Találatok a következő kifejezésre: Jó vagy jó a cicát (28 db)

Peteéréstől csak a palástfüvet szabad inni, vagy jó a cicka-palást kombó is?

A ciklusom normalizálása miatt iszom a cickát minden reggel (73 napos volt az el?z? és akkor is csak barnázás volt mensi helyett, ezt szeretném rendbe tenni), és félek, ha nem iszom rendszeresen, megint kimaradozik.

Legjobb válasz: Több féle képpen hallottam én is. Azt olvastam, hogy a legjobb ha pé-ig cickafark, utána meg csak palástfû. Nem voltál dokinál ez miatt?

Több féle képpen hallottam én is. Azt olvastam, hogy a legjobb ha pé-ig cickafark, utána meg csak palástfû. Nem voltál dokinál ez miatt?
Én úgy szoktam, h a menstruációm utolsó napján kezdem el inni a cickafark teát, napi egyszer( 2dl.ízesítés nélkül). Rendszertelen volt a ciklusom, eleinte 66 nap, volt, ma már 42-nél tartok és ezt 3 hónap alatt értem el. Más teát nem kombináltam vele.
Ha csak a ciklusodat szeretnéd rendbetenni akkor csak a cickafark egész ciklusban kivéve a mensi alatt. DE, ha babát is szeretnél akkor pé után már nem szabad cickafarkat inni csak palástfüvet.
Én úgy tudom, hogy vérbõséget okoz és hát mensi alatt ez nem biztos hogy kell. Meg egyébként is kell szünetet tartani ha gyógyteákat iszol.
Ja, és még valami! Utolsó vagyok. Arra hogy a mensidet normális hosszúságúra beállítsák az orvosok(akiket nem érdekel a sorsod) fog.gátlót írnak fel mert ez a legegyszerûbb. Viszont azért ilyen hosszú mert valami nincs rendben. Túl hosszú és túl rövid ciklusok általában pé nélküliek is szoktak lenni. Én a helyedben nem szedném a fog. gátlót hanem keresnék magamnak egy másik dokit, ha ez a mostani nem hajlandó utánajárni hogy miért ilyen hosszú a ciklusod. A fog. g nem oldja meg a problémát így nem fogsz teherbe esni, ez csak beprogramozza a ciklust, de a baj megmarad.
A kérdező hozzászólása: Mikor legutoljára voltam orvosnál emiatt, fogamzásgátlót írt fel. Most viszont babát szeretnék. Utolsótól: miért nem szabad a mensi alatt is inni?
A kérdező hozzászólása: A tabit már több, mint 1 éve abbahagytam szerencsére. :-) Azóta ilyen össze-vissza a ciklusom. A cickát lassan 2 hónapja iszom, tartottam egy egyhetes szünetet természetesen. Sok orvosnál jártam egyébként, és egyik sem tudta megmondani, mitõl nincs szabályos ciklusom... Most vagyok a 3. cn-en, köszönhetõen a cickának és az E-vitaminnak (szerintem). Az elsõ naptól szedem a barátcserjét is. Reménykedem a PÉ-ben, ezért is érdeklõdöm a a teák alkalmazásáról. Ha lesz, akkor utána csak a palástot iszom. Köszi a válaszokat! :-)

Szerintetek pont jó a cicim, vagy kicsi?

privibe írjatok léci és küldök képet.

Legjobb válasz: Minden cici úgy jó ahogy van, értsétek meg, lányok! Fiúk közül is valaki a kisebbet szereti, más a nagyobbat.

