Találatok a következő kifejezésre: Jó az a babám éjjel (9 db)

Jó az ha a babám éjjel kb.6-7 órát nappal két szopcsi közt 2-4 órákat alszik? Kb 6-7 alkalommal szopcsizik.2 hetes baba

Legjobb válasz: Egy ekkora baba kb 16 órát alszik összesen egy nap, általában éjszaka 8-at, és napközban is 8-at. Ha összeszámolod az alvással töltött órákat, és kb ennyi jön ki, akkor eleget alszik a babád.

Egy ekkora baba kb 16 órát alszik összesen egy nap, általában éjszaka 8-at, és napközban is 8-at. Ha összeszámolod az alvással töltött órákat, és kb ennyi jön ki, akkor eleget alszik a babád.
Szia. örülj neki.Én 2 hónapig alig aludtam.Se éjjel sem nappal.
Mi9ért ne elnne jó? Persze hogy jó! ifogtál egy álomszuszékot ;) Azért majd lesz másképp is...
Szia! örülj neki:) Az én fiaim, nemhogy 16 órát nem aludtak egy nap, örültem, ha összesen 10 órát aludtak. Napközben kb. 3 szor 40 percet. Szerencsés vagy.:)
Én azt olvastam, hogy ekkora baba esetében nem jó ha 4 óránál több telik el két szopi esetében! Én a helyedben megkérdezném a védõnõt vagy a gyerekorvost!

A Humana "jó éjt" tejpépről milyen tapasztalataitok vannak? Tényleg jobban alszanak tőle a babák? Vagy az egyéb 2jó éjt" termékektől?

Legjobb válasz: Nálunk ez nem volt hatásos egyénfüggö ugy vélem babóm 12 hónapig éjjel is evett tk mindegy mit adtam vacsira legyen ez jó éjt tápszertöl kezdve atejbegrizig... stb stb õ maga döntött ugy hogy továbá éjjel már nem eszik . Biztos laktatóbb probáld ki ha van rá lehetöséged. De nem irtad milyen idös a baba,mert az nagyban meghatározó

Nálunk ez nem volt hatásos egyénfüggö ugy vélem babóm 12 hónapig éjjel is evett tk mindegy mit adtam vacsira legyen ez jó éjt tápszertöl kezdve atejbegrizig... stb stb õ maga döntött ugy hogy továbá éjjel már nem eszik . Biztos laktatóbb probáld ki ha van rá lehetöséged. De nem irtad milyen idös a baba, mert az nagyban meghatározó
A kérdező hozzászólása: 13 hónapos. És minden hajnalban 3-4 felé félálomban szopizni kezd és ébredésig, kb 6 óráig teleeszi magát. 9-nél elõbb nem is fogadja el a reggelit.
Én kipróbáltam, de csak azért, mert amúgy is Humana tejpépet eszik vacsira. Meg inni szokott éjjel, gondoltam hátha jó lesz, és így nem fog, mert eltelíti, és jobban alszik. De nem, igazából semmi különös nem történt, ráadásul nem is ízlett neki.

Most lesz 1 éves a babám és még szopik, éjjel úgy 3 óránként kel fel szopni. Nappal csak 2-3-x kéri, és cumisüvegből iszik gyümölcslét, szörpöt. Az étvágya jó (10, 5 kg).1 éves babátok mikor és hányszor szopik még? és mikor szeretnétek elválasztani?

Legjobb válasz: Nekem 1 évesen még mindkét lányom legalább ennyiszer szopott. A kicsi nyáron lesz 3 éves, de még mindig cicizik este, éjjel, és reggel egyszer-egyszer. Szerintem ne akard elválasztani, majd elválasztja magát, ha õ úgy érzi.

Nekem 1 évesen még mindkét lányom legalább ennyiszer szopott. A kicsi nyáron lesz 3 éves, de még mindig cicizik este, éjjel, és reggel egyszer-egyszer. Szerintem ne akard elválasztani, majd elválasztja magát, ha õ úgy érzi.
Egy éves korban rengeteg ingert kell feldolgozni és a fogak is zavarhatják az álmát. A statisztikák szerint háromból egy kisgyermek 3-4 évesen is ébred éjszaka. Tudnod kell, hogy nem a szopizás miatt ébred, tehát nem azért, hogy cicizzen, de ezzel nyugtathatod meg a leghamarabb. Az éjszakai ébredésekre nem megoldás az elválasztás (ha rászokik a teára, vagy a tápszerre, akkor annál rosszabb), inkább türelemre van szükség, hogy megtanulja: aludni jó és biztonságos. Ismerem az érzést, mennyire kimerítõ tud lenni a gyakori ébredés (persze csakis neked :) ), talán segít, ha közelebb teszed magadhoz, esetleg befekteted magad mellé. Két folyton ébredõ kisfiú anyukája :) (a kicsi most másfél ... és sokszor ébred) U.I: Az UNICEF ajánlása a legalább két évig tartó szoptatás
A kérdező hozzászólása: A gyerekorvos szerint kevés már a tej, azért ébred fel sokszor éjszaka.Ezért , adjak neki 3-as tápszert.Én nem hiszem, hogy egy 1 éves babának tápszer kellene (el sem fogadja).És már születése óta mellettem alszik a baba, tehát még éjjel sincs egyedül.


