Találatok a következő kifejezésre: Járok egy 2 (248 db)

Igaz, hogy a Sony Ericsson xperia x8-as telefonhoz jár egy 2 Gb-os memóriakátya?

Legjobb válasz: Jár hozzá, de ha most akarsz telót venni inkább az új xperia mini-t válaszd az x8 helyett.

Jár hozzá, de ha most akarsz telót venni inkább az új xperia mini-t válaszd az x8 helyett.
A kérdező hozzászólása: Hallgatok Rád , de miért vegyem inkább azt ?
mert sokkal jobb újabb erõsebb hardver jobb kijelzõ nem akadnak rajta a játkok jobb kamera 720p videofelvétel és mert csak 40 be kerül t nél ennyiért ez a mobil egy áldás fõleg amilyen hardver van benne
hol kerül ennyibe? csak t mobilnál? én vodafone-os vagyok és addig csak 50 ezer fölött láttam. :(
az szar de most 40 ért t nél tényleg ez a legjobb vétel a skate ugyanennyi mégis nagyon el van tõle maradva

Most fősulira járok egy 2 éves szakra, de sajna csúsztam 1 évet az egyik tantárgyból, 2. év végén h. lesznek a vizsgák, letudok a többiből ettől függetlenűl vizsgázni ?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy egy évnyi felsõoktatási pályafutás után sem vagy tisztában a kreditrendszerrel... No, mindegy, nem kritizálni szeretnélek, inkább segíteni. Meg kell nézni, hogy arra a tárgyra, ami nem sikerült, épül-e valami. Ha nem épül rá semmi, akkor nincs gond: a következõ alkalommal, amikor ez lehetséges, felveszed újra, bejársz és vizsgázol, mintha mi sem történt volna. Ha épülnek rá tárgyak, akkor azokat nem tudod felvenni, amíg ezt nem teljesíted. Tehát ugyanúgy felveszed az elbukott tárgyat, mint az elsõ esetben, le is vizsgázol belõle, de a ráépülõ tárgyakat majd csak akkor tudod felvenni, ha megvan a tárgy kreditje, vagyis leghamarabb a következõ félévben (már ha kiírják keresztfélévben).

Érdekes, hogy egy évnyi felsõoktatási pályafutás után sem vagy tisztában a kreditrendszerrel... No, mindegy, nem kritizálni szeretnélek, inkább segíteni. Meg kell nézni, hogy arra a tárgyra, ami nem sikerült, épül-e valami. Ha nem épül rá semmi, akkor nincs gond: a következõ alkalommal, amikor ez lehetséges, felveszed újra, bejársz és vizsgázol, mintha mi sem történt volna. Ha épülnek rá tárgyak, akkor azokat nem tudod felvenni, amíg ezt nem teljesíted. Tehát ugyanúgy felveszed az elbukott tárgyat, mint az elsõ esetben, le is vizsgázol belõle, de a ráépülõ tárgyakat majd csak akkor tudod felvenni, ha megvan a tárgy kreditje, vagyis leghamarabb a következõ félévben (már ha kiírják keresztfélévben).
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! de nekem nem az vt. a kérdésem h mit és han.tok felvenni, tisztába vagyok azzal, h mivel nem sikerûlt ebbõl a tantárgyból a vizsgám, köv év elején tudom csak felvenni, és érthetõ h. ettõl a többi tantárgyat gond nélkül folytathatom, csak ebbõl csúszok 1 évet. kérdésem: 2.év végén , amikor a záróvizsgák vannak, az, h. csúszok 1évet ebbõl, a többi t.tárgyból való vizsgázást ugye nem bejolyásolja? Vizsgázhatok ettõl függetlenül a többi tt.-ból?
A kérdező hozzászólása: mind1ik tt.-ból 2. év végén végzek abból az 1-bõ pedig 3.év végén

Ismerősöm nyugdíjas, de van egy 2 órás bejelentett takarítás munkaköre. Jár e neki szabadság?

Illetve ha a munkaadója szabadságon van, akkor neki arra a napokra jár e bér? És a 2 óra bejelentés kinek jó? Megéri a munkaadónak 2 órára bejelenteni a dolgozóját?

