Találatok a következő kifejezésre: Jól tudom, ha nem (312 db)

Hol tudnék venni smink tartósítot sajnos nem tudom mi a hivatalos neve ami rögzíti a szememen a sminket mert nekem állandóan lefolyik és nagyon idegesít és tök jól mutatna ha nem folyna le nyáron a sminkem?

esetleg rossman v dm?

Legjobb válasz: bár nem tudom hol lehet ilyen kapni de annyit tudok hogy kevésbé fog lefolyni a sminked ha elõtte folyékony alapozóval lealapozózod(xD) és úgy rá a sminket :)

bár nem tudom hol lehet ilyen kapni de annyit tudok hogy kevésbé fog lefolyni a sminked ha elõtte folyékony alapozóval lealapozózod(xD) és úgy rá a sminket :)
A kérdező hozzászólása: már próbáltam:S de nem sikerült:S lefolyt úgyanúgy:(
én a douglasben vettem art deco szemfesték alapot. nagyon jó! nekem is mindig begyûlt a kis ráncocskákba a szemhéjamon, de ezzel órákig a helyén marad! :) ilyen: http://douglas.bookline.hu/product/home!execute.action?id=74..
Smink fixálója van a lorealnak és a cliniquenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkienk a válaszát:)
A területileg illetékes legközelebbibe fog vinni, ha a szülés már megindult.
Így van. De van egy lehetõség, ha választott kórházadban orvosod is van: bepecsételteted a kiskönyved hátuljába, hogy nála fogsz szülni, és oda szállítsanak. Hála Istennek tapasztalatom nincs afelõl, hogy ez így mûködik-e, mert végül mindig éjjel vagy hajnalban mentem szülni, és így volt sofõr (autónk nem lévén), csak hát nem lehetett tudni, melyik napszakban fog rám törni, meg hogy ki lesz otthon stb. :o) Így én ezt megcsináltattam. Persze kérdés, hogy a mentõsök végül hova vittek volna...
Szülésznõ is tud pecsételni...!!!!
Azt hittem, hogy a 34. héten elfolyt a magzatvizem. Hívtam a mentõt és az volt az elsõ kérdésük, hogy van -e fogadott orvosom és hogy melyik kórházba akarok/fogok szülni. Mivel nekem egyik sem volt, így a területileg illetékesbe vittek.
A mentõst marhára nem fogja érdekelni egy pecsét arról, hogy a kismama Budán tervezte a szülést, ha épp Pest túlsó szélén indul meg a szülés, csak az fogja érdekelni, hogy biztonságban "leszállítsa" a legközelebbi kórházba. Igaza is van.
Nekem a (fogadott) szülésznõ azt mondta hogy abba a kórházba visz be a mentõ, ahol én szülni akarok. Persze lehet hogy azért mert választott orvosom is van.
Ha van dokid -és a kiskönyvedben benne van hol szlnél akkor bevisz.Egyébként nem szerintem. AKkor sak a körzeti kórházba. Én igy kerültem az István helyett az Imrébe. Nem tudom jól jártam-e vagy sem:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A pecsételõs dologról nem hallottam még.Csak kíváncsi voltam, mert van aki vigyen, nem gond, de ebben nem voltam biztos.Így logikus, persze, mert a legközelebbi van közel, a mentõnek meg menni kell, mihamarabb tovább.
Nyilván ha életveszély van, akkor igen, de itt nem feltétlenül arról van szó, hogy azonnal doki kell, csak arról, hogy beindult a szülés normális úton, és be kell menni, mert néhány órán belül baba lesz, és az ember nem akar 5000 Ft-ot taxira költeni, ha a mentõ is beviszi, mert nyilván azoknak nincs autója, akiknek nem igazén telik ilyesmire...
No ezt nem tudtam, annál jobb... :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor jól tudtam.Mindenképpen sofõr kell.
A kérdező hozzászólása: Van orvosom, Debrecenben szülnék elvileg.Nyíregyháza helyett.

Piracetamot vagy vinpocetin-t hol tudok vásárolni? Ha jól tudom boltba nem lehet meg venni.

Legjobb válasz: Esetleg van olyan, akitõl személyesen lehet megvásárolni?

