Találatok a következő kifejezésre: Jó vagy jó a cicát (26 db)

Peteéréstől csak a palástfüvet szabad inni, vagy jó a cicka-palást kombó is?

A ciklusom normalizálása miatt iszom a cickát minden reggel (73 napos volt az el?z? és akkor is csak barnázás volt mensi helyett, ezt szeretném rendbe tenni), és félek, ha nem iszom rendszeresen, megint kimaradozik.

Legjobb válasz: Több féle képpen hallottam én is. Azt olvastam, hogy a legjobb ha pé-ig cickafark, utána meg csak palástfû. Nem voltál dokinál ez miatt?

Több féle képpen hallottam én is. Azt olvastam, hogy a legjobb ha pé-ig cickafark, utána meg csak palástfû. Nem voltál dokinál ez miatt?
Én úgy szoktam, h a menstruációm utolsó napján kezdem el inni a cickafark teát, napi egyszer( 2dl.ízesítés nélkül). Rendszertelen volt a ciklusom, eleinte 66 nap, volt, ma már 42-nél tartok és ezt 3 hónap alatt értem el. Más teát nem kombináltam vele.
Ha csak a ciklusodat szeretnéd rendbetenni akkor csak a cickafark egész ciklusban kivéve a mensi alatt. DE, ha babát is szeretnél akkor pé után már nem szabad cickafarkat inni csak palástfüvet.
Én úgy tudom, hogy vérbõséget okoz és hát mensi alatt ez nem biztos hogy kell. Meg egyébként is kell szünetet tartani ha gyógyteákat iszol.
Ja, és még valami! Utolsó vagyok. Arra hogy a mensidet normális hosszúságúra beállítsák az orvosok(akiket nem érdekel a sorsod) fog.gátlót írnak fel mert ez a legegyszerûbb. Viszont azért ilyen hosszú mert valami nincs rendben. Túl hosszú és túl rövid ciklusok általában pé nélküliek is szoktak lenni. Én a helyedben nem szedném a fog. gátlót hanem keresnék magamnak egy másik dokit, ha ez a mostani nem hajlandó utánajárni hogy miért ilyen hosszú a ciklusod. A fog. g nem oldja meg a problémát így nem fogsz teherbe esni, ez csak beprogramozza a ciklust, de a baj megmarad.
A kérdező hozzászólása: Mikor legutoljára voltam orvosnál emiatt, fogamzásgátlót írt fel. Most viszont babát szeretnék. Utolsótól: miért nem szabad a mensi alatt is inni?
A kérdező hozzászólása: A tabit már több, mint 1 éve abbahagytam szerencsére. :-) Azóta ilyen össze-vissza a ciklusom. A cickát lassan 2 hónapja iszom, tartottam egy egyhetes szünetet természetesen. Sok orvosnál jártam egyébként, és egyik sem tudta megmondani, mitõl nincs szabályos ciklusom... Most vagyok a 3. cn-en, köszönhetõen a cickának és az E-vitaminnak (szerintem). Az elsõ naptól szedem a barátcserjét is. Reménykedem a PÉ-ben, ezért is érdeklõdöm a a teák alkalmazásáról. Ha lesz, akkor utána csak a palástot iszom. Köszi a válaszokat! :-)

Szerintetek pont jó a cicim, vagy kicsi?

privibe írjatok léci és küldök képet.

Legjobb válasz: Minden cici úgy jó ahogy van, értsétek meg, lányok! Fiúk közül is valaki a kisebbet szereti, más a nagyobbat.

