Találatok a következő kifejezésre: Jó érték AFP (56 db)

Ma voltam afp-n ezek az értékek jónak számitanak? AFP median 33, 3 terhességi AFP 62, 51 ng/ml MOM érték 1, 88 korrigalt AFP MOM 1, 76

Legjobb válasz: Nekem jónak tûnik, bár elég sok adaatot közöltek ezen a leleten. Én is ma voltam És nekem csak annyi szerepel rajta, hogy: AFP=1.64 (16.h.grav.MoM:0.5-2,5) Vagyis nálunk Kecskeméten a normál elfogadott értékhatár 0.5-2,5 MoM közötti érték, és nekem pont a két érték között van. Ha a tiédet nézem, nem tudom melyiket, az 1.88-at, vagy az 1,76-ot, de bármelyik is az, mindkettõ jó. Tudod már a nemét a picinek?

Nekem jónak tûnik, bár elég sok adaatot közöltek ezen a leleten. Én is ma voltam És nekem csak annyi szerepel rajta, hogy: AFP=1.64 (16.h.grav.MoM:0.5-2, 5) Vagyis nálunk Kecskeméten a normál elfogadott értékhatár 0.5-2, 5 MoM közötti érték, és nekem pont a két érték között van. Ha a tiédet nézem, nem tudom melyiket, az 1.88-at, vagy az 1, 76-ot, de bármelyik is az, mindkettõ jó. Tudod már a nemét a picinek?
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem. Most fogok idõpontot kérni uh-ra. Remélem most majd meg fogják tudni mondani. Köszönöm a választ és Boldog babavárást!!!

Jó érték az AFP MOM =0, 80? A papíromon az értékhatár 0, 51-2, 0 de a neten úgy olvastam, hogy 0, 7-2, 5 az AFP értékhatára? Most a kettő közül melyik a jó? Az AFP vizsgálat előtt 5 nappal bevéreztem, a vérzés befolyásolja-e az AFP eredményét?

Legjobb válasz: Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2,4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!

Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2, 4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz! Jövõ héten mindenképp elmegyek egy 4D-s genetikai UH-ra!
Szia! Nekem 0, 87 volt, de a doki a 18. heti uh.on azt mondta, hogy már 0, 9 a határ, és elküldött genetikai tanácsadásra. A papíron amúgy 0, 5 volt alsó határnak feltüntetve. Mindenesetre legalább megnyugodtam, hogy nem találtak semmi rosszat. Sok boldogságot!
Sziasztok! Amikor tõlem vették az AFP-re a vért, nálunk 0.4 volt az alsó érték, a felsõ pedig 1.8, az enyém 0.8 lett, és teljesen egészséges a kislányom, két hét múlva tölti egy elsõ életévét!
Szia! Nem egyformán csináják az AFP-t. Nekem például 0, 6 lett, teljesen megrémültem, mert én is azt olvastam, hogy 0, 7-tõl jó! A dokim egyáltalán nem lepõdött meg az értékemen, szerinte teljesen normális. Elmagyarázta, hogy mindenhol másképp van meghatározva a normális értéktartomány, s higgyem el, hogy ennél alacsonyabb AFP-vel rengetegen szülnek egészséges gyermeket. Az itteni barátnõim közül, szinte mindenkinek 0, 6 és 0, 8 között van az AFP-je. Azt is mondta a dokim, hogy az az értékhatár számít, amit megadnak a leleten. Szóval a tiéd teljesen normális! Sok boldogságot nektek!

Sajnos nem lett jó az AFP eredményem. Nagyon el vagyok keseredve. Mennyivel átlépve a határértéket kell nagyon aggódni? Nekem 2, 62 lett a MOM érték

Legjobb válasz: Nyugodj meg! 2,5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!

Nyugodj meg! 2, 5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!
szia! Az AFP-t nagyon sok országban már nem is használják , mert megközelítõ értéket , "pillanatnyi" képet ad csak. Nem egyszer olvastam , hogyha alacsony is volt , vagy magas a határértékhez képest , attól még a baba rendesen fejlõdött. Hozzátenném , hogy nem ijeszgetésképpen , de jobb félni , mint megijedni alapon :egy 4d-s ultrahangot beterveznék ilyenkor , mert ha a normál ultrahangon nem mindig veszik észre pontosan a dolgokat. (pl. a nyitott gerincet vagy ilyesmit) ; ott talán tisztábban ki tudják venni, ha van valami. 1 kismami
A kérdező hozzászólása: Hát egerszegre holnap kell mennem genetikára.Ott alaposan megnézik a picikét.Meg újból vérvétel
szia! uccsó vagyok.Na, akkor holnap szorítás van neked!!!!:) De szerintem nyugi, nem lesz baj. Jó tudom , könnyû ezt írni , de ha pl. gond is lenne, a nyitott gerinc nagy százalékban bõrrel fedett , és ezt a születés után nagyon szépen rendbe tudják hozni.A magzatvíz steril , bacit nem enged át.
ne aggodj nekem sem lett jo a verkepem. az enyem sem sokkal tert el az atlagtol. Nalunk osszetett vizsgalatot vegeznek tehat a verkep plus a genetikai UH. nalam a baba meretei teljesen normalisnak bizonyultak a genetikai UH-n. en azert az orvosom biztatasara elmentem a 19-ik heten emg egyszer genetikai UH-ra es ott is midnen rendben volt. evvel a verkepes dologgal tenyleg a fraszt hozzak az emberre. Nyugodj meg nem lesz semmi baj. 23 hetes kismami

