Találatok a következő kifejezésre: Jó a pelus és (21 db)

Jó a tescos pelus és a pöttöm pelus? ÉS jó a popolini mosható pelus?

Valami olcsóbb pelus kéne,mert anygilag nem fogjuk bírni...van taxtil pelusunk is itthon,gondolkodom abban is.A dm ben tényleg lehet venni gumibugyit rá?mert azt még nem vettünk..36hetes kismama ui:a tescosból melyik tipus a jó?

Legjobb válasz: A tescosból jó a "lila". Azt sokat használjuk, semmi baj vele. De tesco gazdaságosat (value) ne vegyél, az borzasztó! Nejlonborítású, nem szellõzik benne a baba bõre és a ragasztócsíkja nem tépõzáras, alig ragad. A pöttömöt régebben használtuk párszor, emlékeim szerint az is jó. Nézz körül aneten pelenkafutárros pelus után, azok is jók szoktak lenni és olcsók. Esetleg piacokon nézz szét. ott is szoktak árulni márkanélküli "selejt" pelusokat (annyi a baja, hogy monduk gyûrött egy kicsit,vagy színhibás, de a gyártó már nem tette bele a csomagjába), azok is jók szoktak lenni, jó áron. Popolini-t nem használtunk.

A tescosból jó a "lila". Azt sokat használjuk, semmi baj vele. De tesco gazdaságosat (value) ne vegyél, az borzasztó! Nejlonborítású, nem szellõzik benne a baba bõre és a ragasztócsíkja nem tépõzáras, alig ragad. A pöttömöt régebben használtuk párszor, emlékeim szerint az is jó. Nézz körül aneten pelenkafutárros pelus után, azok is jók szoktak lenni és olcsók. Esetleg piacokon nézz szét. ott is szoktak árulni márkanélküli "selejt" pelusokat (annyi a baja, hogy monduk gyûrött egy kicsit, vagy színhibás, de a gyártó már nem tette bele a csomagjába), azok is jók szoktak lenni, jó áron. Popolini-t nem használtunk.
Mi most próbáltuk ki a tescosat, de már többször nem tartotta a pisit:( Pedig nem volt sokat a babán.Többet nem veszek.
A kartonos pelenkák alatt (és a speciális méretek között) van, vastag betûkkel "Hibás pelenkák 8 Ft-tól". De ha úgy is mész meg tudod nézni, hogy milyenek ezek-én el nem tudom képzelni, hogy mondjuk 8-10 ft-ért használható legyen. De valószínû több féle van, több árkategóriában, mert -tól van az ár. Viszont a 30 Ft-os ár is jó. Mi a múltkor a tescoban is vettünk pelust, akciósan (a lila csomisat) 1700 v. 1800 ft-ért 1 csomaggal (azt hiszem ez 80 db-os, a szekrényben van, most nem tudom megnézni pontosan). Így még a 25 ft-ot sem érte el a darabár. Ezt is érdemes figyelni-ha bevállik ez a fajta, akkor ez is megéri. Én még csak egyet próbáltam belõle, mert a mini még nagy a lányomra.
A kérdező hozzászólása: Lehet én vagyok hülye de én 20ft-nál olcsóbbat nem találok ezen a listán.8 meg 9 dbos kiszerelést igen de, darabárat nem 8ftosat...melyik az a tipus?
Azt elfelejtettem írni, hogy van külön nagyker ár-az nem ránk vonatkozik, de az egyéni az igen.
Én írtam a Gregersen pelenka kereskedést. Ott van az egyéni árlistánál a 8 ft-os is, nekem adtam nyomtatott listát, azon is rajta van. Nem tudom milyen a 8 ft-os, soha nem használtam. De pl. a kartonos tendese pelus (akcióban) 30 ft/ db. Így a 150 db-os mini 4500 ft.
A kérdező hozzászólása: Most pl a brumi maci honlapján akcióban találtam a liberot, 33ftra jön ki a 90es sztem ez nem olyan rossz ár..nem?
A kérdező hozzászólása: Néztem annak a honlapját, de sajna azon nincs ez feltüntetve, hogy van 8ftos is...kicsit sajnálom, hogy képet nem mutatnak róla, megpróbálok elmenni majd, csak az a gond, hogy mind munkaidõben van nyitva és hétvégén meg nincs és nagy pocakkal, bedagadt lábbal már nem nagyon tudok utazni, meg nem is merek.Igazából még azt nem értem azon, hogy azok akkor most a normál árak, mert a kiegészítõ termékei nagyon jó árban vannak, vagy azok nagyker árak amiket nem tudunk megvenni mi fogyasztók.???