A "Jó éjszakát! "nevű tejpépektől ténleg jót alszik a baba éjszaka? Mármint átalussza vele az éjszakát? Babám most 3 hónapos, éjjel még 2x eszik. Láttam vannak ilyen tejbepapik 4 hós kortol. Érdemes kipróbálni?

Legjobb válasz: Én nem tejpépbõl, hanem a tápszerbõl próbáltam a "jó éjszakát" nevezetûeket, ugyanis a tejpépet nem eszi meg a babám. De meg kell mondjam a sima HA tápszertõl jobban eltelik és nem ébred olyan gyakran, mint a "jó éjszakát"-tól.

Én nem tejpépbõl, hanem a tápszerbõl próbáltam a "jó éjszakát" nevezetûeket, ugyanis a tejpépet nem eszi meg a babám. De meg kell mondjam a sima HA tápszertõl jobban eltelik és nem ébred olyan gyakran, mint a "jó éjszakát"-tól.
Mi 6 hónaposak vagyunk. Kb. egy hónapja este adok a fiamnak fél adag pépet és utána szopizik, de sajnos így is felkel éjszaka enni, pedig én is azért próbáltam ki, hogy átaludja az éjszakát. Mivel ízlik neki, adom, de sajna mégis ébred éjszaka. Azért próbáld ki, sok sikert!
A jóéjszakátos tejpép nekunk nem vált be. Egy ideig adtam éjszakára jóéjszakátos tápszert, na azzal kb. 6 órát elvolt a fiam, amúgy 3-3, 5 óránként eszik. Viszont egy ido után kevesebbet ivott meg belole, mint a sima tápszerbol, és így ugyanaddig bírta, mint a simával, így aztán maradtunk a rendes tápszernél.
Ha anyatejes semmiképpen!Attól nem fogja jobban átaludni az éjszakát!sõt ha anyatejes valószínû nem is eszi majd meg mert nem ízlik majd neki! 3hónapos babától a 2x kelés egyáltalán nem sok!!!!
esetleg próbáld k az urtcica urens 9ch nevû homeós bogyót ami kiváló tejserkentõ nekem is volt 3 hónapos korban átmeneti tejcsökkenés de ez a bogyó nálam be vált azóta sincs gond és most fél éves a babóm 2-3 óránként szopizik és nem fogy a tejem sok sikert!
Ha egy kis mákot is fõztek bele, akkor biztos. Ha meg nem, akkor az anyatejtõl sokkal jobban alszik. Azt ugyanis tökéletesen és könnyen emészti - minden mást rosszabbul. Azon kívül, hogy mit tesznek a tápszerbe, hogy jól aludjon... ki tudja?
A kérdező hozzászólása: Nappal anyatejcsis, éjszakára viszont mivel addigra teljesen elfogy a tejem, sajnos tápszert iszik. Igy alszik 5-6 órát, aztán szopik és már csak 3órát bir. De ha a második éjszakai etetésnél is tápszert adok neki, akkor sem alszik többet.

34. heten jarok, azt hallottam ilyenkor joval kevesebbet mozognak mar a babak, hat az enyem ejjel-nappal mozog. Gyakran több oran keresztül, nagyon eleven, ez ugye jo igy?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az utolsó napig nagyon eleven volt. Fõleg az esti és hajnali órákban. Minden rendben volt a szülésnél is, és azóta is. Ugyanolyan eleven most, mint odabent volt. Ne aggódj, jó ez így.

Szia! Nekem az utolsó napig nagyon eleven volt. Fõleg az esti és hajnali órákban. Minden rendben volt a szülésnél is, és azóta is. Ugyanolyan eleven most, mint odabent volt. Ne aggódj, jó ez így.
Nekem is az utolsó napokig sokat mozgott.Én is aggódtam, hogy ez már nem normális, de szerencsére most 3 éves a kislányom és nincs semmi gond.
35 hetes vagyok. Nekem is nagyon aktív talán pár óra van amikor nem mozog egy nap. Örülj neki hogy érzed, lassan vége ennek az idõszaknak :) Ha sokat mozog az sose baj, ha nem mozogna akkor hogy aggódnánk! Sok boldogságot!