Minden cici úgy jó ahogy van, értsétek meg, lányok! Fiúk közül is valaki a kisebbet szereti, más a nagyobbat.
Akkor elkéstem? :(
szegény utolsó :(( :DD
küldjed;)
Megnézem szívesen! :)
valaki elküldi a képet?
Méretre jó, de ebbõl pont nem látjuk az alakját, tartását.
Túl kicsi... a kép :) A másik probléma, hogy csak keveset látni belõle. A harmadik probléma, hogy nincs a kezemben :) Ezeket leszámítva rendben van :)
A kérdező hozzászólása: ne írjatok több privit, mert alig tok válaszolni :D és a kérdésemet meg már nem figyelem. köszi
küld megkukkantom
A kicsi is lehet pont jó! A kettõ nem zárja ki egymást -.-
Kép nélkül is megmondom hogy jó a cicid! Attól még ha kicsi lehet jó, sõt... Vannak akiknek kifejezetten a kicsi jön be. Nekem is. Bár van olyan lány, akinek meg a nagyobb jobban is áll.
Küld :) 18/L
Szerintem sincs vele gond, aki szeret úgyis szeretni fogja bármilyen. A kép azért jöhet :)
küldd :)
Igazából a méreténél sokkal fontosabb a formája, tartása.
Lássuk!
küldj
jöhet

Kb 6 hónapos gyönyörű cicám van. (kandúr) Sajna rászokott a galamb húsra. Párom ezt nem nézi jó szemmel. Hogyan tudnám a cicát leszoktatni a vadászatról? Vagy le kell szoktatnom? Árthat e neki a galambhús?

Legjobb válasz: A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné,,,

A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné, , ,
A macska vadászik. A galambhús nem árt, a macskák madarakat levadásszák megeszik. Leszoktatni pedig nem lehet, nem kutya nem lehet tanítani. Ösztönös cselekvés.
Á zsenge gerlicét igencsak szereti, Van ízlése az biztos.Leszokatni??hát kétlem!
Nem tudod leszoktatni. A vadászat a vérében van. Esetleg annyit elérhetsz, hogy pástétommal eteted, és így csak megfogja a galambot, de nem eszi meg.. Bár a galamb ettõl függetlenül nem lesz boldogabb:) Nem értem, miért baj, ha a cica vadászik, legalább egeretek sem lesz, mert az is megfogja.. Nagyobb probléma lenne, ha a védett/ritka énekesmadarak közül szemezgetne, mint egy idõben az enyém. Ártani nem fog neki, viszont ha olyan környéken laktok, vigyázz hogy nehogy mérgezett rágcsálót egyen, mert ha késõn veszed észre a jeleit, belepusztul.
Szerintem a nyakörv kínzás, egyetlen macska sem szereti, ráadásul idegbajos lesz az állandó csilingeléstõl. A madarakat meg úgyis elkapja, ha épp isznak, fürdenek, szóval figyelmetlenebbek.. Kinti macskára amúgy is veszélyes nyakörvet adni, könnyen fennakadhat egy résben és megfojtja magát (vagy csak egyszerûen beszorul, és soha nem találod meg) Régen próbáltam bolhanyakörvet használni a macskámon, a szemem láttára akasztotta fel magát a kerítésren, ha nem vagyunk ott, nem tudom mi lett volna vele.. Azóta cseppekben kapja a bolhairtót.
volt nekemis eljárkálós macskám, õ gyöngytyúkot lopott a kiscicáinak :D:D:D
Szerintem nem árt, ha ovuig iszod.
A cicka a peteérésedet segiti, a kamilla gyulladás csökkentö.Ha a kettöt együtt iszod biztos nem ártasz magadnak.Ha nyugtalan vagy a baba várás miatt ihatsz egy kis citromfü teát:feszültség oldo hatása van.Ha akarod mind a három teát összekeverve ihatod.Egészségedre.
szia! szerintem nézz utána mert én úgy olvastam a neten, hogy a cickafarkba olyan anyag van ami nem jó a pco-ra. a palástfû, kamilla és citromfû ill. a méhpempõ biztos jó a pco-ra.

Jó vagy nem jó a cicát sétáltatni?

Én már sok helyr?l hallottam azt hogy a cicát sétáltatni nagyon jó, de sok helyr?l viszont azt hallottam hogy nem jó? Melyik oldalra halgassak?

