Találatok a következő kifejezésre: Jár még anyasági (16 db)

Középiskolai tanuló ha teherbe esik, a GYES-en, csp-n és az egyszeri anyasági támogatáson kívül jár még valami? Lehet igényelni valamilyen rendkívüli segélyt az önkormányzattól? ( 17. kerület )

Legjobb válasz: ha olyan körülmények között él a család, akkor kaphattok rendkívül segélyt, de akkor a gyereket sem kéne bevállalni, mert egy baba baromi sokba kerül igen, gyes, csp és egyszeri anyasági ját

ha olyan körülmények között él a család, akkor kaphattok rendkívül segélyt, de akkor a gyereket sem kéne bevállalni, mert egy baba baromi sokba kerül igen, gyes, csp és egyszeri anyasági ját
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de már lassan megszületik. Amikor bevállaltuk, még nem volt gond, most pedig sok rossz dolog történt ami anyagilag is megvisel minket, így egy kis támogatásra lenne szükségünk. Köszönöm a válaszod!
egyszeri és rendkívüli gyermekvédelmi támogatást igényelhetsz illetve, hogyha marad a tanulói jogviszonyod, akkor magad után saját jogú családi pótlékot is kaphatsz
A kérdező hozzászólása: Igen marad, mert az érettségit mindenképpen megcsinálom! Utána pedig szakmát szeretnék tanulni, mert az egyetem még várat magára. Köszönöm a segítséget, akkor ezekre konkrétan rákérdezek a héten! Szép estét mindkettõtöknek!

Ha valaki nem járt terhesgondozoba csak magándokihoz meg a védőnőhőz annak is jár egyszeri anyasági támogatás?

Legjobb válasz: Nem a terhesgondozóba járás az elõírás, hanem a terhesgondozás. Az mindegy, hogy magándoki csinálta vagy sztk. A védõnõ 4X kötelezõ, kell tõle a pecsét a könyvedbe, hogy jobosult legyél a támogatásra. Úgyhogy nálad nem lesz gond, ne izgulj.)

Nem a terhesgondozóba járás az elõírás, hanem a terhesgondozás. Az mindegy, hogy magándoki csinálta vagy sztk. A védõnõ 4X kötelezõ, kell tõle a pecsét a könyvedbe, hogy jobosult legyél a támogatásra. Úgyhogy nálad nem lesz gond, ne izgulj.)
szia nem a védõnõtöl kell a pecsét hanem a kezelõ orvostol azigaz hogy 4 de nem a kis könyveddel kell mejd bizonyitanod hanem kérned kell tõle 1 igazolást hogy 4x jelen voltál.

Jár még az anyasági segély, vagy már csak az a betétkönyv van?

Azt hiszem így hívják, amit szülés után adnak egyszer, 65000 Ft-körüli összeg.

Legjobb válasz: Igen, jár. Feltétele, hogy legalább négyszer elmenj a terhesgondozásra.

Igen, jár. Feltétele, hogy legalább négyszer elmenj a terhesgondozásra.
Koraszülés esetén elég egyszer is az orvosi vizsgálat, de ebben az esetben igazolni kell a koraszülöttséget is orvosi papírral. A baba kötvény is jár. De azt te kötöd meg ahol akarod azt hiszem és abból minimum 18 év múlva lesz pénzed. Ezt az egyszeri anyaságit pedig nevezik kelengye pénznek is. Tehát az újszülött után jár. Az igényléshez szükségesek a gyermeked papírjai Taj kártya anyakönyvi kivonat, valamint a te irataid úgy mint Taj kártya, adó kártya, személyi, lakcímkártya, és az orvosi igazolás. Valamint érdemes bankszámla számot vinni mert már nem személyesen helyben fizetik ki, és így elõbb megérkezhet akár 2 nappal is mint a postán.


