Találatok a következő kifejezésre: Jól tudom, ha nem sikerül (2 db)

Jól tudom, hogy ha nem sikerül a baba, akkor 1 év után érdemes menni dokihoz?

voltam már terhes,akkor 6 hónap kellett,és most a 7.hónapba járok! kezdhetek pánikolni,hogy valami baj van? vagy ez még nem sok id??

Legjobb válasz: Van akinek rögtön jön, van akinek éveket rá várni. Nekem pl semmi bajom nem volt (sem a férjemnek) mégis éveket vártunk babára. Én nem vártam egy évet, hanem pár hónap után kivizsgáltattam magam. Aztán onnan lehet továbblépni. Sok sikert!

Van akinek rögtön jön, van akinek éveket rá várni. Nekem pl semmi bajom nem volt (sem a férjemnek) mégis éveket vártunk babára. Én nem vártam egy évet, hanem pár hónap után kivizsgáltattam magam. Aztán onnan lehet továbblépni. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: a folsav az mire jó? azt szedhetem magamtól is, vagy dokinak kell felírni? nincs mellékhatása?
A folsav egy vitamin, es mint ilyen: recept nelkul kaphato barmelyik patikaban, es nincs mellekhatasa. Tervezett teherbe eses elott egy-ket honappal erdemes elkezdeni szedni, mert nehezen epul be a szervezetbe. De a teherbe esest nem segiti elo, hanem a nyitott gerinc kialakulasanak kockazatat csokkenti kb. 75%-kal.
Az én orvosom azt mondta, hogy egy évig még teljesen normális, ha nem jön össze.Csak utána kell vele foglalkozni!

Nyelvvizsgázni szeretnék majd, érettségi előtt állok. Érdemes lenne elmennem hamarabb, vagy pedig ha jól sikerül az angol érettségi, akkor az is egyenlő egy nyelvvizsgával? Így hallottam, nem tudom igaz-e.

Legjobb válasz: Ha emelt érettségi teszel angolból, és az 60%-nál jobban sikerül, akkor megkapod a nyelvvizsgáért járó pontot, viszont az emelt érettségiért járót nem, ami szerintem logikátlan, mert emelt érettségiért sokkal több pont járna. De mindegy is. Inkább tegyél nyelvvizsgát elõzõleg, és menj emelt érettségire valami másból.

Ha emelt érettségi teszel angolból, és az 60%-nál jobban sikerül, akkor megkapod a nyelvvizsgáért járó pontot, viszont az emelt érettségiért járót nem, ami szerintem logikátlan, mert emelt érettségiért sokkal több pont járna. De mindegy is. Inkább tegyél nyelvvizsgát elõzõleg, és menj emelt érettségire valami másból.
Hello, a középszintû angol érettségi semmiképp nem egyenlõ egy B2-es középfokú nyelvvizsgával. Amikor én középsulis voltam (2006) az emelt szintû érettségit kiváltotta a B2 nyvizsga, nem tudom, így maradt-e. Nyelvoktatóként azt tanácsolom, ülj le a gép elé, tölts le érettségis és nyvizsgás feladatsorokat, abból kiderült nagyjából milyen szinten vagy angolból, azt választ elõször amire az adott idõn belül rendesen fel tudsz készülni.
Nem maradt így, egymástól függetlenül kezelik az érettségit és a nyelvvizsgát, csak emelt érettségivel mûködik, és csak egy irányban. Tehát a 60% feletti emelt érettségiért jár a nyelvvizsgapont. Nyelvvizsgáért nem jár érettségi pont.
Én 2009-ben érettségiztem, és már akkor sem váltotta ki. Tedd le külön a nyelvvizsgát. Sokkal jobban jársz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!