Találatok a következő kifejezésre: Jó a mosható (9 db)

Mire jó a leszoktató mosható pelenka?

Ugyanúgy benntartja a pisit/kakit mint a hagyományos peló? Érdemes megvenni? (2,5 évesnek)

Legjobb válasz: Hasonlít a sima mosható pelenkára annyiban, hogy van rajta vízzáró réteg. Viszont különbözik tõle annyiban, hogy a baba bõrével olyan anyag érintkezik amin érzi, hogy pisis. Sima mosható pelusokon van egy szárazontartó réteg (ezt itt érthetõ módin kihagyják) és alatta van a nedvszívó. A leszoktatóban nincs nagy nedvszívó rész, hiszen csak addig kell szívnia, míg elértek a wc-re. Ha nem akarsz ilyesmire költeni, akkor két dolgot tudok javasolni: - ha eddig eldobhatóztatok, akkor abba bele tudsz hajtogatni tetrapelust. - ha moshatóztatok, akkor csak szedd ki a szárazotartó betétet. Vagy pl. zsebes pelus esetén rakd a zseben kívülre a nedvszívó betétet. Ha egyiket sem szeretnéd, akkor biztos jó ez a leszoktató pelus, hiszen egy sima alsónadrág azonnal átengedi a pisit

Hasonlít a sima mosható pelenkára annyiban, hogy van rajta vízzáró réteg. Viszont különbözik tõle annyiban, hogy a baba bõrével olyan anyag érintkezik amin érzi, hogy pisis. Sima mosható pelusokon van egy szárazontartó réteg (ezt itt érthetõ módin kihagyják) és alatta van a nedvszívó. A leszoktatóban nincs nagy nedvszívó rész, hiszen csak addig kell szívnia, míg elértek a wc-re. Ha nem akarsz ilyesmire költeni, akkor két dolgot tudok javasolni: - ha eddig eldobhatóztatok, akkor abba bele tudsz hajtogatni tetrapelust. - ha moshatóztatok, akkor csak szedd ki a szárazotartó betétet. Vagy pl. zsebes pelus esetén rakd a zseben kívülre a nedvszívó betétet. Ha egyiket sem szeretnéd, akkor biztos jó ez a leszoktató pelus, hiszen egy sima alsónadrág azonnal átengedi a pisit
Én is ezen gondolkodtam de szerintem felesleges! csak annyira tartja benn a folyadékot amíg elértek a mosdóba vagy a bilire, persze attól is függ hogy mennyi a pisi. Az enyém 26 hónapos bugyikában szaladgál, igaz sûrûn bepisil és nem szól, de ahogy észreveszem hogy pisi azonnal cserélem a bugyikát, sajnos annyira belemerül a játékba hogy nem szól hogy pisi van. Remélem nem sokára szól is ha van valami a bugyiban.
Szerintem nem tartja meg a cuccot, pénzkidobás.Vegyél le róla mindet, csak a bugyit adjad rá, jövõhétre szoba tiszta lesz.Talán éjjelre még fog kelleni a peló is.
Egyébként tényleg ha most akarjátok elkezdeni, olyna meleg van... lehet, hogy megpróbálhatjátok elõször csak bugyival

Jó a tescos pelus és a pöttöm pelus? ÉS jó a popolini mosható pelus?

Valami olcsóbb pelus kéne,mert anygilag nem fogjuk bírni...van taxtil pelusunk is itthon,gondolkodom abban is.A dm ben tényleg lehet venni gumibugyit rá?mert azt még nem vettünk..36hetes kismama ui:a tescosból melyik tipus a jó?

Legjobb válasz: A tescosból jó a "lila". Azt sokat használjuk, semmi baj vele. De tesco gazdaságosat (value) ne vegyél, az borzasztó! Nejlonborítású, nem szellõzik benne a baba bõre és a ragasztócsíkja nem tépõzáras, alig ragad. A pöttömöt régebben használtuk párszor, emlékeim szerint az is jó. Nézz körül aneten pelenkafutárros pelus után, azok is jók szoktak lenni és olcsók. Esetleg piacokon nézz szét. ott is szoktak árulni márkanélküli "selejt" pelusokat (annyi a baja, hogy monduk gyûrött egy kicsit,vagy színhibás, de a gyártó már nem tette bele a csomagjába), azok is jók szoktak lenni, jó áron. Popolini-t nem használtunk.

