Találatok a következő kifejezésre: Jól látom, most már (3 db)

Miért segíti egy szülő jobban az egyik gyerekét mint a másikat? Eddig nem igazán érdekelt a dolog, de most már azért felveszem, de nagyon. Szerintetek jól látom a dolgot, hogy kivételezik a tesómmal?

Nekem már családom van a tesóm még otthon lakik,már dolgozik.A rezsibe nem ad,néha vesz egy pár dolgot otthonra. most épp egy autót vett és hogy ne legyen annyi hitele erre anyukám megpótolta neki 200-ezerrel.most meg még épített neki egy garázst is,hogy ne legyen kint a kocsija.Ez azért már így nem kis összeg.férjem szerint felfújom a dolgot,engem azért zavar a dolog,mert minket nem segít.vagy 5éve szeretünk v.na lakást venni,de egy ház kellett volna fedezetnek.de anyukám nem ment bele."közben még gyűjtöttünk,hozzá és sikerült lakást vennünk.én nem tudnák a gyerekim közt ilyen külömbséget tenni.

Legjobb válasz: Szia! Nem láttok bele a családodba, de azért az nagy különbség, hogy van. Kb. 500e ft amit oda adok a gyerekemnek. (2kiló + garázs. kb. ennyi gondolom nem 50m2 tégla garázs lesz 4 millióért) De akár az is lehetne. És a között, hogy vállaljam, hogy a ház ahol lakom az fedezett legyen egy hitelnek, és hogy ha esetleg a családod becsõdöl akkor nem csak a ti lakásotok ment volna a levesbe ha nem anyádék háza is. Hát egész õszintén én se vállalnám ezt még a gyerekemért sem!