Én írtm a pelenka.com-ot. Én úgy tudom ingynes a kiszállítás, de mivel nálunk a férjem Bp-en dolgozik, így személyes szokta elhozni a mintaboltjukból. De akkor én is kérdezném, hogy a 8Ft/db-os pelenka amit valaki írt az milyen?
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget a 21ben lakom:) tehát nincs messze, meg fogom nézni:) huu ennek nagyon örülök:)
Én huggiest használok, nekem is ajánlották a dm-est-de amikor mentem akcióban olcsóbb volt a huggies mint a saját márkájuk. Nem tudom hol laksz, de itt Pesten a 20. kerületben van egy pelenkás, ott is olcsó a pelus, és a kiegészítõk is (törlõkendõ, alátét....) http://www.diaper.hu/ 31-32 ft-árt már van pelus, sõt -bár nem tudom ezek milyenek- de hibás pelusok már 8 ft-tól vannak. Popsitörlõ 350 ft-tól...
Figyelni kell az akciókat mert akkor érdemesebb jobb minõségüt venni. Én is olcsóbban vettem a Liberot mint DM-est.
A kérdező hozzászólása: Meg pont azt néztem, hogy a pelenka.com on olcsóbb a 100as kiszerelés mint a pelenkafutár.com on, ez miért van??Nincs kiszállítási díj de ebben felszámolják, mert így egy midi pelus 34ftra jön ki, én meg 35ért vettem liberot a tescoban, szval akkor nem is olyan olcsó ha így jön ki....vagy rosszul látom?Segítsetek légyszi.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat , különösen a link címet, megnéztem ki fogom próbálni õket.Csak jó lenne tudni menyiért hozzák ki házhoz esetleg??
Én a Pöttöm pelust használom már a fiam két hónapos kora óta (most 7 és fél hónapos), és eddig semmi gond nem volt vele, nagyon meg vagyok elégedve. Csak ebbõl nincs újszülött méret, legalább is nálunk nem kapható. De nagyon szeretem használni, mert tényleg olcsó, és teljesen jó A DM-es is jó. A textilt egyszer próbáltuk, nekem nem annyira tetszett, kicsit több lehetõséget ad arra, hogy rosszul tegyem a gyerekre, és akkor ereszt. De van, aki szereti. Csak hát ha kiszámolod, hogy mennyit mosol, vasalsz, akkor az már energiában és tisztítószerben kb. annyi, mint az eldobható.
Én tescosat használok a lilát.(a tesco gazdaságosért tényleg ne szabad pénzt adni) Tökéletesen bevált. Semmi baj nincs vele! Liberót használtunk, dehát anyailag nem lehet birni. A másik kettõt nem ismerem.
A tescosból egy egyszer vettem, elég is volt. Amit nagyon tudok ajánlani: http://www.pelenka.com/index.php?action=2&pid=47 Ezen belül: Gazdaságos pelenkák, alkalmi készletek 100db van egy csomagban, mi most a maxit használjuk ami 2900Ft. Eddig a több száz darabból (születéstõl ezt veszem a második babának, elsõnél még nem tudtam rólunk) 1db volt amin nem volt ragsztófül és ezért nem tudtam használni. A többi teljesen jó, eddig nem ázott át egyszer sem, mert napközben úgyis többször kell cserélni. Mióta átalussza az éjszakát azóta este Liberót kap, de az napi 1db, így egy óriás csomag elég sokáig jó. És ezek textiles boírtásúak, nem olyan mûanyag valami és jó gumisak a derekuknál. Jó babázást, remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget, a válaszokból arra következtetek, hogy minden babánál más válik be:) lehet az egyik többet pisil vagy nem tudom, de sokaknak bejön az ami a másiknak nem..azt hiszem próbálgatni fogjujk.Még mindig gondolkozom a mosható peluson, mert annál 3-4havi pelus adagból állítólag szobatisztaságig ki lehet jönni.ÉS kb 5-6ezerre jön így ki havonta a mosással, mosószerrel a dolog.Elgondolkodtataó..

Milyen pelus lenne jó? Kislányom 6 és fél hós, 63 cm és 7, 6 kg. Kis hurka. : ) A Pampers pelus vált be eddig, de most már valamiért nem jó, oldalt a tépőzárnál kifolyik a pisi.

Pedig váltottunk a 4-es méretre hátha az a gond hogy kicsi,de ugyanúgy folyik,folyik és folyik!!!

