Találatok a következő kifejezésre: Jó-e a szülés (7 db)

Jó-e a gátmasszázs szülés előtt? Van-e valami jó olaj hozzá?

Legjobb válasz: Búzacsíra, én a bioboltban vettem. Jó, de ne nyújtsd! CFsak simán maszírozd!

Búzacsíra, én a bioboltban vettem. Jó, de ne nyújtsd! CFsak simán maszírozd!
Weleda gátmasszázs olaj ( DM-ben kapható )
nekem maradt egy majdnem tele üveg Weleda gátmasszázsolajam (2010 márciusáig jó). Szívesen elcserélem budapesti kismamával akármire.

Érdekelne, hogy van e valami jó tippetek arra, hogyan lehet a szülés utáni plussz kilókat leadni?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert az egész terhesség alatt kb. 9-10 kg-ot híztam. De a kislányom már 9 hónapos, és 4-5 kg még rajtam van.Engem zavar, mert mindig is 56 kg voltam.Nem sportoltam, és így nehéz magam rávenni, hogy mozogjak is. De tudom, hogy muszáj lesz.

Legjobb válasz: Én nagyon sokat toltam a babakocsit emelkedõn (ott lakunk), napi 1 óra séta nagyon jó erre jó tempóban.

Én nagyon sokat toltam a babakocsit emelkedõn (ott lakunk), napi 1 óra séta nagyon jó erre jó tempóban.
szia, ha nem vagy az a sportolós tipus, akkor sok-sok séta, biciklizés a kicsivel, és no vacsi :)

Drogerie makrt-os kismama pocak fogó -olyan mint a derékmelegítő- mire jó, mi a különbség e között és amit szülés után hordanak a nők? (bővebben)

Anyukám mesélte, hogy annak idején szülés után valamilyen homokos zsákot tettek a n?k hasára, amely segítette a méh visszahúzódását. Ma is van ilyen? Vagy most mi ennek a módja?

Legjobb válasz: Amire te gondolsz,az pocakmelegítõ. Az csupán a hasad,derekad melegítésére van. Van kimondottan olyan hasszorító szerûség,aminek valóban az a funkciója,hogy szülés után minnél hamarabb visszahúzódjon a has,méh,stb.Azt a gyógyászati seg. eszköz boltban lehet kapni,különbözõ méretekben van.Egészen másképpen néz ki,tépõzárasan lehet rögzíteni és ruha alatt kell viselni.Tudom,mert én is akartam venni,mikor terhes voltam,de végül nem vettem meg,mert nekem kis pocim volt és nem igazán lett volna értelme mert semmi hasam nem maradt miután megszületett a kisfiam.Ha bemész egy ilyen boltba,nagyjából elmondod hogy mit keresel,tuti tudni fogják, én is így mentem be anno.

Amire te gondolsz, az pocakmelegítõ. Az csupán a hasad, derekad melegítésére van. Van kimondottan olyan hasszorító szerûség, aminek valóban az a funkciója, hogy szülés után minnél hamarabb visszahúzódjon a has, méh, stb.Azt a gyógyászati seg. eszköz boltban lehet kapni, különbözõ méretekben van.Egészen másképpen néz ki, tépõzárasan lehet rögzíteni és ruha alatt kell viselni.Tudom, mert én is akartam venni, mikor terhes voltam, de végül nem vettem meg, mert nekem kis pocim volt és nem igazán lett volna értelme mert semmi hasam nem maradt miután megszületett a kisfiam.Ha bemész egy ilyen boltba, nagyjából elmondod hogy mit keresel, tuti tudni fogják, én is így mentem be anno.
A DM-es és a pl Hippsy a derék melegen tartására jó, de arra nagyon, nekem az utóbbiból több is van és nem csak pocakosan hordtam szinte mindenhez. A szülés utáni az haskötõ és gumis+tépõzáras, ez merevebb és ez tart rendesen, engem császároztak és itthon nagyon jó volt, hogy tartotta a pocakom. Most is tesznek súlyt a hasra, mivel gerincérzéstelenítésem volt, nem tudom, milyen nehéz vagy csak jégakku volt, de 12 órán át rajtam volt és többször cserélte éjszaka a nõvér.
A kérdező hozzászólása: aha.. tehát a dm-es is pocakmelegítõ...-mint a hippsy- , de akkor miért pocaktartónak hívják?? A 3. pedig -szülés utáni hasszorító...-ezek szerint egyéni döntés hogy veszek e szülés után, ha eygáltalán kell. Köszönöm a válaszokat! :)

Anyukák! 37 hetes vagyok, de nagyon félek, hogy egészséges lesz e a kis mazsolám! Minden eredményem jó volt, semmi baj vele, és a súlya is megfelelő meg minden! Volt már úgy, hogy szülés után derült ki a baj?

