Találatok a következő kifejezésre: Jó néven a lányok, ha (10 db)

Jó néven veszik a lányok, ha utcán próbálnak ismerkedni velük?

Olyasmire gondolok, ha várakoznak valahol, pl.:busznál, vonatra,akárhol és ott szólítják meg ?ket.

Legjobb válasz: Ez lányfüggõ. Nekem talán még tetszene is, ha valaki tényleg normálisan próbálna közeledni. Minden csak attól függ, hogy mennyire vagy tolakodó, és mondjuk, hogy a lánynak van-e kedve hozzá, avagy nincs. De elég sok dologtól függ ez, nem lehet rá egyértelmûen válaszolni.

Ez lányfüggõ. Nekem talán még tetszene is, ha valaki tényleg normálisan próbálna közeledni. Minden csak attól függ, hogy mennyire vagy tolakodó, és mondjuk, hogy a lánynak van-e kedve hozzá, avagy nincs. De elég sok dologtól függ ez, nem lehet rá egyértelmûen válaszolni.
nekem szoktak pasik beszólongatni buszon, vagy a megállóban, de ilyen bénán...h ó, azok a lábak, istenem..és sosem szólok vissza..de ha nem lenne barátom és vki odajönne dumcsizni és be is jönne, akkor azt lehet h értékelném...
Ez, sztem is attol függ, h hogyan probál meg ismerkedni a fiu.. mer pl. a beszologatások szerintem nagyon idegesitõek és arra én se válaszolok vissza sose.. de ha normálisan probál beszélgetni az ugy sztem oké..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Természetesen normális ismerkedésre gondoltam, nem beszólogatásra. Bár gondolom nem ez a legjobb módja az ismerkedésnek...

Szerintetek milyen ha olyan nevet adok a lányomnak, ami már van az apa családjában? Az unokatestvérét is ugy hívják mit mi szeretnénk adni a babának. Megsértődne, vagy nagyon nem jó az ilyen? Még nem meri megkérdezni tőle.

Legjobb válasz: Mi még csak elméleti szinten beszélünk babáról a párommal, de nekem nagyon tetszik az Ádám név. Viszont a párom öccse is Ádám, ráadásul ugye a vezetéknév is ugyanaz lenne. A párom azt mondta, hogy azért nem akarja ugyanazt a nevet adni, mert mi van ha az öccsének is majd egyszer fia születik és a saját nevét akarná neki adni? Akkor 3 ugyanolyan vezetéknevû Ádám lenne a családban? Én nagyon sajnálom, mert nagyon tetszik ez a név, de igaza van. Viszont, ha nem ugyanaz lenne a vezeténév, akkor biztosan nem lenne gond belõle.:)

Mi még csak elméleti szinten beszélünk babáról a párommal, de nekem nagyon tetszik az Ádám név. Viszont a párom öccse is Ádám, ráadásul ugye a vezetéknév is ugyanaz lenne. A párom azt mondta, hogy azért nem akarja ugyanazt a nevet adni, mert mi van ha az öccsének is majd egyszer fia születik és a saját nevét akarná neki adni? Akkor 3 ugyanolyan vezetéknevû Ádám lenne a családban? Én nagyon sajnálom, mert nagyon tetszik ez a név, de igaza van. Viszont, ha nem ugyanaz lenne a vezeténév, akkor biztosan nem lenne gond belõle.:)
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Akkor adhatnátok a Te vezetéknevedet is az Párod vezetékneve mellé. :) Már ha megtartottad.
Áááá az szóba sem jöhet!:D Nem láttam még olyat, aki ennyire büszke lett volna a vezetéknevére, mint a párom!:) Egyébként nem bánom, mert fiúnevek közül a Péter már eldöntött és ez mindkettõnknek elsõ helyen állt, csak nem tudom mi lesz, ha 2 fiúnk lesz.:) ) De ez még a jövõ zenéje és majd biztosan találunk másik nevet! Egyébként elárulnád, hogy milyen névrõl van szó nálatok?:)
Szia! Miért sértõdne meg...?:) Lehet h meglepõdne, hogy az õ neve tetszik nektek...de ezen nem fog megsértõdni...sõt, lehet h még büszke is lesz rá!:)
Szerintem nem számit koppintásnak . de illik megkérdezni ellenben ha elmondjátok hogy nektek ez a név tetszik sztem nem lesz kifogás sõt!
A kérdező hozzászólása: Anikó:) A Péter az jó olyan férfias.:) Igen a férfiak azok elég büszkék rá általában:) Az enyém is.Egyszer vicceltem vele hogy megtartom a nevemet és úgy kiakadt hogy csak na :)

Változhat Valaki 360 fokban, ha nincs a gyermeke a nevén? Vajon, ha ráiratom a lányát, akkor hosszabb időre ilyen jó fiú tud lenni vagy csak azért szeretné, hogy joga legyen a lánya felett? Megpróbáljam vagy elveszítem a lányunkat is?

Elválunk. Tudom, hogy már nagyon itt az ideje, de annyira nagyon szeretem, hogy nem bírok nélküle élni, még akkor sem, ha nagyon rossz mellette és sokszor kell sírnom, mert elegem van bel?le. Megpróbáltam randizni, de nem tudok másra ránézni se sajnos.

Legjobb válasz: Ha 360 fokban változott volna, akkor nem változott volna egyáltalán....