Legjobb válasz: Köszi a választ!Egy ideig mi a tesco lila pelust használtuk,de már nem lehet kapni.Pedig azzal meg voltam elégedve,és nem mellékesen olcsóbban is kijöttünk a pénzbõl.A pampers az elsõ 4-5 hónapban volt nagyon jó.De most új márka után kell néznem.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Egy ideig mi a tesco lila pelust használtuk, de már nem lehet kapni.Pedig azzal meg voltam elégedve, és nem mellékesen olcsóbban is kijöttünk a pénzbõl.A pampers az elsõ 4-5 hónapban volt nagyon jó.De most új márka után kell néznem.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ez jó ötlet, hogy vízzel mossuk meg a popsiját.Mikor olyan helyen vagyunk, ahol nem tudok kezet mosni(pl.nagy-áruház), de koszos kézzel sem akarok hozzányúlni kislányomhoz, vagy a cuccához, akkor én is egy popsitörlõvel gyors áttörlöm a kezem.És kellemetlen még órákig az az érzés, ragad a kezem, nagyon erõs az illata...
Nem tudom mi a bajotok a pamperssel? Nálunk a kezdettõl fogva azt használjuk és semmi bajom vele. Soha nem ázott át és annyi pisit be tud fogadni. Van hogy 12 órán át van a gyereken és tökéletesen zár.
nekünk is pont a pampers jött be, a libero nem. De én most a dm-est használom (babylove), azt próbáltad már? Nekünk ez vált be a leginkább.
Nekem is ennyi idõs a lányom, hasonló adottságokkal, csak õ 65 cm és 7700 g. Mi is Pampers-t használunk az elejétõl, most váltottunk 4-re, még soha nem volt baleset, egész éjjel rajta van, soha nem ázott át.
En is azt hittem az elejen, hogy a pampers a legjobb kozbe tenyleg igaza van az elso valaszolonak, hogy a legroszabb es a leggyengebb minosegu pelus csak a reklam. Egyebkent babafuggo, hogy kinek melyik pelus valik be ki kel tobb fajtat probalni. En mar probaltam pamperset, huggiest stb. de a legjobban a libero valt be. Ez az egyetlen pelenka amelyiket meg szeretem soha nem folyik ki belole semmi es jo puha is szoval nagyon sokat megbir meg egesz ejszaka is kibirja nem azik at a babam.11 hos a lanyom a 4-es meretet hasznaljuk.Udv.
Mi eddig éjszakára dM-est használtunk, most abból már kifolyt minden hajnalra, ha nem tettem tisztába. A Pampers viszont nagyon jó, kisfiam még 2-3x kel fel szopizni, és nincs baleset. Ebbõl is látszik, hogy mennyire különbözõek a babák.
Elsõ válaszoló vagyok, érdekes amit írtok, ezek szerint tényleg lehet valakinek jó is a pampers, csodálkoztam is eddig magamban, hogy nem derült még ki, hogy csak üres reklám az egész, de akkor valószínû ezért, mert másoknak bevált. Ettõl függetlenül még azért is a liberót javasolnám inkább, mert szerintem eszméletlen jó a kialakítása, nagyon kényelmes, gumírozott ahol kell, "pihe-puha" álom. Viszont érdekes, amikor kipróbáltuk a Tescóét (egy barátnõm tanácsára) aggódtam, hogy a Liberós kényelem után nem lesz ugyanaz a komfortérzete a kisfiamnak, de semmi nem történt, ugyanúgy szereti.
Szerintem nagyon sok múlik a gyerköc adottságain. Mi pamperst használunk és jó. A fiam 8 hónaposan 10 kg.

Kötött csípő esetén a dupla pelusozás is jó? Van terpeszbetétes pelusunk is, de az 56-os már kicsi, a 62-es még nagy és mintha valahol hallottam volna, hogy a 2 pelus is használható.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem inkább a nagyobbat ad rá, nekem azt mondta az ortopéd szakorvos, hogy az a jobb megoldás rá! De ha a két pelus mellett döntesz az se lehet rossz. De még tudom ajánlani, hogy a mosható pelenkát veszel akkor az elméletileg gazdaságosabb is, meg biztosítja a terpeszben állást a lábacskáinak, sógornõmnek nagyon bevált, bár az õ kislányának nem volt ilyen problémája, lehet, hogy azért mert születése óta azt használta! Nekem nincs inyemre, mosni még azokat is, én a terpeszbetétes pelust használom! Boldog babázást kíván neked 5 hónapos anyuka!

Szia! Szerintem inkább a nagyobbat ad rá, nekem azt mondta az ortopéd szakorvos, hogy az a jobb megoldás rá! De ha a két pelus mellett döntesz az se lehet rossz. De még tudom ajánlani, hogy a mosható pelenkát veszel akkor az elméletileg gazdaságosabb is, meg biztosítja a terpeszben állást a lábacskáinak, sógornõmnek nagyon bevált, bár az õ kislányának nem volt ilyen problémája, lehet, hogy azért mert születése óta azt használta! Nekem nincs inyemre, mosni még azokat is, én a terpeszbetétes pelust használom! Boldog babázást kíván neked 5 hónapos anyuka!
Szió! Az én lányomnak is kellett a betétes rugit használni, és nekünk az ortopéd orvos azt mondta, hogy a megadott mérettõl nagyobbat vegyünk. (Akkor 56-os ruhákat hordott, így 62-est vettem.) Semmi baja nem volt, és 4 hét múlva már nem is kellett. Egyébként még mindig kötött a csípõje, nekünk a terpeszpelust a csípõmag kifejlõdéséig kellett hordani, a kötöttségre pedig tornát javasoltak. Nem tudom, hogy ti milyet használtok, de nekünk ilyen volt, és nagyon bejött, soha nem nyûgösködött miatta: http://www.babanet.hu/termek/terpeszpelenka/terpeszpelenka.htm Kitartás!!! Zita (26 hetes kislány anyukája)