Szia! Nem láttok bele a családodba, de azért az nagy különbség, hogy van. Kb. 500e ft amit oda adok a gyerekemnek. (2kiló + garázs. kb. ennyi gondolom nem 50m2 tégla garázs lesz 4 millióért) De akár az is lehetne. És a között, hogy vállaljam, hogy a ház ahol lakom az fedezett legyen egy hitelnek, és hogy ha esetleg a családod becsõdöl akkor nem csak a ti lakásotok ment volna a levesbe ha nem anyádék háza is. Hát egész õszintén én se vállalnám ezt még a gyerekemért sem!
Ebben a kérdésben pont az állatokkal ellentétesen viselkedik az ember, ha másban nagyon is hasonlít rá. Míg az állatok igyekeznek az életrevalót támogatni, addig az embereknél megfigyelhetó, hogy a sunyi, ingyenélõ, életképtelen gyereket sokkal jobban támogatják, mint azt, aki dolgozik is azért, hogy elõrébbjusson. "Mert szegény gyerek, hát olyan hülye, hogy hitelt hitelre halmoz, de az anyja vagyok, ki segítsen neki, ha nem én? A másik meg úgyis megél, nem vagyok én milliárdos, hogy még azt is ugyanúgy támogassam." Így ha az emberen látja apa-anya, hogy egyedül is igyekszik boldogulni, legalábbis megvan hozzá a józan esze, akkor róla nagyon könnyen leveszi a kezét. A másikat meg támogatja, akkor is, ha léhûtõ, csélcsap. Gusztustalan szokás ez. Mintha a szülõk is arra nevelnének, hogy sz.rj bele mindenbe, valaki úgyis kihúz mejd a trágyából.
Egyetértek a 3. és az 5. válaszolóval, azért fedezetként a családi házat odatenni nagyon kemény - épp a gyerekek érdekében nem tenném, mert ha borulna minden, akkor õk sem kerülnek az utcára. Szóval az nekem nem egyenértékû azzal, hogy van kétszázezrem és odaadom az egyiknek...
Az, hogy kérés nélkül adott tesódnak pénzt, meg még õ épített garázst neki, tényleg nem szép dolog. Mint ahogy a tesódtól végképp pofátlan, hogy nem ad szinte semmit haza, ha már ott lakik. Ettõl függetlenül viszont én sem mennék bele ilyenbe, hogy más hiteléért az én ingatlanom legyen a "zálog", még a gyerekemnek sem. Mert a legnagyobb jóindulat mellett is fizetésképtelenné válhat az adós, akkor legalább a szülõi házat ne árverezzék el, oda visszaköltözhetnének akármikor a gyerekeim. Szóval ilyet én meg sem kérdeznék a szüleimtõl, elvárni pedig fõleg nem várnám el.
Kinek is a pénze ja nem a tied õ nem potyogtat a nagyszülök pénzér gyerekert ezért kap õ többet ha nincs pénz kölyökre meg saját otthonra ne a nagyszülöktõl várjuk a csodát. durva külömbség a 200 e meg a saját lakhatás kockáztatása.
Nálunk most fordítva van. Én kapom a többet de nem sokkal, viszont ez nekünk most nagyon jól jön. Én sajnos beteg lettem, élethosszig tartó betegségem van, ahhoz még társul más is. Sajnos a munkahelyemrõl elküldtek, nagyon régóta nem találok munkát, mér bármit elvállalnék amit el tudok végezni. Ezt édesanyámék is tudják. Idõnkénti fõtt étellel, egy-egy bevásárlással, gyógyszer kiváltással, és néha egy kis pénzzel segítenek rajtunk, mert csak a férjem keres, és nem túl sokat Õ sem. Öcséméknek nagyon jó munkahelyük van mindkettõjüknek, nagy jövedelmük, nagy családi ház, autók, jól élnek. Egy tányér levest sem vittek és visznek soha édesanyáméknak. Én meg ha tudok, mindig viszek valami finomságot nekik is, úgy ahogyan anyósomnak is. Míg öcsém otthon lakott, nem kellett sem a kajába, sem rezsibe, semmit fizetnie, otthonról vitte a reggelijét, ebédjét, és a sógornõm is odaköltözött egy idõre, neki sem kellett fizetni semmit.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem egy munkatársam volt akiknek a szülei adták a házat fedezetnek, hogy õk tudjanak venni. Nem egyen értékû a kétszáz ezerrel, de én viszont nek kaptam semmi ha azt nézzük.
A kérdező hozzászólása: Én csak megkérdeztem, hogy bele menne e, hogy a ház legyen a fedezet.viszont ha a tesóm kérte v.na akkor bele ment volna."Nem vártam el"én igenis belemennék a gyerekeimért. Sajnos én mindig is csak második voltam mindenben.
Nálunk is ez megy, bár anyukám nekem is segített anno. De az, amit tesómmal mûvel...És itt már nem irigységrõl, vagy hasonlóról van szó. Hanem, hogy pl. tesód nem segít otthon, de elvárja mástól a dolgot. Én testvérem is ilyen, amikor dolgozott-és otthon lakott-egy kanyi vasat nem adott bele a rezsibe, ajándékot sem vett soha édesanyánknak-még anyák napján sem. Undorító. Mint egy elõkelõ vendég... Ezzel szerintem nem tudsz mit kezdeni, max. leülhetsz egyszer anyukáddal megbeszélni a dolgot.
Nálunk is hasonló a helyzet, és egyetértek a 2. válaszolóval. Azt segítik, aki jobban rászorul, vagy aki jobban adja elõ. :)
A kérdező hozzászólása: Drága utolsó!Én nem azért vállaltam gyereket, hogy más tartsa el.Igen is dolgozunk mind a ketten és önerõbõl megvettük a lakást nincs hitelünk!Csak azért ha két gyerekem van ugyan úgy segítem mind a kettõt!
juj de kiráály
Igen, kísérleti jelleggel bevezettük ezt a változtatást. Kérünk mindenkit, hogy a korlátok eltörlése ellenére továbbra is szakszerûen használja az oldalt.
És még a saját kérdésedre is tudsz válasuolni :D:D:D Na jó, ez ezért jó, mert ha valaki válaszol, akkor tudsz neki válaszolni. Érthetõ voltam?! :D
dejó, szuper ötlet, piros pontot aki kivitelezte!
De jó!!
Azért nem korlátlanul. Én akartam egy kérdésre harmadszor válaszolni, mert azt mondták, bunkó vagyok, amiért felhívtam a figyelmét egy válaszolónak arra, hogy téves választ adott, de nem jelent meg. Oké, tényleg felesleges lett volna, hiszen a véleményemet már kellõképpen kifejtettem a témával kapcsolatban, szóval nem ért lelki sérelem ezért.