igen. 64 ezer körül van. önkormányzaton. igen.
Jár, de kell hozzá igazolás a dokitól, hogy részt vettél a terhesgondozáson. Nekem spec a munkahelyemrõl küldték a papírt és a mák-hoz kellett beküldenem azt hiszem.
64125Ft, és NEM az önkormányzatnál kell igényleni, hanem a Magyar Államkincstárnál. Ha megszületett a baba, kérsz igazolást a dokitól, hogy részt vettél 4 alkalommal terhesgondozáson, és ezt meg a baba szül. akvi kivonatát beküldöd az igénylõvel (MÁK honlapon letölthetõ) együtt.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm szépen!!!
Így van, nekem a kórházban szülés után már hozta is a papírt a szülészorvos, a kiskönyvem alapján kitöltötték. A MÁK-hoz kellett beküldeni az igénylést, a munkahelyem rendes volt, és elküldte magát a nyomtatványt, amit ki kellett töltenem, de a MÁK honlapján is megtalálod. Az összeget már jól írták elõttem, kb. 2 hét volt, mire a MÁK átutalta az összeget.
A kérdező hozzászólása: Oké köszi!!

Kinek jár a családi potlék? Ha nem vagyok egyedülállo akoris kapok? Mennyi idő mire megkapom és a tgyás-t meg az anyasági támogatás mikor kapom (az igényléstől)?

Hol kell igényelni és menyi az összege 1 gyerek utánn?

Legjobb válasz: Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.

Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.
a csp. 12600, az anyasági 65 ezer.
Minden gyerek után jár családi pótlék. Normál esetben 12.700, egyedülállóknak 13.700. A MÁK-tól kell igényelni.

Nincs munkahelyem és még nem is dolgoztam sehol akkor mik járnak nekem? GYES, GYED, Anyasági támogatás. Családi pótlék? És ez kb. mennyi?

Legjobb válasz: Szia! Egyedül a GYED nem jár, mert ahhoz kell 180 biztosított nap. A CYES alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig, de nem tudom mennyi, mert én GYED-en vagyok. Egy év után akár dolgozhatsz is mellette. Az anyasági egyszeri támogatás, 64 000 Ft körül van. Kell hozzá igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a baba TAJ száma, lakcímkártyája. A CSP jelenleg még 12 200 Ft egy gyerek esetében, de nem tudni, mi lesz vele:-((

