Találatok a következő kifejezésre: Jót teszek ha (242 db)

13 évesen jót tesz ha súlyzózok?

Mert valahol azt olvastam,hogy nem nagyon érdemes.Ha tényleg így van.miért?

Legjobb válasz: Ne hülyéskedj... akkor fejlõdnek ki az izmok! NAGYON jót tesz! Csakhogy: igazán csak a fekvenyomást ajánlom. Az nem teszi tönkre a gerincedet. És mindig párosban! Az egyik pihen (és figyel, persze) - a másik súlyzózik.

Ne hülyéskedj... akkor fejlõdnek ki az izmok! NAGYON jót tesz! Csakhogy: igazán csak a fekvenyomást ajánlom. Az nem teszi tönkre a gerincedet. És mindig párosban! Az egyik pihen (és figyel, persze) - a másik súlyzózik.
a sportolókat általában 14 évesen kezdik gyuratni, és ez nem véletlen. 13 évesen még nem ajánlott, ha a legjobbat akarod kihozni magadból egyenlõre csak a saját súlyoddal erõsits(fekvõ, felülés, futás, huzodzkodás, tolodzkodás, kötél ilyesmi)
egyetértek, egy ideig elég ha csak fekvõzöl, felüléseket csinálsz meg ilyesmik, max kis súlyokkal vállra gyúrhatsz de a bicepsz, tricepsz még ráér 1 évet max 2t, addig is kondiban leszel, kialakítasz egy diétát és mire oda kerülsz, hogy gyúrj, már megfelelõ étrended és tapasztalatod lesz, és talán ez egy kis önbizalmat is ad majd, hogy konditerembe járj! ;) Sok sikert. Bár én is elõbb gondolkodtam volna, most sokkal jobb lenne
csak jót tesz a profik is kb ilyenkor kezdik
A kérdező hozzászólása: Köszi mindennkinek
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek:D

A diéta mellett jót tesz, ha délután megiszom egy bögre zöld teát ízesítés nélkül?

Legjobb válasz: Reggel egyet, délután egyet - persze, hogy jót tesz, de csodát azért ne várj tõle :)

Reggel egyet, délután egyet - persze, hogy jót tesz, de csodát azért ne várj tõle :)
Szerintem minél többet igyál belõle, ne csak 1 bögrével! Úgy tapasztaltam, hogy ha mondjuk kicsit zsírosabb, nehezebb ételt eszem (mondjuk töltött káposztát), akkor szinte érzem, hogy egy jó pohár zöldtea utána könnyebbé teszi a gyomrom!!! Komolyan! Mindemellett a sok folyadék telíti a gyomrot és nem kívánod annyira az ételt. Nekem a Pickwick citromos ízesítésû vált be, és egyáltalán nem is hiányzik bele a cukor...

Jot teszek ha hetente kimosom a kinti kutyám házának a rongyot és a paplanját?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Végül is tisztább. De az a fontos ne öblítõvel mosd nem tenne jót az orrának az a szag.

Szerintem igen. Végül is tisztább. De az a fontos ne öblítõvel mosd nem tenne jót az orrának az a szag.
12.38 vagyok. Én használok öblítõt is, és a kutyámmal nyomkövetni járunk, semmi baja a szaglásának.
igen jó, és tényleg ne használj vegyszereket, inkább tegyél az öblítõ helyére ecetet, az semlegesíti a szagokat és használj fõzõmosást elõtte ha lehet.
persze hogy jó.te is szívesebben fekszel friss ágynemûben, nem? én szoktam öblítõt használni, de keveset.
az öblítõ vegyi anyag, ami irritációt is okozhat. de kutyát az illata is zavarhatja hiszen a szaglása nagyon érzékeny.
A mai világban már a kutyák is ugyan úgy hozzá vannak szokva a vegyi anyagokhoz, mint mi. Az emberi szervezetnek sem jó. de megszoktuk. A vizükben ott a klór, a tápjukban a kitudja mi. Szerintem nyugodtan moshatod öblítõvel is.
Szia! Persze, hogy jót teszel én a bentinek is hetente mosom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. én is igy gondoltam mert a sok essötöl sáros koszos mindig a fekhelye . van neki válto is és igy hetente ki tudom mosni, de én öblitöt nem használok hozzá, a fiss holmit mindig 5-10 percig szagolgatja.


