Találatok a következő kifejezésre: Izzad a és (191 db)

Mi az ¸¸izzó szén½ és a ¸¸vízpára½ reakció egyenlete? Egyáltalán mi az ¸¸izzó szén½ képlete?

(A vízpára minden bizonnyal egyenlő a vízgőzzel,így gondolom az víz(H2O).)

Legjobb válasz: 15. Az izzó szén és vízgõz reakciója (vízgáz reakció) C+H2O->CO+H2 Forrás:http://oktatas.ch.bme.hu/oktatas/konyvek/fizkem/mernfiz/K%C3..

15. Az izzó szén és vízgõz reakciója (vízgáz reakció) C+H2O->CO+H2 Forrás:http://oktatas.ch.bme.hu/oktatas/konyvek/fizkem/mernfiz/K%C3..
H2O + C = H2 + CO Magas homersekleten szenmonoxid es hidrogen elegye keletkezik. Kello mennyisegu oxigen jelenlete eseten persze tovabbi oxidacio tapasztalhato.

Miért izzad a hátam és mit tegyek ellene?

19 éves srác vagyok Az egész testem már kisebb mozgás révén is izzad. Legfőképpen a hátam, derekam, majd mellkhasom. Bármilyen ruhát veszek fel (akár szellős, laza, akár feszes) 10 perc után ott a polón a víznyom. Nagyon idegesítő. Mit tudok ellene tenni? HIntőpor, szódabikarbona, teák?? Mit csináljak? Orvosilag nincs problémám, voltam a dokimnál. De, ha nyár van, ha tél -10 fokkal, akkor is izzadok ezeken a területeken!! Segítsetek légyszi vmi ötlettel!! Csak nekem van ilyen bajom? Utcán menve, látva velem egykorúakat, semmi izzadás nyomát nem látni! :(

Legjobb válasz: Ha orvos kivizsgált, és nincs baj, akkor sajna nem sokat tudsz tenni, az egész testedet nem kenheted be, talán túl stresszes vagy, már idegesít, hogy izzadsz és attól is izzadsz, figyeled az embereket, hogy néznek-e, hogy õk nem izzadnak-e és ettõl is leizzadsz. Így van?

Ha orvos kivizsgált, és nincs baj, akkor sajna nem sokat tudsz tenni, az egész testedet nem kenheted be, talán túl stresszes vagy, már idegesít, hogy izzadsz és attól is izzadsz, figyeled az embereket, hogy néznek-e, hogy õk nem izzadnak-e és ettõl is leizzadsz. Így van?
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos, így van...rátesz erre még az idegeskedés, a tudat....
Próbáld ki ezeket, talán valamelyik segít: http://www.life.hu/szepulj/20110611-bevalt-praktikak-izzadas..

Miért izzad a nyakam és a környéke?

Az a helyzet hogy nagyon izzadok a nyakamon és a füleim körül, ami elég zavaró, mert szinte szó szerint folyik rólam a víz. Mit tehetnék ellene? Van erre valami gyógyszer vagy spray?

Legjobb válasz: ventilátor... nyár van, ez természetes, hogy mindenki izzad, mint egy ló...

ventilátor... nyár van, ez természetes, hogy mindenki izzad, mint egy ló...

Izzad a tenyerem mindig, nem tudok vele mit csinálni és nagyon zavaró, mert senkihez nem merek hozzáérni, mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Egyszerû, van 1 trükk. A kézfejed külsõ részével simítod meg. Az nem izzad!

Egyszerû, van 1 trükk. A kézfejed külsõ részével simítod meg. Az nem izzad!
Solutio antisudorica. Gyógyszertárban kapsz ilyet.
Hordj dzsekókesztyût.
nem tudom
Na jó, megsajnáltalak, keresgéltem neked. Olvasd el http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=2256
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen
A kérdező hozzászólása: Nem a melegtõl izzad, ha hidegvan akkor is, ha magamba ülök ittohn akkor is... nem tudom mitõl lehet ezért is idegesít és ez évek óta így van :S
Vannak olyan gyógynövénybõl készült teák, amik belülrõl hûtik az embert, tehát elméletileg kevésbé izzadsz. Keress rá a googlen és próbáld ki. (Nekem most nincs kedvem ahhoz, hogy neked keresgéljek bocs :) - de azért a tippnek remélem örülsz)
kesztyû/ ecetes áztatás (csak utánna mosd meg jól)
Nézd a jó oldalát! Ha vered, nem kell síkosító.
Az hogy izzad a tenyered, valószínüleg lelki okora vezethetõ vissza...(komoly!) Szorongás, elfojtott érzések, vagy félelmek... Ha teheted keressfelegy szakembert, vagybeszéldmeg családdal/haverokkal vagy egy olyasvalakiben akiben megbízol! ;) 20/F
Nekem is izzad a kézfejem, mert állandóan biciklizek. Magnéziumport szoktam használni.

1, 5 éves kislányomnak nagyon izzad a lába és néha eléggé büdi. Van hasonló tapasztalatotok?