Szia! Egyedül a GYED nem jár, mert ahhoz kell 180 biztosított nap. A CYES alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig, de nem tudom mennyi, mert én GYED-en vagyok. Egy év után akár dolgozhatsz is mellette. Az anyasági egyszeri támogatás, 64 000 Ft körül van. Kell hozzá igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a baba TAJ száma, lakcímkártyája. A CSP jelenleg még 12 200 Ft egy gyerek esetében, de nem tudni, mi lesz vele:-((
A kérdező hozzászólása: Már nem járok iskolába.Tavaly érettségiztem.Tervezett baba!!
Szia! Az attól függ. Azért nem dolgoztál sehol, mert iskolába jársz? Mert ha 1 évnél tovább jársz közép vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, akkor az beleszámít a 180 biztosítotti napba. Ugyanúgy beleszámít a rehabilitációs járadék folyósításának ideje. Ha nincs meg a 180 biztosítotti napod, akkor csak GYES-re vagy jogosult, ami 28.500 Ft. Családi pótlék (aktuálisan) alanyi jogon jár. 1 gyerekre 12.200 Ft (egyedülálló szülõ esetében: 13.700 Ft)
Anyasági, ha legalább 4X részt veszel terhesgondozáson, errõl igaztolást ad a terhesgondozást végzõ orvos, ezt kell bevinni a mák-ba.Összege: 64.125 Ft Gyes: 28 500 Ft Családi pótlék:12 200 Ft, ha egyedülálló vagy 13 700 Ft Ezekre vagy jogosult.
gyes:bruttó 28500 ft
Honnan tudod, h salgótarjáni? Kérdezõ:Gratula a babához!:D
Ha elsõ gyermekedet várod a családi pótlék 12.200Ft Egyszeri anyasági támogatás 64.125Ft Gyermekgondozási segély /GYES/ 28.500Ft Ezt igényelned kell a Magyar Államkincstártól, a címe: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Kérned kell nyomtatványt amit kitöltesz, és mellékelni kell az újszülött TAJ kártyájának, lakcímkártyájának fénymásolatát, az anyakönyvi kivonat fénymásolatát. Az anyuka TAJ, lakcím, személyiigazolvány és adókártyájának fénymásolatát, valamint egy igazolást az orvostól hogy mennyiszer jelentél meg terhesgondozáson.
Én hallottam olyat is, hogy az egyszeri anyasági segély csak biztosított személynek jár, tehát ha a szülés napján van bejelentett munkaviszonyod, amit megleõzött 180 nap biztosított viszony. A többi stimmel, nettó 38000 ftot kapok gyes+csp.
az anyasági támogatás is jár alanyi jogon, ha 4-szer megjelent a terhesgondozáson. ezt a védõnõ leigazolja, a doki aláírja, és el kell küldeni a Kincstárnak. A területileg illetékes Kincstárhoz kell küldeni, arra figyelj oda! Vannak olyan helyek, ahova ha személyesen viszed be a papírokat, az anyasági támogatást azonnal ki is fizetik! Érdemes rákérdezned erre is! amúgy is viszonylag hamar utalják azt, legalábbis nekem, a beadás után egy héttel megkaptam. az elsõ családi pótlék és a gyes kb egy hónap alatt érkezett meg.
még valami: a legtöbb önkormányzatnál van egy egyszeri szülési segély. nem tudom hogy hívják pontosan. Nekem be kellett mennem az önkormányzathoz, írni két sorban egy kérelmet, hogy megszületett a gyerkõc ekkor és ekkor, kérek szülési támogatást, csatoltuk a születési anyakönyvi kivonatot, és ha jól emlékszem, 10000Ft-ot kaptam, kb 3 nap alatt. Kérdezd meg, nálatok is van-e ilyen!
Szia! Mindenképpen menj be az önkormányzathoz (vagy a védõnõ tud felvilágosítást adni), mert mindenhol más támogatás van. Bp. Pesterzsébeten egyszeri 10.000 Ft, Bp. Pestszentlõrincen egy adható oltást (ami 17eFt) ingyen kapnak a kerületi babák.

Most kaptuk meg a pici taj kártyáját. Még nem vagyok 18 éves viszont a párom 25. Kinek a nevére kell kérni a családi pótlékot, az anyaságit? Gyes jár valamelyikünknek?

Legjobb válasz: Családi pótlékot érdemes az apuka nevére kérni. Az anyaságit mindenképpen a tiedre,azt csak arra lehet. ahhoz kell az orvostól az igazolás, hogy jártál terhesgondozásra. A gyeshez pedig ha jól tudom, a születési anyakönyvi kivonat másolata, meg a tajkártyáitok kellenek /gyerkõcé és a tied/, meg a te személyes irataid. Az alanyi jogon jár, mindegy hány éves vagy, volt-e munkaviszonyod elõtte!

Családi pótlékot érdemes az apuka nevére kérni. Az anyaságit mindenképpen a tiedre, azt csak arra lehet. ahhoz kell az orvostól az igazolás, hogy jártál terhesgondozásra. A gyeshez pedig ha jól tudom, a születési anyakönyvi kivonat másolata, meg a tajkártyáitok kellenek /gyerkõcé és a tied/, meg a te személyes irataid. Az alanyi jogon jár, mindegy hány éves vagy, volt-e munkaviszonyod elõtte!
családi pótlék a férjednek. anyaságit bankszámlára ha van neked vagy a férjednek. a gyes neked jár.

Az igaz hogy aki magándokihoz jár terhesgondozásra az nem kapja meg az egyszeri anyasági támogatást?

Legjobb válasz: Az anyasági támogatás feltétele az hogy 4-szer megjelenj a dokinál,szerintem mindedj,hogy magán uton teszed vagy sem.A kiskönyvedben legyenek bejegyzések meg valami papirt is kapsz a vége felé,hogy jártál rendesen és jogosult vagy az anyaságira.Ha bizonytalan vagy kérdezd a védõnõt ezen felvilágosítások az õ reszortja.Ha nekem van valami kérdésem akkor hívom a védõnõmet még most is 3 gyerek után.

