Találatok a következő kifejezésre: Jósló fájások már (80 db)

38 hetes vagyok. Josló fájásaim már vannak de a nyákdugo még nem ment el. Mikor fogok szülni?

Eddig csak esténként volt most már egész nap nagyon fáj a nemi szervemnél.Olyan mint ha bele nyilalna vmi, de akkor meg s e birok mozdulni ez attol van hogy nincs sok hátra nem? Szokott keményedni a hasam is de nem rendszeresen.

Legjobb válasz: Én a 38. héten szültem. A nyákdugó nem tudom, hogy mikor ment el, én nem vettem észre. Arra lettem figyelmes, hogy a fájások (amelyek olyanok voltak mint a jóslófájások ezt megelõzõen) rendszeressé váltak (szinte percre pontosan 5 percesek voltak) és kezdett szivárogni a magzatvíz. Ezt követõen 6 és fél órával megszületett a fiam. De nem vagyunk egyformák, úgyhogy pontos választ talán még az orvosod sem tud adni, csak egy kimerítõ vizsgálat után.

Én a 38. héten szültem. A nyákdugó nem tudom, hogy mikor ment el, én nem vettem észre. Arra lettem figyelmes, hogy a fájások (amelyek olyanok voltak mint a jóslófájások ezt megelõzõen) rendszeressé váltak (szinte percre pontosan 5 percesek voltak) és kezdett szivárogni a magzatvíz. Ezt követõen 6 és fél órával megszületett a fiam. De nem vagyunk egyformák, úgyhogy pontos választ talán még az orvosod sem tud adni, csak egy kimerítõ vizsgálat után.
Ezt ugye nem komolyan kérded, hogy valaki ezt meg tudja mondani..?Mindenki máshogy viseli ezt csak a tested tudja és picid. A nyilalások lehetnek attól, hogy a baba nyom valamit odalenn, nekem már a 32héten volt ilyen-pedig nem fordult meg.Jósló is volt már akkor..Most 39hetes vagyok és semmi, tök csend van odabenn..szval ezt nem lehet kiszámítani, pedig már melegvizes fürdõztem és az sem segített..maj djön ha akar, a dokim azt mondta észre fogom venni, nyugodjak meg.

Jósló fájás már lehet 29hetesen is? HA ilyen korán van, akkor abból baj is lehet?

Legjobb válasz: Lehetni lehet már ilyenkor is, de nincs feltétlen belõle baj. Holnap hívd fel a dokit! Mit érzel?

Lehetni lehet már ilyenkor is, de nincs feltétlen belõle baj. Holnap hívd fel a dokit! Mit érzel?
Szerintem csak a normális fájdalmakat érzed, amik a magzat növekedésével és a medence átalakulásával járnak. Nekem az elsõ két gyerekkel semmi baj nem volt, most várom a harmadikat, de olyan kínok között, hogy senkinek nem kívánom. Mindenem fáj. Hasam, derekam, méhszájam, a csípõizületeim, sokszor nem tudok felállni egy ülõ testhelyzetbõl, pedig nem vagyok idõs.

Már 2 hete mesi szerü josló fájásaim vannak, 40. hétben vagyok, kérlek irjatok nektek meddig voltak ilyen fájások a szülés elött?

Már a karom is és a lábam is lezsibbad,nagyon nyügös vagyok,alig birok már feküdni,járni.6-ra vagyok kiirva!Bocsi de els? baba és tapasztalatlan vagyok...

Legjobb válasz: Nyugalom!:)Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!

Nyugalom!:) Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: köszi neked is

31 hetesen lehetnek már josló fájásaim?

Ha igen ez mire utal? Lehet el?bb fog megszületni? És ilyenkor már életképesek? Kicsit aggódom!Mert ugy tudom ez az id?szak pont veszélyes a babára fejl?dés szempontjából!

Legjobb válasz: Igen elõ fordulhatnak joslo fájások ,de inkább ezek a méhszalagok ahogy nyulnak te azt érezheted,de nem fogsz elöbb meg szülni én is kb 32-33 hétõl érzem ,de már nekem egyre erõsebbek ezek a joslo fájások.ÜDV 38 hetes kismama.Jo baba várást!!!

