Találatok a következő kifejezésre: Itthon vagyok sokat (52 db)

Megoldható mindkettõvel.
Ja, elméletileg. Ha követed a leírásom :D.Ha fogsz egy olyan csatlakoztatód amilyen jár a telódba és fogod elvágod valahol de sztem a lehetõ leghosszabb legyen.Fogsz egy billentyûzetet azt is a dugasznál elvágod.Össze ragasztod szigetelõ szalaggal és kész is csatlakoztatod a telóhóz és elméletileg kellene mûködjön :D
Bocs hogy ilyen figyelmetlen vagyok, de elfelejtettem hogy milyen telefont mondtál. Amúgy OTG képes mobilon meg lehet oldani, egér, billentyû. https://www.google.hu/search?q=otg+keyboard&oe=utf-8&client=..

A tanultam milyen múlt idő angolban. Konkrétan az, hogy "itthon tanultam sokat az angolt", de csak arra vagyok kíváncsi melyik múltidőt használjam?

I had been learning.. vagy I was learning.. vagy micsoda.

Legjobb válasz: Az attól függ. Megadsz konkrét idõpontot? Pl. Tegnap este itthon tanultam sokat az angolt. Esetleg idõtartamot? Május óta itthon tanultam keményen az angolt. Tanulod még? Vagy már teljesen lezártad és nem is fogod többet tanulni?

Az attól függ. Megadsz konkrét idõpontot? Pl. Tegnap este itthon tanultam sokat az angolt. Esetleg idõtartamot? Május óta itthon tanultam keményen az angolt. Tanulod még? Vagy már teljesen lezártad és nem is fogod többet tanulni?
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdésem van, ha azt akarom mondani hogy az ottani idõ szerint x óra azt hogy fejezem ki? Mert ott egy órával korábban van ugye, idõpontot kellene egyeztetni mikor tud hívni.
Szerintem, aki valamilyen szinten is tanult angolt és ismeri a Present Perfect Continuous-t, az tudja, hogy ilyen esetben mit kell használni.. ott a tipikus példamondat: ''I have been learning english ...mióta...''
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, ezt írtam végül. :) Na ezek a szlegszerû elköszönések egyáltalán nem tetszenek, még ha régi jó barátról lenne szó sem. De mondom, ez olyan félhivatalos email volt, de már megvan, köszönöm a segítségeket, esetleg ha lenne még kérdésem késõbb ide írom majd ha nem baj, nem szeretek ezer hasonló kérdést feltenni...
Értem már: Könyvekbõl tanultam angolt. I've learnt english from books. Azért present perfect, mert most is tanulod, vagy jelenre kihatással van, mert éppen az így tanult angol nyelven beszélsz.
igen ezek eleg hivatalos elkoszonesek, eleg benan hangzik ha baratnak irsz vagy valakinek nem hivatlosnak. talk to you later, im bouncing, later tater, catch ya latah, tootles......
A kérdező hozzászólása: Írok akkor simán sincerely-t.. szerencsére azért nem igazi angollal beszélek csak ottanival, talán megérti ha 1-2t hibázok. :D
lehet még "best regards", "kind regards", simán "sincerely".. ilyesmik. vagy esetleg "best wishes" de az kicsit barátibb... én is csak ezeket szoktam használni :D
A kérdező hozzászólása: Még azt megkérdezhetem, hogyan kell befejezni egy levelet? Ez a félhivatalos emailezés sosem megy, még magyarul sem... Szóval "tegezzük" egymást, amennyire lehet angolban, de kb ez a második email amit váltunk, megszólítás általában hello/hi, õ azt írta most hogy regards, én mit írjak, ugyanazt nem akarom azért írni, ezek a yours sincerely meg hasonlók pedig olyan furának tûnnek. Jajj nem tudom, tiszteletlennek sem akarok tûnni, meg erõltetettnek sem...
hát szerintem én sima mult idõt használnék.
A kérdező hozzászólása: és ha nem azt akarom kifejezni, hogy mióta tanulok angolt, hanem csak azt hogy honnan (pl. könyvekbõl)?
Most is tanulod, akkor: I've learnt English... és akkor jöhet, hogy ...for two years (két éve), vagy ...since 2009 (2009 óta). Ez amikor úgy hosszabb távon. Ez a present perfect. Amit te írtál elsõnek az a past perfect continous, ezt akkor használjuk, amikor egy esemény hosszan tartott egy múltbeli esemény elõtt. A második a past continous, amikor, amit akkor használunk, ha múltbeli állapotot írunk le, vagy ha egy cselekvés folyamatban volt (ez a past continous), amikor egy másik megtörtént (simple past). Elnézést, ha rosszul írtam a continous szót.
A kérdező hozzászólása: Igen azt hiszem az csak összezavarodtam itt hirtelen hogy tanulom-e még... vagy most mi van. Mert ÚGY sosem tanultam igazából. Na mindegy. Köszönöm!
Ha még nem lezárt folyamat, akkor Present Perfect lesz, nem??
A kérdező hozzászólása: Jaj.. ezért nem tudom én sem eldönteni azt hiszem. :D De mondjuk, régóta tanulom, és talán még most is... na szóval nem olyan intenzíven, de mondhatjuk azért hogy nem lezárt folyamat. Mert még akarom továbbra is tanulni.
A kérdező hozzászólása: Na, írtam inkább új kérdést, azt hamarabb látják.

10 hetes terhes vagyok. Két napja nagyon fáj a hasam. Szurkál is meg görcsöl. Szedem a MagneB6-ot. Menjek orvoshoz, vagy úgyis csak pihenést javasol? Mit tanácsoltok. Itthon vagyok táppénzen, úgyhogy tudok feküdni, pihenek is sokat.

Legjobb válasz: Szedd a magne b 6-ot. A szervezeted átalakul majd a terhesség során nõ a Babád megnyúlnak a méh szallagjai. Pihenj sokat, baj akkor lehet ha hirtelen nagy tárgyat emelsz, vagy vérzés jelenik meg. Szerintem ha nem érzed rosszabbul magad ne menj orvoshoz.

Szedd a magne b 6-ot. A szervezeted átalakul majd a terhesség során nõ a Babád megnyúlnak a méh szallagjai. Pihenj sokat, baj akkor lehet ha hirtelen nagy tárgyat emelsz, vagy vérzés jelenik meg. Szerintem ha nem érzed rosszabbul magad ne menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
szia!szerintem menj el az orvoshoz..nekem is volt ilyen problemam.nekem azt mondta az orvos hogy enyhe szulesi fajdalmak es ha nem mulnek el elveszithetem a babat.mert a meh osszehuzodasaval kilokodik..sajnos meg a gyogyszer szedese mellett is elment a baba es nem vereztem eggyaltalan, mivel a baba bent maradt es mutettel tavolitottak el.szerintem az elso 3 honapban minden aprosagra oda kell figyelni.azzal nem veszitesz semmit ha beszelsz az orvossal legfeljebb megnyugtat hogy nincs semmi gond..

