Találatok a következő kifejezésre: Járok egy lassan (30 db)

Járok egy lánnyal lassan 1 éves együtt vagyunk. Mit tegyek ahhoz hogy lefeküdjön velem?

És mit tudok tenni ahhoz hogy lefeküdjön velem. Már fél éve próbálkozom nem er?ltetem várom hogy mikor hozza meg maga a döntést. A bn?m 16 éves. Csak nehéz így hogy nem akarja és nem tom mit csináljak.. Nem akarom eröltetni de szeretném már.. Mert oylan szar hogy a legtöbb pasinak már rég sikerült..????? : (

Legjobb válasz: Harmadi kedvesemmel vagyok együtt több, mint két éve, és még nem szeretkesztünk, csak pettingeltünk. Õ lassan 21, de eléggé gátlásos, ráadásul én vagyok neki az elsõ barátja. Az elõzõ barátnõm sokkal nyíltabb volt e területen, vele kb. 6 hónap után ágyba kerültem, pedig ugyanúgy elsõ párkapcsolat, stb. Egyszerûen személyiségfüggõ. Szerintem ez nem egy verseny, hogy mikor tudod meghúzni a csajt. Lehet, hogy te türelmetlenebb vagy (néha én is, hisz hogy a fenébe ne?), el kell döntened, hogy mennyit ér neked a dolog. Ne akard kényszeríteni, annak úgysem lesz jó vége, eldöntheted esetleg, hogy nézel-e más után. Ha úgy gondolod, hogy a barátnõd többet ér, mint pusztán a szex, akkor lágyan ostromold, amíg be nem adja a derekát. Persze azért nem árt beszélni a dolog hátterérõl, zûrös esetben bevonni egy pszihológust is. De szerintem 16 évesen még egyébként épp hogy csak nem korai a dolog...

Harmadi kedvesemmel vagyok együtt több, mint két éve, és még nem szeretkesztünk, csak pettingeltünk. Õ lassan 21, de eléggé gátlásos, ráadásul én vagyok neki az elsõ barátja. Az elõzõ barátnõm sokkal nyíltabb volt e területen, vele kb. 6 hónap után ágyba kerültem, pedig ugyanúgy elsõ párkapcsolat, stb. Egyszerûen személyiségfüggõ. Szerintem ez nem egy verseny, hogy mikor tudod meghúzni a csajt. Lehet, hogy te türelmetlenebb vagy (néha én is, hisz hogy a fenébe ne?), el kell döntened, hogy mennyit ér neked a dolog. Ne akard kényszeríteni, annak úgysem lesz jó vége, eldöntheted esetleg, hogy nézel-e más után. Ha úgy gondolod, hogy a barátnõd többet ér, mint pusztán a szex, akkor lágyan ostromold, amíg be nem adja a derekát. Persze azért nem árt beszélni a dolog hátterérõl, zûrös esetben bevonni egy pszihológust is. De szerintem 16 évesen még egyébként épp hogy csak nem korai a dolog...
Hú az elsõ válaszoló kitartó gyerek!!Nem semmi! Próbáld meg elcsábítani, vagy kérdezz rá finoman hogy mikor fogtok szeretkezni, mert te már nagyon szeretnéd és tök jó lesz neki is mert vigyázol rá meg minden.
Én több mint egy éve vagyok együtt a barátommal, de mi sem feküdtünk még le. (szûz vagyok, 15 éves/a barátom nem szûz és õ 18éves. Persze a barátomnak is hiányzik a szex, de vár. Vár még be nem adom magam. Pettingeljetek, ismerkedjetek egymással (ha eddig nem tettétek. Eröltetni semmiképp sem ajánlatos mert ugy csak elveszed a kedvét az egésztõl.
Én fél éve vagyok együtt a barátommal 16 vagyok õ 17 és már nem szûz én még az vagyok. Megbeszéltük ezt a dolgot és azt mondta, hogy addig vár rám amíg készen nem állok rá. Mondd neki, hogy akarod. és várj :)
Gyûjts pénzt. A lányok csak gazdag pasikkal fekszenek le.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon kitartó vok.Szeretem de már szeretném..eröltetni nem akarom és nem is fogom mert nem vagyok az a fajta..pettingelni próbáltam volna már de õ nem mer hozzám érni...én igen pedig még én se csináltam sose...próbálkozom de õ nem akarja és próbálkozom szép lassan rávezetni hátha megkedvelné de nem...nem tudja miért de nem.. Pedig tuti jó lenne mert elõtte meglenne az elég hosszú elõjáték...szóval nem akarom hogy neki fájjon.. Nehéz várni..ha legalább tudnám az indokot...
Szia! Olvastam, hogy mi a "problémád" és úgy gondolom, hogy egyszerûen csak szörnyen gátlásos a barátnõd és akármilyen szerelemes is beléd nem tudja egészen elengedni magát még. Ez nem a te hibád de ha folyamatosan felhozod neki hogy te szeretkezni akarsz akkor bepánikolhat vagy éppen szörnyen rosszu fogja magát érezni... Szerintem légy türelmes nekem az elsõ kapcsolatom két évig tartott és nem volt benne szex, pedig mindketten akartuk csak vmi mindig visszatartott, hogy megtegyük, azért akárhogy is nézzük ez nem egy egyszerû döntés. Vigyázz rá és örülj annak, hogy van akivel megoszthatod az "életed"! Gondolj bele, hogy rossz szex nélkül de nélküle mégrosszabb lenne, persze csak ha igazán szereted! Amit még mondani tudok, hogy beszélgessetek sokat a pettingrõl, a sexrõl, de ne olyan módon, hogy mindent kimondtok, hanem csak járjátok körül kerteljetek egy kicsit és rögtön elõ fog kerülni, hogy mi is a visszatartó dolog... Hmm ha sztem így csinálod a dolgokat beérik nemsokára a kapcsolatotok!
Viszont ne olyan sokszor! Ha visszautasít a lány, az valószínû azért van mert még nincs felkészülve rá! Ez nagyon fontos! De ha csak azt látja h mindig errõl beszélsz akkor szorongani fog és v még inkább nem teszi meg, v megteszi, de szorongással és félelemmel, ami egyikõtöknek sem, de legfõképpen neki sem tesz jót!
Nem tudom......