A tescosból jó a "lila". Azt sokat használjuk, semmi baj vele. De tesco gazdaságosat (value) ne vegyél, az borzasztó! Nejlonborítású, nem szellõzik benne a baba bõre és a ragasztócsíkja nem tépõzáras, alig ragad. A pöttömöt régebben használtuk párszor, emlékeim szerint az is jó. Nézz körül aneten pelenkafutárros pelus után, azok is jók szoktak lenni és olcsók. Esetleg piacokon nézz szét. ott is szoktak árulni márkanélküli "selejt" pelusokat (annyi a baja, hogy monduk gyûrött egy kicsit, vagy színhibás, de a gyártó már nem tette bele a csomagjába), azok is jók szoktak lenni, jó áron. Popolini-t nem használtunk.
Mi most próbáltuk ki a tescosat, de már többször nem tartotta a pisit:( Pedig nem volt sokat a babán.Többet nem veszek.
A kartonos pelenkák alatt (és a speciális méretek között) van, vastag betûkkel "Hibás pelenkák 8 Ft-tól". De ha úgy is mész meg tudod nézni, hogy milyenek ezek-én el nem tudom képzelni, hogy mondjuk 8-10 ft-ért használható legyen. De valószínû több féle van, több árkategóriában, mert -tól van az ár. Viszont a 30 Ft-os ár is jó. Mi a múltkor a tescoban is vettünk pelust, akciósan (a lila csomisat) 1700 v. 1800 ft-ért 1 csomaggal (azt hiszem ez 80 db-os, a szekrényben van, most nem tudom megnézni pontosan). Így még a 25 ft-ot sem érte el a darabár. Ezt is érdemes figyelni-ha bevállik ez a fajta, akkor ez is megéri. Én még csak egyet próbáltam belõle, mert a mini még nagy a lányomra.
A kérdező hozzászólása: Lehet én vagyok hülye de én 20ft-nál olcsóbbat nem találok ezen a listán.8 meg 9 dbos kiszerelést igen de, darabárat nem 8ftosat...melyik az a tipus?
Azt elfelejtettem írni, hogy van külön nagyker ár-az nem ránk vonatkozik, de az egyéni az igen.
Én írtam a Gregersen pelenka kereskedést. Ott van az egyéni árlistánál a 8 ft-os is, nekem adtam nyomtatott listát, azon is rajta van. Nem tudom milyen a 8 ft-os, soha nem használtam. De pl. a kartonos tendese pelus (akcióban) 30 ft/ db. Így a 150 db-os mini 4500 ft.
A kérdező hozzászólása: Most pl a brumi maci honlapján akcióban találtam a liberot, 33ftra jön ki a 90es sztem ez nem olyan rossz ár..nem?
A kérdező hozzászólása: Néztem annak a honlapját, de sajna azon nincs ez feltüntetve, hogy van 8ftos is...kicsit sajnálom, hogy képet nem mutatnak róla, megpróbálok elmenni majd, csak az a gond, hogy mind munkaidõben van nyitva és hétvégén meg nincs és nagy pocakkal, bedagadt lábbal már nem nagyon tudok utazni, meg nem is merek.Igazából még azt nem értem azon, hogy azok akkor most a normál árak, mert a kiegészítõ termékei nagyon jó árban vannak, vagy azok nagyker árak amiket nem tudunk megvenni mi fogyasztók.???
Én írtm a pelenka.com-ot. Én úgy tudom ingynes a kiszállítás, de mivel nálunk a férjem Bp-en dolgozik, így személyes szokta elhozni a mintaboltjukból. De akkor én is kérdezném, hogy a 8Ft/db-os pelenka amit valaki írt az milyen?
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget a 21ben lakom:) tehát nincs messze, meg fogom nézni:) huu ennek nagyon örülök:)