Kérlek írjatok, olyan diétát, amitől hetente legalább 1 kg-ot lehet fogyni. Vagy sok ez egyszerre? Most 170 cm/69kg vagyok, itthon vagyok egy 2, 5 évessel és nagyon lelassult az anyagcserém.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy egyszerûen azt kellene gyorsítanod? Tornázz minden nap, különösen hasizomgyakorlatokat, már csak ennyi sokat segít. Egyébként heti 1 kilót simán meg tudsz oldani, én a helyedben például egyszerûen elkezdenék nem vacsorázni.

Nem lehet, hogy egyszerûen azt kellene gyorsítanod? Tornázz minden nap, különösen hasizomgyakorlatokat, már csak ennyi sokat segít. Egyébként heti 1 kilót simán meg tudsz oldani, én a helyedben például egyszerûen elkezdenék nem vacsorázni.
A nem vacsorázással tovább lassítaná az anyagcseréjét pfff! 3 óránkénti evéssel lehet gyorsítani.Az utolsó lefekvés elõtt kb 2 órával.Egyél elegendõ fehérjét, szénhidrátot meg csak reggelihez és mozgás/edzés után.
Beirod a googlebe hogy Dinsztelt hal. Itt ratalálsz egy "két hét alatt 9 kilot leadni". Ezt probáld ki, nem éhezel és mégis nagyon hatásos.

35 hetes terhes vagyok. Tegnap nagyon összevesztünk a férjemmel, sokat sírtam. Õ lelépett, én meg itthon vagyok egyedül. Félek. Árt a sok sírás a Babámnak?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy azzal ártanál a babádnak, ha sírsz. Érzékenyebb vagy az átlagnál, ez érthetõ,és persze nemsokára megszületik a baba, aki a pocidban van. Az, hogy férjed lelépett(remélhetõleg nem végleg)arra nem nagyob tudok mit mondani, max annyit, hogy nem tudja átérezni mi folyik ilyenkor egy benned, õ csak azt érzi, hogy háttérbe van szorítva a baba miatt. Nyugodjj meg, de ha az jobban esik neked,akkor sírdd ki magad és hidd el utána könnyebb lesz. A férjeddel meg üljj le beszélgetni, hiszen rá is vár néhány feladat. Az erõdre nemsokára nagyon nagy szükséged lesz! Kitartást és fel a fejjel!

Nem hiszem, hogy azzal ártanál a babádnak, ha sírsz. Érzékenyebb vagy az átlagnál, ez érthetõ, és persze nemsokára megszületik a baba, aki a pocidban van. Az, hogy férjed lelépett(remélhetõleg nem végleg)arra nem nagyob tudok mit mondani, max annyit, hogy nem tudja átérezni mi folyik ilyenkor egy benned, õ csak azt érzi, hogy háttérbe van szorítva a baba miatt. Nyugodjj meg, de ha az jobban esik neked, akkor sírdd ki magad és hidd el utána könnyebb lesz. A férjeddel meg üljj le beszélgetni, hiszen rá is vár néhány feladat. Az erõdre nemsokára nagyon nagy szükséged lesz! Kitartást és fel a fejjel!
sirjál nyugodtan az mindig segit, én is szoktam.25 hetes kismama.
Egy cipõben járunk , ugyan az én férjem nem lépett le, "csak" van valakije. Az elmúlt 2 napot én is átsírtam és éreztem a babucin is hogy nyugtalanabb.Szerintem sem ártasz neki csak õ is érzi azt a szomorúságot, amit te. Tudom, hogy nehéz, de próbálj megnyugodni.Még, ha most nem is látod a kiutat, azért az ott van!Ilyenkor a férfiaknak sem könnyû, kívülállónak érezheti magát.Szerintem csak besokallt, idõ kell neki, hogy lehiggadjon.Légy türelmes és próbálj arra is gondolni, hogy neked most küdetésed van, meg kell nyugodnod a pici érdekében!Egy 35 hgetes kismami sorstárs
Kiegészítés az elõzõ válaszomhoz:a fériak többsége nem tudja, nem látja, hogy ilyenkor sokkal érzékenyebbek a nõk.Errõl beszélni kell mindenképpen! Nem vehet egy kalap alá a régi önmagaddal, mert most sokkal sebezhetõbb vagy.Az én párom is sajnos úgy áll hozzá, hogy ez egy természetes dolog/mármint a terhesség/, ne lihegjem túl. Olvasom a sok mesébe illõ sztorit, de a valóság nem mindig ilyen, sajnos!Beszélgetni, ez a legfontosabb, még, ha nehéz is.Ha szeret, próbál megérteni. Ha nem, akkor is erõsnek kell lenned, mert egy pici élet van benned, aki mindenben tõled függ. 35 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vígasztaló szavakat! Nem vagyok egyáltalán nyávogós kismama, és a férjem éppen ezért teljesen természetesnek veszi azt, hogy most is olyannak kell lennem, mint régen... Most nem tartjuk a kapcsolatot, visszaköltözött az anyjához, de alig vitt el valamit. Legszívesebben békülnék, de akkor megint csak én lennék az aki enged :( Hogy lehet valaki ilyen, hogy a szülés "küszöbén" itthagy egyedül? Pedig tudom, hogy szeret... Mégegyszer köszönöm a válaszokat, és kívánok minden jót!!!
25 hetes kismama vagyok én is sokat sírok, vitázok a férjemmel de végül midig én békülök vele mert utálok veszekedni és biztos hogy érzi a baba ha a mamája nem érzi jól magát!engedj Te!békülj ki vele minél hamarabb, mert neked sem és babának sem jó egyedül!

Külföldön is olyan elhidegültek, s akár rosszindulatúak egymással a magyarok, mint itthon (általában véve)? Vagy sokkal összetartóbbak, segítőkészebbek, bulizósabbak, jobbak az emberi kapcsolatok? Mit a tapasztaltatok?

Legjobb válasz: Angliában sokszor magyar magyarnak a farkasa. Hihetetlen lehúzások mennek egymás között. Pl, ha egy angolul jobban beszélõ magyart megkérsz, hogy segítsen neked, pl egy szerzõdést vagy bármilyen hivatalos levelet megírni, rögtön lekapnak pénzzel. Akik együtt mennek ki õk nyilván összetartóbbak. Sok magyar már kerüli a saját fajtáját és csak más nemzetiségûekkel barátkozik.

