Találatok a következő kifejezésre: Jók a könyvek Pl. A (1 db)

Jók a Gergő könyvek? Pl. A Gergő és az álomfogók...

Hallottam úgy emlegetni, hogy "a magyar Harry Potter", s azt nagyon szerettem. Aki olvasta, vagy hallott róla, mondjon pár szót, kérem!

Legjobb válasz: én személy szerint nem olvastam, de egy ismerõsöm (19 éves fiú-most politológiát tanul-ezt csak azért írom, h.lásd h.elég komoly srácról van szó..)szóval õ azt mondta a könyvekrõl h.zseniálisak!!!szerinte még jobb is mint a Harry Potter..

én személy szerint nem olvastam, de egy ismerõsöm (19 éves fiú-most politológiát tanul-ezt csak azért írom, h.lásd h.elég komoly srácról van szó..)szóval õ azt mondta a könyvekrõl h.zseniálisak!!!szerinte még jobb is mint a Harry Potter..
A kérdező hozzászólása: Köszi! Még valaki? :)
Én olvastam az elsõ négy részét (álomfogók, bûbájketrec, táltosviadal, álomvámpírok). Bár emlékeim már homályosak, úgy rémlik, tetszett. Szerintem nincs olyan jól megírva, mint a Harry Potter, de érdemes elolvasni... izgalmas és sokat meg lehet tudni az õsi magyar hitvilágról, mégsem magyarkodó. Ha a HP tetszett, vágj bele, legfeljebb leteszed, de nem hiszem, hogy le fogod tenni. Jó olvasást!
nekem Böszörményi Gyula a kedvenc magyar íróm, és állítom, h zsenális Gergõ-könyveket írt. szerintem sokkal jobb, mint a HP, õ egy egész világot teremtett meg, méghozzá a magyar mondavilág felhasználásával. szerintem olvasd el, nagyon jó! ne ijedj meg, ha az elején döcögõsen indul, egyre jobb és jobb lesz, a végén peid gazt kívánod, bár ne lenne vége :D
Hát én csak ismételni tudom a többieket.A Gregõ könyvek zseniálisak.Én az összeset olvastam, és hatalmas élmény volt.Ne ijedj meg attól, hogy olyan vastagok, mert a végén azt fogod kérdezni:"Máris vége?"
Bizony-bizony, zseniális könyvek. Egy teljesen más világba kalauzol el téged az író, és soha nem válik unalmassá a történet, sõt, nagyon elgondolkodtató is. Csak ajánlani tudom, szuppper! :)
Én imádtam alig tudtam letenni:D 16/f


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Walking Dead - A kormányzó színre lép könyvnek mennyi köze van a Walking Dead sorozathoz?

3

Draco és Harry messziről rokonok voltak?

Olvastam a könyvet de ez nem tünt fel.Lehet hogy csak én nem tudtam :D :D Említi a könyv?
Szerepel ott egy Weasley is szóval Harry,Droca és Ron is rokonok nagyon messziről.
Harryék a második részeb azt hiszik azt hogy Draco Mardekár leszármazottja pedig nincs is benne a családfájukban Mardekár Malazár.
De a Potter családfából látszik hogy Dorea Black összeházasodik Charlus Potterrel az utóbbi tényleg Mardekár családfájában benne van,de az Malfoyéknak nem számít hiszen az csak egy házastárs nem rokon szóval neki ne kell visszavezetni az őseit.
Griffendél leszármazottjairól nem lehet tudni semmit? Úgy is szép lett volna ha Harry az ő leszármazottja viszont hogy Mardekáré így nagyon érdekesebb.

9

Hol vehetek angol nyelvű könyveket, amik nem jelentek meg Magyarországon?

Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valamilyen internetes oldal, ahonnan meg tudnám rendelni a könyveket, és emberi áron házhoz is szállítanák. Kerestem a Libri angolnyelvű részlegén, de ott nem volt, esetleg más, országon belüli lehetőség?

2

Könyvből szövegrészlet, kicsit másképp.3 oldal olvasható (? ).

Privátban küldeném át, lehet, hogy van aki már olvasott a 3-ból egy oldalt, mert ennek a részletnek egy részét régebben már kiraktam.