A kérdező hozzászólása: Esetleg van olyan, akitõl személyesen lehet megvásárolni?
gyógyszertárban lehet venni, de vénykötelesek.
A kérdező hozzászólása: Ezért kérdezem, hogy hol lehet vásárolni.

Melyik ez a film? Amelyik gladiátoros, és a főhősnek a bátját ( ha jól tudom, de nem vagyok benne biztos) megölik

amelyik gladiátoros,és a f?h?snek a bátját( ha jól tudom, de nem vagyok benne biztos) megölik, és bosszút esküd, és nem tom mi van még benne, csak arra emlékszem, h egyszer a saját húga ellen kellett harcolnia, és valamelyiküknek meg kellett halnia, és a srác azt mondta h ? nem harcol, de a csaj leszúrta saját magát, és azt mondta, h azért, mert a srác még tehet vmit a világért... de nem tudom hogy a Gladiátor c.film az-e....szerintem nem. meg abban van az a nagyon izés zene...

Legjobb válasz: Nem tudom sajnos a címét, de ez engem is érdekelne.

Nem tudom sajnos a címét, de ez engem is érdekelne.
A kérdező hozzászólása: hát igen...ez a szívás....azért rem.vki tudja majd
A kérdező hozzászólása: szia válaszoló, máshol megírták, h ez a film a Gladiátor- germanus bosszúja..azóta már sokszor megnéztem..nagyon jó!
A kérdező hozzászólása: szia elõzõ válaszoló...ez a film ha még érdekel a gladiátor-germanus bosszúja:)

Mi a neve? Ha jól tudom képeken nem mindig egyedül szokott leni. : )

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://placcky.freeblog.h..

Legjobb válasz: pon and zi :) nem tudom melyik melyik:D bocsi:D

pon and zi :) nem tudom melyik melyik:D bocsi:D
A kérdező hozzászólása: okok.. nembaj..köszi..:D

Ha kb. február 20-án szülök és január 31-ig van határozott idejű szerződésem, akkor jár tgyás? Ha jól tudom gyed nem fog. A két év alatti 365 nap biztosítási jogviszony megvan.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ha elmész munkanélkülire akkor fog járni aztán tgyás után elmész még 1-2 nap munkanélkülire és gyed is fog járni.

ha elmész munkanélkülire akkor fog járni aztán tgyás után elmész még 1-2 nap munkanélkülire és gyed is fog járni.
A kérdező hozzászólása: Arra is gondoltam, hogy igénybe veszem korábban, mert azt hallottam, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal igénybe vehetõ a tgyás.
Ha február 20-ra vagy kiírva, akkor január 18-20 körül elmehetsz már tgyásra, akkor még él a munkaszerzõdésed. Ha tgyás alatt szûnik meg a munkaviszonyod, akkor jár gyed is!! Munkanélkülire is elmehetsz, de csak akkor tudsz munkanélkülirõl elmenni tgyásra és gyedre, ha jár álláskeresési segély is.
Mi lesz, ha jön egy második baba, miközben az 1. baba utáni GYED-et kapsz? (passzív jogon) Ekkor már a 2. baba után nem kaphatsz GYED-et, ugye? Mert a 2. baba születésének napján nem lesz biztosított jogviszonyod. ("Jogosult" leszel, de nem "biztosított"). Ez nem diszkrimináció a határozott idejû szerzõdéses alkalmazottakkal szemben?

Jól tudom, hogy nem szabad zöld teát inni, ha szoptatok? Ha igen, miért nem szabad?

Nestea van itthon,és zöld teás.

Legjobb válasz: Terhes és szoptató nõk legfeljebb napi 2 csésze zöld teát fogyaszthatnak, szintén a magas koffeintartalom miatt! De ezek a bolti teáknak nem olyan nagy a tea tartalma.

Terhes és szoptató nõk legfeljebb napi 2 csésze zöld teát fogyaszthatnak, szintén a magas koffeintartalom miatt! De ezek a bolti teáknak nem olyan nagy a tea tartalma.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A zöld tea vízhajtó, szerintem ez lehet a fõ oka. De a nestea-ban kb nyomokban van teafû, szóval azzal nem kell foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is :)

Amennyiben betöltöm a 18at, és folytatom nappalin a tanulmányaimat, a gyerektartás meddig jár? És kit illet meg a családi illetve a GYT ha elköltözöm? Jól tudom, hogy nem anyámat?

