Találatok a következő kifejezésre: Jó, ha babát (320 db)

Hol lehet kapni a barátcserje kapszulát? És tényleg jó, ha babát szeretnénk?

Legjobb válasz: Szia! Hát tényleg jó!Természetgyógyász boltban,gyógynövényes boltban,de némelyik patikában is lehet kapni!

Szia! Hát tényleg jó!Természetgyógyász boltban, gyógynövényes boltban, de némelyik patikában is lehet kapni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Ki fogom próbálni!
Gyógyszertárban: Premens tabletta Internetrõl: http://www.bioszallito.hu/Zafir-baratcserje-kapszula?termek-..

Ha csak a folyást veszem alapul, akkor ez így jó, ha babát szeretnék?

Peteéréskor: átlátszó,tojásfehérjeszer?,nyúlós

Legjobb válasz: Persze, de ez természetes, mindenkinek ilyen, akár babás, akár nem. Mire vagy kíváncsi?

Persze, de ez természetes, mindenkinek ilyen, akár babás, akár nem. Mire vagy kíváncsi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! (A link alapján eddig jó vagyok) :-))
Szerintem tökéletes.:) )
Szia!Az 1 körüli TSH tökéletes!Szóval hajrá!!!Üdv:32 hetes pajzsmirigyes kismama
Igen az nagyon jó, mielõbbi babásodást kivánok:) )


Mi a különbség a tápszerek között? Pl:HUMANA BABY-FIT 1, HUMANA 1, BEBA H. A. START AKTIV, BEBA H. A. , HUMANA SL, honnan tudom melyik jó a babámnak? Nem ártok vele ha én választok? Az ízük egyforma?

Legjobb válasz: szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!

szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!
A Bebárol tudok nyiltakozni a lányom azt ette/itta. A Beba h.a. start aktiv=hipoallergén, a beba h.a. az pedig nem.Az elsõt kb 3-4 hónapos koráig ette hogy ne legyen allergiás rá, a másodikat pedig utána 8-9 hónapos koráig.
Még 1: az ize sztem borzasztó, de a lányomnak izlett:) Viszont tényleg irasd fel a dokival mert ugy olcsóbb.Ha nem vagy biztos benne akkor kérdezd meg a védõnõt, vagy a dokit hogy õ melyiket ajánlja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Anyukák, akik többször adnak rendes ételt 10 hónap körüli babátoknak, hogy csináljátok? Az én babám, jó ha egyszer eszik, a többi szopi és tápszer.

Így néz ki egy napunk: 6-kor szopi, 9-kor tápi, 12:30 rendes ennivaló, du.5. gyümi, este 8 tápi. Sokszor ez a két rendes ev?s dolog is tápszerbe torkollik, egyszer?en nem akar enni a 10 hónapos babám. Pl ha álmos, esélyem nincs a kanállal szemben, pedig tudom, hogy éhes. Nem mindig úgy jön ki a lépés, hogy akkor lesz éhes, amikor éppen nem álmos.

