Találatok a következő kifejezésre: Jó lovon, a (77 db)

Ha trojkába fogják a lovakat, miért fordítják ki a két szélső nyakát? Mire jó ez? A lónak nem fáj?

Legjobb válasz: azt, hogy miért fordítják ki a fejüket, azt nem tudom, azt mondanám, hogy így alakult ki... alapvetõen valóban nem jó ez a lovaknak, hogy folyamatos durva állításban vágtáznak, így nem ezt a fogatolási módot ma már nem használják, max bemutatókon, rövid ideig :)

azt, hogy miért fordítják ki a fejüket, azt nem tudom, azt mondanám, hogy így alakult ki... alapvetõen valóban nem jó ez a lovaknak, hogy folyamatos durva állításban vágtáznak, így nem ezt a fogatolási módot ma már nem használják, max bemutatókon, rövid ideig :)

Jó lovon, karddal a kézben szívesen, de asszony mögé bújva, ahhoz nem tudom magunkat elhatározni. Milyen eseményre utal a mondat?

Legjobb válasz: Gróf Batthyány Lajosnak a koncepciós eljárástól és a felségárulás hamis vádjától csak szökés révén menekülhetett volna meg. 1849 szeptemberében alkalma lett volna erre, ha magára ölti felesége inasának álruháját: "Jó lovon, karddal a kézben szívesen - mondta hû feleségének -, de asszony mögé bújva nem tudom megtenni." forrás: http://209.85.135.104/search?q=cache:e-ieJXXc_rQJ:ujember.ka..

Gróf Batthyány Lajosnak a koncepciós eljárástól és a felségárulás hamis vádjától csak szökés révén menekülhetett volna meg. 1849 szeptemberében alkalma lett volna erre, ha magára ölti felesége inasának álruháját: "Jó lovon, karddal a kézben szívesen - mondta hû feleségének -, de asszony mögé bújva nem tudom megtenni." forrás: http://209.85.135.104/search?q=cache:e-ieJXXc_rQJ:ujember.ka..

Nem vágtázik jó lábra a lovam, ritkán van úgy, hogy másik lábra vágtat, hogyan tanítsam rá, hogy jó lábra vágtasson?

Szerintem meg is erőlteti azt a lábát, ha bal kézre futtatom helyesen vágtat, de a vágtát se sokáig bírja, nincs semmi gond a lábával, Csak hazafele tudom beugratni vágtába, használjam talán a pálcát? A segítségeket használom.

Legjobb válasz: Ha nincs olyan problémája a lónak, amely fájdalmassá teszi a vágtát, akkor bizony te nem használod a segítségeket, vagy legalábbis nem helyesen. Az, hogy csak hazafelé ugrik be vágtába, az idomítottság komoly hiányosságait mutatja. Kétezer kérdéshez leírtam már, hogyan kell vágtába ugratni helyesen a lovat, írd be itt a keresésbe hogy vágtába ugratni és kidobja õket, nem írom le megint. Viszont javaslom egy tisztességes edzõ segítségét, mert úgy tûnik, nagy szükség volna rá. Amíg pedig nem megy rendesen lovardában, ne terepen próbálkozz, szerintem. A lovasakadémia sorozat könyveit is böngészheted, hasznos olvasmány, elméletben sokat tanulhatsz belõle, de a gyakorlatot csak edzõvel tudod megszerezni.

