Találatok a következő kifejezésre: Jár az az 5 (202 db)

Én zoknit húztam az elejére, ha hideg volt, esõben meg egy zacskót is rákötöttem, hogy ne ázzon szét a gipsz.
Ha esik akkor a gipszre a zacsit, majd arra zoknit akkor nem annyira feltünõ. Én kértem könnyített gipszet, mivel nekem is ez volt, és arra tudtam cipõt venni

Örökbefogadó apának jár-e az 5 nap munkaidő-kedvezmény 2012-ben? Milyen feltételekkel (pl.2 hónapon belül igénybe kell-e venni).2013. 01. 01-től változik a szabályozás? Hogyan? Szigit

Kérlek benneteket, hogy a jogszabályi hivatkozást vagy állásfoglalásra hivatkozást is írjatok le válaszotokban.

Legjobb válasz: Örökbefogadó szülõ jogi státusa az örökbefogadás lezártával megegyezik a vérszerinti szülõ státusával. Minden ami egy vsz szülõnek jár, jár neki is. Nem tudok róla h elfogadták volna az új ptk.-t, illetve abban milyen változások lesznek, de nem hiszem h ez a tény megváltozna. jsz-t sajnos nem tudok linkelni, csak tapasztalatból beszélek.

Örökbefogadó szülõ jogi státusa az örökbefogadás lezártával megegyezik a vérszerinti szülõ státusával. Minden ami egy vsz szülõnek jár, jár neki is. Nem tudok róla h elfogadták volna az új ptk.-t, illetve abban milyen változások lesznek, de nem hiszem h ez a tény megváltozna. jsz-t sajnos nem tudok linkelni, csak tapasztalatból beszélek.
Eladhatod adómentesen. A megszerzés évét követõ ötödik évben vagy.
Ez azt jelenti, hogy illetéket sem kell fizetni? vagy az más?
Az illeték az más, azt természetesen meg kell fizetni, csak személyi jövedeleadót nem kell megfizetni utánna.
Ha nem muszaj tole megszabadulnod, akkor meg egy kicsit varj vele, mert most mennek felfele az ingatlanok arai. Most inkabb vasarolni erdemes mint eladni.

Ha el szeretnénk adni egy ingatlant, amit 2003 novemberében vásároltunk (2008 novemberében jár le az 5 év), kell-e adót fizetnünk?

Olvastam valahol, hogy ha az 5. évben adjuk el, akkor már nem kell adót fizetni. Ezt én úgy értelmeztem, hogy nem számit hónapra pontosan az 5 év. Vagy tévedek?

Legjobb válasz: Itt van a kalkulátor, valószínûleg nem kell adózni: http://adozona.hu/kalkulator_ingatlan.aspx

Itt van a kalkulátor, valószínûleg nem kell adózni: http://adozona.hu/kalkulator_ingatlan.aspx
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
attól függ milyen ingatlan, mert ez az új szabály csak a lakóingatlanokra vonatkazik, de lakóigatlan esetén valóban enm kell 5 év után fizetni adót, a többinél megmaradt a régi szabály

A fogamzásgátlóm 4. tablettájánál járok és az 5. nap elfelejtettem bevenni. A 12 órát túlléptem, de amint tudtam bevettem. Mennyi az esélye a teherbe esésnek?

Ez idö alatt éltem nemi életet is

Legjobb válasz: Mivel ez a ciklus eleje, szerintem kicsi az esély. Mert ugye a közepén van elvileg a peteérés. Szerintem ebben a ciklusban védekezzetek óvszerrel is. Ha pedig késne, mindenképp csinálj majd a reggeli elsõ vizeletedbõl egy terhességi tesztet. Csak önmagad megnyugtatására.

