Találatok a következő kifejezésre: Jó vagy jó a (9355 db)

Hogyan köszönjek a barátom szüleinek? Én 17 éves vagyok, ők 50 körül vannak. Csókolom mindkettőjüknek jó? Vagy jó napot kívánok illik?

Legjobb válasz: Csókolom vagy jó napot, jó estét. Nem tudom milyen stílusúak, beállítottságúak. Amúgy nõknek kezét csókolom, férfiaknak jó napot stb illik inkább. De ma már a csókolom az elterjedtebb, így fura ha kezét csókolomozzák. Én napszaknak megfelelõen szoktam mostanság köszönni jó napot,reggelt estét stb:) Az mindig jó:)

Csókolom vagy jó napot, jó estét. Nem tudom milyen stílusúak, beállítottságúak. Amúgy nõknek kezét csókolom, férfiaknak jó napot stb illik inkább. De ma már a csókolom az elterjedtebb, így fura ha kezét csókolomozzák. Én napszaknak megfelelõen szoktam mostanság köszönni jó napot, reggelt estét stb:) Az mindig jó:)
napszaknak megfelelõen mindig köszönhetsz! de nem jó napot, hanem jó napot kívánok! és egy bazikedves mosollyal is érdemes megfejelni. Csókolomot inkább csak az anyjának, és az is inkább kezit csókolom legyen. udvariasabb, kedvesebb. és mosolyt je felejtsd le! de nem jó napot, hanem jó napot kívánok! és egy bazikedves mosollyal is érdemes megfejelni.
Ku.rva jó, hogy az ember válaszol a kérdésre, és lepontozzák.
Én mindig napszaknak megfelelõen köszönök nekik. Jó napot!-Jó estét! A csókolom is jó. Bár én a barátaim szüleinek köszönök csókolommal. :) Ahogy érzed!! Én amúgy a jobb, határozottabb benyomás érdekében köszönök formálisabban, tudod, ha mondjuk a szülei jogászok, ügyvédek, könyvelõk, akkor Jó napot.
Szerintem a "csókolom" kicsit bizalmasabb hangzású, mint a "jó napot, jó estét stb". Elsõ alkalommal lehet hogy szerencsésebb a "jó napot..." -t választani, késõbb, ha jobban megismerkedtetek, még csókolomozhatod õket:)
Csókolom. Hasonló korúak voltak párom szülei, mikor anno összejöttünk (16 voltam) és balhé volt abból a hátam mögött, hogy nem csókolommal köszöntem. 22/L
Elsõ vagyok: szokásos jó napot, jó estét volt a köszönésem.
A napszaknak megfelelõ köszönést használnám. Anyukám pl. utálja ha csókolomozzák.
Elsõ! Mert hogy köszöntél?
mi sem egyszerübb a válasz: kérdezd meg tölük. tedd hozzá hogy ezt azért kérdezed, mert szeretnéd tiszteletben tartani öket, és megtudni az érzéseiket, hogyan tegyél a kedvükre. ebbõl látni fogják, hogy komolyan veszed öket is és a helyzetedet.
Nem tudom miért lettem én is lepontozva na de mind1. Ezért is utálom ezt a topikot. Unatkozó ráérõs emberek ezzel ütik el az idejüket. na mind1..
Régebben én is csókolommal köszöntem a szomszédoknak, ismerõsöknek. Egyszer a postás, akit amúgy sem bírtam, kaján vigyorral a fején nem átallotta azt válaszolni köszönés helyett, hogy "én is". Lehet, hogy viccesen hangzik, de nem volt az. Na azóta soha nem mondom.