Humana Jó éjt tápszerből mennyit lehet adni este/éjszaka a babának? Nincs rajta az ajánlott adag a dobozon. (Bővebben lent leírtam. )

9 hónapos a kisfiam és 6 hónapos kora óta tápszert is kell neki adni kiegészítésként a szopi és hozzátáplálás mellett, mert nem gyarapodott, ill. csökkent a súlya. Amióta tápszert is kap szépen gyarapszik, a Humana HA2-ből megkapta a napi max. adagot, de főleg este/éjszaka igényelte. Emiatt áttérnék a Jó éjt tápszerre. Abból adhatok neki lefekvés előtt kb. 150ml-t és ha ébred 23h körül megint mehet neki 150ml? Vagy az túl sok lenne? 1 hetes kora óta ébred éjszaka átlag 2-3 óránként, már nem bírom...

Legjobb válasz: ez érdekes az én babám fél éves nagy étkû baba (most 8 és fél kiló) és napi 1 liter tápszert eszik meg mert ha nem adnék neki ennyit ordítana vesztemre már próbáltam kislánykám estére 250ml-t kap és mind el fogy egy cseppig de reggel hatig a mukkját sem hallom:) neked is ajánlom az adag emelését

ez érdekes az én babám fél éves nagy étkû baba (most 8 és fél kiló) és napi 1 liter tápszert eszik meg mert ha nem adnék neki ennyit ordítana vesztemre már próbáltam kislánykám estére 250ml-t kap és mind el fogy egy cseppig de reggel hatig a mukkját sem hallom:) neked is ajánlom az adag emelését
AJÁNLOTT!!! mennyiség!!! nem azt jelenti, hogy ennyit ehet, aztán éhezzen a gyerek! azt jelenti, hogy abban a korban az átlag gyerek ennyit eszik eszik, ha a tied többet enne, csinálj neki többet. komolyan, minden rosszindulat nélkül, értelmezd azt a kiírást, ne pedig a gyerekedet éheztesd! :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem kellene leordítani a fejemet, nem vagyok értelmi fogyatékos és nem éheztetem a gyermekemet. A Humana HA2 tápszer dobozán fel van tüntetve a napi max. mennyiség, amit lehet adni a babának. Napi 600ml kész tápszer, ennél több nem javasolt a zsírban oldódó vitaminok túladagolásának veszélye miatt. Ezt a max. adagot meg is kapta a babám. A kérdésem az volt, hogy aki Humana Jó éjt tápszert használ mennyit lehet belõle adni egy nap?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

5 hónapos babám eddig nagyon rossz alvó volt. Mostanában egyik napról a másikra éjjel jól alszik, nappal is jóval többet, mint eddig. Mi lehet az ok?

Nagyon örülök neki, bár így maradna mindig, de nekem gyanús ez a nagy változás, bár lehet, hogy túlaggódom a dolgot. Betegnek nem látom, foga nem jön. Más babája is változott már ilyen kezdvez? irányba?

Legjobb válasz: azt nem irtam hogy most lesz 13-án hat honapos

azt nem irtam hogy most lesz 13-án hat honapos
a hirtelen jött melegtõl van, hamarosan elmúlik sajna:) ))
az én fiam is többet alszik mint szokot de szerintem ö a fogacskája véget mivel ha fentvan sokszor nyügös és most a felsö két fogát várjuk mert már az alsok kb. két hete kint vannak , de valoszinü hogy ez a nagy meleg is elnyomja öket

Babámnak hőemelkedése van. Germicid kúpot adtam neki, hogy éjjel se legyen gond. Meg van fázva. Éjjel, illetve hajnalban ébresszem fel megmérni a hőjét? Vagy reggelig az jó lesz? Nagyon félek az éjszakától. Első baba és nagyon féltem.

Legjobb válasz: Én nem ébreszteném fel. Csak többször megnézném, homlokára tenném a kezem, így is észreveszed, ha melegebb a szokottnál vagy gyorsabban veszi a levegõt (ez is a láz jele) és csak akkor zavarnám, ha valóban szükséges. az alvás is gyógyít...