Ha 360 fokban változott volna, akkor nem változott volna egyáltalán....
Nem egészen értem a helyzetet, most csak a neve más a gyereknek, vagy papíron nem is õ az apja? Ha az utóbbi, akkor tökéletesen megértem a dühét.
A kérdező hozzászólása: Nem papíron, hanem testileg és lelkileg kellene válnunk. De ha elválok azzal a Kislányomat is megfosztom az Apjától, mert azt állítja, hogy többet nem fogja keresni sem a lányát és szerinte azért nem jár haza csak este késõn, mertha ránéz a lányára eszébe jut, hogy nem az Õ neve. Ezért inkább lassan haza sem jön? Ilyen létezhet??? Köszönöm, ha hozzászóltok.
Testileg lelkileg bántalmaza a fiad térj már észre szerinted a másik gyerekkel jól fog bánni. Egyáltalán hogy hagyod hogy verje a gyereked és még magad mellet is akkarod tartani...
Szia. Szerintem az, hogy ki nevén van a gyerek, igazából tökmindegy. Ha normális akarna lenni, akkor olyan mindegy, hogy mi a neve a gyereknek. Viszont attól, hogy a nevére iratod, még nem veszíted el a gyerekedet. Ha el is váltok, akkor is nálad marad a kicsi, hisz magyarországon a törvények az a nya mellett állnak. Ahoz, hogy hozzá kerüljön, neked vagy le kell róla mondanod, vagy olyan bûnt kell elkövetned, mint pl. gyilkosság, öngyilkosság. Ilyenekkel titulálnak ön és közveszélyesssé, egyébként nem veszik el tõled a gyereket, még akkor sem , ha õ sokkal jobb anyagi körülmények között tudná nevelni például. A saját véleményem meg az, hogy elválnék tõle, mert ha sokat sírsz miatta, azzal magadat is és a gyereket is tönkre teszed. Nem tudom hány éves vagy, de én 25 vagyok, van egy 1, 5 éves fiam és én is most válok, mert egy férfi sem ér annyit, hogy idegileg tönkre mennyek tõle és agyerek is.
Én pedig azt nem értem, hogy ha nem is vagytok összeházasodva, akkor hogyan válhattok? De ha itt csak arról van szó, hogy õ a nevére veszi a kislányodat, attól még nem veheti el tõled. Egyébként szerintem ettõl nem fog megváltozni (180 fokban, azaz éppen az ellenkezõjére).
utolsó vagyok, nyilván az apjától nem lenne jó megfosztani, pláne, hogy ahogy írtad, jó apja a lányodnak, gondolom, a lányod is kötõdik hozzá. Azt pedig ilyen esetben el kellene fogadni, hogy láthatáskor elviszi a kicsit, ehhez joga kellene, hogy legyen, már ha õ is fizeti a kötelezettségeit rendesen. Szerintem attól nem kell tartanod, hogy egyébként elveszi tõled a kislányod, ez nem így mûködik.
A kérdező hozzászólása: Igen, de nincsen még láthatás, mivel papíron nem az apja. Nem errõl az idõrõl beszélek, hanem arról a hosszabb idõrõl, amikor még nincsen gyermekelhelyezés és az apa jogosan tarthatja magánál a gyermeket. Mivel hivatalosan az ex férjem az apa papíron, de a válási papíron rajta foglaltattuk, hogy nem õ az apa és nincsen követelésem Vele szemben, így senki nem kötelezhetõ fizetni a lányunk után gyermek tartási díjat. Szerinted hogyan mûködik? Köszönöm, ha segítesz!!!
Attól, hogy nincs a nevén a gyerek, még simán követelheti válás esetén. Férfiak indíthatnak olyan eljárást, amiben DNS-teszttel kérik az apaság bizonyítását, és attól kezdve teljesen mindegy, kinek a nevére volt véve a gyerek. Az egy másik dolog, hogy ha csak nem teljesen alkalmatlan az anya a gyereknevelésre (pl. drogos), minimális az esélye, hogy az apa kapja a gyereket. Pláne ha magyar bíróságon váltok, nem hiszem, hogy a külföldi apának adnák a kislányt.


Lányok, ha megjegyzitek egy fiú nevét, az csak jó memóriára vall vagy jelentheti azt, hogy tetszik nektek a srác?

Csak furcsállom, hogy egyedül az én nevemet tduta magától a többieket kérdezte hol vannak. Vagy túl sokat képzelek beele dologba, lehet csak véletlen az egész?

Legjobb válasz: ne álmodozz

ne álmodozz
ha csak a te nevedet tudja, az nem jó memória :D de amúgy ettõl függetlenül nem jó, ha TÚL sokat képzelsz a dologba, az viszont biztos, hogy valamivel felkeltetted az érdeklõdését.
hát én igyekszem megjegyezni az emberek, nevét, nem szeretnék bunkónak látszani. tényleg ne álmodozz.
nem túl jó a memóriája :) ) tényleg furcsa de ugyanakkor lehet véletlen is....

A 20 körüli lányok jó néven veszik ha valaki csak úgy meghívja őket valamire?

Akár csak úgy beszélgetni kicsit?

Legjobb válasz: Basszus, attól függ ki, miként, mire akar meghívni, ismerem-e egyáltalán.... Egy ismeretlennel nem szívesen beszélgetnék CSAK ÚGY.

