Találatok a következő kifejezésre: Jól tudom, ha (715 db)

A területileg illetékes legközelebbibe fog vinni, ha a szülés már megindult.
Így van. De van egy lehetõség, ha választott kórházadban orvosod is van: bepecsételteted a kiskönyved hátuljába, hogy nála fogsz szülni, és oda szállítsanak. Hála Istennek tapasztalatom nincs afelõl, hogy ez így mûködik-e, mert végül mindig éjjel vagy hajnalban mentem szülni, és így volt sofõr (autónk nem lévén), csak hát nem lehetett tudni, melyik napszakban fog rám törni, meg hogy ki lesz otthon stb. :o) Így én ezt megcsináltattam. Persze kérdés, hogy a mentõsök végül hova vittek volna...
Szülésznõ is tud pecsételni...!!!!
Azt hittem, hogy a 34. héten elfolyt a magzatvizem. Hívtam a mentõt és az volt az elsõ kérdésük, hogy van -e fogadott orvosom és hogy melyik kórházba akarok/fogok szülni. Mivel nekem egyik sem volt, így a területileg illetékesbe vittek.
A mentõst marhára nem fogja érdekelni egy pecsét arról, hogy a kismama Budán tervezte a szülést, ha épp Pest túlsó szélén indul meg a szülés, csak az fogja érdekelni, hogy biztonságban "leszállítsa" a legközelebbi kórházba. Igaza is van.
Nekem a (fogadott) szülésznõ azt mondta hogy abba a kórházba visz be a mentõ, ahol én szülni akarok. Persze lehet hogy azért mert választott orvosom is van.
Ha van dokid -és a kiskönyvedben benne van hol szlnél akkor bevisz.Egyébként nem szerintem. AKkor sak a körzeti kórházba. Én igy kerültem az István helyett az Imrébe. Nem tudom jól jártam-e vagy sem:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A pecsételõs dologról nem hallottam még.Csak kíváncsi voltam, mert van aki vigyen, nem gond, de ebben nem voltam biztos.Így logikus, persze, mert a legközelebbi van közel, a mentõnek meg menni kell, mihamarabb tovább.
Nyilván ha életveszély van, akkor igen, de itt nem feltétlenül arról van szó, hogy azonnal doki kell, csak arról, hogy beindult a szülés normális úton, és be kell menni, mert néhány órán belül baba lesz, és az ember nem akar 5000 Ft-ot taxira költeni, ha a mentõ is beviszi, mert nyilván azoknak nincs autója, akiknek nem igazén telik ilyesmire...
No ezt nem tudtam, annál jobb... :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor jól tudtam.Mindenképpen sofõr kell.
A kérdező hozzászólása: Van orvosom, Debrecenben szülnék elvileg.Nyíregyháza helyett.

Ha jól tudom ha megvan a C (tehergépkocsi) kategória, utána várhatok két évet, hogy C+E (nehéz pótkocsi) kategóriám legyen?

Legjobb válasz: Akár 30 évet is várhatsz . Az nincs kikötve , hogy ha levizsgázol teherautóra , mennyi idõn belül kell levizsgáznod pótkocsira .

Akár 30 évet is várhatsz . Az nincs kikötve , hogy ha levizsgázol teherautóra , mennyi idõn belül kell levizsgáznod pótkocsira .
A kérdező hozzászólása: Tehát megvan a C kategória úgy másfél hónap alatt, és indulhatok C+E kategóriára. És ha ez is sikeres akkor a vizsga idõpontjától számított két éven belül (próba jogsi) nem vezethetek egy ilyen [img]http://kamionblog.hungarokamion.hu/wp-content/uploads/2010/0.. szerelvényt
A kérdező hozzászólása: Elnézést a hibáért. http://kamionblog.hungarokamion.hu/wp-content/uploads/2010/0..
A kezdõvezetõi engedély! Tehát ha neked van A1 kategóriás jogsid az az 16 évesen tettél A1 et 125 ös motorból 17 évesen meg B akkor alapból régen úgy volt hogy 18 évesen mentél C re és utána élbõl E kat. A jogszabály úgy szól hogy kezdõvezetõi engedélyel nem lehet pótkocsit vontatni! De ez az elsõ vezetési jogosultságtól számít (Kivéve a nemzeti kategóriák azok nem számítanak bele a kezdõ vezetõi jogosultságba) 18 évesen annó meg volt nekem is a CE jogsim! :)

Jól tudom, ha táppénzre megyek és előző évben GYEDEN voltam, akkor idén a táppénz kezdetén megnézik, van-e 180 bérezett napom és ha van, akkor abból számolják a táppénzt?