Minden cici úgy jó ahogy van, értsétek meg, lányok! Fiúk közül is valaki a kisebbet szereti, más a nagyobbat.
Akkor elkéstem? :(
szegény utolsó :(( :DD
küldjed;)
Megnézem szívesen! :)
valaki elküldi a képet?
Méretre jó, de ebbõl pont nem látjuk az alakját, tartását.
Túl kicsi... a kép :) A másik probléma, hogy csak keveset látni belõle. A harmadik probléma, hogy nincs a kezemben :) Ezeket leszámítva rendben van :)
A kérdező hozzászólása: ne írjatok több privit, mert alig tok válaszolni :D és a kérdésemet meg már nem figyelem. köszi
küld megkukkantom
A kicsi is lehet pont jó! A kettõ nem zárja ki egymást -.-
Kép nélkül is megmondom hogy jó a cicid! Attól még ha kicsi lehet jó, sõt... Vannak akiknek kifejezetten a kicsi jön be. Nekem is. Bár van olyan lány, akinek meg a nagyobb jobban is áll.
Küld :) 18/L
Szerintem sincs vele gond, aki szeret úgyis szeretni fogja bármilyen. A kép azért jöhet :)
küldd :)
Igazából a méreténél sokkal fontosabb a formája, tartása.
Lássuk!
küldj
jöhet

Kb 6 hónapos gyönyörű cicám van. (kandúr) Sajna rászokott a galamb húsra. Párom ezt nem nézi jó szemmel. Hogyan tudnám a cicát leszoktatni a vadászatról? Vagy le kell szoktatnom? Árthat e neki a galambhús?

Legjobb válasz: A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné,,,

A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné, , ,
A macska vadászik. A galambhús nem árt, a macskák madarakat levadásszák megeszik. Leszoktatni pedig nem lehet, nem kutya nem lehet tanítani. Ösztönös cselekvés.
Á zsenge gerlicét igencsak szereti, Van ízlése az biztos.Leszokatni??hát kétlem!
Nem tudod leszoktatni. A vadászat a vérében van. Esetleg annyit elérhetsz, hogy pástétommal eteted, és így csak megfogja a galambot, de nem eszi meg.. Bár a galamb ettõl függetlenül nem lesz boldogabb:) Nem értem, miért baj, ha a cica vadászik, legalább egeretek sem lesz, mert az is megfogja.. Nagyobb probléma lenne, ha a védett/ritka énekesmadarak közül szemezgetne, mint egy idõben az enyém. Ártani nem fog neki, viszont ha olyan környéken laktok, vigyázz hogy nehogy mérgezett rágcsálót egyen, mert ha késõn veszed észre a jeleit, belepusztul.
Szerintem a nyakörv kínzás, egyetlen macska sem szereti, ráadásul idegbajos lesz az állandó csilingeléstõl. A madarakat meg úgyis elkapja, ha épp isznak, fürdenek, szóval figyelmetlenebbek.. Kinti macskára amúgy is veszélyes nyakörvet adni, könnyen fennakadhat egy résben és megfojtja magát (vagy csak egyszerûen beszorul, és soha nem találod meg) Régen próbáltam bolhanyakörvet használni a macskámon, a szemem láttára akasztotta fel magát a kerítésren, ha nem vagyunk ott, nem tudom mi lett volna vele.. Azóta cseppekben kapja a bolhairtót.
volt nekemis eljárkálós macskám, õ gyöngytyúkot lopott a kiscicáinak :D:D:D
Szerintem nem árt, ha ovuig iszod.
A cicka a peteérésedet segiti, a kamilla gyulladás csökkentö.Ha a kettöt együtt iszod biztos nem ártasz magadnak.Ha nyugtalan vagy a baba várás miatt ihatsz egy kis citromfü teát:feszültség oldo hatása van.Ha akarod mind a három teát összekeverve ihatod.Egészségedre.
szia! szerintem nézz utána mert én úgy olvastam a neten, hogy a cickafarkba olyan anyag van ami nem jó a pco-ra. a palástfû, kamilla és citromfû ill. a méhpempõ biztos jó a pco-ra.

Jó vagy nem jó a cicát sétáltatni?

