Találatok a következő kifejezésre: Izzad a és (207 db)

H4-es izzó bekötése egy õs Suzuki Robogóba. Melyik saru melyik az izzó hátulján? Illetve, hogy álljon az izzó a foglalatban?

A napokban a birtokomba került egy õsrégi Suzuki robogó, a fényszórójában nem volt foglalat csak 3 drót, van itthon H4 -es izzó bõven azt szeretnék beletenni, gondoltam teszek a 3 drótra sarukat és rádugdosom az izzóra aztán a rögzítését majd valahogyan megoldom, elõször világítson, helyesen.

Legjobb válasz: Hátulról nézve bal a közös, felsõ a tompított, a jobb a távolsági. Úgy kell állnia, ahogy a foglalat ki van képezve a részére (persze ez esetedben nem mûködik,hiszen robogóba ritkán építettek H4-es izzót, szerintem. Egyébként az izzóban lévõ tükörnek kell lent lenni. Aztán ne csodálkozz, hogy a vélhetõleg 6V-os rendszerben nem fog világítani a 12V-os halogén izzó, de az is gondot okozhat, hogy a világítótekercs valószínûleg nem bírja majd el. Persze az is lehet, hogy tévedek.

Hátulról nézve bal a közös, felsõ a tompított, a jobb a távolsági. Úgy kell állnia, ahogy a foglalat ki van képezve a részére (persze ez esetedben nem mûködik, hiszen robogóba ritkán építettek H4-es izzót, szerintem. Egyébként az izzóban lévõ tükörnek kell lent lenni. Aztán ne csodálkozz, hogy a vélhetõleg 6V-os rendszerben nem fog világítani a 12V-os halogén izzó, de az is gondot okozhat, hogy a világítótekercs valószínûleg nem bírja majd el. Persze az is lehet, hogy tévedek.
Nem fogja "meghajtani" a 60W-os a H4-es izzót a kis robi. Azonkívül ha az izzószál nem oda esik ahová a lámpafoncsor tervezõi elképzelték akkor világítani ugyan fog a lámpa, de semmit nem látsz majd vele sötétben.

Mi az ¸¸izzó szén½ és a ¸¸vízpára½ reakció egyenlete? Egyáltalán mi az ¸¸izzó szén½ képlete?

(A vízpára minden bizonnyal egyenlő a vízgőzzel,így gondolom az víz(H2O).)

Legjobb válasz: 15. Az izzó szén és vízgõz reakciója (vízgáz reakció) C+H2O->CO+H2 Forrás:http://oktatas.ch.bme.hu/oktatas/konyvek/fizkem/mernfiz/K%C3..

15. Az izzó szén és vízgõz reakciója (vízgáz reakció) C+H2O->CO+H2 Forrás:http://oktatas.ch.bme.hu/oktatas/konyvek/fizkem/mernfiz/K%C3..
H2O + C = H2 + CO Magas homersekleten szenmonoxid es hidrogen elegye keletkezik. Kello mennyisegu oxigen jelenlete eseten persze tovabbi oxidacio tapasztalhato.

Miért izzad a hátam és mit tegyek ellene?

19 éves srác vagyok Az egész testem már kisebb mozgás révén is izzad. Legfőképpen a hátam, derekam, majd mellkhasom. Bármilyen ruhát veszek fel (akár szellős, laza, akár feszes) 10 perc után ott a polón a víznyom. Nagyon idegesítő. Mit tudok ellene tenni? HIntőpor, szódabikarbona, teák?? Mit csináljak? Orvosilag nincs problémám, voltam a dokimnál. De, ha nyár van, ha tél -10 fokkal, akkor is izzadok ezeken a területeken!! Segítsetek légyszi vmi ötlettel!! Csak nekem van ilyen bajom? Utcán menve, látva velem egykorúakat, semmi izzadás nyomát nem látni! :(

Legjobb válasz: Ha orvos kivizsgált, és nincs baj, akkor sajna nem sokat tudsz tenni, az egész testedet nem kenheted be, talán túl stresszes vagy, már idegesít, hogy izzadsz és attól is izzadsz, figyeled az embereket, hogy néznek-e, hogy õk nem izzadnak-e és ettõl is leizzadsz. Így van?

