Találatok a következő kifejezésre: Jól tudom, ovulációkor (4 db)

Egy hónapban ha jól tudom kb.5 nap áll rendelkezésre, hogy kisbabám megfoganhasson! Az ovuláció előtt kb.2-3 nap az ovuláció napja és utána még 1-2 nap! Ez így van lányok?

És az igaz, hogy ovuláció el?tt kislány az ovuláció napján és utána inkább kisfiú?Írjatok, ha így sikerült babásodni!!!

Legjobb válasz: Csak egy nap:) De mivel a hímivarsejtek 2-3 napot is élhetnek, így még ott lehetnek, mikor odaér a petesejt. Viszont peteérést követõen 12-24 óra, amíg életképes a petesejt. A kisfiú-kislány számításnak meg az az alapja, hogy az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek gyorsabbak, erõsebbek, de hamarabb elfáradnak/eltévednek/elpusztulnak, míg az X kromoszómát hordozók lassabbak, megfontoltabbak, és tovább életképesek. De ettõl még bármikor összejöhet bármelyik nemû baba. Pl. a fiamnál 3 nappal hamarabb voltunk együtt, a lányommal meg pont aznap.

Csak egy nap:) De mivel a hímivarsejtek 2-3 napot is élhetnek, így még ott lehetnek, mikor odaér a petesejt. Viszont peteérést követõen 12-24 óra, amíg életképes a petesejt. A kisfiú-kislány számításnak meg az az alapja, hogy az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek gyorsabbak, erõsebbek, de hamarabb elfáradnak/eltévednek/elpusztulnak, míg az X kromoszómát hordozók lassabbak, megfontoltabbak, és tovább életképesek. De ettõl még bármikor összejöhet bármelyik nemû baba. Pl. a fiamnál 3 nappal hamarabb voltunk együtt, a lányommal meg pont aznap.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!De érdekes, pedig pont a számítás az ellenkezõjét igazolná!Akkor elõtte 2-3 nap minden nap és aznap is ajánlott a sikerért?

Jól tudom, hogy ovulációkor a méhszáj könnyen elérhető és nyitott, utána nehezen elérhető és kemény a mensisig?

Mensiskor szintén lejebb vándorol puhább és nyitott. LEHET HOGY NEM JÓL TUDOM?

Legjobb válasz: Gond lenne egy baba? Mert a tünetek stimmelnek.-9 A méhszáj talán menseskor valóban kicsit másabb, de én még nem hallottam arról, hogy nyitva van. De lehet én tudom rosszul. csinálj 4-5 nap mulva még egy tesztet és menj dokihoz, fõleg, ha nem jön meg.

Gond lenne egy baba? Mert a tünetek stimmelnek.-9 A méhszáj talán menseskor valóban kicsit másabb, de én még nem hallottam arról, hogy nyitva van. De lehet én tudom rosszul. csinálj 4-5 nap mulva még egy tesztet és menj dokihoz, fõleg, ha nem jön meg.

Terhesség alatt jól tudom, hogy nincs ovuláció?

Legjobb válasz: így van. A begyazódott pete olyan hormonokat termel, amelyek leállítják ezt. ennek ellenére ritkán, de nagyon ritkán elõfordulhat.

így van. A begyazódott pete olyan hormonokat termel, amelyek leállítják ezt. ennek ellenére ritkán, de nagyon ritkán elõfordulhat.
Persze, és ha 10x szexel, akkor annyi gyereket fog megszülni egyszerre. :)
Mi az az ovuláció?
A kérdező hozzászólása: peteérés
De ha van, akkor mi történik, ha sexelsz?? Duplán teherbe esel? Vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor jól tudom, hogy nincs:) Köszönöm
Most nevetni fogtok, de pont tavaly fordult elõ Amerikában.Sajnos nem találom a cikket, de még keresem. Egy nõ két különbözõ korú gyermekkel volt várandós.Azaz miután megtermékenyült a pete rá 6-8 hétre ismét teherbe esett és az is megtapadt. Az orvosok döbbenve tapasztalták, hogy ez elfordult.


Babát szeretnénk a férjemmel. Úgy tudom, hogy az ovuláció hajnalban következik be. Ha aznap reggel (is) vagyunk együtt azt jól csináljuk ugye? Azt is olvastam már, hogy előtte este kell együtt lenni. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Elõtte is és aznap is legyetek együtt, de ha lehet, a két szerelmeskedés között tartsatok 24 órát, hogy jó legyen az "anyag" koncentrációja. A tüszõrepedés után 12-24 órát él a petesejt, tehát ha hajnalban van ovud, akkor elég akár elõzõ este és aznap este együtt lenni.

Elõtte is és aznap is legyetek együtt, de ha lehet, a két szerelmeskedés között tartsatok 24 órát, hogy jó legyen az "anyag" koncentrációja. A tüszõrepedés után 12-24 órát él a petesejt, tehát ha hajnalban van ovud, akkor elég akár elõzõ este és aznap este együtt lenni.
Az ovuláció nem feltétlenül hajnalban történik, ez teljesen esetleges. Ha tudod a peteérés pontos idejét, az nagyon jó, de a spermáknak is idõ kell, hogy eljussanak a tett színhelyére, és az nem 5 perc. Ha van kedved, nézd meg ezt: http://felicitasz.blog.hu/2009/09/10/kisbabat_nekunk_most_az..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!