Legjobb válasz: persze, hogy jó, de te meg hülye vagy

persze, hogy jó, de te meg hülye vagy
Az elõzõ válaszadónak üzenném: Ez nem válasz, és nem tudom, miért kell lehülyézni a kérdezõt. Már ne is haragudj, de te vagy az! És a válasz: Jó dolog cicát sétáltatni. Legjobb, ha már kicsi korában megszokja a nyakörvet vagy hámot, és a pórázt. Olyan 2-3 hónapos kora körül el lehet kezdeni a szoktatást. Elõször csak a nyakövet vagy hámot kell rárakni, rövid idõre, majd egyre hosszabbra, hogy megszokja. Ha ez megtörtént, a pórázt is rácsatolhatod. De elõször csak a lakásban tedd rá, próbáld sétáltatni, gyakoroljatok. Ha már jól megy, már ki is viheted vele, de persze csak azok után, hogy megkapta a szüksges oltásokat és féregtelenítést. A pórázról semmikpp se engedd el, még akkor sem, ha nagyon hozzád van szokva, hiszen elég, ha megijed valamitõl, máris úgy eltûnhet, hogy talán nem is látod viszont többet.
Pórázzal ne próbálkozz!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azóta már a cicám nagyonjól sétálgat....Az utolsó válaszadó aki szerint pórázzal ne próbálkozzak õ az én cicám helyzetében tévedett:) )!

Mi a jobb a cicának? Vissza menhelyre, ahol jó kajákat kap vagy gazdinál/nálam, de kevésbé jó kajákkal? Múlt héten fogadtam örökbe menhelyről.

Ott jó kajákat kapott, megkérdeztem. Nedvestápról van szó. Én barátnőm javaslatára vettem neki olcsó konzerveket, több márkát, többféle ízt. Csakhogy 4-5 nap után már nem eszi. Sőt, a márkás kedvencéből vettem neki tegnap 1 tucattal, és már azt sem eszi meg. Momentán szoc. segélyen vagyok, állást keresek. Én a barátnőm által elmondottak alapján számítottam a cica kajaköltségeit. Tudom, hogy trauma lenne a cicának, és inkább éhenhalok, de nekem Õ kell! Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Semmikép nem vinném vissza!Nálad akkor is jobb helyen van!