Budapesten élő, normális gondolkodású lányok: ki beszélgetne szívesen egy lassan 20-as éveiben járó fiatalemberrel?

Köszönöm az értelmes megnyilvánulásokat!

Legjobb válasz: vesztettem, nem vagyok lány

vesztettem, nem vagyok lány
Igen, én nagyon szívesen beszélgetnék egy ilyen fiatalemberrel! Nagyon kíváncsi lennék rá! 21/L (Annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy egész pontosan pest m-i vagyok, de Bp-hez közel lakom)

Pszichológushoz járok már lassan egy hónapja és nem tudom elképzelni, hogy mégis hogyan tudna ebben segíteni, szerintetek? (többi lent)

Szóval már úgy hónapja pszichológushoz járok, mert az évek óta tartó szorongás miatt már fizikai tünetek jelentkeztek. Az első alkalommal még nem, de a második alkalomkor elmondtam a pszichológusnak, hogy már pár éve (kb. ekkor alakult ki a szorongásom) úgy érzem, hogy inkább a lányok iránt vonzódom. Ezt a dolgot még csak most mondtam el először valakinek és persze rohadtul nem volt könnyű kimondani, elmondani. Természetesen közölte velem, hogy az egyéb problémák mellett valószínűleg ez a fő oka annak, hogy ennyire szorongok, félek és önbizalomhiányban szenvedek. Persze valahol én is sejtettem, hogy ez lehet az oka, éppen ezért mondtam el neki, aminek nagyon örült, mert véleménye szerint rögtön második találkozásnál, úgy, hogy még alig ismertem elég nagy bátorság kellett ahhoz, hogy ezt elmondjam neki. A lényeg, hogy azóta voltám már egyszer, természetesen felhozta ezt a témát, beszélgettünk róla és arra jutottunk a "doki" meg én is, hogy ez még nincs eldöntve, hogy a fiúk vagy a lányok jönnek-e be. De, és ez lenne a kérdésem is, közölte, hogy ebben tud segíteni és szerinte meg lehet oldani ezt a problémát. Kérdem én, hogy mégis hogyan? Mármint a családomnak, a barátaimnak, senkinek sem akarom ezt elmondani és én úgy gondolom, hogy pont emiatt szorongok. Össze vagyok zavarodva, valóban nem tudom, hogy melyik nem iránt vonzódom, de attól félek, hogy ha valóban csak a lányok jönnek be, akkor mégis mihez kezdek? Mert itthon ugye nem akarom elmondani (egyébként a pszichológus azt mondta, hogy nem is kell elmondanom), de ha nem mondom el, akkor hogyan fog elmúlni ez a szorongás? Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehetne ez megoldani. Ne értsetek félre, hiszek a pszichológusban, megbízom benne csak... nem látom a célt, nem látom a megoldást, olyan mintha egyben álldogálnék... Jaj, és lenne még egy kérdésem: aki járt már pszichológusnál, szóval ti is kaptatok kérdőívet, amelyet ki kellett tölteni és következő alkalomra vinni kellett? Mert én most kettőt is kaptam... Köszönöm a válaszokat! 20/L