Legjobb válasz: szia, tejpéppel is ki tudsz váltani egy étkezést. az én babám napirendje most így néz ki, fél éves. 3 és fél hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, orvosi javaslatra, addig kizárólagosan anyatejes baba volt, a tejem fél éves korára (most pár napja) fogyott el teljesen. így néz ki a napunk. 08:30- natúr joghurt egy kis gyümölccsel (próbáltad már? az enyém egybõl megette, amint egy kis gyümölcsöt kevertem be neki, és 10 hónaposan már bõven kaphatja, vagy akár a zsírszegény túrót is, kis gyümölccsel, nekem majd ez fog következni.) 11:30- gyümölcs (általában rakok bele darált házikekszet, így tartalmasabb is, és jobban is szereti, próbáltad már? a glutént már fél éves korban nyugodtan be lehet vezetni, tehát ti már bõven idõben vagytok.) 14:30- tejpép (rengeteg variációból tudsz válogatni, 500-900 forint között van egy dobozzal, 5-6 étkezésre elég, nagyon finomak) 17:30- fõzelék (az enyém fõleg bébiételt eszik, de idõnként húsleves levét krumplival, répával, kis hússal összekeverem neki, nagyon szereti. ráadásul ebben a korban már adhatod neki a tojásmentes durumtésztát is, próbáld meg kis paradicsommal összekeverni neki, biztos szereti.) 19:00- nasinak kap egy pár kanál gyümölcsöt, esetleg egy babakekszet a kezébe, csak hogy ne haljon éhen estig. 20:30- 2,5 deci humana baby fit 1 tápszer (a sima tápszert már elutasította volna fél évig anyatejes baba lévén, más tejalapú kaját nem találtam ki neki, a tehéntejhez meg még õk igencsak picik.) alvás reggel fél 9ig. Innivalónak a hipp granulált teákat, és gyümölcsleveket issza. a tejpépek, tápszerek alapjának babavizet használok. nekem még jócskán vannak dolgok, amiket nem tudok a babának adni, de te akár megpróbálkozhatnál már a fõzelékbe reszelt sajttal, lassan tojás sárgájával. annyiféle lehetõséged van, és biztos, hogy valamelyiket nagyon kedvelné a babád. fontos, hogy ébredés után etesd, akkor még nyitottak mindenre. ha jóllakott, mehet játszani, ha álmosodik, akkor tedd le. így sosem lesz álmos kajálás közben. remélem, picit tudtam segíteni.

szia, tejpéppel is ki tudsz váltani egy étkezést. az én babám napirendje most így néz ki, fél éves. 3 és fél hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, orvosi javaslatra, addig kizárólagosan anyatejes baba volt, a tejem fél éves korára (most pár napja) fogyott el teljesen. így néz ki a napunk. 08:30- natúr joghurt egy kis gyümölccsel (próbáltad már? az enyém egybõl megette, amint egy kis gyümölcsöt kevertem be neki, és 10 hónaposan már bõven kaphatja, vagy akár a zsírszegény túrót is, kis gyümölccsel, nekem majd ez fog következni.) 11:30- gyümölcs (általában rakok bele darált házikekszet, így tartalmasabb is, és jobban is szereti, próbáltad már? a glutént már fél éves korban nyugodtan be lehet vezetni, tehát ti már bõven idõben vagytok.) 14:30- tejpép (rengeteg variációból tudsz válogatni, 500-900 forint között van egy dobozzal, 5-6 étkezésre elég, nagyon finomak) 17:30- fõzelék (az enyém fõleg bébiételt eszik, de idõnként húsleves levét krumplival, répával, kis hússal összekeverem neki, nagyon szereti. ráadásul ebben a korban már adhatod neki a tojásmentes durumtésztát is, próbáld meg kis paradicsommal összekeverni neki, biztos szereti.) 19:00- nasinak kap egy pár kanál gyümölcsöt, esetleg egy babakekszet a kezébe, csak hogy ne haljon éhen estig. 20:30- 2, 5 deci humana baby fit 1 tápszer (a sima tápszert már elutasította volna fél évig anyatejes baba lévén, más tejalapú kaját nem találtam ki neki, a tehéntejhez meg még õk igencsak picik.) alvás reggel fél 9ig. Innivalónak a hipp granulált teákat, és gyümölcsleveket issza. a tejpépek, tápszerek alapjának babavizet használok. nekem még jócskán vannak dolgok, amiket nem tudok a babának adni, de te akár megpróbálkozhatnál már a fõzelékbe reszelt sajttal, lassan tojás sárgájával. annyiféle lehetõséged van, és biztos, hogy valamelyiket nagyon kedvelné a babád. fontos, hogy ébredés után etesd, akkor még nyitottak mindenre. ha jóllakott, mehet játszani, ha álmosodik, akkor tedd le. így sosem lesz álmos kajálás közben. remélem, picit tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Végül is arra akartam kilyukadni, hogy lassan 3-szor kellene neki rendes ételt ennie, és nem tápszert. Nem baj, hogy ennyi idõsen még nem eszik "rendesen"?