Volt ebben vmi változás? Mi számít bérezett napnak, beleszámít-e a betegszabadság és a szabadság is?

Legjobb válasz: Bérezett napba beleszámít a betegszabadság, és a szabadságos napok is, hiszen kaptál rá díjazást, ami után vonták a járulékokat. A többi kérdésedre utána nézek a válasznak, mi hogyan változott.

Bérezett napba beleszámít a betegszabadság, és a szabadságos napok is, hiszen kaptál rá díjazást, ami után vonták a járulékokat. A többi kérdésedre utána nézek a válasznak, mi hogyan változott.
Ha 2011. évben mész táppénzre, akkor az irányadó idõszakod az elõzõ év (2010.) lesz. Ebben az évben kell, hogy legyen legalább 180 naptári napi jövedelmed. Ha nincs, akkor a táppénz kezdõ napját megelõzõ 180 napot veszik figyelembe. Ha egyik idõszakban sincs 180 napod, amibõl a táppénz kiszámíthatnák, akkor a táppénzre jogosultság kezdõ napján érvényes mimimálbért veszik alapul. Viszont, ha azért nem volt 180 napod, mert thgy-ban, GYED-ben részesültél, akkor a korábban folyósított ellátás alapját képezõ összeget veszik figyelembe, ha ez a minimálbérnél kedvezõbb. A 180 napnak nem kell folyamatosnak lennie, csak az alapján képezõ biztosítási idõnek. Tehát lehet közte táppénz, fizetés nélküli szabadság, csak az a lényeg, hogy 180 fizetett nap legyen valahol. Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: igen, köszönöm. :) ))


Jól tudom? Ha valaki vak vagy nagyon rossz a szeme az lehet természetgyógyász?

Legjobb válasz: tehát a rossz, gyenge látás egyáltalán nem probléma?

A kérdező hozzászólása: tehát a rossz, gyenge látás egyáltalán nem probléma?
Természetgyógyász bárki lehet, az nem hivatalos szakma.. Kóklerkedés..
Igen, jól tudod
Szerintem se probléma, sõt ha jól tudom akkor a többi érzéked kicsit fejlettebbé is válhat ilyenkor, ami ebben a "mûfajban" még többet is ér. Plussz, ha nyitott vagy az ilyesmire, talán még magadon és a látásodon is segíthetsz hosszabbtávon (bár ehhez nem értek ennyire). Semmiképp ne ez tartson vissza ;) sok sikert
Miért lenne! Nem az! Persze hogy lehet.

Ebben az évben ha jól tudom, még létezik az adójóváírás "rendszere". Ezek utalása mikor történik? 1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak. Vagy ez mitől függ, hogy ki, mikor kapja meg?

Legjobb válasz: AJJAJJAJJAJ! 2012 évben már nincs adójóváírás! "1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak." Összekevered valamivel! :/

AJJAJJAJJAJ! 2012 évben már nincs adójóváírás! "1 éve ilyenkor ha jól tudom, már megkapták a jogosultak." Összekevered valamivel! :/
A kérdező hozzászólása: Akkor rosszul fogalmaztam... azt tudom, hogy idén már megszûnt, de tavaly még mûködött (vagy nem?!). Amit 2010-ben adóztam, abból a jóváírást 2011 májusa körül kaptam meg (egy összegben). Ugyanez a típusú utalás idén már nem várható? Nem vagyok szakértõje sajnos, így lehet bután fogalmazok nagyon...
Tehát egyösszegben kaptad meg a 2010. évi béred után 2011. májusában az adójóváírást. Igen ugyanez a szitu mehet 2011. adóévre vonatkozóan is, hogy 2012-ben kapod meg egyösszegben ezt az adójóváírást.