Ha nincs olyan problémája a lónak, amely fájdalmassá teszi a vágtát, akkor bizony te nem használod a segítségeket, vagy legalábbis nem helyesen. Az, hogy csak hazafelé ugrik be vágtába, az idomítottság komoly hiányosságait mutatja. Kétezer kérdéshez leírtam már, hogyan kell vágtába ugratni helyesen a lovat, írd be itt a keresésbe hogy vágtába ugratni és kidobja õket, nem írom le megint. Viszont javaslom egy tisztességes edzõ segítségét, mert úgy tûnik, nagy szükség volna rá. Amíg pedig nem megy rendesen lovardában, ne terepen próbálkozz, szerintem. A lovasakadémia sorozat könyveit is böngészheted, hasznos olvasmány, elméletben sokat tanulhatsz belõle, de a gyakorlatot csak edzõvel tudod megszerezni.
A ferdeség jele, ha a ló megtagadja az egyik oldali vágtát. Minden ló veleszületetten ferde, az egyik oldaluk erõsebb, a másik gyengébb. Az erõs oldalra a ló könnyebben hajlik, csizmára enged, de támaszkodást nem vesz fel, míg a külsõ, gyenge oldalon sokszor mereven fogja a zablát, kevésbé hajlítható, vágtába nehezebben ugrik be, de ha mégis, a hátsókkal akár át is ugorhat. A te lovadnak a jobb oldala az erõs és a bal a gyenge. A bal oldalon az izmok gyengébbek, ezért a ló jobb körön szívesebben dolgozik, de a bal vállán gyakran elmegy, bal kézen nehezebben hajlítható, a nyakát kifelé fordítja és kisebbíti a kört. Ezért van az, hogy a balos vágta kényelmetlen neki, nem ugrik be, vagy ha mégis, hamarabb elfárad. Ez nem azért van, mert a segítségek nem helyesek, vagy mert a ló ellenszegül, hanem mert fizikailag nem áll rá készen. A ferdeség korrigálása egy hosszadalmas folyamat, a napi munkában figyelmet kell rá fordítani (már ha érdekel a ló jóléte azon kívül, hogy balra is vágtázzon, mert így a bal oldalát hamarabb elhasználja, lábproblémák is felléphetnek). Az erõsebb oldalon az izmokat nyújtani kell, a gyengébb bal oldalon pedig erõsíteni, a bal vállon hordott többletsúlyt a jobb vállra áthelyezni. Engem nagyon érdekel ez a téma, mivel minden lovat érint és a napi munkát nagyban akadályozza, és szívesen segítek is. Van egy holland tréner, aki kifejezetten ezzel foglalkozik és hobbilovasok számára is érthetõ módon, videókban szemléltetve veszi górcsõ alá a ferdeséget. Ha érdekel és tudsz angolul, tudok linkelni pár videót. Magyarul Philippe Karl foglalkozik részletesebben (annál részletesebben, mint a legtöbb szerzõ "állítsd egyenesre" utasítása), ha nincs meg a könyve, szívesen átküldök pár oldalt, de õ a gyakorlatokba nem megy bele olyan részletességgel.
Bent a pályán kell idomítani hozzá. pálcával nem sokat érsz el, nem "beleütni" kell a vágtába. Bent a lovardába körön beugratod, felveszed.átmész másik kézre , megint beemeled, aztán felveszed. Csinálhatsz egyszerû ugrásváltást is féllovardában .X nél felveszed ügetésbe, átugratod másik lábra. Futószárazhatod is néha, ha jól adod a segítségeket és nincs semmi gond a lábával, be kell ugrani jól mind a 2 kézre.
A kérdésre a válasz engem is érdekelne. A fõ kérdés nem az volt, hogyan vágtázzon helyes lábra a ló? Nálam is az van, hogy pályán balra nem vágtázik jó lábra, és szinte sosem sikerül a jó lábra beugrasztani. Beugrani elsõre be is ugrik, illetve vágtázik gond nélkül balra, csak nem a helyes lábon. Próbáltam nagykörbõl beugratni balra, de úgy sem a helyes lábra ugrik be. Milyen technikával lehetne esetleg ezt elérni, hogy jó lábra ugorjon be balra? Bocsánat az offért, ha a kérdezõ nem konkrétan erre volt kíváncsi, és tanáccsal sem szolgálhattam.
Utolsó, neked is az szól, amit írtam.
A lovardában nálunk is nehezen ugrik be az egyik ló jobb kézen vágtába. Próbáld pályán lovagolni, a hosszú fal mentén lovagold elõre, hogy figyeljen rád, a sarokban már ülj le tanügetésbe és rövidítsd az ügetést, majd a hosszúfalra esõ sarokban ugrasd be. A pálca nem megoldás.


Miért jó az, hogy a lovon a kantár alatt ott van a kötőfék is?

