Találatok a következő kifejezésre: Jósló fájások már a (57 db)

A nyákdugó amikor távozik, akkor fájásokat érezhetek? Vagy a fájás már a szülés jele? Két hete vannak jósló fájásaim.

Legjobb válasz: Szia! nekem múlthéten szerdán ment el, és az ég világon nem érzetem semmit, épp zuhanyoztam, és csak ahogy oda nyúltam érzetem hogy valami kocsonyás állagú dolog ott "folyik" ki. Aztán ahogy a kezemben volt láttam hogy mi az, és kész. Igaz kicsit megilyedtem hogy esetleg már szülhetek is, de hát azóta is itt vagyok, és még semmi jele hogy indulnom kellene. Jóslók nekem is vannak, de azon kívûl semmi. Járok Ctg-re minden 2.nap és ennyi. De olvastam itt már olyat is hogy volt akinek elment a nyákdugó, és 2 napra meg már meg is szült. Ez teljesen változó! Viszont az hogy a nyákdugó távozása nem fáj, szerintem mindenki egyet ért vele. 39 hkm

Szia! nekem múlthéten szerdán ment el, és az ég világon nem érzetem semmit, épp zuhanyoztam, és csak ahogy oda nyúltam érzetem hogy valami kocsonyás állagú dolog ott "folyik" ki. Aztán ahogy a kezemben volt láttam hogy mi az, és kész. Igaz kicsit megilyedtem hogy esetleg már szülhetek is, de hát azóta is itt vagyok, és még semmi jele hogy indulnom kellene. Jóslók nekem is vannak, de azon kívûl semmi. Járok Ctg-re minden 2.nap és ennyi. De olvastam itt már olyat is hogy volt akinek elment a nyákdugó, és 2 napra meg már meg is szült. Ez teljesen változó! Viszont az hogy a nyákdugó távozása nem fáj, szerintem mindenki egyet ért vele. 39 hkm
Gratulálok!nagyon sok egészséget és boldogságot!!!
Graaaaat :-):-):-):-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Május 11-én hajnalban megszületett "pici" lányunk 4000grammal és 59 cm-rel. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Szia! Nekem egy hétfõn elment a nyákdugó, vasárnap elkezdett folyni a magzatvíz, de semmi fájásom nem volt, még jóslók sem! Semmit nem éreztem, de a magzatvíz szivárgása miatt bent tartottak, köv. hétfõn reggel még csak 3 ujjnyira voltam nyitva, akkor kaptam oxitocint, és 12:20-ra meg lett a pici lány! 10 nappal a kiírt idõpont elõtt! Most már 10 hónapos! Könnyû, gyors szülést!
Remélem jól vagytok. Nekem sajnos a 22héten fájta gerincem jeleztem az orvosoknak, megkaptam. hogy többet mozogjaknem kell mindig a kórházi ágyon feküdnöm, majd rá 3 napra annyira fájt, hogy megszületett. Ha fáj a gerinced menj inkább orvoshoz nehogy baj legyen. Nagyon drukkolok, hogy problémamentes szülésed legyen és egészséges kisbabád. Sok sikert.
Na gratulálhatunk már?
Szia! Szertintem hamarosan anyuka leszel :D nekem szombat du 5 kor elment a nyákdugó, éjjel vagy 5 ször voltam nagy wc n reggel fájt a derekam de nagyon 10 kor már majd leszakadt midnenem és fájások 4 percesek és vasárnap este 10 kor meglett a lányom
elfoglak keseríteni akár 6 heted is lehet még a nagy könyv szerint
Így, hogy leírtad, hogy derékfájás, meg hasmenés, azt mondom, lehet, szülni fogsz. Figyeld a fájásokat.
Nekem egy vasárnap éjszaka kezdõdtek a fájások. Hétfõn reggel elment a nyákdugóm, kicsit fájdogált még aztán a derekam. Kedden délután negyed 4 kor lett meg a lányom. Szóval nekem elõtte is voltak fájásaim. Ugye nyílt a méhszáj, aztán elment a nyákdugó... Könnyû szülést neked :) 3 hetes kislányka anyukája :)
Én 2010.12.08-án reggel elmentem dokihoz 41hetes voltam, mondta hogy egy ujjnyira vagyok kitágulva és rásegít egy picit.haza mentünk elmentem wc-re és elfolyt a nyákdugó véres nyálkás trutyi volt, és nekem onnantól 2-3perces fájásaim voltak folyamatosan, majd bent a szülõszobán burkot repesztettek és 11óra vajjúdás után meg született a kicsi lányom :) sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem ijesztesz meg, fel vagyok készülve a szülésre. Hétfõn voltam vizsgálaton, és akkor is már 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Már nagyon készülõdik! Derékfájás a nyiló méhszáj jele!
nem megijeszteni akarlak, de nekem a lányommal reggel fél 7kor elment a nyákdugó és délután 14.50kor megszületett.tehát nekem volt köze a szüléshez.de nem mindenkinél van így. sok sikert! 30+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 38+3 hetes vagyok.nem tudom van e a szüléshez köze, de állandósult a derékfájás reggel óta, illatve hasmenésem is van.
Nekem voltak erosebb gorcsoleseim mindket terhessegem alatt, amikor elment a nyakdugo. A doki mondta, hogy igen, altalaban fajasokkal jar.
A nyákdugónak nincs közvetlen köze a fájásokhoz. HÁny hetes vagy? A vége felé a jósló már teljesen normális, akkor is ha sok van belõle. Hogy mikor indul a szülés, az rejtély általában. Én is erre várok... :o)
Gratulálok :)