Legjobb válasz: Igen jár. A 8 óráshoz képest nála annyi a különbség, hogy a szabadságos napokra is "csak" 2 órára kap díjazást szabadság jogcímen. A bérezését nem befolyásolja, hogy a munkaadója szabadságon van-e vagy sem. Ha dolgozik, akkor jár bér, még akkor is, ha a munkaadója éppen beteg, vagy szabizik. A munkaadó miért jelentené be több órára, ha a takarítást napi 2 órában is el tudja végezni a dolgozó? Ha napi 8 órás lenne, akkor a fennmaradó 6 órára pedig fizetne neki bért, miközben semmi dolga nincs, mert 2 óra alatt végzett? Hát ezért éri meg a munkaadónak.

Igen jár. A 8 óráshoz képest nála annyi a különbség, hogy a szabadságos napokra is "csak" 2 órára kap díjazást szabadság jogcímen. A bérezését nem befolyásolja, hogy a munkaadója szabadságon van-e vagy sem. Ha dolgozik, akkor jár bér, még akkor is, ha a munkaadója éppen beteg, vagy szabizik. A munkaadó miért jelentené be több órára, ha a takarítást napi 2 órában is el tudja végezni a dolgozó? Ha napi 8 órás lenne, akkor a fennmaradó 6 órára pedig fizetne neki bért, miközben semmi dolga nincs, mert 2 óra alatt végzett? Hát ezért éri meg a munkaadónak.
A kérdező hozzászólása: Valószínû nem jól tettem fel a kérdést.Az érdekelné, hogy ha a munkaadója szabadságon van, akkor nem kell takarítania, de erre a napokra járna e neki fizetett szabadság?Mert ha nem rendelt a munkaadója, neki se kellett mennie és annyival kevesebb bért kapott, ami persze érthetõ is, ha nem jár fizetett szabadság.


Azt nem értem, hogy hogyan lehet beletenni egy 2, 3 hónapos babát a járokába, mikor még szinte épphogy tartja a kis fejét?

Legjobb válasz: Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka

Hat en biztos nem tennem bele, max 6 honapos korratol egy keves ideig
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a tanácsod Kedves elsö válaszolo.
A kérdező hozzászólása: Igen.köszi csajok!nem is tudtam mi az a bébi komp de mostmar igen.Én is vajdasági vok, és a bébi kompra gondoltam hogy hogy tesznek bele olyan pici babá t.Bocsi mégegyszer!
Kicsit engem is meglepett a kerdezo hirtelen felindulasa...de most fozes kozben beugrott... !!! En kulfoldon elek, de nem csak itt hallottam; mar mashol is h a jarokanak szoktak mondani a bebi kompot is...szerintem a kerdezo inkabb erre gondolt... ...nem vedeni akarom , csak gondoltam leirom mielott itt megint vitaba torkollik ez a kerdes. Udv, Reka
A kérdező hozzászólása: jajj értem már most néztem meg h nálatok mi a jároka :S hát nálunk nem ez, és nem erre gondoltam ami olyan mind a kiságy, hanem aminek kerekei vannak és már ülnie kell benne a babának.
Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka
Elég akkor járókába tenni, ha már forog. Ha leteszed egy játszószõnyegre azt nagyon fogja élvezni.Én a 4, 5 h. babám csak akkor teszem bele, ha nem vagyok a szobába, mert különben az ajtóig forogna utánam:)
Kár, hogy a kérdezõt nem lehet pontozni.....
Úgyanúgy mint ha az ágyában hagynád. Az a fontos, hogy lásson halljon téged. A járóka nem járó eszköz a nevével ellentétben. Egyébként meg nem hiszem, hogy egy 2-3 hónapos baba éppen, hogy csak TARTJA a fejét. Akkor ott baj van. ( Vannak 2-3 hónapos babák akik forognak)
igen, ez igy van.szerbiában a bébi kompot mondják járokának.(én is oda valósi v.ok)Én kb.5, 5honapos korátol teszem bele napi 10 percre, nagyon élvezi.
Hello!Hova valósi vagy?
Kedves Kérdezõ! Elsõ vagyok. Ha a bébi kompra gondoltál akkor sohasem tenném bele. Nekem egyik gyerekem sem használta. A Gyógytornász anyuka a megmondhatója mennyire ártalmas a gerincének. Nem tanul meg járni könnyebben tõle. Vannak olyan járássegítõk amiket én csak tili-tolinak hívok. Régen ilyen kis fa kocsivolt amibe bele kapaszkodva tudott állva járni a pci, mára már mindenféle van zenélõs színes stb. Ez tényleg jó neki és imádják általában. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hát képzeld el hogy nincs baj.Nem kell hogy válaszolj ha bajod van.