Melyik a jobb? Nem nézel ki olyan jól tudod magadról ezt, viszont boldog vagy és meg vagy 100%ig elégedve magaddal, Vagy ha mindenki szerint "tökéletes" vagy, és tudod is h jól nézel ki viszont mégsem vagy elégedett?

Melyiket választanátok?

Legjobb válasz: Ez fura kérdés, mert ha nem néznék ki jól akkor nem lennék megelégedve magammal, tehát boldog sem lennék. Ha meg mindenki szerint tökéletes lennék, akkor elégedett lennék és tudnám hogy jól nézek ki hiszen mindenki ezt mondaná.

Ez fura kérdés, mert ha nem néznék ki jól akkor nem lennék megelégedve magammal, tehát boldog sem lennék. Ha meg mindenki szerint tökéletes lennék, akkor elégedett lennék és tudnám hogy jól nézek ki hiszen mindenki ezt mondaná.
A kérdező hozzászólása: Nehogy azt hidd...Rám mindenki azt mondja mégse vagyok elégedett és szerintem ezzel sokan vannak így :) És te tényleg azt hiszed hogy mindenki aki nem néz ki jól azok közül senki sem elégedett?Erre is sok ellenpéldát tudnék mondani :)
Hát igen, az emberek mindig többet akarnak. Egyébként második lennék.
Én inkább megbékélnék magammal, még ha nem is vagyok tökéletes. Az olyan emberek pozitív kisugárzása jóval nagyobb akik nem tökéletesek de boldogok, mint az olyanoké akik tökéletesek de elégedetlenek, én inkább boldog akarok lenni:-)
Véleményem szerint azért többsége az embereknek aki jól nézki az elégedettebb, mert aki nem nézki jól az többször panaszkodik, ilyen a barátnõm is.De az biztos igaz, hogy ha jól nézel ki, sokkal inkább lehetsz elégedett, de legfõbb a boldogság.

Ez miii? :| mit lehet csinálni? :O és miért csinálja ezt ha nagyon jól tudja h mi volt?

Régebben bejött egy fiú, az anyukája engem tanított általánosba, nagyon szerettem ?t. a Szüleim elváltak a fiú szülei is, Apám nagyon jól tudja h nem vagyunk közömbösek a fiúval és azt az ? anyukája is nagyon jól tudja! erre pár héttel ezel?tt összejött Apám meg a fiú anyja :OOOOOO és kb. mindent tud a fiúról, és el is mondja nekem.. de nem is az h elmondja hanem h a fiú barátn?je féltékeny rám és a szótárában a 'nyomorék, szerencsétlen'en kívül nincs több felém. Hiába próbálom mindenkinek mondani h lehet régen tetszett de most NEM! már majdnem egy éve ezt mondom neki...

Legjobb válasz: "Apám nagyon jól tudja h nem vagyunk közömbösek a fiúval és azt az õ anyukája is nagyon jól tudja!" Akkor ne tagadd, hanem vállald fel.

"Apám nagyon jól tudja h nem vagyunk közömbösek a fiúval és azt az õ anyukája is nagyon jól tudja!" Akkor ne tagadd, hanem vállald fel.
"nem vagyunk közömbösek a fiúval"..."lehet régen tetszett de most NEM" Mi van? Ha nem tudod te sem eldönteni, hogy mi a helyzet, mi sem tudunk segíteni.

Kb. fél év múlva lehet letenni az emelt szintû érettségiket, ha jól tudom. Ezzel együtt le lehet tenni középszintût is, vagy csak az emeltet lehet megpróbálni?

Le szeretnék tenni pár tantárgyat emelten, de jó lenne, ha 1-2 középszintûn is tudnék javítani.

Legjobb válasz: Az érettségi most lesz május-júniusban. A következõ október-novemberben lesz. Egyszerre nem tehetsz le két szintet egy tárgyból. Hogy is lehetne, mikor az írásbelinél egyszerre írják mindkettõt, csak másik teremben... Azt lehet, hogy megcsinálod a középszintût, majd késõbb az emeltet. De ha már elsõre nekimész az emeltnek, akkor a középszintût már nem csinálhatod meg késõbb sem. Ha jól tudom, amíg középiskolába jársz, addig van lehetõséged arra, hogy az emeltet újra megcsináld, viszont az iskolából kikerülve már fizetned kell érte. Tudtommal középszintût nem lehet újra írni, ha az már megvan, csak emeltet tehetsz javítóként is. De lehet, hogy ezt rosszul tudom.