Felfázástól folyás?... Ne áltasd magad! A folyásnak más oka lehet. Menj a nõgyógyõászhoz!
...utolsó vagyok... Dokival azért nézesd meg magad!
Kamillás ülõfürdõ.Én ezt szoktam alkalmazni, fél óráig ülök benne, 2-3 nap alatt elmúlik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát! Magamról annyit, hogy tulajdonképpen már nem olyan erõs a folyás, sõt szinte nincs is. De elég parázós vagyok, szóval holnap doki :) Izgulok, mert nem sok tapasztalatom van a nõgyógyásszal :D Jó, tudom, nem fog megenni :) Majd írok, hogy mit mondott :) Még egyszer köszi a válaszokat!
Mindenképpen menj el nõgyógyászhoz, ez fontos, nehogy valami komolyabb bajod legyen belõle, utána pedig cickafarkfüves vízben ülõ fürdõzz úgy egy fél órán át. Nekem bejött. Utána érdemes vastagon felöltözni alulról, vagy törölközõbe csavarni magad, hogy melegen maradjon a medencéd!
ahogy fentebb írták, felfázás nevû betegség nincs, baktériumok vannak, ezek néha nem csak a húgyutakat, hanem a hüvelyt i befertõzik...a sós ülõfürdõ jó, sõt a kamillás is, vagy a cickafarkfüves....kiegészítõ kezelésnek egy nõgyógyászati vizsgálat után, ahol kapsz antibiotikumot, hüvelykúpot és valószínûleg valami kenõcsöt is.
Gyógynövényboltban, drogériában (esetleg DM, Rossmann) lehet kapni felfázásra ezt-azt. Én pl. Urogin-t vettem egyszer, és elmúlt: http://www.egeszsegbolt.hu/303-vitaminkeszitmenyek/81-urogin..
Nekem a doki mondta hogy felfázástól is lehet folyásom. És kipróbáltam már a sós fürdõt is, de nem egy kanál sóval, hanem 1 kg konyhasót kell egy kád vízbe tenni. És abban üldögélni kb. 30 percig.
Mint ahogy az elõttem szólók is írták: nõgyógyász. Én is összeszedtem valahol egy kis gombát, elmentem dokihoz, felírt gyógyszertári kevert kúpot (potom összegbe került), most már semmi bajom.
A "felfázás" valójában húgyúti fertõzés: a húgyhóhyagod vagy a húgyvezetéked baktériummal fertõzõdött, és antibiotikumos kezelés kell ellene, amit a háziorvosod írhat fel. A folyás a hüvelyedbõl jön, nem a húgyhólyagodból, és hüvelyi fertõzés okozza, amit mega nõgyógyászod tud kezelni. Egy kanál sóü nem elég. Legyen eszed, nem vagy már gyerek, tudhatod, hogy a nõgyógyász nem fog megenni. Cipõt, esernyõt veszel, és elballagsz szépen a nõgyósyászodhoz, hogy vizsgáljon meg, és írja fel a megfelelõ hüvelykúpot. A fürdõvízbe egy kanál só jót tesz a bõrödnek, de a folyásodat NEM FOGJA KIKEZELNI. Ez van.
A kérdező hozzászólása: Nos, miután kiírtam az üzit, vettem egy forró fürdõt sok sóval. Aznap végig plusz másnap nagyon melegen tartottam a medencémet. Utána nem volt semmi tünetem.
a 1, 5 óra szerintem már sok. de amúgy az jó ha kicsit kint van
Én csak akkor nem viszem ki a gyerekeket ha lázasak. Minden egyéb esetben kimegyünk a levegõre, igaz nem sokáig, csak egy rövid séta erejéig. De ez nagyban függ az idõjárástól is.
Ha egy picit köhög meg eppen csak nedves az orra, akkor meg siman ki lehet vinni 1 akar 1, 5 orara is. Nem kell burokban nevelni a gyereket. Persze ha lazas akkor az agyban a helye, de egy sima meghüles ne legyen mar meg korhazi sürgössegi eset...
én csak lázasan nem viszem ki, amúgy a gyógyulásban sokat segít a friss levegõ, fõleg így télen, hidegben

Laptopnak jót tesz ha folyamatosan töltésen van vagy húzzam le mikor feltöltött?

