Találatok a következő kifejezésre: Jó lesz, a halálbüntetés után, (1 db)

Jó lesz, ha a halálbüntetés után, a tényleges életfogytiglant is megszüntetik?

Legjobb válasz: Nem hogy az életfogytiglant törölném el, de még a halálbüntetést hoznám vissza. Az életfogytigosokat, meg az összes börtönben ülõt meg szépen közmunkára fognám, ha már egyszer az adózók pénzébõl dõzsölnek!

Nem hogy az életfogytiglant törölném el, de még a halálbüntetést hoznám vissza. Az életfogytigosokat, meg az összes börtönben ülõt meg szépen közmunkára fognám, ha már egyszer az adózók pénzébõl dõzsölnek!
Nincs joga senkinek se kioltani egy másik ember életét. Ez most nem a vallásról szól (ateista vagyok), hanem az emberségrõl. Elég nagy büntetés az, ha valaki élete végéig be van zárva. Én senkit se csukatnék be, más büntetéseket szabnék ki. Aki sikkasztott, annak elvenném a pénzét és csak minimálbért adnék neki, aki megerõszakolt valakit, annak levágnám a farkát, stb.
Az életfogytiglani sokkal rosszabb. Szerintem nem kell visszahozni a halálbüntetést. Aki megérdemli a halált, az hagy szenvedjen élete végéig. És az elsõ jól mondta, közben végezhetnének vmi közmunkát is... pl utcaseprés?
sztem is vissza kéne hozni a halálbûntetést :szemet szemért, fogat fogért.Ha vki gyilkol vállalja a következményét!Az állatkínzóknak se 2 évet adnék...akik ezt csinálják ELMEBETEGEK!
"Elég nagy büntetés az, ha valaki élete végéig be van zárva." Igen, de a te adódból napi 10.000 Ft-ba kerül egy elítélt eltartása (hivatalos adat: étkezés, fûtés, takarítás, stb.). Felõlem maradjon bent, de akkor dolgoztassák közmunkában, már több ezer kilométer autópályát építhettek volna az elmúlt néhány évben! Legalább annyit dolgoztassák õket, hogy a saját ellátásuk ne kerüljön pénzbe az adófizetõknek!
majd ha valamelyik családtagoddal történik valami, mindjárt más lesz a véleményed...
A tényleges életfgytig eltörlése bûn lenne, az egyetlen megfelelõ büntetés annak, aki megérdemli!De... Aki visszaállítaná a halálbüntetést, az egy beteg, primitív eszmében hisz! Hogy is kezdõdik az alkotmány...? Na ugye!Ha meg nem tudod, akkor ne is alkoss véleményt, vagy tartsd magadban! Ha egy hatalom rendelkezhet egy másik ember életével-függetlenûl attól, hogy az mit követett el-, akkor az diktatúra, középkori barbár világ és nem az a demokrácia, amért annyian haltak már meg! Gondolkozz...!
Attól függ. Több országban lehet komolyan halmozni a büntetést, és igen sok évet is ki szoktak néha szabni. Ha pl. valakinek van 350 év letöltendõje, és a végén kijön, az megérdemli, hogy ne kelljen életfogytig várnia. A jogrendszert és a betartatást kellene szigorítani, az talán eredményre vezetne.
tisztelt elõttem szóló! vajon Te mennyit "dõzsöltél" az adózók pénzén? szeretnélek tájékoztatni, hogy a bv. intézetekben dolgoztatják a rabokat, és a mindenkori minimálbér 36%-át kapják bérként, és nem szeretnéd azt a normát, amit bent kapnak.nem szabad olyanról véleményt mondani amit egyik oldalról sem ismersz.
Ebben a bûnökkel teli világban inkább visszahoznám a halálbüntetést, mintsem eltörölném.
A NAAAAAAGY Amerikában, a demokrácia õshazájában is érvényben van a halálbüntetés, ráadásul régebben nem elaltatták a hulladékokat, hanem megsütötték a székben.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

S. Ábelt a hatóságok tették tették ilyenné?

Nyilván az eljárás évei alatt elszenvedett sérelmei miatt kattant be.

15

Hol lehet panaszt tenni a mukahelyemmel szemben és lehet e névtelenül?

Egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Kht.-nál dolgozom mint részmunkaidős betanított munkás mivel epilepsziás vagyok. Az lenne a bajom a munkahelyemel, hogy sokszor olyan munkát végeztetnek velem(ünk) amit az egészségi állapotom(unk) nem enged meg, de viszont vannak ennél a cégnél olyan munkavállalók kiknek a [email protected] ki van [email protected] Az értelmileg sérült munkavállalókat meg úgy kihasználják hogy azt elmondani nem lehet! Lépcsőn cipeltetnek velem(ünk) fel-le nehéz munkadarabokat, nyomdai papírárut, kész terméket és rakatnak raklapra ezzel veszélyeztetve az én és a kollégám testi épségét, hisz engem bármikor elkaphat egy epilepsziás roham és ráeshetek ezen a lépcsőn munkatársamra letaszítva, őt és ráburítva az anyagot. Nem is szabadna emelnem és sok munkatársamnak sem még is ezt nekünk kell megcsinálni mondva mi vagyunk a férfiak és ki kell szolgálnunk a nőket. Ezt már töbször jeleztem a csoportvezető és az üzemvezető felé, de nem értik meg. Tiszta értelmi fogyatékosnak néznek bennünket. Viszont a nálunk dolgozó nőknek még 10 deka is a szájukba van rakva és ezt mivelünk csináltatják férfiakkal. Sokszor úgy is beszélnek velünk mint az állatokkal. Ja és vannak a férfiak közt [email protected]épek akik mindent megtehetnek. Akkor álnak le mikor akarnak. Túlóráztatnak is velünk annak ellenére hogy csak 4, 5, 6 és 7 óráról szóló munkaszerződésünk van és. A túlórázott munkát csuszóba adják ki, de a csuszót hogy nyilvántartásba vegyék könyörögni kell mire megteszik. Arra is nagyon kell figyelni be írják e mert hamar "elfelejtik" ezt megtenni. Most már betelt a pohár és be szeretném jelenteni a munkahelyem mert ez nem állapot így!

5

Szabálysértés esetén mitől függ a pénzbírság összege? Aki tud segítsen

Jelenleg gyesen vagyok az 1 éves kislányommal, egyedül nevelem. október elején tárgyalásom lesz és nem tudom milyen mértékű bírságra számítsak. előző főbérlőm rám akarja fogni hogy elloptam a rádióját ami a tárolóban volt, mindezt azután tudtam meg hogy gyanusít mikor már elköltöztünk tőle. legrosszabb esetben milyen összegű bírságot kaphatok ha ő 15ezer forint értékű rádió miatt kártérítési pert indított ellenem?? nincs pénzem ügyvédre sem csak abban bízom hogy a bíró is látja majd hogy hazudik a nő :(

0

A Mossad (Zvi Aharoni + az emberei) emberrablást követtek el Buenos Aires-ben amikor elrabolták Eichmann-t, azért őket miért nem vonták felelősségre?

2

50 óra közösségi munka rám is vonatkozik?

Idén megyek tizedikbe akkor nekem is csinálnom kell? nekem ez nem tiszta

11

Ha egy verekedés odáig fajul h szándékosan eltöri valaki az ellenség kezét, akkor milyen büntettet követ el? és milyen bűntetésre számíthat?

4

Utcán (főtéren) a nagyvárosban lehetséges szabadon gitározni egy 5W-os hordozható erősítőről? Remélem ez nem ütközik törvénybe.

Nem tudom és nem is vagyok jártas benne, nálunk idehaza erre milyen törvények vonatkoznak. Szoktam a főtéren dobgitárral játszó embereket látni. Gondolkoztam, csak úgy időtöltés gyanánt hétvégenként én is kiülnék és ELEKTROMOS gitárral szólóznék szép Santana számokat háttérzenére. Nem akarok túl hangos lenni. Remélem ez nem minősül törvény sértésnek és nem büntet meg a rendőr (mondjuk pénzbírsággal), mert ha így van, inkább hagyom az egészet és nem kockáztatok.
Köszönöm előre is a válaszokat.

4

Falunkba csatornázni kezdtek el, nem szeretnénk mi falusiak, hogy csatorna legyen a faluba, összeturták a fél falut és nem látjuk azt hogy visszacsinálják az utakat. Mit lehet tenni?

Faterral mentünk valakihez, még a markolós kezdett el ugatni, hogy mért megyünk be az ismerőshöz, fenomenális, hogy XXI. ben itt kell tartanunk hogy kökorszaki állapotot csinálnak az utainkból, ember nem tud A pontból B pontba menni, polgármester is b***ik kiálni a falu polgárai mellett. Valaki segítsen, mert megőrülök!
Jogszabályokkal azért támassza alá valaki a tényeket.
Mellékesen a falu 10% fizetésképtelen, nem hogy csatornára de még villany visszakötésre sincs pénzük.

18

Hamis adás-vételi?

Mi van olyankor, ha eladom az autómat, de a vevő hamis adatokkal tölti ki az adás-vételit, én pedig leadom azt az okmány irodában (nem tudtam óla, akkor mikor leadtam, hogy nem valósak az adatok)? Nekem lehet gondom belőle?

4

Ilyenkor mit tudok tenni, mikor tönkre tette a ruháim?

Elszöktem itthonról egy hétre, a *volt* barátnőmhöz,És mig ott voltam az idő alatt vettem új ruhákat, amik közül van amelyiket még fel sem vettem. Hirtelen döntéssel jöttem haza, így pár ruha ott maradt. Vadonat újak, egyszer se volt rajtam. Most mentünk el érte és úgy kaptam vissza, hogy tiszta mocsok és foltos ami nem jön ki belőle. Mondtam neki, hogy ha nem jönnek ki belőle kifizettetem velük. Mert azt a pénzt nem én kerestem meg hanem a nagyszüleimtől kaptam. Azt mondta nem fogja kifizetni.

Én 17/L vagyok ő: 16/L

Mivel kiskorú vagyok azért fel tudom őket jelenteni mert befogadtak.

De ebbe az esetben mit tudok tenni hogy kifizessék vagy kárt térítsenek?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!