Találatok a következő kifejezésre: Jól tudom, a (1338 db)

Péter egy 100-nál nem nagyobb pozitív egész számra gondolt. Ezen kívül azt is megmondta Pálnak, hogy a gondolt szám 20-szal osztható. Mekkora valószínűséggel találja ki Pál elsőre a gondolt számot, ha jól tudja a matematikát?

Legjobb válasz: Nem.Pál tudja hogy csak a 20 40 60 80 100 lehet,mert "jól tudja a matematikát",ezért a valószínûség 1/5... 5 esetbõl tippel 1et csak úgy

Nem.Pál tudja hogy csak a 20 40 60 80 100 lehet, mert "jól tudja a matematikát", ezért a valószínûség 1/5... 5 esetbõl tippel 1et csak úgy
bizony, 1/5 mivel tudja, hogy 20-al osztható és így 5 db van, ebbõl egyet tippel.
megnézed a jó eseteket.. melyik szám oszható 20-szal: 20, 40, 60, 80, 100 az összes eset ugye 100 mert 100 szám van. tehát. 5 jó eseted van és 100 az összes. Valószinuség = jó eset / összes eset tehát a valószinüsége 5/100-ad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, már rájöttem én is. elõször én is úgy számoltam, mint az elsõ válaszoló, aztán késõbb megvilágosodtam.Még épp idõben holnapi matek érettségi elõtt :)

Ha jól tudom a méhnyakrák elleni oltás több oltásból áll. A szurik között lehetek együtt a párommal?

Legjobb válasz: ha jól tudom az elsõ és a második között egyáltalán nem, a második és a harmadik között sem ajánlott de nem tiltott.

ha jól tudom az elsõ és a második között egyáltalán nem, a második és a harmadik között sem ajánlott de nem tiltott.
szted miért adnak több szurit? poénból?

Lehet, hogy hülyeség lesz amit most kérdezek. Ha jól tudom a hüvely bemenetnél van a szûzhártya. Akkor ujjazasnál miért nem szakad el?

Legjobb válasz: Jól mondtad, hülyeség... Ki mondta, hogy ott van és ki mondta, hogy nem szakadhat el ujjazástól?

Jól mondtad, hülyeség... Ki mondta, hogy ott van és ki mondta, hogy nem szakadhat el ujjazástól?
A kérdező hozzászólása: Olvastam, hogy ott van. Mert ujjaztam már a csajomat és nem szakadt el.
Elszakadhat, de nem feltétlenül szakad el. Ez egy rugalmas hártya, közepén egy vagy több nyílással.


Ha jól tudom (jól tudom? ) a terhesség 91. napjától lehet igényelni a babára a 10. 000. - ft-os adókedvezményt. Mi a menete, van külön nyomtatvány hozzá?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ezt mondta a védõnõ. A munkáltatódnak, illetve annak kell bejelentened, de inkább írásban kérned, aki a bérszámfejtést végzi nálatok. Mivel én önkormányzatnál dolgozom, nekem a pénzügyi osztályon keresztül a MÁK-nak kell írnom a kérelmet, hogy vegyék figyelembe az adókedvezményt a bérszámfejtésnél.

Szia! Nekem is ezt mondta a védõnõ. A munkáltatódnak, illetve annak kell bejelentened, de inkább írásban kérned, aki a bérszámfejtést végzi nálatok. Mivel én önkormányzatnál dolgozom, nekem a pénzügyi osztályon keresztül a MÁK-nak kell írnom a kérelmet, hogy vegyék figyelembe az adókedvezményt a bérszámfejtésnél.
Szia! Elõször is kérned kell igazolást az orvosodtól, mely alátámasztja, hogy a magzat már betöltötte a 91 napot és ezzel kell menni a munkahelyedre vagy a könyvelõdhöz.A többiben Õ segít.
Mi mindketten dolgozunk, és a párom igényli (annak célszerû, aki többet keres). Mi úgy kértük, hogy októbertõl veszi igénybe egy magzat után. (A 91. napot szeptember 10-én töltöttem az igazolás szerint, lehet, hogy már szeptemberre is járna, nem tudom.) Van egy formanyomtatvány, korábban belinkelték. Ezt két példányban kell kitölteni és le kell adni annak a munkáltatójánál, aki igényli a kedvezményt, õk intézik. Ami még fontos, hogy kell egy igazolás az orvostól arról, hogy betöltötted a várandósságod 91. napját. Ezt csatolni nem kell (mi adtunk egy másolatot a munkáltatónak, mert kérték, biztos-ami-biztos), hanem nekünk kell megõrizni 5 évig, mert kérheti az APEH, vagyis már a NAV. Nekünk még annyi volt, hogy mivel nem vagyunk összeházasodva, és mivel Apuka igényelte ezt a kedvezményt, ezért az apasági nyilatkozatból is adtunk egy másolatot. 20h2n kismama
Ezt a kedvezményt már elsõ gyereknél is igénybe lehet venni?
Köszi. Akkor jövõ héttõl mi is igénybe vesszük :)
#5-ös vagyok. Nekünk is Pocakmanó lesz az elsõ baba. A védõnõm és a párom munkahelye is mondta, hogy igényelhetjük. (Ismerõsünk is kapja, ahol elsõ kisbaba van.)
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Persze, elsõ gyereknél is. Már attól a hónaptól jár, amelyikben a magzat betölti a 91. terhességi napot. A doki adott egy igazolást, azzal mentem a munkáltatóhoz, kitöltöttük a papírt, onnan õk intézték. a következõ fizetésbe már beleszámították, úgy kaptam meg.