Igen elõ fordulhatnak joslo fájások , de inkább ezek a méhszalagok ahogy nyulnak te azt érezheted, de nem fogsz elöbb meg szülni én is kb 32-33 hétõl érzem , de már nekem egyre erõsebbek ezek a joslo fájások.ÜDV 38 hetes kismama.Jo baba várást!!!
Nekem a 30 hettol vannak, nem feltetlenul jelenti azt hogy hamarabb szulsz, siman kihuzhatoz vegig.En a napokban toltom a 36 hetet(meg egyben vagyunk).
Nekem a 32 héttõl voltak és mégis 11 nappal túlhordtam:)
A méhösszehúzódások már a 20-22. héttõl érezhetõk. Ekkor még nem érzed olyan erõteljesnek, mert kisebb a méhed. A 30. hét körül már kellemetlen lehet, ahogy bekeményedik a pocid. Ha nem menstruáció szerû görcs, és nem sugárzik a derekadba, combodba, nincs baj, de az nem jó, ha egy nap túl sok "keményedésed" van, mert ez vezethet korábbi szüléshez. Ilyenkor magnéziumot javasolnak az orvosok, és több pihenést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segitenek! Olyanokat érzek mint amikor meg akar jönni, de nem vészes kibirható, csak egy nap ugy 4-5 alkalommal jelentkezik, és olyankor a poci is kemény.De van ugy is amikor nem érzek pár napig semmit. szedek magne b6.-ot, meg a gravidát, ezen felül meg még vasat is napi 3.-at.

Honnan tudjam majd hogy a fájások jósló vagy már az igazi fájások, hogy fogom megkülömböztetni?

Nem szeretnék minden rezdülésre a kórházba szaladgálni, csak ha már tényleg jön!

Legjobb válasz: Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam,hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet,hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.

Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam, hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet, hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) remélem rendben lesz minden

Szülés előtt egy hónappal már vannak kisebb fájások, amik már jósló fájások, meg nyilalások?

Már érezni a szülés közeledtét, vagy lehet felfáztam, mert sokszor olyan érzésem van. Máskor nyilal, ilyenkor arra gondolok ilyen érzés talán mikor nyílik a méhszáj, de ez még korai lenne, nem? 35 hetes kismama

Legjobb válasz: Mivel már csak kb 5 teljes heted van vissza, ezalatt a pár hét alatt bármilyen fájások jelentkezhetnek, de nem hiszem, hogy azok jóslóak lennének. Feltételezem, hogy a nyákdugó még nem távozott, majd ha az távozott, onnatól kedve jeltkezhetnek a josló fájások. Kitartást az utolsó hetekre! :)

Mivel már csak kb 5 teljes heted van vissza, ezalatt a pár hét alatt bármilyen fájások jelentkezhetnek, de nem hiszem, hogy azok jóslóak lennének. Feltételezem, hogy a nyákdugó még nem távozott, majd ha az távozott, onnatól kedve jeltkezhetnek a josló fájások. Kitartást az utolsó hetekre! :)
Nekem 5 hete voltak jósló fájásaim és még nem szültem meg pedig már lejárt az idõm, és a méhszájam is teljesen zárt. Sajnos!

Azt hiszem fájásaim vannak, de nem rendszeresek. Ezek jósló fájások, vagy lehet komolyabb is? Még csak 37 hetes vagyok! De a lepényem már III. fokban érett egy ideje.

Legjobb válasz: Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.

Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Nem rendszeres, de elég erõs, a derekamba is sugárzik. Mostanra kicsit ritkábban jön.
Szia! Ha mozgásra (séta), illetve melegvíz hatására nem múlik el, akkor valóban fájás, ha elmúlik, akkor jósló.
ööö.én a biztonság kedvéért felkersnék egy orvost!!!!
Mivel a lepény már a 3. fokba érett, én mindenképp felkeresném a dokimat legyen jóslófájás vagy rendes. A jóslófájás szabálytalan idõközönként jelentkezik, míg a rendszeres fájás meghatározott idõkben, pl. 5 percenként, 10 percenként.

A nyákdugó amikor távozik, akkor fájásokat érezhetek? Vagy a fájás már a szülés jele? Két hete vannak jósló fájásaim.