Segitenétek? Egy 24 fős osztályból 12 tanuló jár matek és 14 tanuló rajz szakköre, hányan járnak mind 2 szakköre, ha 4 tanuló egyikre se jár.

halmazos matek házi... jól csináltam?? :

Legjobb válasz: 12+14-x=20 a helyes egyenlet, mert csak 20an járnak szakkörre

12+14-x=20 a helyes egyenlet, mert csak 20an járnak szakkörre
A megoldás nem jó, mert matekra 8+2=10 fõt jelöltél a 12 helyett. Egyenletekhez sajnos most nincs erõm. 20 fõ jár a két szakkörre (összesen 12+14=26 "járás") 26-20=6 -an járnak kettõre, tehát: m=6 r=8 kö=6 ki=4
sántít, én egy kicsit máshogy számolnám=>12+14-x=20-->x=6 tehát: matek: 6 rajz: 8 közös: 6 kívül: 4, így ha összeadod valóban kijön a 24, és stimmelnek a matek-rajz szakkörös állítások, 2nem lehet hiszen(egyenletedbõl kiindulva) 8+2=10, pedig 12-en járnak matekra
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) :)

Milyen büntetést alkalmaztok egy 2-3 év közti (dackorszak csúcsán járó) kisgyereknél?

Ha már tényleg nincs más megoldás, hogy egy kicsit jobban viselkedjen.

Legjobb válasz: én felküldöm a szobjába, vagy be a dolgozóba gondolkozni, de persze semmit sem használ. Azt olvastam valahol, hogy az a legjobb, ha megpróbálod megelõzni a düh kitörést. Pl. ma az érettségik miatt a bátyja 11-kor ment csak suliba és az apja vitte el, és az, hogy mind a két fiú elmegy, kicsapta a biztosítékot a majdnem 2,5 éves lányomnál. fellökte az etetõszéket és kézlapdbát dobott meg ceruzát (vagyis mindent ami a keze ügyébe került) a 4 hónapos húga felé a járókába. Eddig kiabáltam vele hasonló esetekben, de ma olyan nevetséges volt, ahogy torokhangon üvöltött, hogy elnevettem magam. Ezen meglepõdött, odahúztam magamhoz és elkezdtem mesélni az oviról. Pik-pakk megnyugodott. Lehet, hogy ha az etetõszék hajigálás elõtt felvettem volna az ölembe, vagy ha kikisértük volna Apáékat a kapuig, akkor megelõzhetõ lett volna...sebaj, valószínûleg lesz még alkalmam kipróbálni :)

