Találatok a következő kifejezésre: Jó matekosnak lennem (8 db)

A kérdező hozzászólása: köszi, légyszi mások is írjatok
Én fõsulin tanulok közgázt, és azt tudom mondani, hogy kell a matek. Ha középsuliban nem tanultad meg a definíciókat és az azonosságokat, el fogsz veszni.
A kérdező hozzászólása: És az a része a mateknak mennyire kell hozzá, amit nem lehet megtanulni, hanem érteni kell?
Szia Én már idõsebb vagyok közgazdasági szakközépben végeztem + mérlegképest. A mai világban sztem diploma nélkül nincs túl nagy esély ezen a területen munkát szerezni. A mateknak pedig a logikai része kell a munkavégzéshez. Könyvelési, statisztikai összefüggések, mibõl mi következik, adott dolog megoldásakor milyen hatások várhatóak, hogyan lesz a legkedvezõbb a végeredmény...
A kérdező hozzászólása: köszi

Jó matekosnak kell lennem ahhoz, h személyügyi ügyintéző tanfolyamon sikeresen végezzek?

Szeretnék szakmát tanulni,és ezt a személyügyi ügyintéz? tanfolyamot néztem ki,de nem tudom h sok matek van-e a tananyagban.Illetve jó lenne még azt is tudni,h egyáltalán keresett-e ez a szakma.A váloszakot elöre is köszi!

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy nemigen kell hozzá matek. Sajnos, az az érzésem van, hogy eléggé telített ez a szakma, számos egyetemen,fõiskolán tanítanak hr-t és többféle okj tanfolyam is van. Viszont, ha Téged ez érdekel, akkor lehet, hogy jó választás lenne. Sok sikert Neked. ( Miért pont ezt választottad, választanád?)

Én úgy gondolom, hogy nemigen kell hozzá matek. Sajnos, az az érzésem van, hogy eléggé telített ez a szakma, számos egyetemen, fõiskolán tanítanak hr-t és többféle okj tanfolyam is van. Viszont, ha Téged ez érdekel, akkor lehet, hogy jó választás lenne. Sok sikert Neked. ( Miért pont ezt választottad, választanád?)
A kérdező hozzászólása: Azért erre gondoltam, mert ahogy olvasgattam a tájékoztatókat az a kép alakult ki bennem h valamilyen szinten tudok segíteni az embereken.Pl.:milyen juttatásokban részesülhet.Meg tanultam már olyan tantárgyat ami éritett néhány munkaügyi szabályt és megtetszett.

A Php programozónak jó matekosnak kell lennie?

Sziasztok! Php programozó végzettség megszerzésén gondolkozom mostanában, viszont nem tudom milyen kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy jól helyt tudjak állni. Alapvetően a matematikával vagyok hadilábon. Aki végzett már és vagy dolgozik már a szakmában, tudnátok segíteni, hogy mennyire kell a matematika hozzá? Válaszotokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Részben igen. De nem a matematikai függvényeket kell hozzá ismerni, hanem matematikusi gondolkodást igényel inkább. Vagyis meg kell érteni a különféle funkciók mûködését külön-külön és együtt is, hogy bonyolultabb feladatokat hogy tudsz kisebb részegységekbõl összerakni, hogyan tudod ezeket levezetni, jó logika kell hozzá.