Angliában sokszor magyar magyarnak a farkasa. Hihetetlen lehúzások mennek egymás között. Pl, ha egy angolul jobban beszélõ magyart megkérsz, hogy segítsen neked, pl egy szerzõdést vagy bármilyen hivatalos levelet megírni, rögtön lekapnak pénzzel. Akik együtt mennek ki õk nyilván összetartóbbak. Sok magyar már kerüli a saját fajtáját és csak más nemzetiségûekkel barátkozik.
Közeli barátaink már 4 éve kint vannak Angliában, és állandóan arról beszélnek hogy a magyar a magyarral a legaljasabb. Kint méginkább az megy hogy "ha az én lovam megdöglött, akkor a tiéd is dögöljön meg".
Egy angliai példa: az autónkat magyar autószerelõkkel csináltattuk meg. Kiderült, hogy csak még nagyobb kárt tettek 150 fontért. Hívtuk õket, de már nem vették fel a telefont... Egy lengyel munkatárs ismerõse, akit mi nem is ismertünk 2 napig dolgozott rajta és nem kért érte semmit... (persze a pálinkának nagyon örült :) ) Szerintem ez egy nagyon jó példa. Mi is csak pár magyar ismerõsünkkel tartjuk a kapcsolatot, akikkel régóta ismerjük egymást.
A magyar mentalitás külföldön is ugyan mint általába véve. Ugyan úgy széthúznak , panaszkodás , ha " nekem rossz legyen neked is " és ha csak kicsit jobban megy valakinek a szekere azt muszáj leírni , leszólni találni valami hibát benne. Személyes tapasztalatom a fent leírtak mellett, hogy nem is kedvelik söt lenézik a magyar embert nem csak a külföldiek de a magyarok is . Pl. Bolti incidens barátnömmel vásárolgattunk mikor besétâlt egy magyar pár amint meghalották milyen nyelven beszélünk a hölgyike flegmán odébb ált és hozzá tette " menjünk innen magyarok" . Nevetséges.
2001 ota elunk kulfoldon.eloszor canadaban eltunk par evet, mostmar irorszagban elunk regota 7 eve.egesz biztosan allithatom hogy a tapasztalataink azt mutatjak hogy kulfoldon elo magyar meg irigyebb a masikra, mint az otthon elo.meg rosszindulatubb, meg aljasabb.mi nem keruljuk direkte a magyarokat mert lehet pont azt kuldenem el melegebb eghajlatra aki az egy szazalek kivetel, de 3 lepes, tartas van es nincs kozoskodes.pedig mi maskepp alnank hozza, de sajnos sok a rossz tapasztalat.mi elvagyunk magunknak es elvezzuk az eletet amennyire lehet.mas meg nem erdekel nemzetisegtol fuggetlenul
Csatlakozom en is. USA 2003 ota. A tapasztalayom nekem is az, mint az elottem szoloknak.....

Most őszintén normális, aki kamionosnak megy? Sokan minden 2. hétvégén vannak itthon vagy 1 hónapban 2-3 napot, milyen családi élet ez? Élet ez?

Sok kamionos elmegy otthonról, hazajön 2-3 hét múlva akkor is csak 1-2 napra. Vannak, akik ún. UNIO-nak és 1 hónapokat távol vannak vagy még többet. Milyen az ilyenek családi élete? Szexuális élete? Hokiznak, meglett férfi léttükre? Normális ez? Azom kívül nem éri meg pénzben sem, odautazás-visszautazás, bevásárlás 2-3 hétre vagy 1 hónapra, fizetni-fizetni... Van, amikor ki sem fizetik a sofőrt, sokakat kihasználnak.

Legjobb válasz: Hokiznak, persze... :) Tudod, nõk mindenhol vannak... Egyébként meg nem jókedvükbõl vannak ennyit távol, ez a szakma jól fizet (igaz, ha nem tesz félre, és csak kamionozik, nyugdíjasként ráb*sz, minimálbérre van a legtöbb bejelentve), és a pénz mindig kell. Én nem ítélem el õket, de én nem lennék kamionos felesége. Sosem hagynám páromnak, hogy kamionozzon. Nem csak azért, mert önzõ vagyok, és mindennap látni akarom, hanem meghalnék az aggodalomtól, hogy örökké úton van. Ismerõsök által ismerem a szakmát, amit tudok róla, bõven elég, hogy ne akarjam a páromat ilyen helyen tudni.

