Találatok a következő kifejezésre: Jár a EB (166 db)

Március 27-re vagyok kiírva ha minden jól megy, és sajnos határozott idejű szerződéssel vagyok foglalkoztatva, ami május 5-tel jár. Ebben az esetben jár a GYED? Több mint egy éve vagyok foglalkoztatva, és kb. januártól maradnék otthon.

Legjobb válasz: Persze, hogy jár, hiszen a biztosítás idõtartama alatt fogsz szülni, ebben az esetben is ha májusban megszünik a munkaviszonyod, a gyed iránti kérelmedet majd a volt munkáltatódon keresztül kell intézned.

Persze, hogy jár, hiszen a biztosítás idõtartama alatt fogsz szülni, ebben az esetben is ha májusban megszünik a munkaviszonyod, a gyed iránti kérelmedet majd a volt munkáltatódon keresztül kell intézned.
Elõszõr betegállományban leszel (gondolom), aztán a szülés napjától szülési szabadságon fél évig. Utána jár a GYED. Én úgy tudom, GYED alatt nem lehet senkinek felmondani, de errõl sok pontos infót a magyarorszag.hu-n olvashatsz.
Felmondani nem lehet a "véglegesített" állást, de a határozott idejû szerzõdés lejár :) Ha van idõd és türelmed, akkor menj be a lakóhelyed szerinti (állandó vagy tartózkodási cím) Állami Kincstárban, és ott mindent elmagyaráznak, úgyis ott kell minden támogatást elrendezni.
Bocs, az elõzõ :) -ért, :( akart lenni.
Szia! Én is napra pontosan akkora vagyok kiirva:)
Munkatörvénykönyve szerint: A határozott idejû munkaviszony, a határozott idõtartam végén automatikusan megszûnik, amennyiben nem hosszabbítják meg a szerzõdést. Nics védelem semmilyen szempontból sem. Elõbb nem szakítható meg, csak különösen indokolt esetben-kártérítés megfizetésével. Tehát neked addig nem mondhatnak fel , GYED-re , TGYÁSra és egyéb járandóságokra jogosult vagy .. annyi az egész, hogy máshová kell vidd majd a papírjaidat és a gyed letelte után nem lesz hova visszamenned, de ezel ugyanígy van az is akinek megszûnik a munkahelye.. A Gyed ideje alatt az alkalmazott fizetés náélküli szabadságon van, a Gyedet az államkincstár folyósítja, nincs köze hozzá, hogy a folyósításalatt létezik-e a munkaviszony vagy nem .Ezalapon kb holnaptól is otthonmaradhatsz..annak semmi köze hozzá, hogy mikortól mész táppénzre.
Elõzõ hozzászólónak: a GYED-et az egészségbiztosító folyósítja. Az államkincstár csak az alanyi jogon járó juttatásokat (gyes, csp, anyasági).

Ebben az esetben jár a Tgyás vagy Gyed? Vagy csak a Gyesre leszek jogosult?

2009,09,02- 2012,06,30 közötti id?szakra szól a szerz?désem bruttó 130ezer forint fizetéssel. (el?tte 2005-2010 között nappali tagozatos egyetemre jártam) Ha mondjuk augusztusban születne babánk (már két hónapja próbálkozunk sajnos sikertelenül, és ha a következ? ciklusban összejönne, akkor kb augusztusban születne), akkor én kapnék Tgyást vagy Gyedet? Vagy csak Gyes járna?

Legjobb válasz: A tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony kell. (ebbe 365 napba, ha valaki ezen két év alatt tanult 180 napot be lehet számítani), a mások feltétel az, hogy a munkaviszony fennállása alatt kell szülni. Passzív jogon jár tgyás akkor ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül, illetve passzív jogon jár gyed akkor ha valakinek a tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya.

A tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony kell. (ebbe 365 napba, ha valaki ezen két év alatt tanult 180 napot be lehet számítani), a mások feltétel az, hogy a munkaviszony fennállása alatt kell szülni. Passzív jogon jár tgyás akkor ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül, illetve passzív jogon jár gyed akkor ha valakinek a tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint, ha júni 30 (szerzõdésem lejáratának idõpontja) + 42 napon belül születne meg a baba, akkor kapnám a Tgyást és a Gyedet is? Vagy ebben az esetben csak a Tgyást és utána a Gyest?
Bocsi hogy a kérdésedbe belemászok de nekem is kellene egy kis segítség:) Én idén május 17.ig voltam yged-en, onnantól gyes-en voltam augusztus 1-ig. Akkor kezdtem el kivenni a szabadságomat, és azóta 6 órás a munkaviszonyom is. Most megyek vissza dolgozni. De tervezzük a tesót, immár 1 éve. És ha most sikerül, akkor én jogosult leszek gyed-re, és Tgyás-ra, ha voltam gyes-en is?
persze ha teherbe esnék, akkor jönnék táppénze. Mégegyszer bocsi:D
Nekem úgy rémlik, hogy 21 éves korig jár.


1 hónapja szültem, és jogosult leszek a tgyásra és a gyedre. Minimálbérre voltam bejelentve, a terhességem kb.8 hetétől táppénzen voltam. Jár valami ebben az esetben?