Miert jo ha szoptatom a babam 1 eves kora utan?

Lanyom 14 honapos,meg mindig szopizik, igaz mar csak egyszer 1 nap mert ennyi tejem van.Ezen kivul kap tapszert ami 1 eves kortol ajanlott. Miert erdemes meg mindig szoptatnom? Jelent ez meg valamit neki az egeszsege erdekeben?

Legjobb válasz: Mindíg kihoznak különféle tanulmányokat hogy eddig érdemes szoptatni a következõ megcáfolja.Szerintem ha te úgy érzed elég volt és a babád sem igényli hagyd abba.Persze lesz aki megkövez, mert "ha én tudtam volna szoptatni, ha lenne tejem" címû felkiáltások nem kerülhetõek el, és persze a másik oldalról is kaphatsz hideget meleget.Ha abbahagyod az a baj ha nem akor az.Ez csakis a te és a babád döntése legyen.Csak akkor hagyd el ha tényleg nem igényli.

Igazad van, ha nem jó az Anyának a szopi inkább hagyják abba DE ne valami hülye indokkal, ami nem indok(pl. nincs már tápértéke, "gyenge" már a tej...mert ezek többnyire nem igazak). Mindenkinek jobb ha õszintén kimondja az anyuka, hogy nem akar tovább szoptatni és kész, és nem terjednek tovább a rossz információk...
Mindíg kihoznak különféle tanulmányokat hogy eddig érdemes szoptatni a következõ megcáfolja.Szerintem ha te úgy érzed elég volt és a babád sem igényli hagyd abba.Persze lesz aki megkövez, mert "ha én tudtam volna szoptatni, ha lenne tejem" címû felkiáltások nem kerülhetõek el, és persze a másik oldalról is kaphatsz hideget meleget.Ha abbahagyod az a baj ha nem akor az.Ez csakis a te és a babád döntése legyen.Csak akkor hagyd el ha tényleg nem igényli.
Nem hinném, hogy nincs értelme. Az anyatejnek olyan az összetétele, hogy a mai napig nem fejtették meg egészen, egyetlen tápszerrel sem tudják leutánozni. Amíg szoptattam a fiamat, egyáltalán nem volt beteg, pedig a lányom mindent hazahozott az oviból. Most bezzeg! Együtt betegek. Ha még feszül a melled, akkor ne erõltesd a leszokást, ezek szerint még jó alaposan kiüríti a gyermek, tehát nem csak komfortszopi. Örülj neki, hogy van erre lehetõséged. A legújabb ajánlások szerint nyugodtan lehet 2 éves korig szoptatni. Én 2 évesen választottam el a fiamat, akkor már nem okozott mellgyulladást sem. Elõtte is próbálgattam, de mindig belázasodtam.
A kicsik anyaméhben "feltöltõdött"immunraktára fél éves korukra ürül ki, a sajátjuk viszont csak 2 éves korukra alakul ki. Közben van egy ún. immundepressziós idõszak, amikor az anyatejen keresztül segíthetjük a baba immunrendszerét. Ezért is WHO ajánlás két éves korig szoptatni. Ezen kívül az anyatej minden cseppjében több pre- és probiotikum, stb. van mint pár vödör ilyenolyan készítményben. Ez a testi oldal.
Az én lányom születésétõl tápszeres volt és mégsem volt egyszer sem beteg! De azóta sem! Ez nem ettõl függ!!
A kérdező hozzászólása: Koszi :) Tehat ha nincs nagyon ertelme akkor mi sem fogunk szopizni tobbe... eleg volt 14 honap!
Kicsit lefejtem, csak annyit hogy ne feszüljön és hideg vizes borogatást tettem rá addig amíg teljesen elapadt. Egy pár napig eltart.
A kérdező hozzászólása: Az enyem sem igenyli, csak van tejem... Volt hogy probaltam nem szopiztatni, de 2 nap utan megint kemeny lett a mellem, es kenyelmetlenul feszult.. Felek mellgyulladasom lesz ha hagyom a tejet a pangani. Inkabb rarakom a mellre a lanyom... Vajon hogyan csinaljam hogy ne legyen tobbe tejem??
orvosként azt mondom, hogy semmit nem jelenet, se az egészsége érdekében, se a fejlõdéséért. én az enyémeket elválasztottam 1 évesen, igaz addigra már csak egyszer szoptak naponta, nem volt nehéz, nem igényelték