7kg gyerekre mekkora babylove pelus jó a DM-ből? Még soha nem használtam és nem tudom milyet vegyek.

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 7kg. Én megkérdeztem az eladót, hogy melyiket vigyem. Õ azt mondta a maxi már kell nekünk. Vettem, de nagy lett. Éjszakára elhasználtam. Az egyik ismerõsömtõl kértem kölcsön midit, mielõtt megvettem, kipróbálom, nehogy kicsi legyen. Még most pont jó. De ez attól is függ milyen a babád testalkata. Az én babám hosszú, de így is jó.

Szia! Az én babám is 7kg. Én megkérdeztem az eladót, hogy melyiket vigyem. Õ azt mondta a maxi már kell nekünk. Vettem, de nagy lett. Éjszakára elhasználtam. Az egyik ismerõsömtõl kértem kölcsön midit, mielõtt megvettem, kipróbálom, nehogy kicsi legyen. Még most pont jó. De ez attól is függ milyen a babád testalkata. Az én babám hosszú, de így is jó.
A z általad és az elõzõ által leírtak alapján én azt mondom várj egy kicsit, és vegyél majd 4-es méretût kicsit késõbb. Az én kisfiam 7, 5 kg volt, amikor már a maxit (ez a 4-es) adtam rá, mert a midi (ez a 3-as) már kicsi volt. Ha pont a határon mozog a babád, akkor inkább várj egy kicsit, vagy ha mindegy, akkor vedd meg a 4-est és legfeljebb elrakod késõbbre. Esetleg nincs valaki, akitõl kérhetnél mintát?
Szia! Amikor a kisfiam 7 kg volt még a 3-as volt rá jó (4-9 kg-ig), de õ vékonyka. Most 8, 5 kg, pár hete használjuk a 4-es-t, ami 7-14 kg-ig jó.

A Rossmann-os saját márkás pelus van olyan jó mint a DM-es?

akciós lesz és nem tudom,hogy érdemes-e vásárolni,nem ismerem!

Legjobb válasz: Nem jó, de a lidl-s az épp olyan mint a dm-es és 50 db-2500 ft. Ez a 4 méret azt hiszem a kisebben több van.

Nem jó, de a lidl-s az épp olyan mint a dm-es és 50 db-2500 ft. Ez a 4 méret azt hiszem a kisebben több van.
Mindenki másra esküszik, de nekünk a Rossmannos nem vált be :-(
Szia! Nekünk viszont a Rossmann-os vált be. Szerintem próbáld ki!
Szia! Nekünk végre elfogyott:) Meg sem közelíti a DM-est!
Hát mi nagyon szeretjük Rossmann-os Babylove pelust!Van olyan jó mint a Libero!Van hogy éjszaka is ez van fent a 18hónapos kisfiamon.Csak hát jobban utánna számolva eléggé drága!Én a Dm pelussal voltam ugy hogy alig vártam hogy elfogyjon, ráadásul 2csomaggal vettünk!:(Nekem nagyon müanyagnak tünik!
Szia! Nálunk a Rossmannban lehet venni olyat amibe két db. pelus van csomagolva, 100 ft. Érdemes venni egy olyat kipróbálod, ha beválik megveszed a nagy csomagost. Nekünk jó volt, bár a dm-est használjuk inkább, oda mindig van kedvezményes kuponom :)
Mi meg mindig ezt használjuk, szeretem. Az éjszakát is bírja. DM nincs nálunk sajnos. Tényleg van próbacsomag, 99 Ft, 2 db van benne. Szerintem egy próbát megér!
Szia! Szerintem azon is múlik, hogy a baba fiú e vagy lány. Nálunk a lányosok azt mondják jó, de nekünk fiúsoknak nem. Hát mert talán másfele pisilnek.

Régimódi vagyok? 35 hetes vagyok és már jó ideje eldöntöttem, hogy textilpelenkát fogok használni, majd én főzök a babónak, persze nem kizárólagosan, mert utazáshoz könnyebb az eldobható pelus és az üveges bébiétel. De.