A párom azt mondja túlöltöztetem. Szerintem nem. Én nagyon fázós vagyok, ő meg nem. Én felfele öltöztetem a gyereket, ő meg szedi róla lefele a ruhát. :) Mikor a szobában van, akkor ha vastag harisnya van rajta akkor nincs zokni vagy egy vékony + a papucs vagy sportcipő (mert hozza a gyerek, hogy azt akarja felvenni). Vagy ha vékony harisnya van rajta, akkor van egy vastag zokni is. Mit tegyek, hogy ne legyen büdi a lába?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy ilyen típus. Az én kisfiam már fél évesen is produkálta ezt, mindig nagyon izzadt a lába, bármi volt rajta (mezítláb is nyirkos a kis talpa). Nem tudsz tenni ellene szerintem semmit, max behintõporozhatod neki, ha gondolod. Én nem is gondoltam, hogy egy kisbaba lába ennyire izzadhat, de úgy tûnik, a fiam apára ütött, mert az én lábam folyton hideg, és szinte egyáltalán nem izzadok.

Elõfordulhat, hogy ilyen típus. Az én kisfiam már fél évesen is produkálta ezt, mindig nagyon izzadt a lába, bármi volt rajta (mezítláb is nyirkos a kis talpa). Nem tudsz tenni ellene szerintem semmit, max behintõporozhatod neki, ha gondolod. Én nem is gondoltam, hogy egy kisbaba lába ennyire izzadhat, de úgy tûnik, a fiam apára ütött, mert az én lábam folyton hideg, és szinte egyáltalán nem izzadok.
A lányom most 11 hónapos. Hónapok óta izzad és büdi a lába, és akkor mi van? Most komolyan engem nem zavar. Minden nap fürdetem a gyereket, tiszta ruhában van, egész nap jön-megy, persze hogy beizzad. Amúgy szerintem nem öltözteted túl. Én most télen harisnyát plusz két vastag zoknit adok rá, mert nálunk nagy felületen van parketta és járólap, és inkább legyen büdös a lába, mint felfázzon.
vastag harisnya+cipõ?ne csodálkozz, hogy izzad a lába.tedd el a cipõt, hogy ne lássa, és adj rá szandit. a lábát meg púderezd be
Fiamnak 2 hónaposan sajtszagú volt a lába:) )) Ilyen fajta, apjának a zoknijával is ki lehetne írtani fél Magyarországot, púderezd a lábát, és elég egy zokni, meg szandál, vagy vékony vászoncipõ.

Izzad a talpam és büdös, mit ajánlanátok rá? Hintőporozzam vagy mit tegyek, olyan rossz, mindig izzad a cipőben és papucsban is.

Legjobb válasz: - borotváld le te budro - vegyél másik cipõt, és dobd ki a mûszálas zoknikat, csak pamutot használj. - amikor csak teheted legyél mezítláb. - használhatsz hintõport is de a cipõbe szórjad ne a lábadra.