A folsavat jó ha szedem ha szeretnék babát? E vitamint már szedem. De gondoltam elkezdem a folsavat is, hátha akkor végre összejön. Mire jó különben a folsav?

Legjobb válasz: 3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához,szerencsés vagy,hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk,de semmi.Amiket felsoroltál,én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.

3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához, szerencsés vagy, hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk, de semmi.Amiket felsoroltál, én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.
Ráérsz, akkor szedni, ha majd terhes leszel.Ez a magzat egészséges fejlõdéséhez szükséges, a teherbeesést nem segíti elõ!
A folsavról itt olvashatsz:http://www.folsav.hu/index.jsp?target=terhesseg Már a baba tervezésekor ajánlják a kismama vitaminok szedését, amiben amúgy folsav is van, hallottam olyanokat, akik hosszú próbálkozás elkezdték szedni és pár hónap múlva sikerrel jártak.
Szia! Én már a tervezéskor elkezdtem szedni a folsavat+E-vitamint+gravidát. 6 hónap múlva kezdtünk el próbálkozni, a 2. hónapban megfogant a kislányunk. Ma 8 hónapos és gyönyörû:) ))
A vitaminoktól nem lehet teherbe esni!
Elképzelhetõ, hogy tényleg "csak" szerencsés vagyok, hogy ilyen hamar összejött a babánk, de én úgy tudom, hogy az E-vitamin valamelyest segít a megtermékenyülésben. Pontosan nem tudom a hatásmechanizmusát, de a férjemnek is szedni kellett. Szorítok, hogy Ti is mihamarabb babázhassatok!!!:) )) 3. válaszoló voltam.

Mi van olyankor, ha álmomban véletlenül a pocimra fordulok vagy olyan pózba, ami nem jó a babának?

már elég nagy pocim van 36 hetesen és félek attól ha mélyen alszom és alvás közben olyan pózba fordulok ami nem jó a babának ne adj isten árt is neki.el?fordulhat ilyen?

Legjobb válasz: Szia semmi baj nincs én 4 hónapos terhesen is a hasamon aludtam semmi baja nem lessz a babának! Õ úgyis jelzi neked ha nem jó neki ahogy fekszel, olyankor nagyon mocorog! Lilla

Szia semmi baj nincs én 4 hónapos terhesen is a hasamon aludtam semmi baja nem lessz a babának! Õ úgyis jelzi neked ha nem jó neki ahogy fekszel, olyankor nagyon mocorog! Lilla
36 hetesen már olyan nagy a poci, hogy nem igazán tudsz hasra feküdni, de ha esetleg mégis, hamar elfordulsz, mert neked is kényelmetlen lesz, nyom. Másrészt a baba is fog szólni, ha neki kényelmetlen. De amúgy minden ami körülveszi a picit az védi is. Szerintem ne aggódj, nem fog elõfordulni. Én a terhesség alatt csak hason tudtam aludni, de hamar megtanultam oldalamon.
az elõzõ válaszolonak üzenem, hogy 38 hetes terhes vok, és hason alszom.:) pici a hasam.:) kérdezõnek: hidd el érzed, hogy jó.

Melyek azok a dolgok (ruhak, jatekok, kiegeszitok), amikrol ugy gondoljatok, hogy egy babanak jo ha megvesszuk, illetve, hasznos?

