Találatok a következő kifejezésre: Jár nekem GYES és (28 db)

Ha egy nő szül, de sosem dogozott jár neki gyes? és gyereke kap taj számot? Meg családit?

Spanyol országban dolgoztak mindketten és a n? ott szült,már nincs munkája ,2 gyereke van ,talán vissza jönnek Magyar országra.

Legjobb válasz: Ha dolgozott Spanyolban az is munkaviszonynak számít, csak igazolni kell. Bizonyos nyomtatványt kell beszerezni, az egészségügyi pénztárnál érdeklõdni kell. Most szült, vagy mennyi idõs a legkisebb gyerek? A Gyes pedig mindenkinek jár alanyi jogon, ha dolgozott ha nem. Jó nagy összeg 28500 Ft, nevetséges.

Ha dolgozott Spanyolban az is munkaviszonynak számít, csak igazolni kell. Bizonyos nyomtatványt kell beszerezni, az egészségügyi pénztárnál érdeklõdni kell. Most szült, vagy mennyi idõs a legkisebb gyerek? A Gyes pedig mindenkinek jár alanyi jogon, ha dolgozott ha nem. Jó nagy összeg 28500 Ft, nevetséges.
ezeket alapból megkapja, nem kell hozzá munkaviszony
ha visszajönnek Mo.ra szerintem lakcímigazoló kell anyának. A gyes alanyi jogon jár. 28.500ft, csp. 16.000ft. TAJ kártyát szerintem megkapja.
Igen így van ez jár, de az elõttem író téves összeget írt, ugyanis a családi pótlék 2 gyermek esetén 13.300.-/gyerek, ha egyedül nevel akkor 14.800.-/gyerek, a gyes összege pedig nettó 25.650.-
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Nincs munkahelyem és még nem is dolgoztam sehol akkor mik járnak nekem? GYES, GYED, Anyasági támogatás. Családi pótlék? És ez kb. mennyi?

Legjobb válasz: Szia! Egyedül a GYED nem jár, mert ahhoz kell 180 biztosított nap. A CYES alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig, de nem tudom mennyi, mert én GYED-en vagyok. Egy év után akár dolgozhatsz is mellette. Az anyasági egyszeri támogatás, 64 000 Ft körül van. Kell hozzá igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a baba TAJ száma, lakcímkártyája. A CSP jelenleg még 12 200 Ft egy gyerek esetében, de nem tudni, mi lesz vele:-((

Szia! Egyedül a GYED nem jár, mert ahhoz kell 180 biztosított nap. A CYES alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig, de nem tudom mennyi, mert én GYED-en vagyok. Egy év után akár dolgozhatsz is mellette. Az anyasági egyszeri támogatás, 64 000 Ft körül van. Kell hozzá igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a baba TAJ száma, lakcímkártyája. A CSP jelenleg még 12 200 Ft egy gyerek esetében, de nem tudni, mi lesz vele:-((
A kérdező hozzászólása: Már nem járok iskolába.Tavaly érettségiztem.Tervezett baba!!
Szia! Az attól függ. Azért nem dolgoztál sehol, mert iskolába jársz? Mert ha 1 évnél tovább jársz közép vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, akkor az beleszámít a 180 biztosítotti napba. Ugyanúgy beleszámít a rehabilitációs járadék folyósításának ideje. Ha nincs meg a 180 biztosítotti napod, akkor csak GYES-re vagy jogosult, ami 28.500 Ft. Családi pótlék (aktuálisan) alanyi jogon jár. 1 gyerekre 12.200 Ft (egyedülálló szülõ esetében: 13.700 Ft)
Anyasági, ha legalább 4X részt veszel terhesgondozáson, errõl igaztolást ad a terhesgondozást végzõ orvos, ezt kell bevinni a mák-ba.Összege: 64.125 Ft Gyes: 28 500 Ft Családi pótlék:12 200 Ft, ha egyedülálló vagy 13 700 Ft Ezekre vagy jogosult.
gyes:bruttó 28500 ft
Honnan tudod, h salgótarjáni? Kérdezõ:Gratula a babához!:D
Ha elsõ gyermekedet várod a családi pótlék 12.200Ft Egyszeri anyasági támogatás 64.125Ft Gyermekgondozási segély /GYES/ 28.500Ft Ezt igényelned kell a Magyar Államkincstártól, a címe: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Kérned kell nyomtatványt amit kitöltesz, és mellékelni kell az újszülött TAJ kártyájának, lakcímkártyájának fénymásolatát, az anyakönyvi kivonat fénymásolatát. Az anyuka TAJ, lakcím, személyiigazolvány és adókártyájának fénymásolatát, valamint egy igazolást az orvostól hogy mennyiszer jelentél meg terhesgondozáson.
Én hallottam olyat is, hogy az egyszeri anyasági segély csak biztosított személynek jár, tehát ha a szülés napján van bejelentett munkaviszonyod, amit megleõzött 180 nap biztosított viszony. A többi stimmel, nettó 38000 ftot kapok gyes+csp.
az anyasági támogatás is jár alanyi jogon, ha 4-szer megjelent a terhesgondozáson. ezt a védõnõ leigazolja, a doki aláírja, és el kell küldeni a Kincstárnak. A területileg illetékes Kincstárhoz kell küldeni, arra figyelj oda! Vannak olyan helyek, ahova ha személyesen viszed be a papírokat, az anyasági támogatást azonnal ki is fizetik! Érdemes rákérdezned erre is! amúgy is viszonylag hamar utalják azt, legalábbis nekem, a beadás után egy héttel megkaptam. az elsõ családi pótlék és a gyes kb egy hónap alatt érkezett meg.
még valami: a legtöbb önkormányzatnál van egy egyszeri szülési segély. nem tudom hogy hívják pontosan. Nekem be kellett mennem az önkormányzathoz, írni két sorban egy kérelmet, hogy megszületett a gyerkõc ekkor és ekkor, kérek szülési támogatást, csatoltuk a születési anyakönyvi kivonatot, és ha jól emlékszem, 10000Ft-ot kaptam, kb 3 nap alatt. Kérdezd meg, nálatok is van-e ilyen!
Szia! Mindenképpen menj be az önkormányzathoz (vagy a védõnõ tud felvilágosítást adni), mert mindenhol más támogatás van. Bp. Pesterzsébeten egyszeri 10.000 Ft, Bp. Pestszentlõrincen egy adható oltást (ami 17eFt) ingyen kapnak a kerületi babák.