Én már sok helyr?l hallottam azt hogy a cicát sétáltatni nagyon jó, de sok helyr?l viszont azt hallottam hogy nem jó? Melyik oldalra halgassak?

Legjobb válasz: persze, hogy jó, de te meg hülye vagy

persze, hogy jó, de te meg hülye vagy
Az elõzõ válaszadónak üzenném: Ez nem válasz, és nem tudom, miért kell lehülyézni a kérdezõt. Már ne is haragudj, de te vagy az! És a válasz: Jó dolog cicát sétáltatni. Legjobb, ha már kicsi korában megszokja a nyakörvet vagy hámot, és a pórázt. Olyan 2-3 hónapos kora körül el lehet kezdeni a szoktatást. Elõször csak a nyakövet vagy hámot kell rárakni, rövid idõre, majd egyre hosszabbra, hogy megszokja. Ha ez megtörtént, a pórázt is rácsatolhatod. De elõször csak a lakásban tedd rá, próbáld sétáltatni, gyakoroljatok. Ha már jól megy, már ki is viheted vele, de persze csak azok után, hogy megkapta a szüksges oltásokat és féregtelenítést. A pórázról semmikpp se engedd el, még akkor sem, ha nagyon hozzád van szokva, hiszen elég, ha megijed valamitõl, máris úgy eltûnhet, hogy talán nem is látod viszont többet.
Pórázzal ne próbálkozz!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azóta már a cicám nagyonjól sétálgat....Az utolsó válaszadó aki szerint pórázzal ne próbálkozzak õ az én cicám helyzetében tévedett:) )!

Mi a jobb a cicának? Vissza menhelyre, ahol jó kajákat kap vagy gazdinál/nálam, de kevésbé jó kajákkal? Múlt héten fogadtam örökbe menhelyről.

Ott jó kajákat kapott, megkérdeztem. Nedvestápról van szó. Én barátnőm javaslatára vettem neki olcsó konzerveket, több márkát, többféle ízt. Csakhogy 4-5 nap után már nem eszi. Sőt, a márkás kedvencéből vettem neki tegnap 1 tucattal, és már azt sem eszi meg. Momentán szoc. segélyen vagyok, állást keresek. Én a barátnőm által elmondottak alapján számítottam a cica kajaköltségeit. Tudom, hogy trauma lenne a cicának, és inkább éhenhalok, de nekem Õ kell! Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Semmikép nem vinném vissza!Nálad akkor is jobb helyen van!