Legjobb válasz: Családi pótlék 20éves korodig jár, ha nappali tagozaton tanulsz. Mivel betöltöd a 18at a gyerektartást megvonhatja a másik fél (édesapád) mert akkor már nem kötelessége fizetni, de ha olyan akkor továbbra is fizeti majd amíg tanulsz. Tehát tõle függ. Minden továbbra is édesanyádnak küldenek. Viszont ha elköltözöl és új címre jelented be magad , akkor neked folyósítják tovább. De ehez új címre kell bejelenteni magad. Ha pl továbbtanulni mész, kollégiumba, albérletbe akkor ilyenkor ugyanaz marad a lakhelyed, édesanyádnál.

Családi pótlék 20éves korodig jár, ha nappali tagozaton tanulsz. Mivel betöltöd a 18at a gyerektartást megvonhatja a másik fél (édesapád) mert akkor már nem kötelessége fizetni, de ha olyan akkor továbbra is fizeti majd amíg tanulsz. Tehát tõle függ. Minden továbbra is édesanyádnak küldenek. Viszont ha elköltözöl és új címre jelented be magad , akkor neked folyósítják tovább. De ehez új címre kell bejelenteni magad. Ha pl továbbtanulni mész, kollégiumba, albérletbe akkor ilyenkor ugyanaz marad a lakhelyed, édesanyádnál.
Nem tudom biztosan, de szerintem családi pótlék nem jár 18 felett.. De hülyeséget nem akarok írni.
21 éves korig jár a családi, amennyiben nappali tagozaton középfokú oktatásban tanulsz. Vagyis valamilyen olyan nappali suliban, ami nem felsõfokú oktatásnak számít.
20 éves korig jár a családi és a gyt 24 éves korig ha nappali tagozaton tanulsz de a gyt nem kaphatod meg még ha 18 el múltál is. Birosági panasznapon van ingyenes jogi tanács ott utána kérdezhetsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ami azt illeti, már 15 évesen elköltöztem, de csak most fogom hivatalossá tenni az anyagiakat.
Tényleg 20, bocs, elírtam. de a többi úgyvan, amíg középszinten nappalin tanul. Én pl 19 vagyok, középszintû OKJ-t csinálok és kapom.
Csak 20éves korig jár a családi. 21/L
Családi pótlék 21 éves korig jár.
Én is elírtam, tényleg csak 20ig jár a családi, csak én már 21 voltam mire elvették, mert évvesztes vagyok. Tehát minden évben 1x tanév elején bírálják el hogy jár-e még ha jól tudom, és ha pl tanév közepén töltöd a 20at., arra a tanévre még kapni fogod, nem egybõl vonják meg.

Infókat, véleményeket szeretnék DR. Sándor Csaba nőgyógyászról, a miskolci Semmelweiben van, ha jól tudom? Semmit nem találok neten róla, de azt hallottam, jó doki, 11 hetes vagyok, és szeretnék már orovost választani! Köszönöm a segítségetket!

Legjobb válasz: 3.valaszolo Hajas egy szamomra bunko doki...a hugom nala szult nem reg. Nehez szules volt,14orat szenvedett , csaszarozni kellett volna DE ehelyett vart majd kulcscsont toressel megszuletett a pici. Fogadott orvos volt ...de maganrendelesre sohasem hivta be de az 5ezreseket elvette azert kozben a Semmelweisbe ahol amugy ingyenes ott vizsgalta....en ot nem ajanlom.

