Találatok a következő kifejezésre: Jósló fájások a szülés (49 db)

Honnan lehet tudni, hogy a fájásaim "csak" jósló fájások? A szülési fájások is gyengébben kezdődnek aztán fölerősödnek nem? Hogy működik ez egészen pontosan? Ha tegnap egész nap voltak jóslóim akkor az azt jelenti, hogy közeledem a szüléshez?

Legjobb válasz: a jóslófájások,még ha rendszeresek is,ha fürdesz,mászkálsz,telefonálsz és valami figyelemelterelõt csinálsz elmúlnak. az igazi fájások nem, a fürdés még rendszerezi is õket

a jóslófájások, még ha rendszeresek is, ha fürdesz, mászkálsz, telefonálsz és valami figyelemelterelõt csinálsz elmúlnak. az igazi fájások nem, a fürdés még rendszerezi is õket

Igaz hogy a jósló fájások a szülés előtt akár hetekkel jelentkezhetnek?

35 hetes vagyok és mintha azokat érezném.

Legjobb válasz: szia, Lehetséges, teljesen egyén függõ. Szabályos 10 perces megkeményedések, esetleg mensis görcsökkel, vagy anélkül. Az a különbség, hogy ezek nem erõsödnek és nem sûrûsödnek. Felesleges miattuk éjjszakázni. :)) Nekem 39. hetesen volt ilyenem. Ne izgulj, még ráértek. :) Pihizz sokat. Könnyû szülést kívánok.

szia, Lehetséges, teljesen egyén függõ. Szabályos 10 perces megkeményedések, esetleg mensis görcsökkel, vagy anélkül. Az a különbség, hogy ezek nem erõsödnek és nem sûrûsödnek. Felesleges miattuk éjjszakázni. :) ) Nekem 39. hetesen volt ilyenem. Ne izgulj, még ráértek. :) Pihizz sokat. Könnyû szülést kívánok.
Igaz!

Már 2 hete mesi szerü josló fájásaim vannak, 40. hétben vagyok, kérlek irjatok nektek meddig voltak ilyen fájások a szülés elött?

Már a karom is és a lábam is lezsibbad,nagyon nyügös vagyok,alig birok már feküdni,járni.6-ra vagyok kiirva!Bocsi de els? baba és tapasztalatlan vagyok...

Legjobb válasz: Nyugalom!:)Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!

Nyugalom!:) Kitartás! Tudom ez a legnehezebb, de a baba tudja, hogy mikor akar jönni. Elsõ babámat 41+1 napra szültem, nagyon lusti kisfiú volt. Alig akart megindulni a szülés, és már "meg is fenyegették, hogy indítják"..(szerencsére nem kellett) Most 38 hetes leszek kedden, és jósló fájásaim, 29. héttõl vannak, szinte folyamatosan megállás nélkül. Nyitott a külsõ belsõ méhszájam is. Ahhoz képest, hogy azon imádkoztunk, hogy csak a márciust bírja ki odabent a baba, most nem akar még jönni...Minden nap vannak fájásaim, szinte, óráról órára tudom, mikor fognak beindulni a fájások..Már ezerrel kertészkedem, virágültetés, fûnyírás...Hát annyit értem csak el, hogy 2 napig izomlázam volt, és még aludni sem bírtam. Állítólag az apás indítás segít. Ha nagyon aggódsz próbáljátok meg...Sok sikert, és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: köszi neked is

Mi a különbség a jósló és a szülés előtti fájások között?

Milyen érzés a jósló fájás? Nagyon fáj, vagy csak fájdogál?

Legjobb válasz: Maite18Paloma válasza: A jósló fájás nekem folyamatos.Változó, hogy mennyire fáj nekem egy alkalommal akkor be is mentünk a korházba 35 hetesen iszonyatos volt, a toló fájás pedig meghatározott idõközönként van pl 20 percenként enyhe és egyre erõsebb.De az erõsség mindenkinél változó.Pl nekem most is vannak jóslóim de nagyon gyengék csak kicsit zavarók és közben keményedek is remélem hasznos volt számodra a válaszom üdv 38+3 napos kismami.

Maite18Paloma válasza: A jósló fájás nekem folyamatos.Változó, hogy mennyire fáj nekem egy alkalommal akkor be is mentünk a korházba 35 hetesen iszonyatos volt, a toló fájás pedig meghatározott idõközönként van pl 20 percenként enyhe és egyre erõsebb.De az erõsség mindenkinél változó.Pl nekem most is vannak jóslóim de nagyon gyengék csak kicsit zavarók és közben keményedek is remélem hasznos volt számodra a válaszom üdv 38+3 napos kismami.