Semmikép nem vinném vissza!Nálad akkor is jobb helyen van!
Ne vidd vissza.Amúgy meg ne válogasson :D Ez csak vicc. Elõbb-utóbb megeszi ha éhes lesz.
Az alutasakos meg konzerves kajákat felejtsd el. Rengeteg víz, a maradék meg szemét és mindez méregdrágán. Ha összeadod az alutasakosra költött pénzt, akkor kis utánajárással te is rájöhetsz, hogy azért már lehet kapni jó minõségû tápot, amit garantáltan meg fog enni.
Ne nedvesítsd be a tápot akkor talán megeszi. Mi is olcsó kaját veszünk a macskának, de ahogy a jobbat megkóstolta a gagyibbat nem ette meg utána már.
Neeeee vizezd a tápot!!Helyette vegyél adult tasakos olcsó kaját!Macsekom kedvence..lehet hogyha kiszámítod drágább de jobb mint a száraz!!Szép lessz tõle a mecsek és elégedett lessz!Egy kis száraztáp egész nap elötte + napi 1-2adult tasakos kaja.Ha éhes még egye a szárazat !Remélem tudtam segíteni ;D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 2., 3.-nak külön is a megerõsítést, mert úgy hoztam ki a cicát, hogy örökbefogadtam, nem egy tárgy, amit visszaviszek, ha nem kell! Dobozos, meg alutasakos kaját is kap, de ugye nem a legmárkásabbat. A száraztápot eszi, de a dobozos, alutasakos ha nem márkás, nem kell neki.
Akkor most nem értem mi a probléma ha eszik? Nem kell mindent túldramatizálni. Különben is tök felesleges neki konzervet venni mert drága és tápanyag meg nincs benne. Ha pedig nem eszik, akkor nem kell könyörögni, majd eszik ha éhes lesz.
Egyértelmû, hogy nálad a helye. Én is örökbefogadtam..nem tudunk neki minõségi tápot venni, csak olcsóbbra futja (konkrétan coop-os száraz macskaeledel - kövezzetek meg, de erre futja), de azért ha fõzünk, mindig jut neki is valami finom kis falat, vagy megkapja a maradékot, stb..nagyon aranyos, életrevaló és szép macska így is, mert sokat játszunk, meg törõdünk vele és ez a lényeg. Ja, és kicsit dagi is, szóval szerintem nincs baja a kajával.
Szerintem csak válogatós a cica. Az enyém is az volt. Az enyém kapott száraz, tasakos és konzerves kaját is. Néha az idegeimre ment amikor nem volt hajlandó megenni a méregdrága konzerves kaját és ki kellett dobnom. Utána vettem neki olcsóbbat, mindig váltogattam az izeket... így megette. Én váltogatva adom a drágábbat meg az olcsóbbat és minden nap más ízesítést kap. Próbáld ki! Illetve adagolj neki kisebb adagokat, mert lehet, hogy nem ilyen adagokhoz szokott a menhelyen. A macska nem olyan, mint a kutya; õk csak addig esznek amíg éhesek, utána otthagyják.

Mult honapban 15napra jott meg 29napra szokot 3napig tartot enyhe gorcsel most 28napra jo forman csak pecseteloen faj a cicim fel vagyok puffadva lehet terheseg?

Legjobb válasz: elsõ válaszoló csak ilyen válaszokat kívánok neked is és még ilyenebb hangnemben ! Egyébként minõsít !!!! Kedves Kérdezõ ! Ez már a második mensid azóta, így biztos nem vagy terhes...amiket érzel pms tünetek. Ilyen esetben ajánlok egy tesztet magad megnyugtatására. Ezek a mensik viszont nem igazán jók...lehet hormonális probléma...és attól is függ hány éves vagy-endokrinológus foglalkozik a hormonvizsgálattal-háziorvos ad beutalót ha elmondod, hogy ciklus problémáid vannak.

elsõ válaszoló csak ilyen válaszokat kívánok neked is és még ilyenebb hangnemben ! Egyébként minõsít !!!! Kedves Kérdezõ ! Ez már a második mensid azóta, így biztos nem vagy terhes...amiket érzel pms tünetek. Ilyen esetben ajánlok egy tesztet magad megnyugtatására. Ezek a mensik viszont nem igazán jók...lehet hormonális probléma...és attól is függ hány éves vagy-endokrinológus foglalkozik a hormonvizsgálattal-háziorvos ad beutalót ha elmondod, hogy ciklus problémáid vannak.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszodat masodik valaszolo sztem is hormonalis problema inkabb mivel nehezen is fogyok
Csinálj egy tesztet, de nekem inkább úgy tûnik, hogy felborult a hormonháztartásod.
A kérdező hozzászólása: 27vok es tavaly mutotek petefeszek cistaval 5cm nagysagu volt lehet e miatt van
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszod
én kérnék egy terheléses inzulin vizsgálatot, mivel írtad nehezen fogysz IR PCOS nézz utána a neten....a terhelésest nehezen írják ki mert pénzes....alapinfó: az éhomi inzulinnak 5 alatt kell lennie ha babát szeretnél a terhelt cukor eredményed nem lehet az éhomi alatt. A terhelt 120 perces inzulin max 5-e lehet az éhominak. Ezt csak azért írom le mert sajnos az endos dokik is simán rámondják a szar értékekre is hogy jó. Ha pesti vagy ajánlom nagyon a Mens Mentist...pénzes de a legjobbak...ha beírod a keresõbe sok infót találsz róluk .
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen kedvesegedet mar 2eve probalkozunk 27eves vok es nem sikerul semmi a mutetet is be valaltam ami nem volt semmi sajna koszonom a jo tanacsokat
Szerintem recept kell hozzá.
Valószínûleg állatorvoshoz küld. Már csak azért is mert eleve ezek recept köteles gyógyszerek. Pont ugyan úgy ahogy ha te bemész a patikába hogy tüdõgyulladásod van adjon antibiotikumot, nem fog adni hanem elküld dokihoz.
sima patikában is adnak szemcseppet vagy kenõcsöt. ha megmondod hogy állatnak kell. Én már vettem szemkenõcsöt a cicámnak. De elöbb mutasd meg állatorvosnak, nem biztos hogy az a baja amire te gondolsz. Kamillateával borogatod az is jó.
Szerintem adnak, de egyáltalán nem bioztos, hogy kötõhártya gyulladás, azonos tünetek több betegségre utalnak, és ha nem az a gond, akkor kidobtad a pénzt az ablakon, és félrekezelted az állatot, szóval szerintem doki.
A kérdező hozzászólása: Hát igen valahogy sejtettem!Köszönöm a válaszokat =)