16 hetesen 1 naposan jó értéket fog adni az AFP? Az nem baj hogy nem a reggeli órákban veszik le a vért hozzá?

Legjobb válasz: az a lényeg,hogy már betöltött 16. héten vegyék le. Mindegy,hogy a nap melyik szakában veszik le, nem néznek semmilyen értéket,csak az afp-t,tehát nyugodtan lehet enni-inni is elõtte.

az a lényeg, hogy már betöltött 16. héten vegyék le. Mindegy, hogy a nap melyik szakában veszik le, nem néznek semmilyen értéket, csak az afp-t, tehát nyugodtan lehet enni-inni is elõtte.
Szia! Jó eredményt fog mutatni, egyébként egyedül a terheléses cukor az amire éhgyomrira kell menni(22-26 hetesen esedékes), a többire nem, ha jól tudom! Kellemes babavárást! 25 hetes kismami
Nekem az uh papíromra volt ráírva, hogy mikor menjek (dátum szerint, egy hét intervallumban)és akkor is a megadott hét vége felé tanácsolta a védõnõ. Hogy mikor veszik le, délelõtt vagy délután, az nem befolyásolja az eredményt.

Ma kaptam meg az AFP eredményemet: 47, 8! Ez jó érték? A MOM eredményt nem tudták megmondani még! Ez hogy lehet? Nem egyszerre jön meg a két eredmény?

20hetes kismama vagyok!25éves!A mom 2,5ig jó,azt tudom,csak az eredményem nincs meg.De az afpnél mi a jó tartomány.Remélem az a 47,8 jó még???

Legjobb válasz: Az jó, 20-100-ig átlagban jó,ne aggódj.Képzeld nekem sem volt MOM értékem,mert nem írták od A TESTSÚLYOM.nEKED IGEN?

Az jó, 20-100-ig átlagban jó, ne aggódj.Képzeld nekem sem volt MOM értékem, mert nem írták od A TESTSÚLYOM.nEKED IGEN?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy odaírták-e a súlyom, korom vagy bármit.köszi a választ!:-)
Én felhívtam a dokim, és elmondtam hogy lemaradt a MOm, mert nem kérdezték a tanácsadóba a súlyomat, és így nem került a papírra, így nem tudták kiszámolni, nekem a dokim telefonált utána a laborba.Sztem hívd fel Te is a dokid, hogy mi legyen, mert a MOm érdekli õket.
a MOM a lényeg...

AFP 36, 48 az mennyire számít jó értéknek?

tudom h. az afp-re nem szabad alapozni, de most kaptam az eredményt telefonon, és érdekelne, hogy ez benne van-e a normálisban. Egyébként MOM: 1,1

Legjobb válasz: A MOM érték a lényeg, az 1,1 az nagyszerû, pont átlagos.

A MOM érték a lényeg, az 1, 1 az nagyszerû, pont átlagos.
Nekem 39.19 volt es arra azt mondta a doki hogy jo.
szia. biztosan jo. nekem 35, 12 volt es azt mondtak hogy semmi gond, pont jo
Szia! A MoM-os érték 0, 8-2, 5 között jó. Ezekszerint a Tied tökéletes. Üdv!

A 15-16. hét között megyek AFP-re. (Ez tuti) Pontosan (napra) nem tudjuk a terhesség korát. Ugye jó értéket fogok kapni?

Legjobb válasz: Mennyi idos terhes vagy,hogy nem tudod,hogy hany hetes vagy? dokid nem mondta altalaban kozlik az elejen mikor volt a fogantatas.de ha 28 naposak a ciklusaid te is ki tudod szamolni.

Mennyi idos terhes vagy, hogy nem tudod, hogy hany hetes vagy? dokid nem mondta altalaban kozlik az elejen mikor volt a fogantatas.de ha 28 naposak a ciklusaid te is ki tudod szamolni.
A kérdező hozzászólása: 13 és fél lehetek...
Nem lesz reális az érték, mert túl korán fogsz menni.
A kérdező hozzászólása: 15+4 naposan, a doki küldött...
Elvileg betöltött 16. héten kell levenni a vért, de még akkor is gyakori a rossz eredmény.