Semmikép nem vinném vissza!Nálad akkor is jobb helyen van!
Ne vidd vissza.Amúgy meg ne válogasson :D Ez csak vicc. Elõbb-utóbb megeszi ha éhes lesz.
Az alutasakos meg konzerves kajákat felejtsd el. Rengeteg víz, a maradék meg szemét és mindez méregdrágán. Ha összeadod az alutasakosra költött pénzt, akkor kis utánajárással te is rájöhetsz, hogy azért már lehet kapni jó minõségû tápot, amit garantáltan meg fog enni.
Ne nedvesítsd be a tápot akkor talán megeszi. Mi is olcsó kaját veszünk a macskának, de ahogy a jobbat megkóstolta a gagyibbat nem ette meg utána már.
Neeeee vizezd a tápot!!Helyette vegyél adult tasakos olcsó kaját!Macsekom kedvence..lehet hogyha kiszámítod drágább de jobb mint a száraz!!Szép lessz tõle a mecsek és elégedett lessz!Egy kis száraztáp egész nap elötte + napi 1-2adult tasakos kaja.Ha éhes még egye a szárazat !Remélem tudtam segíteni ;D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 2., 3.-nak külön is a megerõsítést, mert úgy hoztam ki a cicát, hogy örökbefogadtam, nem egy tárgy, amit visszaviszek, ha nem kell! Dobozos, meg alutasakos kaját is kap, de ugye nem a legmárkásabbat. A száraztápot eszi, de a dobozos, alutasakos ha nem márkás, nem kell neki.
Akkor most nem értem mi a probléma ha eszik? Nem kell mindent túldramatizálni. Különben is tök felesleges neki konzervet venni mert drága és tápanyag meg nincs benne. Ha pedig nem eszik, akkor nem kell könyörögni, majd eszik ha éhes lesz.
Egyértelmû, hogy nálad a helye. Én is örökbefogadtam..nem tudunk neki minõségi tápot venni, csak olcsóbbra futja (konkrétan coop-os száraz macskaeledel - kövezzetek meg, de erre futja), de azért ha fõzünk, mindig jut neki is valami finom kis falat, vagy megkapja a maradékot, stb..nagyon aranyos, életrevaló és szép macska így is, mert sokat játszunk, meg törõdünk vele és ez a lényeg. Ja, és kicsit dagi is, szóval szerintem nincs baja a kajával.
Szerintem csak válogatós a cica. Az enyém is az volt. Az enyém kapott száraz, tasakos és konzerves kaját is. Néha az idegeimre ment amikor nem volt hajlandó megenni a méregdrága konzerves kaját és ki kellett dobnom. Utána vettem neki olcsóbbat, mindig váltogattam az izeket... így megette. Én váltogatva adom a drágábbat meg az olcsóbbat és minden nap más ízesítést kap. Próbáld ki! Illetve adagolj neki kisebb adagokat, mert lehet, hogy nem ilyen adagokhoz szokott a menhelyen. A macska nem olyan, mint a kutya; õk csak addig esznek amíg éhesek, utána otthagyják.

3 hetes babám, hisztizik vergődik a cicin, azt hittem nem jól szív és ideges, de utánna meg rögtön kibukik belőle a tejcsi. Ezt eljátszottuk most reggel 3 szor is. Nem jó neki a tejcsim? Kétségbe vagyok esve mert közben meg éhes és cuppog meg sir.

kapott tápszert ( egyébként is ettünk már mert nem volt tejem eleinte szóval nem volt neki újdonság) kiváncsi voltam az benne marad-e de abból is jött vissza. mi lehet? beteg?

Legjobb válasz: Nálunk is pont ez volt! Csak simán bukós típus, és szopi közben nyomja a levegõ. Most 3 hónapos, már sokkal jobb!