33 hetes k. mama vagyok. A külső méhszáj nyitott.4 napja jósló fájásokat érzek. Szülés előtt mennyi idővel jelentkeznek a j. fájások?

Legjobb válasz: Több héttel elõtte is jelentkezhetnek. Nekem 32. héttõl voltak, 37. hétre szültem.

Több héttel elõtte is jelentkezhetnek. Nekem 32. héttõl voltak, 37. hétre szültem.
Én is érzek pár napja jósló fájásokat, de az én méhszájam még zárt. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy szülés elött 4 héttel már jeletkezhetnek és mivel a 36. héttõl már bármikor megszülethet a babó szerintem teljesen normális. Remélem tudtam segíteni. 33 hetes kismami
Nekem a 32. héten jelentkeztek elõször, de csak elvétve. % nappal hordtam túl. A30. hétttõl nyitva volt a külsõ méhszájam is egy újnyira.
Elõzõ vagyok.5 nap akart lenni

A szülés előtt mennyi idővel jelentkezik a jósló fájás? Milyen érzés? 34 hetes vagyok és ritkán, de olyan kis görcseim vannak, mint a menstruációs fájdalom, néha a hasam, néha a derekamnál, ez az lehet?

Legjobb válasz: Én azt sem tudom mi az a jósló fájás... Soha nem fájt semmim a 41hét alatt, a szülés napján voltak csak fájások, de az már erõteljes volt az elejétõl a végéig. Igaz hamar túl voltam az egészen.

Én azt sem tudom mi az a jósló fájás... Soha nem fájt semmim a 41hét alatt, a szülés napján voltak csak fájások, de az már erõteljes volt az elejétõl a végéig. Igaz hamar túl voltam az egészen.
az lehet. a jóslófájás onnan különbözik a rendestõl, hogy egy idõ múlva magától is elmúlik. A fájások sosem múlnak el, azok vagy stagnáltan fájnak, vagy erõsödnek.Nekem is volt 1-2 jóslófajásóm , de max, 5 percig tartott. A jóslófájás nem jelzi a szülés közeledtét sok estben, csak a méh "gyakorol".Azért feltétlen említsd meg a dokidnak!
Mindenkinek más szerintem.Nekem szülés elõtt 24 órával jelentkeztek, és csak a derekam görcsölt.Elõtte semmi nem volt, csak keményedett a pocim.
Nekem is voltak jóslófájásaim... Egyszer szülés elõtt 3 héttel, aztán az utolsó héten már gyakrabban elõfordult... Mindenképp mondd a dokinak, bár úgyis kérdezni fogja... De lehet, hogy csak a hatalmas súly okozza, amit "cipelsz".. Az én törpém 4 kilós lett és 34 kgt híztam a terhesség alatt... Görcsöltem én is össze vissza, meg majd leszakadt a derekam... A doki majd mondja úgyis, de simán lehet jóslófájás a Tiéd... 22/N
nekem nem voltak jóslóim egyáltalán, csak néha keményedtem.
A harmadik harmadban egyre rendszeresebbé és érezhetõbbé válnak a keményedések, van, akinek jóslófájásai is vannak, nekem is a 34. héttõl. Az a jósló, amit leírsz. Az elsõ két terhességnél meg semmi sem volt, egyszer csak jött az igazi fájás. Az orvos jó, ha tudja, de megijedni nem kell, a jóslók természetesek, sokan egyébként fájdalommentesen jutnak el 1-3 ujjnyi méhszájig, ott is van fájástevékenység, sokszor jósló, csak épp fájdalommal nem jár. Ha a doki aggódik, mondjuk mert más jelét is látja a koraszülés veszélyének, a fájáserõsséget mérni is tudja. A 36. hétig lehet szedni Magnéziumot, MagneB6-ot, az általában enyhíti, ha kellemetlen, illetve jót tud tenni a meleg fürdõ/zuhany. A jósló egyébként semmit nem jósol meg, csak azt jelzi, hogy közeledsz a végéhez. Ettõl még túl is hordhatod. Van, akinek a végén a jósló megy át igazi fájásba, de az ilyen koraiak általában még semmit nem jelentenek.
Nekem már a 28. héttõl voltak jóslóim. 39. héten született a lánykám progis császárral bizonyos okok miatt, de még akkor is csak fél ujjnyira voltam nyitva. Igen, ez már jósló amit érzel, nincs ezzel semmi baj, természetes. Szedjél magnéziumot még 2 hétig, és pihenj ha tudsz! Tényleg használd ki mert ha kint lesz a baba már nem fogsz tudni annyit aludni! :) Minden jót! 2 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam:) Holnap megyek dokihoz, akkor majd mondom neki! Amúgy még csak 2 szer érezte és hamar el is múlt, csak attól féltem, hogy ez már valaminek a kezdete, azt pedig még nem kéne :) Amúgy is kényszer pihin vagyok, mert hõemelkedésem van meg kis torokfájás. :(
Szia!nekem semmi nem volt nem éreztem jóslófájást semmit ugyan úgy éreztem magamat és csak hirtelen elfolyt a magzatvízem!