Legjobb válasz: A pszichológusnak nem az a feladata, hogy megoldja a problémáidat, hanem hogy segítsen változtatni azon amin tudsz, és elfogadni azt, amin nem tudsz. Szerintem a Te elsõdleges feladatod hogy saját magad elfogadd, de amíg Te sem tudod ki vagy, addig ez sem fog menni. Talán abban kellene a pszichológus segítségét kérni, hogy legyen bátorságod kideríteni a nemi identitásod. Nekem kb. az jön le, hogy már eleve a gondolattól megriadsz, hogy a lányokhoz vonzódj, mert az mennyi bonyodalmat hozna az életedbe. Én is azt javasolnám, keresd a meleg közösségeket. Nem feltétlenül ilyen jellegû szórakozóhelyeken - hiszen látszólag ehhez nincs elég bátorságod -, hanem pl. interneten, fórumokon. Nagy részük valószínûleg ugyanúgy átélte ezt, és lesz közöttük olyan, aki meg fog érteni, és tud, akar segíteni.

A pszichológusnak nem az a feladata, hogy megoldja a problémáidat, hanem hogy segítsen változtatni azon amin tudsz, és elfogadni azt, amin nem tudsz. Szerintem a Te elsõdleges feladatod hogy saját magad elfogadd, de amíg Te sem tudod ki vagy, addig ez sem fog menni. Talán abban kellene a pszichológus segítségét kérni, hogy legyen bátorságod kideríteni a nemi identitásod. Nekem kb. az jön le, hogy már eleve a gondolattól megriadsz, hogy a lányokhoz vonzódj, mert az mennyi bonyodalmat hozna az életedbe. Én is azt javasolnám, keresd a meleg közösségeket. Nem feltétlenül ilyen jellegû szórakozóhelyeken - hiszen látszólag ehhez nincs elég bátorságod -, hanem pl. interneten, fórumokon. Nagy részük valószínûleg ugyanúgy átélte ezt, és lesz közöttük olyan, aki meg fog érteni, és tud, akar segíteni.
Jó barátom példáját tudom leírni neked. Õ is depressziós, szorongó és nagyon zárkózott volt. Csoda egyáltalán, hogy felém annó annyira tudott nyitni, hogy mindent megbeszéltünk. Egy idõ után megbékélt azzal a tudattal, hogy meleg, és akkor lett élete elsõ kapcsolata (kb. 22-23 éves volt akkor). Ma már együtt is él a párjával (fiúkról van szó). Hihetetlenül konzervatív családja és barátai vannak neki. Én is a konzervatív barátok közé tartozom. De mindannyian elfogadtuk olyannak, amilyen. Édesanyja persze próbálta rábírni, hogy változtasson. :) De egy idõ után beletörõdött ebbe, és azóta a párját is megszerette. Szerintem te legbelül tudod, hogy a lányokhoz vagy a fiúkhoz vonzódsz. Ha pedig nem, próbáld ki. Vannak szórakozóhelyek melegek számára is. Ez egy érdekes próbatétel lenne a számodra. Menj el, próbáld ki, feszegesd a határaid.
A kérdező hozzászólása: * egy helyben álldogálnék
A pszichológus neked segít meggyógyulni. Segít, de magadnak kell rendbe jönnöd. Miért szorongsz? Van értelme? Miért problémázol, miért szégyelled ami vagy? Nincs rajta semmi szégyellnivaló, értékes ember vagy a szexuális orientáltságodtól függetlenül. A biszex lányok egyébként nagyon izgatóak. Egészségtudatos, jó társaság és valamilyen életvezetés 'program' jót tehetne Neked is. Az emberi psziché érzékeny.. ezért is találták ki a taichit. Egy jó, értelmes cél felé kell mozogni együtt más, szintén jó emberekkel és ez sokat segít a személyiségfejlõdésben is. Továbbá tapasztalatom szerint ha valaki közelebb kerül az élet (a Tao) mûködésének megértéséhez akkor közelebb kerül önmagához, önismerethez. Így pedig könnyebb a lelki egészség elérése. Ugye, megint a Taichi :)