Basszus, attól függ ki, miként, mire akar meghívni, ismerem-e egyáltalán.... Egy ismeretlennel nem szívesen beszélgetnék CSAK ÚGY.
Mindez attól függ h hogyan csinálod a dolgot, lehet egyébként szimpátia kérdése is, de pl az hogy szimpatikus vagy e egy lánynak, az nagymértékben Tõled függ! Én nem birom az olyan pasikat(pedig én is pasi vagyok)akik odamennek egy lányhoz és megkérdik h meg e hivhatják öt egy piára.SZÁNALMAS!!Vagyis leforditva: Szia, szeretnélek meghivni h lásd milyen rendes vagyok és talán a pia mellett meg is foglak tudni gyözni h milyen f'sza csávó vagyok, mert probálok neked megfelelni h aztán ágyba vihesselek" Nos a végeredmény: a lány lelép egy ingyen piával! Plána ha még mocsár részegen is megy oda a csávó.Pfff. :S És igaza van a lánynak, mert kinek kell egy ilyen srác?Azzal h pl részegen megy oda, már le is vonta a következtetéseket a lány h neked innod kell ahhoz h legyen önbizalmad, egy hamis önbizalmad.Ha meg normálisan mész oda, akkor figyeélj a megjelenésedre és a mozgásodra is!Nem vicc!Tudod mennyi dolgot kell figyelned magadon?Egy nõ km-rõl kiszurja ha valami nincs rendben benned.Tudod a legkisebb dolgokrol is árulkodik a testbeszéded és nõk pedig legalább 10-szerjobban olvasnak a testbeszédbõl, mint a férfiak! Pl.a cipõdrõl, már rengeteg dolgot megállapitanak rólad, messzirõl, mikor te még csak oda sem értél a lányhoz! Lehet venni nekik valamit, de inkább csak akkor amikormár kialakult köztetek egy bizalom egy vonzodás, amit persze nem a BMW kulcsoddal fogsz elérni.Soha ne vágj fel semmivel! Beszélgessetek csak nyugodtan, egyébként az is egy jo dolog, legalább ismerkedsz, szoktatod magad a nõi társasághoz, meg jol is érzitek magatokat.Én például világ életemben többet voltam lányok társaságában mint a fiukéban.És örülök is neki! Ja és ne feledd h a nõk ÉRZELMI lények, soha ne probáld megközeliteni õket logikusan, és lehetõleg ne a turbo dizeles autod teljesitményérõl beszélj neki! Egyébként meg ha jol csinálod ne fogják rossz néven venni, de vigyázz h jol csináld a dolgokat és ne azt mondja a lány magában vagy a bnõinek h: na nézzétek megint egy igazi luzer srác , a többiek közül. Egyébként dijazom azt h csak ugy beszélgetsz velük, nem muszáj mindig azzal a céllal odamenni h most:na ezt a lányt muszáj felszednem! Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: 17:14 : Nem feltétlenül barátnõt szeretnék, csak beszélgetni ismerkedni.
A kérdező hozzászólása: 17:03 : Hogy jelzed ha nem szimpatikus?
Nem ér semmit, ha bejössz a csajnak nem kell pia, ha meg nem tetszel neki akkor pedig akkorsem fogsz ha veszel neki vmit.
örülnék neki persze, ha szimpatikus az illetõ :) 21L
Nem igazán. Fõleg, ha még nyomul is az illetõ.
Az attól függ, ha tetszik a fiú akkor nagyon örülök, ha nem akkor is elbeszélgetek vele, csak jelzem, hogy többet nem szeretnék.
Csak akkor ha kedvesnek tûnik és nem nyomul.. :)
Én az ilyennek mindig örülök :D

A lányok, nők szeretik, ha érdeklődnek náluk, kíváncsiak a napjukra, hogy érzik magukat? Ilyen kérdéseket jó néven vesznek?

Legjobb válasz: Hát jól esik. De inkább maga a törõdés nem is a kérdés. Én pl fél karom odaadnám ha a párom érdeklõdne irántam hétköznapokon is (hétvégén mindig találkozunk és együtt vagyunk de hétköznap semmi...)

Hát jól esik. De inkább maga a törõdés nem is a kérdés. Én pl fél karom odaadnám ha a párom érdeklõdne irántam hétköznapokon is (hétvégén mindig találkozunk és együtt vagyunk de hétköznap semmi...)
Ha nem kérdezget ilyeneket, úgy érzem nem is avygok fontos neki. Kb egy olyan fiúval jártam, akit nem érdekelt mit csináltam az nap, miket szeretek, mi a hobbim, rekord gyorsasággal szakítottam vele.

Ha lányom lesz akkor a Niki (nem Nikolett! ) nevet szeretnénk neki adni. Utána néztem és anyakönyvezhetõ így a név. Szerintetek jó lesz így, vagy inkább legyen Nikolett?

Legjobb válasz: Mert nem csak ketten fogjátok nevén szólítani, hanem vagy még 300-500 ember. És mert nem csak belõletek fog állni a világa, hanem egyszer ki fog repülni a családi fészekbõl, és felnõttként nem biztos hogy azt akarja hogy becézgessék. Életet te adsz neki, de személyiséget nem.