Vagy nem is jó? De akkor miért? pl ezek a képek. Voltam már itt, és az összes lovon, mindig rajta van a kötőfék.

Legjobb válasz: Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla? Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötõfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt. A terepen történtekhez csak annyit fûznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.

Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla? Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötõfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt. A terepen történtekhez csak annyit fûznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.
Igaza van, igénytelenség, simán lehet venni távlovas kantárt is, ha valaki ragaszkodik a kikötéshez. egyszerû cigánykodás nem levenni a kötõféket.
Igénytelen, és nem is higiénikus, ha szó szerint 24 órában mindig rajta van a lovon a kötõfék, simán lerohad róla a szõr alatta... Bepállik, és amit akarsz. Távlovasok szoktak esetleg ilyen megoldással élni versenyen kívül, az még esetleg elmegy, de közel minden más eset mezei lustaság, a kantár sem fekszik fel helyesen, a lónak sem kényelmes. A képek amúgy tényleg mindent lemondanak, én se mennék oda még körbenézni se, az is biztos.
Kedves 3-as, nem a fennhagyott kötõfékek alapján ítélek (mellesleg igénytelenség, oktatás színvonala ide vagy oda és õszintén szólva nem tudok színvonalas képzést elképzelni olyan helyen, ahol lusták levenni egy kötõféket a lóról, de mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, na meg mihez képest színvonalas, ugye), hanem minden más miatt, ami a megosztott fotókon látható.
Ezt a kérdéskört minden helyen másképp kezelik. Ahova én járok, ott fent hagyják a kötõféket, több indokból. Egyik ezek közül, hogy könnyebben ki tudod kötni a lovat. (zablán kikötni nem a legjobb ötlet, mert ha megijed, megugrik, megsértheti a száját). Tehát, lovaglás elõtt/után egyszerûbb, ha csak felcsatolod a vezetõszárat, minthogy ott õrizgesd a lovat kantáron. A másik, hogy mondjuk terepen bármi történhet. Simán lehet olyan esés, mondjuk, hogy a szár leesik, a ló belelép, és elszaggatja a kantárát. És ilyenkor jó, ha ott a kötõfék, mert csak megfogod és hazavezeted a lovat, vagy akár 2 vezetõszárral még el is lovagolhatod, ha olyan a ló. (nálunk volt rá példa, hogy történt ilyen baleset, nem volt rajta kötõfék, és a lovásznak ki kellett menni utánuk egy másik kantárral . De fõleg olyan helyen, ahol mondjuk a lovasok "váltják egymást a lovon" , tehát amíg mondjuk a lovak kikötve várnak a lovasra, addig egyszerûbb így. Nálunk ezekbõl az okokból van fent mindig a kötõfék, bár hozzáteszem, én jobban szeretek nélküle lovagolni, ezért ha pályán lovagolok, le szoktam venni :)
Iszonyú igénytelen dolog, akárcsak a szolgáltatás, ami a fotókon látszik. Én nem adnék ezeknek egy fityinget sem, ne is várd, hogy bármit is megtanulsz egy ilyen helyen. De visszatérve a kötõfékhez: lustaságból hagyják a lovon, és nem csak, hogy igénytelen dolog, még a kantár se fekszik fel rendesen.
És kedves Valetta, meg kell jegyeznem, hogy szerintem meglehetõsen elhamarkodott dolog ez alapján szarnak és igénytelennek titulálni egy helyet, fõleg anélkül, hogy ismernéd :) Lehet, hogy ettõl függetlenül nagyon szakszerû az oktatás ott. Rengeteg helyen megfordultam már, és mint említettem, ahova most járok, ott fent hagyják. És a lovagoltatás százszor színvonalasabb, mint sok helyen, ahol leveszik a kötõféket, szóval nem ez alapján kell ítélni....
engem meg lehet kövezni, de én terepre mindig rajta hagyom, pont azért mert terepen van egy olyan rész ahol meg szoktam állni fél órára pihenni, lazítani, ilyenkor leveszem a kantárat és akkor legelhet a ló kedvére
Azokkal a lovakkal csinálják néha ezt, amelyek nehezen kantározhatóak, elszöknek közben meg ilyenek. De én sem vagyok híve.
A kérdező hozzászólása: Mint írtam, voltam már ott néhányszor. Sokan nagyon dicsérik, hogy milyen jó, én nem kimondottan szerettem oda járni. Egyetlen probléma az (volt), hogy a környékünkön ez az egyetlen lovarda, én pedig imádom a lovakat. Az oktatásról annyit, hogy drága, és nem igazán ár-érték arányos, (4000, - egy óra). A félreértések elkerülése végett nem lehúzni szeretném a helyet, de ez a kérdés nagyon kikívánkozott már belõlem.
Kedves Valetta! Szerinted az összecsomózott, elszakadt szár nem igénytelen??? Pfff.. Na ez a ciki.. Inkább vezetõszáron hazavezetem a lovam.. Arról nem beszélve ha újabb gond támad a hátán ülve mit fog bírni a csomózott kis szárad?..
HA terepen elszakad a szár, én is összecsomózom és hazasétálok, mint, hogy leüljek a földre és malmozva megvárjam, míg valaki utánam hoz X km távra egy vezetõszárat... Egy hazautat kibír az a szár. Messze igénytelenebb, ha 24 órában a lovon van a kötõfék, vagy ha már eleve úgy indulok el, hogy jajj, most vajon miféle baleset fog történni, hányan halunk meg, mi megy tönkre, hány lába lesz a lónak estére... Ha igazán nagy gáz van, édes mindegy, van-e rajta kötõfék, ha meg ez a fétise valakinek, erre vannak kitalálva a távlovas kantárok.
Én ezer éves, összecsomózott szárral szoktam lovagolni, nem tudtad? :) Marha nagy igénytelenség vészhelyzet esetén megkötni egy csomót, tényleg. Sokkal jobb, ha a kötõfék ott rohad a ló fején 10 évig. Engem nem érdekel, ha itt a többségnek nem tetszik a véleményem csak azért, mert én nem a lustaság, hanem a ló pártján állok.
ÚÚÚRISTEN! Ez a lovarda úgy ahogy van kiveri a biztosítékot! Egy az elõttem szóló lovasterápiás képe, 2 van fent egy videó kislány vágtázik és egy másik csajszi fut mellette hogy fogja a ló kantárát! Kicsikét sem balesetveszélyes. Aki nem tud szabadon vágtázni az ne vágtázzon szabadon csak futószáron! Botrány.... pfffff és ezek mellett a kötõfék már eltörpül!!!