Nem csak nemzetközi kamionozás van. Vannak nagyobb cégek akik áruval terítik be az országot, és így naponta hazajárhatnak a dolgozók. Elég jól megfizetik õket. A nemzetközi kamionozásra annyit, hogy a szex az csak egy rész, pl nem mindig tudnak tisztálkodni, wc re menni normálisan enni, aludni. Olyan nomád életforma. Van aki bírja, van aki nem.
Hokiznak, persze... :) Tudod, nõk mindenhol vannak... Egyébként meg nem jókedvükbõl vannak ennyit távol, ez a szakma jól fizet (igaz, ha nem tesz félre, és csak kamionozik, nyugdíjasként ráb*sz, minimálbérre van a legtöbb bejelentve), és a pénz mindig kell. Én nem ítélem el õket, de én nem lennék kamionos felesége. Sosem hagynám páromnak, hogy kamionozzon. Nem csak azért, mert önzõ vagyok, és mindennap látni akarom, hanem meghalnék az aggodalomtól, hogy örökké úton van. Ismerõsök által ismerem a szakmát, amit tudok róla, bõven elég, hogy ne akarjam a páromat ilyen helyen tudni.
Elég sokan élnek így. Neked most miért fáj, hogy van akinek megfelel ez? Vagy a párod akar kamionos lenni? MErt akkor ezt vele beszéld meg, bár ha ez így van akkor neked kevés a szex, nem neki, hisz te nem akarod, hogy menjen. Nézd én sem akarnám, hogy a párom kamionozzon, de attól még, hogy itt fröcsögsz én is ismerek kamionosokat és tény ami tény jól keresnek. Õk mondják. Én 3-400 000 ezrekrõl hallottam havi szinten. Az hogy ez valakinek megéri-e azt meg had döntse már el!
2. vagyok, Ha neked van egy ismerõsöd akitõl tudod ezeket, akkor az nem jelenti azt, hogy másnál is ugyanaz a helyzet áll fennt, hogy nem keresnek százezreket, vagy egyáltalán nem fizetik meg õket...én az ismerõseimtõl tudom ezeket, és nem azért írtam le, hogy leszóljon valaki akinek létszükséglet a szex és fogalma nincs az egészrõl.Akiket ismerek õk 200-300 ezreket keresnek 1 fuvarra ami persze más a cégeknél, egyéneknél, ki milyen gyorsan szállítja le az árut stb..de ha már itt tartunk akkor inkább kamionoznék, mint havi 60 ezerért szenvedni amibõl még meg sem él az ember.. 22N
Nem mindenki akar családot és gyereket, ezeknek ez jó meló, nem mellesleg az a átlag 350 ezer amit kapnak az sem rossz, és így legalább utazgatnak.
Sok nemzetközi kamionos ismerõsöm van és biztosan állíthatom , hogy anyagilag megéri nekik.. több százezret kapnak 1 fuvarra (igaz ez magába foglalja az egyedüllétet, mert nincs otthon, de anyagilag bebiztosítja magát) a szexuális élete csak 1 kis dolog a sok közül, meg lehet lenni nélküle, családot pedig tud "csinálni", bár velük leginkább csak télen tud foglalkozni, illetve minden 2.-3., vagy akár 4. hétvégén, esetleg magával viszi õket az útra.
Látom neked az életed 98%át a szex tölti, ki..gratulálni tudok hozzá, hogy semmi mást nem vagy képes meglátni vagy belátni, hogy nem úgy van ahogy te elképzelted..Írtam már, hogy biztos forrásból tudom azokat a dolgokat amiket leírtam..ha te nem vagy képes felfogni, akkor ez van..nem tudsz túllépni az általad elképzelt dologról, hogy hogyan is mûködik a kamionosok élete...de legyen akkor igazad!Remélem érzed az iróniát és a szánalmat! ;)Részemrõl befejeztem a válaszadást, mert már magyarázkodásba megy át aminek kb semmi értelme, mert nincs befogadó vagy megértõ fél ;)
Tudod, ha valakinek el kell tartania a családját, vagy csak úgy általában meg kell élnie, ez a foglalkozása, akkor ezt csinálja vagy ezt KELL csinálnia.
Nehogy már 2 hetet , vagy egy hónapot ne lehessen kibirni szex nélkül ?! Nem létszükség !
Kedves Kérdezõ! Mint látom, bölcs embernek tartod magad, így kíváncsi lennék a véleményedre. Én egy szegény családból származom, másfél évig tanultam egyetemen, viszont a befejezésére már nem maradt pénzem, így elkezdtem kamionozni, és azt kell mondjam, egészen elégedett vagyok vele. Minden hónapban megkapom a nettó 300-at, de csak azért mert jól dolgozom. Waberer Gyurinál vagyok, ahol köztudott, hogy MINDENT levonnak amit lehet. Hajtok sokat, van mikor 3 hét után jövök haza, van hogy 6 hét után, viszont nekem nincsen családom, tartozásom, se lakásom, se autóm, vagyis abszolút nulláról kezdtem, és szépen csendesen építem fel az életemet. WC-zni tudok, mosdani, zuhanyozni is, az autómat is tisztán tartom, van idõm sétálni, súlyzózni, hétvégén kollégákkal fõzni, beszélgetni, esetleg inni is, egyszóval van lehetõségem normális emberi életet élni. Az, hogy sokan csak azt várják, hogy mikor ér véget a nap, és mikor ihatják magukat sík részegre, vagy az asszonynak utalják át a teljes jövedelmet, amit az elherdál, az már az intelligencia hiányát jelzi, ergó olyan ember van a szakmában, akinek nincs ott helye. Élelemre, tisztálkodásra, szórakozásra természetesen költeni kell, de így, hogy bõkezûen költekezek /ebben a szex is benne van/, így is megmarad havi 150, de inkább 200 000 forintom. A kevesebb akkor van, ha az adott hónapban vettem laptopot, hangszórót, gázt, stb. Egyszóval lehet kényelmes életet élni, és még spórolni is. Édesanyám, amikor eldöntöttem, hogy kamionos akarok lenni, majdnem szívrohamot kapott: "hát egy m*m-es oduban akarod leélni az életedet, egész nap csak a szürke utat bámulni bla bla bla". Tény, hogy vannak unalmas és fárasztó momentumai a szakmának, de melyiknek nincs? Mikor én is eljutottam arra a pontra, hogy abba hagyom, és inkább a pénzügyi-számviteli ügyintézõs seggkitörlõs papírommal helyezkedek el, akkor az egyik fuvarom során, egy bundesz úton haladva olyan csodálatos látvány tárult elém, amelyben csak nekem lehetett részem, senki másnak. Ekkor értettem meg az életformának a lényegét. Ami nem az, hogy szép tájakat láthatunk. Hanem a szabadságon és a végtelen lehetõségen túl, egy olyan dolognak lehetünk a részesei, amit leírni, szavakba önteni nem lehet. Azt meg kell élni, át kell érezni. Mint már említettem, sokan csak a szürke egyhangúságot látják a kamionozásban, én viszont a lehetõségeket. Mióta csinálom, teljesen önellátó vagyok, ami az elõtt