Az érettségi most lesz május-júniusban. A következõ október-novemberben lesz. Egyszerre nem tehetsz le két szintet egy tárgyból. Hogy is lehetne, mikor az írásbelinél egyszerre írják mindkettõt, csak másik teremben... Azt lehet, hogy megcsinálod a középszintût, majd késõbb az emeltet. De ha már elsõre nekimész az emeltnek, akkor a középszintût már nem csinálhatod meg késõbb sem. Ha jól tudom, amíg középiskolába jársz, addig van lehetõséged arra, hogy az emeltet újra megcsináld, viszont az iskolából kikerülve már fizetned kell érte. Tudtommal középszintût nem lehet újra írni, ha az már megvan, csak emeltet tehetsz javítóként is. De lehet, hogy ezt rosszul tudom.
A kérdező hozzászólása: Már megvan a középszintûm. De akkor ezek szerint csak emeltet tehetek, ha javítani szeretnék?
Én úgy tudom, hogy igen. De kérdezz rá az iskolában, lehet, hogy én tudom rosszul vagy már változtattak ezen is. Hányadikba jársz?
Nagyon megváltozott a rendszer. Hányadikos vagy és milyen tárgyból akarsz menni? Mikor esedékes a rendes érettségi?
A kérdező hozzászólása: Már nem járok suliba. 2 éve érettségiztem. Most két hét múlva lesz a középfokú, és kb. fél év múlva lesz a felsõfokú. És az a baj, hogy én most 2 hét múlva nem szeretnék érettségizni, viszont még idén lenne elõnyös. Azért kérdezem, hogy lehet-e valamikor máskor megejteni, vagy max jövõ ilyenkor tudom már csak. Egyébként az angolt szeretném feljavítani.
Két vizsgaidõszak van, nincs olyan az emeltszintû kb. fél év múlva van... Fogod magad becammogsz az Oktatási Hivatalba, elintézed a papírokat, befizeted a vizsgadíjat (emelt 25.000, közép 15.000), kirendelnek téged egy középiskolába, és ott megírod vagy májusban, vagy októberben választásod szerint. Van javító vizsga, ezzel a már meglévõ szinten javíthatsz, és van szintemelõ, amellyel egy középvizsgát megpróbálhatsz emelten. Nem olyan bonyolult.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OK. Ha már van érettségid, szabadon tehetsz bármilyen vizsgát, csak ki kell fizetni. Ne aggódj, nem is érettségizhetnél két hét múlva, mert arra februárban kellett volna jelentkezni. A következõ vizsgaidõszakra augusztus közepe-végétõl szept. 5-éig lehet jelentkezni, októberben vannak az írásbelik és novemberben a szóbelik. Az Oktatási Hivatalba teljesen fölösleges becammogni, õk ugyanis nem foglalkoznak érettségi jelentkezéssel. A megyei kormányhivatalban vagy egy õszi érettségit szervezõ iskolában jelentkezhetsz. Középfok meg felsõfok a nyelvvizsgán van. Itt van minden tudnivaló: [link] Elõször az Általános tájékoztató az érettségi vizsgára történõ jelentkezésrõl pontot olvasd el. Ha van középszintûd, és emeltre mész, akkor szintemelõre jelentkezz. Ha megint középre, akkor ismétlõre. Ha még nincs érettségid abból a tárgyból, akkor kiegészítõre. A javító egészen más, az neked nem játszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

A NOD32-m bejelez amikor az unlocker nevü programot töltöm le az összesnél ilyenkor mit tegyek? Mert nem tudok letörölni egy programot a gépemről és ha jól tudom csak ez jó hozzá

Legjobb válasz: Tedd a kivételek közé! Ha jól emlékszem a sima nod321 -nél is van olyan, ha megjelenik az ablak van az alján egy beállítások és ott kivételnek tudod megadni, vagy a telepítésig kapcsold ki a védelmet!