Nálunk is pont ez volt! Csak simán bukós típus, és szopi közben nyomja a levegõ. Most 3 hónapos, már sokkal jobb!
Lehet az a baj h nagyon erõsen jön a tejed. Ha jól lakik és kibukik neki akkor felesleges a tápszer. De ez csak egy gondolat így innen nehéz megmondani de én erre tudok gondolni.
A kérdező hozzászólása: biztos nem lakik jól mert éppen hogy ráteszem szív kettõt hármat és máris vergõdik és kidobja. mint akinek nem ízlik vagy éppen mert nem jön belõle úgy ahogy szeretné és hisztizik. pedig ha megnyomom a cicimet spriccel belõle. nagyon rossz érzés.
Sokszor kapott cumisüvegbõl? Lehet akkor cumizavar. Mellbõl melósabb kiszívni a tejet, lehet ez nem tetszik neki. De biztos éhes? Ha visszabukja, akkor inkább más lehet. pl. nekem akkor vergõdött, ha böfi/puki/kaki volt úton, vagy ha már nagyon fáradt volt.
A kérdező hozzászólása: nem kapott sokszor cumisüvegbõl, sõt alig egy párszor amikor még pótolni kellett tápszerrel. abból gondoltam hogy még éhes miután ledobta magát a cicirõl hogy sír és cuppogtatja a kezét, vagy ha vállamra teszem akkor meg azt szivja be, tuti éhes volt és még kajcsi idõ is következett. most alszik kiváncsi leszek mit fog csinálni ha kajcsi lesz. már elõre félek hogy sírni fog nagyon.
Probàld többször büfiztetni evès közben, Lehet a pocija fàj.Esetleg kèrdezz szopi tanàcsadòt a technikàròl.
Ilyenkor még sok levegõt nyelhetnek, fájhat a pocak + még nem jól zár a gyomorszáj, enyhe reflux, majd megerõsödik. Ilyenkor ne add fel, ne pótolj, mert elapad a tejed. Amennyi a kereslet, annyi a kínálat. Kérdezz szoptatási tanácsadót, vagy a gyerekorvossal beszélj, remélem Õ megnyugtat és nincs komoly baj.
Nekem is ugyanez a problémám, igaz az én babám 6 hetes. Szintén nagyon kétségbe vagyok esve. A cicit is pár másodpercig szívja és cumisüvegbõl sem kell nagyon neki a tej/tápszer. Azóta változott nálad valami? Kiváncsi vagyok, hogy mi okozhatja ezt? Orvoshoz elviszed? vagy vársz még, hogy megoldódjon magától? légyszi írj, ha elolvasod.
A kérdező hozzászólása: nem viszem orvoshoz egyenlõre, bizom benne hogy változik. ma is félve kezdtem bele a szopiba hogy mi lesz, egyszer vágott egy grimaszt és vergõdni akart de aztán jött egy nagy puki közben és megnyugodott, bizonyára csak levegõs volt a pocija és ez nem tetszett neki. az tény hogy türelmetlen típusú is. meg hasfájósok is vagyunk. de majd megemlitem az orvosnak ha megyünk az egy hónapos vizsgálatra. ma 3 hetes. :)
A kérdező hozzászólása: Hát én nem tom csak hallotam.
ez hülyeség én táppal etetem a cicám és semmi bajok sincsen.
métnelenne egészséges a táp?
A kérdező hozzászólása: Oké ak adjam továbra is a cica pástétomott?
Adhatsz neki ételmaradékot ( pl. húst!! ) És szerintem egy kis tápot is kaphat.. attól függ milyen a márka.
A kérdező hozzászólása: Oké ki probálom az ajánlot tápokat és köszönöm :D
hát, a mi macskánk még nem panaszkodott. a táp épphogy egészséges, bár elõttem szólónak is igaza van, ettõl függetlenül egy tápon tartott macskának a bundáján is látszik, hogy szép csillogó, míg "házi koszton" élõ macskák kevésbé egészségesek. a miénk tápot eszik, szárazat, néha kap tojást, nyers húsokat (disznót nem!! azt nem szabad enniük a macskáknak!)

A cicáknak jó a normális tehén tej vagy vegyünk nekik cicatejet? Ti mit gondoltok?

Állítólag a cicák fele laktózérzékeny, számukra a tehéntej nem ajánlott. A laktózérzékeny cicáknál a tehéntej emésztési problémákat okozhat. Ti adtok tejet a cicátoknak? Ha adtok akkor rendes vagy cica tejet?

Legjobb válasz: Ja és laktóz nem csak a tejben van ám...