Akárhol elmondom ezt nagyon csúnyán néznek rám, mondván, hogy úgysem lesz er?m, energiám, id?m ezekre és hogy mennyivel egyszer?bb lenne, ha. Kérdem én hogy ezek a mostani úgymond már tapasztalt szül?k milyen pelusban voltak gyerekek és mit ettek. Persze, hogy azóta változott a világ, de nem értem miért kell ezt lenézni. Várom a hasonlóan gondolkodók vagy épp ellenz?k tapasztalatait, véleményét.

Legjobb válasz: én elég fiatal vagyok,21éves,nincs gyerekem.fõzni sokkal jobb ha te fõzöl neki,tudod mi van benne,meg egészségesebb is,meg változatosabb. hát,a peus,nem tudom,melyik jön ki olcsóbban,mert a textílt ugye mosni kell,meg sok a macera vele,hamar kicsípi a popsiját a babának.szerintem neki is kényelmesebb az eldobhatós,meg neked is.jó babázást!

én elég fiatal vagyok, 21éves, nincs gyerekem.fõzni sokkal jobb ha te fõzöl neki, tudod mi van benne, meg egészségesebb is, meg változatosabb. hát, a peus, nem tudom, melyik jön ki olcsóbban, mert a textílt ugye mosni kell, meg sok a macera vele, hamar kicsípi a popsiját a babának.szerintem neki is kényelmesebb az eldobhatós, meg neked is.jó babázást!
Szia. Régebben azért egyszerûbb volt a mosható pelusokat használni, illetve inkább mosni-vasalni, mert általában több generáció élt egy háztartásban, és mindig volt valaki a pici mellett, amíg az anyuka a pelusokat tisztogatta. Nem akarlak lebeszélni róla, tégy belátásod szerint. Én sem hallottam még a modern mosható pelusokról - biztosan jók azok is. A vasalás pedig valóban jó fertõtlenítés, szerintem igaza van annak a dokinak, aki az eldobható pelusokat (is) okolja a húgyúti fertõzések miatt. Ami a fõzést illeti: én is fõztem mindkét gyerekemnek. Kislányom sajnos jobban szerette az üveges ételeket, sokáig alig evett abból, amit én készítettem neki, de most már megeszik mindent, nem csak a mûkaják érdeklik. Tégy úgy, ahogy jónak látod, úgyis a gyakorlat fogja eldönteni, hogy kinek van/volt igaza.
Nekem az a véleményem, hogy nem vagy régimódi egyáltalán ugyanis mikor megtudtam, hogy vannak már modernebb változatú mosható textilpelenkák akkor és is úgy döntöttem, hogy azt szeretném majd a babám feneke alá tenni hisz én is abban nõttem fel csak a régi változatában. Úgy veszem észre, hogy nem hallottatok még a modernebb változatáról, mert ezt a fajtát nem kell fõzni vasalni és jóval olcsóbb hosszabb távon, mint az eldobhatós. Ha valakit érdekel bõvebben a dolog akkor a következõ márkákra ha rákerestek neten bõvebben olvashattok róla. Pl. KUSHIES, MONAPEL, BAMBINO MIO, POPPOLINI, LOTTIES. Vagy esetleg "minden amit a mosható pelenkáról tudni kell" a következõ honlapon: http://moshatopelus.blogspot.com/search/label/bet%C3%A9t Ettõl függetlenül eldobhatósat is veszek. Elsõ számításra egyébként sokba kerül megvenni a kezdõ csomagot a modernebb textil pelusból, de én kiszámoltam részletesen itthon és míg a gyerkõc pelekás ez az olcsóbb nem az eldobhatós. Fõzni természetesen én is fogok a babámnak, de biztosan lesz itthon tartalékba üveges bébiétel is, ha valami miatt nem tudok fõzni.
9 napos volt a babám, mikor húgyúti fertõzés miatt kórházba kerültünk. Nagyon sok mindene mentünk (megyünk) keresztül. A lényeg az, hogy azt mondta a fõorvos úr nekem, hogy sokkal több a vesemedence gyulladás, és fertõzés, mint 20-25 évvel ezelõtt. Szerinte az eldobható pelus az oka de még nincs mögötte bizonyítás ez csak az õ és kollégái feltételezése, mivel a fõzés és vasalás által sokkal jobban van fertõtlenítve. Ez is egy elmélet. Nem beszélve arról, hogy ezáltal 1, 5 tonna szemetet termelünk és dobunk ki:((ennyit termel egy baba, míg szobatiszta nem lesz)