38 hetes vagyok. Josló fájásaim már vannak de a nyákdugo még nem ment el. Mikor fogok szülni?

Eddig csak esténként volt most már egész nap nagyon fáj a nemi szervemnél.Olyan mint ha bele nyilalna vmi, de akkor meg s e birok mozdulni ez attol van hogy nincs sok hátra nem? Szokott keményedni a hasam is de nem rendszeresen.

Legjobb válasz: Én a 38. héten szültem. A nyákdugó nem tudom, hogy mikor ment el, én nem vettem észre. Arra lettem figyelmes, hogy a fájások (amelyek olyanok voltak mint a jóslófájások ezt megelõzõen) rendszeressé váltak (szinte percre pontosan 5 percesek voltak) és kezdett szivárogni a magzatvíz. Ezt követõen 6 és fél órával megszületett a fiam. De nem vagyunk egyformák, úgyhogy pontos választ talán még az orvosod sem tud adni, csak egy kimerítõ vizsgálat után.

Én a 38. héten szültem. A nyákdugó nem tudom, hogy mikor ment el, én nem vettem észre. Arra lettem figyelmes, hogy a fájások (amelyek olyanok voltak mint a jóslófájások ezt megelõzõen) rendszeressé váltak (szinte percre pontosan 5 percesek voltak) és kezdett szivárogni a magzatvíz. Ezt követõen 6 és fél órával megszületett a fiam. De nem vagyunk egyformák, úgyhogy pontos választ talán még az orvosod sem tud adni, csak egy kimerítõ vizsgálat után.
Ezt ugye nem komolyan kérded, hogy valaki ezt meg tudja mondani..?Mindenki máshogy viseli ezt csak a tested tudja és picid. A nyilalások lehetnek attól, hogy a baba nyom valamit odalenn, nekem már a 32héten volt ilyen-pedig nem fordult meg.Jósló is volt már akkor..Most 39hetes vagyok és semmi, tök csend van odabenn..szval ezt nem lehet kiszámítani, pedig már melegvizes fürdõztem és az sem segített..maj djön ha akar, a dokim azt mondta észre fogom venni, nyugodjak meg.

37 hetes vagyok, tegnap óta nagyon nem találom a helyem. Takaritok, már a gyerkőc cuccai is össze vannak rakva(kiságy, ruhák, stb.) 2 hete érzem a jósló fájásokat, fáj a derekam. Kevesebbet is mozog. Mindenki igy van ezzel?

Legjobb válasz: Szia! Szülés elõtti idõkben kevesebbet mozog a baba, mert kevesebb a hely a pocakban, és biztosab õ is készülõdik már kifelé :-)))) Valószínûleg izgatott vagy már a szülés miatt, nemde?!