Az anyasági támogatás feltétele az hogy 4-szer megjelenj a dokinál, szerintem mindedj, hogy magán uton teszed vagy sem.A kiskönyvedben legyenek bejegyzések meg valami papirt is kapsz a vége felé, hogy jártál rendesen és jogosult vagy az anyaságira.Ha bizonytalan vagy kérdezd a védõnõt ezen felvilágosítások az õ reszortja.Ha nekem van valami kérdésem akkor hívom a védõnõmet még most is 3 gyerek után.
dehogy igaz... ! Mahánorvoshoz járok én is, + a védõnõhöz mindig amikor kell. A doki majd ad a végén egy igazolást, azon rajta lesz, hogy mikor voltunk nála vizsgálaton (min. 4x) és ez alapján adják az egyszeri támogatást.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Most várom a 3dik babám. Ha megszülök akkor a családit, gyedet kel igényelnem azt tudom. Meg jár egy egyszeri szülési. De mivel 3dik gyerek. Jár a föállásu anyasági azt is akkor kel igényelni mikor mikor megszületik a baba?

Szóval ha megszülök egyszere jár a családi a 3gyerekre,kicsire a gyed és a 3gyerek után anyasági?Vagy az anyaságit csak a gyed és gyes lejárta után lehet igényelni?

Legjobb válasz: fõállású anyasági csak a kicsi 3 éves korától fog járni.

fõállású anyasági csak a kicsi 3 éves korától fog járni.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak a családit és gyedet kel igényelnem a lejárta utan gyest és ha az is lejárt akor az anyaságit?Ami 3gyerek után jár?
igen
Tgyást igényelsz elõször, nem gyedet. Ezenkívül családit, és egyszeri anyaságit. A tgyás 168 nap, ezután kell a gyedet kérni a kicsi 2 éves koráig. Majd 1 évig gyes, és utána lehetsz fõállású anyaságin.
A kérdező hozzászólása: De ezeket a munkahelyen tudják nem?Hogy mikor mit kell intézni és utalniuk?Mert ezt a munkahely fogja fizetni szülés után ahonan a tápénzt kapm ugye?És papirt kikell náluk tölteni vagy kérni kel az álamkincstártol és elvini?Vagy elég nekik szólni?

Az önkormányzattól, családsegítőtől milyen támogatást lehetne kérni? Suliba járok, elég magas a tandíj, az anyasági segély, meg a megélhetésre és a babára kell! Van valami lehetőségem támogatásra?

Legjobb válasz: na ezt én is szeretnék tudni! Ugyanabban a cipöben járok mint te. De mi azt csináljuk, hogy mivel csak GYES meg Családi Pótlék jár, nem házasodunk össze így mivel egyedülállónak számítok, jogosult vagyok: emelt összegü családi pótlékra és szociális segélyre amit az önkormányzattól lehet igényelni. Többet sajnos énsem tudok. De minden pénz jól jön az biztos!:)

na ezt én is szeretnék tudni! Ugyanabban a cipöben járok mint te. De mi azt csináljuk, hogy mivel csak GYES meg Családi Pótlék jár, nem házasodunk össze így mivel egyedülállónak számítok, jogosult vagyok: emelt összegü családi pótlékra és szociális segélyre amit az önkormányzattól lehet igényelni. Többet sajnos énsem tudok. De minden pénz jól jön az biztos!:)
A kérdező hozzászólása: Mi sem vagyunk házasok, de a családninál szerepel a párom
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, már kezdek belezavarodni a nevekbe ;-). Amit most kapok az a terhességi gyermekágyi segély! Ezt elvileg 24 hétig kapom, utána mehetek gyedre (ha jól tudom), A suli nem ad semmiféle támogatást. A családsegítõt megpróbálom. köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!