3.valaszolo Hajas egy szamomra bunko doki...a hugom nala szult nem reg. Nehez szules volt, 14orat szenvedett , csaszarozni kellett volna DE ehelyett vart majd kulcscsont toressel megszuletett a pici. Fogadott orvos volt ...de maganrendelesre sohasem hivta be de az 5ezreseket elvette azert kozben a Semmelweisbe ahol amugy ingyenes ott vizsgalta....en ot nem ajanlom.
mi is hozzzá mentünk elõször. de nem vállal már szülést.
jajj, benéztem! a mostani dokid Leskó! :) kicsit figyelmetlen vagyok :$
A kérdező hozzászólása: Fintor Zsófi!egy régebbi hozzászólásodat néztem, a kombinált tesztrrõl. szeretném én is megcsináltatni, a hétenvagyok 12 hetes, úgyhogy minél hamarabb ha tudsz válaszolni, azt megköszönöm. A megyeiben hol csináljék? mert telefonon, azt mondták a szüleészeten hogy a labor, a laborban azt hogy a szüláészet csinálja. :) jó, mi? szóval , kérdeésem, hogy kit kell keresni, hol, milyen osztály, hogy történik a fizetés. Nincs még orvosom, sem megyeibõl, sem semmelweisbõl.segíts lágyszi! Köszike! Szilvi
szia! nekem úgy volt, h. akkor még a dokim megyeis volt, és õ vitt be. ahogy bemész a szülészet fõbejáratán, túlnész az uh folyosón, talán egy lépcsõvel találod szemben magad, balra van egy másik folyosó, ki van írva, h. babamozi. nah nekem ott csinálták az uh-t, meg a vérvételt is ott csinálták volna, ha sikerül levennie a nõnek. sajnos nem tom hol kell idõpontot kérni, ha nincs dokid :( de nem a laborban voltam, az tuti. fizetés úgy zajlik, h. ha végeztek az uh val és a vérvétellel, kapsz egy csekket 16e ftról, befizeted, vissza viszed a befizetett csekket és maj postán megküldik az eredményt. asszem ennyi.
nah tuti a szülészeten csinálják, ne hagyd, h. félre vezessenek !
A kérdező hozzászólása: Köszike! HOgy kell oda bejutni, vagy mit kell vinni? na, tudom, hogy hol van, de se beutalóm, se semmi... ? :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, most látom hogy 2szer írtál, olcasom is mindjárt :)
A kérdező hozzászólása: Elolvastam! Köszönöm a gyors válaszodat! Még este megkértdem a dokimat, aki még Leskó...
Leskót tényleg sokan szeretik, bár én nem ismerem, remélem bejön neked és jó doki lesz!
A kérdező hozzászólása: Jaj, még 5-ös válaszoló, Szemánnak is van magánrendelõje, aszem valahol a Batóházban, de ha megtudom pontosan, megírom!
Ha Gubásról valaki talál negatív véleményt, annak megpusszantom a lábaujjaközét ;)
3. vok. Oké-oké, nem akartam kötözködni csak ajánlottam. Hát igen, szinte mindegyikrõl vannak negatív és pozitív tapasztalatok is.
teljes szívbõl ajánlom nektek Gubást! 1 hónapja szültem nála. imádtam. maximálisan elõvigyázatos, az õ kismamái pl. heti 2x járnak nst-re, túlhordásban naponta. ez csak egy példa. éjjel 1kor hívták, h. szülök, sztem fél órán belül ott volt. magánrendelése a villanyrendõr sarkán lévõ bank (talán budapest bank...) elõtti kapualjba ha bemész, jobbra fel a lépcsõn, az elsõ emeleten van a gangról nyílik a rendelõ.(szörnyû az az épület, mi bolyongtunk ott vagy 10 percet, de lehet mi voltunk bénák.) a 25. hétig 6000-et kért tõlünk, a 30-tól 8000-et. 20. 5 hetente hív rendelésre, de engem pl. a 20.-on a kórházba hívott. ha érdekli valamelyikõtöket, szívesen megadom a számát. (zárójelben még azt azért megjegyzem, hogy 2-3 ajtócsapkodást is megérne :D)
3. vagyok. Vannak olyan dokik is, akiknek magánrendelésük is van. Pl. Hajas, Vrastyák, Steierhoffer. Ezek közül nem gondoltál esetleg választani?
Szia.En is ot szerettem volna de sajnos nem vallal mar semmi ilyet, csak a Mav rendelobe es a Misekben rendel.Ketsegbe vagyok esve mert mindenkirol hallani jot is rosszat is.Nyilvan senki sem tokeletes. Szeman, Vrecenar, Gubas es Dudas akiken gondolkodom. Fontos lenne a maganrendeles, de azt hiszem egyik sem csinal ilyet.De ha megis orommel vennem ha irnanak ide akik tudnak valamit. (Ha nem gond) Tovabba kedves kerdezo ird mar meg majd hogy kit valasztottal vegul es mi a velemenyed, nekem 2-3hetrm meg van.koszonom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Sajnálom, pedig talán még õ jöhetett volna sba..., most tanácstalan vagyok.Róla olvastam tök jókat. Hm, lehet, hogy akkor Szemánt fogom választani. Köszi mégegyszer!
Szuper doki, én nagyon csíptem. De tényleg nem vállal sem szülést, sem pedig nõgyogyi mûtétet.
ha ennek ellenére is választanád, akkor a máv rendelõben van a magánrendelése h-cs 18-19-ig. 5000+1000 cytológia.
A kérdező hozzászólása: 5. válaszolünak: végre választottam, Leskó segítségével, akinek a véleményében ugye maximálisan megbízom. Szóval DR. Szalmás Attila fõorvos lesz, a Semmelweiben van, 50 éves annyit tudok, és állítólag lelkiismeretes, nyilván szakmailag is jó.jövõhét szerdán megyek hozzá, ha gondoldod megírom a tapasztalatomat.írj, ha méf egyáltalán olvasod ezt :)