Valahogy értem a problémád. Bár én nem vagyok pszichológus, és nem is találkoztam ilyennel. De én úgy gondolom hogy a fõ ok az hogy még bizonytalan vagy. A szorongásod akkor is fog tartani ha elmondod a szüleidnek, barátaidnak hogy mi a harci helyzet, utána jobb lesz az tény, de ugyanúgy megmarad a szorongás mert addig ameddig nem próbálod ki a dolgokat addig nem fogod tudni eldönteni hogy melyik nemhez vonzódsz igazán. Lehet hogy érdekel téged a leszbikus életmód, oké mindenkiben vannak ilyen kíváncsiságok, de ameddig belenem vágsz az ismerkedésbe és nem jutsz közelebb addig nem fog benned semmi sem tudatosulni hogy mégis mi a helyzet. Mert ha kiderül hogy alakul valami és rájössz hogy mégsem kell ez neked. Akkor lehet hogy hetero vagy, és valószínû hogy mégis a férfiakhoz vonzódsz. Én nem voltam pszichológusnál, és ilyen helyzetben sem voltam még, de most a logikus gondolkozással próbálok segíteni. Feltételezem hogy még nem volt párkapcsolatod, és lehet hogy így nem tudod milyen egy igazi szerelem, és lehet ez a nevelés vagy a média oka is talán hogy sok meleg párt látni a TV-ben az is lehet hogy ez zavart be a fejlõdésedben. De az is lehet hogy ilyen betegségben szenvedsz csak még nem tudsz róla meg a pszichológusod sem, amit csak akkor tudtok meg ha már jobban szembesülsz az ilyen dolgokkal. A szorongásod addig biztos nem fog enyhülni ameddig azt a nagy rendetlenséget nem rakod rendbe az agyadba meg a lelkedbe, ez hosszú idõ mire teljesen rendbe jössz, de valamit tenni is kell érte. Szerintem a következõ alkalommal kérdezd meg a dokit hogy mit javasol elsõsorban hogy elkezdjél-e esetleg ilyen kapcsolatot építeni és akkor késõbb rádöbbensz hogy neked mégsem ez kell, vagy inkább ismerkedj meg egy helyes sráccal és akkor hátha minden rendbe jön.
Ez a nemi tipródás mindannyiunkon keresztülmegy, a te korodban. Nem jelent sokat. És az is normális, hogy a félénkebb, gátlásosabb egyedek a saját fajukban ( nemükben) bíznak jobban, mint a másikban. Az elõzõ "tanácsadó" azt javasolta, hogy keresd a homokosok társaságát, majd otthonra lelsz. Én azt tanácsolnám, keresd a normális utat, jobban jársz. Viszont ha tényleg nem sikerül, lelkifurdalás nélkül válthatsz majd. De amíg csak bizonytalan vagy, kösd le az energiádat valamilyen hasznosabb dologgal...
6-os: nem azért javasoltam, hogy "otthonra leljen", de jelen állás szerint úgy érzi, hogy a saját neméhez jobban vonzódik. Az sem lenne éppen okos dolog, ha fogna egy fiút, és lássuk tetszik-e a dolog, mert egy esetleges csalódás is félrevezetheti. Nem is javasolnék egybõl egy kapcsolatot se egyik se másik nembõl, amíg csak gátlásai vannak. 6-os elsõ 3 mondatával egyet értek. Az is lehet, hogy kizárólag rossz férfi példa volt elõtted, ezért nem tudod elképzelni hogy fiúval kezdj. Számtalan oka lehet még, ezért nekünk fölösleges találgatnunk, miért érzed, amit érzel. Ha tényleg a lányok érdekelnek, akkor megtanulod kezelni a helyzetet. Ha mégsem a lányokhoz vonzódsz, akkor okafogyottá válik, és már nem kell szoronganod. Ebben segít neked a pszichológus. De ehhez idõ kell. 5-ös
A kérdező hozzászólása: Nos, köszönöm a válaszokat és a tanácsokat. :) Valóban össze vagyok zavarodva, mint ahogyan azt már írtam is. Ezzel nincs is problémám, vagyis van, de már öt éve ezzel élek együtt szóval az ember kezdi megszokni... Az igaz, hogy tapasztalatom nem sok volt, fiúkkal talán több, de szerelmet sohasem éreztem vagy csak tini koromban, lányokkal pedig nem volt még szerencsém. Ha azonban valóban a lányok jönnek be, akkor megbirkózom vele, elfogadom és ha már elköltöztem és egy biztos háttér lesz mögöttem, akkor a családomnak is elmondanám (jelenleg ez a terv). Azonban azt mégsem értem, hogy a szorongásom miért nem akar csillapodni. Elég komoly szorongásom egy 7-es skálán 6-os, ami elég súlyos problémákat okozz mostanában. Egyébként a pszichológus is úgy gondolja, hogy csoda ha egyáltalán a házból kimerek menni ilyen komoly szorongás, önbizalomhiány stb. mellett. Éppen ezért ezt nem értem, hogy ha valóban ez leszbikus téma miatt van az egész, akkor nem kellett volna már hamarabb jelentkeznie ennek az egész "betegségnek"? Már 5 éve tisztában vagyok azzal, hogy a lányok is érdekelnek valamilyen szinten, de mégis csak most jönne ki ez az egész dolog, mármint ha eddig éltem úgy 5 éven keresztül, hogy semmi bajom nem volt (leszámítva a szorongást), akkor miért most jelenik meg fizikai tünetekben? Egyszerûen nem bírom felfogni... :/