Részben igen. De nem a matematikai függvényeket kell hozzá ismerni, hanem matematikusi gondolkodást igényel inkább. Vagyis meg kell érteni a különféle funkciók mûködését külön-külön és együtt is, hogy bonyolultabb feladatokat hogy tudsz kisebb részegységekbõl összerakni, hogyan tudod ezeket levezetni, jó logika kell hozzá.
Programozáshoz a hibamegoldó készségben kell jónak lenni (amit az elsõ válaszoló is írt). És ezt a matek fejleszti a legjobban. Bár nem tudom, hogy "Php programozó" végzettséggel mennyire fog boldogulni. Programozással akkor lehet jól keresni, ha több programnyelvben is járatos vagy.
A kérdező hozzászólása: Tehát, hogy ha csak a php-t tudom használni gyakorlatilag félembernek számítok az IT-s munakerõpiacon? Mindenképp érdemes C++, JAVA, Linux programozást is kitanulni? Avagy azért boldogulhat az ember?
A PHP programozó egy online webes fejlesztõ. A programozási képességek fejlesztéséhez nem árt offline nyelvek ismerete C/C++, Pascal, Delphi... de alapvetõen a webes környezet kritériumait kell jól ismerned. HTML, CSS, Javascript, sql lekérdezõnyelv. Ezek nélkül vagy félember. És a logikus gondolkodás elengedhetetlen. Ha nem vagy jó matekban, akkor nem biztos, hogy neked való bármilyen programozási terület. Ezek erõsen reál alapú dolgok, a magolás itt mit sem ér, ha nem érted amit csinálsz. Inkább válassz valami olyan végzettséget, ami jobban a profilod, amit nagyobb kedvvel csinálsz, mert a programozás legtöbbször csak számítási elvek végigzongorázása, és kalkuláció. Ahogy egy nagy ember mondta: válassz olyan munkát, amit imádsz, és egy napot sem kell dolgoznod az életedben.


Sehogy. Ennyi adatból nem lehet.
a5 = a0*q^5 = 10, ahol a0 a sorozat „0.” tagja (az elsõ osztva a kvócienssel), q a kvóciens, ai pedig a sorozat i-edik tagja. Az elsõ 9 tag szorzata: a1*a2*a3*…*a9 = a0^9*q^(1+2+3+…+9) = a0^9*q^45 = (a0*q^5)^9 = 10^9 = 1 000 000 000, azaz egymilliárd.
A kérdező hozzászólása: sikerült! :) 10 a 9.-en jött ki nekem is. :) köszi a segítséget.
Bocs, igazatok van, elkapkodtam! Bármilyen a0 és q esetén igaz!
Már megint elhamarkodtál valamit. Például a0 = 5 és q = 3 esetén nem igaz.

Valaki megoldás? Nagyon nagy segítség lenne jó matekosok!

Leírtuk az 1, 2, 3, 4, 5, 6 számjegyekből képezhető összes négyjegyű számot úgy, hogy minden számjegyet csak egyszer használtunk fel. a, Ezek között a számok között hány 4-gyel kezdődő van? b, Ezek között hány kezdődik 41-gyel? c, Hány olyan szám van, amelyik első számjegye 4 és utolsó szj-e 1?

Legjobb válasz: Igen, köszi:))

A kérdező hozzászólása: Igen, köszi:) )

Van itt köztetek jó matekos? Egy kis segítségre lenne szükségem.

Hogyan tudnám ezeknek az összes lehetőségét kiszámítani? x12 12 12x 12 12x 12x 12 21x 12x

Legjobb válasz: nem értem

nem értem
A kérdező hozzászólása: Igazad van.Nem írtam le rendesen.Tippmixre szeretném kiszámolni, hogy összesen hány lehetõség van Tehát tegyük fel én 9 meccset szeretnék megjátszani.A kérdés az lenne hogy hány szelvényt kellene megraknom a teli találathoz.Ahol 12x szerepel azok 3 esélyes meccsek, ami 1, 2 azok két esélyes mérközések.A kérdés az lenne hogyan tudnám kiszámolni az összes létezõ variációt.A kérdés az lenne hogy összesen hány darab szelvényt kellene ahhoz kitöltenem hogy teli találat legyen..Remélem így érhetõ. Tehát hogyan tudom kiszámolni azt hogy adott 9 mérközés, abból 6, 3 esélyes.3 pedig 2 esélyes. Írok pl hogy jól látható legyen. x 1 1 1 2 1 2 1 Ez egy variáció a sok közül.Hogyan tudom kiszámolni hogy hány féle lehetõség van, ha 6 darab 3 esélyes mérközés van és 3 darad 2 esélyes.Remélem így érthetõ.
6x3x2x1+3x2x1=42

Segítene egy jó matekos? Elég ha egyet megcsinál és elmagyarázza, hogy kell. a többit az alapján meg tudom csinálni remélem. Nagy segítség lenne! Köszi szépen!