Utolsó: végülis igaza volt a postásnak. Én nem is értem mit csókolgatunk -szóban- mindenféle embereket. Ezér is írtam 8 évesen még oké volt, de aztán kezdett nagyon ciki lenni. 20 évesen meg már felmerült bennem, hogy ha így köszönnék, akkor mondjuk az 50 éves postás mire gondolhat?! Jó, barát szülei mások, de akkor sem áll rá a szóhasználatom erre.
Utolsó elõtti: Nem voltam még olyan korban, hogy normális lett volna a postás reakciója, de egyébként teljesen igazad van. A postás nélkül sem használtam volna már kicsit késõbbtõl.
mármint utolsónak, az utolsó elõtti voltam :) bocs :)
A csókolom a legmegfelelõbb, de ha gondolod, az üdvözlöm is jó, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elsõ találkozáskor anyukának csókolomot, apukának jó napot kívánokot köszöntem. Majd annyira hivatalosnak tûnt, hogy inkább mindkettõjüknek csókolomot köszönök. Azóta már kb. 4-5x találkoztunk. Barátom azt mondta, úgy köszönjek, hogy én jónak érzem. De mégis bennem van az az érzés, hogy lehet, hogy nem jó ez a köszönés...
Viszonyítási alapként én kereken 30 évesen kezicsókolomot köszönök a 60 év körüli anyósomnak és jó napot kívánok-ot a szintén 60 körüli apósomnak. Megszólításuk Irénke néni, Imre bácsi. Lehet, hogy nagyon konzervatív, de tiszteletteljes. (Õk tegeznek engem.) Bizalmasabb köszönést vagy tegezõdést az idõsebb ajánlhatja fel, ha nem akarja, nem lehet kötelezni rá.
Szerintem kérdezd meg a barátodat, hogy melyik köszönést tartanák illendõbbnek a szülei. Azzal a válaszadóval egyet kell értsek, aki azt írta, hogy a jó napot után hozzá kell tenni, hogy kívánok. A jó napot így önmagában udvariatlanul hangzik, stílusos ember hozzáteszi, hogy kívánok. Tessék, lehet engem is lepontozni. :) Ha végképp nem tudsz dönteni, akkor mondd azt: "tiszteletem", ettõl nyilván eláll a szavuk! :)
Csókolomot 8 évesen köszöntem a 80 év körüli szomszédoknak.
Én 19 voltam, mikor 27 éves párom bemutatott szüleinek, akik olyan 50-55 között vannak. Csókolommal köszöntem és így volt jó:) A jónapot nekem olyan furcsa lett volna.
Miután még sosem találkoztál a szülõkkel, így ha nem akarsz illetlennek tûnni, akkor mindenképpen a "Jó napot kívánok!" (napszaknak megfelelõen) köszönést alkalmazd. Ha szimpatikusak vagytok egymásnak, akkor következõ alkalommal köszönhetsz csókolommal. Ha olyanok, még az is elõfordulhat, hogy jelzik, tegezõdhettek.
A csókolom-ot ajánlom, ami sokkal bensõségesebb. Nem bankba mész, hogy jó napot-ozzál. Az annyira hivatalos, személytelen.
Bárkinek is köszönsz, legyen fiatal vagy idõsebb, vagy akár veled egykorú; a napszaknak megfelelõ köszönés a lehetõ legjobb. De tényleg. "Jó reggelt/napot/estét + kívánok!" Bárki bármit mond, ez egyszerûen csak udvarias - sõt, még a magázódás sem feltétele. (20 vagyok, a campuson jóreggeltet mondok A tanárnak és utána tegezõdönk, B tanárnak és magázódunk, C évf.társamnak és tegezõdünk...) Amikor annyi idõs voltam, mint te, abbahagytam a csókolomozást, mert már igen bizalmasnak tûnt. Csak és kizárólag akkor csókolomozok, ha apukám rokonjaihoz megyünk, csupa 70-80-90 éves néni - õk igénylik a csókolomozást.