12 hetes várandós vagyok -első babával, 36 évesen. Józan életet élek. A két napja fogadott orvosom mindenáron erőlteti a Down-szindróma vizsgálatot, ami egy saccolás, ha jól tudom és nem hiszek benne. Mennyire fontos ez?

Egészségesen élek, sportoltam heti 4x. A "megsaccoljuk" adatok számomra nem reálisak és mellesleg drágák.

Legjobb válasz: Szia! A magzatvízvételt javasolja a dokid? Vagy az integrált tesztre gondolsz? Én 34 évesen szültem, és én megcsináltattam az utóbbit. Sajnos a józan élethez, sportoláshoz semmi köze annak, hogy az életkor elõrehaladtával nõ a Down-szindróma kockázata:-( Mondjuk, ha ti Down-kórósan is bevállalnátok a kisbabát, akkor tényleg felesleges bármilyen további vizsgálat. Minden jót!

Szia! A magzatvízvételt javasolja a dokid? Vagy az integrált tesztre gondolsz? Én 34 évesen szültem, és én megcsináltattam az utóbbit. Sajnos a józan élethez, sportoláshoz semmi köze annak, hogy az életkor elõrehaladtával nõ a Down-szindróma kockázata:-( Mondjuk, ha ti Down-kórósan is bevállalnátok a kisbabát, akkor tényleg felesleges bármilyen további vizsgálat. Minden jót!
Van akinek fontos, van akinek nem.Nem csináltattam meg én sem 38 évesen szültem, igaz a harmadik babám.AFP és UH eredménytõl tettem függõvé.Mindig minden rendben volt.
Hát azért saccolásnak nem hIvnám, ráadásul egy beteg baba sokkal többe kerülne. A Down kór pedig nem az életmód miatt van, hanem egy genetikai betegség. Én nem kockáztatnék. A barátnõmnek látták, hogy nem stimmel valami, de nem foglalkozott vele, most pedig ott van egy 9 éves kislánnyal, akit pelenkázni kell.
7 es vagyok, de érted 8 as ha vki eleve tudja hogy nem vetetne el egy Downos babát akkor minek a vizsgálat, akkor valóban pénzkidobás... Értem amit írsz amúgy én is hasonlóan gondolom mint írtam is, dehát ez a szülõk döntése ugyebár:( A kérdezõnek még azt akartam írni hogy ebben a sztoriban inkább az a rossz ha úgy érzed az orvosod erõlteti kvázi hülyének néz ha nem csináltatod meg, szerintem egy jó orvos elmondja hogy mindenképp ajánlja elmondja az érveit mondjuk 2szer de utána rád hagyja és nem erõlteti mert ez nem KÖTELEZÕ dolog, hanem "csak" lehetõség. Tehát nem tudom mennyire tudnék kedvelni egy olyan dokit vagy szimpatikusnak találni és rábízni magam majd szülésnél is aki így rám akar erõszakolni ezt azt.
Nehéz kérdés, de biztos nem véletlenül ajánlja az orvos.
Hát azért saccolásnak nem nevezném és ahogy írták az életmódnak nem sok köze van ehhez , a kockázat az életkor elõrehaladtával nagyon durván nõ. Én 34 éves vagyok, 3.babámat várom, meg fogom csináltatni a kombinált tesztet és megbízható hosszas 4d uh ra megyünk 12 hetesen (az sztk-s 1.5 perc engem nem gyõz meg). Azt mondják akkor érdemes megcsináltatni ezeket a vizsgálatokat ha beteg babádat nem tartanád meg. Van egy barátnõm õ semmi ilyet nem csináltatott meg, mert nem vetetné el akkor sem ha beteg lenne. Én pedig tudom hogy meghaladná a képességeimet egy beteg gyermek fõleg így 3.gyereknek.
A magzatvíz vizsgálat nem saccolás. Én ilyen idõsen tuti megcisnáltatnám. Az, hogy miylen életet élsz ezzel nem függ össze.