Mert nem csak ketten fogjátok nevén szólítani, hanem vagy még 300-500 ember. És mert nem csak belõletek fog állni a világa, hanem egyszer ki fog repülni a családi fészekbõl, és felnõttként nem biztos hogy azt akarja hogy becézgessék. Életet te adsz neki, de személyiséget nem.
Ja, hat épp Mokuskanak/Cicanak/Cukorborsonak is hivhatod, de attól még nem kell Szabó Cukorborsónak anyakonyveztetni.....
A hülye, haszontalan kérdésekbõl és kötekedõ kérdezõkbõl nem kérek! A kérdésedben szerepelt a "szerintetek". Magyarán szubjektív véleményekre voltál kíváncsi. Fogadd el õket! Becenevet keresztnévként adni nevetséges.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy hányan fogják Nikolettnek hívni, mert azt hiszik, hogy ez a neve..
Nem csak ti lesztek neki a világon basszus... Lesznek emberek akikkel magázódni fog, hogy néz már ki, hogy õk is Nikinek hívják...
Én úgy vagyok ezekkel a becézett névadásokkal (Nikolett helyett Niki, Anna helyett Panka, Mária helyett Mici) hogy nem tudhatod hogy merre viszi a sorsa. Ha mondjuk egy komoly üzletasszony lesz, akkor nem mutat jól egy tárgyaláson ha egy becenevet fûz a vezetékneve után. De egy egyetemi tanárnak sem.
Már most sajnálom szegény lányt, hogy ilyen hülye szülei vannak.
Borzasztó, amikor becenevet adnak keresztnevkent egy gyereknek.
Utolsó! Ha semmi nem jó akkor minek kérdezel??
Azt hiszem, te írtad nekem is, hogy lehet Nikinek is anyakövnyveztetni, mikor kérdeztem, hogy Nikolett vagy Veronika legyen. Nekem egyáltalán nem tetszik így, ez egy becevév, folyton kérdeznék, hogy jó, de Nikolett vagy Nikol, vagy Nikoletta vagy mi. Szóval szerintem semmiképp, pedig nekem is ez a bajom, hogy a Niki nagyon tetszik, de a Nikolett nem annyira, de ez van.
Nagyon kifogtok cseszni a gyerekkel... Felnõtt korába ha nem akarja hogy hülyének nézzék mindig hozzá kell tennie a bemutatkozáskor hogy nem õ az idióta, hanem a szülei akik így nevezték el... Ráadásul MINDENKI Nikolettnek fogja nézni... Üdv: egy Nikolett és valószínûleg anyámékat baltával kergetném ha Nikiként anyakönyveztek volna..
Egyszerûen tipikus proli a kérdezõ, és nem gobdol bele, hogy a lánya akár más közegbe is kerülhet élete során, mint ahol felnõ.
Ismerõsöm mesélte, hogy a barátnõje kislánya Andi. Csak így. Az se jobb. Szerintem legyen egy normális neve, akkor is, ha mindenki Nikinek hívja majd.
Én is azt hinném, hogy nem tisztel annyira, hogy bemutatkozásnál a teljes nevét mondja ki.
A munkahelyemen van egy doktornõ akit ennek ellenére nem Nikolettnek hanem Nikinek hívnak a kollégái.
Ó persze, megváltoztathatja. Aztán majd milyen égõ lesz amikor mindenhova, ahol születési nevet is kérnek beírja, hogy Niki. Szánalmas. :D
most biztos azt hiszed, hogy több mint 30 ember összefogott ellened, pedig inkább a lányodért fogtunk össze :D hogy ne kerüljön majd kínos helyzetekbe :) neked is az õ érdekeit kellene szem elõtt tartanod.
Szerintem ez meg ismét egy hülye kamukérdés. Ugyan már, senki nem ad azért ilyen nevet a gyerekének, mert "úgy is így fogják szólítani". Ez nem indok. Én is Panni vagyok minden közegben, de hivatalosan Anna. És pont azért, hogy pl. egy állásinterjún ne nézzenek hülyének. És ezzel a szüleim tisztában is voltak még a születésem elõtt. Úgyhogy ez úgy fake ahogy van.
Valamelyik évben kérvényezték, hogy a Kavics neved adhassák utónévként... Hova süllyed még ez a világ...
Utolsó, én ismerek Kavicsot ...
Szerintem is kamu! :D Ez tényleg hülye egy indok, szülõ így nem gondolkodik.
Már miért lenne kamu a kérdés? Csak azért, mert elképzelhetetlennek tartjátok, hogy valaki Nikinek anyakönyvezze a gyerekét, a kérdés kamunak van beállítva? Minek kérdezne ilyet akárki is ha nem gondolja komolyan? Mert vicces?! Hülyeség! Ennek ellenére tényleg nagyon nagy kiszúrás lenne a lányoddal, ha Nikinek anyakönyveznék a válaszokban lévõ okok miatt. Rengeteg kellemetlen helyzetet szülhet, ha nem Nikolett, csak simán Niki lesz. Ne szúrjatok ki vele!
A Nikolett az 1980-as évek tipikus, fantáziátlan, elcsépelt keresztneve. Az én kortársaim közül minden osztályban volt belõle kb 6. Így önmagában adva is rossz választás, de becenévként meg egyszerûen semmilyen: mint amikor a macskát Korminak meg Cirmosnak nevezed el.
"Már miért lenne kamu a kérdés? Csak azért, mert elképzelhetetlennek tartjátok, hogy valaki Nikinek anyakönyvezze a gyerekét, a kérdés kamunak van beállítva? Minek kérdezne ilyet akárki is ha nem gondolja komolyan? Mert vicces?! Hülyeség!" Azért gondolom így, mert a kéredzõ azt az indokot hozta fel a név mellett, hogy úgy is így fogják szólítani. Mint mondtam, ez hülyeség, nem indok. Ettõl még egy szülõ sem fogja becenévre anyakönyvezni a nevét. Más észérve nincs a név mellett, és ha komolyan gondolná, akkor már rég belátta volna, hogy hülyeségre készül. És igen, sok a hülye, aki csak unalomból beír valami majomságot, és abszolút nem gondolja komolyan. Szerinted az komoly, hogy valakit a férje nem enged el egyedül a boltba, csak akkor ha õ viszi kocsival? Leírja, hogy nincs nekik mit zabálni, de azért kocsival viszi a férje a boltba minden nap, és persze netre, benzinre futja. Ugyan már, ez mind kamu. Ha egy picit figyelsz, a válaszokra adott reakcióból (sokszor nem is reagálnak a válaszokra, csak írják a saját hülyeségeiket a nagyvilágba) simán ki lehet szûrni, hogy kamuzik e, vagy sem az illetõ, de sokszor már a kérdés alatti szöveg is elég hozzá.
Késõbb meg állásinterjûn már ott elfogja magát ásni a fõnöknél, hogy azt hiszi, hogy még bemutatkozni sem tud normálisan...
én Nikoleta vagyok, mindenki Nikinek hivott még el nem kezdtem dolgozni. Nem vagyok semmilyen nagykutya egy hatalmas cégnél, de a fönökömmel magázodunk. Semmi baj nincs azzal, ha a hivatalos papirokra 4 betüvel többet kell irnia. Szerintem tényleg gondolkodj, h a gyermeked nem csak kisbaba lesz, de aztán ovis, iskolás, remélhetöleg dolgozo felnött, anya, nagymama...
A kérdező hozzászólása: Majd megszokják az emberek és kész! Jobb mint a Lili vagy a Hanna.
Te kérdeztél akkor minek tetted fel a kérdést, ha nem érdekel az emberek véleménye?
akkor minek kérdezted, ha már el van döntve szerencsétlen poronty neve?:-)
szerencsére a névváltoztatás manapság már csak pénz kérdése, szóval ha elmúlt a lányotok 18 és nincs kibékülve a nevével, akkor meg tudja változtatni :) Nikolett a helyes, a Niki a Nikolett becézése. Szóval az elsõt kellene anyakönyveztetni.
Felõlem olyan nevet adtok a leendõ gyermeketeknek amilyet akartok:) de mivel véleményt kértél leírom: az ilyen érdekesebb nevekkel kapcsolatban nem csak a Niki hanem a Málna Napsugár Panka vagy még sorolhatnám egy kislánynak még nagyon aranyos nevek ezek de az a gyermek egyszer felnõ és felnõttként hatással lesz a neve az életére bele kell abba gondolni hogy mi lesz ha vetetõ beosztásban lesz hogy hangzik majd egy komoly üzletasszonytól amikor bemutatkozik... nektek örökre a kicsi lányotok lesz 40 évesen is de másoknak nem:)
Készülj fel rá, hogy hivatalos helyeken mindenhol félre fogják írni, duplakörös lesz a lányod bürokráciája, egész életében. Azért tudom, mert én Zsuzsának lettem anyakönyvezve, Zsuzsanna helyett.
14éves fiú vagyok és azt mondom ha nem akartok nikolettet akkor legyen Nikol. 50 évesen pl ha vezérigazgató , zenész, orvos lesz akkor elég érdekesen néznek majd rá .
Miért gondolod különbnek a Niki nevet, mint a Lilit vagy Hannát??
És ha fiú lesz, akkor Petike lesz?
Majd akkor legyél ilyen biztos magadban amikor huszadszorra röhögik ki az emberek a gyerekedet a neve miatt. Komolyan megalázó helyzeteket kívánsz neki? Akkor hajrá.
végül is 18 éves kora után megváltoztathatja ha akarja:) (még elõtte is ha a szülõ kérvényezi)
az ilyenek miert szülnek gyereket? miert olyan nehéz nkolettet adni neki ? adjatok mar neki valami normális nevet, kiba sztok vele egy életre... Niki ... istenem... kreatív mondhatom. de ha ennyire hülyék vagytok akkor hajrá, majd egy 15 év múlva kérdezzetek meg azt a gyereket mit szól hozzá
Miért röhögnék ki? Nem mindenki olyan primitív mint amilyen ti vagytok! Szerintem a Niki aranyos név. Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy valami "nagykutya" lesz valamilyen cégnél.
szólíthatjátok Nikinek attól még ha Nikolett lesz...
Szerintem a Niki sokkal jobb név mint a Milka, Mása, Tea, Vanilla és társai. http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/osszesnoi.pdf
A kérdező hozzászólása: Mi úgy vagyunk vele, hogy minek legyen Nikolett mikor úgyis Nikinek fogjuk hívni?