Milyen előnyöm származik, abból, ha jó az átlagom? Érdemes gyúrni rá, vagy "jó a kettes"?

Egyetemista vagyok, az ösztöndíj kil?ve, mivel fizetek az oktatásért.

Legjobb válasz: Ha jó az átlagod átkerülhetsz állami képzésbe. Persze csak akkor ha ez lesz az elsõ diplomád.

Ha jó az átlagod átkerülhetsz állami képzésbe. Persze csak akkor ha ez lesz az elsõ diplomád.
A kérdező hozzászólása: kilõve, csak fizetõsön indult a szak

Milyen tapasztalatok vannak a Pampers sleep&play sárga csomis pelussal kapcsolatban? Én eddíg csak sima pamperst vettem. A sárga is van olyan jó, vagy jóval vékonyabb?

Van annyira vékony hogy a 3 hetes kislányom kipisiljen?Neki 4 óránként mikor eszik cserélem a pelust,és a sima pampersel nem volt gond. Milyen a gumirozása? Merjem venni?most tudnék nagyon jó árban:-))

Legjobb válasz: Amig a kisfiúnk kicsi volt jó volt(nedvszivás)de mikor már aktív szaladgáló,ugrabugráló baba lett,nem volt jó mert nem gumirozott a ragasztó csíknál,és a mozgástól vagy lecsúszott,vagy túl szorosra sikerült ráadni.A párhetes babádnak szerintem jó lesz,soha nem ázott át!

Amig a kisfiúnk kicsi volt jó volt(nedvszivás)de mikor már aktív szaladgáló, ugrabugráló baba lett, nem volt jó mert nem gumirozott a ragasztó csíknál, és a mozgástól vagy lecsúszott, vagy túl szorosra sikerült ráadni.A párhetes babádnak szerintem jó lesz, soha nem ázott át!
Szerintem érdemes a gurmirozásával nincs gond mi majdnem az összes súlykategóriában kipróbáltuk és semmi panasz nincs rá. Papírvékony felvéve és sokáig bírja. De elsõsorban valóban éjszakára javaslom. Szerintem érdemes rá beruházni!
A derekán egyáltalán nem gumírozott. Egy 3 hetes kislánynak még jó, de ha késõbb elkezd intenzívebben mozogni, akkor már nem vennék. Nem véletlenül ilyen olcsó... Mi egyszer vettünk, utána visszatértünk a kék Pampers-re.
Nem gumis a dereka. Nekünk kifolyt belõle minden alul-felül. Ha üres volt a pocak, ha tele volt a pocak, abszolút nem idomult hozzá a pelus :( Nem szeretem ezt a márkát, én nem ajánlom. Hiába nem mozog a baba, azért a pocakméret nagyon sokat változik, ahogy emészt.


Nem vagyok jóba a szüleimmel. Mit tegyek?

Azt hiszem és erre, majdnem biztos választ is kaptam, hogy nem az az apukám akit gondolok. Sajnos a szüleim már kiskorom óta nem foglalkoznak velem. Annyi hogy ott lakhattam. Mindig próbáltam olyat tenni ami a kedvükre tesz pl. olyan edzésekre jártam amikre ók. Fociztam, kosaraztam, kéziztem, röplabdáztam, atletizáltam táncoltam, jó tanuló voltam és mégis mmiindig a tesóm volt jobb. Miért én tehetek err?l? Most már majdnem ott tartunk, hogy nem beszélünk egymással. faterommal lassan 2 éve anyuval, meg néha, havonta és ráadásul nem is lakom otthon kb 2 éve.(20éves vagyok). És nem tudom miért. Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Az, hogy a Fateroddal ( akkor nevezzük így ) nem vagy jóban, az egy dolog. De fogadj meg egy jó tanácsot! Ne hagyd, hogy Anyukáddal rossz kapcsolatban maradjatok! Felnõtt vagy már Te is, ülj le Anyukáddal (csak ketten), és beszéljétek meg, hogy mi az oka a nézeteltéréseknek, és próbáljátok ezeket megoldani. Mert Anya csak egy van....

