretetét mielõtt elindultam a buszra, nem szívesen engednek el azonnal) Szakadó esõben leültem a vizes padra, nem érdekelt, bár elég hülyének néztek... Azt a napot már végig aludtam, tehát tapasztalatból mondhatom, hogy tényleg egy hatalmas élmény, és nagyon jó érzés, hogy segíthetsz másoknak, a véradóban mindig szeretettel fogadják az embert, de tényleg nem játék, ezt ne felejtsd el! :) 20/L
Katonakoromban én is ennyi voltam, mikor vért adtam, és tõlem feleannyit vettek le, mint a többiektõl.

Oviba beiratkozás!? Ma járt nálunk a védőnő, a kislányom 20 hónapos. Nem szeretnénk bölcsibe adni. Az mondta, hogy a körzetünkbe tartozó oviba jövő héten lesz a nyiltnap és a beíratkozás.

De csak 2011-be júliusába tölti be a 3.évet. Tényleg már most kell beíratnom?! Nem túl korai?

Legjobb válasz: Kislányom 2002.októberében született,mivel idén lesz lesz 3 éves,be kell iratnom,de majd csak novembertõl mehet!Szerintem neked 2011.május.31-ig kell a kicsit beiratnod! Amúgy nekünk tegnap küldött meghívót az óvoda:) Szerintem nektek is küldik automatikusan,merthát ugye nyilvántartásba vannak a picik az önkormányzatnál.

Kislányom 2002.októberében született, mivel idén lesz lesz 3 éves, be kell iratnom, de majd csak novembertõl mehet!Szerintem neked 2011.május.31-ig kell a kicsit beiratnod! Amúgy nekünk tegnap küldött meghívót az óvoda:) Szerintem nektek is küldik automatikusan, merthát ugye nyilvántartásba vannak a picik az önkormányzatnál.
Elõzõ vagyok!!! Dehogy 2002!!! az a fiam!:) 2007.október !!!!bocsi
Nem úgy értette, hogy jövõre menjen?Nálunk is elõzõ évben kell(ene) beiratkozni, mint amikor megy. De viszont, ha könnyen alkalmazkodó, nem astmás, nem beteges, akkor miért is ne mehetne minicsoportba az õszön.Szokták szeretni a közösséget.Az enyém májusban lesz 3 , ha lenne minicsoport simán beírattam volna, mert érett rá. Persze gyereke válogatja.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ még azt mondta, hogy jövõ héten lesz a nyílt nap és a beíratkozás. A nyílt napra elmehetünk? Vagy csak abban az esetben ha kapunk meghívót?
Nem tudom, honnan írsz, de Fehérváron nem kötelezõ, ajánlott beíratni idén. De hallottam olyan helyekrõl, ahol kötelezõ. Én egy népszerû, egyébként magánoviba szeretném járatni majd, és hogy legyen helye, már egy hónapja nem beírattam, hanem felirattam a listára. De nyílt napra jõvõre megyünk.
Jövõre kell beíratnod. A védõnõd félrebeszélt. De ugorj be a nyílt napon és kérdezd meg, mirõl beszélhetett a védõnõ, az a legtisztább.
Nekem 2008. áprilisi a kisfiam, így nekem az idén kell beíratnom, mert a 2010/2011-es nevelési évben, azaz jövõ áprilisban már járni fog. De neked nyáron tölti a 3 évet a kislányod, és mivel nyáron óvodai szünet van, csak jövõ szeptembertõl tud járni, ami már a 2011/2012-es nevelési évre esik. Azaz elég jövõ tavasszal beíratni. Szóval ugyanúgy nevelési évben kell gondolkodni, mint ahogy az iskolában tanév van.
Utolsónak nincs igaza, az oviban nincs nevelési év és nyári szünet sincs természetesen. Sõt nyáron is elkezdheti az ovit, ha betöölti a 3-at. Az ovik max. egy tisztasági festés (2 hét) erejéig zárhatnak be nyáron, de ha valaki nem tudja megoldani a gyereke elhelyezését, akkor egy másik oviban biztosítani kell neki a helyet (hacsak nem az az egy ovi van a települélsen). Ha nálatok nem így lenne, kedves válaszoló, menj be az önkormányzathoz reklamálni. Nekem is sok ideig tartott, mire erre megtanítottam az ovit, de ma már meg se próbálkoznak ilyen sz.r dumával, hogy nevelési év, meg csak szeptembertõl veszzük fel...
Akárhogy is írta az utolsó válaszoló, nálunk így van, ahogy korábban írtam: nevelési év van, nyáron pedig hosszú hetekig semmi, maximum csak a gyerekmegõrzés! Persze, olyan a bölcsõdékben is van, hogy ha 1-2 nap dolgod van, berakhatod "megõrzésre" a gyerekedet nyáron is. De én ezt nem nevezném óvodába járásnak... Legalábbis nem hiszem, hogy a kérdezõ ilyen óvodába járásra gondolt... Szóval érdemes odafigyelni, mert aki lemarad a beíratkozásról, az utána pedálozhat protekcióért, hogy azt az 1-2 tartalékhelyet megkapja.


Jövő héten elkezdhetem adni az almát a babámnak. Milyet vegyek, édeset, savanykásat, zöldet, pirosat? Melyiket szokták szeretni a babák?

Legjobb válasz: a pirosat add nkei elöször.de én amikor almät adtam neki nem nagyon ette.aztän kevertem banännal.azota mindkettöt megeszi külön is:)

a pirosat add nkei elöször.de én amikor almät adtam neki nem nagyon ette.aztän kevertem banännal.azota mindkettöt megeszi külön is:)
Én ha jól emlékszem, golden almát adtam elõször. De az én fiam mindegyiket szereti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!