Ha orvos kivizsgált, és nincs baj, akkor sajna nem sokat tudsz tenni, az egész testedet nem kenheted be, talán túl stresszes vagy, már idegesít, hogy izzadsz és attól is izzadsz, figyeled az embereket, hogy néznek-e, hogy õk nem izzadnak-e és ettõl is leizzadsz. Így van?
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos, így van...rátesz erre még az idegeskedés, a tudat....
Próbáld ki ezeket, talán valamelyik segít: http://www.life.hu/szepulj/20110611-bevalt-praktikak-izzadas..

Miért izzad a nyakam és a környéke?

Az a helyzet hogy nagyon izzadok a nyakamon és a füleim körül, ami elég zavaró, mert szinte szó szerint folyik rólam a víz. Mit tehetnék ellene? Van erre valami gyógyszer vagy spray?

Legjobb válasz: ventilátor... nyár van, ez természetes, hogy mindenki izzad, mint egy ló...

ventilátor... nyár van, ez természetes, hogy mindenki izzad, mint egy ló...

Izzad a tenyerem mindig, nem tudok vele mit csinálni és nagyon zavaró, mert senkihez nem merek hozzáérni, mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Egyszerû, van 1 trükk. A kézfejed külsõ részével simítod meg. Az nem izzad!

Egyszerû, van 1 trükk. A kézfejed külsõ részével simítod meg. Az nem izzad!
Solutio antisudorica. Gyógyszertárban kapsz ilyet.
Hordj dzsekókesztyût.
nem tudom
Na jó, megsajnáltalak, keresgéltem neked. Olvasd el http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=2256
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen
A kérdező hozzászólása: Nem a melegtõl izzad, ha hidegvan akkor is, ha magamba ülök ittohn akkor is... nem tudom mitõl lehet ezért is idegesít és ez évek óta így van :S
Vannak olyan gyógynövénybõl készült teák, amik belülrõl hûtik az embert, tehát elméletileg kevésbé izzadsz. Keress rá a googlen és próbáld ki. (Nekem most nincs kedvem ahhoz, hogy neked keresgéljek bocs :) - de azért a tippnek remélem örülsz)
kesztyû/ ecetes áztatás (csak utánna mosd meg jól)
Nézd a jó oldalát! Ha vered, nem kell síkosító.
Az hogy izzad a tenyered, valószínüleg lelki okora vezethetõ vissza...(komoly!) Szorongás, elfojtott érzések, vagy félelmek... Ha teheted keressfelegy szakembert, vagybeszéldmeg családdal/haverokkal vagy egy olyasvalakiben akiben megbízol! ;) 20/F
Nekem is izzad a kézfejem, mert állandóan biciklizek. Magnéziumport szoktam használni.

1, 5 éves kislányomnak nagyon izzad a lába és néha eléggé büdi. Van hasonló tapasztalatotok?

A párom azt mondja túlöltöztetem. Szerintem nem. Én nagyon fázós vagyok, ő meg nem. Én felfele öltöztetem a gyereket, ő meg szedi róla lefele a ruhát. :) Mikor a szobában van, akkor ha vastag harisnya van rajta akkor nincs zokni vagy egy vékony + a papucs vagy sportcipő (mert hozza a gyerek, hogy azt akarja felvenni). Vagy ha vékony harisnya van rajta, akkor van egy vastag zokni is. Mit tegyek, hogy ne legyen büdi a lába?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy ilyen típus. Az én kisfiam már fél évesen is produkálta ezt, mindig nagyon izzadt a lába, bármi volt rajta (mezítláb is nyirkos a kis talpa). Nem tudsz tenni ellene szerintem semmit, max behintõporozhatod neki, ha gondolod. Én nem is gondoltam, hogy egy kisbaba lába ennyire izzadhat, de úgy tûnik, a fiam apára ütött, mert az én lábam folyton hideg, és szinte egyáltalán nem izzadok.