Holnap betöltöm a 40. hetet. Nem érzek semmi különöset, csak hogy nagyon feszes kemény a hasam, és a hüvelyembe szúrásokat érzek, de nem folyamatosan. A szülés alatt is szúrni fog? Ezek is jósló fájások?

Legjobb válasz: Ezek nem jósló fájások, azok mensis görcsökre hasonlítanak. Ne aggódj a szülés bármikor beindulhat, nekem is elég váratlanul indult be semmi elõjel nélkül! Könnyû szülést!

Ezek nem jósló fájások, azok mensis görcsökre hasonlítanak. Ne aggódj a szülés bármikor beindulhat, nekem is elég váratlanul indult be semmi elõjel nélkül! Könnyû szülést!
A szúrások azt jelzik, hogy a méhszájad nyílik. Az elõzõvel egyet értek. Én még filmet néztem a szülés elõtt 2 órával. Semmi jelét nem éreztem. Könnyû szülést kívánok! feküdj egy kád meleg vízbe. Ha jósló, akkor elmúlik, ha nem akkor felerõsödik a fájás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem tényleg tágulok, holnap reggel megyek nst-re és magzatvíz vizsgálatra. Jó lenne, ha ott fognának, vagy már az éjszaka elkezdõdne. A 36. hét óta szedek homeopátiás bogyót. Talán tényleg segít a tágulásban és a szülés lerövidítésében.

A nyákdugó amikor távozik, akkor fájásokat érezhetek? Vagy a fájás már a szülés jele? Két hete vannak jósló fájásaim.

Legjobb válasz: Szia! nekem múlthéten szerdán ment el, és az ég világon nem érzetem semmit, épp zuhanyoztam, és csak ahogy oda nyúltam érzetem hogy valami kocsonyás állagú dolog ott "folyik" ki. Aztán ahogy a kezemben volt láttam hogy mi az, és kész. Igaz kicsit megilyedtem hogy esetleg már szülhetek is, de hát azóta is itt vagyok, és még semmi jele hogy indulnom kellene. Jóslók nekem is vannak, de azon kívûl semmi. Járok Ctg-re minden 2.nap és ennyi. De olvastam itt már olyat is hogy volt akinek elment a nyákdugó, és 2 napra meg már meg is szült. Ez teljesen változó! Viszont az hogy a nyákdugó távozása nem fáj, szerintem mindenki egyet ért vele. 39 hkm