Ha valaki akkor szül amikor regisztrált munkanélküli és jár neki munkanélküli segély akkor jogosult a gyed-re vagy akkor is csak a gyes jár?

Legjobb válasz: Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.


Ha mondjuk 15-én lejár a gyedem és a munkáltató 16-tól aktív státuszba tesz és szabival kezdem, akkor a szabi idejére még jár nekem a gyes?

Legjobb válasz: Én pont most mentem vissza dolgozni 8 órába. Ahogy elkezdtem a szabikat letölteni, attól a naptól mondtam vissza Gyest. Én úgy tudom, hogy ha 8 órás a munkarended, akkor a szabid is annak számít, tehát már nem jár mellette a Gyes.

Én pont most mentem vissza dolgozni 8 órába. Ahogy elkezdtem a szabikat letölteni, attól a naptól mondtam vissza Gyest. Én úgy tudom, hogy ha 8 órás a munkarended, akkor a szabid is annak számít, tehát már nem jár mellette a Gyes.
Nem teljesen értem a kérdést, de leírom amit tudok: GYES-re akkor vagy jogosult munka mellett, ha a gyerek elmúlt 1 éves és a heti munkaóráid nem haladják meg a 30-at, vagy otthonról dolgozol. Igazából a szabadság az nem érdekli õket, mivel arra fizetést kapsz. Az számít, hogy hány órát fogsz dolgozni heti szinten.
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem fogalmaztam pontosan. 8 órában fogok dolgozni, de már kezd megvilágosodni bennem, hogy a szabira nem jár a gyes mert azt a munkáltató kifizeti. Akkor a gyest csak a gyed letelte és az aktív státuszba helyezés közötti napokra igényelhetem.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen, így már világos!

Ha dolgozni szeretnék és megszakítom a gyest, illetve átadom a páromnak, akkor jár nekem munkanélküli? Szülés előtt volt két és fél év mviszonyom táppénzzel együtt. Számít valahol hogy én szakítom meg a gyest, vagy lejár magától? Előnyei, hátrányai?

Legjobb válasz: Szia! Ha van hova menned dolgozni, akkor fölösleges megszakítanod a gyest, mert a gyerek 1. éves korától a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. Ha nincs munkahelyed, de szeretnél, akkor a férjed menjen el gyes-re. Az álláskeresési járadékról itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..