Mivel ez a ciklus eleje, szerintem kicsi az esély. Mert ugye a közepén van elvileg a peteérés. Szerintem ebben a ciklusban védekezzetek óvszerrel is. Ha pedig késne, mindenképp csinálj majd a reggeli elsõ vizeletedbõl egy terhességi tesztet. Csak önmagad megnyugtatására.
Egyetértek az elsõ hozzászólóval. Szerintem sem lesz semmi gond, mert a ciklus elején vagy, de azért védekezzetek más módszerrel is ebben a hónapban.
Nem értem, ha a 4. tabinál jársz, akkor hogy felejtetted el az 5. -et!? Ezen az oldalon bármelyik tabletta tájékoztatóját megtalálod! http://www.pharmindex.hu/gyogyszer.xhtml?tid=12654#top "Ha elfelejtette bevenni a Belara filmtablettát: Ha elfelejtette bevenni a filmtablettát a szokásos idõben, akkor azt 12 órán belül pótolja. Ebben az esetben egyéb védekezés nem szükséges és a szokásos módon folytathatja a Belara filmtabletta szedését. Ha a filmtabletta pótlás 12 óránál hosszabb idõ múlva történik, akkor a Belara filmtabletta fogamzásgátló hatása már nem biztosított. Ebben az esetben azonnal vegye be az elfelejtett filmtablettát és a következõ filmtablettát a szokásos idõpontban. Ilyenkor azonban a következõ 7 napban egyéb védekezést (pl.: kondom) kell alkalmaznia. Ha ezalatt a 7 nap alatt fogy el a gyógyszer azonnal vegye elõ a következõ Belara csomagot és abból folytassa megszakítás nélkül (7 napos szabály). Ha a következõ csomagot is elhasználta és menstruációja nem jelentkezik, akkor végezze el a terhességi tesztet."

Hozzáértő segítségét kérném! A gyes alatt felgyűlt szabadságomat töltöm. Szülés előtt 2010-ben veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen voltam 5, 5 hónapot. Erre az időre jár az időarányos fizetett szabadság?

Ez kb. 10 napot jelent és úgy néz ki ezzel nem számoltak. A 2010-es összes szabadságom bennmaradt.

Legjobb válasz: A jelenleg hatályos Munka Törvénykönyve alapján a munkaviszony szünetelésének idõtartamára a következõ esetekben jár szabadság: 1. keresõképtelenséget okozó betegség tartamára (betegszabi, táppénz) 2. szülési szabadság tartamára (az a bizonyos 24 hét) 3. a gyermek gondozása miatt kapott fizetés nélküli szabadság elsõ hat hónapjára 4. a 30 napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára 5. tartalékos katonai szolgálat idejére, 6. és minden olyan munkában nem töltött idõre, amelyben a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset-fizetésen részesül. Tehát azt mondom, hogy a táppénzes idõszak ugyanúgy beleszámít a szabadságra jogosultsági napokba, mint eddig mindig.

A jelenleg hatályos Munka Törvénykönyve alapján a munkaviszony szünetelésének idõtartamára a következõ esetekben jár szabadság: 1. keresõképtelenséget okozó betegség tartamára (betegszabi, táppénz) 2. szülési szabadság tartamára (az a bizonyos 24 hét) 3. a gyermek gondozása miatt kapott fizetés nélküli szabadság elsõ hat hónapjára 4. a 30 napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára 5. tartalékos katonai szolgálat idejére, 6. és minden olyan munkában nem töltött idõre, amelyben a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset-fizetésen részesül. Tehát azt mondom, hogy a táppénzes idõszak ugyanúgy beleszámít a szabadságra jogosultsági napokba, mint eddig mindig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Akkor újraszámoltatom a munkáltatóval.
1 nap jár erre az évre.
Hozzáadják az éves szabadsághoz, majd elosztják 12-vel és beszorozzák a hónapok számával, amit ebben az évben dolhozik és kijön az éves szabadság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Megkérdeztétek a munkahelyén? Kíváncsi vagyok, mit mondanak. (3. vagyok. És meglepett, hogy mennyire nem hasznos a válaszom. Ennyire rosszul alkalmazzák a szabályokat?)
A kérdező hozzászólása: Majd megírom, ha megkérdezte. :) Nekem hasznos volt. :)
A kérdező hozzászólása: többször bement a titkárnõhöz, negyedjére már vitte a törvényi részt, végül kapott egy napot.kettõt nem, mert jún.ban kezdte a munkaviszonyt.
Szerintem a titkárnõ (ha nem õ a munkaügyes) az nem kompetens ebben az ügyben. Utánakérdeztem hozzáértõtõl, jár a 2 nap, ha december 30-án született is, és pl elõtte lépett be a férjed. Kár, hogy náluk így értelmezik :(
A kérdező hozzászólása: Hát igen. De nem tudunk mit tenni. Olyan törvényi részt nem találtunk, ahol le van írva, hogy mindegy mikor lépett be az apuka a céghez. Titkárnõ a munkaügyes amúgy. Azért végül csak adott egy napot, szóval nem biztos a dolgában.