Kösd fel magad leginkább... kislányoknak nem való a kapcsolat. Mondd meg a pasidnak, majd õ megmondja hogyan tovább!
Remélem, ez az egész kamu... :D
A kérdező hozzászólása: öten csináltuk ezt a fórumot :) ( mikor megismerkedtünk )csak azér van 14L mer ketten 14 évesek !! megengedtem hogy használják az e-mail címem :D
Úgy érted tudják a jelszavad ehhez a fórumhoz?...
A kérdező hozzászólása: Sry (elfelejtettem) 16éves vagyok csak még 4 maránõm használja ezt az e-mailcimet !! egy 15, három 14 és én !
Mi az? K betüvel kezdõdik, pont rád gondoltam, és a betû a vége :P
Ez az, amikor csak használod a másikat, nem szereted.aki szereti a párját, nem kezd el ilyenen gondolkodni...
*Frankfurtba
hogy mit tegyel? menjel fraknfurtba a piroslampas negyedbe!! k*rvanak meg jo lehetsz... remelem ezt a pasid is latja 15/L
Te vagy az a kategória aki agyilag nem elég érett ehhez a játékhoz. Fogalmad nincs mit miért teszel, nem tudod mit érzel és ezeket az érzéseket nem tudod kezelni. Egy káosz az egész. Kicsit késõbb kéne próbálkoznod kicsilány! Persze ezt hiába mondom most...
én meg megkefélném a fél világot. nagy ügy...
xD
milyen rokoni kapcsolatban vagy a lánnyal??
Ha a lány szabad akaratából van nálad, az apja csak üres szavakkal fenyegetõzik. Ha a lányt befenyíti, hogy mondja azt, hogy nem volt szabad akaratából nálad, az megeshet és ciki. Ha a lány elmúlt 18, a lány egyedül dönthet arról, hogy hol akar élni, nem kell félnie az apjától. A családon belüli erõszak és az alkoholizmus két különbözõ probléma, elkülönítve kell kezelni. Mindenféle szerek használata fokozhatja az erõszakot, de nem okozhatja a az erõszakot. A kapcsolaton belüli erõszakkal oka az, hogy a bántalmazónak hatalom gyakorlási és irányítási vágyai vannak az áldozata felett. Ha a családon belüli erõszak is fennáll, akkor a gyereket gyám alá is helyezhetik, ha nincs más gondviselõje. Mindenesetre itt nézz szét: http://www.nane.hu Akár kérj tõlük tanácsot, biztos jobban értenek hozzá, mint én.
A kérdező hozzászólása: a lánnyal semmi rokoni kapcsolatban nem vagyok.És még csak 16 éves.Verni nem veri a lányt de márt alkalom volt rá
Csak fenyegetõzik, hatalmat akar, és hogy féljél tõle. Lány szabad akaratából van ott, akkor ne lehet semmi bajod szerintem. De jobban járnál, ha a helyzet tisztázása véget megkérdeznél egy értelmes ügyvédet.

