Találatok a következő kifejezésre: Jó kereszténynek Ha (11 db)

Jó kereszténynek lenni? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Jó kereszténynek lenni. Azért jó, mert tudod, hogy sosem vagy egyedül. Jézus megváltott a bûneidtõl, és ezt azért tette, mert Isten végelenül szeret. Jó ezt tudni, nem? Bármi történik, nincs mitõl félned, mert Õ veled van. Ha jó, ami történik Veled, az csak még jobb , ha meg tudod köszönni, és érzed, hogy szeretetbõl kaptál ajándékot. De ha rossz történik, akkor is jó kereszténynek lenni, mert Isten mindig vigaszt nyújt. Az Õ szeretete mindig minden gond felett áll. Rövid választ erre nehéz adni, keress meg egy számodra szimpatikus gyülekezetet, és meglátod, miért jó kereszténynek lenni!

Jó kereszténynek lenni. Azért jó, mert tudod, hogy sosem vagy egyedül. Jézus megváltott a bûneidtõl, és ezt azért tette, mert Isten végelenül szeret. Jó ezt tudni, nem? Bármi történik, nincs mitõl félned, mert Õ veled van. Ha jó, ami történik Veled, az csak még jobb , ha meg tudod köszönni, és érzed, hogy szeretetbõl kaptál ajándékot. De ha rossz történik, akkor is jó kereszténynek lenni, mert Isten mindig vigaszt nyújt. Az Õ szeretete mindig minden gond felett áll. Rövid választ erre nehéz adni, keress meg egy számodra szimpatikus gyülekezetet, és meglátod, miért jó kereszténynek lenni!
Annak jó kereszténynek lenni( mármint az jó érzés neki hogy sosincs egyedül) akinek tudathasadása van. Gyógyszerrel kezelhetõ. Jobb esetben ez enyhébb de az idõ múlásával elharapódzhat a dolog és súlyosbodhat pl:skrizofénia. A baj ott kezdõdik hogy a társadalmunk integrálja az ilyen embereket és a legcsekélyebb esélye sincs annak hogy idõben orvoshoz forduljon.-népbetegség- Felhasznált irodalom: J. Albert A gyógyulás reménye.
NEM MERT AKI KERESZTÉNY AZ CSICSKA CSICKA CSICSKA
tb helyett stb :)
kersztény életem elsõ eseménye az volt, hogy leszoktam a cigirõl, pedig 7 éve dohányoztam.kézremegés, tb nélkül! mára már undorodom a füsttõl. de ez csak egy apró példa. mióta elfogadtam, hogy meg vagyok váltva, komoly harcaim vannak, de Isten mindig segít, mert Õ tudja mi a jó neked/nekünk!
Háát.. ktiduja.. én meg vagyok keresztelkedve.. Hittem Istenben, de kétségbe vonom létezését(iggen, ítéljetek el..)sokmindenben hiszek, de rengeteg kételyem van.. Jézus létezett? lehet h nem? kitudja.. amíg nem tudjuk, hogy van-e Isten, és ki/mi teremtette a világot, vagy egyáltalán az hogy jött létre, addíg a kétely fennt vog állni.. vannak elméletek, miszerint Jézus 1 jövõbeli ember, aki valami idõgéppel ment vissza 1 másik dimenzióba, és ott megírta a történelem ezen részét, de akkor mi volt elõte?.. kitudja hogy van ez.... lényegtelen. mindenki hisz amiben akar. Én abban hiszek, hogy az akaratommal sokmindent tudok befolyásolni, ugyanis szilárd elhatározással eget és földet emg lehet rengetni.. hatalmas erõk vannak körülöttünk, amiket fel sem tudunk fogni.. illetve sziek még 1 dologban. Azt hiszem, megiszok 1 sört:D
sztem jó kereszténynek lenni. nem voltam mindig az, nemrég ismertem meg Jézust és naggoyn jóó így élni. ha választanom kellene újra, sokkal inkább választanám a mások számára úgy tûnõ korlátokkal teli életet, mint azt az életstílust, ahogy elõtte éltem... Isten kiemelt abból a fertõbõl, ahol életm(bulizás, pia, pasik, stb) és mindig velem van, totál +változott azóta az életem, eltûnt az üresség, depi, boldogtalanság, stb, pedig anno azt hittem tök boldog vagyok, holott nem voltam, mert mindenkinek a szívében van 1 ûr, amit senki nem tud betölteni, csak 1edül Isten.:)
Hááát... nem tudom. Én nem vagyok keresztény, meg se vagyok keresztelve. Meg ezenkívül én a keleti filozófiákkal (nem vallásokkal!) rokonszenvezem, a buddhizmussal, a taoizmussal. A buddhizmus azért jó, mert teljes mértékben rólad szól, senki másról. Amellett a meditáció segít elnyerni a lelki békédet, ami sokkal egyszerûbb. Javaslom egyszer menj el a zalaszántói sztúpához és a mellette levõ kis buddhista szentélyhez. Sokkal emberibb világ, mint a keresztény!
Hát Szia! Ha kereszténynek lenni jó akkor mai világban azért jó mert , ha nõ vagy nem nyonak el.Egyébként nem az a fontos , hogy keresztény vagy -e vagy sem a hited az ami segít téged, jó hinni valamiben a hit csodákra képes.Igazából minden jó ha tisztának és igaznak érzed magad, csak rajtad múlik mit érzel magadénak.Én római katolikus vagyok mégis hiszek a reinkarinkarnációban, hiszem , hogy Jézus nem hiába élt .és hiszem, hogy én nem hiába élek, ha Jézus tanait követed IGEN jó kereszténynek lenni!!!!! Jézus szeretetet hírdetett.És még:Jézus a tempom elõcsarnokában ült, és sokan jöttek hozzá, hogy meghallgassák tanításait Valaki megkérdezte tõle:"Uram mit tanítasz az életrõl?Õ pedig így felelt:Boldogok akik sokat tapaszaltak, mert szenvedéseik által tökéletessé válnak. Olyanná lesznek õk mint isten angyalai az égben, és sohasem fognak meghalni sem nem kell újjászületniük többé mert születésnek és halálnak nem lesz hatalma többé felettük.Légy jó keresztény , hogy közelebb kerülj a NÁZÁRETIHEZ!!!!!!
Igen! A kereszténység egy életforma, ami azzal kezdõdik, hogy befogadod Jézus Krisztust a szívedbe. De te is megtudhatod, ha elolvasod legalább az Újszövetséget, és megnézed az Atv-n a Vidám Vasárnapot. 2008 úgy is a Biblia éve :-) Szóval: kívánom, hogy tapasztald meg te is, hogy miért jó kereszténynek lenni!
Pompás dolog kereszténynek lenni, ha az ember az igazi keresztény emberség elvárásai szerint él, mivel Isten áldása rajta van mindenkor és sose kell félnie semmitõl, mert Isten mindenben megsegíti. szerintem olvasd a bibliát és megtudod!
Ha az elõzõ válaszoló tudná... Egy kereszténynek sok esetben sokkal nehezebb döntéseket kell felvállalni. Nehezebbeket, mert sokszor nem lehet a kényelmes utat választani és azt tenni, amit jólesik. Egy keresztény bizony sokszor kénytelen félretenni a saját igényeit, és bizony nehéz sokszor lemondani dolgokról, amit egy vallástalan gondolkodás nélkül élvez. Egy kereszténynek ugyanis nem arról szól az élete, hoyg õ mit szeretne, hanem, hogy mit vár tõle Jézus. Ez sokszor bizony nagyon nehéz. De érdemes!
Ha nem akarsz gondolkodni, szereted, ha mások gondolkodnak helyetted, ha félsz önállóan döntést hozni és szükséged van arra, hogy ezt a felelõsséget valaki/valami levegye a válladról, ha a kényelmesebb (bár cél nélküli) utat választod, akkor neked jó. Ha szembe mersz nézni a félelmeiddel, ha önállóan mersz gondolkodni, és a döntéseidért vállalod is a felelõsséget, akkor viszont semmi szükséged ilyen féle ideológiai támaszra.
En pogány vagyok es szerintem jo hogy nem ugy nevelkedtem fel hogy nem valosithatom meg önmagam bar en csak kulso szemlélõ vagyok de szerintem a kereszténységnek is vannak olyan sötét foltjai mint a satanizmusnak gondolj bele mennyi embernek meg kellett halnia amiért nem hitt Istenben es lehetne sorolni ... en a reinkarnacioban hiszek inkább nem egy konkrét személyben de mindenkinek szíve joga miben hisz csak nem értem mi jo a kereszténységben mert igazából semmi egy onmegtartoztato buta visszamaradott dolog amit követnek a birkák es bólogatnak üresen