Virtual PC 2007 el lehet ilyen fájl típust megnyitni? ( virtuális HDD ha jól tudom ) a típus neve : VMDK

Legjobb válasz: Konvertálni tudod, hogy a saját formátumában meg tudja nyitni (VMDK - VMware fájl) http://www.sysprobs.com/convert-vmware-virtual-pc-2007-vmdk-..

Konvertálni tudod, hogy a saját formátumában meg tudja nyitni (VMDK - VMware fájl) http://www.sysprobs.com/convert-vmware-virtual-pc-2007-vmdk-..

Mi számít keményedésnek? Mert ha jól tudom a terhes has alapból keményebb. nem tudom mikor van keményedés.

Legjobb válasz: Mármint,úgy értem,hogy esténként keményebbnek érzem de attól is lehet, hogy nõ meg feszül nem?

A kérdező hozzászólása: Mármint, úgy értem, hogy esténként keményebbnek érzem de attól is lehet, hogy nõ meg feszül nem?
Szerintem se egyszeru eldonteni. De pld nekem estenkent szokott. Az egesz bal jobb oldal kituremkedik es ko kemeny, nekem ilyenkor nehezemre esik a menes, felkeles az agybol. Ha a baba nyomja ki magat akkor altalaban nem az egesz bal/jobb oldal kemeny csak egy resze. 35hkm
Na erre én is kíváncsi vagyok! 17+2 hkm
Én kb 2 hete éreztem elõször orgazmus után, azóta pl a héten már kétszer is éreztem, ma reggel is. Olyan mint amikor kezd görcsbe állni pl a vádlid csak nem fáj úgy konkrétan, érzed hogy megmerevedik és kemény lesz, mintha összehúzódna a hasizmod majd késöbb elernyed. Nekem eddig nem fájt, csak volt amikor kellemetlen érzés volt. 21hkm
ahogy a 4es írta, mintha egy puha nagy kiterjedésû valami hirtelen összeáll valami kemény tömör dologgá, fájni nem fáj, kicsit kellemetlen. Ha valami alapból keményebb az egy alapállapot, ez az alapállapottól eltérõ érzés, azt figyeld!
Ha nem tudod megitelni volt e mar vagy nem, akkor nagy valoszinuseggel meg nem kemenyedett a pocakod. Hidd el ha bekemenyedik azonnal eszre fogod venni, mintha betonbol ontottek volna ki. De csak par masodpercig tart, ha hosszu percekig is elhuzodik az utalhat valami gondra is, azt jelezni kell a dokinak! :) 23+2 hkm
Amikor a pici nyomja ki vmi testrészét, akkor csak azon a részen kemény, máshol puha, amikor keményedik, erõs feszítõ érzés és mindenhol kemény, olyan mintha egy óriás kõgolyó lenne a pocidban! Én legalábbis ezt érzem! 39+3hkm
Kerdezo: hanyadik heten tartasz? Csak azert kerdezem, mert en is ezen agyaltam vegig a 2. trimesztert. Egyfolytaban "nyomkodtam", hogy ez vajon kemeny-e stb :) De hidd el, ahogy a 6-os valaszolo irta, ha kemenyefik, azt eszreveszed. Az olyan "jo" kopogos kemeny ;)Fajni nekem sem faj.

Melyik Showder klub részbe volt az, amikor (ha jól tudom a végén), valaki mondta, hogy egyetemen felvett egy tárgyat és ment belőle vizsgázni, pedig a tárgy el sem indult?