a b c 12 4 ? 8 ? 7 ? 8 9 19 ? 6 17 11 ? 17 ? 16 ? 17 15 4 ? 17 17 5 ? 19 ? 19 ? 12 15 17 ? 14 4 16 ? 6 ? 19 ? 9 13 4 ? 19 12 11 ? 19 ? 12 ? 18 4 a feladat: Ez itt a szorgalmi.Ahol a c helyett van ?, ott sin vagy cos (fele-fele arányban), ahol a vagy b helyett van ?, ott tg, vagy ctg (fele-fele arányban)

Legjobb válasz: Egy szög nincsen megadva?

Egy szög nincsen megadva?
A kérdező hozzászólása: nincs... :(
A jelölés alapján elsõ közelítésben derékszögû háromszögekre lehetne gondolni. Jönne a Pitagorasz-tétel, de miért is kellenek a szögfüggvények? C ezekben a számsorokban nem mindig a legnagyobb érték. Általános háromszögekrõl van szó? Köztudott, hogy egy ilyen feladatot legalább 3 adattal lehetne elkezdeni. Sajnos a legnagyobb akaratom ellenére sem tudok ezekkel a számsorozatokkal mit kezdeni. Nézd meg még egyszer az egyetemi feladatlapodat és szó szerint másold le ide! A matekosok is csak akkor tudnak segíteni, ha értelmesen és egzaktan megadjuk nekik a megoldani kívánt problémákat. Sz. Gy.
Sajnos valóban érthetetlen így a feladat. Én ilyesmire gondolok: http://kepfeltoltes.hu/120429/2909494_www.kepfeltoltes.hu_.png Most tanuljátok a szögfüggvényeket? A szinuszról bõvebben: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lWf..

Jó matekosok, segítene valaki ebben a pár kérdésben? (feladatok lennt)

Meg lehet-e választani az "m eleme Q" paraméter értékét úgy, hogy az alábbi egyenletnek egy megoldása legyen?

Legjobb válasz: a 3. ugyanúgy megy, mint az egyes, csak itt nem úgy kell megadni a p-t, hogy a megoldóképletben a diszkrimináns 0 legyen, hanem hogy a gyökök egymás reciprokai. Ugyanúgy felírod a megoldóképletet, kapsz két kifejezést az egyenlet két gyökeire, felírod, hogy ezek egymás reciprokai, átrendezed, és megoldod p-re.

a 3. ugyanúgy megy, mint az egyes, csak itt nem úgy kell megadni a p-t, hogy a megoldóképletben a diszkrimináns 0 legyen, hanem hogy a gyökök egymás reciprokai. Ugyanúgy felírod a megoldóképletet, kapsz két kifejezést az egyenlet két gyökeire, felírod, hogy ezek egymás reciprokai, átrendezed, és megoldod p-re.
A kérdező hozzászólása: Úristen, köszönöm szépen a választ! Áttekinthetõ, érthetõ. Köszönöm mégegyszer.
2., Ha van egy másodfokú kifejezésed: ax^2+bx+c, akkor azt írhatod gyöktényezõs alakban is a(x-q1)(x-q2)=ax^2+bx+c, ahol a q1, q2 a két gyök. Ebben az a jó, hogy ha kifejted, akkor ax^2-(q1+q2)x+q1*q2=ax^2+bx+c kapsz, amibõl b=-(q1+q2) = "a gyökök összegének mínusz 1szerese", és c=q1*q1="a gyökök szorzata". Tehát ha eléd raknak egy másodfokú egyenletet, akkor már számlás nélkül rögtön tudod a két gyök összegét és szorzatát. Itt ezek: az összeg=-b=7, a szorzat=c=5. A reciprok- és négyzetösszegeket pedig a szorzat és összegbõl kell kiügyeskedni: reciprokösszeg: 1/q1 + 1/q2 = (q1+q2)/(q1*q2), azaz összeg/szorzat, ami itt 7/5. Négyzetösszeg: q1^2+q2^2=(q1+q2)^2-2*q1*q2, ami itt behelyettesítve 7^2-2*5=24.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!