Miért jó az, ha keresztény vagyok?

Olyanok tapasztalata érdekelne, akiknek elõnyük származott abból, hogy ragaszkodtak a keresztény tanításhoz, és ez jót eredményezett az életében.

Legjobb válasz: Bocsánat, hogy ateistaként beledumálok, de szerintem aki hívõ keresztény, abban fel sem merül, hogy jó-e vagy sem. A hívõ nem erõbõl ragaszkodik a tanításokhoz, hanem meggyõzõdésbõl követi azokat. Ez nem döntés kérdése, hanem a világképének a szerves része. És a "jó" vagy "nem jó" sem úgy kerül szóba, hogy ha valami nem jó, akkor inkább nem leszek hívõ, mert akkor õ máris nem hívõ. (Javítsatok, ha rosszul gondolom.)

Bocsánat, hogy ateistaként beledumálok, de szerintem aki hívõ keresztény, abban fel sem merül, hogy jó-e vagy sem. A hívõ nem erõbõl ragaszkodik a tanításokhoz, hanem meggyõzõdésbõl követi azokat. Ez nem döntés kérdése, hanem a világképének a szerves része. És a "jó" vagy "nem jó" sem úgy kerül szóba, hogy ha valami nem jó, akkor inkább nem leszek hívõ, mert akkor õ máris nem hívõ. (Javítsatok, ha rosszul gondolom.)
#2 Logikusnak tûnik, amit mondasz, a te szemszögedbõl. De sajnos azt a részt kihagytad, mikor a keresztény azért áll ki a hite mellett, mert neki ez jó. Persze ez így nagyon tömör, mégis így tudnám a saját szemszögembõl a legegyszerûbben megválaszolni, ha valaki megkérdezné, miért vagyok keresztény: mert nekem ez jó. Teljesebbé teszi az ember életét, szebbé a boldog idõszakot, és elviselhetõbbé a nehezebbeket.
A második jól gondolja, a csõcselék meg nem számít. (nem az ateisták, hanem a gúnyolódók)
Az a hátránya, hogy nincs elõnye :D
Hülyének néznek. Bár ez nem elõny.
A kereszténység önmagában tág fogalom. Sokan vannak a keresztények közül, akiknek fogalmuk sincs a Krisztusba vetett hitrõl. Ha szétnézel a világban szinte csak ilyeneket látsz. Ha engedelmeskedsz Krisztus tanításainak, akkor boldog leszel és üdvözülsz (mennyországba kerülsz). Olvasd a Bibliát és kérd Jézust, hogy vegye át az életed irányítását. Nem fogod megbánni én tudom. Nem is tudnék Isten nélkül élni.
Lesz egy közösség amihez tartozhatsz. Sok embernek elég az, ha mások is ugyanazt a blablát hangoztatját amit õ, pontosabban: õ is ugyanazt a blablát hangoztathatja amit mások.
Az a lényeg, hogy ha te jól érezed magad benne, akkor gyakorold nyugodtan a vallásod. Ha nem érzed jól magad benne, akkor csak te vagy a megmondhatója, mi a nem jó benne.