Szia! Ha van hova menned dolgozni, akkor fölösleges megszakítanod a gyest, mert a gyerek 1. éves korától a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. Ha nincs munkahelyed, de szeretnél, akkor a férjed menjen el gyes-re. Az álláskeresési járadékról itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
A kérdező hozzászólása: Köszi ezeket én is olvasgattam, de amit én akarok tudni nem jövök rá belõle. Sok oldalt átnyálaztam már. De azért köszi. A baj az hogy ahova vissza tudnék menni dolgozni, azt nem tudom bevállalni, mert nagyon húzós, szinte itthon se lennék, a gyerekre meg nincs ki vigyázzon, meg hát azért szültem hogy neveljem, ne csak egy néni legyen számára aki néha itthon van. Kevesebb órára nem hiszem hogy felvesznek, bár még úgy is húzós dolgok vannak ott. Így úgy gondoltam, hogy új állást kell keresnem. De hogy ne essen ki annyi, felmondanék közös megegyezéssel a régi helyen, talán rendesek lesznek és elfogadják, kifizetik a szabim, aztán elmegyek mnélkülire és a gyest ugye átadom a páromnak, mert ugye nekem a kettõ együtt nem megy. Csak most hallottam valahol, hogy például ha önkormányzathoz mennék közmunkára ha nincs más, akkor három hónap mnélkülinek meg kell lenni, de csak akkor elég ez hogyha a gyes magától lejárt. Ha én szakítom meg, ugye jelen esetben átadom, akkor már nem ugyanazok a feltételek. De szerintem rendes munkánál nem számítana, gondolom én, de hátha valaki tudja pontosabban. Azért kérdeztem meg. Ha meg várom, hogy gyes melletti állandó munkát kapjak, akkor nagyon sok kiesik nekünk, így is már sok idõ eltelt, úgyhogy sürgõsen kell valami megoldást találni, hogy több legyen a jövedelmem, úgymond, még egy két hónapra is jó lenne. Így idõt is nyerünk, meg hát legfõképpen pénzt, és hátha ez idõ alatt sikerül munkát találni. Az meg hogy a gyes a párom kapja részletkérdés. bár igaz én akkor nem mehetek a kicsivel táppénzre, de hát majd valahogy megoldjuk. Nagyon nehéz ez! Mindent összehangolni. De aztán meg közbeszól a betegség! A munkanélküliség! :(

Jár nekem GYED, GYES és a többi támogatás?

Esti tagozatos diák vagyok, nincs bejelentett munkahelyem, nem is volt még, de nem vagyok regisztrált munkanélküli sem. (Amúgy dolgozom az iskola mellett). Fizetek TB hozzájárulást (5896 Ft havonta) minden hónapban. Szeretnénk kisbabát, de fogalmam sincs, hogy mi jár, és mi nem.

Legjobb válasz: Szia! Gyes az biztos hogy jár ,az jár mindenkinek alanyi jogon Magyarországon a Gyedet nem tudom,de szerintem menj be az Magyar Álamkincstárba és érdekldj uttána,az a ledbiztosabb.

Szia! Gyes az biztos hogy jár , az jár mindenkinek alanyi jogon Magyarországon a Gyedet nem tudom, de szerintem menj be az Magyar Álamkincstárba és érdekldj uttána, az a ledbiztosabb.
szia, Az egyszeri anyasági támogatás biztosan jár (olyan 60 ezer körül van), családi pótlék is tuti. A havi ráedékok közül nem tudom mit kaphatsz mert a TGYÁS és a GYED alapját az elõzõ évi jövedelem adja. Lehet hogyn te GYES-t kapnál a baba születeésétõl 3 éves koráig. Az valami igen kemény 20 ezer körüli összeg úgytudom. De ha felhívod az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat õk megmondják, mert GYES-t õk fizetik nem au Államkincstár. Remélem nem dumáltam hülyeséget. Sok sikert kívánok. :)
bocsi javítok: havi járadékot akartam írni az elõzõ halandzsa helyett. :) )
GYED-et nem kapsz, az csak munkaviszony után jár. Nem tudom, hogy a suli mellett hogyan milyen jogállásban dolgozol. A 20000 ft-os gyessel nem sokra nész, inkább várj még egy kicsit. 180 igazolt munkaviszony után már kapsz gyedet. De nézz utána a babazo.hu-n.

Ha most passzív gyeden vagyok és gyes ideje alatt esek teherbe akkor milyen juttatások járnak nekem a második gyereknél?

Sajnos kislányom születése után megsz?nt a munkaviszonyom, de már gondolkodunk a második babán. Járna nekem ugyanannyi gyed mint az els?nél vagy csak gyes?

