Találatok a következő kifejezésre: Ivartalanítás után megy a (4 db)

De, egész nyugodtan, nem kötelezõ megvárni a tüzelést.
A 9es válaszoló leírta, hogy miért kell megvárni, míg ivarérett lesz... Kellenek a hormonok a fejlõdéséhez... Nagyon felelõtlen vagy, ha most ivartalaníttatod...
Miért kell egy 6 hónapos kölykökkutyát kitenni ennek. Szerinted a szervezete miért rendezkedett igy be? Azokra a nemi hormonokra igenis szüksége van a kutyának ahhoz, hogy testileg, és szellemileg is kifejlõdjön. nagy felelõtlenség. Várd meg mig 2 éves lesz.
Végül is, ha nem gond, hogy nem fejlõdik ki rendesen, akkor nyugodtan...
6 hónaposan még nem lenne szabad ivartalanítani én úgy tudom!
Persze, de balesetek is mindenhol lehetnek a gazdi önhibáján kívül is. Ismerek olyan tenyésztõt, aki az adott idõre nem tervezett almot, el is zárta a szukát, csak hogy amikor nem volt otthon, a gyerekei mellett véletlenül kisurrant az ajtón... Az pedig, h mikor ideális az ivartalanítás.. Elõttem is írták, h még az orvosoknak sincs errõl egységes véleménye. Én anno utánaolvastam, letettem a voksom az ivarérés elõtti ivartalanításnál, elmentem egy dokihoz, õ közölte, h nem ajánlja, csak ivarérés után, majd elmentem még egyhez, aki mondta, h 6 hónapos kort várjuk meg és utána megcsinálja bármikor, de pl. egy pesti rendelõben akár 3-4 hónaposan is ivartalanítják a kiskutyákat, Amerikában pedig még korábban.
ha azért vemhesült a kiskutya, mert a gazdája slendrián, arról mi nem tehetünk. Az egészségügyi vonatkozásait irtuk le. Ha valaki rendesen foglalkozik a kutyával, meg tudja oldani, hogy abban a pár napban vigyáz rá. Nálam sem volt még besikerült alom, pedig csak 5 ivaros szukám van, és 2 kanom is.
Az amerikaiak alapból hülyék... errõl csak ennyit... azért van annyi nyomi kutyájuk... az amerikai vonalú kutyák mind elcseszettek... nézd csak meg a rottijaikat...
Mármint milyen értelemben gondolod, h az altatás ellen sem kellene?
Alexandra: De akkor az altatás ellen sem kellene igaz?
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos, nagytestû.
Igen, valahol úgy gondolom, hogy nem feltétlenül kellene annyira tiltakozni ellene, hiszen sok olyan kutyát életben tartanak, akik számára szenvedés az élet, vagy csak úgy elvannak, mert épp menni se tudnak és hasonlók... Csak az ivartalanítás nem fogja megszüntetni a problémát. Alapvetõen az emberek hozzáállását kellene megváltoztatni... Mert úgyis csak az ivartalanít általában, aki foglalkozik a kutyájával, aki meg nem, annak nagy valószínûséggel lesz több alma... Szóval én nem nagyon látom ennek az értelmét... Tény, hogy sok gyepis, menhelyes kutya megmenekül és gazdához kerül, de nagyon sok nem és nagyon sokan halnak meg az utcákon, illetve emberek keze által...
Én sem feltétlen értek egyet azzal, h ne altassanak. Fõként a balesetes kutyáknál, akiknek aztán 3 lábbal, fél szemmel tényleg nagy esélye van gazdihoz kerülni :/ Viszont az ivartalanítás ettõl függetlenül hasznos dolog. Ok, a szaporítók a büdös életbe nem fogják ivartalaníttatni a kutyájukat, hiszen mindig lesznek, akik megveszik tõlük sajnos a kölyköket, h megérje nekik. A tenyésztõknél nem fenyeget ez a veszély. Akiket meg kell gyõzni ilyen téren, azok az egyszeri almos gazdik, mondván egyszer elletni kell a kutyát v éppen akik nem figyelnek eléggé a kutyájukra v téves infójuk van az ivartalanításról stb. Már így is csökkenne a menhelyen élõ kutyusok száma.
Igen... csökkenne talán... Én sem azt mondtam, hogy nem hasznos az ivartalanítás, de úgy gondolom, hogy alapvetõen az nem old meg semmit. Viszont fontos lenne megvárni az ivarérettséget, hogy teljesen kifejlõdjön a kutya, akár kan, akár szuka! Egy tüzelést szerintem be lehet vállalni, lehet vigyázni a kutyára szerintem, fõleg, ha nincs otthon egy ivaros kan mellette... Ez az én véleményem (meg még sokaké), de mindenki azt csinál, amit akar... Sajnos a legtöbb túl korán ivartalanított kutya megsínyli a dolgot... Plusz azért ez nem egy kis mûtét, fõleg szukáknál és borzasztóan zavar, hogy úgy beszélnek róla az emberek, "állatvédõk", mintha egy egyszerû oltás lenne... Nem beszélve arról, hogy vannak szukák, akik az ivartalanítás után is tüzelnek...
Figyelj, ezen lehet vitatkozni napestig. Én így gondolom, te meg úgy... Nem az én kutyám, de ettõl még zavar, hogy ilyeneket engedélyeznek... Pont nemrég kaptam a tenyésztõtõl, akitõl az egyik kutyám van, egy cikket a korai ivartalanítás árnyoldalairól... Engem meggyõzött, na nem mintha annyira szükségem lett volna gyõzködésre...