Van itt jó, segítőkész keresztény? Ha igen, segíts! Kérlek.

Bűnös egy ember vagyok...Sok rosszat tettem eddigi élemben..förtelmesebbnél förtelmesebb dolgokat... DE ISTEN megbocsátott, mi több MEGHÍVOTT magához... Mégis üresnek érzem magam, amikor egyedül vagyok otthon elfog a "GONOSZ" pl: most önmegtartóztatótok a késztetés a bűnős dolgok... Emberek/a barátaim előtt nincs ilyen, tudom vagy legalább is megpróbálom ISTENT képviselni...De amikor egyedül vagyok... Van egy kép amit az emberek látnak, és egy kép amit én...MAGAMRÓL... Mit tegyek?KÖSZI mindenkinek

Legjobb válasz: És ne vedd olyan komolyan a vallást. Kikészíthet idegileg.

És ne vedd olyan komolyan a vallást. Kikészíthet idegileg.
Ne legyél egyedül vagy csinálj valamit.
Javaslom, irj a jw. org honlapra, és ott személy szerint is felkeresnek és segítséget adnak, minden anyagi, vagy elkötelezettség vállalás nélkül
Ne ijedj meg! Képzeld el, MINDENKINEK vannak bûnei, avagy a rosszra való hajlamai, és ettõl nem leszünk pokolra való bûnösök... szép is lenne, ha minden kis rosszért egybõl mehetnénk is a pokolra... (Persze nem tudom, ki "érdemli meg", hogy a mennybe kerüljön, ki nem, ezt Isten dönti el, de annyi biztos, hogy Õ mindenkit maga mellett szeretne tudni!) Nem kérdezem meg, miket csináltál, avagy miket csinálsz most, gondolom, oka van annak, hogy nem írtad le. Mindegy, akármi is legyen az, ne keseredj el! Sokan gondolják, hogy egy kereszténynek tökéletesnek kell lennie, minden parancsolatot be kell tartania stb., erre azonban senki sem képes! Jól elferdítik az igazságot... az isteni szeretet lényege ugyanis éppen az, hogy Isten minden hibáddal együtt szeret! Törekedni kell a jóra, de nem mindig sikerül, emberek vagyunk, vannak határaink. Nem lehetsz annyira rossz ember, ha egyszer a szándék megvan benned a jóra.
Kedves 8-as! Nem feltétlenül azért lesz valaki depressziós, mert olyan fertelmes bûnöket követett el. Ez egy betegség, aminek nem is feltétlenül van nyilvánvaló oka (valami oka persze biztosan van, csak az illetõ gyakran maga sem tudja, mi az). Azért is kialakulhat, mert sokat bántották, vagy belenevelték, hogy rossz, és ezért nagyon ingatag lábakon áll az önértékelése.
Fordulj Dr. Süle Ferenchez, õ ebben a szakember, õ volt az OPNI valláslélektani osztályának fõorvosa. Mert "megpróbálod Istent képviselni". ha ezt nem írod, akkor azt mondtam volna, hogy fordulj Pál Ferenc atyához aki pap - pszihológus.
Kedves kérdezõ. Feltételezem írásod alapján hogy keresztyén vagy. Ezért néhány dolgot írnék. Én nem akarnék embereknek megfelelni. Ha megvallottam Istennek a bûnömet Õ hû és igaz hogy megbocsássa azt amit elkövettem. ha megbocsát akkor nincs joga senkinek fejemre olvasni. Ha megtért valaki Krisztusi jellemet örökölt hit által. Isteni természet részese lettél. Örvendezz az Õ jelenlétében
Isten valóban meg bocsájt, ha szivõl, imával kéred a bocsánatát! ha megbocsájt neked, azt érezned kell! A megváltást érezned kell, mert az a szentlélek munkája! Ha nem tudsz uralkodni bünös dolgaidon, az Isten ellen fordulás! Nem veszi jó néven, ha parancsai ellen mész! javaslom jár egy gyülekeztbe, ima órákra, kösd le magad, és a gépedbõl törölj ki mindent ami bünbe visz! Mert az a sátán!!! ha mindent kitöröltél, olvasgass, kapálj, biciklizz, vond el a figyelmed azokról, amik veszélyesek! PL a Pornó!!! én tudom hogy csábitó, én nyakig benne voltam!! de gondoltam egyet, és az össze képem, videóm a lomtárba tobtam! ennyi! És hidd el, ki lehet birni!Egy hirtelen gondolat, elhatározás, , és máris tud benned dolgozni a szentlélek! kitakaritja a mocskot! próbáld meg!
A Porno az bun? Nezni bun, vagy maszturbalni ra? Mert ha nezni is bun, akkor tortenelmet tanulni is bun, ugyanis ott meg gyilkolasrol tanulunk. Ugye elegge egyenes es kovetheto a gondolatmenet. Ha pedig maszturbalni bun a pornora, akkor miert ugy lett szandekosan "teremtve" az ember, hogy nem csak az ev egy adott idoszakaban kepes "tuzel"-ni, mint rengeteg mas emlos? Szoval miert bun felszabaditani egy kis boldogsaghormont akkor? A boldogsag is bun? Vagy ez bunos orom? Tenyleg nem ertem, hogy az az orom, amit nem mas kara general, nem mesterseges (pl alkohol, ami raadasul dogmatikusan Jezus veret szimbolizalja), es a sajat testunk hozza letre, miert bunos orom...