Mire jó ha apuka a születendő lányának egy ex nevét adta anyuka tudta nélkül?

A kislány anyja nem is sejti, hogy volt ilyen vagy bármilyen ex a férfi életében. Azzal a nővel komolyan gondolta régen de ő visszakozott s elhagyta a férfit. Ti mit éreznétek? következmények?

Legjobb válasz: Ha normális a házasság, és amúgy minden rendben, pont letojnám, hogy volt ilyen nevû exe is. Gondolom azt meg tudja, hogy más nõ is volt már az életében :)

Ha normális a házasság, és amúgy minden rendben, pont letojnám, hogy volt ilyen nevû exe is. Gondolom azt meg tudja, hogy más nõ is volt már az életében :)
Ha szép az a név, akkor nem érdekelne.
Szerintem kár ilyenért balhézni. Semmi közük egymáshoz, nyilván a férfi nem azért adta azt a nevet a kislányának, mert az ex nõje járt a fejében, ez valószínûleg egy teljesen véletlen.
A párom exe Katalin. Szerintem ez a legszebb nõi név. És nem érdekel, hogy azt a pénzéshes szajhát is úgy hívták.
és? Szerinted mostantólezt a nevet ki sem ejtheti a száján? És ha az anyját is úgy hívják, vagy ilyen nevû lánygyermekrõl álmodozott kiskora óta? tehát engem nem érdekelne, ha nekem is tetszika név. Mindenki kereshet magának komplexusokat....
Itt csak az a bibi, hogy az anyuka tudta nélkül az apuka nem tud a gyerekének nevet adni.Ugyanis nem az apuka szül, hanem az anyuka, és már a szülõágyon, vajúdás közben is mindig megkérdezik, hogy hogy fogják hívni a kicsit.Az anyuka már kész névvel van ott, vagy ha apás szülés akkor már régen megbeszélték a nevet. De egyébként ha szép név, akkor engem nem érdekel hogy hány exét hívták így.A múltat nem firtatom.Én a jelenben élek.
Nálunk még a gyerek születése elõtt ki volt választva a név.Mivel meglepit akartunk, nem érdeklõdtünk a neme iránt, fiú és lány névvel felszerelkezve mentem szûlni!Bár ha az én párom az exe nevét akarta volna a gyerekünknek, szimplán elküldtem volna a fenébe!:-D
Szerintem arra gondll, hogy apuka nem mondta, hogy az exet igy hivtak akivel komolyan gondolta.
ma 22:58 Komolyan nem tudom mit akarsz azzal, hogy kihangsúlyozod a "régen" szót. Minden ilyen eset a múltban játszódik. Ha tényleg lezárta magában a dolgot, akkor hogy fordulhat elõ egész "véletlen", hogy a beteljesületlen szermének nevét adja gyerekének??? Azt állítani, hogy ezen a szinten túl kombinálom a dolgokat, na az egy ordas nagy naivság. Részemrõl vita lezárva, mert elkezdtünk körbe futkosni a nagy büdös semmi körül.
Részemrõl is lezárva, mert felesleges vitatkozni azon, amit nem tudunk megkérdezni. A paranoiás képzeteidrõl pedig végképp nincs mit beszélni. Te többet látsz a sztoriba, mint, ami benne van, hogy naív vagyok, lehet.Még mindig jobb, mint olyan dologba is rosszindulatot látni, ami valóban véletlen.
"...Azzal a nõvel komolyan gondolta RÉGEN de õ visszakozott s elhagyta a férfit..." Ezt csak az érti félre, aki félre akarja, vagyis te.Régen lehet, hogy összetörték a szívét, de ebbõl nem következik automatikusan, hogy még ma is utána vágyakozik. Te szeretnéd ezt látni és a keresztnév mögött az elfolytott érzelmeket, de én nem lennék ilyen paranoiás. Az életben pedig vagy érzed, hogy mûködik a házasságod és szeretnek vagy gyanakodsz, jeleket keresel és kombinálsz.Én az elõbbit élem, te az utóbbit.
"...A feltett kérdésben én nem látok semmit, ami arra utalt volna, hogy a férj ne zárta volna le a kapcsolatot...." Ez elég egyértelmû: "...Azzal a nõvel komolyan gondolta régen de õ visszakozott s elhagyta a férfit..." Az egy más kérdést lehet, hogy a kérdezõ ezen megállapítása mennyire helyes, de ezt TE nem tudhatod. Lehet, hogy a kérdezõ a régi ex barátnõje volt, vagy rokona és így elsõ kézbõl tudja az igazat. Ezt nem a te dolgod eldönteni. Lényeg az, hogy nem ez volt a kérdés most meg már megy a mellé magyarázás.
"...szerintem a bizalom hiánya okozza a válások többségét..." Amúgy ez egy ritka ócska szöveg. :-) Ponyvából loptad? Szerintem a válások többségét a szexre lehet visszavezetni, így vagy úgy, de ez egy jó szöveg amit a gyanakvó asszonynak lenyomhat a tilosban járó férj. Férfi ember, amúgy nem eszi meg ezt a szöveget.
"...46/N 25 éve boldog házas..." Elve nem megyek bele olyan gázos kapcsolatba, ahol a gyanú fennáll. Az én hazásságában nem voltak negatív elõjelek, szóval kösz jól vagyunk, nem gyanakvással töltöm minden napomat, de vak se vagyok.
"...Hogy választod szét a két esetet?..." Gyakorlatban nehéz, bár az esetek egy részében nem lehetetlen. Eset függõ, de ez nem számít itt volt egy konkrét kérdés egy konkrét szituációra és erre jöttek az okosságok. A másik lezárt esetre (ami itt nem volt kérdés) már írtam, hogy az nem játszik.