Elõfordulhat, hogy ilyen típus. Az én kisfiam már fél évesen is produkálta ezt, mindig nagyon izzadt a lába, bármi volt rajta (mezítláb is nyirkos a kis talpa). Nem tudsz tenni ellene szerintem semmit, max behintõporozhatod neki, ha gondolod. Én nem is gondoltam, hogy egy kisbaba lába ennyire izzadhat, de úgy tûnik, a fiam apára ütött, mert az én lábam folyton hideg, és szinte egyáltalán nem izzadok.
A lányom most 11 hónapos. Hónapok óta izzad és büdi a lába, és akkor mi van? Most komolyan engem nem zavar. Minden nap fürdetem a gyereket, tiszta ruhában van, egész nap jön-megy, persze hogy beizzad. Amúgy szerintem nem öltözteted túl. Én most télen harisnyát plusz két vastag zoknit adok rá, mert nálunk nagy felületen van parketta és járólap, és inkább legyen büdös a lába, mint felfázzon.
vastag harisnya+cipõ?ne csodálkozz, hogy izzad a lába.tedd el a cipõt, hogy ne lássa, és adj rá szandit. a lábát meg púderezd be
Fiamnak 2 hónaposan sajtszagú volt a lába:) )) Ilyen fajta, apjának a zoknijával is ki lehetne írtani fél Magyarországot, púderezd a lábát, és elég egy zokni, meg szandál, vagy vékony vászoncipõ.

Izzad a talpam és büdös, mit ajánlanátok rá? Hintőporozzam vagy mit tegyek, olyan rossz, mindig izzad a cipőben és papucsban is.

Legjobb válasz: - borotváld le te budro - vegyél másik cipõt, és dobd ki a mûszálas zoknikat, csak pamutot használj. - amikor csak teheted legyél mezítláb. - használhatsz hintõport is de a cipõbe szórjad ne a lábadra.