Ez nem ilyen tiniregény téma, egy "alapműveltség" szükséges, már csak az értelmezéséhez is, ezt azért írom, mert a görög ruhák,hangszerek, neveinek ismerete talán az "alapműveltség" kategóriájába sorolható. Meg persze az akkori filozófia egyes aspektusai is benne vannak a szövegben.

Szóval akit érdekel, légyszív írjon privátot én meg küldöm.

0

Mi legyen a könyvemnek a címe?

Írok egy könyvet. Már kész vagyok vele, csak a címét nem tudom. Segítenétek?
Egy lányról szól, aki Magyarországból a családjával elköltözik Angliába és az ottani első nyaráról szól a történet. Csak ideillőválaszokat szeretnék! Köszönöm!

5

Milyen lett a történetem? 15L

A sötét szobát a tévé fénye világítja be. Hayley az ágyon fekszik, közben chipset ropogtat. Úgy érzi, valaki vagy valami figyeli őt a folyosóról. Eleinte nem vesz róla tudomást, ám egy idő után kezd kellemetlenné válni. A lány próbál nem kétségbe esni.
Mi történt? Nem lát semmit. Elment az áram.
A kis szobában sötétség honol, Hayley pedig meredten bámul maga elé. Nem mer megmozdulni. Fél, hogy akár egy lélegzetvétel ia végzetes lehet. Ha most felállna, a lény észrevenné őt és lecsapna rá. Helyesbítek, már észrevette. Most már csak arra vár, hogy a fiatal lány, ahogy az a horrorfilmekben is lenni szokott, gyanútlanul kisétáljon a szobából, és testére (vagy esetleg maradványaira?) már csak a hozzátartozói találjanak rá másnap, akik furcsállják, hogy sehol egy gyilkos fegyver, se betörés, sem erőszak nyomai. Csak a lány élettelen teste, és az arcára kiült félelem. Valami halálra ijesztette. De micsoda? Hiszen egyedül volt.
Vagy mégsem?
A csendet a telefon csörgése töri meg.
Ki lehet az, gondolja.Talán a szülei, hogy megkérdezzék, jól van-e. Netán a barátnői, akik kapva a lehetőségen, az üres házban végre kiélhetik magukat.
Úgy érzi, fel kellene vennie. Muszáj lenne beszélnie valakivel. Csakhogy a mobilját a földszinten hagyta, a dohányzóasztalon. Amíg végigsétál a sötét folyosón, leszalad a lépcsőn, végigrohan a konyhán, egészen a nappaliba, bármi megtörténhet.
Nem kockáztat. Nem akarja elhagyni a biztonságot nyújtó hálószobát.
A telefon még csörög.
És még mindig.
Körülbelül 3 perc telhetett el és a telefon még mindig szól.
Ez kitartásra vall. De kinek fontos ennyire, hogy beszéljen vele? Talán tényleg a szülei azok.
Viszont még mindig itt van ez az érzés...Fél. De mitől? Õ maga sem tudja megmagyarázni.
Hirtelen felszabadul. Mintha a lény megunta volna a várakozást és másik áldozatért indult volna.
Hayley futni kezd. Végig a folyosón, le a lépcsőn, át a konyhán, be a nappaliba.
Csend van. A hívó mégse volt annyira kitartó. A telefonért nyúl. "1 nem fogadott hívás"-mutatja a kijelzője.
Abban a pillanatban a lakást fény fény árasztja el. Visszajött az áram. Végre fellélegezhet. Vége van. Testét a nyugalom érzése járja át.
De nem tartott sokáig. Ismét sötét van.
A telefon megint megcsörren. Biztos anya az, gondolja. Ám a mobilja a következőt írja ki: "Ismeretlen szám".
Megnyomja a gombot. Lassan odaemeli a készüléket a füléhez, de nem szól bele. A szíve a torkában dobog. A vonal túlsó végén síri csönd van. A lány végül erőt vesz magán és megszólal
-Halló?
Semmi válasz. Talán csak telefonbetyárok?
Vár. De még mindig semmi. Ismét beleszól, most már hangosabban
-Halló?!
Ahogy kimondta, meghallotta a két rövid búgást. A hívó letette.
Nem tudja mire vélni a dolgot. És megint úgy érzi, figyelik őt. Haza akar menni. Reméli, semmit nem hagyott fent az emeleten, úgyhogy végigtapogatja a zsebeit. Telefon, tárca, személyigazolvány, minden megvan.
A tévé képernyőjén minden visszatükröződik. Látja benne az étkezőasztalt, a konyhaszekrényeket, az előszoba ajtaját. Sarkon fordul és futni szeretne. De nem megy. Valamibe beleütközött. Habár a villanyok nem égnek, az ablakon át beszűrődő utcai fények valamennyire megvilágítják a szobát. Semmi nincs ott. Akkor mibe ütközött bele?
Valaki áll mögötte. Érzi a nyakánál a lihegést. El akar onnan rohanni, de a lábai a földbe gyökereztek.
Végtelennek tűnő másodpercek múlva érzi, hogy megszűnt a lihegés. Elment volna?
Nem. Érzi, tudja, hogy még mindig ott van mögötte.
A csendet csak egy túlvilági hang töri meg.
-Most van vége.