Hát, nem tudom ki hogy van ezzel, de beteg babát megszülni :( Ez nem csak az anyának, apának, meglévõ gyerekeknek embertelen, de annak a szerencsétlennek is. Szerintem akkor is van értelme megcsináltatni, ha valaki a beteg gyereket is megtartaná. Ilyen döntésbe úgy gondolom még a meglévõ gyerekeket is bele kell vonni.
En most szultem januarban 36 evesen, elso babat. Engem is el akartak kuldeni magzatvizvizsgalatra, mert a kockazatbecsles magas lett, 1:140 a down korra, de mivel ez csak egy becsles, es csupan a korom miatt lett ilyen, a ferjemmel kimatekoztuk, hogy a beteg babara 0, 7% eselyunk van, a vizsgalatnak meg 1-2% a veteles kockazata, igy nem vallaltuk be. A baba termeszetesen egeszseges lett. Persze mi voltunk sziv UH-n, meg egy szuper genetikus nonel vizsgalaton es mindenhol jo eredmenyeket kaptunk.
Biztos, hogy nem csináltatnám meg a magzatvíz vételt. Én kevésbé tudnám elviselni, hogy esetleg ezzel megöltem az egészséges gyerekem, mint, hogy Down kórral születik.
szerintem gondold át, hogy ha kijönne egy olyan eredmény, hogy nagy a valószínûsége a down kórnak (100%-ra sose tudják megmondani), elvetetnéd-e a babádat. ha nem, akkor szerintem fölösleges megcsináltatnod. én sem csináltattam meg, mert nem vetetném el. 16 hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki! Köszönöm, hogy leírtátok az õszinte érzéseiteket, véleményeteket! A helyzet az, hogy nem a magzatvízvételrõl volt szó, hanem valami fizetõs Down-szûrésrõl, amit késõbb a 16. héten meg lehet ismételni és talán nagyobb az utóbbi eredménye. Ezt konkrétan nem tudom hogy hívják, milyen vizsgálat, mert a védõnõm beszélt róla. A fogadott orvosom azt sem kérdezte meg, hogy vagyok! Nem hogy konkrétan tájékoztatott volna! Pedig elõször voltam ott, fájt is a vizsgálat amit csinált (bakterilológiai), ami után 1, 5 nap múlva barnás vérzésem lett is! Szóval most bajban vagyok, mi tévõ legyek, mert a doki híre elmegy a kínai nagy falig, de amit én nála tapasztaltam, az számomra nem megfelelõ és nem kielégítõ. Így nem tudom, hogy bízhatom rá magam... (A pénzt szemrebbenés nélkül elvette.)
orvos téma: egyértelmû VÁLTS dokit aki ennyire gáz az késõbb se változik... A másik kérdésre én már leírtam hogy mit csináltam-csinálnék kombinált teszt vérbõl plusz kimerítõ 12 hetes uh ha BÁRMI eltérés akkor mennék csak tovább. felénk a kombi teszt 10 ezer ft. Azért az még nem egy olyan ördögien nagy összeg mint az integrált 30 ezerért.
Szerintem válts orvost ha kétségeid vannak!Szomorú, hogy itt tartunk, ha már fizetünk nekik legalább törõdnének az emberrel...
A kombinált vagy integrált tesztre akar küldeni, ami jól tudod, nem ad biztos eredményt, sõt... Ha ez a "saccolós" rossz lesz, akkor küldenek tovább magzatvíz vizsgálatra, ami nagy eséllyel igaz eredményt mutat, viszont van rá esély, hogy elmegy tõle a baba. Nem sok, de van. Az én ismerõsömnek elment tõle a babája, pedig nem akarta megcsináltatni, csak az orvos rábeszélte. Ha nem akarsz magzatvíz vételt, akkor ne csináld meg a kombinált tesztet sem. Szerintem. Ha megtartanád a beteg gyermeket is, akkor meg fõleg ne.
Válts orvost kérdezõ!