Az, hogy a Fateroddal ( akkor nevezzük így ) nem vagy jóban, az egy dolog. De fogadj meg egy jó tanácsot! Ne hagyd, hogy Anyukáddal rossz kapcsolatban maradjatok! Felnõtt vagy már Te is, ülj le Anyukáddal (csak ketten), és beszéljétek meg, hogy mi az oka a nézeteltéréseknek, és próbáljátok ezeket megoldani. Mert Anya csak egy van....
Én ugyanilyen helyzetben vagyok a szüleimmel. :( Mamám mesélte, hogy mikor anyu megtudta, hogy lánya lesz; azaz én, nagyon nem akarta a terhességét velem. Végül is meglettem, viszont kb.12 éves koromig semmi, de semmi emlékem sincs anyuról, mert mindíg mamámmal voltam. Apuról sem sok, közben született egy öcsém, akivel mindkettõjük naon jól elvolt. Ez nekem iszonyat fájt, és a vége az lett, hogy 14 évesen elköltöztem. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy visszamenjek. Dolgoztam és dolgoztam látástól-mikulásig, közben teljesen megszakadt velük minden kapcsolat, azóta eltelt 8 év, s semmit nem tok róluk. De nem hagytam magam, saját vállalkozást indítottam be, s meg is mondtam a rokonaimnak, hogy ne is keressenek anyuék, mert már nincs szükségem rájuk. Szóval azt mondom neked, hogy SOSEM a gyereknek kell a szülõ után szaladni, hisz nem mi akartuk, hogy legyünk. Hagyd, ugyis az lesz, aminek lennie kell!!!!! FEL A FEJJEL!!!!
idézek egy Alvin számot: "Mindig tele a hûtõ, télen nagykabát Mert a lelkét is kidolgozta a jó anyád Érted csinálja, te vagy a két szeme fénye Öregkori napjának utolsó reménye Hogy mellette légy, ne fizess akkora árat" A lényeg az, hogy bármit is tesz, tett, még ha ellened is van, õk szeretnek téged, vagy így vagy úgy. És ha eljön az az idõ amikor már túl öregek lesznek ahhoz hogy egyedül oldják meg a problémáikat, és éljék az életüket te, és a testvéred lesztek az egyetlenek akikre számíthatnak. Mint ahogy te majd 80 évesen a tieidre. Nem számít mennyi bosszúságot okoz az élet velük, ha a családi viszony is lényegtelen, te szereted õket, és amíg ez így van nagy baj nem lehet. A keserûségre pedig mosoly legyen a válasz, a problémák megoldhatók.
Én mind a kettõjükkel leülnék beszélgetni. Ez olyan probléma amire csak õk tudják a választ. Kérj tõlük magyarázatot a viselkedésükre, most már elég idõs vagy ahhoz, hogy nem tudjanak kitérni a válasz elõl. Én biztos megkérdezném mi a fene bajuk van.
Igy van én a te helyedbe biztos leülnék velük megbeszélni a dolgokat, hogy mostmár mondják el.. és ne hagyd hogy kitérõ vagy olyan semmilyen választadjanak.. Sok sikert;)
HA EDDIG NEM TE VOLTÁL A KEDVENC SZERINTEM AKÁRMIT KÉRDEZHETSZ VAGY BESZÉLHETSZ EZ ÚGY SEM FOG VÁLTOZNI.TAPASZTALATBÓL TUDOM MERT NÁLUNK UGYANEZ A HELYZET.SZERINTEM EZT A SZÜLÕK SEM TUDJÁK, HOGY MÉRT CSINÁLJÁK.AZ A LÉNYEG HA NEKED LESZNEK MAJD GYEREKEID TE SOHASE KÖVESD EL EZT A HIBÁT.NE RÁJUK HASONLÍTSÁL, HANEM EGYFORMÁN SZERESD ÕKET

Nem vagyok jó a asztalos szakmában, mit lehet tenni?

Bútorasztalosként tanulok,és gondjaim vannak a szakmával. gyakorlaton sehogy sem akarnak össze illeszkedni a fogazások,illetve lötyög amikor össze illesztem.szeretek fával dolgozni,és asztalos lenni éppen ezért nem szeretnék iskolát/szakmát választani (mivel ipari iskolában tanulok) mit lehet tenni ez esetben,és ha valamelyik?töknek hasonló problémája volt,hogy sikerült felül kerekedni rajta? a válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Keress magadnak egy jó szakit, aki bevezet az asztalos szakma rejtelmeiben és fogásaiban. Hol laksz?

Keress magadnak egy jó szakit, aki bevezet az asztalos szakma rejtelmeiben és fogásaiban. Hol laksz?
Itt nincs lehetõség képet feltenni? Megmutatnám neked, hogy a férjem, aki asztalos volt, az milyen munkát tudott alkotni.
Nyugi! Én a fûrészelésnél csakis ék alakokat tudtam levágni a fából:D Aztán belejöttem és kitûnõen végeztem a sulit, majd technikum és egyetem! Lehet, hogy kacska kezed van hozzá, akkor nem fog menni a dolog, de ha szereted akkor az elméleti síkon szép eredményeket érhetsz el. De sok-sok gyakorlással nagyon szép eredményeket érhetsz el a gyakorlatban is!
A kérdező hozzászólása: Félre értés ne essék, szeretek fával dolgozni és szeretnék is a továbbiakban..belejönni is jó lenne csak azzal a dologgal kell számolnom hogy 1.mivel még ügyetlen vagyok hajlamos vagyok felidegesíteni magam rajta, 2.egy olyan iskola tanulója vagyok ami kimondottan..kiemelkedõ mint Ipari irányultság viszont, orbitálisan buta, drogos, alkoholista emberek vannak nálunk és sajnos az én osztályom sem marad ki ebbõl és csomószor ez megnehezíti a precíz munkát, a nyugodt fejjel való figyelmet, gondolkodást tehát ilyen kis hülyeségek már megtudnak gátolni ebben a célban.:\ és köszönöm a motiváló hozzászólást!:)