Legjobb válasz: Akkor rögtön meg is cáfolom a másodikat.:) Kisollót nehogy vegyél külön. Jó neki az amit ti használtok. Az a kerekített végû ami elvileg babáknak való az használhatatlan. Kaptam egyet annak idején ajándékba, de soha nem tudtam vele levágni a gyerek körmét. El akartam ajándékozni de senkinek nem kellett, így a kukában landolt.

Akkor rögtön meg is cáfolom a másodikat.:) Kisollót nehogy vegyél külön. Jó neki az amit ti használtok. Az a kerekített végû ami elvileg babáknak való az használhatatlan. Kaptam egyet annak idején ajándékba, de soha nem tudtam vele levágni a gyerek körmét. El akartam ajándékozni de senkinek nem kellett, így a kukában landolt.
Egyetértek a kisollóval:) Soha nem tudtam használni. Szopipárna nekem volt, még a mai napig használom, amikor este megissza a tápszert a kisfiam.16 hónapos.
Mennyi idõsnek?
Gondolom babát vársz/vártok. Egyszerûbb, ha mutatsz egy listát, abból kihúzzuk, ami a tapasztalatunk szerint nem kell, ill. hozzáírunk, ami kell. Egyébként eltérõek lesznek a vélemények. Pl. a szopipárna sokaknak bevált, mások nem használták, megint mások meg sem vették, mert felesleges pénzkidobásnak tartották. Ugyanez van légzésfigyelõ, mérleg, mellszívó esetében is. Ami feltétlenül szükséges(kisolló, hõmérõ, textilpelenka, ruhacsomag, stb) azokról jó kis listák vannak a neten, babaváró könyvekben. Itt így leírni lehetetlen.
Ami kell: hõmérõ hálózsák 20 db textilpelus rácsvédõ a kiságyra éjjeli lámpa body rugi kiskabát egy két nagyon színes plüssállat esetleg plüsskönyv Ami ráér késõbb is: zenélõ fogró az ágyra (3 hó körül) játszószõnyeg (3 hó körül) nadrág, zokni gyerekágynemû kocsicipõ (télen inkább legyen bundazsákja) cumi (lehet hogy nem is kell ha kell vesztek egyet patikába vagy dm.ben) Cumisüveg szintén ha van tejed ne kell körömolló nem kell jó a tiétek kádvíz hõmérõ helyett jó a könyökötök is babakád kell fürdõlepedõ légzésfigyelõ izlés szerint a játékok inkább majd 3-4 hónaptól addig ugysem fog velük semmit csinálni rágóka csak akkor ha jön a foga most hirtelen ennyi jutott eszembe, listáról könnyebb lenne.
Szia! Szerintem legjobb élõben tanácsot kérned védõnõtõl, vagy hozzáértõ üzletben, mert nagyon sok dolog kell, és neked kell eldöntened, hogy mit érzel hasznosnak azok közül. A Babaszafari Bababoltban például adtak nekünk még kelengye listát is és körbemutogattak mindent, hogy mi mire való, miért hasznos. A honlapjukon is sok infó van, mi elég sok dolgot vettünk onnan. http://www.babaszafari.hu

8 hónapos babának lehet adni mézet? Kicsit köhög és azt mondják, hogy az jó ha mézet eszik, csak nem tudom hogy 8 hónaposan kaphat e mézet?

Legjobb válasz: 8ónaposan semmiképp.És a méz az egyik legnagyobb tévedés köhögésnél. Az édes még inkább izgatja a nyálkahártyát és még jobban fog köhögni. nagyobb babának se add köhögésre.Megelõzésre jó,de egy-másfél év felett.

8ónaposan semmiképp.És a méz az egyik legnagyobb tévedés köhögésnél. Az édes még inkább izgatja a nyálkahártyát és még jobban fog köhögni. nagyobb babának se add köhögésre.Megelõzésre jó, de egy-másfél év felett.
Nem adunk egy, 1, 5 èv alatt mézet, afölött is max teában, nem töményen! Botulizmust okozhat.
Nem kéne, Én is úgy tudom, hogy durva allergiás reakciót válthat ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!