A kérdező hozzászólása: Hú, micsoda vitába torkolt a kérdés. Mint írtam, ez egy film volt. De az elvi kérdések nagyon jó vitakört inditott, köszönöm a válaszokat! :)
Én azért örülnék, ha a párom megtisztelne vele, hogy rengeteg név közül, nem pont egy régi nagy szerelme nevét akarná adni, mert lehet szépíteni, akkor is rá asszociál, tulajdonságokat kombinál a névhez.
Engem nem zavarna, mert onnantól nem az exe jutna eszébe, valahányszor meghallja, teszemazt, a Zsófi nevet, hanem onnantól a lányára gondolna róla :) Azt meg, hogy lezárta-e már magában a kapcsolatot, millió apró jelbõl lehet látni, ha nem, akkor össze se jönnék vele. (Árulkodó pl. az, hogy mennyi ideje volt egyedül a Zsófi után, mielõtt velem találkozott.)
Ja, és egyébként a film egy elég romanticizált verziója Jane életének. Tom Lefroy elsõ lányát valóban Jane-nek hívták, de ez igen gyakori név volt akkoriban és az anyósát is így hívták, szóval valószínûbb, hogy a gyermek az anyai nagymamáról kapta a nevét (ami szintén gyakori szokás volt). A wikipédia szerint Tom elsõ fia Tom apjáról kapta a nevét, a második lány meg Tom anyjáról, vagyis hagyomány volt náluk a családon belüli névöröklés.
Sajnos az élet produkál ennél cifrábbat is... Sógornõm terhessége idején a férje azt mondta, ha a kicsi lány, legyen Edina. 3 év múlva bukott ki, hogy már a terhesség idején is volt egy szeretõje, akit véletlenül éppen Edinának hívtak, és akiért késõbb el is hagyta a sógornõmet. (Szerencsére a baba fiú lett.)
Na most eszembe jutott ez a régi téma, miszerint amint itt a pontozás is mutatja, hogy az emberek többsége milyen rossz emberismerõ. (és még büszke is rá) Volt ez a soproni eset amikor három diák gyilkolt hidegvérrel elõre eltervezve és azzal van tele a sajtó, hogy az ismerõsök le vannak, döbbenve, mert "nem gondolták volna", meg "milyen jóra való emberek voltak". Na ilyen nincs! A kriminál-pszichológus is meg mondta ez egy hosszú folyamat volt, több lépésben. Csak hát az emberek többsége túl vak ahhoz, hogy a ordító jeleket is észrevegye és komolyan hisz benne - ami nem igaz - hogy ez csak úgy egyszer csak megtörtént. Boldogok a lelki szegények...
"A kislány anyja nem is sejti, hogy volt ilyen vagy bármilyen ex a férfi életében. Azzal a nõvel komolyan gondolta régen de õ visszakozott s elhagyta a férfit. Ti mit éreznétek? következmények?" Ha nem is tudok róla, hogy ez egy ex neve, hogyan is érezhetnék evvel kapcsolatban bármit is?:-o :D
Valamiért csak az anyukával van a pasi.
Nekem a "Valami" kevés egy párkapcsolatban. Pl az is "valami" ha nem volt jobb vagy éppen most nincs más.
kedves elõzõ, szerintem a bizalom hiánya okozza a válások többségét. És te nem olvannak tûnsz aki bízna a párjában. Szerintem nem vagyunk naivak, csak nem keresünk ott is problémát ahol nincs. ( 46/N 25 éve boldog házas)
Hogy választod szét a két esetet? Gondolom úgy, hogy az ácsingozós esetben több jel is azt mutatja ez még nincs lezárva.Ha valaki a jelek ellenére bevállalja, hogy feleségül megy az illetõhöz és szül, az az õ hülyesége és a legkisebb gondja a gyerek neve lesz. A másik esetben pedig mindegy, hogy hányadik ex nevét kapta a gyerek, az a kapcsolat már egyik félnek sem jelent semmit, a név pedig lehet szép hangzású és passzolhat a vezetéknévhez.Az ex keresztneve nem teheti tönkre a jól mûködõ házasságot.Úgyhogy én nem látok kivetni valót ebben, talán, mert tudom, hogy nincs mitõl félnem.
Azért engem megdöbbent az a tömeges naivság itt, hogy ha valaki egy beteljesületlen nagy szerelem exérõl nevezi el saját gyermekét (egészen "véletlen"), akkor ezt a többség egy cseppentsem találja aggályosnak. Bár igaz ez mindjárt magyarázza is, hogy miért olyan magas a válások száma.
A kérdező hozzászólása: Anya belement, hogy apuka válasszon nevet így érvényesült az akarata a pasinak.
Jaj én eleve sajnálom az ilyen házasságokat is amikor valamelyik fél a "ha már nem volt jobb te kellesz" szerepet tölti be. Sajnos ebbõl nincs gyógyulás és idõvel csak rosszabb lesz, mert a sóvárgó fél idealizálja az évek múlásával az exet. Amúgy nálunk volt ilyen, hogy nagypapám az (lány)unoka születésénél egy olyan nevet javasolt, ami egy régi szeretõjének a neve volt. Miután 1 nap múlva nagymamám megtudta bement a hivatalba és lecserélte a nevet. Elvileg ilyet nem lehet, de megcsinálta. :)
Lehet lepontozni, de ha nagy szerelem volt, akkor engem zavarna. Exxel összefutnánk és a lányomat úgy hívják, mint õt.Na ennyire nem alázkodnék meg.Ennyi lehet a férjben is, ha ennyire nem tud felejteni, miért hozz össze gyereket.