- borotváld le te budro - vegyél másik cipõt, és dobd ki a mûszálas zoknikat, csak pamutot használj. - amikor csak teheted legyél mezítláb. - használhatsz hintõport is de a cipõbe szórjad ne a lábadra.
Ezüstzoknit http://shp.hu/hpc/web.php?a=rezangyal&o=1122987234 kell hordani. Tökéletes megoldás a a lábszag ellen.
Drogériákban, patikában sokféle készítmény kapható, spray, hintõpor, krém, legjobb ezeket kombináltan használni. Ilyen helyeken találsz olyan talpbetéteket, amik megkötik a kellemetlen szagot.
a láb alapból nem büdös, lehet, hogy baktériummal vagy gombával fertõzött. menj el dokihoz. amúgy sokat segít az ecetes lábfürdõ is esténként. a cipõket fertõtleníteni kell, zoknikat dettó. lehet egyébként, hogy a cipõd mûbõr, az is lehet önmagában büdi.
A kérdező hozzászólása: ha nincs ciõpõ rajtam akkor is izzadni szokott sokszor. nem gombás. ez az ezüst zokni mennyibe kerül? Az elsõ meg borotválja ha neki szõrõs...b-nko. Köszi a válaszokat:) A cipõm amúgy bõr, lehet a zoknik is vagy nem tudom.
solutio antosudorica
2. A rövidebb fazon 1600, a hosszabb 2000 Ft körül van. (párja)
nem árt neki, de büdös lesz a fejed és ez másokat zavarhat. mert ugye az izzadtság az már csak büdös..
egyetértek az elõtem wálaszolówal:) fontos az ápoltság ugymond:) a szagok wiszont néha elõítéleteket hozhatnak:S
Máshová világítanak.
Más formájú a fénykévéjük. A tompított fényszóró fénykévéje szélesebb, de rövidebb és aszimmetrikus: a jobb oldalon hosszabban, a balon rövidebben világít. A távolsági fényszóró kévéje keskenyebb, de hosszabb és szimmetrikus. Mivel mindkét lámpatestben H7-es izzó van, ezért gondolom, neked is logikusnak tûnik, hogy a teljesítménye ugyanakkora, 55 W. Ebben egyébként ritkán van eltérés: csak a nagyon régi, hagyományos töltetû biluxizzók és a H4-esek esetén nem egyezik meg a tompított és a távolsági izzószál teljesítménye. Itt egy izzón belül van a két szál, tehát egy optikai egységbõl áll a lámpatest. A régi fajta izzóknál 45 wattos a tompított és 40 a távolsági fény szála, a H4-eseknél a tompított 60, a távolsági fény 55 wattos. De a fénykévék ott is ugyanilyenek: tompítotton rövid, széles, aszimmetrikus képet adnak, távolságin hosszú, keskeny, szimmetrikus képpel vetítenek.
Igen pl. a H4-es izzónál a 60/55W a 60W az a távolsági.A te esetedben (bár én ilyennel még nem találkoztam hogy mind a 2 H7-es lenne inkább az egyik H1 a másik H7 szokott lenni) az egyik a tompított ami az utat világítja tehát lefelé a másik a távolba világit magasabbra ez a távolsági(reflektor).
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes, mert nekem ugyebár külön vannak az izzók, az egyik egy projektorosban van a másik ( távolsági ) meg ilyen tükrös-ben, ahol látni magát az izzót is a burán keresztül és amikor kivettem teljesen ugyan olyan izzó volt a kettõ, csak más márkájú. Amúgy egy Angel Eyes lámpáról beszélek!
A H4-esnél a tompított fény 60 wattos, de ezen most nem érdemes kötekedni. Egyébként pedig semmi meglepõ nincs abban, hogy a két, különbözõ elven mûködõ, különbözõ fényt adó lámpatestben ugyanolyan izzó van. Ez jó a gyárnak és a felhasználónak, mert egyfélét kell vennie, az izzó teljesítménye, foglalata adott. Viszont egyféle izzóhoz rengeteg lámpatestet lehet tervezni. A fénykévét ugyanis nem az izzó határozza meg, hanem az optikai elemek "terelik". A H7 egyszálas, 55W-os halogénizzó, ehhez lehet tervezni olyan lámpatestet, ami aszimmetrikusan terít két oldalra, tompítottat adva, lehet hozzá szimmetrikus, hosszú távfényt adó lámpatestet építeni, de mondjuk ködlámpába is használható, ahol széles, lapos , lefelé irányított kéve kell. Az izzó csak egy fényforrás, aminek a fényét sokféle módon még többféle irányba lehet terelni.
Az a különbség, hogy a tompított fény sugarának felsõ zónája élesen határolt, felül sötét sávban fejezõdik be a szem magassága alatt. Vagyis nem világít felfelé és nem vakítja a szembe jövõket. A távolsági reflektor fénye ezzel szemben teljes elõre vetített fény sugár. Tükörrel vetített6 fénykrõl tudok elvi vázlatot mutatni: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://94.199.180.149/htm..
Még további infók a jármû fényforrásokról: http://totalcar.hu/magazin/technika/2011/11/19/vakulj_paraszt/
A kérdező hozzászólása: Bocsi a hülye fogalmazásért, sietnem kellett.
Ha gyári izzók vannak benne és mûködnek akkor tök fölösleges kicserélni õket.
A kérdező hozzászólása: Nem gyári már ki lettek cserélve, de nagyon gyengén világítanak a mostani izzók, pedig jól vannak beállítva mert 2 helyen is megnéztem.
A kérdező hozzászólása: megnézettem*
Ha az ilyen emelt fényû "megelight ultra és "nightbraker plus" fantázianevõ izzókra gondolsz, nem érnek annyit, mint ahogy reklámozzák õket. Ne várd el tõlük, hogy mostantól kiveri a szemed a hatalmas fényerõ.Közvetlenül a csere után, talán egy nagyon halvány árnyalatnyit javul a megvilágítottság. De simán lehet hogy ez csak placebó és azt csak akarom hinni hogy a több ezer forintos izzóimtól mennyire jól látok. Pár nap múlva teljesen megszokod és semmi különbséget nem fogsz észrevenni. Szóval szerintem nem érnek sokkal többet egy alap 300Ft-os halogén izzóhoz képest.
[link] reflektorba megprobálhatod... azért nem 50% kal erõsebb, de hosszabban ver, de viszont szûkebben, kékes fényt ad; ne is szóljon senki ellene mert ezt tapasztalatból mondom
Ha el van öregedve az izzó, akkor egy újra cserélés is sokat dob, hát még egy lámpa polír :D Én megvédeném az ilyen megalight/ultralight és társai izzókat. Nyilván +30-50% fényerõ nem lesz, de érezhetõen jobban világítanak.
Ha már cseréleni akarsz valamit mindenképp akkor én a tompítottét javasolom, mert egy gyengébb minõségû izzó is elég jól világít ha a reflektorban van, míg a tompított az nagyon is fontos hogy milyen jól világit. 90%-ban úgyis azt kell használni, és ráadásul az a fontosabb hogy mi van az autó elõtt pártíz méterrel, nem az hogy 1 kilométerre ellátsz e.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!