Én valószínûleg maradok az eldobható pelusnál, de csak azért mert tutira nem lenne se kedvem, se energiám a textilpelust mosni, vasalni. Amúgy anyukám mindig azt szokta mondani, hogy a textilpelusban sem lesz piros a baba popsija, csak éppen tisztába kell tenni, ha bepisil/bekakil, és nem lehet órákig úgy hagyni, mint a mostani ultra-mega-giga nedvszívó pelusokban.
Szia! A pelussal kapcsolatban eleinte én is azt gondoltam, hogy textilpelust használunk. Nem régimódiság miat, hanem mert azt gondoltam olcsóbb lesz. Ta pasztalt anyuka ismerõsök viszont meggyõztek, hogy jobban járunk az eldobhatóval. Szerintük a babának is jobb (nem lesz piros a popója), és sok energiát és idõt spórolok vele magunknak. Mindezek mellett a mosószer, a mosógép is elvisz állítólag annyi pénzt. Én azt gondolo ki fogom próbálni mindkét módszert, és amelyík minden szempontból joban beválik azt fogom használni, vagy mindkettõt felválltva. A babónak persze én fogok fõzni, abban legalább tudni fogom biztosra hogy mi van! Manapság már szinte semmilyen készétel biztonságosságában nem lehet megbízni.
Szerintem egyáltalán nem vagy régimódi, csak azt akarod tenni, ahogy szerinted a legjobb a babának. Textilpelenkát használnak mások is, bár nem túl elterjedt és szerintem nem is túl spórolós. A Én ugyan papírpelus híve vagyok, 4 hónapos korig használtunk textilpelust is, szétfeszíteni a babám csípojet, orulok, hogy már nem kell mosni vasalni, de ezt majd úgyis meglátod, mennyire fogod bírni, mennyire foglal le a baba, ilyesmi. Babának fozni meg szerintem mintha kimondottan "divat" lenne. Szivesen fozok én is, egyáltalán nem megerolteto, változatosabb, mint az uveges ételek.En leginkább ezért kapok megjegyzéseket, mert nem sózok, nem cukrozok stb, (7hós tápszeres a babám) és nem a 30 éves felfogás szerint fozok, hanem még kulon a babának, de elfogadják. Tégy úgy, ahogy te jónak látod, és persze, ahogy a babának is megfelel majd!!! Boldog babavárást!!
Nem vagy régimódi :) ) Húgom is bevásárolt a terhessége közepe tájékán egy csomó textilpelust, hogy majd azt fogják használni.... -dehogy használták!! Nem hiszem, hogy bárki "lenézné" ezt, csak az eldobható pelenka sokkal praktikusabb, és ha majd megszületik a babód, annyi dolgod lesz, hogy azt se tudod, mihez fogj hamarabb... Lesz mit mosnod textilpelus nélkül is. A fõzéssel egyetértek viszont, Te otthon sokkal egészségesebb ételeket tudsz majd elõállítani. A pelenkával kapcsolatban biztosan meg fognak oszlani a vélemények - az a helyzet, hogy környezetvédelmi szempontból igazad is van, ne "termeljük" a szemetet, de a mai világban általában a praktikusság élvez elõnyt. Akárhogy is döntesz, sok boldogságot a babucihoz :) )))!!
Szia! Én teljesen megértelek téged, az eldobható pelus, meg üveges kaja mellett , csak a kényelem szól, semmi más. Anyu is textilpelust adott rám( akkor nem is volt eldobós úgy tudom)és egyszer sem pirosodott ki a fenekem!!! Üveges bébikaja sem volt, vagy ha igen, nem volt rá pénz, szóval biztos, hogy nekem anyu fõzött. Fõzéssel kapcsolatban amúgy, nekem minden pici babás barátnõm fõz a gyerekének, üvegeset csak akkor vesznek, ha utaznak, vagy valamiért így kényelmesebb. Csináld úgy, ahogy neked jólesik, és valahogy el kell érned, hogy amit te mondasz a babával kapcsolatban, az szentírás, elsõsorban, másodsorban, és mindig.
az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy patikákban kapható-e a monapel vagy vmilyen textil pelus? mert nekem oda van kártyám a munkáltatótól.
A modernebb textilpelenkáról a Reggeli Rtl Klub Csak Csajok mûsorban hallottam énis egy védõnõ beszélt róla.Elsõre nagy összeg de a végén olcsóbb és egészségesebb és nincs annyi macera vele mint régen és ugye környezetbarátabb.Ezt õ mondta.Én hiszek neki.Mondjuk ugye márkákat nem mondott(hatott).Én meg fogom még gondolni ezt a kérdést, de fõzni biztos én fogok mert szerintem nem kerül több idõbe mivel meg lehet úgy oldani hogy a család ebédjével párhuzamosan készüljön na meg abban biztos az van amit én beleteszek.Nyilván utazáshoz stb lesz tartalék üveges. Nem vagy régimódi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, mindenkinek boldog babavárást.