Szia! Szülés elõtti idõkben kevesebbet mozog a baba, mert kevesebb a hely a pocakban, és biztosab õ is készülõdik már kifelé :-)))) Valószínûleg izgatott vagy már a szülés miatt, nemde?!
Igen, így:-) Ezt nevezik fészekrakási ösztönnek:-) Nemsokára jön a baba, gondolom izgatott vagy és várod már:-) Pihenj, használd ki az idõt, utána nem fogsz tudni pihenni-közhely, de tapasztalaom én is:-) Olvass, tévézz, sétálgass, és gondolj sokat a kicsidre. SEmmi baj:-)


Már 2 hete mesi szerü josló fájásaim vannak, 40. hétben vagyok, kérlek irjatok nektek meddig voltak ilyen fájások a szülés elött?

Már a karom is és a lábam is lezsibbad,nagyon nyügös vagyok,alig birok már feküdni,járni.6-ra vagyok kiirva!Bocsi de els? baba és tapasztalatlan vagyok...

Legjobb válasz: Nyugalom!:)Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!

Nyugalom!:) Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: köszi neked is

Azt hiszem fájásaim vannak, de nem rendszeresek. Ezek jósló fájások, vagy lehet komolyabb is? Még csak 37 hetes vagyok! De a lepényem már III. fokban érett egy ideje.

Legjobb válasz: Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.

Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Nem rendszeres, de elég erõs, a derekamba is sugárzik. Mostanra kicsit ritkábban jön.
Szia! Ha mozgásra (séta), illetve melegvíz hatására nem múlik el, akkor valóban fájás, ha elmúlik, akkor jósló.
ööö.én a biztonság kedvéért felkersnék egy orvost!!!!
Mivel a lepény már a 3. fokba érett, én mindenképp felkeresném a dokimat legyen jóslófájás vagy rendes. A jóslófájás szabálytalan idõközönként jelentkezik, míg a rendszeres fájás meghatározott idõkben, pl. 5 percenként, 10 percenként.

Honnan tudjam majd hogy a fájások jósló vagy már az igazi fájások, hogy fogom megkülömböztetni?

Nem szeretnék minden rezdülésre a kórházba szaladgálni, csak ha már tényleg jön!

Legjobb válasz: Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam,hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet,hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.

Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam, hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet, hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) remélem rendben lesz minden

Augusztus 20-a körül kiírt kismamik, hogy vagytok? Vannak már jósló fájások? Mik az UH eredményetek? Az utolsó vérvételen voltatok már? Elő van már készítve nektek a "kórházi csomag", hogy miket visztek be?

Én holnap megyek vérvételre, éhgyomorra. 1x vesznek vért? Ma voltam UH-n, méretek: BPD: 87mm, THQ: 104mm, AC: 346mm, FL: 72mm, Van egy HFP valami is, azt nem tudom mi, FHR+, átlagos magzatvíz.

Legjobb válasz: szia!én aug.23-ra vagyok ki írva.jósló fájások már a 30. héttõl vannak!korházi csomi kb.két hete össze pakoltam.biztos ami biztos.36.heti vérvételre holnap megyek,NST-re szerdán.utolsó UH-eredmény 35/3-hetesen:BPD.90mm,AC.333mm,FL.70mm súly becslés:3045g. BOLDOG BABA VÁRÁST! KÖNNYÜ SZÜLÉST!

szia!én aug.23-ra vagyok ki írva.jósló fájások már a 30. héttõl vannak!korházi csomi kb.két hete össze pakoltam.biztos ami biztos.36.heti vérvételre holnap megyek, NST-re szerdán.utolsó UH-eredmény 35/3-hetesen:BPD.90mm, AC.333mm, FL.70mm súly becslés:3045g. BOLDOG BABA VÁRÁST! KÖNNYÜ SZÜLÉST!
Szia! A kórházi csomimat most pakolgatom, én augusztus 25-re vagyok kiirva.Én holnap megyek uhra, szerdán vérvételre, de nekem már nem kéne mennem, csak vérszegény vagyok, és ez miatt:) Könnyû szülést!
aug 22-re vagyok kiirva.a vérvétel 1 hete megvolt és holnap megyek uh-ra igy csak a 32 hetest tudom leirni BPD:86 mm THQ:85 mm FL: 57 mm. joslom eddig talán 2 ha volt a mult héten, vagyis amit észrevettem.a korházi csomagom meg folyamatosan telõdik a 30. héttõl fogva.(mindig ha megyek vásárolni megveszek bele 1-2 dolgot ami még kell), de már csak evõezköz meg pohár kell bele :DDD és hogy vagytok?mi lesz a baba neme? én egy kis örökmozgó kisfiút várok, és most hogy az elmúlt 1-2 napban nem volt olyan meleg azt nagyon élvezzük mindketten. könnyû szülést kivánok mindenkinek. 36+3 hetes