én felküldöm a szobjába, vagy be a dolgozóba gondolkozni, de persze semmit sem használ. Azt olvastam valahol, hogy az a legjobb, ha megpróbálod megelõzni a düh kitörést. Pl. ma az érettségik miatt a bátyja 11-kor ment csak suliba és az apja vitte el, és az, hogy mind a két fiú elmegy, kicsapta a biztosítékot a majdnem 2, 5 éves lányomnál. fellökte az etetõszéket és kézlapdbát dobott meg ceruzát (vagyis mindent ami a keze ügyébe került) a 4 hónapos húga felé a járókába. Eddig kiabáltam vele hasonló esetekben, de ma olyan nevetséges volt, ahogy torokhangon üvöltött, hogy elnevettem magam. Ezen meglepõdött, odahúztam magamhoz és elkezdtem mesélni az oviról. Pik-pakk megnyugodott. Lehet, hogy ha az etetõszék hajigálás elõtt felvettem volna az ölembe, vagy ha kikisértük volna Apáékat a kapuig, akkor megelõzhetõ lett volna...sebaj, valószínûleg lesz még alkalmam kipróbálni :)
15:24-es, köszi a linket, elolvastam, érdekes, hasznos! :)
Foglalkozni kell a gyerekkel. Nem verni!! Tereld el a figyelmét, hogy ne hisztizzen!! Ülj le vele, olvass neki, vagy épits tornyot a kockáiból. A 2 éves lányom is üti-veri a fejét a falba, földbe, akkorát hasal, hogy néha úgy gondolom, szétszakad a pocakja, próbálkozik az idegszálaimmal, de sajnos Nem Õ a gyõztes! Nyugodtan beszélgetek hozzá, elõveszem a játékát, leülök és úgy teszek mintha Õ nem is lenne a szobába. kb. 2-3 perc múlva már együtt játszunk. És közben törölgetteti a szemét, orrát.
szia az én két és fél évesem is dackorszakát éli kb két hete, a sarokba van állítva, és ha befejezte a hisztit kijöhet, ez bevált amikor õ úgy érzi, h vége, kijön és mondja, h befejezte, kész, és ölbe kérezkedik ilyenkor megpuszilgatom, megölelgetem, megpróbálom megtudni, miért hisztizett
Csak egyet javasolnék: ne a TE figyelmed, szereteted vond meg tõle (pl. úgy, hogy nem figyelsz rá, ha hisztizik), mert az a legdrasztikusabb... Ez mostanában nagyon "trendi" dolog, számos nevelési könyvben ezt ajánlják, de közel sem biztos, hogy ez hosszú távon is hatékony lesz. Ha érdekel, kukkantsd meg ezt (és a hozzá kapcsolódó) írást, szerintem elgondolkodtató: http://felicitasz.blog.hu/2009/09/17/hasznalati_utasitas_har..
Megvonás. Amit a legjobban szeret elveszed tõle. Nálunk ez megy. Ilyenkor piszok gyorsan alkú kész lesz. Popsira vagy a kezére csak akkor verek, ha 3. figyelmeztetés után is folytatja az ellenkezés. Bár ez tárgyi dolog inkább. Viselkedés megváltozáshoz marad a megvonás. Mivel agsorolva vannak a dolgai és tudom mik a kedvencei, van hogy sorba elszedegetem. De elõfordul, hogy nem alkuszik és elveszem a kedvencét, akkor elmegy duzzogni a szoba végébe. Viszont ez nem biztos hogy belátásra tériti. Max pár pecig csönd van.
mi még nem tartunk ott, de egy ismerõsömnél a fenékrepacsi vált be. Persze nagy lelkiimertefuralás utána, de nem ütötte a gyereket, hanem kapott egy popóbillentést, hogy észheztérjen. Valahol meg olvastam, hogyha nagyon vadul a gyerek egy pohár hideg víz. De ezt nagyon drasztikusnak tartom.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Szobába "gondolkodni" beküldés, pontosabban bezárás - nálunk ez megy most egyedül. Fenékreverés - sajnos nem megy, bármilyen "drasztikusan" adom elõ a dolgot, kinevet. Pedig én nagyon megijednék a helyében, de õ annyira hozzá van szokva a sok eséstõl, sérüléstõl az ilyesmihez, hogy egy drasztikus fenékreverés is csak simogatás. Megvonás - na ezen gondolkodom, tényleg jó lenne kitalálni, mit tudnék tõle megvonni, hogy megérezze a hatását.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, is most tudtam elolvasni végig. (Ezek szerint még nem hallotta 800x tõlem, hogy n nyúljon a gáztûzhely gombjához :-))
Kobozd el a motorját, amíg nem segít összeszedni, aztán nagyon dícsérd meg. Nem biztos, hogy beválik, de próba szerencse. Nekünk sem válik be minden mindig. JÁtékelkobzás sem. Múltkor mindenért kiröhögött, aztán bevágtam a durcát, nem szóltam hozzá és angyal lett. Nekem viszont lelkiismeret furdalásom lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az az igazság, nekem is lelkiismeret furdalásom van - a pár perces "szobafogság" miatt, mert ki tudja, hogyan éli õ ezt meg. Lehet, hogy többet ártok vele, mint használok. Lehet, hogy következõnek az elkobzás lesz. Egyébként most estére kibékültünk, ugyanis végül magától odajött hozzám, megölelt és pityergett egy kicsit, mint aki bocsánatot kér. Szóval érzi õ, hogy mikor rossz, csak ilyenkor olyan, mintha ördög bújt volna belé. Szóval éjszakára szent a béke, de azért nincsenek illúzióim, hogy holnap nem lesz ismét egy csörte. Nem tudom, de más gyerekkel is ennyire nehéz?
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :-)!
Azért nem ijed meg a "fenyegetéstõl" a gyereked, mert nem váltottad még be sosem, fogalma nincs róla milyen a verés. De egyébként egyetértek azzal, hogy végsõ helyzetben kell ehhez nyúlni. Nálunk is csak a nagyon komoly dolgokért jár, és csak akkor ha már mindenféle más dolgot kipróbáltunk. A büntetés nálunk a csacsisarok. ahova beállítom pár percre a gyereket, és nem jöhet ki, amíg le nem telt a büntetése. Ha kijön hamarabb, akkor vissza, és újra kezdjük az idõt. A hisztire sztem maximálisan megfelel a nem figyelek rád módszer, mert tudnia kell a gyereknek, hogy amíg nem normálisan mondja el az igényeit, addig a kutyát nem érdekli. Amint sírás, csapkodás és egyebek nélkül elõ tudja adni, meg tudunk mindent beszélni. (Bár tény, hogy a csapkodásig és dobálásig nem hagynám elfajulni a dolgokat. Nekem max. sírnak.)