Én huggiest használok, nekem is ajánlották a dm-est-de amikor mentem akcióban olcsóbb volt a huggies mint a saját márkájuk. Nem tudom hol laksz, de itt Pesten a 20. kerületben van egy pelenkás, ott is olcsó a pelus, és a kiegészítõk is (törlõkendõ, alátét....) http://www.diaper.hu/ 31-32 ft-árt már van pelus, sõt -bár nem tudom ezek milyenek- de hibás pelusok már 8 ft-tól vannak. Popsitörlõ 350 ft-tól...
Figyelni kell az akciókat mert akkor érdemesebb jobb minõségüt venni. Én is olcsóbban vettem a Liberot mint DM-est.
A kérdező hozzászólása: Meg pont azt néztem, hogy a pelenka.com on olcsóbb a 100as kiszerelés mint a pelenkafutár.com on, ez miért van??Nincs kiszállítási díj de ebben felszámolják, mert így egy midi pelus 34ftra jön ki, én meg 35ért vettem liberot a tescoban, szval akkor nem is olyan olcsó ha így jön ki....vagy rosszul látom?Segítsetek légyszi.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat , különösen a link címet, megnéztem ki fogom próbálni õket.Csak jó lenne tudni menyiért hozzák ki házhoz esetleg??
Én a Pöttöm pelust használom már a fiam két hónapos kora óta (most 7 és fél hónapos), és eddig semmi gond nem volt vele, nagyon meg vagyok elégedve. Csak ebbõl nincs újszülött méret, legalább is nálunk nem kapható. De nagyon szeretem használni, mert tényleg olcsó, és teljesen jó A DM-es is jó. A textilt egyszer próbáltuk, nekem nem annyira tetszett, kicsit több lehetõséget ad arra, hogy rosszul tegyem a gyerekre, és akkor ereszt. De van, aki szereti. Csak hát ha kiszámolod, hogy mennyit mosol, vasalsz, akkor az már energiában és tisztítószerben kb. annyi, mint az eldobható.
Én tescosat használok a lilát.(a tesco gazdaságosért tényleg ne szabad pénzt adni) Tökéletesen bevált. Semmi baj nincs vele! Liberót használtunk, dehát anyailag nem lehet birni. A másik kettõt nem ismerem.
A tescosból egy egyszer vettem, elég is volt. Amit nagyon tudok ajánlani: http://www.pelenka.com/index.php?action=2&pid=47 Ezen belül: Gazdaságos pelenkák, alkalmi készletek 100db van egy csomagban, mi most a maxit használjuk ami 2900Ft. Eddig a több száz darabból (születéstõl ezt veszem a második babának, elsõnél még nem tudtam rólunk) 1db volt amin nem volt ragsztófül és ezért nem tudtam használni. A többi teljesen jó, eddig nem ázott át egyszer sem, mert napközben úgyis többször kell cserélni. Mióta átalussza az éjszakát azóta este Liberót kap, de az napi 1db, így egy óriás csomag elég sokáig jó. És ezek textiles boírtásúak, nem olyan mûanyag valami és jó gumisak a derekuknál. Jó babázást, remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget, a válaszokból arra következtetek, hogy minden babánál más válik be:) lehet az egyik többet pisil vagy nem tudom, de sokaknak bejön az ami a másiknak nem..azt hiszem próbálgatni fogjujk.Még mindig gondolkozom a mosható peluson, mert annál 3-4havi pelus adagból állítólag szobatisztaságig ki lehet jönni.ÉS kb 5-6ezerre jön így ki havonta a mosással, mosószerrel a dolog.Elgondolkodtataó..