Nem a boldogság felszabaditása bûn! és ugye itt biblikusan beszélek! A pornó az biztosan izgalmas dolog, de tév utra vezet, olyanra ami tönkre tehet házasságokat, családokat! mert a pasi, vagy nõ azt hiszi, az a jó, a természetes amit ott látni! nem! Isten egymásnak, és házastársaknak teremtett minket, és nem ugy mint a pornóban-füvel fával, , , A pornó, egy meló valakinek, de aki nézi, lehetséges sérül agyilag! mert az is okozhat függõséget, olyan vágyakat amiket csak egy jó prosti adhat meg-pénzért! aminek megint csak a család, a házasság, kapcsolat bomlasztása lesz a vége! DE nem vitázom, ha neked jó, , , nézd szakadásig!
Kamu.
"Kamu" Én is ezt írtam, csak egybõl törölték a válaszom.
A bûnös dolgok elkövetése mind egy pótszer, ami kitölti azt az ûrt, ami hiányzik az életedbõl. Ha ezt az ûrt nem tudod betölteni azzal, aminek a pótszereit kényszerhasználod, és ha ennek az ûrnek a betöltésében Isten sem segít meg (de nem újabb pótszerek által), akkor köszönd meg a magához hívását, és ennyi... [Akkor fogsz jóllakni, ha enni kapsz, és akkor nem fogsz éhes disznóként makkról álmodni. De ha pótszerekkel akarnak etetni (vagy eteted magad) makk helyett, akkor újra és újra fölbukkannak majd a makkról szõtt álmaid. Ez törvényszerû. Azt tartom a legjobb tanácsnak, hogy te magad tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a makkot (ami megelégít és jó álmot biztosít) megtaláld, és akkor legalább magadat nem hibáztathatod, ha mégsem találod meg. Viszont ha a pótszereid jelentik magát a makkot, akkor zsákutcában vagy.]
Istent nem az érdekli, hogy milyen förtelmes dolgokat tettél, csak az, hogy tiszta-e a lelked. És az csak akkor fog megtisztulni, ha õszintén megbánod a bûneidet elõtte. Megfog bocsájtani, fel fog oldoz a bûneid alól. Ha ezt megtetted és Õ feloldozott, akkor ne nevezd magad bûnösnek. Ha bûnös gondolataid támadnának, csak kérd Istent és õ elûzi azokat. Be kell fogadnod Istent az életedbe, és õ befogja tölteni azt, amit eddig üresnek éreztél. Neked Isten elõtt kell megváltoznod, nem mások elõtt. Valóban megbántad amiket tettél? Ha igen, akkor nemigen kéne, hogy továbbra is ilyen gondolataid támadjanak. Ilyen általában akkor fordulhat elõ, ha meginogsz a hitedben. Legyél erõs. A gonoszt ne elkerülni próbáld, hanem utasítsd el.
Szia! Melyek ezek a "förtelmesebbnél förtelmesebb dolgok", amelyek miatt ostorozod magad?
A kérdező hozzászólása: BÛNÖK....De nem ez a lényeg..tanácsot adj!!!!Kösz:)
Egyetlen bûn van, míg a többi ennek származéka, amely cselekmény formájában valósul meg. Nem véletlen kérdeztem!
A kérdező hozzászólása: melyik az?
A téves önazonosítás, másként, önmagad összetévesztése a gondolatokkal. Figyeld csak meg magadon, minden egy gondolattal indul.
A kérdező hozzászólása: Kifejtenéd bõvebben? Itt vagy privátban???? Kösz!
Sajnállak. Ha üresnek érzed magad, az azt jelenti, hogy nem tudsz megbocsátani magadnak. Vagy már annyi rosszat tettél, hogy a lelked kiüresedett. Látod? Ezért nem szabd bûnözni...Mert egy depressziós, üres lelkû izé válik belõled.....
Ha Isten megbocsájtott, akkor nem kéne kárhoztatás alatt lenned, hacsak nem követtél el valami huncutságot.
Vegyél egy kutyát. Mindig a lényeget felejtem le :P
Csak nekem gyanus, hogy ez az illeto a VALLASKRITIKA rovatban ker SEGITSEGET? Trollszagot erzek, igy trollvalaszt adok: Szivjal tobb fuvet! Boldog leszel, elont a beke es gonoszkodni sem tamad kedved. http://www.youtube.com/watch?v=h_bYiPVYhnI
22: A pornó az biztosan izgalmas dolog, de tév utra vezet, olyanra ami tönkre tehet házasságokat, családokat! Erdekes szemlelet. Ebbol az aspektusbol szemlelve, ha valaki gengszter-filmet nez, akkor azza valik, ha fozomusort, akkor meg szakaccsa. Hmm... Ezt 98 %-ban butasagnak tartom. A maradek 2-ben igaz, de csak a gyenge jellemu emberekre. Ja, nezek en is pornot, es meg soha nem leptem felre a tobb, mint 10 eves parkapcsolatunkbol. Es ehhez nekem se vallasra, se eskuvore nincs szuksegem, mert bennem kialakult az erkolcsi erzek, nem kell, hogy ebbeli hianyossagaimat ketezer eves dogmakkal potoljam.

