Találatok a következő kifejezésre: Jár az az (7084 db)

Ha két szakra párhuzamosan járok, az az államilag támogatott félévekből 1-nek, vagy 2-nek veszik? Gyógypedagógia!

Jelenleg az 5. félévemet járom szociálpedagógián (államilag támogatott), februárban szeretném beadni a jelentkezésem gyógypedagógiára. Így a 7. félévemet párhuzamosan járnám az új suli 1. félévével. Tudom, hogy az állam 12 félévet támogat, és az lenne a kérdésem, hogy így, hogy egy idő alatt járom a 2 félévet, ezt a 12 támogatottból 2 félévet jelent, vagy csak egyet? Mert úgy tudom, hogy a fennmaradó 5 félévet felhasználhatom már alapképzésre is. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A legfrissebb jogszabályok értelmében én úgy tudom, hogy kettõnek veszik... Régen egynek vették volna, de az a múlt, elavult (sajnos).

A legfrissebb jogszabályok értelmében én úgy tudom, hogy kettõnek veszik... Régen egynek vették volna, de az a múlt, elavult (sajnos).
Felhasználhatod akárhogyan, alapképzésre is a maradék államis féléveidet, ez így van. Viszont ha egyszerre két szakot csinálsz, akkor azt kettõnek veszi, ez tuti.

3 gyerekesek, nektek nem jár azon az eszetek, hogy legyen 4. baba is? Tervezitek?

Legjobb válasz: Nekünk 3 gyermekkel teljes az élet :)

Nekünk 3 gyermekkel teljes az élet :)
2van . De szerintem lesz3.!:) a4.elol sem zarkozom el;)
Mi lezártuk a 4 gyerekes témát.Koromnál fogva maradunk a 3 gyermeknél.
Mi még csak most várjuk a 3. babát, de már eldöntött tény, hogy Õ lesz az utolsó. 36-ot bõven betöltöm amikor megszületik, és császáros lesz a tesóihoz hasonlóan. Még egy mûtétet tuti nem vállalok be, ezért el is köttetem magam.
Nekünk 2 van, tuti lesz harmadik. De már azon agyalunk a férjemmel, hogy legyen-e 4.? Még nem tudjuk. Barátnõm 3 császár után nem vállal többet, mert nem tudja, hogy fizikailag bírná-e. Náluk már nem lesz, beéri azzal, hogy olyankor babázik, ha találkozunk.
Nekünk 3 van, másfél éves a legkisebb és már most sokat eszembe jut, hogy jó lenne még egy.
Most vagyok 15 hetes a harmadikkal, és egyelõre nem tisztázott, hogy lesz-e negyedik. Elõbb meglátjuk, milyen az élet ötösben, de leng a levegõben már kimondva is, hogy a pici után 3-4 évvel még egy baba valószínûleg belefér. :)
Off. a kérdés így kezdõdik 3 gyerekesek....tehát akinek nincs annyi, nem annak szól a kérdés... On: de gondolkoztunk, és lesz is 4. Több anyagilag nem fog beleférni ez a maximum.
3 gyermekem van, nem szeretnék többet, de mindig elszorul a szívem, ha kisbabákat, kismamákat látok. Fõleg most, hogy egyre többen szültek a környezetemben, nagyon sokszor eszembe jut, milyen jó volt kisbabával az élet:)
Már a 3-on sem!
A kérdés nem nekem szól, de 1 Fiam van, 1et sajnos most elvesztettünk 15 hetes terhesen. Már úgy érzem, hogy a 3-4 gyerek simán belefér, ha anyagilag idegileg nem okoz gondot a 3 akkor biztos lesz 4 is!...
Ez engem is erdekel, hatha valaszol majd valaki!
A midwifetól elvileg kaptál NHS-es pregnancy könyvet és annak a vége felé van errõl szól.Ha nem is minden, de leírják hogy hol tudsz rákérdezni.
A kérdező hozzászólása: Igazából az érdekelne hogy aki nem dolgozott kint mert közben terhes lett mig munkát keresett annak jár e!A midwifem-ról inkább ne is beszéljünk :@
Hát szerintem, akkor csak a child benefitet(azt hiszem így hívják, ez talán Mo-on a családi pótlék) kapod majd, ami kb 20 font körül van hetente.Ez jár mindenkinek, talán a párod, ha már kint dolgozott egy ideig, kaphat valami támogatást.Working tax credit?Kérdezzen rá a fõnökénél.
A kérdező hozzászólása: 6 éve kint dolgozik de 3-unkra kevés az õ fizetése fõleg hogy a cégnél magánvállalkozóként dolgozik igy kiadásai is vannak!Én azt hittem hogy ez a egyszeri anyasági támogatás azaz az 500 font alanyi jogon jár mindenkinek (mintha valahol hallottam volna) Köszönöm hogy irtál

Lurko-expo-ra is járnak azok az árusok, akik a babaexpora?