December 27-én volt utoljára mensim. Jó pár napja fáj a cicim, álmos vagyok és sokszor szédülök. Igaz csak csütörtökön kell megjönnie, de ma csináltam tesztet, ami negatív lett. Lehet, hogy korán teszteltem?

Legjobb válasz: Én is voltam úgy, hogy szinte már beképzeltem magamnak a terhességi tüneteket, de a teszt negatív volt és meg is jött. Viszont ez nem az jelenti, hogy te is így vagy. Lehet, hogy babát vársz, csak még nincs annyi ncg a szervezetedben, hogy a teszt kimutssa. De ez nem gyakori, általában a tesztek megbízhatók. Mindenesetre várj, és ha nem jön meg, késik legalább 2-3 napo, tesztelj újra! Sok szerencsét! 7 hetes kismama

Én is voltam úgy, hogy szinte már beképzeltem magamnak a terhességi tüneteket, de a teszt negatív volt és meg is jött. Viszont ez nem az jelenti, hogy te is így vagy. Lehet, hogy babát vársz, csak még nincs annyi ncg a szervezetedben, hogy a teszt kimutssa. De ez nem gyakori, általában a tesztek megbízhatók. Mindenesetre várj, és ha nem jön meg, késik legalább 2-3 napo, tesztelj újra! Sok szerencsét! 7 hetes kismama
Szia! Nekem is dec. 27-én volt az utolsó mensim, vasárnap már én is teszteltem, nem bírtam ki...:) , persze negatív lett, be kell ismerni, hogy még korai volt! Nálad is ugyanez a szitu, szerintem várj még szerintem egy pár napot, legalábbis a mensid várható napját. Együtt érzek veled, ezek a leghosszabb nappalok, remélem neked is + lesz a következõ teszt! Drukkolok!
Szia!Most én leszek a csúnya néni, de mi a fenének görcsölsz rajta ennyire?Én 24 hónap várakozás, és 3 vetélés után is simán kivárom, hogy vajon mi lesz.5 napot késett ebben a hónapban, az 5.en csináltam tesztet(a biztonság kedvéért, mert már volt egy méhen kívülim)természetesen nega lett, és meg is jött másnap.Várd meg, hogy milyen lesz a mensid, megjön-e egyáltalán, és ha még nem volt méhen kívüli terhességed, várj a teszttel egy hetet, miután a mensid késik.Nagyon korán teszteltél.Sok sikert, és ne görcsölj, abból nem lesz baba.Egy(24 éves)öreg róka

3 hetes babám, hisztizik vergődik a cicin, azt hittem nem jól szív és ideges, de utánna meg rögtön kibukik belőle a tejcsi. Ezt eljátszottuk most reggel 3 szor is. Nem jó neki a tejcsim? Kétségbe vagyok esve mert közben meg éhes és cuppog meg sir.

kapott tápszert ( egyébként is ettünk már mert nem volt tejem eleinte szóval nem volt neki újdonság) kiváncsi voltam az benne marad-e de abból is jött vissza. mi lehet? beteg?