Legjobb válasz: Mindenkiben benne van ez a félelem! Én is így éreztem az elsõ terhességemnél, állandóan rettegtem, hogy nehogy vak legyen, vagy ilyesmi. És most is félek, nehogy beteg legyen. Csak azt tudom mondani, amit nekem is mondanak, hogy nyugi, egészséges baba lesz :)

Mindenkiben benne van ez a félelem! Én is így éreztem az elsõ terhességemnél, állandóan rettegtem, hogy nehogy vak legyen, vagy ilyesmi. És most is félek, nehogy beteg legyen. Csak azt tudom mondani, amit nekem is mondanak, hogy nyugi, egészséges baba lesz :)
Biztos volt már ilyen is.
Szerintem teljesen normális dolog, hogy aggódsz emiatt. Éppen az lenne a baj, ha meg sem fordulna a fejedben. Az elsõ kisfiamnál én is rettegtem, és most is félek, de tudom hogy nem lesz baj. Ne aggódj. 33hetes.
Bocsi! Most nézem vissza, hogy csak ennyi írtam, pedig folytatni akartam, szóval: Biztos volt olyan is. De! Nem szabad ilyen gondolatokkal gyötörni magad.Az orvos biztosan észrevette volna, ha valami gond lenne, és szólt volna.Gondolom már voltál párszor ultrahangon, AFP-n.Nem hinném, hogy gond lenne. Egészséges, gyönyörû babád fog születni, és sok-sok örömöd lesz benne. Ne aggódj! Boldog babvárást, és könnyû gyors szülést kívánok!
Szia! Egyáltalán ne aggódj! Én a 37. hétre szültem a kisfiamat, és makkegézséges, fejlett, 3600g 54 cm-es baba lett!

Milyen orvos dr szabo lászlo főorvost a tarcsai korházbol? Mennyi egy szülés nála és jo orvos e?

Legjobb válasz: Kedves Érdeklõdõ! Én semmiképpen sem ajánlanám a kistarcsai Szabó Lászlót! Mi abszolút nem voltunk vele megelégedve, ezért 7 hónapos terhes volt a feleségem, amikor úgy döntöttünk, hogy váltunk! És milyen jól tettük... Röviden: 6,5 hónapos terhesen még a feleségem nevét sem tudta, annyit vizsgálat és pénz után... A szüléssel kapcsolatosan semmilyen érdemleges információt, tájékoztatást nem kaptunk... Kizárólag az utolsó alkalommal, amikor rákérdeztünk, hogy mit kell tudni a szülésrõl, azt a kérdést kaptuk elsõnek, hogy akkor nála akarunk szülni? Mondtuk, hogy igen erre azt válaszolta 80ezer Forint lesz. Na ekkor váltottunk... Egy vizsgálat 10 percnél továb sose tartott... Ráadásul az új orvos - akit nagyon megkedveltünk - elsõ dolga az volt, hogy behívott a kórházba minket, körbevezetett, mindent elmagyarázott! Szóval nagyon fontos, hogy egy orvos - fõleg elsõ gyermeknél -, megnyugtató hatással legyen a szülõkre. Természetesen a nyalizást nem szeretjük mi se, de legalább tudja a feleségem nevét, és azt mondta, hogy döntsük el mennyit akarunk adni! Azt mondta az új orvos, hogy bármikor hívhatjuk, mindig elérhetõ! A Szabó doktor Urat egyszer hívtuk fel, mikor a feleségem rosszul lett és be kellett menni Kistarcsára - ahol õ a fõorvos - és még annyit sem tett meg, hogy odaszólt volna, sõt a telefont is kinyomta. Utána sem kérdezte meg, hogy mi történt, hogy van a feleségem? Elképesztõ... Aki azt mondja, hogy meg van vele elégedve, azok fõként csak azért mondják, mert a pici, a mama és a természet úgy döntött, hogy komplikációmentessé teszi a nagy eseményt! Utólag meg persze, hogy a jóra emlékeznek, és azt mondják, lám minden rendben volt, milyen jó orvos... Én és mostanában egyre több kismamától hallom, hogy váltanak/váltottak mert az abszolút közönyt nehéz elfogadni...

Kedves Érdeklõdõ! Én semmiképpen sem ajánlanám a kistarcsai Szabó Lászlót! Mi abszolút nem voltunk vele megelégedve, ezért 7 hónapos terhes volt a feleségem, amikor úgy döntöttünk, hogy váltunk! És milyen jól tettük... Röviden: 6, 5 hónapos terhesen még a feleségem nevét sem tudta, annyit vizsgálat és pénz után... A szüléssel kapcsolatosan semmilyen érdemleges információt, tájékoztatást nem kaptunk... Kizárólag az utolsó alkalommal, amikor rákérdeztünk, hogy mit kell tudni a szülésrõl, azt a kérdést kaptuk elsõnek, hogy akkor nála akarunk szülni? Mondtuk, hogy igen erre azt válaszolta 80ezer Forint lesz. Na ekkor váltottunk... Egy vizsgálat 10 percnél továb sose tartott... Ráadásul az új orvos - akit nagyon megkedveltünk - elsõ dolga az volt, hogy behívott a kórházba minket, körbevezetett, mindent elmagyarázott! Szóval nagyon fontos, hogy egy orvos - fõleg elsõ gyermeknél -, megnyugtató hatással legyen a szülõkre. Természetesen a nyalizást nem szeretjük mi se, de legalább tudja a feleségem nevét, és azt mondta, hogy döntsük el mennyit akarunk adni! Azt mondta az új orvos, hogy bármikor hívhatjuk, mindig elérhetõ! A Szabó doktor Urat egyszer hívtuk fel, mikor a feleségem rosszul lett és be kellett menni Kistarcsára - ahol õ a fõorvos - és még annyit sem tett meg, hogy odaszólt volna, sõt a telefont is kinyomta. Utána sem kérdezte meg, hogy mi történt, hogy van a feleségem? Elképesztõ... Aki azt mondja, hogy meg van vele elégedve, azok fõként csak azért mondják, mert a pici, a mama és a természet úgy döntött, hogy komplikációmentessé teszi a nagy eseményt! Utólag meg persze, hogy a jóra emlékeznek, és azt mondják, lám minden rendben volt, milyen jó orvos... Én és mostanában egyre több kismamától hallom, hogy váltanak/váltottak mert az abszolút közönyt nehéz elfogadni...