Legjobb válasz: Szia! nekem múlthéten szerdán ment el, és az ég világon nem érzetem semmit, épp zuhanyoztam, és csak ahogy oda nyúltam érzetem hogy valami kocsonyás állagú dolog ott "folyik" ki. Aztán ahogy a kezemben volt láttam hogy mi az, és kész. Igaz kicsit megilyedtem hogy esetleg már szülhetek is, de hát azóta is itt vagyok, és még semmi jele hogy indulnom kellene. Jóslók nekem is vannak, de azon kívûl semmi. Járok Ctg-re minden 2.nap és ennyi. De olvastam itt már olyat is hogy volt akinek elment a nyákdugó, és 2 napra meg már meg is szült. Ez teljesen változó! Viszont az hogy a nyákdugó távozása nem fáj, szerintem mindenki egyet ért vele. 39 hkm

Szia! nekem múlthéten szerdán ment el, és az ég világon nem érzetem semmit, épp zuhanyoztam, és csak ahogy oda nyúltam érzetem hogy valami kocsonyás állagú dolog ott "folyik" ki. Aztán ahogy a kezemben volt láttam hogy mi az, és kész. Igaz kicsit megilyedtem hogy esetleg már szülhetek is, de hát azóta is itt vagyok, és még semmi jele hogy indulnom kellene. Jóslók nekem is vannak, de azon kívûl semmi. Járok Ctg-re minden 2.nap és ennyi. De olvastam itt már olyat is hogy volt akinek elment a nyákdugó, és 2 napra meg már meg is szült. Ez teljesen változó! Viszont az hogy a nyákdugó távozása nem fáj, szerintem mindenki egyet ért vele. 39 hkm
Gratulálok!nagyon sok egészséget és boldogságot!!!
Graaaaat :-):-):-):-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Május 11-én hajnalban megszületett "pici" lányunk 4000grammal és 59 cm-rel. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Szia! Nekem egy hétfõn elment a nyákdugó, vasárnap elkezdett folyni a magzatvíz, de semmi fájásom nem volt, még jóslók sem! Semmit nem éreztem, de a magzatvíz szivárgása miatt bent tartottak, köv. hétfõn reggel még csak 3 ujjnyira voltam nyitva, akkor kaptam oxitocint, és 12:20-ra meg lett a pici lány! 10 nappal a kiírt idõpont elõtt! Most már 10 hónapos! Könnyû, gyors szülést!
Remélem jól vagytok. Nekem sajnos a 22héten fájta gerincem jeleztem az orvosoknak, megkaptam. hogy többet mozogjaknem kell mindig a kórházi ágyon feküdnöm, majd rá 3 napra annyira fájt, hogy megszületett. Ha fáj a gerinced menj inkább orvoshoz nehogy baj legyen. Nagyon drukkolok, hogy problémamentes szülésed legyen és egészséges kisbabád. Sok sikert.
Na gratulálhatunk már?
Szia! Szertintem hamarosan anyuka leszel :D nekem szombat du 5 kor elment a nyákdugó, éjjel vagy 5 ször voltam nagy wc n reggel fájt a derekam de nagyon 10 kor már majd leszakadt midnenem és fájások 4 percesek és vasárnap este 10 kor meglett a lányom
elfoglak keseríteni akár 6 heted is lehet még a nagy könyv szerint
Így, hogy leírtad, hogy derékfájás, meg hasmenés, azt mondom, lehet, szülni fogsz. Figyeld a fájásokat.
Nekem egy vasárnap éjszaka kezdõdtek a fájások. Hétfõn reggel elment a nyákdugóm, kicsit fájdogált még aztán a derekam. Kedden délután negyed 4 kor lett meg a lányom. Szóval nekem elõtte is voltak fájásaim. Ugye nyílt a méhszáj, aztán elment a nyákdugó... Könnyû szülést neked :) 3 hetes kislányka anyukája :)
Én 2010.12.08-án reggel elmentem dokihoz 41hetes voltam, mondta hogy egy ujjnyira vagyok kitágulva és rásegít egy picit.haza mentünk elmentem wc-re és elfolyt a nyákdugó véres nyálkás trutyi volt, és nekem onnantól 2-3perces fájásaim voltak folyamatosan, majd bent a szülõszobán burkot repesztettek és 11óra vajjúdás után meg született a kicsi lányom :) sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem ijesztesz meg, fel vagyok készülve a szülésre. Hétfõn voltam vizsgálaton, és akkor is már 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Már nagyon készülõdik! Derékfájás a nyiló méhszáj jele!
nem megijeszteni akarlak, de nekem a lányommal reggel fél 7kor elment a nyákdugó és délután 14.50kor megszületett.tehát nekem volt köze a szüléshez.de nem mindenkinél van így. sok sikert! 30+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 38+3 hetes vagyok.nem tudom van e a szüléshez köze, de állandósult a derékfájás reggel óta, illatve hasmenésem is van.
Nekem voltak erosebb gorcsoleseim mindket terhessegem alatt, amikor elment a nyakdugo. A doki mondta, hogy igen, altalaban fajasokkal jar.
A nyákdugónak nincs közvetlen köze a fájásokhoz. HÁny hetes vagy? A vége felé a jósló már teljesen normális, akkor is ha sok van belõle. Hogy mikor indul a szülés, az rejtély általában. Én is erre várok... :o)
Gratulálok :)

Csajok! 3. babámmal holnapra vagyok kiírva és nem tudom eldönteni, ez csak jósló vagy már fájás?

