Találatok a következő kifejezésre: Jó lovon, a kézben szívesen, (1 db)

Jó lovon, karddal a kézben szívesen, de asszony mögé bújva, ahhoz nem tudom magunkat elhatározni. Milyen eseményre utal a mondat?

Legjobb válasz: Gróf Batthyány Lajosnak a koncepciós eljárástól és a felségárulás hamis vádjától csak szökés révén menekülhetett volna meg. 1849 szeptemberében alkalma lett volna erre, ha magára ölti felesége inasának álruháját: "Jó lovon, karddal a kézben szívesen - mondta hû feleségének -, de asszony mögé bújva nem tudom megtenni." forrás: http://209.85.135.104/search?q=cache:e-ieJXXc_rQJ:ujember.ka..

Gróf Batthyány Lajosnak a koncepciós eljárástól és a felségárulás hamis vádjától csak szökés révén menekülhetett volna meg. 1849 szeptemberében alkalma lett volna erre, ha magára ölti felesége inasának álruháját: "Jó lovon, karddal a kézben szívesen - mondta hû feleségének -, de asszony mögé bújva nem tudom megtenni." forrás: http://209.85.135.104/search?q=cache:e-ieJXXc_rQJ:ujember.ka..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem tudok semmiért lelkesedni.21 éves vagyok. Mit tegyek ez ellen?

10

Melyik filozófus mondta?

Szervusztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, melyik filozófus állította, hogy egy nemzet életében van gyermekkor (virágzás), felnőttkor és öregkor (hanyatlás)?
Előre is köszönöm a segítséget!

2

Mi az a turpisság?

Kiderül a turpisság, tartja a mondás, újabb homályba kergetve ezzel...

5

Szerintetek ezen a bolygón hány ember élhetne biztonságosan, amit még el tudna tartani a bolygó?

20

Az új szlengek hogy terjednek el?

Tehát csak szájhagyomány? Aki kitalál egy új szót, vagy egy szónak egy új jelentést, csak használja valaki előtt, (esetleg elmagyarázza a jelentését) az tovább mondja még több embernek, és így lavina lesz a hópehelyből szép lassan?

2

Mit jelent a porosz-militarizmus?

8

Hajdú-bihar megyei Derecske milyen szerepe volt anno a II. világháborúban, hol voltak frontok, vagy hol találnék erről információkat?

Már néztem a google-t, de nem találtam használható eredményeket. Mindig is érdekelt a második világháború története, és érdekelne, hogy ez a kis város hogyan élte ezt meg, hol történtek csaták, stb... Megköszönöm előre a segítséget. Kérem aki nem akar segíteni, ne ócsároljon a kérdés végett.

2

Mit írnátok a kérdőjelek helyére?

Kr.e. 2 millió - Kr.e. 7000: ősközösség
Kr.e. 7000 - Kr.u. VIII-IX. század: ???
VIII-IX. század - XV-XVI. század: feudalizmus
XV-XVI. század - XIX. század: szabadversenyes kapitalizmus
XIX. század - 1980/90-es évek: monopolkapitalizmus
(1918-1992: kommunizmus/szocializmus)
(1922-1945: fasizmus, nácizmus)
1980/90-es évektől: fogyasztói társadalom (konszumerizmus)
XXI. század:???

7

Létezik erre valamilyen történelmi mondás, mottó, szólás, vagy népi közmondás?

Van valami kifejezés arra, hogy valaki összefog az ellenségével, hogy együtt szálljanak szembe egy közös ellenséggel?

19

Hogy hívják azt az embert, aki az ókori nyelvek fordításával, kutatásával foglalkozik?

Nem csak olyanra gondolok, hogy konkrétan egyiptológus, mert az csak az egyiptomi nyelvekhez ért, de mondjuk ha valaki tud nyelveken az ókori Mezopotámiából ÉS az ókori Egyiptomból, kutatja őket, fordítja őket, annak a mesterségét hogy hívják? Filológus, talán? Előre köszönöm a válaszokat!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!