Legjobb válasz: Csak gyes, mivel nincs honnét gyedre lenned, nincs bejelentett munkaviszonyod. De ha gyed alatt teherbe esel legkésõbb 1,5 éves korig, majd ha lejár a gyed elmész munkanélkülire, kapod a munkanélkülit és onnét mész el szülni akkor jár a gyed!

Csak gyes, mivel nincs honnét gyedre lenned, nincs bejelentett munkaviszonyod. De ha gyed alatt teherbe esel legkésõbb 1, 5 éves korig, majd ha lejár a gyed elmész munkanélkülire, kapod a munkanélkülit és onnét mész el szülni akkor jár a gyed!
Én is így vagyok, mint Te. Csak nekem 3 nappal a kislányom születése elõtt járt le a szerzõdésem. Passzív Gyed-en vagyok. Várjuk a második babát, és azt tanácsolta 2 TB-tanácsadó is, hogy jelentkezzek be a munkaügyiben munkakeresésire, és valahogy így majd járhat a Gyed a másodikkal is. Mindjárt kikeresem Neked, amit itt neten írt nekem, hátha Neked is segít. ...megvan: Két kérdést is feltettem. Másolom mindkettõt: 1. Gyed/Gyes - második baba? 2009 augusztus elején született elsõ gyermekünk. Tanárként határozott idejû szerzõdésem volt 2009. július 31-ig. Ha gyermekem 2 éves kora elõttre tervezzük a második babát, akkor vele milyen juttatásra számítsak? Ha lenne határozatlan idejû szerzõdésem, akkor a másodikkal kaphatnék továbbra is Gyedet? Köszönöm válaszát! (...sajnos nem tudok kiigazodni ezekben a kérdésekben... újabb és újabb törvények születnek... Visszamenni dolgozni egyelõre nem szeretnék pici babák mellett - persze, ha lenne hová...) 706. kérdés: anna 2010-02-13 09:03:47 Kedves Anna! Ha a második baba megérkezik az elsõ gyermek kétéves kora elõtt, akkor a nagyobbik után kaphatja tovább passzív jogon a gyedet, és a gyest, a kicsi után azonban csak gyesre lesz jogosult. Ha a munkaviszonya nem szûnt volna meg, és így érkezett volna a következõ baba, akkor jogosult lenne utána tgyásra és gyedre is. Ha eztán keletkezne újabb munkaviszonya, és így lenne legalább 365 nap biztosítotti ideje, akkor jogosult lenne újból gyedre a következõ gyermek után. Remélem, tudtam segíteni! Üdvözlettel: Gyöngyi 2. ...és még egy válaszom van: GYED? Második baba 2 éven belül? 2009 augusztusában született elsõ gyermekünk. A szerzõdésem 2009 július 31-én lejárt. Második babánk - remélhetõleg - 2011 februárjában születik. Mire számítsak? Kapog TGYÁS-t? És GYED-et? (Ha jól tudom, a GYED-et az elõzõ naptári év átlagkereset alapján számolják. A 2010-es GYED-em keresetnek számít? Biztosított vagyok ez idõ alatt?) Köszönöm rám szánt idejét a gyermeknevél mellett is és válaszát! 816. kérdés: Anna 2010-06-16 08:47:14 Kedves Anna! Ha a következõ baba születéséig passzív gyeden marad, akkor a nagyobbik kétéves koráig maradhat tovább gyeden, aztán azonban csak az alanyi jogon járó gyesre lesz jogosult a kicsi után. Ha esetleg a gyed helyett bejelentkezik a Munkaügyi Központba, és álláskeresési támogatást folyósítanának Önnek, akkor ezzel lehetõsége nyílhat a tgyásra, és a gyedre az alábbiak alapján: A tgyás jogosultság egyik feltétele, hogy a szülést megelõzõ két éven belül legyen 365 nap biztosítotti ideje. Ehhez figyelembe lehet venni a munkaviszonyon kívül a passzív tgyást, és gyedet, és az álláskeresési támogatás folyósítási idejét. A másik feltétel, hogy a szüléskor biztosított legyen, ez akkor teljesül, ha az álláskeresési támogatás folyósítási ideje alatt szül, vagy a szülés várható idejénél korábbi idõponttól igényli meg a tgyást. A gyedhez a korábbi passzív gyedet nem lehet beszámítani biztosítotti elõzményként a 365 napba, ennek ellenére a munkaviszonyából, a passzív tgyásból, és a feltételezett álláskeresési támogatás idejébõl meglesz a 365 nap. Mindkét ellátás összegét az álláskeresési támogatás alapjául szolgáló átlagkeresetbõl állapítják meg. A gyed nem lehet a következõ tb ellátások alapja, hiszen ahhoz csak az egészségbiztosítási járulékköteles jövedelmeket lehet figyelembe venni. A passzív gyed idején a természetbeni egészségügyi szolgáltatások igénybevételére jogosult, ebben az értelemben biztosított ezen idõ alatt. Minden jót, örömteli babavárást kívánok! Üdvözlettel: Gyöngyi 816. válasz: Sarkadi Gyöngyi 2010-06-23 22:09:34
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, fõleg a másodiknak! Köszönöm, de ki tudom magamnak számolni ezek alapján.
De a gyes jár(25845 ft) Viszont gyed nem.
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem csak az 20 ezer ft jár és semmi más?
A kérdező hozzászólása: Mert amúgy most tanuló vagyok nappali tagozaton és idén júniusban végzek
de még családi pótlék, az 12000 ft körül van meg a gyes és ennyi jár neked összesen
GYES jár, GYED viszont nem, mert az elõzõ évben nem volt jövedelmed. A GYES 28 500 ft talán + 12 000 ft családi pótlék, ennyit kapnál havonta.