Az egyik barátom barátnőm írta nekem hogy olyan mintha nem is hozzájuk járnék tehát nem az 5. osztba hanem a 6.-ba hogy nyerjem el a hitüket hogy igenis őket szeretem és tényleg az 5. be járok?

Az egész úgy volt hogy ma kicsi incidensünk támadt a 6.al és én testi épségemet kockáztattam egy gyerekért de ezáltal már az osztályért mivel nálunk ha egy valaki balhézik mindenki balhézik!szal nyert ügyem volt a 6.al és még verekedés se volt! de nagyon felkapott lett ez a téma ezzel együtt én is! és ez az illet? aki mondta az egyik barátjával kitalálták hogy én mintha a 6.hoz tartoznék! mert szünet el?tti napon volt sütés és én néhány 6.-as fiúhoz mentem és azt mondta hogy ?k még szóltak is én nem hallottam! na és ma mondta ez a lány hogy az egész osztálynak ez a véleménye rólam! érdekes módon még is úgy tekintenek rám mint a vezet?re.

Legjobb válasz: Nem értelek. Tulajdonképpen azért piszkálnak, mert egy gyereket/osztályodat megvédted? Vagy netán azért mert barátkozol velük? Én a felsõbõl mindenkivel barátkozom, de sajnos osztálytársaim elveszik tõlem õket. Tehát ha ez a baj veled, akkro mondd meg,hogy csak barátkozol... Meg hogy nem olyanok a hatodikosok, hogy elvennének onnan. Ha érthetõ voltam.

Nem értelek. Tulajdonképpen azért piszkálnak, mert egy gyereket/osztályodat megvédted? Vagy netán azért mert barátkozol velük? Én a felsõbõl mindenkivel barátkozom, de sajnos osztálytársaim elveszik tõlem õket. Tehát ha ez a baj veled, akkro mondd meg, hogy csak barátkozol... Meg hogy nem olyanok a hatodikosok, hogy elvennének onnan. Ha érthetõ voltam.
Én sem értem tisztán, de ha vezéregyéniség vagy, akkor ne problémázz ezen.
A kérdező hozzászólása: hát igen szal a hatodik biztos nem vesz el de én viszont a 6.os környezetben nõttem fel mivel itt a mi utcánkban lakik a 6.odik egy része az egyik szembe szomszédom is meg bírom õket és ezt az osztályom rossz szemmel nézni és lehet vezértípus vagyok de hiába pedig én az osztályomnál minden osztálynál jobban bírom csak ezt be kéne bizonyítanom nem úgy hogy vissza lépek a 6.tól hanem valahogy máshogy de nem tudom o hogy! :((((((
Bocs hogy csak nem rég találtam meg ezt a honlapot... me én is 5.es vok de nekem az oszt társamnak is van nála nagyobb haverja meg nekem is van de az én osztályomba mindenkinek van nála nagyobb haverja aki oda jár a suliba úgy hogy má nem azé de az az oszt kissé furcsa...
A napnál is világosabb vagy bejössz a lánynak vagy tényleg csak barát de mindenképpen féltékeny.

Olvastam itt hogy 5 év után is jár az adó visszatérítés a lakáshitelből. Kérdésem: ha a férjem nevén van a lakáshitel, de a gyerekek után én kapom a családi pótlékot akkor is vissza lehet igényelni?

