Találatok a következő kifejezésre: Jó lesz az autósülés (3 db)

Jó lesz ez az autósülés 9 hónapos kisfiamnak?

Nincs még egésze 9 kiló, de a hordozó már kicsi neki, nem fér el benne rendesen. Már stabilan ül (fel is tud állni). Jó lesz ez neki már most?

Legjobb válasz: szia lehet hogy még egy kicsit alacsony lesz hozzá, nekem most 18 hónapos a kisebbik lányom 86 cm és 11kg, a nõvérének ven egy ilyen autósülése aki 3 éves és 105cm õ neki jó de a kicsinek még nem igazán.

szia lehet hogy még egy kicsit alacsony lesz hozzá, nekem most 18 hónapos a kisebbik lányom 86 cm és 11kg, a nõvérének ven egy ilyen autósülése aki 3 éves és 105cm õ neki jó de a kicsinek még nem igazán.
Szerintem ez az ülés nagy még neki, olyat kellene választanod melynek dönthetõ a háttámlája, ha elalszik akkor kényelmesen tudjon szundikálni.

Kislányom 18 hónapos. Szeretném lecserélni az autósülését. Besafe Izi Comfort X3-ra gondoltam, (9-18kg) Ez jó lesz neki kb 3-4 évesen is?

Kislányom 18 hónapos, kb 10 kg, 82 cm. Szeretném lecserélni az autósülését. Besafe Izi Comfort X3-ra gondoltam,(9-18kg) már ki is néztem, bele is próbáltam. Most még jó neki, kb 10-12 cm biztosan van a feje búbjáig. Kérdésem, akik tapasztaltak: 3-4 évesen is jó lesz ez az ülés??Elvileg addig tervezték. Mert most nem tudom elképzelni, hogy majd belefér(nem tudom mekkora lesz) Vagy érdemesebb megvenni például aZ STM Starlight Sp 9-36 kg ülését ekkora gyereknek??? Ha nem isofixeset veszek, az is biztonságos? Törésteszteknél csak az isofixes Besaferől olvastam.Akiknek van ilyen korú gyermeke(3-4 év) és basafe vagy StM ülést használ, segítsen !

Legjobb válasz: Ami nem isofixes, az is ugyanolyan biztonságos. Nekünk nem olyan van, a gyereknek még sem lett semmi baja az ütközésnél szerencsére. Ez leginkább csak ilyen mondvacsinált dolog, hogy drágábban tudják eladni a terméket. Ha másik ülést akarsz, akkor szerintem ne 18-ig vegyél, hanem eggyel nagyobbat. Abban is van olyan, ami kicsi kortól jó, mert állítható a dõlésszög illetve a fejtámla magassága.