Milyen meltartot hasznaltok terhesen. Es szules utan? Szivacsost vagy csak sima merevitost? Mire jo a meltarto betet? Es hasznaltok e szoptatas alatt?

Legjobb válasz: Én terhesen áttértem a sportmelltartóra, mert nekem csak az volt kényelmes. Most szülés után is ezt használom itthonra, mert úgy hozzászoktam, amúgy meg szivacsosat ha megyek valahova. A melltartóbetét annak kell akinek folyik, vagy csöpög a teje. Nekem nem volt rá szükségem sosem.

Én terhesen áttértem a sportmelltartóra, mert nekem csak az volt kényelmes. Most szülés után is ezt használom itthonra, mert úgy hozzászoktam, amúgy meg szivacsosat ha megyek valahova. A melltartóbetét annak kell akinek folyik, vagy csöpög a teje. Nekem nem volt rá szükségem sosem.
Én is sport melltartóra váltottam. Szülés után szoptatósat vettem. Illetve most vettem 2 csipkés merevítõset szivacs nélkül. Ekkora mellhez már nem akarok szivacsot. :) Max majd a szoptatás befejezése után. Melltartóbetét nekem csak estére kell, akkor folyik magától a tejem.
én merevítõs pamut melltartót viseltem, nem kosarast.A melltartóbetét, felfogja a szivárgó anyatejet.Van mosható és egyszer használatos is.A mosható tapasztalatom szerint semmit nem ér, átengedte a tejet.Amikor szoptattam, nekem a másik mellembõl ömlött a tej, így nem is volt akkor elég a melltartóbetét, textilpelenkát raktam oda.Napközben és éjszaka is kellett melltartóbetétet hordanom, mert szivárgott a tej.Dm-est használtam
Merevítõset nem nagyon tudtam használnia terhesség alatt, mert nyomott nagyon. Merevítõs nélkülit, vagy sport melltartót hordtam én is. Szülés után szoptatós melltartót hordtam, melltartóbetéttel, mert minden szopi közben folyt a másik mellembõl a tej, így azt felfogta a betét. Én Baby Bruin márkájút használtam, nekem az volt a legkényelmesebb, legpuhább.
Kis mellem volt, ezért szivacsos-kosarast hordtam mindig. A várandósság legelején át kellett térni a sportmelltartóra. Most a 26. héten már akkora lett, hogy átálltam a szoptatós melltartóra, amit nagyobb méretben már megvettem. Az tiszta pamut, és kényelmes, puha, nagy méret.

Többen írták, hogy szülés után jó haszna van a Tena betétnek. Melyik tipust érdemes venni, és abból van-e "szárnyas" változat, vagy csak sima?

Legjobb válasz: Tena Lady Extra , gyógyszertár 800 ft.- körül vettem én is. 6 hós kisbaba anyukája

Tena Lady Extra , gyógyszertár 800 ft.- körül vettem én is. 6 hós kisbaba anyukája
Szia! Én is Tenát vettem, Normált és elegendõ volt, bár császárral szültem... Ez nem volt szárnyas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszike!
Nekem a Mini Long is elég volt.
Én chicco (mamma donna) szülés utáni betétet használtam, és nagyon jó volt. Jó nagy és vastag, kórházba tökéletes. Nincs szárnya, de nem is kell bõven megtartja a bugyi a vastagsága miatt. A tenának sincs szárnya a vastagabbanak. De volt olyan szobatársam aki vattát használt, az is jó volt, meg mi viztire kaptunk, de az inkább gézzel betekerve jó, mert különben ragad a sebbe kicsit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Molimed bugyi. Már az elõbb irtam valakinek. Auchan gyógyszertár 2200 ft. Bugyiba épített betét, nem mozdul el és nem folyik ki semmi, hasleszorító része is van. Nekem nagyon bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hány db van egy csomagban?
10 db/ csmag. Nekem elég volt egy az elsõ pár napra, amikor erõs volt a vérzés, utána elég volt a sima betét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!