- borotváld le te budro - vegyél másik cipõt, és dobd ki a mûszálas zoknikat, csak pamutot használj. - amikor csak teheted legyél mezítláb. - használhatsz hintõport is de a cipõbe szórjad ne a lábadra.
Ezüstzoknit http://shp.hu/hpc/web.php?a=rezangyal&o=1122987234 kell hordani. Tökéletes megoldás a a lábszag ellen.
Drogériákban, patikában sokféle készítmény kapható, spray, hintõpor, krém, legjobb ezeket kombináltan használni. Ilyen helyeken találsz olyan talpbetéteket, amik megkötik a kellemetlen szagot.
a láb alapból nem büdös, lehet, hogy baktériummal vagy gombával fertõzött. menj el dokihoz. amúgy sokat segít az ecetes lábfürdõ is esténként. a cipõket fertõtleníteni kell, zoknikat dettó. lehet egyébként, hogy a cipõd mûbõr, az is lehet önmagában büdi.
A kérdező hozzászólása: ha nincs ciõpõ rajtam akkor is izzadni szokott sokszor. nem gombás. ez az ezüst zokni mennyibe kerül? Az elsõ meg borotválja ha neki szõrõs...b-nko. Köszi a válaszokat:) A cipõm amúgy bõr, lehet a zoknik is vagy nem tudom.
solutio antosudorica
2. A rövidebb fazon 1600, a hosszabb 2000 Ft körül van. (párja)
nem árt neki, de büdös lesz a fejed és ez másokat zavarhat. mert ugye az izzadtság az már csak büdös..
egyetértek az elõtem wálaszolówal:) fontos az ápoltság ugymond:) a szagok wiszont néha elõítéleteket hozhatnak:S
Máshová világítanak.
Más formájú a fénykévéjük. A tompított fényszóró fénykévéje szélesebb, de rövidebb és aszimmetrikus: a jobb oldalon hosszabban, a balon rövidebben világít. A távolsági fényszóró kévéje keskenyebb, de hosszabb és szimmetrikus. Mivel mindkét lámpatestben H7-es izzó van, ezért gondolom, neked is logikusnak tûnik, hogy a teljesítménye ugyanakkora, 55 W. Ebben egyébként ritkán van eltérés: csak a nagyon régi, hagyományos töltetû biluxizzók és a H4-esek esetén nem egyezik meg a tompított és a távolsági izzószál teljesítménye. Itt egy izzón belül van a két szál, tehát egy optikai egységbõl áll a lámpatest. A régi fajta izzóknál 45 wattos a tompított és 40 a távolsági fény szála, a H4-eseknél a tompított 60, a távolsági fény 55 wattos. De a fénykévék ott is ugyanilyenek: tompítotton rövid, széles, aszimmetrikus képet adnak, távolságin hosszú, keskeny, szimmetrikus képpel vetítenek.
Igen pl. a H4-es izzónál a 60/55W a 60W az a távolsági.A te esetedben (bár én ilyennel még nem találkoztam hogy mind a 2 H7-es lenne inkább az egyik H1 a másik H7 szokott lenni) az egyik a tompított ami az utat világítja tehát lefelé a másik a távolba világit magasabbra ez a távolsági(reflektor).
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes, mert nekem ugyebár külön vannak az izzók, az egyik egy projektorosban van a másik ( távolsági ) meg ilyen tükrös-ben, ahol látni magát az izzót is a burán keresztül és amikor kivettem teljesen ugyan olyan izzó volt a kettõ, csak más márkájú. Amúgy egy Angel Eyes lámpáról beszélek!
A H4-esnél a tompított fény 60 wattos, de ezen most nem érdemes kötekedni. Egyébként pedig semmi meglepõ nincs abban, hogy a két, különbözõ elven mûködõ, különbözõ fényt adó lámpatestben ugyanolyan izzó van. Ez jó a gyárnak és a felhasználónak, mert egyfélét kell vennie, az izzó teljesítménye, foglalata adott. Viszont egyféle izzóhoz rengeteg lámpatestet lehet tervezni. A fénykévét ugyanis nem az izzó határozza meg, hanem az optikai elemek "terelik". A H7 egyszálas, 55W-os halogénizzó, ehhez lehet tervezni olyan lámpatestet, ami aszimmetrikusan terít két oldalra, tompítottat adva, lehet hozzá szimmetrikus, hosszú távfényt adó lámpatestet építeni, de mondjuk ködlámpába is használható, ahol széles, lapos , lefelé irányított kéve kell. Az izzó csak egy fényforrás, aminek a fényét sokféle módon még többféle irányba lehet terelni.
Az a különbség, hogy a tompított fény sugarának felsõ zónája élesen határolt, felül sötét sávban fejezõdik be a szem magassága alatt. Vagyis nem világít felfelé és nem vakítja a szembe jövõket. A távolsági reflektor fénye ezzel szemben teljes elõre vetített fény sugár. Tükörrel vetített6 fénykrõl tudok elvi vázlatot mutatni: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://94.199.180.149/htm..
Még további infók a jármû fényforrásokról: http://totalcar.hu/magazin/technika/2011/11/19/vakulj_paraszt/

Mitol izzad a babam laba es keze?

Valami hianya lehet? 3 honapos mult es szuletese ota izzad.Meg akkor is ha nincs melege,hideg a laba de csak nedves..

Legjobb válasz: A kisgyerekek lába/keze jobban izzad mint a felnõtteké. (a lábuk emiatt büdibb is:)) Ha nem ijesztõ az izzadás mértéke, csak errõl lehet szó. Ja, attól, hogy hideg a lába még lehet melege-ez is jellemzõ a kicsikre. Szóval semmi gond..

A kisgyerekek lába/keze jobban izzad mint a felnõtteké. (a lábuk emiatt büdibb is:) ) Ha nem ijesztõ az izzadás mértéke, csak errõl lehet szó. Ja, attól, hogy hideg a lába még lehet melege-ez is jellemzõ a kicsikre. Szóval semmi gond..
Azt, hogy melege van-e ne a kezén, lábán nézd, mert még nem olyan jó a keringésük. A nyakát tapintsd meg a tarkójánál. Ha ott izzadt, akkor melege van, ha hideg, akkor fázik a baba. Bocsi, hogy nem a pontosan a kérdésre válaszoltam....:) ))
Használj dezodort, mert büdös vagy.
minden ember izzad?!
Használj szódabikarbónát (mintha púder lenne), az megszünteti az izzadást.
Borotváld le a hónaljad, fürödj minden nap és használj dezodort. Kizárt, hogy még akkor is bûzlenél. Minden ember izzad, de erre van megoldás!
Van olyan, hogy sem a dezodor sem a fürdés nem segít. A rendszeres fürdés + jó dezodor választása általában segít. Ha nem, akkor lehetõség van botox-szal megszûntetni a túlzott, esztétikailag zavaró izzadást. Nézz utána. (Példa: http://www.youtube.com/watch?v=j6tZZL1kzzA )
A kérdező hozzászólása: Én már annyi idõ alatt is durvan izzadok honaljban ha a probafülkében felprobalok egy ruhat és nézegetem mgam benne mire leveszem vizes a hónalja. Termeszetesen mosdas deo stb megvan bõrgyógyasz szerint ez alkati dolog es ne foglalkozzak amit irt ra az meg kevesbe hasznal mint a sima deo

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!