Jó a monapel mosható nadrágpelenkával? Érdemes ilyet használni?

Kérlek írjátok le a véleményeket és ,hogy mennyit érdemes megvenni.Köszönöm.36hetes kismama


Melyik a jó melltartóbetét? (moshatót szeretnék)

nekem valami no name van és sajnos olyan is. pár óránként átázik és cserélni kell. van olyan, ami bírja napközben, illetve egész éjszaka?

Legjobb válasz: vagy lehet, hogy túlzottan csöpög a mellem? még az elsõ hetekben vagyunk, lehet ez az oka?

A kérdező hozzászólása: vagy lehet, hogy túlzottan csöpög a mellem? még az elsõ hetekben vagyunk, lehet ez az oka?
Nekem az Anevtes vált be.
bocs aventes akart lenni:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor lehet, hogy olyat veszek.
Nekem is aventos volt. Nekem is jó volt.
Moshatóról még nem hallottam, amúgy az elsõ hetekben éjszakára plusz egy pelenkát is a mellemre tettem, de úgyis átázott. Gyakran kell cserélni, nincs más megoldás, örülj, hogy ennyi tejed van. Amúgy a dm-es is jó.

Tudnátok abban segíteni, hogy melyik mosható pelust érdemes venni? Most akarunk váltani (10 hónapos, 10 kilós a kisfiam), de olyat szeretnék, ami a tesónak is jó lesz majd. Olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik maguk is használnak mosható pelust!

A PopIn pelusokról már sok jót hallottam, de azt is mondták, hogy ebben a korban már nem tartja jól a vizeletet, így nadrágpelust érdemes választani. Az viszont a tesónak nem lesz megfelelő :/

Legjobb válasz: Mivel már elég nagy, - korra is és méretre is értem - ezért mindenképp külön belsõ nadrágpelus és külön pelenka külsõ lenne a legjobb. Ezzel sokkal kevesebb az esély arra, hogy ázzatok. Belsõbõl is érdemes zsebest, vagy pluszban bepatentolható betétest venni, mert kelleni fog a turbózás a pisi mennyiség miatt. (ami teljesen egyben van az van túl vékony lenne, vagy rettentõ lassan száradna) Ha azt szeretnéd, hogy a tesó is egybõl tudja használni, akkor "egyméretest" vegyél a külsõbõl és a belsõbõl is, bár újszülötteken minden olyan óriási. Igazából nekik külön picike méret kéne,(vagy nekik még a tetra pelus is elég, az nem nagy beruházás) de ha nincs rá keret, akkor ki lehet húzni az egyméretessel.

Mivel már elég nagy, - korra is és méretre is értem - ezért mindenképp külön belsõ nadrágpelus és külön pelenka külsõ lenne a legjobb. Ezzel sokkal kevesebb az esély arra, hogy ázzatok. Belsõbõl is érdemes zsebest, vagy pluszban bepatentolható betétest venni, mert kelleni fog a turbózás a pisi mennyiség miatt. (ami teljesen egyben van az van túl vékony lenne, vagy rettentõ lassan száradna) Ha azt szeretnéd, hogy a tesó is egybõl tudja használni, akkor "egyméretest" vegyél a külsõbõl és a belsõbõl is, bár újszülötteken minden olyan óriási. Igazából nekik külön picike méret kéne, (vagy nekik még a tetra pelus is elég, az nem nagy beruházás) de ha nincs rá keret, akkor ki lehet húzni az egyméretessel.
A kérdező hozzászólása: Már vettünk egy darab pop-in pelust, a pisi bent maradt, a kaki is, de elég kicsike... A derekát nyomja, akármennyire szélre csatolom... Így szinte biztos vagyok benne, hogy nem lesz jó végig. Viszont annyiféle nadrágpelenka van, hogy nem tudok kiigazodni közöttük. Melyiket ajánlanátok?
Szia! Velem levelezel privátban is :) Van ötletem, hogy hogy lehet majd úgy variálni az én megoldásomat a picinek, hogy ne, vagy ne kelljen teljes mini készletet venni. Majd figyelmeztess és írom, hogy mikre gondoltam
Én most vettem Csimota egyméretes belsõket (4-15 kg között állítható) Eddig újszülött méretû prefoldot használtam. Jó is volt de most már egyre többet mocorog a kicsi, így félek, hogy elcsúszik. A Csimota belsõk nagyon szépek, lehajtható az eleje, így kisebbre lehet állítani. Én komfortot vettem, aminek finom puha plüss a belseje. Nem ázik, gyorsan fel tudom adni a gyerekre. Ja és van zsebe, amibe bele tudom dugni a prefoldjaimat betétnek. Azt tervezem, hogy veszek premiumot is, az még puhább. És veszek hozzá bambusz betéteket is. Szóval nekem nagyon bejött ez a pelus. És ami nem utolsó szempont nagyon jó áron vettem. Kaptam a gyártónál 25%-os kedvezményt, mert több darabot vettem. http://textilpelusvilag.hu/index.php/forum/7-csimota-pelenka..
Szerintem is jó kis pelus a csimota. Nekem jobban is tetszik, hogy úgy egyméretes, hogy lehajtod a tetejét, nem összepatentolod hosszban. Az utóbbi nem minden esetben illeszkedik szépen combnál. Ez a kialakítás jobb.
Ez ugye vicc?Mondjuk még viccnek is rossz.
beteg. Tényleg ennyire unatkozol, hogy ilyeneket találsz ki? irigyellek.
Amennyibe nem kamu a kérdésed: (nagyon annak tûnik!!!) Gyerekkoromban kb olyan anyagból voltak a pelenka külsõk, minta reklámszatyor. Viszont annak az alakja nem túl jó. Ha tényleg kifogytál a tiszta külsõkbõl én inkább vagy pucéron hagynám és gumi lepedõre vagy viaszos vászonra raknék neki egy takarót. Figyelném, és bilivel lesben állnék. Ha annyira kicsi, h ez nem nagyon válna be, akkor inkább közepes méretû szemetes zacsival próbálkoznék, hosszában ráülteted a kicsit, és a 4 sarkát kettesével összekötöd a csípõjén. A külsõ gyorsan megszárad ha radiátor fölé teszed (rá csak akkor, a nem forró, csak langyos, nehogy megolvadjon) és így fél óránál kevesebb idõ alatt használhatóvá szárad. + a mosás hossza gondolom max. 2 óra, csak ennyit kell kibírnotok külsõ nélkül.