Én nem ébreszteném fel. Csak többször megnézném, homlokára tenném a kezem, így is észreveszed, ha melegebb a szokottnál vagy gyorsabban veszi a levegõt (ez is a láz jele) és csak akkor zavarnám, ha valóban szükséges. az alvás is gyógyít...
Ja! És jobbulást a picinek!
Nemrég esett át az én kisfiam is az elsõ betegségén. Lefekvéskor kapott kúpot, és aludt. Nem ébresztettem fel, pihenjen nyugodtan.
Hõemelkedésre ne adj semmit mert a láz 38, 5-tõl gyógyszerelhetõ!!! Több kárt teszel, inkább nézd a tarkóját idõnként, ott érzõdik a legjobban a láz
A láz természetes jelenség, az immunrendszer válasza a fertõzésre, és bizonyos fokig a beteg jó barátja. A normálisnál magasabb testhõ gyilkolja a vírusokat, bacilusokat, felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. Fontos tudni, ha még csak a gyerek altestét becélozva tudunk hõt mérni, a végeredménybõl vonjunk le mindig fél fokot. Ha a végeredmény 37-37, 5 fok között van, akkor még csak hõemelkedésrõl beszélhetünk, ezt felesleges csillapítani. 37, 5-38 fok között már lázzal állunk szemben, de ilyenkor is csak akkor csillapítsuk, ha a gyerek még nincs 3 hónapos. A gyerekorvosok általában azt ajánlják, hogy 38, 5 fokos láznál kezdjünk némi csillapításba, egyesek szerint pedig még 39 fokig is várhatunk ezzel. A nagyon magas lázzal (40 foktól) az a gond, hogy ilyenkor a szervezet már a saját sejtjeit is károsítja a magas hõvel. Ha csillapítani kell a gyerek lázát, nem muszáj rögtön gyógyszerhez nyúlni. Elõször próbálkozzunk meg a hûtõfürdõvel: átlagos hõmérsékletû fürdõbe ültetjük a gyereket, és nagyon lassan, fokozatosan hûtjük a vizet addig a pontig, míg a gyerek még pont nem fázik. Akkor rögtön vegyük ki belõle, mert a szervezet a fázásra a testhõ megemelésével válaszol, azaz még feljebb megy a láz. Ha a hûtõfürdõ nem vált be, próbálkozhatunk prizniccel is: kézmeleg vízzel nedvesítsünk be egy törülközõt, csavarjuk bele a gyereket, és fedjük be száraz takaróval. Amikor a vizes törülközõ felmelegedett, cseréljük egy újabb, kézmeleg vizes ruhával. Lassabb módszer, de hatásos. Ha a mechanikus hûtés magában nem elég, vessük be a gyógyszereket. De óvatosan, mindig csak a meghatározott mennyiséget adva. Általában mindegyik gyógyszer csak 4 óránként adható (ez igaz a kúpokra is), de ha nagyon rossz a helyzet, és az orvos megengedi, kétféle, különbözõ hatóanyagú gyógyszert is kombinálhatunk. Lázas gyereknél mindig tartsuk szem elõtt, hogy sok folyadékot és sót veszít, ezért itassuk folyamatosan, a legjobb, ha egy picit sós teával. Ha azt nem hajlandó meginni, adjunk neki ropit és sok-sok folyadékot. Szoptatós gyereknél ilyenkor is a gyakori szoptatás a legjobb. Ha tartósan magas a gyerek láza (39, 5 fok felett), mindenképpen hívjuk ki az orvost. Addig is folytassuk a lázcsillapítást, amíg megérkezik a szakem
Szia! Igaz, már reggel van, de azért leírom.Én is ilyen aggódós vagyok.Mi kaptunk ajándékba a mamától cumis lázmérõt.Éjszaka nagyon jó, mert nem kell felkelteni a babát.Az elsõ használatnál megmértem neki cumissal, és higanyossal, aztán kiszámoltam mennyit vonjak le a cumisból, hogy jó értéket kapjak.Szerintem Neked is megnyugtatóbb lenne egy ilyen cumi.Nappal is sokat tudom használni.
A kérdező hozzászólása: szia! ez nagyon jó ötlet kedves utolsó.köszönöm egyxébként szerencsére nyugodt esténk volt.

Beba aktív jó éj tápszert adhatok estére a 6hós babámnak? Az nem baj hogy napközben másmilyen tápszert kap?

Legjobb válasz: Adhatod, és nappal lehet más. Az én babámnak ettõl a tápszertõl nagyon durva szorulása volt :( El kellett ajándékoznom. Ha jól tudom, rizzsel sûrítik, attól lesz töményebb az éjszakai tápszer, és a rizs hasfogó sajnos, legalábbis nálunk.

Adhatod, és nappal lehet más. Az én babámnak ettõl a tápszertõl nagyon durva szorulása volt :( El kellett ajándékoznom. Ha jól tudom, rizzsel sûrítik, attól lesz töményebb az éjszakai tápszer, és a rizs hasfogó sajnos, legalábbis nálunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!