Tulajdonképpen TE ki vagy ebben a történetben? Mert nem az anya, és nem valószinü, hogy az ex. Inkább valami "barátnö", aki össze akarja öket ugrasztani... Az, hogy volt egy ex, akivel komolyan gondolta annak idején az apa, most már lényegtelen. A név meg tetszhet az apukának az extöl függetlenül is. A legjobb, ha TE kimaradsz ebböl, és nem akarsz bekeverni.
Az én férjem kedvenc fiu neve a Levente volt és tudta, hogy az exemet is úgy hívták mégis õ akarta a fiunknak. Nimcs ebben semmi.
Lehet, hogy te vagy az ex, aki még nem tette túl magát a pasin? Lemondta az esküvõt, de azóta 100x megbánta, és nem tudja magát túltenni, hogy a pasinak sikerült újra boldognak lennie. Persze ez csak egy feltételezés :( Minden esetre ebbe senki külsõsnek nem szabad beleavatkozni.
Ez csak annak okoz gondot, aki nem biztos a kapcsolatában.Nem lehet azt a nevet adni, ki kell dobni mindent, amit tõle kapott stb. Ha valaki nem biztos benne, hogy a párja túl van-e az exén az minek megy hozzá és miért szül neki gyereket? Ha pedig úgy gondolja, hogy azt a kapcsolatot a párja tényleg lezárta, akkor miért feltételez rosszat és hátsó szándékot egy szimpla keresztnévbõl?
A párom exét úgy hívták mint a lányunkat hívják. Õk baromira régen voltak, lehettek volna, én vagyok, a csajosom meg nagyon is Nócis, így ezen egy percig se agyaltam, hogy hûûû.
Én biztos vagyok a kapcsolatomban, csak van egy olyanom, hogy büszkeség, amiért amúgy imád a párom..
Nekem volt egy "nagy szerelmem". Amikor elkezdtünk beszélni a gyerek nevérõl, férjem felvetette az õ nevét. Akkor elmondtam, hogy azt a bizonyos akkori nagy Õt így hívták (biztos mondtam korábban is a nevét, de ezek szerint nem emlékezett). Beszéltünk más névrõl is, de egyik sem tetszett egyikünknek sem ennyire, szóval ez maradt - volna, ha fiú lett volna :-)) De ha lesz egy fiúnk, így fogják hívni. Nem akarok semmit az exemtõl, lezártam a múltam.
Lánykoromban megfogadtam, hogyha egyszer lesz egy lányom akkor Melinda nevet adom neki. Amikor megismertem a férjemet, elmesélte hogy élete elsõ nagy szerelmét Melindának hívták.Na bumm. Én régóta szerettem ezt a nevet, és azt, hogy a férjem engem vett feleségül, tõlem született lánya, és mindkettõnket a tenyerén hordoz, nem változott meg a névválasztásom.A lányunkat Melindának hívják.A férjem imádja, és hol van már az elsõ szerelem?? Sehol, ahogy az én elsõ szerelmem sincs sehol..Nem szabad a múlton rágódni, mert nem az számít hogy ki vagy mi volt régen..A jelen a fontos.
Na jó azért azt válasszuk szét, hogy valaki véletlenen egy olyan névbe fut bele, ami egy ex neve volt, de lezárt kapcsolat, attól az esettõl, amikor valakit kiraktak egy kapcsolatból és ácsingózik vissza, de nem rajta múlik. Ez utóbbi esetben elég beszédes ha lánya nevének exbarátnõje nevét válassza. ha probléma van egy kapcsolatban arra MINDIG vannak elõ jelek. Ez is egy ilyen. Csak sokan homokba dugják a fejüket, aztán ha baj van akkor panaszkodnak, hogy "hát nem is gondoltam volna...".
és azt honnan tudnánk, hogy az exbarátnõnevét adta-e, vagy már régen tetszik neki a név és nem is jutott eszébe az ex? Csak most egy kombináló unatkozó hölgyemény összekombinálja. Egy normális apa se adja alányának egy szerelme nevét. A szerelme neve mást jelent neki, mit amit a lánya iránt érez.
"...Egy normális apa se adja alányának egy szerelme nevét. A szerelme neve mást jelent neki, mit amit a lánya iránt érez..." Már miért olyan elképzelhetetlen? Amúgy régebben itt a GYIK-on is volt olyan történet leírva, hogy egy tönkrement házasság után kiderült, hogy a feleség a sóvárgott ex nevét adta a fiának. Szülés után x évvel egy közösségi oldalon összefutottak és kitalálták, hogy tulajdonképpen még kölcsönös az érzés, az asszony pattant is gondolkodás nélkül. Szerencsésebb esetben, ez azért nem valósul meg, mert az ex már valóban nem akar semmit a sóvárgó féltõl.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszönöm a válaszokat, jó volt több nézõpontból látni a dolgot. Most már itt a megfejtés a mifenének ez a kérdés: Ma volt a Jane Austen magánélete aminek vége ezzel zárult. Ex bemutatta neki a 16 éves Jane nevû lányát. Szerintem szerette nagyon s az emlékére lett a kislány is Jane. Mikor elõször láttam már x éve akkor még baromira dühös voltam miért nem maradt a pasi is hû szingli vagy próbált volna meg pénzkeresés után rátalálni Janere. De ahoz túl nyomi volt, a szereplõk meg nem voltak túlontúl öregebbé változtatva szóval 1-1, 5 évre a sikertelen szöktetés után már el is vett mást. :(
A kérdező hozzászólása: Nagy szerelem volt, majdnem össze is házasodtak, de a lány lemondta.