Az életem össze omlot elváltak a szüleim anyám streszel ordibál nincsen jol a tesom egyfojtába üt és ver apámat pedig nem is látom meg akarom ölni magam már 11 évesen mit tegyek most?

Legjobb válasz: szia. hát megölni ne akard magad(((( Édesanyádnak biztosan nehéz napjai vannak. ne csodálkozz ha vacakul van. mondd el neki, hogy nagyon szereted (persze csak akkor, ha tényleg nem dacoskodsz éppen!!) és majd megoldódik minden. támogasd õt, és próbáld meg megérteni.tesód ver??? hát ez meg milyen munka((((( nagyszülõ esetleg??? nem tud segiteni?

szia. hát megölni ne akard magad(((( Édesanyádnak biztosan nehéz napjai vannak. ne csodálkozz ha vacakul van. mondd el neki, hogy nagyon szereted (persze csak akkor, ha tényleg nem dacoskodsz éppen!!) és majd megoldódik minden. támogasd õt, és próbáld meg megérteni.tesód ver??? hát ez meg milyen munka((((( nagyszülõ esetleg??? nem tud segiteni?
figyelj, elhiszem hogy rossz az öngyilkosság baromság, felejtsd el elõször is, nem lehet a dolgokat megoldani? Miért kell veszekedni, ordibálni? Elváltak, és kész. Az még rosszabb, ha valami nem megy együtt. Van munkája anyukádnak? Apukádnak? Vagy van valami bevételük? El tudnak tartani titeket? Mond meg nekik, hogy ne csinálják. A tesódat is állítsd el, inkább a farkával játszon. KOncentráljanak inkább arra amin tudnak javítani. Az értelmetlen veszekedésnek semmi értelme.
Elõször is ne légy öngyilkos.Az semmire nem megoldás Nagyszülõk vagy más rokon akihez mehetnél? Próbálj meg leülni és megbeszélni a dolgokat, hogy neked ez nemjó és hogy próbáljanak békében lenni.A tesódat meg fejeld orron ahogy csak tudod attól tuti leáll (tapasztalat..:D)
Szia! Hat figyelj. En is 11 eves voltam es ugyanezek tortentek meg velem is... Az a baj hogy en is megprobaltam magamat megolni es majdnem sikerult is ugyanis felvagtam az ereimet. Aztan ahogy telt-mult az ido rajottem h felesleges volt mert minden megoldodott. Igaz most is pszihologushoz jarok de mostmar mas miatt. Azota megbantan es rajottem hogy teljesen felesleges volt most viszont hegekkel a kezemen fogok jarkalni egesz eletembe es ha rajuk nezek ez mindig eszembe fog jutni de ilyenkor probalj olyanokat csinalni vagy olyanokkal lenni akikkel jol erzed magad boldog vagy veluk es elterelik a figyelmedet! :)
Az üzenet küldõje: Marcell76 Az üzenet címzettje: ... Az elküldés idõpontja: 07-15 21:25 Az üzenet témája: Re: Az üzenet szövege: a fiam halott... meg olte magat en az anya vagyok kerlek ne irj tobbet ide..... Ezt nem rég kaptam mint láthatjátok. Próbáltam segíteni Neki, de úgy tûnik nem sikerült... :( Nyugodj békében!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!