Házastársam nincs, viszont a gyermek apja hivatalosan elismerte az apaságot. A gyermek megszületése előtt milyen juttatások jártak volna, adókedvezmény vagy valami más egyéb? Utólag mit lehet érvényesíteni?

Legjobb válasz: Ha van élõ munkaviszonyod és az elmúlt 2 évben dolgoztál minimum 365 napot akkor igen. Attól, hogy nincs házastársad de az apával élsz nem vagy jogilag egyedülálló. Bár ha az vagy akkor is csak 1000Ft-tal több családi jár semmi más. Adókedvezmény is jár havi 10 ezer.

Ha van élõ munkaviszonyod és az elmúlt 2 évben dolgoztál minimum 365 napot akkor igen. Attól, hogy nincs házastársad de az apával élsz nem vagy jogilag egyedülálló. Bár ha az vagy akkor is csak 1000Ft-tal több családi jár semmi más. Adókedvezmény is jár havi 10 ezer.
Mivel van fent álló munkaviszonyod, így a családi adókedvezményre a terhesség 91. napjától vagy jogosult. Ha ezt nem kérted, akkor jövõre a terhesség 91. napjától visszaigényelheted adóbevalláskor. Ha a pároddal együtt élsz, akkor nem vagy egyedülálló, a gyerek születése után õ is kérheti az adókedvezményt, vagy te is. Ha nem élsz együtt a pároddal, akkor csak te kérheted a kedvezményt. Táppénz alatt is kérhetted volna az adókedvezményt. Terhesség alatt csak az adókedvezmény járt volna, ezt utólag vissza tudod igényelni, mint már írtam. Vagy te, vagy az apa. Azt nem írtad, hogy együtt élsz-e a gyerek apjával vagy nem. Mert ha együtt éltek, akkor az apa is visszaigényelheti. Ha nem éltek együtt, akkor csak te kérheted. A kedvezmény 1 gyerek után havi 10 ezer forint. Ha tõled vonnak vagy a táppénz alatt vontak 10 ezer Ft adót, akkor ezt az összeget visszakapod, ha csak pl. 8 ezer adót vontak, vagy vonnak, akkor 8 ezret kapsz vissza. Annak érdemesebb visszakérni vagy igényelni, akinek magasabb a keresete.

Meddig jár a családi pótlék ebben az esetben?

4év alatt érettségi+ két év nappali tagozatos érettségire épülő szak, ha még egy érettségire épülőre szeretne járni akkor jár még a családi pótlék? a második szak is nappali,és két éves

Legjobb válasz: Abban a tanévben jár utoljára amikor betöltötte a 20-dik életévét. Szóval ha már 20 éves akkor nem jár.

Abban a tanévben jár utoljára amikor betöltötte a 20-dik életévét. Szóval ha már 20 éves akkor nem jár.
Attól, függ milyen intézményben és hány éves?
A kérdező hozzászólása: jelenleg 20 éves, és állami iskolában
Annak a tanévnek a végéig jár a családi, amelyik tanévben betöltötte a 20. életévét!
A kérdező hozzászólása: még mindig hozza a postás a családit, pedig mégse kezdte el az iskolát, akkor most hogy van ez, abban a tanévben vagy évben jár amikor betöltötte a 20-at, vagyis még decemberig járni fog, vagy most akkor hogy van ez?
Annak a tanévnek a végéig jár, amelyikben betöltötte a 20-at. Lányom júniusban töltötte be, és azt mondták az államkincstárnál hogy augusztusig jár. ÚGyhogy én még ebben a hónapban megkaptam, mivel ez az augusztusi volt. MOndjuk nekem még jár suliba a lányom ebben a tanévben is úgyhogy nem tudom....
Te ezt nem végezted el, hazudsz !

Debrecenben ki jár vagy járt még ebben az évben a Setitsbe?

Neveket és osztályokat kérnék. Köszi!

Legjobb válasz: Ja, általánosban

A kérdező hozzászólása: Ja, általánosban

Ha valakit a lábán sebesítek meg, mert megtámad és az illető belehal, akkor megbüntetnek érte? Vagy jár valami ebben az esetben?

Legjobb válasz: Mondjuk tõbõl levágod a lábát és ebbe belehal akkor milyen büntetésre számíthatsz? Attól függ. A halált okozó testi sértéstõl az emberölésig bármi lehet...

Mondjuk tõbõl levágod a lábát és ebbe belehal akkor milyen büntetésre számíthatsz? Attól függ. A halált okozó testi sértéstõl az emberölésig bármi lehet...
Ha önvédelembõl akkor nem. Feltéve, ha nem egy 6 éves támadót lõsz puskával lábon.
BTK a szükségtelen erõszakot bünteti. Ha szükséges volt megsebesíteni az illetõt, hogy megvédd magad vagy környezeted épségét, akkor teljesen szabályosan jártál el (az eset után rendõr/mentõ értesítése kötelezõ!).
Segítségnyújtás elmulasztása miatt felelõsségre vonhatnak.