csak szerdán kapod meg, mert hétfõ ünnep..
A kérdező hozzászólása: :(Igaz
Ne vegyél eldobható pelenkát! Olcsóbb a moshatók mosása.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Még nem vagy elkésve. Ha majd elég érett lesz hozzá, akkor magától is ráül majd. Az erõltetés többet árt, mint használ.
2 évesen még ráér, ha nem mutatja jelét, hogy õ maga szeretne átszokni, jó játéknak tarja, vagy mindig szól, és zavarja, akkor ne erõltesd, mert többet ártasz, mint használsz. Mindig nagyon dicsérd meg, ha szól, hogy épp mi van a pelusban, vagy pláne, ha elõre szól, hogy most lesz. Késõbb pedig ez akár magától is kialakul, egy nap majd szól, hogy mától nem kéri a pelust. Én nem vagyok a tréningelõs módszer hive sajnos, amióta olvastam, hogy milyen károkat okozhat késõbb a székelésben vagy a szexuális életben, ha túl erõlteti a szülõ.
Nekem két éves lesz szeptemberben a fiam, de néha már ráül. Persze sokszor mondja, mikor bedobom a bili témát, hogy "nem kérek". Viszont általában hat rá, ha valakinek pisilhet. Azt büszkén szokta: apának, nagymamának mutogatni. Erõltetni én sem szoktam. Voltak napok, fõleg jó idõben, amikor nem akart pelenkát: "fûbe pisilek", és tényleg fél percenként ugrált ki a medencébõl és guggolt a fûbe... Sõt közölte, hogy õ a fûbe kakil:-)
Szia! 2 évesen még nem kell aggódnod a dolog miatt. Nagyon ritka, amikor 2 évesen valaki szobatiszta. Én is szeretném, ha már szobatiszta lenne a fiam. Mi párszor pisiltünk már wc-be, meg bilibe, de nem érzem rajta az érettséget, vagy hogy azért tette volna, mert KELL neki. Azért tette, mert jópofa dolognak tartotta, meg anya kérte. Most pl. hisztizik, ha kérem üljön rá. Ezért nem is nyaggatom vele, mert nem akarom eröltetni. Nálunk a védõnõ erõszakoskodik, hogy igenis ültessem rá, majd megtanulja, meg hozzászokik....stb. De én nem akarom bõgetni a gyereket a wc-n. Úgyhogy teszek a védõnõre. :) Eljön majd az ideje. Bár anyagilag jobban járnánk, az tény, dehát ez van.
Ne erõltesd, a fiúknál késõbb megy ez. Az enyém 3, 5 éves volt, mire teljesen szobatiszta lett. Még annyi, hogy nálunk mindegyik gyerek (3 van) utálta a bilit és a wc-n a gyerekülõkét. Kizárólag a rendes wc-t szerették használni.
Várjál vele még! :) Olyan rövid idõ alatt, olyan nagyot tudnak változni a kisgyerekek, ne aggódjál emiatt, hogy még nem akar szobatiszta lenni... Az én lányom 2 évesen a bili közelébe nem volt hajlandó menni, aztán 2, 5 évesen komolyan mondom kisebb baleseteket leszámítva, teljesen szobatiszta lett.Egyszer csak szólt hogy jön a pisi, ráült a bilire és megtetszett neki a dolog, majd pár hét múlva átszokott a wc-re.
Apapelda a legjobb. Nekunk bevalt a bilikonyv! az annyira gyermeteg teli kaki pisi szavakkal, de mindent leirt naturalisan, es bevalt. Nem jo: Konyvetolvasni vele a bilin eroltetni.. rahagyni. vagy wclepcso! nekunk az volt a vonzero, hogy a nagy vecere egyedul o mehetett fel, es sajatja, es konnyen fertotlenitheto.
az enyém detto mint a te fiad. még nem aggodom. következõ összel kellene mennie oviba, addigra csak leszokik a pelusrol. most mi is várakozo állásponton vagyunk. bármit igértem nem ment a leszokás még. majd ha látom h van valami jele annak h akarja akkor megint hozzáfogunk.
Az én fiam kereken 3 éves volt, mikor elõszõr bilibe kakilt/pisilt - semmirõl se maradt le. És egy nagyon jó képességú gyerekrõl van szó amúgy. Totálisan annak a híve vagyok, hogy bízzuk a gyerekekre. Ne erõltesd, 2 évesen még nem vagytok elkésve.