Ha hamarosan jön az antikrisztus akkor előtte vajon jó ötlet a népszámláláson kereszténynek vallani magunkat?

Állítólag a II. világháború el?tt is volt népszámlálás és akkor se gondolta volna senki hogy néhány év múlva majd ez alapján fogják eldönteni hogy kit végeznek ki. Az egyszer?ség kedvéért vegyük úgy hogy az els? ateista már beírta hogy "Nincs Isten." és akkor ezzel ez a kötelez? dolog már le van tudva. :)

Legjobb válasz: Elõször jót nevettem a kérdéseden, teljesen poénnak vettem. De mégegyszer elolvasva, ez egy nagyon jó kérdés, és valóban elgondolkoztató az a része, hogy tulajdonképpen nyilvántartásba vesznek minket ilyen téren(is), házról-házra. De válaszolva a kérdésedre, lehet hogy rövid távon nem jó ötlet, de egyszerûen keresztény ember nem tehet mást.

Elõször jót nevettem a kérdéseden, teljesen poénnak vettem. De mégegyszer elolvasva, ez egy nagyon jó kérdés, és valóban elgondolkoztató az a része, hogy tulajdonképpen nyilvántartásba vesznek minket ilyen téren(is), házról-házra. De válaszolva a kérdésedre, lehet hogy rövid távon nem jó ötlet, de egyszerûen keresztény ember nem tehet mást.
Inkább lennék vértanú, mint elkárhozott.
Istennek tetszene, hogy letagadod?
Ezen én is gondolkoztam, hogy vajon bûn-e, ha nem válaszolok. Valahogy olyan érzésem van, hogy bûn vagy nem bûn, mindenesetre szégyelném. Igen, nagyon szégyelném már a következõ percben . Pedig én akár még ki is bújhatnék a kérdés elõl olyan indokkal, hogy szó szerint nem vagyok megkeresztelve, "csak" hiszek Istenben, és hiszem, hogy Jézus a Krisztus.Ráadásul bigott ateistaként 42 évesen nyílt ki a szemem. És mivel hiszem, elfogadtam az Õ megváltását, ezért kereszténynek vallom magam. Remélem
Vegyük úgy hogy az elsõ mélykeresztény holdkóros idemásolt 26 oldalnyi bibliaidézetet, és megkért minket hogy térjünk meg, és ezzel az is le van tudva.
A kérdező hozzászólása: "Kérdezõ, túl sok fi lmet néztél szerintem." Jelenleg nincs TV-nk, elajándékoztuk. Azóta egyébként sokkal több szabadidõnk lett. Átlag heti egy filmet szoktam nézni, de monstanában még annyit se.
Sziasztok! Kérdezõ, túl sok fi lmet néztél szerintem. Teljesen abszurdnak tartom, hogy népszámlálás alapján végeznének ki embereket. Üdv: Napirai
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: kösz hogy ezt megírtad, én is hozzád hasonlóképpen gondolkodtam. Meg a másik az hogy ha esetleg évek múlva mégis elõáll egy olyan helyzet hogy a népszámlálás alapján végzik ki a keresztényeket akkor utólag nagyon butának érezném magam. Fõleg ez az ami zavar. Egyébként a római birodalom idejében is bujkáltak a keresztények, nem? Ha megkérdezték õket akkor nem tagadták meg Krisztust, de azért titkolni titkolták a vallásukat mert nem akartak meghalni.
A vallási hovatartozás kérdésére NEM KÖTELEZÕ válaszolni! Ha nem válaszolsz, az nem Jézus megtagadása, hanem egy törvény adta lehetõség. Még Jézus se válaszolt minden kérdésre: "És [Pilátus] ismét beméne a törvényházba, és szóla Jézusnak: Honnét való vagy te? De Jézus nem felelt néki." (Ján 19:9) Az antikrisztus uralma alatt azt gondolom, hogy nem a népszámlálási statisztikákat fogják nézegetni. Ott úgyis tudni fogják, hogy ki az aki felvette a fenevad bélyegét és ki az aki nem...
Ha te letagadod, hogy Krisztushoz tartozol akkor Õ is le fogja. Szóval ne tedd meg ;) Ha megvallod, hogy hozzá tartozol akkor Õ is megvallja majd az Atya és az angyalok elõtt, hogy Hozzá tartozol ;)
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy ebbõl kellene kiindulni? Máté 10.32 - "Azokat, akik megvallanak engem az emberek elõtt, én is megvallom majd mennyei Atyám elõtt. De aki megtagad az emberek elõtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám elõtt." Mondjuk szerintem a kérdezõbiztost egyáltalán nem érdekli hogy én mit válaszolok. Vagyis nem tartom egy nagy megvallásnak a dolgot.
A kérdező hozzászólása: "Elõször jót nevettem a kérdéseden, teljesen poénnak vettem." Igen szándékosan egy kicsit komolytalanul fogalmaztam, gondoltam így kevesebben néznek majd õrültnek :) De írhattam volna azt is antikrisztus helyett hogy: ha eljön az az idõ amirõl a Jelenések könyve ír és amikor majd nagy keresztényüldözés lesz. A kérdésem egyébként komoly, fõleg az érdekel hogy mondjuk ha nem válaszolok a kérdésekre akkor az vajon bûnnek számít-e?
A kérdező hozzászólása: Akkor végre rátérhetünk a kérdésre. :)
A mostani kormányzat alatt inkább az a veszélyes, ha nem kereszténynek vallod magad a népszámláláson.