1. Mivel nem ismerjük egymást, ne drágázz le légyszíves! 2. Az ivartalanítás ugyanúgy részét képezi a felelõs állattartásnak, ugyanis nem csak a szaporulatot lehet vele megelõzni, hanem betegségeket is. Az pedig, hogy ezt ki-mikor csináltatja meg, az már részletkérdés ebbõl a szempontból. A mai világban, amikor tele vannak a menhelyek, nem az ivartalanítás ellen kellene kampányolni úgy gondolom!
Tudod mit kérdezõ? Azt csinálsz, amit akarsz! Ha neked ennyire nem fontos a kutyád! Szandika drága! A felelõs állattartás nem az ivartalanítást jelenti. Nekem nincs ivartalanítva a kutyám, 7 éves és lám lám, egyszer sem fedezték be...
kábult lesz igen, benne lesz még az altató hatása, de fájdalmai nem voltak az én kutyámnak. Ahogy ki ment az altató olyan volt mint altatás elõtt:) Rosszul se volt, persze önkontrollja nincsen tehát maga alá pisilt meg bekakilt de ez normális. Enyémet semmilyen formába nem viselte meg, heg se maradt utána, étvágya kitûnõ lett, nincs több vérzés, bár csak 1x hagytam neki tök feleslegesen tehát nem kell félned. Annyi hogy enni-inni nem ihat csak ha már teljesen magához tér. Bár enni aznap ne adj akkor se neki, csak inni ha már tényleg teljesen éber.
A kérdező hozzászólása: Okés értem, akkor nem félek, enyém még nem tüzelt.
A mûtét napján ne egyen, ne igyon. Azt majd az orvossal megbeszéled, hogy kábán vagy ébren fogod átvenni a kutyát. Ha még alszik, akkor a földre kell lefektetni, nehogy leesen ahogy ébredezik. Amíg nem olyan éber, mint egyébként, addig nem ehet, nem ihat, ha ez csak másnapra történik meg, az sem baj. Ha nyalogatja a varratot, akkor kérjél rá gallért, ha esetleg kaparja, akkor beszéld meg az orvossal, hogy valamivel át kell-e kötni, de ez elég ritkán fordul elõ. Rosszul nem lesz, egy kicsit fájni fog neki, de ez minden.
A kérdező hozzászólása: Miért ne fejlõdni ki normálisan?
Egyébként bágyadt lesz, az én kutyámbak legalább egy nap volt, amig teljesen éber és játékos lett újra. Enyém is bepisilt elsõ éjjel. Érdemes orvosi kutyaruhát beszerezni a tölcsér helyett sokkal jobb, tényleg megéri megvenni.
Akkor lenne felelõtlen a kérdezõ, ha nem ivartalaníttatná a kutyáját. Az az igazság, hogy nagyon megoszlanak a vélemények még az állatorvosok között is. Sokan azt mondják, hogy biztonságosabb még az elsõ tüzelés elõtt ivartalaníttatni a kutyát, mert így gyakorlatilag 0% az esély arra, hogy bármilyen ivarszervi megbetegedés történjen. Más állatorvosok szerint meg épp, hogy legalább az elsõ tüzelést meg kell várni pont azért, mert a hormonokra nagy szüksége van a kutyának a fejlõdéshez. De akármelyik eset is lesz, a kutyának semmilyen komoly vagy maradandó károsodása nem lesz. Mind a kettõnek van elõnye és hátránya is. Kérdezõ, kérdezd meg az állatorvosodat és akár hívj fel egy másik dokit is, akiben még megbízol és a véleményük alapján dönts.
Mi sem azt irtuk, hogy azért felelõtlen, mert ivartalanit, hanem akkor ha ilyen fiatalon. 2 éves kor után ugyanugy nem fog nála kialakulni semmi, mivel az egész méh, a petefészkek el lesznek távolitva. De ha ezt a kort nem várja meg, jobb eséllyel lesznek a csontjai vékonyabbak, ezáltal gyengébbek, okozhat szõrproblémát is. Ezeknek azért érdemes utánanézni, mielõtt belevág.
13asnak igaza van. Meg kell várni az ivarérettséget legalább. Ha nem teszi, sem fizikailag, sem szellemileg nem fejlõdik ki a kutya rendesen. Egyébként meg én még egy orvostól sem hallottam azt, hogy ezt javasolják, mármint szuka kutyánál az ilyen korai ivartalanítást. Inkább kanoknál szokták javasolni, de én azzal sem értek egyet... Egyébként meg a felelõs állattartás nem az ivartalanításnál kezdõdik, szóval ezen lehetne vitatkozni....
Megint csak a vita. Aztán ha fél év múlva írna a kérdezõ, h vemhesült az 1 éves kutyám, akkor leordítaná mindenki a fejét és õ lenne a felelõtlen, amiért nem ivartalaníttatta, hiszen elsõ tüzelés elõtt is megcsinálják a dokik, nemde? Kérdezõ, az én kanom (bullmasztiff) 6, 5 hónaposan lett ivartalaníttatva, du. 1 óra magasságában volt a mûtét, este 8-9 fele ment ki belõle teljesen az altató, onnantól semmi baja nem volt :)
osztom a véleményed kedves utolsó, sajnos nagyon sok árnyoldala van, ami a kutya fejlõdésére nézve, igencsak rossz. Itt Magyaroszágon inkább az emberek szemléletét kéne megváltoztatni. De amig ez nincs meg, addig szélmalom harc minden.