6

Hasonló könyvek mint a Szürke ötven árnyalata?

Hasonló könyvet szeretnék olvasni mint a Szürke ötven árnyalata.Valaki tud olyat?

5

Honnan tudnam megszerezni az olimposziak 2-5 reszet elektronikus formmaban magyarul?

0

Romantikus könyvek szeretnék venni csak nem tudom mi alapján válasszak?

21. századi könyv. Ezeket olvastam: Csitt csitt, Tökéletes kémia, Gyönyörű sorscsapás, Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld, SzJG, Bábel, Az utolsó dal, Anna és a francia csók, Csontváros

3

Hogy tetszik az írásom?

Kérlek titeket őszinte véleményt mondjatok, de ne bunkó stílusban. Valamint tudom, hogy van pár vessző és helyesírási hibám. Egyébként ez egy rövid novellának készül.

None csendben olvasgatott abban az ősöreg fotelben, amit még ükapja adott át nagyapjánk, a nagyapja az apjának, az apja pedig neki. Szép barnás fotel volt, mit egy tarka lepedő borított. None kis kunyhójában sült gyesztenye szaga terjengett, amit mélyen beszívott a padlót takaró bolyhos szőnyeg. A kobold felállt a fotelből, leült a kályha elé és kezét melengette, miközben csendben gondolkozott. Nem telt el sok idő, mikor valaki hangosan dörömbölni kezdett az ajtón. None komótosan az ajtóhoz ballagott és kikukucskált azon egy funta által okozott lyukon át. A kunyhó előtt egy gubac, Jojo ugrándozott. A kobold nagyot sóhajtott, majd beengedte mentoráltját. Az eleven gubac szinte egy szempillantás alatt bent termett a viskóban és felugrott None fotelébe.
- Ez sült gesztenye?-érdeklődött Jojo, miközben nagyokat szippantott a levegőbe.
- Igen, de nem neked van.- felelte a kobold és leült egy székre.
- Hanem?-kérdezte a gubac és az illat irányába kezdett mászni.
- Vendégeket várok.-mondta None és rácsapott Jojo fejére. - Ne nyúlj hozzá!
- Ahogy ismerlek, biztosan többet csináltál, mint amennyit enni fognak.- csipkelődött Jojo és visszamászott a fotelbe.
None végül megádóan bólintott és átnyújtott mentoráltjának egy fóliával letakart tálat.
- Jobb félni, mint megijedni.- tette hozzá a kobold. - Mellesleg feltételezem nem a gesztenye miatt jöttél.
Jojo csámcsogás közepette bólintott, majd mikor lenyelte a falatot, így szólt:
- Segítségre van szükségem.
- Mibe keveredtél már megint?
- Összetűzésbe keveredtem egy funtával.
- Mondtam, hogy kerüld el őket.
-Tudom.
- Miféle összetűzés?
- Az úgy volt, hogy az érdőben sétálgattam, mikor találkoztam Mézessel, a funta főnök középső fiával. Leálltam vele csigázni és ő nyert. Most cserébe az egyik hollómat kéri.
- De hiszen még csak a hónap felénél vagyunk és már csak kettő hollód van. Nem tudsz odaadni még egyet.
- Ezért is jöttem hozzád.
None felállt és körbe-körbe sétált a kis viskóban, miközben az őszes szakállát simogatta.
- Nincs más választásunk - mondta a kobold -, lakomát kell rendeznünk.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!