Találatok a következő kifejezésre: Jó érték AFP MOM (33 db)

Ma kaptam meg az AFP eredményemet: 47, 8! Ez jó érték? A MOM eredményt nem tudták megmondani még! Ez hogy lehet? Nem egyszerre jön meg a két eredmény?

20hetes kismama vagyok!25éves!A mom 2,5ig jó,azt tudom,csak az eredményem nincs meg.De az afpnél mi a jó tartomány.Remélem az a 47,8 jó még???

Legjobb válasz: Az jó, 20-100-ig átlagban jó,ne aggódj.Képzeld nekem sem volt MOM értékem,mert nem írták od A TESTSÚLYOM.nEKED IGEN?

Az jó, 20-100-ig átlagban jó, ne aggódj.Képzeld nekem sem volt MOM értékem, mert nem írták od A TESTSÚLYOM.nEKED IGEN?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy odaírták-e a súlyom, korom vagy bármit.köszi a választ!:-)
Én felhívtam a dokim, és elmondtam hogy lemaradt a MOm, mert nem kérdezték a tanácsadóba a súlyomat, és így nem került a papírra, így nem tudták kiszámolni, nekem a dokim telefonált utána a laborba.Sztem hívd fel Te is a dokid, hogy mi legyen, mert a MOm érdekli õket.
a MOM a lényeg...

Ma voltam afp-n ezek az értékek jónak számitanak? AFP median 33, 3 terhességi AFP 62, 51 ng/ml MOM érték 1, 88 korrigalt AFP MOM 1, 76

Legjobb válasz: Nekem jónak tûnik, bár elég sok adaatot közöltek ezen a leleten. Én is ma voltam És nekem csak annyi szerepel rajta, hogy: AFP=1.64 (16.h.grav.MoM:0.5-2,5) Vagyis nálunk Kecskeméten a normál elfogadott értékhatár 0.5-2,5 MoM közötti érték, és nekem pont a két érték között van. Ha a tiédet nézem, nem tudom melyiket, az 1.88-at, vagy az 1,76-ot, de bármelyik is az, mindkettõ jó. Tudod már a nemét a picinek?

Nekem jónak tûnik, bár elég sok adaatot közöltek ezen a leleten. Én is ma voltam És nekem csak annyi szerepel rajta, hogy: AFP=1.64 (16.h.grav.MoM:0.5-2, 5) Vagyis nálunk Kecskeméten a normál elfogadott értékhatár 0.5-2, 5 MoM közötti érték, és nekem pont a két érték között van. Ha a tiédet nézem, nem tudom melyiket, az 1.88-at, vagy az 1, 76-ot, de bármelyik is az, mindkettõ jó. Tudod már a nemét a picinek?
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem. Most fogok idõpontot kérni uh-ra. Remélem most majd meg fogják tudni mondani. Köszönöm a választ és Boldog babavárást!!!

Segítséget kérnék Tőletek. Kész lett az AFP-m és nem tudok eligazodni rajta. Tudtok Nekem segíteni? Terhességi AFP 25, 90 ng/ml, MOM érték 0, 74, Korrigált AFP MOM 0, 85, Terhességi HCG MOM 0, 79mU/ml, APP Median 34, 8 Ezek most jónak számítanak?

Legjobb válasz: Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!

Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!
A kérdező hozzászólása: A 0, 74-es MOM érték nem a túl alacsony kategóriába tartozik?
Nekem 0.77 lett, és nekem uh-n ráírták a papíromra, hogy genetikai tanácsadás! Beszéltem a dokimmal és mivel minden más eredményem rendben volt, az uh is tökéletes lett, õ is azt mondta felesleges. Én nem is mentem el, azóta is rendben vagyunk, hamarosan kibújik a kisfiam:) 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nincs más lehetõségem, mint megvárni a jövõ hét pénteket, amikor is vissza kell menni dokimhoz. :-( Hát ez van. De lehetséges, hogy csak kismama-parában szenvedek. :-( Köszönöm a választ.
A kapott eredmény elbírálása és értékelése minden esetben a gondozást végzõ orvos feladata, kóros lelet esetén pedig a genetikai tanácsadó véleménye tekinthetõ irányadónak a további diagnosztikus vizsgálatok elbírálása tekintetében. Az alacsony AFP érték tehát nem minden esetben jelent genetikai rendellenességet, ennek elbírálása minden esetben genetikai tanácsadó feladata. Ha valóban genetikushoz kell fordulnod én mindenképp az Istenhegyi Klinikát ajánlanám - Dr. Hajdú Krisztina szülész-nõgy. genetikus!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igyekszem nem aggódni, de azért köszönöm a tippet.
Tök jó az eredményed és a korrigált értéket kell nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ. :-)

Jó érték az AFP MOM =0, 80? A papíromon az értékhatár 0, 51-2, 0 de a neten úgy olvastam, hogy 0, 7-2, 5 az AFP értékhatára? Most a kettő közül melyik a jó? Az AFP vizsgálat előtt 5 nappal bevéreztem, a vérzés befolyásolja-e az AFP eredményét?

Legjobb válasz: Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2,4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!

Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2, 4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz! Jövõ héten mindenképp elmegyek egy 4D-s genetikai UH-ra!
Szia! Nekem 0, 87 volt, de a doki a 18. heti uh.on azt mondta, hogy már 0, 9 a határ, és elküldött genetikai tanácsadásra. A papíron amúgy 0, 5 volt alsó határnak feltüntetve. Mindenesetre legalább megnyugodtam, hogy nem találtak semmi rosszat. Sok boldogságot!
Sziasztok! Amikor tõlem vették az AFP-re a vért, nálunk 0.4 volt az alsó érték, a felsõ pedig 1.8, az enyém 0.8 lett, és teljesen egészséges a kislányom, két hét múlva tölti egy elsõ életévét!
Szia! Nem egyformán csináják az AFP-t. Nekem például 0, 6 lett, teljesen megrémültem, mert én is azt olvastam, hogy 0, 7-tõl jó! A dokim egyáltalán nem lepõdött meg az értékemen, szerinte teljesen normális. Elmagyarázta, hogy mindenhol másképp van meghatározva a normális értéktartomány, s higgyem el, hogy ennél alacsonyabb AFP-vel rengetegen szülnek egészséges gyermeket. Az itteni barátnõim közül, szinte mindenkinek 0, 6 és 0, 8 között van az AFP-je. Azt is mondta a dokim, hogy az az értékhatár számít, amit megadnak a leleten. Szóval a tiéd teljesen normális! Sok boldogságot nektek!

Jó ez az eredmény? AFP:29, 82NG/ML, MOM ÉRTÉK:0, 90, KORRIGÁLT AFP MOM:0, 91.

Legjobb válasz: Nálunk 20-100 ng/ml, a mom-nál pedig 0,7-2,5 a referencia tartomány. Ezek szerint igen!!!

Nálunk 20-100 ng/ml, a mom-nál pedig 0, 7-2, 5 a referencia tartomány. Ezek szerint igen!!!

Sajnos nem lett jó az AFP eredményem. Nagyon el vagyok keseredve. Mennyivel átlépve a határértéket kell nagyon aggódni? Nekem 2, 62 lett a MOM érték

Legjobb válasz: Nyugodj meg! 2,5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!

Nyugodj meg! 2, 5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!
szia! Az AFP-t nagyon sok országban már nem is használják , mert megközelítõ értéket , "pillanatnyi" képet ad csak. Nem egyszer olvastam , hogyha alacsony is volt , vagy magas a határértékhez képest , attól még a baba rendesen fejlõdött. Hozzátenném , hogy nem ijeszgetésképpen , de jobb félni , mint megijedni alapon :egy 4d-s ultrahangot beterveznék ilyenkor , mert ha a normál ultrahangon nem mindig veszik észre pontosan a dolgokat. (pl. a nyitott gerincet vagy ilyesmit) ; ott talán tisztábban ki tudják venni, ha van valami. 1 kismami
A kérdező hozzászólása: Hát egerszegre holnap kell mennem genetikára.Ott alaposan megnézik a picikét.Meg újból vérvétel
szia! uccsó vagyok.Na, akkor holnap szorítás van neked!!!!:) De szerintem nyugi, nem lesz baj. Jó tudom , könnyû ezt írni , de ha pl. gond is lenne, a nyitott gerinc nagy százalékban bõrrel fedett , és ezt a születés után nagyon szépen rendbe tudják hozni.A magzatvíz steril , bacit nem enged át.
ne aggodj nekem sem lett jo a verkepem. az enyem sem sokkal tert el az atlagtol. Nalunk osszetett vizsgalatot vegeznek tehat a verkep plus a genetikai UH. nalam a baba meretei teljesen normalisnak bizonyultak a genetikai UH-n. en azert az orvosom biztatasara elmentem a 19-ik heten emg egyszer genetikai UH-ra es ott is midnen rendben volt. evvel a verkepes dologgal tenyleg a fraszt hozzak az emberre. Nyugodj meg nem lesz semmi baj. 23 hetes kismami

Az AFP mom értékem 0, 7. Ez most jó vagy rossz?

19-20.heti Uh eredmények:

Legjobb válasz: Nekem ugyanez volt a kisfiammal! 0,7 volt az AFP-m.Azt mondták alacsony.Semmi baj nem volt,egészséges babát szültem! Biztonság kedvéért elmentem down szûrésre,de ezt nem állja a TB.Most kb. 25000Ft. az ára ennek a vizsgálatnak.

Nekem ugyanez volt a kisfiammal! 0, 7 volt az AFP-m.Azt mondták alacsony.Semmi baj nem volt, egészséges babát szültem! Biztonság kedvéért elmentem down szûrésre, de ezt nem állja a TB.Most kb. 25000Ft. az ára ennek a vizsgálatnak.
Sokszor elõfurdul, hogy az AFP vizsgálat eredménye minden ok nélkül rossz. Sok országban épp ezért nem is végzik ezt a vizsgálatot, mert sok esetben ok nélkül hozza a frászt az anyukákra. Menj el a genetikai UH-ra és ha ott mindent rendben találnak, ne hagyd magad ijeszgetni! Rengeteg egészséges baba született rossz AFP eredmény után!
Szia, szerintem sem kell aggódni, az alsó érték 0, 8 neked is szinte ennyi és ez nem jelent semmit. Menj el az istenhegyi úton lévõ diagnosztikai centrumba, én is voltam down szûrésen, azt hiszem kb. 25.000 Ft, de legalább megnyugszol.www.gendiagnosztika.hu. AZ AFP változik és sosem mutat korrekt eredményt. Ne aggódj! sok sikert.
Szia, A megfelelõ érték 0, 7 és 2, 5 között van szóval abszolút rendben van a tiéd :) 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, akkor nincs miért izgulni!:)
Szia!Nekem 1, 36 MOM volt és a dokim azt mondta, hogy tökéletes!Nincs miért izgulnod!!:-)28 hetes kismama

Magas az AFP értékem, a MOM pedig jó lett, akkor most mi van?

Az afp-m 71, a mom 2.03, ami jó. A doki a 71-re azt mondta magas és menjek genetikai uh-ra. Ha a mom jó, akkor miért küld el? Nem a mom a lényeg?

Legjobb válasz: leírnád pontosan, mi van a papíron?

leírnád pontosan, mi van a papíron?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!