9 hónapos elég lassú mozgásfejlődésű babát hátráltatni fogom ha járókába teszem? 2 és 5 éveseim vannak és mióta a pici mászik, egy merő ordítás az egész nap.

Folyton sír valamelyik mert a babát persze legjobban a nagyobbak játéka érdekli, összerombolja a várukat, megrág ezt azt. Járókába tenném, de az ugye max 1mx1m, azon mászni nem nagyon tud. Mozgásfejlődése elég lassú, 6 hónapos koráig nem is forgott. Mászni és ülni is most kezdett. _Félek, ha "bezárom" egy pici helyre, nem fog eleget mászni erősödni, túl hamar feláll majd (magához képest).

Legjobb válasz: próbáld meg amíg oviban van a nagyobb(ha jár)addig legyen a kicsi kiengedve a házban .addig rakjátok el amit a nagyobbak féltenek.Aztán legyen vmennyit a járókában ameddig dolgod van.

próbáld meg amíg oviban van a nagyobb(ha jár)addig legyen a kicsi kiengedve a házban .addig rakjátok el amit a nagyobbak féltenek.Aztán legyen vmennyit a járókában ameddig dolgod van.
A kérdező hozzászólása: Hát elég sokat beteg a legnagyobb. Meg ha õ oviban is van, a középsõt attól ugyanúgy "zavarja" a kicsi. Ha én leülök hogy na jó akkor a kicsit folyamatosan lekötöm-távoltartom, akkor egyrészt egyedül nem fog felfedezni mindenfélét (mint a két nagyobb tette kicsinek) másrészt olyankor odafurakszik mindkét nagyobb is, mert az milyen már hogy anya már MEGINT a babával foglalkozik...(a fizikai kontaktus egyébként is úgy tûnik számukra hogy a kicsivel a legtöbb hiszen szoptatom etetem fürdetem ringatom stb.)
Én babakarámot vettem, abból van több elemes is.így nem korlátozod le a mozgását mert ez elég nagy teret biztosít neki.Itt tud majd kúszni-mászni.Nekünk bejött
A kérdező hozzászólása: Lehet az lesz mondjuk nem túl nagy a szoba de akkor erre a pár hónapra lekerítem. Nem szeretném semmiben se korlátozni a mászásának a fejlõdését, mert olyan kis bizonytalanul meg lassan csinálja még mindig.
korod?
Hát, szerintem menj oda, nyugodtan nem fogja leharapni a fejed! Beszélgess velük, ismerd meg õket!no para!
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok.
szerintem rendezd le msn-en vagy bárhol, mert ha estleg nem kedvel vagy bármi akkor nem égsz le annyira, de ez biztos nem történik meg, ha elég bátor vagy menj oda hozzá és kérdezd meg....

Hol lehetne megtudni, hogy egy konkrét ember járt -e egy konkrét iskolába? Egy koleganőm állítja, hogy járt fősulira 2 évet, de szerintem kamu. Hol nézhatnék utána?

Legjobb válasz: Húúú, de sok idõd van neked...elmehetsz a fõiskolára és kikérheted az adatokat. De nem mindegy?

Húúú, de sok idõd van neked...elmehetsz a fõiskolára és kikérheted az adatokat. De nem mindegy?
Totálisan mindegy, ha nincs diplomája.
A kérdező hozzászólása: Azért érek rá, mert b.ssza a falajját nálam, hogy imádja õt a fõnököm, pedig ahol tudja átb.ssza a fejét én meg becsületes vagyok és nehezen viselem ezt a visszásságot. O.K? De gondolom, hogy neked alig van idõd valamire...

Este 6-tól elalvásig hogyan zajlik az élet egy 3-4 hós és egy 2, 5 év körüli gyerkőccel, ha utóbbi nem jár bölcsibe?

Fürdés-sorrend, esti játék, altatás, egy szobában alszanak-e, mikor alszanak el stb.