Azok érdekelnének, akik angliai használt ruhákat hoznak. Érdemes elmenni lurko-expora, ha csecsem? ruhát szeretnék vásárolni?

16 eves lany vagyok a baratom pedig 17 lesz majusba. Masfel eve jarunk. Az az erzesem h a szulei azert "tarjak" ot hogy dolgozzon. Mit tegyek?

eggeltol estig dolgozik az abc-ben es nem engedik iskolaba (vagy mivel epitenek hazat ott dolgozik)

Legjobb válasz: Ha a barátod nagyon nem akarja a munkát akk szépen bementek a családsegítõbe és elmondjátok h "szüleim nem engedik h tanuljak. és már most dolgoznom kell" am ha nálunk így menne leköpném anyámékat h dolgozzanak õk. miaz h dolgoztatnak.?!

Ha a barátod nagyon nem akarja a munkát akk szépen bementek a családsegítõbe és elmondjátok h "szüleim nem engedik h tanuljak. és már most dolgoznom kell" am ha nálunk így menne leköpném anyámékat h dolgozzanak õk. miaz h dolgoztatnak.?!
egyet ertek az elottem szoloval!
Ha még csak 17 éves, akkor tanköteles. A tankötelezettség alsó határa már 18 év, nem 16.
Az iskolában nem szólnak érte, hogy nem jár be? Mert ha ez van, akkor a sulinak hivatalból intézkedni kéne. Akár ott is szólhattok. Felháborító, hogy egyes szülõk saját tulajdonú ingyenmunkásként tekintenek a gyerekükre.
1 nap jár erre az évre.
Hozzáadják az éves szabadsághoz, majd elosztják 12-vel és beszorozzák a hónapok számával, amit ebben az évben dolhozik és kijön az éves szabadság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Megkérdeztétek a munkahelyén? Kíváncsi vagyok, mit mondanak. (3. vagyok. És meglepett, hogy mennyire nem hasznos a válaszom. Ennyire rosszul alkalmazzák a szabályokat?)
A kérdező hozzászólása: Majd megírom, ha megkérdezte. :) Nekem hasznos volt. :)
A kérdező hozzászólása: többször bement a titkárnõhöz, negyedjére már vitte a törvényi részt, végül kapott egy napot.kettõt nem, mert jún.ban kezdte a munkaviszonyt.
Szerintem a titkárnõ (ha nem õ a munkaügyes) az nem kompetens ebben az ügyben. Utánakérdeztem hozzáértõtõl, jár a 2 nap, ha december 30-án született is, és pl elõtte lépett be a férjed. Kár, hogy náluk így értelmezik :(
A kérdező hozzászólása: Hát igen. De nem tudunk mit tenni. Olyan törvényi részt nem találtunk, ahol le van írva, hogy mindegy mikor lépett be az apuka a céghez. Titkárnõ a munkaügyes amúgy. Azért végül csak adott egy napot, szóval nem biztos a dolgában.

A gyermek után járó 2 nap szabi ami mindkét szülőnek jár, az is csak időarányosan jár? Ha a babánk júniusban született, és a férjem októbertől dolgozik, jár neki a 2 nap?

Mert leadta a papírt róla és most nem szerepelt a bérpapírján. Reklamáljon miatta?

Legjobb válasz: teljesen mindegy, hogy az év hányadik napján születik a gyerkõc, egész évre két nap jár. Anyának és apának is, ha mindketten dolgoznak.

teljesen mindegy, hogy az év hányadik napján születik a gyerkõc, egész évre két nap jár. Anyának és apának is, ha mindketten dolgoznak.
Igen ugyan úgy jár neki a 2 nap.
Nem jár mindkét szülõnek, hanem a szülõk választhatnak, nehogy melyikük veszi igénybe. Errõl egy külön nyilatkozatot kell kitölteni.
3-as válaszolónak üzenem, hogy olvassa át a munka törvénykönyvét, januárban változott a rendszer. MINDKÉT szülõt megilleti a pótszabadság. (Reméljük, nem munkaügyes vagy valahol...)