Legjobb válasz: Tudtommal csak az elsõ 4 évben jár. A bankodat kérdezd meg elsõ körben. Ha a hitel a férjed nevén van, akkor a visszatérítés is neki járt.

Tudtommal csak az elsõ 4 évben jár. A bankodat kérdezd meg elsõ körben. Ha a hitel a férjed nevén van, akkor a visszatérítés is neki járt.
A kérdező hozzászólása: Az már biztos hogy nem csak a hitelfelvétel éve+4évben jár, ha nem vettük igénybe a szoc.polt, és van kiskorú a háztartásban aki után csal.pótlékot kapunk. Csak azt nem tudom hogy elég e a visszaigényléshez az, ha egy háztartásban élünk, így hogy a hitel a férjem nevén van a csal.p-ot meg én kapom?

Hogyan tudnám rászoktatni az 5 hónapos babámat, hogy megmaradjon a járókába, mindig sír ha belerakom?

Legjobb válasz: Akkor nem érzi ott jól magát. A járóka semmire nem jó, maximum arra, hogy korlátozva legyen a mozgásban. Ha fejlett a babád akkor õ már azt igényli, hogy a játszószõnyegen guruljon, forogjon. Erre a járóka alkalmatlan. Ne tedd be, engedd, hogy legyen tere a babának a felfedezésre.

Akkor nem érzi ott jól magát. A járóka semmire nem jó, maximum arra, hogy korlátozva legyen a mozgásban. Ha fejlett a babád akkor õ már azt igényli, hogy a játszószõnyegen guruljon, forogjon. Erre a járóka alkalmatlan. Ne tedd be, engedd, hogy legyen tere a babának a felfedezésre.
egyetértek az elõttem szólóval az én kisfiam a földön kúszik mászik és imádja:) (persze oda kell figyelni hogy teljesen tiszta minden illetve a baleset veszélyre)sokkal nagyobb a mozgás tere a járóka csak korlátozza
Ellenpélda....Nekem a kisfiam járókában van, s nincs akadályozva a mozgásban egyáltalán..persze nem órákig csak amíg a konyhában elvégzem a dolgaimat.Eközben beszélgetek hozzá, õ is lát engem, s a kedvenc játékaival szépen eljátszik.Próbáld meg, napjában többször berakni, kicsit ottmaradni vele, játszani-beszélgetni, hogy hamarabb megszokja!:) )
Nekem kifejezetten ajánlotta a doki a járókát! Mivel a gyerek belekapaszkodik, húzná fel magát, és ezzel erõsíti az izmait.Nagyon jól eljátszik benne. Nálunk bejött! Azért próbálgasd, ha meg nem megy ne erõltesd:)
Úgy próbáld meg , hogy mielõtt beleteszed szépen , nyugodtan mond el neki hogy most egy picit ide letesz Anya moslyogj, és mikor beletetted, ülj le mellé a földre , énekelj , beszélj hozzá, ha sír is egy picit így próbáld megvígasztalni.Aztán ha így már elvan , elkezd játszani gügyögni akkor állj fel és üllj messzebb a szobában , beszélj hozzá , és énekej, és így fokozatossan egyre "messzebb" mehetsz a végén már tudni fogja hogy ez nem roszz dolog.Kitartás!
Én is amolyan "járókaellenes" vagyok és nyilván nem érzi ott jól magát, ha sír. Én is jobban szeretem, ha az 5 hónapos babám szabadon, a játszószõnyegén játszik és forgolódik. de akkor is ott vagyok mellette vagy a közelében és folyamatosan beszélek hozzá. Nyilván vannak olyan feladatok, amiket viszont baba mellett is el kell végezni, olyankor egy úgynevezett utazóágyba teszem a babát a játékaival, de azt is odahúzom mindig, ahol én is vagyok. Vagy a hordozóba beültetem és akkor odateszem a közelembe, bár ezt csak 15-20 percig max. Egyetértek az elõttem szólókkal, akár járóka, akár játszószõnyeg, lényeg, hogy fokozatosan szoktasd hozzá és igyekezz a közelében maradni, énekelni , beszélni hozzá, hogy érezzen, halljon és lásson.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!