Én a mostani cicámat úgy találta, kb 2 hetes lehetett (már 3 hónapos). Nem vettünk neki cicatejet, tehéntejet kapott, melegítve, vízzel vegyítve. Miután nagyobb lett, hasmenése volt a tejtõl (elõtte soha nem volt!), azóta nem is kapott. Mivel már nagyobb, konzervet meg száraz tápot kap, meg húslevesben fõtt répát, fõtt tojást/krumplit, azt imádja :)
Ja és laktóz nem csak a tejben van ám...
Én laktózmentes tejet szoktam adni nekik. Nagyon szeretik. Az 1l-es doboz annyiba kerül, mint a kis 2dl-es whiskas cicatej. Plusz a laktózmentesbõl te is ihatsz. :)
A macska, bár szereti a tejet, nincs rá szüksége, és bizony f0sik is tõle. Mivel a macska ragadozó állat, a szervezete elsõsorban a fehérjét (hús, tej, tojás, hal, sajt) tudja hasznosítani. Ezért eszi szívesen a tejtermékeket is, viszont teljes húseledellel az egész fehérjeszükséglete kielégíthetõ, e mellett nem szükséges neki egyebet adni. A tej az nagy táperejû koncentrátum a csecsemõk számára, amíg a fogazatuk ki nem nõ, és képessé nem válik teljes értékû táplálkozásra. A tehén egy kérõdzõ állat, a teje a borja számára értékes elsõsorban. Egy kérõdzõ és egy ragadozó emésztése meg merõben eltérõ. Az emberek nagy része is érzékeny a tehéntejre, nem tudja úgy hasznosítani, mint "akinek készült", a borjú.
dobozosat szereti
Minek a macskának tej?? Az nem étel neki, kicsit jóllakik, aztán 10 perc múlva pisil egyet és máris éhes. Ha nincs otthon macskatáp és nagyon éhesek mi is adunk nekik tejföllel, mert jobb, mint a semmi, de ha ezen élnének lesoványodnának.
Soha nem adtam még a cicámnak tejet. Azt pedig hogy a tiéd laktózérzékeny-e úgy tudod kideríteni, hogy adsz neki tejet és nem fosik akkor nem az, de ha fosik akkor ne adj neki
Elvileg nem jó nekik a tehéntej. Gyakorlatilag elég ritka hogy bajuk legyen tõle. Ez olyan, amint amikor te gyorséttermi kaját eszel. Tudod hogy nem egészséges, de jó esetben semmi bajod nem lesz tõle (hacsak nem állandóan azt eszel).
Én nem adok se kutyának, se macskának. Minek? Kapnak rendes, nekik való kaját, felesleges olyat adni mellette nekik, amitõl akár bajuk is lehet. Tápot esznek, ha meg kedvezni akarok nekik, akkor veszek jó kis zaftos konzervet. Egyszer valaki adott nekik tejet, megszagolták, és otthagyták. Kiöntöttem, kiöblítettem, de a szélén maradt benne egy kis odaszáradt tej, úgy öntöttem nekik bele vizet. Addig nyávogtak, még ki nem mostam nekik rendesen, mert érezték benne a tejet.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat, tanácsokat :)
Én rendszeresen szoktam venni az enyémnek.Megkóstoltattam vele a rendes tejet, de ment a hasa tõle, pedig imádja. Így veszek neki cicatejet, amit úgyancsak imád.

Mensi előtt vagyok 1 héttel, máskor már ilyenkor fáj a cicim most miért nem? Ez jó jel baba szempontjából?

Legjobb válasz: Még semmit nem tudni ilyenkor. Ha félidõben volt peteérésed, akkor kb. most van a fejlõdés félútján, talán épp a beágyazódás zajlik. A mellfájdalom szerintem hormonhatásra történik, most még nincs hormontermelés, én úgy tudom. Korai ez még!

Még semmit nem tudni ilyenkor. Ha félidõben volt peteérésed, akkor kb. most van a fejlõdés félútján, talán épp a beágyazódás zajlik. A mellfájdalom szerintem hormonhatásra történik, most még nincs hormontermelés, én úgy tudom. Korai ez még!
A kérdező hozzászólása: 10.napon volt peteérésem, és elõtte való napon voltunk együtt!De majd ha nem jön meg az a biztos!
Vannak nõk akiknek nincs mellfájdalmuk, de szerintem az nagyon kevés!Én is abban reménykedtem mindig hogy lehet baba, pedig nem fájt a mellem! Hát nem így lett!Most már peteéréstõl úgy fáj a cicim és úgy megduzzadt hogy csak néztem, majd a bimbóm lett iszonyat érzékeny!Ma teszteltem pozitívat!:) Szóval szerintem ha nem fáj a cicid nincs baba, de kívánom hogy kivétel legyél és cicifájás mentesen legyél babás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!