Készenléti Rendõrségen belül járõr feladata? Mit takar hogy járõr? Az teljesen más munka, mint amit az "igazi" készenlétisek csinálnak? A fizetésük 130 körül mozog (mint a készenléti rendõröknek) avagy 80 körül (mint a járõröknek)?

Most van lehetõség jelentkezni, és nem igazán tudom mit tegyek. Ha valakinek van valamiféle tapasztalata, esetleg hozzáértése, kérem ossza meg velem!

Legjobb válasz: Mint a hirdetésben is láttad összetett a feladatuk. Nincs olyan hogy igazi meg nem igazi készenléti rendõr. Alap esetben közrendvédelmi és közlekedésbiztonsági feladatot látnak el,mint egy átlagos járõr, és ha esetleg tüntetés van vagy focimeccs biztosítás,vagy esetleg kiemelt helyszínt kell biztosítani akkor õket viszik. Bár ezt nevetségesnek tartom hogy ember hiány van Bátorban és képzést indítanak, azokat meg nem engedik oda menni akik végzett rendõrök. Jelen esetben saját magamról beszélek,mert Pestrõl nem engednek haza menni:S

Mint a hirdetésben is láttad összetett a feladatuk. Nincs olyan hogy igazi meg nem igazi készenléti rendõr. Alap esetben közrendvédelmi és közlekedésbiztonsági feladatot látnak el, mint egy átlagos járõr, és ha esetleg tüntetés van vagy focimeccs biztosítás, vagy esetleg kiemelt helyszínt kell biztosítani akkor õket viszik. Bár ezt nevetségesnek tartom hogy ember hiány van Bátorban és képzést indítanak, azokat meg nem engedik oda menni akik végzett rendõrök. Jelen esetben saját magamról beszélek, mert Pestrõl nem engednek haza menni:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzáértõ választ! És a bérezéssel kapcsolatban tudna nekem segíteni? Egyébként én pedig szívesebben mennék Budapestre, hiába szabolcs megyei lakos vagyok....
Ez mind szép és jó, de ne hiddj el mindent amit a tájékoztatón mondanak. Tapasztalatból beszélek. Pl ez nagy hülyeség hogy két késés után kirúgnak.Elég nagy hülyeséget kell csinálnod hogy leszereljenek. Nálunk konkrétan parancs megtagadás után is bent maradtak az emberek:) Fizikaira fel kell készülni rendesen, mert ott sokan elvéreznek, bár az a 80 pont elég minimális. ha tényleg szeretnél jelentkezni akkor gyorsan töltsd ki a papírokat, csináltasd meg a tüdõszûrõt. Minden évben beadják hogy mekkora a túljelentkezés meg hogy aki nem adja be eddig meg addig nincs esélye, ez is kamu. Hiány van, és akit tudnak felvesznek, max ha nem odavaló kiesik. A fizuról annyit hogy elég jó pénzt össze lehet szedni, fõleg mivel ember hiány van, és vagy magadtól bevállalsz plusz szolikat, vagy õk rendelnek be. Nem azt mondom hogy könnyû, mert rohadt hosszú a 24 óra, és remélem tisztában vagy vele hogy a bevetési osztály alap esetben járõrözik, és nagy százalékuk gyalogosan, vagy posztol megadott helyen, szóval a 24 óra alatt párszor fejenállsz úgy elfáradsz:) Összeségében megvan az elõnye és a hátránya is, jól át kell gondolni. Én nem bántam meg, de a kiképzést nem kezdeném elõrõl, mert az egy átok:) De ha bekerültök majd úgyis meglátjátok.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Szerintetek jár valami előnnyel az, ha nappali tagozatra járok? Nem az azzal járó kedvezményekre (50%-os utazási kedv. ) gondolok, csak tudásilag. Többet tud nyújtani, vagy úgysem arról beszélnek a tanárok, amiről kell? (Debreceni Egyetem)

Legjobb válasz: Konkrétan a Debreceni Egyetemrõl nem tudok semmit, de két barátnõm is jár két különbözõ egyetemre levelezõre, és mindketten azt mondják, hogy sokszor olyant kérnek vissza, amit épp csak futólag megemlítenek, a nappalisoknak viszont órákig beszélnek róla. Én okj-ra jártam estire, a tanárok elõre átküldték a kidolgozott vizsgafeladatokat, amit kinyomtatva be kellett vinni, ugyanezen a szakon a nappalisoktól tök durván számon kérték, és õk rendesen meg is tanulták. Szerintem ha teheted, válaszd a nappalit!