nem voltam, és nem is lettem volna, ha más szakmába vágok bele. Az önellátóságba az is beletartozik, hogy soha senkinek nem szorulok rá a segítségére, mert mindent meg tudok egyedül is csinálni. Bár tény, hogy az ehhez vezetõ út hosszú, rögös, és kegyetlen volt, de megérte. Rengeteg országban jártam, egészen pontosan az unió összes tagállamában, rengeteg emberrel találkoztam, rengeteg emberi sorsot láttam, mind siker történeteket, mind drámákat, katasztrófákat. Megtanultam, hogyan kell mások hibáiból tanulni, és nem el követni azokat, és azt is megtanultam, hogy hogyan kell a dolgokat az én hasznomra fordítani. Azt is megtanultam, hogy külsõ, bõrszín, megjelenés, beszédstílus, és egyéb tényezõk alapján senkit nem szabad elítélni elsõre. Mikor angoléknál a néger rakodó munkásokat szidják mint a bokrot, mind a fõnökei, mind a kollégái, mind a sofõrök, pedig egy szorgos, értelmes gyerek, akkor baromira jól esik neki az a néhány emberi/nem nyálas, vagy seggnyaló/ szó, és bizony kivétel nélkül engem rakodnak elõször. Munkám végeztével, bratyóként távozok, és mindig megköszönik, hogy ember számba vettem õket. Persze ennek fontosságát mindaddig úgy sem fogod megérteni, amíg csak azért, mert magyar vagy, és mert kamionos, el nem küldenek a fenébe, és nem hajlandóak a boltban kiszolgálni. Mikor kikerültem a nagyvilágba, azt hittem, hogy jól beszélem az angolt, mert felsõfokú nyelvvizsgára készültem, csak arra is elfogyott a pénz. Ahogy találkoztam az elsõ britt emberrel, aki csak annyit mondott, hogy gyere be a kapun 10 perc múlva, és akkor kezdjük a szedést, akkor csak pislogtam, a csilli-villi nyelvtudásommal, mert egy árva szót sem értettem. Majd harmadjára elkezdtem érteni a szavakat, mára pedig gond nélkül tudok angolul kommunikálni. De ez csak az angol, mert amit szintén a szakmának köszönhetek, az az, hogy bár nem tudok spanyolul, franciául, svédül, stb, mégis képes vagyok bárhol megértetni magam, és én is megértem azt, amit más akar nekem mondani, pedig nem is ismerem a szavakat. De erre minden kamionos képes, aki nem csak a szürke utakat nézi egész nap. Rengeteg jó, és rengeteg gonosz emberrel találkoztam, többnyire a rosszal, és megtanultam, hogy soha nem a külcsín számít, pl spanyolok. Megtanultam értékelni, és megtartani a jó embereket, a rosszaktól pedig megvédeni magam, és elzavarni õket. Ezen bõ egy év tapasztalatát gondolom te is érzed, hogy még több mint harminc oldalon keresztül sorolhatnám, és még akkor sem végeznék. De gondolom érted a lényegét. Te, kedves Kérdezõ az éremnek a sötétebbik oldalát látod, és nem is vagy hajlandó a fényesebbik oldalát látni. De nyugalom, nem vagy vele egyedül, csak az országban, kb 9, 5 millió ember gondolkozik hasonló képen, nem csak a kamionozásról. És igen, a legtöbben a negatívumokat látják a szakmában, hogy miket, azokat már elmondtam. Én viszont a végtelen lehetõséget láttam, és látom is, azért hogy több, és jobb ember lehessen belõlem. Amit viszont csak ezen a szakmán keresztül érhetsz el. Vagy ha olajsejk fia vagy... A külföldi mosogatásról pedig annyit, hogy Angliában szerencsém volt nem egy magyarral találkoznom, amin õszintén szólva meg is lepõdtem, és tõlük tudok elsõ kézbõl 1-2 dolgot. Egyikõjüknek sem volt zökkenõmentes a kiutazás, munkába állás. Senkit sem várnak külföldön tárt karokkal, csak azért fogadnak be ideig- óráig, mert az echte angol nem alacsonyodik le arra a szintre, hogy azt a munkát csinálja. Ahol azt mondják, hogy fizetnek mindent, csak menjél kifele, az csak a mézes madzag, 10 bõl 1 nek sikerül csak. Kivéve ha orvos, mérnök, vagy hasonló kaliberû ember vagy. A lakhatás nagyon drága, ahol "olcsóbb" az messze van a munkától, akárcsak magyarban. Teljes lakást megfizethetõ áron nem kapsz, csak egy lyukat, ahol van egy szivacs, meg egy asztal. A kamion azért kényelmesebb. Persze, lehet jobb is a körülmény, viszont sokkal többe kerül, amit mosogatásból nem fogsz kifizetni. Lehet, hogy túlzásnak tûnik, hogy ennyire drága a lakhatás, de akkor azt tudom mondani, hogy menj ki angolba, és nézd meg az árakat, és majd dobsz egy hátast. Utána majd nem lesz olyan hihetetlen. Akárhova is mész Európába, te mindenhol csak egy külföldi leszel, akit lenéznek, leköpnek, a fõnökeid pedig sokkal kevesebb pénzt fizetnek neked, mintha azt egy "bennszülött" csinálná. Nem leszel bejelentve, így ha ellenõrzés jön, igen, mosogatóéknál is!, akkor kitoloncolnak az országból, bár ennek nagyon kicsi az esélye. Akik kint dolgoznak és eléldegélnek belõle, azoknak mind ilyen "horror" sztorija van, aminek fele igaz, fele önsajnáltatás, de a lényegen nem változtat. Akkor éri meg kimenni, ha nem egyedül mész ki, legalább 2-3 embert viszel magaddal, és aki már rég kint dolgozik, az segít nektek mindenben. Így a lakhatás is sokkal elviselhetõbb, és így tényleg sok pénzt tudtok fejenként keresni. Csak ezeket nem mondják el a mosogatós hirdetésben. Bár azért érdekelne, hogy Te jelenleg kint dolgozol-e angolban, és tapasztalatból érvelsz ennyire lelkesen a mosogatás mellett, vagy csak te is ráharaptál a mézes madzagra? Az egyetemet, vagy tudja a jó szerencse, hogy mit, idõvel befejezem, a jobb jövõ reményében, pont azért, mert ebbõl a kevés kis nettó 300-ból meg lehet csinálni. Naponta mosogatok, de annyira azért nem vagyok odáig a dologért, hogy kimenjek angolba, és a több hetes edényeket vakargassam. De ez ízlés dolga. Bár tudom, hogy mi lesz a reakciód, milyen véleménnyel leszel ezen bemutatóm után, viszont akkor most szeretném feltenni ismét az elsõ kérdést, hogy mi a véleményed?
A kérdező hozzászólása: Itt van két cikk a "felhõtlen", "örömteli" boldog kamionozásról! Az egyik: http://www.hazipatika.com/eletmod/utazas/cikkek/diagnozis_ka.. A másik: http://www.magyarszo.com/hu/2052/vajdasag_szabadka/99798/P%C..