Ittho nhasználom csak állandóan töltésen van. Ez jó vagy rossz? Hogyan csináljam?

Legjobb válasz: Maga az akksi úgyis lekapcsol a védelem miatt, az nem számít. Esetleg az árthat neki, ha a gép egyébként túlzottan melegedik az akksi környékén. Ha valóban nagyrész otthon használod, akkor félig feltöltve tedd száraz, hûvös helyre, néhány hetenként tedd be, nézd meg, merült-e, ha igen, rátöltesz egy kicsit. (Amiért érdemes bennhagyni, az például az áramkimaradás.)

Maga az akksi úgyis lekapcsol a védelem miatt, az nem számít. Esetleg az árthat neki, ha a gép egyébként túlzottan melegedik az akksi környékén. Ha valóban nagyrész otthon használod, akkor félig feltöltve tedd száraz, hûvös helyre, néhány hetenként tedd be, nézd meg, merült-e, ha igen, rátöltesz egy kicsit. (Amiért érdemes bennhagyni, az például az áramkimaradás.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Jót tesz, ha holnap talizok egy lánnyal de úgy, hogy ma egy másik lány dobott?

Nagyon kivagyok sírok egész nap :( És holnap talizok egy lánnyal.. csak sima séta,de én nem akarok tovább síni tovább akarok lépni és hátha ez a lány felvidít :/

Legjobb válasz: Ha tudja, hogy most lett vége a kapcsolatodnak, nyugodtan, tudja mire számítson. Viszont ha komolyan akrsz valamit ettõl a lánytól várj még picit. Csak a volt barátnõd fog az eszedbe járni. séta helyett inkább menjetek úszni, futni, moziba, olyat ahol kevesebbet tudtok beszélgetni

Ha tudja, hogy most lett vége a kapcsolatodnak, nyugodtan, tudja mire számítson. Viszont ha komolyan akrsz valamit ettõl a lánytól várj még picit. Csak a volt barátnõd fog az eszedbe járni. séta helyett inkább menjetek úszni, futni, moziba, olyat ahol kevesebbet tudtok beszélgetni
Hát magadat csapod be csak. De átmenetileg segíthet, hogy lezárd az elõzõt, viszont nem megoldás, csak annyira mint a sebtapasz az égési sebre. Asszem a másik kérdésedben már írtam ezt a számot. http://www.youtube.com/watch?v=wa2nLEhUcZ0 De ha nem akkor hallgasd meg, és próbálj kizárólag olyan dolgokkal foglalkozni most egy darabig amik nem kapcsolódnak a lányhoz.

Nincs még középfokú angol nyelvvizsgám, de készülök rá. Jót tesz, ha megnézek egy sorozatrészt angol nyelven, majd magyar felirattal, majd később angol felirattal vagy felirat nélkül, de mindenképpen angolul?

Melyik fejleszti jobban a tudást? Az angol feliratos vagy felirat nélküli nézés? Néha nem értem amit mondanak az a baj, mert van aki elhadarja. De mivel megnéztem el?z? nap magyarul, nagyjából tudom, mi a párbeszéd lényege.

Legjobb válasz: Felirat nélkül. Ha nem érted, akkor mégegyszer. Ha úgy sem, akkor angol felirattal. Magyar felirattal nem sokra mész, mert csak magyarul olvasni tanulsz meg. Esetleg ha van olyan kifejezés, amit nagyon nem értesz, akkor arra az idõre ráteheted a magyar feliratot. Sok sikert