Legjobb válasz: 5 hónapos 2.5 éves és 4 éves gyerekeim vannak. Most is egyedül fogom fürdetni rendezni õket este. Pár hónapja hete még kaotikusabb volt, sajnos akárhogy rendeztem a sorrendet a pici mindig sírt egy kicsit. Na szóval nálunk elõbb van a vacsi és aztán a fürdés. Tehát 6tól még játszunk aztán összepakolunk a nappaliban. Ezután a nagyok vacsoráznak (hétköznaponként apával) ilyenkor a kicsi ált. utolsó alvását végzik de max. olyan fél 7ig. 7kor megeresztem a vizet a nagy kádba, kis kádba. Aztán fürdetés jön. A nagyokat beteszem a vízbe a kicsit ebbe a tartóba (még pont belefér szerencsére nem egy dagi úgyhogy még jó neki) azért praktikus mert nem kell tartsam folyamatosan és õ is tud lubickolni egy 5-8 percet. Ezalatt a nagyokat gyorsan megmosom. Utána jön a pici, lefürdetem, ott a fürdõszobában lévõ pelenkázón megtörölgetem, felöltöztetem (közben a nagyok még tudnak játszani) Ezután kicsit beteszem az ágyába vagy a pihiszékbe tettem még 3-4 hónaposan sajnos mióta forog (4 hónapos kora óta) nem marad meg a pihiszékben nyomja kifelé magát belõle és sír. Úgyhogy vagy a saját ágyába teszem vagy a mi hálónkba nagypárnákkal körbevéve. Ekkor gyorsan felöltöztetem a nagyobbakat, jó, mert már hozzák a pizsit maguknak. Ezután megkapják az esti tejüket és mese következik vagy én olvasok vagy leginkább õk nézegetik én meg szoptatás közben fejbõl nyomom a kedvenc meséket :)) Ezalatt a pici szopik. Majd büfi, és leteszem a kiságyába. A két nagyobbal fogat mosunk és alvás... Hát nagyjából így. A rossz az benne amikor a nagyobbak öltöztetése közben a kicsi már türelmetlen és sír ordít pillanatok alatt behergeli magát, és nem tudok mit csinálni mert ha õt dajkálom akkor sose készülünk el ha meg hagyom sírni az se túl jó érzés..

5 hónapos 2.5 éves és 4 éves gyerekeim vannak. Most is egyedül fogom fürdetni rendezni õket este. Pár hónapja hete még kaotikusabb volt, sajnos akárhogy rendeztem a sorrendet a pici mindig sírt egy kicsit. Na szóval nálunk elõbb van a vacsi és aztán a fürdés. Tehát 6tól még játszunk aztán összepakolunk a nappaliban. Ezután a nagyok vacsoráznak (hétköznaponként apával) ilyenkor a kicsi ált. utolsó alvását végzik de max. olyan fél 7ig. 7kor megeresztem a vizet a nagy kádba, kis kádba. Aztán fürdetés jön. A nagyokat beteszem a vízbe a kicsit ebbe a tartóba (még pont belefér szerencsére nem egy dagi úgyhogy még jó neki) azért praktikus mert nem kell tartsam folyamatosan és õ is tud lubickolni egy 5-8 percet. Ezalatt a nagyokat gyorsan megmosom. Utána jön a pici, lefürdetem, ott a fürdõszobában lévõ pelenkázón megtörölgetem, felöltöztetem (közben a nagyok még tudnak játszani) Ezután kicsit beteszem az ágyába vagy a pihiszékbe tettem még 3-4 hónaposan sajnos mióta forog (4 hónapos kora óta) nem marad meg a pihiszékben nyomja kifelé magát belõle és sír. Úgyhogy vagy a saját ágyába teszem vagy a mi hálónkba nagypárnákkal körbevéve. Ekkor gyorsan felöltöztetem a nagyobbakat, jó, mert már hozzák a pizsit maguknak. Ezután megkapják az esti tejüket és mese következik vagy én olvasok vagy leginkább õk nézegetik én meg szoptatás közben fejbõl nyomom a kedvenc meséket :) ) Ezalatt a pici szopik. Majd büfi, és leteszem a kiságyába. A két nagyobbal fogat mosunk és alvás... Hát nagyjából így. A rossz az benne amikor a nagyobbak öltöztetése közben a kicsi már türelmetlen és sír ordít pillanatok alatt behergeli magát, és nem tudok mit csinálni mert ha õt dajkálom akkor sose készülünk el ha meg hagyom sírni az se túl jó érzés..
Jó esetben apa hazaér, onnan rácuppan a nagy, enyém marad a kicsi. Néha csere.... Én a kicsit fürdetem 7 körül, apa a nagyot mikor õ is fürdik, 9-10 körül. Kicsi alszik 8-kor, a nagy 11-kor külön szobában, apa altatja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!