Ez a karóra jó lovakhoz? (bővebben lent, kép)

http://www.too2late.com/img/prod_toolate_color_verde_big.jpg A sima órára azt mondja az edzőm, hogy vegyem le, mert ha leesek eltörheti a csuklómat, vagy megüthetem vele magam meg beakadhat meg nem is tudom, de veszélyes. Ezért néztem ilyen órát, van is egy hasonlóm, csak analóg a számlapja, nagyobb. Laza, úgyhogy ha leesek nem áll bele a csuklómba, hanem felcsúszik, puhább, de nem tudom, be tud-e akadni valahova, nem veszélyesebb-e a sima óránál. Jövő héten egy hosszú (8 órás) túrára megyek, és szeretném tudni mennyi az idő, azért akarom tudni, milyen órával lehet biztonságosan lovagolni...

Legjobb válasz: Ez teljesen jó, fõleg ha még vízálló is, akkor zuhiban sem lesz gond.

Ez teljesen jó, fõleg ha még vízálló is, akkor zuhiban sem lesz gond.
Ugyan ilyenem van csak feketében. Imádom, nagyon kényelmes, észre sem veszed hogy a kezeden van. Lovagláskor mindig rajtam van, estem is már benne többször is, és semmi nem történt, szóval csak ajánlom.

Nyugtassatok meg, hogy egy 175cm-es lovon használt bokavédő jó lesz a 167 cm-es lóra? !