Tedd a kivételek közé! Ha jól emlékszem a sima nod321 -nél is van olyan, ha megjelenik az ablak van az alján egy beállítások és ott kivételnek tudod megadni, vagy a telepítésig kapcsold ki a védelmet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Egyéni vállalkozóként milyen adók terhelhetnek még a vállalkozói jövedelemadó mellet, ami ha jól tudom 16%-a a jövedelemnek?

Tegyük fel a havi jövedelmem lenne 100 000 Ft. Ebb?l mennyi maradna meg nekem az adózások után?

Legjobb válasz: Ha jól tudom iparûzési adó terhel. a többit nem tudom, mert nem vagyok vállalkozó, de gyanús, hogy egészségbiztosítási járulék, nyugdíjbiztosítási járulék is fizetendõ. és nem mindegy, hogy áfa körös leszel, vagy nem. szerintem legalább a 30 %-át leadózod a jövedelemnek. és akkor még a bekerülési költségek is ott vannak (bérleti díj, szerszám, rezsi stb. tevkenységtõl függõen). biztos lesz, aki okosabbat ír.

Ha jól tudom iparûzési adó terhel. a többit nem tudom, mert nem vagyok vállalkozó, de gyanús, hogy egészségbiztosítási járulék, nyugdíjbiztosítási járulék is fizetendõ. és nem mindegy, hogy áfa körös leszel, vagy nem. szerintem legalább a 30 %-át leadózod a jövedelemnek. és akkor még a bekerülési költségek is ott vannak (bérleti díj, szerszám, rezsi stb. tevkenységtõl függõen). biztos lesz, aki okosabbat ír.
Ha egyéni vállalkozó vagy tegyük fel hogy fõállású, akkor havonta kötelezõen fizetned kell magad után a járulékokat (29%) amit ha dolgoznál a munkáltató fizetne utánnad, valamint adóelõleget is, az iparûzési adó változó, hogy hol mennyi, adott városra/falura jellemzõ, mert az önkormányzat határozza meg. A 16% igaz, de az úgy megy, mint a magánszemélyeknél, hogy éves bevallást kell készítened és az össz jövedelmed 16%, de mivel fizetsz adóelõleget, nem biztos, hogy kell évvégén is fizetned, ezt nem lehet tudni, pláne, hogy ugye vannak adókedvezmények is. Aztán ugye ott az áfa is, a vállalkozás bevételétõl függõen lehetsz havi, negyedéves vagy éves bevalló és persz lesz fieztendõ emg levonható áfád is ennek függvényében fizetsz vagy kapsz vissza a bevallások esedékességekor. De persze lehet alanyi mentes áfás is, akkor nem kell fizetned de nem is vonhatsz le. De ha úgy leszel egyéni vállalkozó, hogy mellette van munkahelyed, akkor borul az egész fent leírt dolog. Inkább konzultálj egy könyvelõvel, hogy a te szitudban mit lenne érdemes, mit akarsz csinálni stb.
Ha "fõállású" egyéni vállalkozóként havonta 100e Ft jövedelemkivéted van, akkor azután fizetsz 29% TB járulékot (ami nyudíj-és eb. járulékból áll össze, ezt ha dolgoznál a munkáltatód fizetné). Fizetsz ezen felül 6% egészségbizt. járulékot és 9, 5% nyugdíj/magánny.járulékot. Vállalkozói járulékod is van, ami 4%-ot tesz ki. Fizetsz szja elõleget, ami ebben az esetben 18%. Havonta 1950, -Ft egészségügyi hozzájárulást is fizetsz (napi 65, - Ft) Ha év végén nyereséged van, akkor a nyereség 16%-a a vállalkozói nyereségadó, valamint 4% vállalkozói különadó terheli. Ami megmarad ezek levonása után az az osztalékalap, annak a 25%-át be kell fizetned osztalékadóként, valamint 14%-át egészségügyi hozzájárulásként. Ha van még kérdés, írj privin.
még az elõzõ vagyok: az iparûzési adót ne keverd, az nem a kivéttõl és a nyereségtõl függ. Számítási módja: éves nettó árbevétel-anyagköltség, eladott áru beszerzési értéke, alvállalkozói díj, mínusz még, ahol kedvezmények vannak, ez városonként, községenként eltérõ lehet. Az adó többnyire az adóalap 2%-a, de ez általános, van ahol ez is eltér pár tized százalékkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!