A 38. hétben már érezni kellene a jósló fájásokat? Mit kell érezni?

Legjobb válasz: A jósló fájás az, mikor érzed, hogy méh összehúzódásaid vannak. de nem rendszeres, hanem egy-egy. de az szerintem már korábban is elõfordul, nekem legalábbis volt.

A jósló fájás az, mikor érzed, hogy méh összehúzódásaid vannak. de nem rendszeres, hanem egy-egy. de az szerintem már korábban is elõfordul, nekem legalábbis volt.
szia! nekem ilyenkor már iszonyatossan fájt a medencecsontom!!néha alig bírtam felkellni az ágyból!!nekem fájásaim nem voltak emiatt sajnos befektettek a kórházba és ugy kellet beindítani a szülést!!remélem könnyû szülésed lesz!grat a babához!!
Elképzelhetõ, hogy az! Én még csak 34 hetes vagyok, és már most vannak jósló fájások.

Hogyan mérik a jósló fájásokat? Mikor kell már kórházba menni?

Teljesen meg vagyok zavarodva már azt sem tudom mit és meddig mérnek vagy mérjek.azt hallottam ha már ötpercesek akkor indulni kell a kórházba,de a jósló fájások mennyi percesek és az igazi fájások?

Legjobb válasz: A jóslók nem rendszeresek. Az igazi fájások rendszeresen jönnek, egyre gyakrabban, ez a különbség. Ha az elejétõl a következõ elejéig 5 perc telik el, akkor nem árt indulni szülni :)

A jóslók nem rendszeresek. Az igazi fájások rendszeresen jönnek, egyre gyakrabban, ez a különbség. Ha az elejétõl a következõ elejéig 5 perc telik el, akkor nem árt indulni szülni :)
Nekem a jósló fájásom is besûrûsödött 3 percesre. Azt mondta akkor az orvosom, hogy feküdjek le pihenni.Ha elmúlik akkor csak jósló ha nem akkor az már az igazi.Ez volt a 37. héten. Innentõl kezdve 2 naponta jelentkeztek a fájások. És 39+2-re szültem. Teljesen olyanok voltak a jóslóim mint amivel szûltem. Onnan tudtam, hogy menni kell, hogy hiába feküdtem le, tényleg nem múlt el. :-)
Nekem azt mondta az orvos hogy ilyenkor álljak be a zuhany alá és ha a meleg vízre és utána pihenésre elmúlik akkor csak jósló fájás, ha nem múlik el és rendszeres akkor kórház:-)Én elég parázós vagyok és ilyenkor a melegvíz el is lazított, megnyugtatott egy kicsit:-)
Ezt tudni fogod még ha elsõ babaád is. A jósló össze vissza jön, ha felállsz és sétálsz, vagy lezuhanyzol elmúlik. Ha igazi fájásaid vannak, azok rendszeresek és tényleg pontra ugyan azon idõ múlásával ismétlõdnek. Ha nem laksz közel a kórházhoz célszerû nem megvárni míg 5 percesek lesznek. Bár lehet, hogy rögtön 5 percesekkel indul, mint ahogyan nekem is. 1 hós kislány anyukája
Na, nekem egyáltalán nem voltak jóslóim, így amikor elkezdtem fájdogálni, itthon voltam, és autómatikusan elkezdtem nézni az órát. Össze-vissza jöttek: 3-6-10-4 kb hasonló percenként. Ráültem a fittball labdámra, ringatóztam, akkor beállt 13-15 percenkéntire. Visszafeküdtem, na ekkor már írtam kis füzetkébe is :o) Szintén összevissza 10 percen belüli. Zuhanyoztam, akkor elmúlt, de amint kiszálltam a kádból, megint. A szülésznõm, azt mondta, hogy 15 perces fájásoknál hívjam, így kicsit megilyedtem, hogy már csak 4-8 percenként jönnek, mi lesz... Hívtam, erre egy pohár bort javasolt, és hogy hívjam vissza egy óra múlva múlik e. Nem várta meg az egy órát, 3/4 óra múlva Õ hívott, hogy na mi újság. Mondtam, hogy semmi változás, össze vissza pár percesek. Eddigre már eltelt 4 óra hossza. Így szóltam a páromnak, elindultunk. Csak autóban állandósultak a fájások: pontosan 5 percenként jöttek. De alig éreztem, úgy voltam vele, hogy tuti hazaküldenek. Csak akkor tudatosult, hogy baba lesz, mikor a magzatvizet leengedték.... Szóval nem biztos, hogy egybõl 10-15 perces fájásokkal kezdõdik, és az sem, hogy percre pontosan jönnek, azt ne várd! És valóban az egyik fájás elejétõl a következõ elejéig kell mérni az idõt. Így elég, ha csak az elejéket nézed, és azt írod (ha akarod írni) Én azért írtam, mert ha a szülésznõ megkérdezte volna, tudjak neki mit mondani, hogy ennyire összevissza van..