Az miért elfogadható a keresztény egyházban, hogy ha valaki elkövet egy bűnt, akkor ha nem a bűnöst büntetik meg, hanem valaki mást (aki ártatlan) helyette, akkor az is jó?

Feltettem b?nnel, büntetéssel kapcsolatos kérdést, és többen is ezt válaszolták.

Legjobb válasz: Akkor jó nagy marhaságot mondtak. Ez egyszer történt meg, Krisztus áldozatával. Jel 20,12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elõtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az Õ CSELEKEDETEIK szerint. Jel 20,13 És a tenger kiadá a halottakat, a kik õ benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik õ nálok voltak; és megítéltetének MINDNYÁJAN AZ Õ CSELEKEDETEIK SZERINT.

Akkor jó nagy marhaságot mondtak. Ez egyszer történt meg, Krisztus áldozatával. Jel 20, 12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elõtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az Õ CSELEKEDETEIK szerint. Jel 20, 13 És a tenger kiadá a halottakat, a kik õ benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik õ nálok voltak; és megítéltetének MINDNYÁJAN AZ Õ CSELEKEDETEIK SZERINT.
?? Igen, van aki ilyet írt? Én ilyen esetrõl még sose hallottam, vagy csak félreértem a kérdést.. Ha valaki bûnös, az elkárhozik, de nem más megy helyette a pokolba.
A kérdező hozzászólása: igen, írták, hogy ha valaki bûnt követ el, amiért esetleg halálbüntetés járna, akkor ha valaki helyette vállalja a büntetést, úgy is jó. és ez meg adja magával, hogy esetleg azért engedik tovább dolgozni a pedofilokat, mert helyettük valaki megkapta a büntetést.
Én még nem hallottam ilyenrõl, hova tetted fel a kérdést?
Ilyet nem tanít a keresztény egyház, sem Jézus.
A kérdező hozzászólása: de hát Jézus maga is feláldozta magát.
Ez butaság, ilyet egyik felekezet sem tanít. Ez egyszer történt meg, Krisztus halálával. Se többször, se kevesebbszer.

Mik a kockázatok ha tyúkszemet szeretnék eltávolítani gyógyszertárban vett kereszténnyel, menyire jó az?

Legjobb válasz: Nekem Scholl tapasz bevált. Nincs kockázata, ha nem vagy allergiás rá. Nem olcsó, de tényleg nagyon jó. Szeritem.

Nekem Scholl tapasz bevált. Nincs kockázata, ha nem vagy allergiás rá. Nem olcsó, de tényleg nagyon jó. Szeritem.
gyógyszertárban vett MIVEL???
Pénzért árulják magukat a keresztények? Nahát, az ember mindig tanul valami újat.

Tudtok jó könyvet gyógyulásról, ha lehet karizmatikus keresztény irodalomból?

szeretnék valakinek ajánlani valami jó könyvet, aki beteg.

Legjobb válasz: F f bosworth: Krisztus a Gyógyító Tl Osborn: A betegek meggyógyulnak