Anyukák! A DM-es dobozos pelus jó?

Gumis a dereka?3-as méretben mennyire jön ki egy darab ára?Éjjelre is hsználható?Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Szia! Én csak azt használom. Sokat kisérleteztem, nekünk ez vált be. Nem gumis a dereka, de magasított. A tépõzára gumis, és az oldalán van dupla fal és gumi. Éjjelre is ezt használom, eddig nem volt vele semmi gond. Azt sajnos nem tudom mennyibe kerül 1 drb, mi már 4 plusszosat használunk.

Szia! Én csak azt használom. Sokat kisérleteztem, nekünk ez vált be. Nem gumis a dereka, de magasított. A tépõzára gumis, és az oldalán van dupla fal és gumi. Éjjelre is ezt használom, eddig nem volt vele semmi gond. Azt sajnos nem tudom mennyibe kerül 1 drb, mi már 4 plusszosat használunk.
Nekünk bevált. A 3-as méretnek nem gumis a dereka, de hosszan felér a kis hátunkon. Mi éjjelre is használtuk már, nem volt gond. A dobozban 100 db van és úgy emlékszem 5000 Ft volt.
Szia! 4-esrõl tudok nyilatkozni. A dereka nem gumis, viszont sokkal magasabb mint a legtöbb pelenka. 84 db van egy dobozbon, 4000 Ft. Kuponnal olcsóbb. Mi éjjel nappal ezt használjuk, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
3-as méretet használtunk eddig, 100 db 4000 Ft. Szerintem minõségre nagyon jó, mindkét gyerekemnél ezt használjuk. A következõ méret a 4-es, abban már csak 84 db van. Éjjlre is kimondottan jó. Hugom, akinek a babája a szíve miatt vízhajtót kap, azt használja mindig, eddig nem történt baleset, pedig õ aztán pisil sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, akkor kipróbálom én is.Nekünk a Tescos(ami most zöld lett és lila volt)nem igazán vált be.A Rossmannost szerettem de mióta új lett a csomagolása(kevesebb van benne, de olcsóbb is lett)más lett a minõsége is és már nem igazán jó.

Most akkor hány kg-ig jó a Pampers Active Baby 4-es pelus?

Mindenhol azt olvasom, hogy 7-18 kg-ig. Amit legutóbb vettünk 132 db-os dobozost, a csomagoláson az van 7-14 kg-ig. Kétszer is megnéztem jól látok-e. Mind a két csomagon ami még van belőle ez áll. Lehet csak elírták?

Legjobb válasz: Nem mindegy? addig adod rá amíg kényelmes a babának, amíg nem szorítja. Nekem a lányom 2,5 évesen lett szoba tiszta 11,5 kg volt és 5-s pamperst hordott.

Nem mindegy? addig adod rá amíg kényelmes a babának, amíg nem szorítja. Nekem a lányom 2, 5 évesen lett szoba tiszta 11, 5 kg volt és 5-s pamperst hordott.
A kérdező hozzászólása: Nem azért kérdeztem! Csak kíváncsi voltam... de bocsánat, látom már megint kár volt feltennem a kérdést :/
Szerintem csak valami elírás lehet! 7-18 kg-ig van Egyébként ne foglalkozz vele, sokan nagyon bunkó stílusban tudnak válaszolni.
Már rég nem veszek Pampers-t (amióta a csillagokban van az ára és drágább lett a Liberonál is- ennyire azért nem vagyok megelégedve a minõségével- bár mindegy is, mert nem ez a kérdés), de pl. a Liberonál is 7-14 kg-ig van a 4-es. Biztos módosítottak rajta, mert egyértelmû, hogy egy 18 kg-os gyerkõcre nem lehet felpréselni egy 4-es méretû pelenkát. A fél popsiját nem takarná! A kisfiamnak a 4-esbõl éjszaka kifolyt a pisi úgy 9 kilósan, akkor kellett nagyobbra váltani, úgy 10 és fél kilósan már még egy méretet ugrott. (Libero-ból már kellett a 6 -os, a többibõl elég volt az ötös, mert azoknál van ugye a köztes 4+-os méret).
http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://nokautimg1.pl/p-06.. Szerintem elírás. Az én gyerekem már nem pelusos, 3, 5 éves és 16kg. Egy éve szokott le a pelusról, de már akkor 5-öset hordott, Pampersbõl. A 7-18kg szerintem túlzás. A 7-14kg a reális.
Szerintem a 18kg nem reális, mert az 5-ös Pampers Active girl bugyipeluson 12-18kg van. Egyébként a lányom 9, 5kg(9hónapos) volt mikor a 4-es Pampers Active Babyrõl 5-ös Liberóra váltottunk.Mondjuk õ combos baba volt.
Mi is pampers active baby 4-et használunk , most néztem meg a dobozos 132db-os 7-18kiloig jó a benne lévõ zacskókon is ez van, most térünk át a 4+ -osra ami 9-20kiloig jó és 120db-os
En is pont tegnap vettem eszre a dm-ben hogy ket fele 4-es van. Egy 7-14ig es egy 7-18ig. Fura is volt, en inkabb a 7-14-est valasztottam. Nem hinnem hogy eliras, azert erre csak figyelnek mar. Bar ki tudja...
A narancssárga jó csak 14 kg-ig, mert nincs gumizva a dereka. Mi most 13 kgnál tartunk és jó, van is benne tartalék, nekem reálisnak tûnik a 18 kg-os határ. Szerintem is elírás


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!