Az Afp eredményem értéke 24. 09 IU/ml és 0. 68 Mom lett. Ezek tényleg jó értékek?

Én eddig ugy tudtam h 20 IU/ml felett és 0.8 MoM felett jók az értékek. A leletemen mindenhol az áll hogy NEGATÍV és rendellenességek nem valószín?síthet?k.

Legjobb válasz: Nagyon sok mindentõl függ,hogy milyen eredmény jött ki. Pl.a testsúlyod ,a terhesség kora stb. Én úgy olvastam,hogy 0,7-2,5 MOM-ig jó az érték. Én úgy értelmezem a leletet,hogy ezt az apró eltérést a testsúlyod befolyásolhatja. Nyugodj meg,ha baj lenne szóltak volna.Valamint menni fogsz kb a 18. hét körül genetikai ultrahangra ahol megnézik az AFP eredményt is . Az ultrahang sok mindent elárul maj. Hogyha a doki az ultrahangon nem mond semmit kérdezz rá nyugodtan.Mert az AFP érték az ultrahanggal együtt érvényes . Itt többet megtudhatsz: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat-cikk Szerintem nincs semmi baj ,nyugodj meg!

Nagyon sok mindentõl függ, hogy milyen eredmény jött ki. Pl.a testsúlyod , a terhesség kora stb. Én úgy olvastam, hogy 0, 7-2, 5 MOM-ig jó az érték. Én úgy értelmezem a leletet, hogy ezt az apró eltérést a testsúlyod befolyásolhatja. Nyugodj meg, ha baj lenne szóltak volna.Valamint menni fogsz kb a 18. hét körül genetikai ultrahangra ahol megnézik az AFP eredményt is . Az ultrahang sok mindent elárul maj. Hogyha a doki az ultrahangon nem mond semmit kérdezz rá nyugodtan.Mert az AFP érték az ultrahanggal együtt érvényes . Itt többet megtudhatsz: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat-cikk Szerintem nincs semmi baj , nyugodj meg!
Ez szerintem alacsony, de 1. rengeteg mindentõl függ, mert ez egy adott labor átlagértékéhez van viszonyítva, plusz számít a korod is, meg hogy hányadik hét, stb. 2. Az afp önmagában semmit nem ér, jó afp-vel is születnek beteg gyerekek, rossz afp-vel is egészségesek (sõt a legtöbb rossz afp-s egészséges) Szóval négyes teszt uh többet mondana
Szia! Minden attól függ, mit mondott rá az orvos, és mi volt a genetikai Uh-on, Nekem 6 lett a mom, és 24 az átlag, és nekem alacsony lett, így megyek tanácsadóba.A genetikai Uh jó volt, azt mondta a doki, hogy tuti minden rendben, de ettõl függetlenül továbbb kell menni.Biztos nálad sincs semmi gond, ez az Afp csak egy idegölõ dolog, bízz a babóban a pocakodban.És ha esetleg tovább küldenek téged is, ne idegeskedj, csak a magunk megnyugtatására szolgál.

AFP eredményen ez áll: Terhes AFP 28, 00-57, 00 nekem ez 43, 60ng/ml, AFP átlag: 38, 50ng/ml, MOM index 0, 70-1, 30 nekem ez 1, 20. Én arra számítottam, hogy lesz egy 0, 7-2, 5 közé eső értékem, mert azt olvastam, hogy addig jó. De most ez jó így?

Legjobb válasz: A Te átlagaidhoz nézték,(súlyod,életkorod),és beleesik a tartományaidba az érték,szerintem ezért jó.Az afp átlagom volt más nekem, de a MOM az 0,7-2-5 volt a tartomány.De mondom ezeket tudod személyre szabottan nézik.És ne idegeskedj ez egy hüle vizsgálat,nekem alacsony lett,megjártam az országot miatta, és jól vagyunk,szvaél szerintem a tiéd nagyon is jó.Boldog babavárást!

A Te átlagaidhoz nézték, (súlyod, életkorod), és beleesik a tartományaidba az érték, szerintem ezért jó.Az afp átlagom volt más nekem, de a MOM az 0, 7-2-5 volt a tartomány.De mondom ezeket tudod személyre szabottan nézik.És ne idegeskedj ez egy hüle vizsgálat, nekem alacsony lett, megjártam az országot miatta, és jól vagyunk, szvaél szerintem a tiéd nagyon is jó.Boldog babavárást!
Szia! Jók az eredményeid, határértéken belül vagy:-))) Tõlem is most ment el a védõnõ, nekem is ma hozta az AFP eredményt. Az enyém is jó! Boldog babavárást!
Mivel beleesik a magadott intervallumokba, teljsesen jó:-) És egyetértek, ez a vizsgálat csak arra jó, hogy stersszeljék az anyát és megszabadítség jó pár ezrestõl.. :-((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, nagyon aranyosak vagytok!Boldog, kellemes, stressz mentes babavárást kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!