Szerintetek az normális? Vagy csak nekem tünik úgy hogy minden csak a pénzről szól? Ilyenkor kinek jár a családi és a gyes?

ismerek egy lányt 20 éves van egy barátja akivel van egy közös 5 hónapos kisbabájuk. a fiú is 20 éves. a fiú elejétől nem szerettet a lányt de m teherbe esett es azt hitte ezzel megfogja a fiút. a fiú ütötte terhesen is elzavarta nem egyszer. most úgy alakult hogy az anyától elvették a babát es az apánál helyezték el ideiglenesen szeptemberig mert akkor lesz a tárgyalás. es a lány most úgy gondolja hogy neki kell a gyerek pénze mert azt hiszi őt illeti. de a gyerekre nem gondol. próbálta vissza szerezni de nem tud semmit tenni mert elhelyezték

Legjobb válasz: A családi meg a gyes a gyereket illeti,a róla gondoskodó szülõ kapja. Tehát ebben az esetben az apának jár.

A családi meg a gyes a gyereket illeti, a róla gondoskodó szülõ kapja. Tehát ebben az esetben az apának jár.
Szegèny baba, èrtelmes szulei vannak.
A làny rosszul hiszi. Mivel az apánál van elhelyezve a baba, így az apukának jár a csp és a gyes. Ha a lány jogtalanul veszi fel a pénzt , akkor azt vissza kell neki fizetni.
Bocs de erre nem igazán lehet mit írni. Nem egy IQ bajnok egyik sem az egyszer tuti.
A kérdező hozzászólása: itt az anya akarja a gyereket csak elrontotta az egészet mert nem úgy gondozta ahogy kellett volna. sajnos. ... ..
Én is ismerek ilyet. Csak a pénz miatt nem adja örökbe a gyerekét, a szomszédok nevelik. Pedig õk azonnal magukhoz vennék és nagyon szeretik õt. Ez elég szomorú...
Nem sok esélyt hagytak szegény gyereknek.....
Most nem azért, de a lányt szapulod miközben a párja ütötte terhesen. Talán inkább adják örökbe szegény picit.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. ezt én is így gondolom. szerintem ez elég egyértelmû de úgy néz ki nem mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: sajnos ez teljesen igaz utolsó. csak az ártatlan baba nem tehet semmirõl

Ha valaki GYESEN van és kijelenti a munkáltató semmilyen papírt nem kell aláírnia illetve abból nem jár neki egy példány? Részletek lent.

Az egyik ismerősömet a munkáltatója kijelentette úgy hogy még GYES-en van, de sem papírt nem kellett neki aláírnia, sem pedig papírt nem kapott a munkaviszony megszűnéséről!Hogy lehetséges ez?Aláhamisították az aláírását?

Legjobb válasz: GYES alatt védve van és nem küldheti el a munkáltató. És gyes lejártáig munkaviszonyba kell maradnia.

GYES alatt védve van és nem küldheti el a munkáltató. És gyes lejártáig munkaviszonyba kell maradnia.
Amit Te leírtál, az jogellenes. Nem értettél valamit félre. Mit értesz az alatt, hogy kijelentette? Honnan? A statisztikai állományból, vagy a munkaviszonyból? A gyermek 3 éves koráig az anya felmondási védelem alatt áll! Olyan nincs, hogy megszüntetik a munkaviszonyát ez idõ alatt. Ha tényleg ez történt, akkor irány az illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelõség. De elõtte azért tutira nézzetek utána, hogy igaz-e.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!