Ha eddig az összes lány megmondta a nevét akit az utcán leszólítottam az jó jel?

Mondjuk nem voltak sokan, olyan 5 körül :) De ez az utóbbi 1-2 hónapban

Legjobb válasz: Ennyitõl ne szállj el magadtól.

Ennyitõl ne szállj el magadtól.
Legalább a valódi nevüket adták meg? Az sem mindegy...
Nem feltétlenül... Már bocsi, de nekem is volt olyan hogy egy huszonéves srác leszólított, de én annyira meglepõdtem/beijedtem hogy valszeg azóta is azt hiszi egy Anett nevû csajjal találkozott ://
Miért szólítottad le öket? :D
legalább a kérdezõ lemerte szólítani õket
A kérdező hozzászólása: hmm elmúlt, már nem akarom tudni
Ne akard tudni! :)
A kérdező hozzászólása: aww köszi :D az mi egyébként? :O
Igazi PUA mester vagy!!!!!!44 X'D
A kérdező hozzászólása: Igen a valódi nevüket adták meg láttam õket fészen, de lényegtelen, csak azt kérdem számít-e óder nicht. Ezek szerint nem, hálás köszönet pajtik.
Face-s beszélgetésekre jók lesznek, többet ne várj, ennyire még én is képes vagyok.
Ügyi vagy kérdezõ, tapsi tapsi tapsi:) )))

Szerintetek hol érdemes körülnéznem ha ketreccel együtt szeretném egy cocát? Már van egy lány malackám Ö 1, 5 éves és Zizi a neve mellé szeretnék barátnőt. Hogy ne legyen egyedül de kicsi ketrecem van két malacnak ezért lenne jó ha ketreccel lenne?

Legjobb válasz: Én malacot tenyésztõtõl vennék, ketrecnek meg utánanéznék neten, valami használt ketrec biztos van feleannyiért, mint állatkereskedésben... Ott ha jól tudom 10esnél kezdõdnek a kétmalacos méretek...

Én malacot tenyésztõtõl vennék, ketrecnek meg utánanéznék neten, valami használt ketrec biztos van feleannyiért, mint állatkereskedésben... Ott ha jól tudom 10esnél kezdõdnek a kétmalacos méretek...
Nekem van egy 1 év körüli lány malackám, hatalmas ketrecben odúval, wc-velés sajnos meg kell válnom tõle. Budapesten lakom. Ha érdekel, írnék privátot. Nem értem, miért ragaszkodik mindenki a tenyésztõkhöz.
A kérdező hozzászólása: [email protected] az email címem.Nekem Budapest mesze van ugyan de lehet hogy össze tudjuk hozni valahogy! Kérlek küldj nekem pár képet a malackádról.
Az én malacomat is Zizinek hívják!.. És õ is kislány.. ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!