Legjobb válasz: Nálunk is pont ez volt! Csak simán bukós típus, és szopi közben nyomja a levegõ. Most 3 hónapos, már sokkal jobb!

Nálunk is pont ez volt! Csak simán bukós típus, és szopi közben nyomja a levegõ. Most 3 hónapos, már sokkal jobb!
Lehet az a baj h nagyon erõsen jön a tejed. Ha jól lakik és kibukik neki akkor felesleges a tápszer. De ez csak egy gondolat így innen nehéz megmondani de én erre tudok gondolni.
A kérdező hozzászólása: biztos nem lakik jól mert éppen hogy ráteszem szív kettõt hármat és máris vergõdik és kidobja. mint akinek nem ízlik vagy éppen mert nem jön belõle úgy ahogy szeretné és hisztizik. pedig ha megnyomom a cicimet spriccel belõle. nagyon rossz érzés.
Sokszor kapott cumisüvegbõl? Lehet akkor cumizavar. Mellbõl melósabb kiszívni a tejet, lehet ez nem tetszik neki. De biztos éhes? Ha visszabukja, akkor inkább más lehet. pl. nekem akkor vergõdött, ha böfi/puki/kaki volt úton, vagy ha már nagyon fáradt volt.
A kérdező hozzászólása: nem kapott sokszor cumisüvegbõl, sõt alig egy párszor amikor még pótolni kellett tápszerrel. abból gondoltam hogy még éhes miután ledobta magát a cicirõl hogy sír és cuppogtatja a kezét, vagy ha vállamra teszem akkor meg azt szivja be, tuti éhes volt és még kajcsi idõ is következett. most alszik kiváncsi leszek mit fog csinálni ha kajcsi lesz. már elõre félek hogy sírni fog nagyon.
Probàld többször büfiztetni evès közben, Lehet a pocija fàj.Esetleg kèrdezz szopi tanàcsadòt a technikàròl.
Ilyenkor még sok levegõt nyelhetnek, fájhat a pocak + még nem jól zár a gyomorszáj, enyhe reflux, majd megerõsödik. Ilyenkor ne add fel, ne pótolj, mert elapad a tejed. Amennyi a kereslet, annyi a kínálat. Kérdezz szoptatási tanácsadót, vagy a gyerekorvossal beszélj, remélem Õ megnyugtat és nincs komoly baj.
Nekem is ugyanez a problémám, igaz az én babám 6 hetes. Szintén nagyon kétségbe vagyok esve. A cicit is pár másodpercig szívja és cumisüvegbõl sem kell nagyon neki a tej/tápszer. Azóta változott nálad valami? Kiváncsi vagyok, hogy mi okozhatja ezt? Orvoshoz elviszed? vagy vársz még, hogy megoldódjon magától? légyszi írj, ha elolvasod.
A kérdező hozzászólása: nem viszem orvoshoz egyenlõre, bizom benne hogy változik. ma is félve kezdtem bele a szopiba hogy mi lesz, egyszer vágott egy grimaszt és vergõdni akart de aztán jött egy nagy puki közben és megnyugodott, bizonyára csak levegõs volt a pocija és ez nem tetszett neki. az tény hogy türelmetlen típusú is. meg hasfájósok is vagyunk. de majd megemlitem az orvosnak ha megyünk az egy hónapos vizsgálatra. ma 3 hetes. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!