Legjobb válasz: Benk Dénes asszem filozófia tárgy volt. nem tudom, melyik részben, de név alapján már könnyebb rákeresni/megtalálni.

Benk Dénes asszem filozófia tárgy volt. nem tudom, melyik részben, de név alapján már könnyebb rákeresni/megtalálni.
A kérdező hozzászólása: Már megvan de azért köszi...7es évad 5. rész :D

Aki jól tudja a fizikát megtudja mondani a végeredményeket?

1. Mekkora az ellenállása egy 10m hosszú vashuzalnak, ha keresztmetszete 0,798 mm sugarú kör?

Legjobb válasz: Ezek igazán alap feladatok. Ha ezeket nem tudod megoldani, akkor komoly problémáid lehetnek. Még számolni se kell, csak ránéz az ember, és ki tudja választani a 4 közül a megfelelõt...

Ezek igazán alap feladatok. Ha ezeket nem tudod megoldani, akkor komoly problémáid lehetnek. Még számolni se kell, csak ránéz az ember, és ki tudja választani a 4 közül a megfelelõt...
1. ró*l/A 2. feszültségosztó képlet U(100 OHM)=U(táp)*100 OHM/(100 OHM+150 OHM) 3. Párhuzamos kapcsolás eredõ számítás: REplusz Reredõ=R1*R2/(R1+R2), több ellenállás esetén célszerûbb a másik számítási mód: 1/Re=1/R1 + 1/R2 + 1/R3 + ... azaz az ellenállás értékek reciprokát összeadjuk, majd az összeg reciprokát vesszük, ami megegyezik az eredõ ellenállással
kedves elsõ válaszoló, megkérdezhetném hogy hány éves vagy?:)

Hogy csináljak irányított beillesztést Wordben (ha jól tudom a nevét)?

Fogok egy szöveget és be akarom rakni már meglévõ szövegbe úgy, hogy a bemásolandó dolog ne a saját formáját õrizze meg, hanem automatikusan, külön vacakolás nélkül felvegye annak a formátumát, amibe bemásolom. Azt tudom, hogy úgy kell, hogy jobb klikk, beillesztés, és akkor alatta van 3 kis ikon. Az A betû ikonra kattintva ez történik. De mi van, ha másik gépen dolgozom, és nem ajánlja fel a kis A betût, amire kattinthatok? Akkor hogy állíthatom be, hogy felajánlja? Office 7

Van 2 csomag Nuvaring fog. Gátlóm. Szeretném eladni őket, de nem tudom, hol lehet (Ha jól tudom, a Vaterán/teszveszen nem lehet gyógyszert eladni). Hol tudnék "megszabadulni" tőlük (Bp. )?

Kidobni nem szeretném őket, mert elég drága volt. A nődokim javasolta, hogyha lassan babát szeretnénk, hagyjam abba már most...

Legjobb válasz: Tilos bárhol eladni. Nyilván, ha van egy ismerõsöd, rokonod, bárki, aki esetleg ilyet szed, akkor átveheti tõled, de egyébként még úgy is tilos. És akármennyire is drága volt, vagy otthon hagyod és áll a szekrényben, vagy beviszed a patikába és ott bár pénzt nem kapsz érte, de megfelelõen gondoskodnak róla.

Tilos bárhol eladni. Nyilván, ha van egy ismerõsöd, rokonod, bárki, aki esetleg ilyet szed, akkor átveheti tõled, de egyébként még úgy is tilos. És akármennyire is drága volt, vagy otthon hagyod és áll a szekrényben, vagy beviszed a patikába és ott bár pénzt nem kapsz érte, de megfelelõen gondoskodnak róla.
szerintem egy idegen, úgysem venném meg.Legalábbis én biztos nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sejtettem, hogy nem szabad. Akkor beviszem a patikába, megkérdezem, hogy beveszik-e.
Én úgy tudom, hogy gyógyszert tilos árulni. Vaterán amúgy még neogranormont sem tudtam eladni, mert gyógyszernek számít.
patikában nem veszik be... ill beveszik de nem adnak pénzt... Nekem clostim maradt meg, el akartam vinni a dokimhoz hogy adja át valakinek de a babát elvesztettük így újra szedni kell... nem jött össze... volt sok sok vasam az maradt meg az védõnõhöz adtam be...
A ******.hu egyik fóruma tele van gyógyszert(fogigátló)árulókkal.Személy szerint én is adtam el zsír csomagolásút.Nem én voltam az egyetlen.Sok mindent tilos, dehát ez van.Patikai áron alul persze egybõl sikerült...bizalomkérdés....esetleg ismerõsnek átadni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!