De, otthagyhatod a kórházban. Teljesen egészséges újszülöttekrõl is mondtak már le és haza sem vitték. Nem hinném, hogy ezek után elítélendõ lenne az a család, aki egy beteg gyermeket nem vállal. Mondjuk mindenkinek a maga dolga hogy ítéli meg a dolgot, de én sok ilyen családot ismerek, illetve ismertem, általában válás lett a vége és az egészséges gyerekek is minél hamarabb igyekeztek kirepülni. Biztos van, ahol nem így van ez, de én nem ezt láttam. Éppen azért lehet szûrni ezeket a súlyos betegségeket (amibe nem csak a Down tartozik bele), hogy senki ne kerüljön ilyen borzalmas helyzetbe. Meg általában a beteg gyermek sem él sokáig, ami még egy plusz fájdalom a családnak. Az otthon alatt pedig nem a tényleges családi otthont értettem, hanem a sérült gyermekek ellátásért felelõs bentlakásos intézményt, na az az iszonyatos :( Sok család elõször hazaviszi a gyereket, és utána mondja azt, hogy nem bírja tovább. Látogatja a gyereket, de képtelen rá, hogy felnevelje. Õszintén mondom, hogy megértem õket. Én nem tudom elítélni azok után, amit láttam.
Én is olyan orvosnál voltam elõször, akit az egekbe magasztalt mindenki, barátok, ismerõsök, és az internetes közönség is, számomra pedig hideg, tapintatlan, és ami a legfontosabb, szakmailag pontatlan volt. Tudom, mert magam is eü-s vagyok, tudom, milyen kérdéseket vártam tõle, de szó szerint tojt a fejemre. Egyszer voltam nála, vissza se néztem. Azóta megtaláltam azt, aki nekem kell. Akár egyetértenek vele mások, akár nem, én nem mentem többé hozzá. A nõgyógyász amúgy is fontos ember az életünkben, de ha már babáról, szülésrõl van szó, akkor nem lehet kétségünk afelõl, hogy bízunk-e benne vagy sem. Neked is a váltást javaslom!
36 éves vagyok, a 2.-at várjuk. Én sima szakrendelésre járok, ha gondjaim lennének az eredményekkel, majd akkor elmegyek magánhoz. 26.hétben vagyok, nekem is erõltették a magzatvíz vizsgálatot, de én nem tudnék otthon pihenni és kímélni magam, mert van egy kétévesem, segítség nemigen. Viszont létezik genetikai UH, szoktam olvasni kismama újságokban a hírdetéseiket. A háziorvosom is mondta, mindenképp járjak utána a vizsgálati lehetõségeknek, nem ragadjak le az 1.-nél. Eddig minden eredményem jó lett, nem mentem sehova. Bizakodom, persze nem mondom, h nincs bennem féltés a babám iránt. Egy 4D-s uh-t még bevállalok, kíváncsiságból is. De ha 2 évvel ezelõtt lenne ez a terhességem, meg se kérdeznék, el akarok-e menni. A 20 évesek is tudnak beteg babát szülni.
Én 34 éves vagyok 2.babámat várom. Velem is megcsináltata a dokim a kombinált tesztet ami nem lett jó 1:200 a downkor. Ezek után a méglepénybõl vettek mintát aminél szintén 1% a vetélési arány. Hálistenek minden rendben volt a baba is jól van. :) Én így nyugadtabnak érzem magam hogy megcsináltatam. Most már a 23 hétben járok és nagyokat rúg a pocaklakóm. :)
én is 36 évesen szültem, 3 hónapja. a kombináltat és az integráltat csináltattam. úgy gondolom, hogy elég ennyi, de Te döntsd el. nekem mondjuk ezekhez ragaszkodott a dokim.
Kedves 18-as, igen, eltaláltad, ocsmányul hangzik egy nõ (ne adja Isten anya) szájából. ÉS igen, voltam már beteg gyermek otthonában, a testvérem is az.
Ajánlom a 9 hónap utolsó részét (tv2 honlapján fent van egészben). Ott Czeizel doktor elmondja, hogy már az anyai vérbõl is meg tudják állapítani a Down szindróma valószínûségét, de sem a vérvétel sem a magzatvízvétel nem 100%-os, csak kilencvenvalahány. Nemrég néztem. Én úgy gondolom egy vérvételt megér, de magzatvízvételt nem.