A kérdező hozzászólása: 84. Szerintem jobban járt, mert eleve többet keres egy mosogató kint, mondjuk egy Magyar kamionos cégnél dolgozó kamionos fizetésének a dupláját kapja és nincs is rajta óriási felelõsség, mint egy kamionoson! Ha letelt a 8 óra hossza, kimehet a londoni folyópartra sétálni... Míg egy kamionos, pl. ma délutántól hétfõ reggelig, bent a tikkasztó hõségben a kabinban tölti a napjait, távoli országutakon, parkolókban ingyen... A fizetésrõl: A sofõrt megfizetik ha szerencséje van és nem kap levonást, viszont a hangsúly a folytonosságon van! Mint korábban említettem, sokan nem bírják (érthetõ módon) az állandó kinlétet a stresszt, a család hiányát és egyebeket! Lehet keresni egy hónapban, mondjuk 300 ezret, közel annyit a következõ hónapban is...azonban sokan ebben az idõszakban beadják a törölközõt! Egyszerûen belátják, hogy nincs megfizetve ez a hívatás, a sok távollét a magány az idegenben felörli a sofõrök tûrõképességét és nem mennek tovább! Az a véleményem, többet ér pl. 160 ezret keresni fixen odahaza és minden nap otthon aludni, mint keresni bizonytalan idõre, bizonytalan kifizetésekre vadkapitalistáktól 300 ezret kapni!
Én kamionozok, havi 250-300-at keresek, és majdnem minden nap otthon vagyok. Járom a Magyarországot, illetve Ausztria keleti részét. Ha messzebb megyek mint 400 km akkor néha 2-3 napot ott töltök, de ha annál közelebb akkor hazamegyek minden nap. Otthon van a párom és a kisfiam, hitelünk nincs, saját lakásunk van, és bár igaz késõ este érek haza, de azért része vagyok a fiam életének. Volt egy kollégám, aki kb úgy gondolkodott, mint te "inkább kimegyek Londonba mosogatni", el is ment, hát nem sokkal keres többet, mint én, õ viszont TÉNYLEG fél évente tud hazajönni a családjához, mert drága a repülõ, és egy mosogató munkára alapozva nem fogja kivinni a feleségét meg a 2 gyereket a munkásszállóra. Jobban járt? Nem hinném.
78-as , eléggé rosszul értelmezted a hozzászólásomat, mert nem azt írtam, hogy minden egyes alkalommal elviszi a kamionos illetõ a családot "nyaralni" a meló alatt..a kulcsszó a "HA teheti", mert pl. ha már szóba jött a Tesco, akkor jobb ha tudod, hogy az itteni Tesco raktárhoz ha pénteken érkezik meg a kamionos, akkor hétfõig hozzá nem nyúlnak a tesco dolgozói, tehát miért is ne tölthetné el a hétvégét a közelben? és most ezt vedd úgy, hogy ha külföldön is csak hétközben foglalkoznak a kamionok lepakolásával, akkor miért ne vihetné a családot, hogy na gyertek, úgyse lesz dolgom 2 napig, mert csak várom hogy leszedjék a cuccot, menjünk el várost nézni, strandra, akármi..szóval nem baromság jobb ha tõlem tudod..
A kérdező hozzászólása: 87-es. Ez szép dolog és lelkesítõleg hat, amit leírtál. Gratulálok hozzá. Most bõvebb választ nem írok, azt inkább késõbb. Te is leírod, hogy ami megmarad havonta, kb. 150 ezer Ft. De ezért is hajtani kell egész hónapban és folyton és folyton....nincs megállás....se magánélet, sem egy normális családi élet... A mondanivalóm lényege, nem az életmódod és életformád ellen van kifogásom! Sõt, elismerésem, hogy ennyiért, ennyire bírod! A probléma a fizetés és az ezért vállalt kamionosság, az ezért elvégzett munka, nélkülözés az országutakon, ...stb nincsenek egyenes arányban! Tehát, szerény véleményem szerint egy kamionosnak, 30 napos távolléte alatt meg kellene keresnie, 500-600 ezer Ft-ot. Akkor azt mondanám, fárasztó-fárasztó...de valamit valamiért! De, így hogy Te is leírod, kb 150 ezer Ft marad meg és feltételezem sok kamionosnak hitele, tartozása egyéb fizetnivalója is van, nekik még jó ha 50 ezer vagy mégkevesebb marad meg. Akkor meg mi a frászkarikának küszködnek távol a családjuktól, egy bádogfülkében?
Azért küszködnek olyan sokat távol a családtól, mert 300.000 forintból könnyebb visszafizetni a hitelt mint 100.000-150.000 forintból.
A kérdező hozzászólása: 89-es. Édes Istenem! Ha ez a havi 300 állandó lenne, mondjuk napi 8 óra melóért, akkor azt mondanám oké! De hidd el nincs így! Most a levonásokat nem is hozom fel, az még levesz belõle, akinek van. Havi 300 megvan annak, aki 30 napot távol van vagy esetleg ebben a 30 napban egy hétvégét otthon van és slussz!! Ezt lehet hosszú távon bírni? Akkor egy évben 12 hétvégét van csak otthon a sofõr és kész? Ennyi a magánélete, ennyi a családi élete és kész? Ezt tudják bírni hónapokig, esetleg évekig? Az állandó napi 13 vagy néha 15 óra munka stresszt? ...és a végén ha kifizették a havi lakáshitelt, rezsit, az útiköltséget, kaját...stb, utána marad is meg nem is, sokan üres zsebbel, besokallva, tántorogva térnek haza végsõ kétségbeesésükben. Akkor már nem jobban járnak, ha egy helyi munkát vállalnak el mondjuk havi 160 ezerért? A végén ugyanott tartanak, ha kiszámolod és ez mellett van legalább családi életük!
És aki külföldön dolgozik, és csak kb 3 havonta jár haza?Annak mennyi családi élete van?Ilyen téren akkor az is egy tróger meló mert sose látja a családját, de viszont õ is jól, sõt jobban keres, és a hétvégéit, éjszakáit nem egy kamionban tölti hanem egy szobában, normál körülmények között, de ugyanúgy távol a családjától.Akkor légyszi ezen is akadj már ki.
A kérdező hozzászólása: 91.-es. Óriási különbség van a kettõ között! Egy mosogató Angliában 8 órát mosogat és hazamegy a szobájába! Tisztán, rendesen, rendes ágyban alszik. Kevesebb stressz, semmi felelõsség, korrektebb munkakörülmények, mint egy kamionosnál! Elmehet a Temze partjára sétálni, feltöltõdni vagy a Magyarokkal bulizni! Ma már vannak fapados járatok, el sem hinnéd milyen kis pénzért!! Ha valakinek családja van, akár minden héten hazarepülhet 2 napra vagy minden második héten egy hétvégére (ez a munkáltatóval megbeszélés kérdése..). .....és mindezt mennyiért? Mennyi fizetésért? Legalább a duplájáért, mint amennyit egy Magyar cégnél dolgozó kamionos keres! Tehát, ismétlem: Véleményem szerint, egy Magyar kamionosnak illene legalább annyit keresnie, mint egy Angliában dolgozó mosogatónak! Hidd el, nincs megfizetve Magyarországon ez a kamionos munka. Sem becsülete, sem elismerése nincs! Ki kit tud átvágni, lehúzni, hazudni, egyéb jellemtelen dolgot csinálni a sofõrõkkel, utána meg belerúgnak az õ szerintük, sehonnai jött-ment sofõrbe és már keresik is a következõ sofõrt, akit felvesznek.... Mindig van felvétel sofõrnek, nagy hiány van.... Hidd el, ez így mûködik!