Pár hete pszichiátriára kerültem mert öngyilkos akartam lenni. Az oka az anyám volt, aki pszichiáterhez jár lassan 15 éve már, de nem segítenek rajta, egyre csak rosszabb az állapota. Mit tehetnék?

Havonta jár, gyógyszert is írnak fel neki, de nem szedi be. Semmi javulás nincs az állapotában, a család mindennapjait tönkreteszi. Borzasztó ingerlékeny és ezt nem rejti véka alá, hanem apróbb-nagyobb jelzéseket tesz arra, hogy valami gondja van, de ha megkérdezzük nem válaszol vagy hisztérikus lesz. Nekem sajnos egyelőre nincs bejelentett munkám, de itthon, telken, pincében találok mindig munkát, így igaz hogy nem vagyok itthon mindig ha ő is, de egyszerűen gyűlölőm, hogy létezik, mert annyira egy gerinctelen, manipulatív és öntelt, önző ember, hogy hiába tudom az okát, a betegségét, nem tudom elviselni. Elköltözni sajnos nem tudok, pedig mennék, egyelőre ezzel is próbálkozom, de addig szeretnék valami segítséget kérni. A pszichiátere sajnos arról van meggyőzve, hogy miattam van ebben az állapotban. Ez viszont egyáltalán nem igaz, mert én hozzá sem szólok sosem, hisz utálom a lényét, többek közt a "csodálatos" gyermekkorom miatt is. Esetleg ha bevinnék róla a pszichiáterének videófelvételek, fényképeket arról, hogy miket csinál? Részegen veri fejét a falba, munkahelyéről lop, pl. legutóbb a már használt, azaz a wcből kihalászott wc illatosítót hozta el, előtte pedig a főnöke tollát. Mindenütt szanaszét hagyja a dolgait, oktalanul belénk köt...be veszi az egyébként sosem szedett nyugtatóját, ráiszik és úgy vezet mert ideges...stbstbstb....

Legjobb válasz: "A pszichiátere sajnos arról van meggyõzve, hogy miattam van ebben az állapotban." - ez normális???? Nem anyukád mondta neked azért, hogy szállj le róla? Amúgy miért lenne miattad? Hacsak nem vagy egy drogos csavargó anyaszomorító, akkor nem tudom elképzelni, hogy valakit a gyereke kergessen bele egy mentális betegségbe. Fordítva viszont elõfordulhat (a szülõ viszi bele a gyerekét). Különben ha anyukád ellenáll, tiltakozik és nem akarja, hogy segítsenek rajta, akkor sajnos igen nehéz bármit is tenni. Fejre nem állhattok. Akarata ellenére pedig csak akkor lehet bevinni a kórházba, ha ön-és közveszélyes. Habár a nyugtatóval+alkohollal való vezetés már kimeríti a közveszélyesség fogalmát... Remélem, jobban vagy már! Kitartást!!! Amúgy fiú vagy vagy lány, és hány éves?

"A pszichiátere sajnos arról van meggyõzve, hogy miattam van ebben az állapotban." - ez normális???? Nem anyukád mondta neked azért, hogy szállj le róla? Amúgy miért lenne miattad? Hacsak nem vagy egy drogos csavargó anyaszomorító, akkor nem tudom elképzelni, hogy valakit a gyereke kergessen bele egy mentális betegségbe. Fordítva viszont elõfordulhat (a szülõ viszi bele a gyerekét). Különben ha anyukád ellenáll, tiltakozik és nem akarja, hogy segítsenek rajta, akkor sajnos igen nehéz bármit is tenni. Fejre nem állhattok. Akarata ellenére pedig csak akkor lehet bevinni a kórházba, ha ön-és közveszélyes. Habár a nyugtatóval+alkohollal való vezetés már kimeríti a közveszélyesség fogalmát... Remélem, jobban vagy már! Kitartást!!! Amúgy fiú vagy vagy lány, és hány éves?

Szülés után, lassan egy éve, azt vettem észre, hogy csúnyán ropog a jobb térdem. Egy hete már a bal is, és elég nehezen lépcsőzöm már. Valaki járt már ilyen cipőben?