Konkrétan a Debreceni Egyetemrõl nem tudok semmit, de két barátnõm is jár két különbözõ egyetemre levelezõre, és mindketten azt mondják, hogy sokszor olyant kérnek vissza, amit épp csak futólag megemlítenek, a nappalisoknak viszont órákig beszélnek róla. Én okj-ra jártam estire, a tanárok elõre átküldték a kidolgozott vizsgafeladatokat, amit kinyomtatva be kellett vinni, ugyanezen a szakon a nappalisoktól tök durván számon kérték, és õk rendesen meg is tanulták. Szerintem ha teheted, válaszd a nappalit!
ne várjál...ha csal levelezõn tudod elkezdeni az is jobb, mintha sehogy... egyeteme és szakja válogatja, hogy milyen a levelezõ oktatás..van ahol könnyebb mert kevesebbet kérnek számon, ahol azonos a számonkérés a nappalisokéval ott nehezebb, mert a levelezõs csak egy zanzát hallgathat meg a tananyagból...De nem tanulni és nem haladni valami felé százszor rosszabb, mint levelezõn tanulni.
Szûkítenèm! Tanártól függ! Én jártam nappalira is, levelezõre is (nem ugyanarra a szakra) Mindkettõn kell tanulni. De hogy ki adja le normálisan a pl. Legfõbb anyagrészt, vagy ezt milyen módon kéri számon, ez oktatója válogatja. Levelezõn jellemzõ, hogy sokszor a szakirodalmat adja meg, s otthoni egyedüli feldolgozás van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! az a baj, hogy akkor csak 2 év múlva tudnám elkezdeni. szerintetek várjak addig? egyéb tapasztalat??

Miért van az, hogy sok lány, nő buliba jár? Csak az 1 éjszakás szex érdekel titeket és egyéb szexuális dolgok, vagy van olyan dolog is, amiért konkrétan mentek el mulatni? Lehetőleg csak lányok, nők írjanak! Kort is!

Legjobb válasz: Én elég sûrûn járok bulizni, de nem azért, hogy a pasikat hajkurásszam, mert van barátom és 90%-ban vele járok bulizni. Azért mulatok, mert így eresztem ki a gõzt, szeretek táncolni, az alkohol meg ellazít. Szóval nehogy azt hidd, már hogy az összes bulizni járó csak egy olcsó kis ribanc, akik csak a szex miatt mennek partyzni.

Én elég sûrûn járok bulizni, de nem azért, hogy a pasikat hajkurásszam, mert van barátom és 90%-ban vele járok bulizni. Azért mulatok, mert így eresztem ki a gõzt, szeretek táncolni, az alkohol meg ellazít. Szóval nehogy azt hidd, már hogy az összes bulizni járó csak egy olcsó kis ribanc, akik csak a szex miatt mennek partyzni.
Szeretek bulizni, de nem vittem túlzásba sosem, kb. kéthetente járok el. Sosem volt egyéjszakásom, és egyáltalán nem pasizni megyek (de azért nem is zárkózom el). Kikapcsolok, táncolok, jól kitombolom magam, nagyjából ennyi a titka a dolognak.
Bocs, ez lemaradt: 23/L vagyok.
Baromság. Szóba sem állok általában senkivel szórakozóhelyen. Azért megyek, mert jól akarom magam érezni, a barátaimmal.
A kérdező hozzászólása: Jó olvasni, hogy vannak még olyan emberek is, akik nem szopni járnak buliba, bár a mai fiatalság "NAGY RÉSZE" (azok a 13-17-19-ig terjedõ korosztály) azért megy, hogy hírnevet kapjon, hogy húú hányan megbaszták a wc-ben és hogy hány fiút szopott le... Erre mi a magyarázat?
szia! 17/L Én nem járok túl sûrün bulizni kb havi 1X de akkor kikapcsolódni megyek táncolni a csajkkal és ha nincs barátom srácokkal is de a csóknál tovább nem szoktam elmenni (már 1 éve élek szexuális életet a barátommal) volt már amikor egy sráccal tácoltam utána csókolóztam egy buliba hívott hogy mennyek fel hozzá, de nekem ennyi volt nem azért járok ilyen helyekre hogy komoly kapcsolatot keressek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!