Szia! nekem múlthéten szerdán ment el, és az ég világon nem érzetem semmit, épp zuhanyoztam, és csak ahogy oda nyúltam érzetem hogy valami kocsonyás állagú dolog ott "folyik" ki. Aztán ahogy a kezemben volt láttam hogy mi az, és kész. Igaz kicsit megilyedtem hogy esetleg már szülhetek is, de hát azóta is itt vagyok, és még semmi jele hogy indulnom kellene. Jóslók nekem is vannak, de azon kívûl semmi. Járok Ctg-re minden 2.nap és ennyi. De olvastam itt már olyat is hogy volt akinek elment a nyákdugó, és 2 napra meg már meg is szült. Ez teljesen változó! Viszont az hogy a nyákdugó távozása nem fáj, szerintem mindenki egyet ért vele. 39 hkm
Gratulálok!nagyon sok egészséget és boldogságot!!!
Graaaaat :-):-):-):-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Május 11-én hajnalban megszületett "pici" lányunk 4000grammal és 59 cm-rel. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Szia! Nekem egy hétfõn elment a nyákdugó, vasárnap elkezdett folyni a magzatvíz, de semmi fájásom nem volt, még jóslók sem! Semmit nem éreztem, de a magzatvíz szivárgása miatt bent tartottak, köv. hétfõn reggel még csak 3 ujjnyira voltam nyitva, akkor kaptam oxitocint, és 12:20-ra meg lett a pici lány! 10 nappal a kiírt idõpont elõtt! Most már 10 hónapos! Könnyû, gyors szülést!
Remélem jól vagytok. Nekem sajnos a 22héten fájta gerincem jeleztem az orvosoknak, megkaptam. hogy többet mozogjaknem kell mindig a kórházi ágyon feküdnöm, majd rá 3 napra annyira fájt, hogy megszületett. Ha fáj a gerinced menj inkább orvoshoz nehogy baj legyen. Nagyon drukkolok, hogy problémamentes szülésed legyen és egészséges kisbabád. Sok sikert.
Na gratulálhatunk már?
Szia! Szertintem hamarosan anyuka leszel :D nekem szombat du 5 kor elment a nyákdugó, éjjel vagy 5 ször voltam nagy wc n reggel fájt a derekam de nagyon 10 kor már majd leszakadt midnenem és fájások 4 percesek és vasárnap este 10 kor meglett a lányom
elfoglak keseríteni akár 6 heted is lehet még a nagy könyv szerint
Így, hogy leírtad, hogy derékfájás, meg hasmenés, azt mondom, lehet, szülni fogsz. Figyeld a fájásokat.
Nekem egy vasárnap éjszaka kezdõdtek a fájások. Hétfõn reggel elment a nyákdugóm, kicsit fájdogált még aztán a derekam. Kedden délután negyed 4 kor lett meg a lányom. Szóval nekem elõtte is voltak fájásaim. Ugye nyílt a méhszáj, aztán elment a nyákdugó... Könnyû szülést neked :) 3 hetes kislányka anyukája :)
Én 2010.12.08-án reggel elmentem dokihoz 41hetes voltam, mondta hogy egy ujjnyira vagyok kitágulva és rásegít egy picit.haza mentünk elmentem wc-re és elfolyt a nyákdugó véres nyálkás trutyi volt, és nekem onnantól 2-3perces fájásaim voltak folyamatosan, majd bent a szülõszobán burkot repesztettek és 11óra vajjúdás után meg született a kicsi lányom :) sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem ijesztesz meg, fel vagyok készülve a szülésre. Hétfõn voltam vizsgálaton, és akkor is már 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Már nagyon készülõdik! Derékfájás a nyiló méhszáj jele!
nem megijeszteni akarlak, de nekem a lányommal reggel fél 7kor elment a nyákdugó és délután 14.50kor megszületett.tehát nekem volt köze a szüléshez.de nem mindenkinél van így. sok sikert! 30+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 38+3 hetes vagyok.nem tudom van e a szüléshez köze, de állandósult a derékfájás reggel óta, illatve hasmenésem is van.
Nekem voltak erosebb gorcsoleseim mindket terhessegem alatt, amikor elment a nyakdugo. A doki mondta, hogy igen, altalaban fajasokkal jar.
A nyákdugónak nincs közvetlen köze a fájásokhoz. HÁny hetes vagy? A vége felé a jósló már teljesen normális, akkor is ha sok van belõle. Hogy mikor indul a szülés, az rejtély általában. Én is erre várok... :o)
Gratulálok :)

A jósló fájásokat hol lehet érezni? És a szülés elött mennyi idővel jönnek?

A hasam alján szoktam érezni néha fájdalmat, mintha 1-1 menstruácós görcs lenne. Általában csak pár másodpercig tart, és rendszertelenül jön. Volt már séta közben 1szer-2szer, volt lefekvés közben, ha át fordulok az egyik oldalamról a másikra.De még nem ment el a nyákdugóm se. Lehet hogy csak a baba nyom meg valamit?

Legjobb válasz: Szia! Nálam a 36. héttõl kezdõdtek. Mensi szerû fájások amit az alhasban érezni. Elõtte lehet méhösszehúzódásod, keményedésed. Ezek a fájások lehetnek rendszeresek is, de amíg mozgásra elmúlnak és nem rendszeresek addig csak jóslók. Amikor már rendszeres idõnként jönnek és egyre sûrûbben és egyre jobban fáj és mozgásra nem nem múlik, na akkor kezd el írni hány percenként jönnek és 10 perceseknél érdemes elindulni a kórházba.

Szia! Nálam a 36. héttõl kezdõdtek. Mensi szerû fájások amit az alhasban érezni. Elõtte lehet méhösszehúzódásod, keményedésed. Ezek a fájások lehetnek rendszeresek is, de amíg mozgásra elmúlnak és nem rendszeresek addig csak jóslók. Amikor már rendszeres idõnként jönnek és egyre sûrûbben és egyre jobban fáj és mozgásra nem nem múlik, na akkor kezd el írni hány percenként jönnek és 10 perceseknél érdemes elindulni a kórházba.
Azt kifelejtettem, hogy a 40 héten szültem a kiírt napon kezdõdött a szülés, a nyákdugó szülés elõtt 1 órával a magzatvíz pedig fél órával elõtte távozott burokrepesztés után. Nem törvényszerû, hogy elõtte napokkal elmenne a nyákdugó. A szülés jele lehet a nyákdugó távozása, de az akár elõtte 1-2 héttel is távozhat, a magzatvíz távozása esetén kórházba kell menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)

Kinek hány napra rá indult be a szülés a jósló fájásai után?