Azzal azért vitatkoznék hogy angliában egy mosogató 600ezer ft-ot keres.a legjobb barátom fogta magát kiment londonba hogy ott majd milyen jó lesz....aha egy hónap után talált munkát, mosógatóként, és 2 hónap után haza jött, mert nem érte meg annyi pénzért ott élni, jah és más munkáért sem fizettek olyan hû de nagy pénzeket, úgyhogy ennyit az angliai mosogatós hõn áhított munkádról. A kamionos pénzekrõl pedig annyit, hogy van egy pár ismerõsöm aki sofõrködik, hogy simán megéri.Tudom hogy olyan nagyon bölcs és tapasztalt vagy és ráadásul kamionoztál is, hogy nem hiszed el de egy autószállító cégnél dolgozik, és a legkisebb pénz amit hazavitt az 300.000 forint volt és úgy hogy minden 2.hétvégén(már pénteken) otthon van.de te ezt úgy sem hiszed el mert a szomszédod barátjának a testvérének a feleségének a barátnõjének a férje mondta hogy milyen szar a sofõrködés mert épp egy tré helyet talált.
Nem tudom miért vagy úgy elájulva a mosogatástól, talán azért mert még soha nem csináltad :) )). "Elmehet a Temze partjára sétálni, feltöltõdni vagy a Magyarokkal bulizni!"<-Ezt már többször felhoztad indoknak, miért jobb mosogatni.Látszik, hogy soha a büdös életben nem mosogattál :) . Sõt, szerintem életedben nem dolgoztál.Kíváncsi vagyok, hogy 8-12 (vagy akár több) órányi ácsorgás, rohangálás után (mert nemcsak mosogatás van, simán ugráltatnak más miatt is a konyhán, nem is keveset) lenne-e kedved sétálgatni, bulizni.Kötve hiszem :) )). Örülsz ha beesel az ágyba aludni és hálát adsz a Jóistennek amiért lyuk van a kis hátsódon.Azt hiszed, milyen faja mosogatni, "semmi felelõsség, korrekt munkakörülmény"-na ne röhögtess.Látszik, hogy fingod sincs az egészrõl.A zsúfolt "szauna" konyha mióta korrekt körülmény? A szállásról meg annyit, hogy simán ki lehet fogni egy csapat indiait, akik elõszeretettel sütnek/fõznek állandóan valami büdöset, amitõl garantáltan a hányinger fog kerülgetni (nem csak téged, az egész szállást!és ku.vára nem érdekli õket, hogy zavar-e bárkit is...)A legjobb, amikor a szomszédod egész este bömbölteti a zenét, hajnalban be.aszva röhög a haverokkal.Ez lenne az álomszállás?
A kérdező hozzászólása: 93-as. Pedig kb. 600 ezer Ft a fizetés a mosogatásért kinn. Órabér: 6-8 Font között van. Napi 8-9 óra munkáért, heti 6 nap munkáért, ha kiszámolod Ft-ban, ez 600 ezer Ft. A másik megjegyzésem: Blindre, hogy majd talál munkát kinn, eszébe se jusson így nekiindulni valaminek! Csak biztos helyre, elõre egyeztetve, ismerõsökkel, leinformálva, ellenõrzötten. Persze ott az élet is drágább, lehet így a keresetnek fele el is megy szállásra, kajára, utazásra. De, akkor is a másik fele megmarad és az 300 ezer Ft!!! Ez egy évben 3, 5 millio Ft, amit egy mosogató félre tud tenni!!! Ezzel szemben mit tud és mennyi ideig bírja egy kamionos, aki 300-at lehet megkap, de ezt folyamatosan fizikai képtelenség, hogy bírná! Évi 24 napot lenne otthon, oszt jónapot!! Ebbõl a 300-ból jó, ha 50 ezer megmarad neki és a végén elhidegül otthonról, parkolókban alszik, laptopozik és a végén felörli az idegrendszerét a kizsákmányolás a stressz és a magány! 94-es. Inkább olyan szállást fogadnék el, amit leírtál indiaiakkal, mint havonta minden második hétvégén 2 napot és minden elsõ hétvégén 24 órát egyedül tölteni és minden nap fülkében aludni távoli országutakon egy bádogfülkében szorongva, összekuporodva, télen hóban-fagyva, csúszós-ködös utakon vánszorogva, kiszolgáltatva a tõkésnek, akinek annyit sem számítasz sofõrként, mint egy wc-papír! Ha elmész, jön a következõ áldozat....
Nekem a sógorom kamionozik, szereti is, meg elégedett is. Az apja is kamionozik és mindig is azt csinálta. Ha azt látta volna otthon, hogy de szar, meg szar a családnak, akkor nem ment volna annak õ se.
Pontosan. Magyarországon a vezetõ beosztásban lévõ emberek minimum 90%-a semmire kellõ, dolgozni nem akaró, még a WC papír árából az áfát visszaigénylõ idióta. Ezért van az, hogy naponta alakulnak, szûnnek meg cégek. Meg kéne becsülni a munkásokat!! Bocs az offért.
A kérdező hozzászólása: Norad! Ez borzasztó! Aki ilyen életet választ, az nem is "él"! Az fülkében kel, fülképen fekszik. Vannak régi öregek, õk most 50-es éveikben vannak, nehezen hagynák abba, mert egész életükben ezt csinálták.... Azonban, aki most vizsgázik le kamionra és dolgozni szeretne, az inkább külföldi céghez menjen! Ott megkapja a maga: 2500-3500 Euró havi fizetését!
Kedves idióta és meggyõzhetetlen kérdezõ!Közeli ismerõsöm kamionos és NINCS lakáshitele, helyette ez bazi nagy háza van, 3 gyereke, semmire sincs gondja, a benzint nem õ fizeti amivel épp fuvarozik valahova, imádja csinálni és lám nem kattant be, hogy nem kefélhet minden egyes nap, megáll mekiben, gyorsétteremben vagy ami épp útba esik, jól berendezett a kamionos fülkéje, kényelmesen alszik.Ha teheti akkor elviszi a családot a kamionnal pl Olasz országba ha épp oda kell menni és eltöltenek ott 2-3 napot kamionozás mentesen.Te meg csak azt szajkózod, hogy" 2 hónap alatt reális a 400 ezer ft", meg nem kereshet annyit, mert nem létezik.Honnan a büdös lószarból tudod hogy nem létezik??
*egy bazi nagy ház, elírtam bocs
Ja még annyit, hogy már kitaláltad, hogy "találkoztál vérprofi kamionossal" a kérdés elején még nem is említetted..hmm érdekes o.O szóval szerintem fejezd be a kitalálgatásokat, hogy így meg úgy nem reális, csak mert neked nem tetszik.Már mindenki rajtad röhög, mert egyszerûen szánalmas vagy, nem vagy képes elfogadni, hogy van és kész, pedig már vagy 30-an próbáltak meggyõzni a te elképzelésed ellentétérõl.Vagy csak tényleg féltékeny vagy, vagy netán kamionoztál és elcseszted, ezért kirúgtak, vagy teli élvezted a fülkét ..én már ezt is eltudom képzelni rólad..de remélem egyszer jól seggbe k*r téged egy igazi kamionos akinek a saját tapasztalatait megkérdõjelezed, hogy nem is úgy van.