Jár a fogaskerekű ebben a nagy hóban is?

Holnap mennénk fel vele, és vidékr?l jönnénk pestre, de feleslegesen nem akarunk utazni, ha nem jár.

Legjobb válasz: Pont most olvastam az egyik hírportálon, hogy a fogaskerekû nem jár.

Pont most olvastam az egyik hírportálon, hogy a fogaskerekû nem jár.
a bkv-n azt írják, hogy a nagy intenzisú havazás idejére leállítják a közlekedést a fogason. de szerintem azóta mivel nem esett végig olvadt a hó. van a bkv-nak egy ügyfélszolgálati száma 0-24 óráig hívható a bkv.hu-n megtalálod. hívd fel most este vagy reggel, hogy közlekedik-e
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, felhívtam, ma már járt
Ja pont 30-án reggel még a fogaskerekûvel mentem fel a fõsulira... fél kettõkor meg gyalog mászhattam le térdig érõ hóban a Svábhegyig, hogy buszra szállhassak

Ebben az esetben is a gyerek 3 éves koráig jár a gyes?

Kislányom másfél éves volt amikor beadtam bölcsibe. Ekkor lemondtam a gyedről és gyest igényeltem. Mivel nem 2 éves korától kapom a gyest, így is 3 éves koráig kapom?

Legjobb válasz: Igen 3 éves koráig.Akik a baba születésétõl kezdve kapják, mert nem volt megfelelõ munkaviszonyuk a gyedhez, azok is 3 évig kapják, neked is ugyanúgy jár a gyermeked 3 éves koráig.

Igen 3 éves koráig.Akik a baba születésétõl kezdve kapják, mert nem volt megfelelõ munkaviszonyuk a gyedhez, azok is 3 évig kapják, neked is ugyanúgy jár a gyermeked 3 éves koráig.
Igen, 3 éves koráig jár.

Endokrinológia után Szent János Kórház Meddőségi központjában járok (járunk a férjemmel) Mik a tapasztalatok ebben a meddőségiben?

Endokrinológus által felírt gyógyszereket szedem(Merckformin,és Bromocriptin)a javaslatára diétázom,és napi rendszerességgel tornázom is(sikerült is lefaragnom magamról 14 kg-t,6 hónap alatt)Több vizsgálaton túl vagyok már,férjemmel minden ok,nálam a PCO-t diagnosztizálta az orvosom(mellette még diabéteszes is vagyok,igaz szövődmények nélkül),HSG eredményem pedig a jobb oldali petevezető elzáródását mutatta ki.Mindezek tudatában az endokrinológus tovább küldött a Budai Meddőségibe,ahol újabb kivizsgálások,javarészt hormon vizsgálatok következnek. Aki hasonló helyzetben van,és van tapasztalata akár a problémát illetően,akár a kórházzal kapcsolatban LEGYEN SZÍVES ÍRNI,milyen eredményeket,vagyis mennyire lehet eredményes ez az újabb kórházi kivizsgálás? Bár én azzal nyugtatom magam,hogy ettől jobb helyen nem lehetek,mert már jó pár év eredménytelenség van a hátunk mögött,szóval abszolút indokolt,hogy végre egy meddőségi központban vizsgálódjanak a problémámat illetően.

Legjobb válasz: jó intézmény, sikeres, de az orvosok nem a lewgkedvesebbek sjanos érzödik hogy Tb által finanszirozott. Nem magyaráznak sokat, futószalagon mennek a dolgok. Sokat kell várni, de az eredményeik jók és ha el tudsz vonatkoztatni a néha pokróc stilusuktól akkor ajánlom.

jó intézmény, sikeres, de az orvosok nem a lewgkedvesebbek sjanos érzödik hogy Tb által finanszirozott. Nem magyaráznak sokat, futószalagon mennek a dolgok. Sokat kell várni, de az eredményeik jók és ha el tudsz vonatkoztatni a néha pokróc stilusuktól akkor ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Elsõ alkalommal, amikor az adatokat felvette egy orvos (a nevét sajnos nem tudom, elég idõs bácsika volt), nagyon aranyos, és kedves volt, amint a leleteim közt keresgettem, amit éppen kért, többször elmondta, hogy csak nyugodtan, nincs semmi sürgetõ tényezõ!Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Õ éppen, akkor nagyon szimpatikus volt.Igaz ez nem túl sok tapasztalat, de a nõvérek, és a személyzet tagjai is nagyon kedvesek voltak.Kíváncsian várom a dolgok pozitív végkimenetelét :)
Sajnos igy van ahogy a 3-as irja. Elsõre mindenkinek kedvesek, de várják a pénzt, igaz olcsobb mint a fix áras Kaáli, de itt sme árt adni. (elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a válaszokat, egyébként ha lenne annyi pénzem, akkor magán klinikára mennék ahol az ember fenekét tisztára.... na mindegy!Némi bunkóságot azért képes vagyok lenyelni :) Remélem sikerrel járunk, és nem kell újra beszállnom a mókuskerékbe... Minden porcikámmal vágyom az anyaságra, nem rettent el a célom felõl semmi, mindent elviselek a szent cél érdekében!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!