Hajnali egykor el?ször még csak kevésbé fájdalmas menstruációs görcs jelleg? fájásokat éreztem, majd egyre intenzívebbeket. Rendszertelenek, nem tartanak sokáig és egyáltalán nem kibírhatatlanok (bár gondolom ez függ az ember fájdalomküszöbét?l is).

Legjobb válasz: Szia! Én aznap, amikor született a kisfiam, hajnalban ébredtem arra, hogy fájdogál a hasam és kisugárzik a derekamba. Nem volt vészes, úgy elvoltam vele. Abszolút rendszertelen volt, egyszer sûrûbben éreztem, utána meg elég sokáig nem. Egyszer éreztem, mintha rendszeresek lennének, kb. 10 percenként jöttek. Lezuhanyoztam meleg vízben, elmúlt. Szóval jósló fájások voltak. Dél körül már erõsebben fájt a derekam, de még mindig össze-vissza, délután meg már 10 percenként jöttek a fájások ismét, és nem is múltak el. Aznap este megszületett a kisfiam. MInden jót és jó egészséget Nektek!

Szia! Én aznap, amikor született a kisfiam, hajnalban ébredtem arra, hogy fájdogál a hasam és kisugárzik a derekamba. Nem volt vészes, úgy elvoltam vele. Abszolút rendszertelen volt, egyszer sûrûbben éreztem, utána meg elég sokáig nem. Egyszer éreztem, mintha rendszeresek lennének, kb. 10 percenként jöttek. Lezuhanyoztam meleg vízben, elmúlt. Szóval jósló fájások voltak. Dél körül már erõsebben fájt a derekam, de még mindig össze-vissza, délután meg már 10 percenként jöttek a fájások ismét, és nem is múltak el. Aznap este megszületett a kisfiam. MInden jót és jó egészséget Nektek!
Nekem szülés elõtt egy hónappal.
Szia! Én 40 hetes elmúltam 4 nappal, amikor éjjel voltak jósló fájások.Mentem NST-re ott nem volt semmi extra, de a doki megvizsgált, mondta 1 cm-re ki vagyok tágulva.Mire hazaértünk a kórházból elkezdtem vérezni, aznap este 19.15-kor megszületett a kisfiam!
Nekem 40+3 éjjel voltak jóslók. Másnap délelõtt 11-kor nst+vizsgálat, 3000-es méhszáj. Ehhez képest aznap éjjel még 11 elõtt megszületett a kisfiam.
szia. nekem 2 héttel a szülés elött. elfojt a magzatviz éjszaka és másnap 10 orára lett meg a kisfiam.
Nekem pénteken voltak hol rendszeres, hol rendszertelen jóslók, vasárnap este folyt el a víz.Éjjel meg is lett a baba!
34. héten volt jóslóm és végül 40+6 napra szültem. Pedig a doki is azt mondta akkor hogy legalább 2 hetet húzzunk ki utána már kijöhet :-)))
Nekem 31 hetesen voltak jóslóim elõször (vagyis beindult a szülés)Bent is tartottak a kórházban :( Nekem is azt mondta a doki, hogy ha a 35. hétig kihúzzuk az már jó lesz! a kiírt elõtt 3 nappal született a lányom, de a 34. héttõl el volt vékonyodva teljesen a méhszájam és 2 ujjnyira nyitva voltam! Ha fájdogálsz, állj be a zuhany alá, vagy feküdj be egy kellemes kád vízbe (ha még szabad) és ha elmúlik mikor kijössz, akkor csak jósló!Ha rendszerezi a fájásokat és megmaradnak akkor itt az idõ!De amíg nem "csempeszaggató" (nekem ezt a szülésznõ mondta)akkor még bírd otthon, mert sokkal kényelmesebb!Könnyõ és szép élményû szülést kívánok!És csodálatos találkozást a babáddal! :) Én mikor végre szültem, akkor 4 órát töltöttünk a kórházban és abból 1 óra volt a kitolás, mert szép nagy lett a lányom! 3950gramm és 61 cm, és csodálatos élmény volt, mennék újra akár azonnal! 10 hós már a kisasszony!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!