Nekem mindig burok repedéssel indult. Most viszont tegnap este óta kemény mensihez hasonlító görcseim vannak, amiket még nem lehet mérni ,mert folyamatos fájdalom. De fáj rendesen.Most mi lehet ez? Holnapra vagyok kiírva és 3 napja még csak ujbegynyire volt nyitva a méhszájam. Szerintetek megindul magától? Ja az lemaradt, hogy fekve jobban fáj, ha felállok, mintha enyhébb lenne.

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy álljak meleg víz alá, és ha annak hatására elmúlik, akkor "csak" jósló, ha nem, akkor már igazi fájások! Egyébként én az utóbbira tippelnék, nekem nem jóslónak tûnik, de próbáld ki a zuhanyt!

Nekem azt mondták, hogy álljak meleg víz alá, és ha annak hatására elmúlik, akkor "csak" jósló, ha nem, akkor már igazi fájások! Egyébként én az utóbbira tippelnék, nekem nem jóslónak tûnik, de próbáld ki a zuhanyt!
Ezek szerintem sem jóslófájások. Nekem mind a 3 babám születése fájásokkal indult, a burkot csak a kitolási szak elõtt kellett mindig megrepeszteni, mert magától egyiknél sem akart. Valószínû tágul a méhszájad, próbálj meg pihenni, zuhanyozz le stb... Remélem könnyû szülésed lesz. :)
A kérdező hozzászólása: És szerintetek ez az egybefüggõ fájdalom, ami még azért elviselhetõ, nem okoz nagyobb gondot, mert talán már örülök is neki, eltarthat akár még napokig is?
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt még, hogy csütörtökön a méhnyak állapota 1111 volt.

Augusztus 20-a körül kiírt kismamik, hogy vagytok? Vannak már jósló fájások? Mik az UH eredményetek? Az utolsó vérvételen voltatok már? Elő van már készítve nektek a "kórházi csomag", hogy miket visztek be?

Én holnap megyek vérvételre, éhgyomorra. 1x vesznek vért? Ma voltam UH-n, méretek: BPD: 87mm, THQ: 104mm, AC: 346mm, FL: 72mm, Van egy HFP valami is, azt nem tudom mi, FHR+, átlagos magzatvíz.

Legjobb válasz: szia!én aug.23-ra vagyok ki írva.jósló fájások már a 30. héttõl vannak!korházi csomi kb.két hete össze pakoltam.biztos ami biztos.36.heti vérvételre holnap megyek,NST-re szerdán.utolsó UH-eredmény 35/3-hetesen:BPD.90mm,AC.333mm,FL.70mm súly becslés:3045g. BOLDOG BABA VÁRÁST! KÖNNYÜ SZÜLÉST!

szia!én aug.23-ra vagyok ki írva.jósló fájások már a 30. héttõl vannak!korházi csomi kb.két hete össze pakoltam.biztos ami biztos.36.heti vérvételre holnap megyek, NST-re szerdán.utolsó UH-eredmény 35/3-hetesen:BPD.90mm, AC.333mm, FL.70mm súly becslés:3045g. BOLDOG BABA VÁRÁST! KÖNNYÜ SZÜLÉST!
Szia! A kórházi csomimat most pakolgatom, én augusztus 25-re vagyok kiirva.Én holnap megyek uhra, szerdán vérvételre, de nekem már nem kéne mennem, csak vérszegény vagyok, és ez miatt:) Könnyû szülést!
aug 22-re vagyok kiirva.a vérvétel 1 hete megvolt és holnap megyek uh-ra igy csak a 32 hetest tudom leirni BPD:86 mm THQ:85 mm FL: 57 mm. joslom eddig talán 2 ha volt a mult héten, vagyis amit észrevettem.a korházi csomagom meg folyamatosan telõdik a 30. héttõl fogva.(mindig ha megyek vásárolni megveszek bele 1-2 dolgot ami még kell), de már csak evõezköz meg pohár kell bele :DDD és hogy vagytok?mi lesz a baba neme? én egy kis örökmozgó kisfiút várok, és most hogy az elmúlt 1-2 napban nem volt olyan meleg azt nagyon élvezzük mindketten. könnyû szülést kivánok mindenkinek. 36+3 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!