Persze, nyilván így van, de szerintem nem biztos, hogy megtartaná, aki úgy tervezi, ha ténylegesen is kiderül. Szóval más azt mondani, hogy megtartom, ha beteg lesz, meg más azt mondani, hogy megtartom a biztosan fogyatékos gyerekemet.
Igen, mondjuk barátnõmék bizton állították hogy mindenképp megtartanák. Nem lett beteg egyik babájuk se egyébként:) csak hogy vmi pozitívat írjak a végére, bocsánat az offért.
Elfogadom, de egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ha Down kóros, akkor elveteti. Fõleg mire megjön az eredmény, az már egy kis ember. Nem vagyok abortusz ellenes, jó lenne ha ezt sokkal hamar ki tudnák szûrni. Ráadásul nem 100%-osan megbízható az eredmény. Mi van, ha úgy dönt elveteti, megszüli és kiderül, hogy semmi baja se lett volna? Vagy mi van ha megtartja az egészségesnek vélt babát, és születéskor kiderül hogy beteg? Mert ugyebár ez sem szúr mindent. Akkor mi lesz? Otthagyja a kórházban, hogy neki nem kell beteg gyerek? Annyira szeretném megérteni.
A magzatvIz vizsgálat 100 százalékos.
Egy elõzõ válaszoló vagyok, ha 12 heti kombinált teszt és uh nem oké akkor mennék tovább amniocentézisre ami 100% ra megmondja az igazat, ez az amit én emberileg meg tudok tenni saját akaratomból. Ha minden vizsgálat nélkül (nem lennének vizsgálatok) születik beteg gyereke vkinek az egy más téma szerintem vagy ha minden eredmény jó és úgy, az egy más szituáció, de amit én meg tudok tenni azt megteszem mert akkor legalább elmondhatom magamnak is hogy mindent megpróbáltam-megtettem.
15 vagyok és azt se felejtsük el hogy ezek a tesztek nem CSAK a downt szûrik ami mint tudjuk lehet enyhétõl súlyos fokúig bármi hanem Edwards, Pataut is pl. amivel maximum pár napig hónapig VETEGÁL gépeken a baba....
Én 24 éves vagyok nekem 1:166 szám jött ki pedig fiatal vagyok, magzatvizet vettek és semmi probléma nincs a babával, inkább megcsináltattuk mint izguljunk szülésig!
Talán ocsmányul hangzik, de én otthagynám a kórházban. Nem tudom ti láttatok-e már igazán beteg gyermeket. Mert én igen, és esküszöm, hogy a leggyûlöltebb ellenségemnek sem kívánom. Jártam beteg gyerekek otthonában. Ameddig kicsi, addig reménykedik az ember, de amikor egy vegetáló 15 éves fiút látsz, aki az üvöltésen és kemény fizikai agresszión kívül mást képtelen feléd tanúsítani, az minden, csak nem boldogság. Láttam a falakat és az üvegeket, állandóan betörik, összerúgják. A 10 éves is úgy néz ki, mint az 5 éves. Borzalmas, leírhatatlan. Én ezt nem vállalnám, akkor sem, ha már megszületett.
Márpedig ott nem hagyhatod. És ha késõbb egy baleset miatt ugyanúgy fogyatékos lesz? Ott hagyod az utcán? Most konkrétan a Down kórról volt szó. Semmiféle vegetálás, meg üvöltés nincs. Szerintem nagyon is szerethetõk, és õk is rettentõen tudnak szeretni, a maguk módján.
Én nem tudnám otthagyni a gyerekem még ha dawn kóros is lenne, 9 hónapig voltunk egy test, a szívem megszakadna de el nem hagynám!
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki! Köszönöm, hogy megerõsítettek abban, hogy másik orvost keressek. További szép napot kívánok Nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!