Felirat nélkül. Ha nem érted, akkor mégegyszer. Ha úgy sem, akkor angol felirattal. Magyar felirattal nem sokra mész, mert csak magyarul olvasni tanulsz meg. Esetleg ha van olyan kifejezés, amit nagyon nem értesz, akkor arra az idõre ráteheted a magyar feliratot. Sok sikert
Én így csinálnám: Megnézném angol felirattal, majd magyarral. Így amit nem értettél, azt is meg fogod érteni. De figyelj oda arra, hogy mit beszélnek, ne csak olvass. Én néztem pár részt így (nem gyakorlásként, csak úgy) és nekem bejött. 18/L
A kérdező hozzászólása: csak sajna sok részhez nem jó az angol felirat, így kénytelen vagyok felirat nélkül nézni másnap...
egy rész nem jó. darálj le egy évadot angol felirattal, akkor talán érsz is vele valamit. utána mehet felirat nélkül is ugyanaz az évad, vagy akár a következõ.
A kérdező hozzászólása: naponta 1 részt gondoltam:D

Igaz az amit hallottam díszállat kereskedésben, hogy jót tesz ha trópusi halak vizébe is rakok sót? Ha igaz irjátok már meg mi az ajánlott adag nem szeretném ha a halaknak vagy növényzetnek valami károsodása lenne!

Legjobb válasz: Az a so jo amelyik nem jodos! En is szoktam tenni,minden 10 liter viz utan egy kaves kanallal.Ez azert jo,hogy megelozzuk a bakteriumos betegsegeket.

Az a so jo amelyik nem jodos! En is szoktam tenni, minden 10 liter viz utan egy kaves kanallal.Ez azert jo, hogy megelozzuk a bakteriumos betegsegeket.
Tengeri halnak kell só - folyóban vagy tóban élõnek TILOS! A halak bõre nem vízálló, és hamar vége lesz, ha nem annyi a só, amennyi kell. Ezt pontosan kérdezd meg, ne csak így találomra. Persze csak akkor, ha még szükséged van a halaidra.
A kérdező hozzászólása: Én ezen már nem tudok eligazodni van aki azt mondja , irja kell sót tenni mert jótékony hatása van van aki azt vallja tilos nem szabad csak tengeri akváriumba .Most akkor mi az igazság?
En mar nagyon reg tartok halakat, mar 10 evvel ezelott elkezdtem veluk foglalkozni, sokat erdeklodtem olvastam a halakrol, szakembereket kerdeztem es ok is ajanlottak a sot. Csak vigyazz ne konyhasot hasznalj! hanem amelyikbe nincs jod.
Én is megerõsítelek abban h egy kis jódmentes só nem árt a halaidnak(mondjuk vízcserénél 1 kávéskanálnyi, de nem muszáj minden vízcserénél) fõleg h darakór megelõzésére is jó.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz.Megkérdeztem azt a kereskedõt, akitõl a halaimat veszem, és õ is azt mondta, hogy 10 literhez 1 kávéskanálnyi sót lehet rakni.Persze ez nem muszáj, de a növényeknek is jót tesz, és a baktériumok megelõzését is szolgálja. Üdv

Ha sok a vita a külsõ hatások miatt, akkor jót tesz ha elköltözöm úgy kb 300 km-re?

Szeretjük egymást, de olyan dolgok történtek az elmúlt egy évben, hogy már sokszor féltem a kapcsolatunkat. Azt szeretném elérni, ha megkönnyebbülnénk, ha nem lennének anyagi gondok, és ha újra felhõtlenek lehetnénk. Tõlünk 300km-re lenne egy állás, ha azt elvállalom szállást is kapok, viszont nem élnénk együtt. Szerintetek megölné a kapcsolatunkat a távolság és az hogy nem találkozunk mindennap mint eddig(mivel együtt élünk), vagy épp ellenkezõleg jó hatással lenne. Tudom hogy minden eset más, de azt írjátok ami veletek, vagy ismerõseitekkel történt.

Legjobb válasz: Szerintem már most halott ez a kapcsolat, valahol tudod te is csak nem mered bevallani. Ezért is menekülsz.

Szerintem már most halott ez a kapcsolat, valahol tudod te is csak nem mered bevallani. Ezért is menekülsz.
egy erõs kapcsolat túlélhet 300 km távolságot, de egy amúgy is haldokló kapcsolatnak a végét jelenti majd. Amitõl egyébként mind a ketten fellélegeztek, megkönnyebbültök!
Mindenképpen menj, vállald el az állást. Ha még van lehetöség a kapcsolatotokban, akkor ettöl feléled, ha meg nem, akkor így is, úgy is vége lesz, és akkor se párod nincs, se munkád.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!