Fogheférítés esküvőre? Tudok olyat ami jó? Vagy csak a fogorvosi az igazán megbízható? Jó lenne olcsóbban megoldani.

10 éve dohányzom, ami eléégé meglátszik a fogaimon, pedig mosom rendszerese, jó kefével, jó fogkrémmel, mégsem fehér. Igaz, soha nem is volt, egyszer azt mondta az orvosom, hogy azért, mert gyerekkoromban sok antibiotikumot szedtem, attól lett stratból sárgásabb a színe. Na erre még 10 évnyi cigi meg kávé... A hétköznapokban annyira nem t?nik fel, de mikor próbáltam a hófehér ruhát teljesen el?tütt, nagyon csúnya. Szóval valami fehérítés nagyon kéne. De sok pénzem nincs rá. Nem tudok valami olcsóbb, jó megoldást, még ha nem is annyira tertós?

Abigél Többcélú Intézmény Nyíregyháza vagy Debrecen milyen átlaggal lehet oda bejutni? Jó iskola? Jó a közösség? Sokat kell tanulni?

ármilyen információ róla.. amilyen osztály érdekel: szakközépiskola részén 4+1 év - nyelvi el?készít?-kereskedelem-marketing vagy a gimnázium részén a dráma/kommunikáció osztály

Mennyire vagy jóba a munkatársaiddal?

Legjobb válasz: Viszonylag kis közösség,mindössze tízen dolgozunk együtt,egy ember kivételével mindenki mindenkivel jó,beszélgetõs a viszony,kettõvel pedig konkrétan barátok vagyunk,összejárunk.

Viszonylag kis közösség, mindössze tízen dolgozunk együtt, egy ember kivételével mindenki mindenkivel jó, beszélgetõs a viszony, kettõvel pedig konkrétan barátok vagyunk, összejárunk.
Én nagyon jóba vagyok velük, mindenkivel jól kijövök köztük 2 haverom is ott dolgozik azok közül egyik a gyerekkori barátnak minõsül. Mi 12 en vagyunk, nagyon jól megvagyunk ott, mindig hangulatosan telnek a napjaink. Az biztos hogy nem sok ilyen munkahely van.

Szerintetek ez milyen? Jó vagy már a duci kategória?

18L vagyok, 159cm, és 51 kg.

Legjobb válasz: Szerintem abszolút jó. Én 163 cm vagyok és jelen pillanatban 65 kg, és még mindig nem sorolom magam a duci kategóriába (okok, persze erõsen igyekszem leadni pár kilót, de olyan 55-57 körül szoktam általában lenni, az nekem a pont jó súlyom).

Szerintem abszolút jó. Én 163 cm vagyok és jelen pillanatban 65 kg, és még mindig nem sorolom magam a duci kategóriába (okok, persze erõsen igyekszem leadni pár kilót, de olyan 55-57 körül szoktam általában lenni, az nekem a pont jó súlyom).
Miért lennél duci?:S:S de most komolyan..felfedeztél 1 hurkát?-.- bocsi, de ha megnézed a BMI-t akkor nem tennél fel ilyen kérdés.. én is 159 cm vagyok, és 58 kg, én sme vagyok duci, de a legvékonyabb se.
Testtömegindex-ed alapján: Normál testúlyú vagy :) Ezt tartsd is meg! ;) index: 20.2 percentilis: 25-20 között :)
A kérdező hozzászólása: Pont most néztem meg, csak azért kérdezek ilyeneket, mert jóval vékonyabb voltam és most fura a váltás:D
nézz tükörbe. tetszel magadnak? ha igen akkor helyes, ha nem, akkor is max egy kis sport kell hogy formálódj ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!