Ivartalanítás után miért megy a hasa és véres a széklete?

van egy 10 hónapos kutyám, egy másfél hete ivartalanították és azóta is kissé hasmenése van és kicsit véres a széklete a végén,meg pisilni is nehezen pisil.A varratokat már kiszedte magának, ez baj?Nem sebes, szépem összefort.Idegesít a hasmenése, tápot adok neki meg kis házikosztot.Mit?l van ez és elmúlik?elvigyem orvioshoz?

Legjobb válasz: Vidd orvoshoz!!! Legfeljebb azt mondja, hogy semmi baj, de inkább vidd el, minthogy komoly baj legyen! Nekem nem tetszenek ezek a tünetek, fõleg a véres széklet! (Egy javaslat: másik orvoshoz vidd, ne ahhoz, aki az ivartalanítást végezte, csak azért, mert ha netán õ szúrt el valamit, akkor se lehessen bagatellizálni a problémát - mindamellett, hogy valószínûleg nem szúrt el semmit, de biztos, ami biztos)

Vidd orvoshoz!!! Legfeljebb azt mondja, hogy semmi baj, de inkább vidd el, minthogy komoly baj legyen! Nekem nem tetszenek ezek a tünetek, fõleg a véres széklet! (Egy javaslat: másik orvoshoz vidd, ne ahhoz, aki az ivartalanítást végezte, csak azért, mert ha netán õ szúrt el valamit, akkor se lehessen bagatellizálni a problémát - mindamellett, hogy valószínûleg nem szúrt el semmit, de biztos, ami biztos)
ORVOS!!!!
Persze, hogy van valakinek tapasztalata.. Az állatorvosnak!
szia! Valószínûleg sérült az ideg/izom. De ha közvetlenül mûtét után van, lehet, hogy valami megnyomta. Mindenképpen attól az orvostól érdeklõdj, aki mûtötte!