F f bosworth: Krisztus a Gyógyító Tl Osborn: A betegek meggyógyulnak
Esetleg még: Kenneth E. Hagin Út a gyógyuláshoz
Esetleg ez jó lesz: Biblia?
Azért pánikbeteg, mert okkultizmussal foglalkozott valószínûleg.
Sokan nem tudják de nekünk nem kell hordoznunk a betegséget , sem a szegénységet , sem a visszautasítást mert ezeket mát Jézus elhordozta .Egyszerûen tagadja meg vallja meg nem vagyok beteg! Még akkor ha a betegség az életébem van mert annak el kell takarodni a aJézus nevében érezze magát gyógyultnak neki nem kell hordoznia.De ajánlom én is kennet e hagin könyvét.
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó, én is igy gondolom. Valamint én is könyvön keresztül jutottam sokszor közelebb Istenhez, mert ott kijelentett nekem valamit. Persze mellette kutattam a Bibliát is, és a leirtakat leellenõriztem. A másik dolog, hogy ezek a szolgálók az életükkel bizonyitják Istenbe vetett hitüket, vagyis megálltak a kõsziklán, tehát eleve nem lehet rossz amit mondanak.
Szerintem aki egy ilyen könyvet olvas, az nem emberektõl várja a gyógyulást. Vannak dolgok, amikre az ilyen emberek felé szolgáló testvérek is hosszú éveken, évtizedeken keresztül tanultak meg - pl. hogy milyen akadályai lehetnek az ilyen betegségekbõl való gyógyulásnak. Egyáltalán nem baj, hogy ilyeneket megosztanak. Egy olyan könyvet sem olvastam, ami szerint ne Istentõl kellett volna kérni a gyógyulást. Ennyi erõvel istentiszteleten se hallgasson az ember tanításokat, mert akkor emberekben fog bízni? Ezek a könyvek ugyanolyanok, mint egy-egy (hosszú) tanítás, egy témában.
Istentõl kérje az ismerõsöd a gyógyulást, és NE karizmatikus emberektõl/könyvektõl. Jobban jár vele.
A kérdező hozzászólása: mondjuk lehetõleg olyan kéne, ami nem kereszténynek szól. A valóban szabad már keresztényeknek van irva. De azért megpróbálom.
A kérdező hozzászólása: beugrott valami, talán a Tom Marshall: Valóban szabad!!! de nem tudom ez az-e, megnézem fent van-e online. ha esetleg tudnátok pánikbetegeknek valami jó könyvet ami gyógyulásról szól, hogy a gondolatokat hogyan kell értelmezni, és az érzésektõl leválni, megváltoztatni a gondolkodást, azt szivesen venném.
A kérdező hozzászólása: olyasmi kellene, bocs ezt fent nem irtam le, mert nem akartalak befolyásolni bennetek, hogy mindent leirjatok, ami inkább a gondolatokat, érzelmeket gyógyitja meg, mert az illetõ pánikbeteg, és az egyébként egészséges teste, testi tüneteket produkál, magyarán ez a betegsége. Tehát a teste egészséges, az agya, vagy a pszichéje "beteg". Nem emlékszem ki irta, de volt egy könyv, amiben a gondolatok meg az érzelmek úgy az elején egy kis grafikonon voltak valahogy ábrázolva, és arról volt szó benne, hogy hogyan mûködnek ezek, hogyan kell ezeket elválasztani, és ott már szó volt a szellem létezésérõl is. Talán csak gyanitom, hogy Kethrin Kuhlman irta? vagy valami hasonló karakterû szolgáló. De lehet hogy ismeretlen. Azt nem tudjátok melyik könyv? Elég hires az is.
Van egy régi füzet, nem biztos, hogy megtudod szerezni: 1935. Evangelist T.L. Osborn: Hét lépés a Krisztustól nyert gyógyuláshoz Ha kell, írj privátot és megpróbáljuk megoldani.
A kérdező hozzászólása: õ a legkétlábonjáróbb ember akit valaha ismertem. iszonyat reális. a rossz irányba is, és az istenhit felé is nagyon szkeptikus. csak a bizonyitható tudományos dolgokban hisz. viszont azt mondta, hogy ha az Isten meggyógyitja, akkor fog benne hinni. Nagyon rosszul van már ez a betegség miatt, azt mondta a fél lábát odaadná cserébe, de néha már a halál is eszébe jut, annyira szenved. Remélem meggyógyul.

Ha a baloldal vallás és egyházellenes, miért vannak olyan jó kapcsolatban a zsidókkal, ellentétben a keresztény vallásokkal?

Legjobb válasz: Sõt a kereszténységnek inkább baloldalinak kéne lennie, nem pedig a rózsadombi ájtatoskodók alibivallásának.

Sõt a kereszténységnek inkább baloldalinak kéne lennie, nem pedig a rózsadombi ájtatoskodók alibivallásának.
1. A baloldal nem vallásellenes, csak szeretnék rásütni. 2. A vallásellenesség és az egyházellenesség két merõben más fogalom. Az elsõben a gondolkodásmódodat támadják, a másikban pedig egy konkrét szervezetet. 3. Nem tudok arról, hogy a baloldal (ha van ilyen) jobban jóban lenne a zsidókkal, mint a keresztény vallásokkal. Hogy egyes konkrét emberek egyes konkrét zsidókkal jóban vannak, míg egyes - fõleg most regnáló hamis - keresztényekkel meg nem, az egy teljesen más dolog. 4. Nem szabad a kereszténységet a KDNP-vel azonosítani, egyrészt, mert azon belül még a katolikusokat sem képviselik, hát még a többit, másrészt nekik a hamis szavakon túl kevés közük van a keresztény szellemiséghez. Ugyanakkor józan gondolkodású ember nehezen állja meg, hogy a mai gõgös KDNP vezetõket ne utálja nagyon, nem kell ehhez semmilyen oldalinak sem lennie.
A zsidókkal nem a vallásuk miatt vannak jóban hanem politikai gazdasági okokból. A Jobbik is pl. nem azért viseltetik elõitélettel a zsidók iránt mert a vallásuk miatt, hanem a romboló politikai gazdasági tevékenységük miatt. Senkit nem érdekel h ki zsidó, muzulmán, muszlim, stb. vallású, a lényeg a politikai társadalmi gazdasági szerepvállalásban van. Ha ez az emberek ellenében történik, ne csodálkozzanak, ha az emberek elitélik õket.
A kérdésben lévõ feltevés is helytelen, lévén a baloldal nem egyház, és vallásellenes.
Mert a hitgyüli = keresztény zsidók. Mert a zsidók nem csak egy vallás.
"A neobaloldaliak a mélyen megélt érzelmek, lelkiismeret és hit szempontjából teljesen felületesek és sterilek." Én meg úgy látom, hogy a szenvtelen, álkeresztény cinizmus éppen a jelenlegi kormányotokra jellemzõ inkább.
A legtöbb neobaloldaliba annyi a mély szívbõl jövõ jó érzés meg a hit mint egy sündisznóba. A neobaloldaliak a mélyen megélt érzelmek, lelkiismeret és hit szempontjából teljesen felületesek és sterilek.
A Hitgyülit is szeretik és jóban vannak vele.
Lehet a Puzsért nem szeretni, mert bizonyos szempontból tényleg arrogáns, viszont - ha már a kereszténységrõl van szó - ennél igazabb videót se gyakran látni az interneten: http://www.youtube.com/watch?v=xPRsJ-VoF1o