Legjobb válasz: Hát itt nyugtatás nem lesz, mert elképzelhetõ, hogy nem jó rá, a ló alkatától függ.

Hát itt nyugtatás nem lesz, mert elképzelhetõ, hogy nem jó rá, a ló alkatától függ.
A magassága nem sokban befolyásolja.. a lába vastagsága annál inkább. ;)
A kérdező hozzászólása: Õszintén remélem jó lesz :/
A kérdező hozzászólása: Köszi. Jó rá :) )
Nekem a fullos cuccaim jók a cob-os fejû kancámra némi átállítás után!:D semmi sem lehetetlen.:)
A kérdező hozzászólása: Jó csikói vannak?
Mi a ló neve, amirõl szó van?
A kérdező hozzászólása: Meglepõ
Õ egy telivér, ha jól tudom militariban versenyzik
Láttam futni a galoppon, 2003 pej mén.
A kérdező hozzászólása: Igen igen :) képed nincs róla ? :)
Google a barátod, akárcsak a google képkeresõje...

A howrse-n ismer valaki olyan lovat ami jó lenne a 96. célkitűzéshez? (Adj egy almát egy olyan lónak, amely 2011-10-31-án született)

Közösség: Adj egy almát egy olyan lónak, amely 2011-10-31-án született! Tudtok ilyen lovat mondani a howrse-ben ???

Legjobb válasz: Szerintem ownál keresd.

Szerintem ownál keresd.

Honnan tudok letölteni jó képeket a telefonomra? Lehetőleg lányosokat:love, zenés, cuki, vicces, spongee bob, meg ezeket a fekete fehér macikat! SEGÍTSÉG!

Legjobb válasz: mobile9, zedge. Itt konkrétan a telefonodhoz is van. Meg kereshetsz a google el is képet max más méret, vagy gépen megszerkeszted. De kereshetsz mesekönyvben is, majd ollóval kivágva ráteszed a telefonodra. Találd már fel magad.

mobile9, zedge. Itt konkrétan a telefonodhoz is van. Meg kereshetsz a google el is képet max más méret, vagy gépen megszerkeszted. De kereshetsz mesekönyvben is, majd ollóval kivágva ráteszed a telefonodra. Találd már fel magad.
A kérdező hozzászólása: demár googlen kerestem és ott nincs semmi mer nagy hülyeségeket hoz be am meg nem fogok egy kéopet felragasztani a telefonomra méghozzá nem a mesekönyvbõl kivágott képet!!!!!!44

Lovamnak a Kacér nevet adnám, ez jó nemtől függetlenül?

Legjobb válasz: Hû itt fogalombeli zavarok vannak. A facér nõ egyedülálló, nincs pasija, míg a kacér nõ szeret játszani a férfiakkal, kacérkodnak, bolondítja õket. De máskor is alkalmazzuk ezt a szót, pl kacérkodom a gondolattal= játszom a gondolattal A pasikra nem nagyon mondják, hogy kacér, szóval ez kancára illõ név.

Hû itt fogalombeli zavarok vannak. A facér nõ egyedülálló, nincs pasija, míg a kacér nõ szeret játszani a férfiakkal, kacérkodnak, bolondítja õket. De máskor is alkalmazzuk ezt a szót, pl kacérkodom a gondolattal= játszom a gondolattal A pasikra nem nagyon mondják, hogy kacér, szóval ez kancára illõ név.
Szerintem lányos név lonak mert a nökre mondták régen hogy kacéran viselkedik.
Na akkor a teljes vicc: 3 féle nõ van; a facér, a nagyon facér, és aki él-hal a facér. És hogy ne csak off legyen: szerintem inkább csõdörre illik a név. :D
az facér te sötét
Szerintem is inkább lányos. De ha neked tetszik akkor add neki ezt a nevet.
Sok kancát ismerek kacér névvel - nálunk is van egy - de csõdört egyet sem.
Szerintem csõdörnek is jó-legalább egyedi neve lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!! :)
Nálunk van egy fekete kanca, akit Kacérnak hívnak (: még illik is rá a név (legalábbis ha pályán van, mert terepen pont az ellenkezõje)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!