Ami nem isofixes, az is ugyanolyan biztonságos. Nekünk nem olyan van, a gyereknek még sem lett semmi baja az ütközésnél szerencsére. Ez leginkább csak ilyen mondvacsinált dolog, hogy drágábban tudják eladni a terméket. Ha másik ülést akarsz, akkor szerintem ne 18-ig vegyél, hanem eggyel nagyobbat. Abban is van olyan, ami kicsi kortól jó, mert állítható a dõlésszög illetve a fejtámla magassága.
A kérdező hozzászólása: És Nektek milyen van, ami jó volt ütközésnél, mennyi idõs gyereknek?
A BeSafe Izi Comfort 3-nak állítható a magassága, és a szûkítõ is kivehetõ belõle. A lányom most 10 kiló és 80 centi, de szerintem bõven jó lesz még pár évig. Most még sok ruhában is belefér úgy, hogy a szûkítõ benne van. Szerintem tavasszal meg nem kell még kivennem, mert akkor meg kevesebb lesz a ruha.
Csak, hogy tisztázzuk. Az isofixes ülést csak olyan kocsiba lehet bekötni ahol van csatlakozási pont. Egyébként nagyon jó és az egyik legbiztonságosabb rendszer (nem azért találták ki, hogy a sok hülye szülõt bepalizzák) Szóval ha van isofixes rögzítési pont a kocsiban akkor szerintem olyan ülést vegyél ami isofixes, viszont ha nincs akkor véletlenül se, mert drágább és még használni sem tudod. Vannak nagyon biztonságos ülések isofix nélkül is (nekünk is ilyen van) (ez amit néztél pl nagyon jó kis ülés). Remélem tud valaki segíteni abban, hogy 3-4 éves gyerek belefér-e. Ami egyébként nekünk van az szintén 9-18 kg a lányom 3 éves korában még belefért, de 4 évesen már nem, mert felül is kilóg és a súlya is több (110cm 19.5 kg 4 évesen). Olyan ülést semmi képen nem vennék ami nagyon nagy súlyhatárt fed le. Érdemes utánanézned a törésteszteknek.
Szerintem testalkattól és magasságtól is függ, hogy jó lesz-e 3-4 éves korában. Nekünk 9-25-ös ülésünk van, kisfiam 15 kg, 95 cm körül lehet (2 éves 4 hónapos), és már most tavasszal vennünk kell egy 15-36-os ülést neki, mert a feje már kezd túllógni az ülés azon részén, ami a fejét kellene, hogy védje egy ütközésnél (tudod, a fej két oldalánál az az oldalsó kiálló merevítés). Szóval nagyban függ ez az ülés nagyságától, és a gyerek méreteitõl is. De gondolom, hogy egy 9-18-as ülés nem nagyobb méretre, mint egy 9-25-ös... szóval én fenntartással kezelném ezt, hogy jó lesz-e neki 3-4 évesen.
Nekünk nagyon bevált a Besafe izi comfort, 2, 5 éves a lányom 12 kiló és 95 centi. Bõven belefért még úgy is, hogy benne volt a szûkítõ és ugye téli ruhában raktam bele. Más okból vettünk neki Besafe izi up-ot, azt is nagyon szereti :) pedig sokat utazunk, hosszú távokra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen itt a centik aggasztanak, nem a kiló, mert nem egy dagi gyerekrõl van szó:) Most még van kb 10-12 cm a fejénél. Az STM-et meg ki sem tudom próbálni, mert a közelünkben nincsen:( Lehet maradok a besafenél, még kb 2 év, aztán váltok 18-36-ra. Lehet az 9-36kg STM-ben elveszne még az én kicsikém :) )
A kérdező hozzászólása: Már megoldódott dilemmám, köszi mindenkinek :)

7.5 hónapos baba már ülhet? Ennyi idős lesz amikor elutazunk kocsival, hordozónk van jó az vagy kell autósülést vegyünk addigra?

Legjobb válasz: Jó a hordozó. Kislányom 11 hós múlt, még hordozóban van, de már nem sokáig. Karácsonyra kapott autósülést, már 2 hete tervezgetjük, hogy berakjuk, csak egyenlõre fél tõle. Most a szobában próbálgatjuk, hogy megbarátkozzon vele. Kedden már beleült, lassan mehet a kocsiba. :-)

Jó a hordozó. Kislányom 11 hós múlt, még hordozóban van, de már nem sokáig. Karácsonyra kapott autósülést, már 2 hete tervezgetjük, hogy berakjuk, csak egyenlõre fél tõle. Most a szobában próbálgatjuk, hogy megbarátkozzon vele. Kedden már beleült, lassan mehet a kocsiba. :-)
Az a jó, ha minél tovább van menetiránnyal ellentétesen bekötve, ergo, háttal van. Nekik az így biztonságosabb, és egy olyan babát, aki nem tud ülni, nem is szabad menetiránnyal megegyezõen egy gyerekülésbe bekötni. Képzeld el mi történik vele egy nagyobb fékezéskor, hiszen még nem tudja ülve tartani magát. Szóval amíg lehet, használd a hordozót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!