Az normális ha tegnap hajnal óta kb.2 óránként jönnek a fájások és már több mint egy nap eltelt. Azt hittem hamarabb szülni fogok. Ez meddig tarthat így, hogy nem sűrűsödnek a fájások? Ez még jósló fájás lenne? Első baba és a 38. hétben vagyok

Legjobb válasz: Mikor kórházban voltam, volt egy 37 hetes kismama, 3 napja voltak változó intenzitásu fájásai. EGy szomszédomnak meg pénteken elment a vize, de csak vasárnap este szült. Ezeket a dolgokat nem lehet elõre tudni... De remélem dokinak szóltál, voltál nála, ha nem, akkor gyorsan gyorsan menj el hozzá, nézzen meg, tágulsz-e, a víz rendben van-e, baba jól van-e stb... Nehogy baj legyen. A doki tudni fogja, hogy kell-e beavatkozni, vagy várni kell-e még. A rendszeres fájás azért már nem jóslófájás, inkább a szülés megindulása.

Mikor kórházban voltam, volt egy 37 hetes kismama, 3 napja voltak változó intenzitásu fájásai. EGy szomszédomnak meg pénteken elment a vize, de csak vasárnap este szült. Ezeket a dolgokat nem lehet elõre tudni... De remélem dokinak szóltál, voltál nála, ha nem, akkor gyorsan gyorsan menj el hozzá, nézzen meg, tágulsz-e, a víz rendben van-e, baba jól van-e stb... Nehogy baj legyen. A doki tudni fogja, hogy kell-e beavatkozni, vagy várni kell-e még. A rendszeres fájás azért már nem jóslófájás, inkább a szülés megindulása.
szia! én 2 hete szültem, úgy kezdõdött hogy szombat hajnalban keményedett a hasam. 20 percenként! Semmi fájásom nem volt!!Elszomorodtam, mert se nem ritkultak a keményedések közötti idõtartamok, és fájásaim nem is voltak. vasárnap hajnalban megrepedt a burok és onnantól 2 perces fájásaim lettek , de azt hittem nem érek a kórházba! 3, 5 ujjnyira nyitva voltam mikor bementem és rá 1, 5 órára már a kezemben volt a kisfiam. Az csak jó ha már vannak fájásaid, mert valamennyit ha csak minimálisat is de tágulsz!ha 5 percesekké válnak, akkor kell menni a kórházba, nekem ezt mondták. (bár attól függ hogy milyen messze a kórház)Egyébként nekem az a véleményem, hogyha ezek jóslófájások lennének akkor már elmúltak volna! Könnyû szülést és kellemes babázást kivánok neked, aztán írd meg a további fejleményeket! Egyébként én is 38 hétre szültem!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!