Ivartalanítás után mennyivel megy le a heréről a duzzanat?

azt mondta az orvos hogy vissza fog gy?lni ilyen vér a herékbe és olyan lesz mintha misem történt volna, de azt nem mondta hogy ez több mint 1 hétig így lesz... nektek van err?l tapasztalat?

Legjobb válasz: Mi két kant ivaralaníttanunk két orvosnál (+ van néhány ismerõs kutya is): Az egyik esetben megmaradt ugyan a zacsi ez pár hónap alatt felszívodott de teljesen üres volt nem okozott fájdalmat a kutyának amikor nézegettük. A többieknél meg egyszerûen nem is hagyták meg az orvosok... Valami gond van a kutyával vidd dokihoz (esetleg másik orvoshoz). Egy hét alatt már szinte teljesen be kellene gyógyulnia a mûtéthelyének!

Mi két kant ivaralaníttanunk két orvosnál (+ van néhány ismerõs kutya is): Az egyik esetben megmaradt ugyan a zacsi ez pár hónap alatt felszívodott de teljesen üres volt nem okozott fájdalmat a kutyának amikor nézegettük. A többieknél meg egyszerûen nem is hagyták meg az orvosok... Valami gond van a kutyával vidd dokihoz (esetleg másik orvoshoz). Egy hét alatt már szinte teljesen be kellene gyógyulnia a mûtéthelyének!
A kérdező hozzászólása: seb nincsen, csak a zacsi olyan mintha lenne benne here :) de neki se fáj ugyan úgy játszik mint eddig, csak olyan mintha még benne lennének a herék
miért nem vágta le a doki a zacsit is? Nem lehet, hogy csak elkötötte? Én megnézetném egy másik orvossal is.
A kérdező hozzászólása: nem kötötte el, tuti kivette, mert mikor elhoztam csak a zacsi volt, és fel is készített, hogy valószínûleg össze fog benne gyûlni a vér, amit jegeljek, és majd lemegy róla, csak azt felejtettem el megkérdezni hogy kb mikorra megy le :S
Jesszus! Ezt milyen megfontolásból csinálta szegény állattal??? Mi az öreg istennek lifeg ott a zacsi, pláne ha még a vér is gyûlik benne? 3 kan kutyámat ivartalanították eddig, a zacsi szépen levágva, helye összevarrva. Másnap már szaladgáltak, mintha mi sem történt volna. Vidd el egy normális orvoshoz, aki rendesen megcsinálja a mûtétet. A számlát meg nyújtsd be az elõzõ kóklernek.
A kérdező hozzászólása: attól mert a te dokid nem ezt az eljárást csinálja, és te nem ismersz mást, létezik ez a mûtéti eljárás is, vagy nem marad ott semmi vagy ott marad a zacsi. nézd csak meg interneten, és én ezt választottam, nem akartam hogy ott ne maradjon semmi. De már megkaptam a kérdésemre a választ csak másik fórumon :)
Felvilágosítalak, hogy 3 különbözõ orvos csinálta a mûtéteket a 3 kutyámnál. De ha ennyire okos vagy, hagyd szenvedni a szerencsétlent. Tényleg sok értelme van egy vérrel teli lifegõ lebenynek a kutyán. Ha nem lenne ott, biztosan nem akad bele semmibe, nem kell majd újra orvoshoz vinni. Ja, tényleg, a többi kutya meg betegre cikizi az enyémeket, hogy nem lóg a tökük helye.
A kérdező hozzászólása: és úgy gondolod hogy te okosabb vagy és hozzáértõbb mint egy több10 éve a szakmában levõ állatorvos? nem véletlen hogy így csinálja, kevésbé húzódik a seb, csak felgyülemlik a savó ami majd lemegy arra lettem volna kiváncsi hogy mikro nem pedig arra hogy kioktassanak olyan dolgokról amikhez nem értenek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!