Mosható pelussal kapcsolatban? Ha most jó méretben tökéletesen a pop-in (v2) az egy évesemre, akkor szobatisztaságig nem fogja tudni hordani?

Ugyanis a pelenkával elégedett vagyok - 5 db-ot vettem próbának - de éppen hogy jó...

Legjobb válasz: köszi!

A kérdező hozzászólása: köszi!
Nekem is ilyen van, a kislányomra egy patent híjján jó, pedig õ még csak 8 hónapos. Vastag a combja is, így szerintem nem lesz neki se jó végig. Add el ezeket és próbáljatok másik fajtát.
Én is azt ajánlom hogy add el és vegyél olyant amit végig használhatsz.Én happy flute és coola baby típusokat használok.Ezeket a nagyobb fiamnak alvó pelusnak használtam õ már szobatiszta lett jelenleg a 2 éves fiam használja szintén csak alváshoz.Ezeket patental és tépõzárral a kívánt hosszra és méretre állíthatod.Én nagyon szeretem õket.

Ajánlanátok nekem egy jó fajta epilátort, aminek mosható a feje?

Legjobb válasz: Az enyém ilyen, kb. 6ezerért vettem: http://www.consumer.philips.com/c/szoertelenites/satinelle-h..

Az enyém ilyen, kb. 6ezerért vettem: http://www.consumer.philips.com/c/szoertelenites/satinelle-h..

Ariel mosógéllel moshatom a babócám ruháit? 7 hónapos múlt, 6 hós koráig babamosószert használtam, aztán tomit, de nem igazán szedi ki a koszt illetve kaját a ruháiból. Mivel mossam? Jó az ariel?

Legjobb válasz: Négy hónapos a kislányom és én már évek óta kizárólag Ariel géllel mosok. Semmi baja nem lesz a babádnak és nagyon jól kiszedi a koszt. Én még szoktam hozzá rakni a Wanish mosószer adalékot is, de anélkül is nagyon jó az Ariel. ÖblÍtõben pedig mindíg Lenor sensitiev-et használok.

Négy hónapos a kislányom és én már évek óta kizárólag Ariel géllel mosok. Semmi baja nem lesz a babádnak és nagyon jól kiszedi a koszt. Én még szoktam hozzá rakni a Wanish mosószer adalékot is, de anélkül is nagyon jó az Ariel. ÖblÍtõben pedig mindíg Lenor sensitiev-et használok.
Szerintem bármilyen mosószert használhatsz, a foltokra meg próbáld ki a vanish szappant, azzal dörzsöld át mosás elött.
Én tomit használok kezdettõl és nem volt gondom. Ne váltogasd ha lehet. Ha voltokat hideg vízben dörzsöld ki amennyire lehet. Aztán hagyd megszáradni így tedd a szennyesbe. Aztán moshatod a többivel. Nekem be vált. Így nem kell kézzel mosogatni mikor mosok, csak behajigálom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!