Találatok a következő kifejezésre: Jó lovon, a kézben (2 db)

Jó lovon, karddal a kézben szívesen, de asszony mögé bújva, ahhoz nem tudom magunkat elhatározni. Milyen eseményre utal a mondat?

Legjobb válasz: Gróf Batthyány Lajosnak a koncepciós eljárástól és a felségárulás hamis vádjától csak szökés révén menekülhetett volna meg. 1849 szeptemberében alkalma lett volna erre, ha magára ölti felesége inasának álruháját: "Jó lovon, karddal a kézben szívesen - mondta hû feleségének -, de asszony mögé bújva nem tudom megtenni." forrás: http://209.85.135.104/search?q=cache:e-ieJXXc_rQJ:ujember.ka..

Gróf Batthyány Lajosnak a koncepciós eljárástól és a felségárulás hamis vádjától csak szökés révén menekülhetett volna meg. 1849 szeptemberében alkalma lett volna erre, ha magára ölti felesége inasának álruháját: "Jó lovon, karddal a kézben szívesen - mondta hû feleségének -, de asszony mögé bújva nem tudom megtenni." forrás: http://209.85.135.104/search?q=cache:e-ieJXXc_rQJ:ujember.ka..

Hogyan tudom kijavítani, ha a lovam mindkét kézre csak egyik lábára vágtázik? Vagyis jobb kézen soha nem a jó lábra vágtázik.

Legjobb válasz: Idomítani kellene, lépésben, ügetésben sok átmenet, hajlítás, aztán úgy próbálkozni, a futószár is jó, ha alapból eléggé laza a ló. Feltenni futószárra, kikötni és belekényszeríteni nincs sok értelme, valószínûleg kényelmetlen neki, azért nem vágtázik jobb kézre.

Idomítani kellene, lépésben, ügetésben sok átmenet, hajlítás, aztán úgy próbálkozni, a futószár is jó, ha alapból eléggé laza a ló. Feltenni futószárra, kikötni és belekényszeríteni nincs sok értelme, valószínûleg kényelmetlen neki, azért nem vágtázik jobb kézre.
vagy csontkovácsot hívni, hátha a vállával van valami gond, azért nem vágtázik arra a lábára
Igen , idomítani kéne és futószárazni. A fordulóban való ugratás jó ötlet. Van egy teknika , ami a vállproblémás lovaknál jó szokott lenni. A tenyered élével végig simítod fentrõl lefelé oldalt a nyakélét egészen a tarkójától kezdve a nyaka aljáig(jó közepes erõsséggel). Ezután a váll és a nyak között van egy izom, azt meg kell fogni 2 kézzel és az újaiddal kiemelni a helyérõl és pár másodpercig tartani , majd visszaengedni a helyére. Ez teljesen fájdalommentes a lónak és nincsenek káros hatásai , volt egy vállfájós lovam , annál ezt a dolgot kellett csinálni minden lovaglás elõtt, szóval ha a te lovadnak is a vállával lenne a baja (ami nem valószínû) akkor ajánlom figyelmedbe, persze nem kötelezõ, csak gondoltam megosztom a dolgot hátha hasznát veszi valaki.
futószáron gyakoroltasd vele
Annyiszor visszavenni és újraugratni amíg a helyes lábra be nem ugrik. Tanácsos fordulóban beugratni és nem egyenesben, a forduló jobban rávezeti a helyes lábra. :)
elõször hívja fel a csontkovácsot, és ha azt mondja, hogy semmi baja a ló lábának, akkor lehet próbálkozni
Nem lehet, hogy feszes a jobb oldalára? Próbáld kis körön beugrasztani illetve kanyarokban jól meghajlítani és ott beugrasztani.
az én lovamnak ugyan ez a balja. nem tudom mennyire tudsz lovagolni, én díjlovas vagyok. ha még kikötõszárral lovagolsz, felejtsd el gyorsan, fontos, hogy támaszkodjon a lovad, lehetõleg sarokba ugrasd, és nagyon fontos, hogy belsõ állításban legyen. ha így se megy, akkor kiskörbõl, tanügetésbe rendesen ülj bele a hátába, belsõ kezedbe legyen idomító pálca! írj privátba, ha van még kérdésed! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a sok hasznos tanácsot, a legtöbbel már próbálkoztunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!