Legjobb válasz: Mennyi idõs vagy? El kellene menned orvoshoz, egyre gyakrabban hallom, hogy már azoknál is kimutatható porckopás akik még nem töltötték be a 30-at és fáj a térdük vagy akármi.

Mennyi idõs vagy? El kellene menned orvoshoz, egyre gyakrabban hallom, hogy már azoknál is kimutatható porckopás akik még nem töltötték be a 30-at és fáj a térdük vagy akármi.
Menj el a reuma szakrendelésre. Fognak adni kálciumot, magnéziumot. Béres porcerõsítõ kúrát is ajánlatos csinálni.

Mikor tanult meg járni a babád egyedül? Kisfiam lassan 15 hónapos kapaszkodva jár mászik, ha elengedem a kezét leül, de igazán nem is szereti ha fogom a kezét. Mikorra kellene megtanulnia járni?

Legjobb válasz: 14 hónaposan már tudott egyedül menni. Bár még kicsit ingatag volt. :) Passz (pasi vok, nem olvastam a "szakirodalmat")

14 hónaposan már tudott egyedül menni. Bár még kicsit ingatag volt. :) Passz (pasi vok, nem olvastam a "szakirodalmat")
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat õ is kis óvatos azt megfigyeltem nála :) )
A lánykám elsõ szülinapján tartottunk itt kb, amit leírsz, aztán a 12 hónap vége felé már nagyon bénácskán, de elindult maga. 13 hónapos volt már bõven, mikor már tényleg stabilan járt, és utcán is le mert szállni sétálgatni. 18 hónapos korig kellene egyébként megtanulnia, de az szerintem tuti meglesz, ne aggódj, innen már lehet nagyon hamar is tud alakulni a dolog, lehet hogy már holnap, ki tudja :) Próbáld csalogatni magadhoz, hátha összeszedi egyszer a bátorságát...mind úgy kezdik :)
9 hónaposan tekert végig a bútorok mellett, de ez nem számít, ez nem járás. a járás az, amikor teljesen egyedül megtesz 2-3 lépést legalább. Sokan a bútor mellett egyet lépésre is azt hiszik, innentõl már mondhatja, hogy tud járni a gyereke, de gyógytornász szerint az önálló, pár lépéses, nem kapaszkodós számít csak. a lányom ezt 11 hónaposan csinálta elõször, lépett kb 4-5öt majd leült és inkább mászott tovább. Mindezt napi többször
A fiam kb. 10, 5-11 hónapos kora óta megy kapaszkodva, eddig nem engedte, hogy megfogjuk a kezét, mert akkor egybõl leült. Egy pár napja engedi, hogy úgy "járkáltassuk", hogy fogjuk a kezét, de csak pár lépést. Anyósom szerint nála megtett 2 lépést kapaszkodás nélkül, utána megismételte, de azóta nem kezdett még el járni. Nagyon óvatos típus, még nem tud egyedül, kapaszkodás nélkül állni (mármint bármeddig vagy hosszú ideig), de gyakorolja. Ja, 9-én lesz 13 hónapos. Õ sosem siette el a mozgásfejlõdés szintjeit. De állítólag az a jó - egészséges - ha minél tovább mászik. Mindenesetre ne aggódj! Jó úton halad a babád, csak neki ilyen a ritmusa.
13 hónaposan kezdett járni a kislányom. 18 hónaposan "kell" járnia.
A lányom 11 hónaposan indult el egyedül, a fiam 9 hónaposan.
13 hósan már egyedül, stabilan járt.
18 hónapos koráig kell járni tudniuk a babáknak. Az én fiam 9, 5hónaposan indult el.
11, 5 hónaposan indult el a fiam, 9 hónaposan a lányom(9 hónapos szülinapján)
Az enyém 10 hónaposan kezdett el egyedül járni. Azt nem tudom, hogy mikor "kell". A védõnõ nem mondott semmit?
A legnagyobb 9 hónaposan, a másik kettõ 12-13 hónaposan. De ez babafüggõ.
20 hónaposan kezdtem járni.

Ksifiam lassan 3 eveske es a het elejen a kukijan eszleltem egy feher csomocskat, minden este a furdeskor huzogatjuk es tisztitjuk rendesen de az csakis ott van meg, valaki meg jart igy?