Keresztény Nők, akik házasság előtt nem éltek vagy még egyáltalán nem éltek szexuális életet! Nem féltek/nem féltetek attól, hogy mi lesz ha házasság után derül csak ki, hogy a párotok nem jó az ágyban?

Akár méret, akár más miatt, de csalódás lesz? Vagy mert bénán csinálja vagy mert nem akarja vagy mert túl sokat akar vagy mert kicsi lesz neki vagy mert túl nagy, stb. Vagy ez keresztényeknél nem annyira fontos téma? Mivel vallásos keresztény Nőktől várom a választ, a moderátorokat megkérem, hogy ne tegyék át más topikba a kérdésem és beszéljünk kultúráltan a témáról! Köszönöm!

Legjobb válasz: Nem féltem...mert együtt tanuljuk meg egymást és még most is tud 10 év után újat mutatni nekem és fordítva.

Nem féltem...mert együtt tanuljuk meg egymást és még most is tud 10 év után újat mutatni nekem és fordítva.
Hát, õszintén szólva néha picit megfordul a fejemben, fõleg azért, mert én nem vagyok annyira tiszta ezen a téren mint a võlegényem... Félek inkább attól, hogy hasonlítgatni fogok. Kicsit attól is, hogy nagyon bénázni fog, de majd belejön. :) Szex nincs köztünk, viszont nagyon gyengéd ember, és az érintései nagyon kedvesek, finomak, szerintem nem lesz baj. Valamit bízzak már az Úrra is... :)
Nem vagyok még házas, viszont tiszta sem vagyok ilyen téren, ezt bevallom. Lehet, hogy ha újra élhetnék, másképp csinálnám. Viszont nem félnék attól, hogy szexuális téren bármilyen probléma lenne: ez pont egy olyan dolog, amit a két fél, ha szeretik egymást, akkor meg tudnak beszélni. Én a házasságban nem itt látom a legnagyobb buktatót..
Kedves Kérdezõ: Nem nincs mitõl félni. Mert ahol két ember szereti egymást, ott olyan nem létezik hogy nem jó mûködne valami. (1Korintusz 13:4) . . .. A szeretet . . , nem keresi a maga érdekeit, . . .  A szeretet soha nem vall kudarcot. . . Tisztelettel Katy Weaver
Nem. Ha mindkét fél szûz a házasságkötéskor, nincs viszonyítási alapjuk, ergo nem fogják rossznak tartani a másikat az ágyban. Ha már többet próbáltál, sokkal nagyobb eséllyel leszel elégedetlen, mint ha még egyet sem.
Kérdezõ, találtam egy pont idevágó blogbejegyzést! Játékos sorozat egyik része, ajánlom elolvasásra a többit is a blogról. A lényeg, hogy a sátán ötletel a többi pokoli gonosszal, hogyan ronthatnák el a párkapcsolatokat. Mi pedig ebbõl tanulhatunk, milyen kísértéseknek ne dõljünk be. http://biztosut.blogspot.hu/2013/04/a-satani-otletborze-jo-s..
Ha nem tabutéma a szex a kapcsolatban, akkor semmi félnivaló nincs. Sokan nem mernek beszélni róla. És nem is csak keresztények, hanem olyanok is, akik már házasság elõtt is szeretkeznek. Csinálni azt tudják, de beszélni nem akaródzik róla a partnerükkel, ha valami nem jó, inkább ide írogatnak ki kérdéseket, csak meg kell nézni a szex témakört. Egy igazi párkapcsolatban, ahol szeretet van a két ember között, ilyen nincs, mindent képesek megbeszélni egymással, így az ágyban sem lehet probléma.
, , A házastársi szex gyönyörûsége, hogy nem kell "tökéletesen csinálni" elsõre. Egy egész életed van gyakorolni, együtt tanulni, és egymásnak adni magatokat. Micsoda nagyszerû környezet ez a tanuláshoz - olyan szexuális partnerrel lenni, akiben megbízol - olyannal, aki soha sem fog elhagyni téged. Ameddig a kapcsolatotok és az érzelmi intimitásotok növekszik, a szex egyre jobb lesz, nem pedig rosszabb, ahogy telnek az évek., ,

Miért jó, ha keresztény, nemzeti párt (ok) (legyen akár baloldali is) kormányoz (nak) egy országot?

pl. ilyenekre gondolok:

Legjobb válasz: Lám lám beindult a netkommandó. Pont ahogy vártam. Annyira kiszámíthatóak vagytok. Ezért képes uralkodni rajtatok egy bizonyos nép.

Lám lám beindult a netkommandó. Pont ahogy vártam. Annyira kiszámíthatóak vagytok. Ezért képes uralkodni rajtatok egy bizonyos nép.
Mert normális az értékrendje, nem úgy, mint a melegfelvonulásos ateistáknak vagy az agresszív zsidóknak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!