Legjobb válasz: Nem így még nem!!! Vidd el orvoshoz! De egy kicsit bõvebben leírnád talán rájönnék, hogy mi az!

Nem így még nem!!! Vidd el orvoshoz! De egy kicsit bõvebben leírnád talán rájönnék, hogy mi az!
Elõzõ... Honnan veszed, hogy anyuka? Le7, hogy apuka próbál most itt tanácsot kérni, függetlenül attól, hogy vszleg rossz témakört választott. És bár gyerekes nyelven fogalmazott, valóigaz komolyabban vennék a többiek is a problémát, ha normális, és sokkal közérthetõbb formában, uakkor részletesebben adná elõ, mi is az, amire választ keres!? Ráadásul ékezet nélkül ír, ami arra utal, h. le7 Erdélybõl ír, vagy máshonnan, amely ma külföldnek számít, de magyarok élte vidék, és nagggyon vsz, hogy keletebbre nincs úgy kiépítve a védõnõi rendszer, mint itt egyre inkább! :-o ÿ === = == = === Kedves Apuka/Anyuka! (Melyik? És megkérdez7M hány éves?) _ Mi a problémája a gyerkõccel részletesebben? _ Miféle csomócskáról ír Ön, és hol van ez a kukin? Hol az az "ott"??? _ Azelõtt nem volt ott az a csomó? _ A gyerek jelzi azt, hogy fáj? Sír esetleg, vagy elhúzódik, ellenkezik, tiltakozik, amikor hozzányúlnak? _ A kukin a bõr mennyire húz6ó hátra és mióta? Fel lett tépve a fityma, vagy magától felvált? Mióta? Várom részletes válaszát! És legyen szíves közért7õbben, és ne gyereknyelven fogalmazzon, mi uis felnõttek vagyunk. A gyerekkel le7 így beszélni, de itt azért legyen szíves hanyagolja! Köszönjük! Üdv: EE

Pánikbeteg vagyok már lassan egy éve pszichiáterhez járok! De én igazából csak akkor vagyok rosszul ha hányásról van szó! Nagyon félek tőle, szinte mindig hányingerem van iskolába is félve megyek! MIt tegyek hogy ne féljek a hányástól?

Legjobb válasz: Megtaláltalak:DDD Nekem is UGYAN EZ a bajom volt egy ideje, és most is elõjön néha.Írj rám és tartsuk a kapcsolatot!Segítek, és elmondom hogy kell ezt legyõzni.Pszihológus egy ideiglenes megoldás az egészre, ott lenyugszol, de újra elõjön ha idegeskedsz.Ezt itt nem szeretném le írni mert elég hosszú, de vegyük fel a kapcsolatot!

Megtaláltalak:DDD Nekem is UGYAN EZ a bajom volt egy ideje, és most is elõjön néha.Írj rám és tartsuk a kapcsolatot!Segítek, és elmondom hogy kell ezt legyõzni.Pszihológus egy ideiglenes megoldás az egészre, ott lenyugszol, de újra elõjön ha idegeskedsz.Ezt itt nem szeretném le írni mert elég hosszú, de vegyük fel a kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: rendben van!elég szar érzés az nem tudja hogy milyen rossz aki még nem volt így!
Engem csúfoltak is emiatt, felvettem velük a harcot, megmutattam nekik, hogy én már ezt befejeztem, és azt, hogy akinek ez nem tetszik elmehet a sunyiba:D De tényleg.Nem tehetsz róla.Ez egy lelkileg kialakult dolog, amit növés közben, ahogy erõsödik a lelked megnõssz stb.ezt legyõzi.Nagyon meg keményít hidd el, de nem fog életed végéig tartani.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem , de már elegem van belõle!
Minden hétvégén egy üveg whisky és elõbb vagy utóbb megszokod a hányás gondolatát, sõt, mint megkönnyebbülésre fogsz rá gondolni ;)
A kérdező hozzászólása: ÁÁÁÁ nem iszom azóta nem merek! Szilveszterkor is csak egy nagyon pici eristofot ittam!Nyugtatót szedek reggel este, ha megyek valahova akkor is mindig a zsebembe van
Nyugtatókat hanyagold.Én sem szedtem soha:)
véggre kérlek nekem is segítsetek pont ugyanez a bajom van!!!
Jó aki akar írjon privit segítek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!