A kérdező hozzászólása: [email protected] Itt van egy cikk és gondolom nem egyedül van! http://www.borsonline.hu/20130228_100_milliot_erhet_jozsef_i..
Igazad van. Ne menjen senki kamionosnak. Nem élet az. Aztán jövõ hónapban majd egymást öljük a tescoban az utolsó lisztért.
A kérdező hozzászólása: 73&. Igen, aki nem akar küszködni heteket-hónapokat idegen utakon bagóért, ingyen õrizni az autókat hétvégente és havonta 2 napot lenne otthon, ne menjen kamionosnak! Volt, akinek a havi fizetése 63 ezer Ft volt, a többit lenyúlta a cég. Nekem még nincs jogsim, de amiket olvasok és hallok sofõr ismerõseimtõl ez elriaszt, hogy sofõrnek menjek. Ilyen Tescós [email protected]ágokat, nem tudom minek kavarsz bele!
Szerinted minek kavarja bele a tesco-s dolgot? jah csak nem hogy azért mert ha nem lennének sofõrök akkor az áru-mivel nem tud sétálni-nem jutna el a boltba, így egy idõ után kifogynának a készletekbõl, és az utolsó kenyérért is meg kéne küzdeni, te észlény. ha meg elriaszt az hogy sofõr legyél, akkor csinálj mást, de neked meg nem mindegy hogy ki miért milyen körülmények között kamionozik?
A kérdező hozzászólása: 75. @. Nem értelek! Akkor megmagyarázom! Nem azt a kérdést vetettem fel, hogy senki ne menjen sofõrnek, mert fárasztó! Lehet, hogy fárasztó, de ha megbecsülnék a dolgozót, ha EMBERSZÁMBA venné a sofõr dolgozókat a burzsoá réteg, ha elismernék a munkájukat és rendesen kifizetnék õket, pl fix napidíjjal vagy fix havi 400 ezerrel én fel sem vetettem volna a kérdést! De, hidd el, utolsó kapcabetyárnak, csak egy járatszámnak nézik a sofõrt, akirõl minél több bõrt akarnak lenyúzni! Azt is hidd el, akik jelentkeznek sofõrnek és több hetet kint töltenek eleve, azok a sofõr szakmát szeretik (Szeretnék), de a kizsákmányoló réteg ezzel semmit sem törõdik csak hajtaná rogyásig, levonja a fizetésüket ilyen-olyan okok miatt és már a végén várják: Na, mikor mond már fel a dolgozó? Vajon meddig bírja a nyúzást?....jöhet a következõ páciens! Mint a sztálini idõkben! Úgyhogy ezeknek a szerencsétlen sofõröknek a szakmai elhívatottságuk töretlen, naponta 13 és 15 órákat dolgoznak! De, amikor a kizsákmányoló réteg megnyomorítja õket, akkor felmerül bennük a kérdés: Vajon miért csinálja a hívatást? Megéri ez?
Akkor én most felteszek neked egy keresztkérdést. Mennyivel jobb egy gyári melós helyzete, aki robotmunkát végez több ezer egyforma mozdulattal 12 órában minimálbérért? Hulla mire hazaér, zombi, nem lehet hozzászólni és számodra a legfontosabb talán szexelni sincs már kedve... Mennyivel jobb az, ha több ezer km-re mosogat az ember férje 12-14 órákban úgy, hogy két havonta max egyszer van itthon? Szerinted az jobb munka? Ugyanolyan monoton, mint kamionozni, annyi a különbség, hogy nagyobb esély van normális szállásra és megfelelõ higiéniás körülményekre. Az egyik legjobb barátom kamionozott sokáig. Fiatal volt, húszas évei elején járt még, hát kipróbálta. 5 évig kamionozott. Nem mondom hogy szerette, õ is elmondta, hogy ez "megszoksz vagy megszöksz" téma, azt sem mondta, hogy ez egy leányálom, de mivel nem volt itthon senkije, ha hívták mindig ment. Fixen megkereste havonta a 350 ezret és 5 év alatt eljutott oda, hogy tudott magának venni egy autót és egy lakást. Na nem luxus cuccokat, de még is saját, hitelmentesen. Nem ment rá az élete és a lelke, azóta (két éve hagyta abba), talált magának egy csinos, okos párt és elhelyezkedett itthon. Amíg van erre lehetõsége, addig jó, de ahogy mondta, jó hogy van tapasztalata, ha megszorulnának még mindig van mihez nyúlni, nem a segélyekért kell sorba állni. A cég és az otthona között 150 km volt, ennek a benzin költségét a cége állta ezt még hozzátenném. Lehet, hogy nagyon sokan nem tudják életük végéig csinálni, de sajnos sokan rászorulnak és pont, avagy a fiatalok jó ugródeszkának tartják. Ezen nem változtat az sem, ha te 5 ezerszer elmondod, hogy mennyire sz*r lehet az év 340 napján veregetni, meg az sem, hogy nem tudnak lezuhanyozni valószínû mindennap. Enni valamit kell és ha máshogy nem tudja az ember megoldani, akkor kénytelen így. Nem hiszem hogy családapáknak olyan vidám lehet kihagyni a gyerekeik fontos eseményeit, az elsõ szavakat, lépéseket, versenyeket, születésnapokat, stb... Ez viszont akkor is meglenne, ha külföldön mosogatnának. Ezt az élményt nem pótolja az sem, ha 100 ezerrel több van a zsebükben, de gondolom szerinted nem így van. Azt kéne észrevenned, hogy te egy meló ellen ágálsz, amibõl legalább így vagy úgy, de meg lehet élni, ugyanakkor számba sem veszel olyan munkahelyeket, ami mellett lehet hogy az ember mindennap tologathatja az asszonyt, de hó végén enni már aligha kell majd. Inkább ismerd el ezeknek az embereknek a munkáját és ne lehülyézd õket, mert hajlandóak elvállalni ezt a munkát!
Nagyon le lett támadva a kérdezõ, pedig van igazsága az írásának. Aki itt kamionozik vagy valami iserõse, családtagja, melyik megy négykezesben? Mert az én egyik gyerekkori haverom négykezesben tolja és hát no comment. 350-370 meg van minden hónapban. Ketten együtt egy nap 21 órát kell levezetniük. Gondolom nagyon jó lehet mozgo jármûben aludni. A kérdezõ csak annyit akart írni, hogy ma már nem leányálom ez a szakmba. Régen az volt, akkor pénzek mentek el, hogy csak na. De ma már nem. Én állandóan keresnek sofõröket kamionra, mert minden épeszû menekül ebbõl. Tök mindeg, hogy magyar cég vagy nem magyar cég. Magyar fizut kapsz. Ha ugyan ezt külföldön csinálod, dupla lóvé. A cimborám négykezesben megy. Akikkel találkozott (magyar és külföldi), azok mindegyike (eddig nem volt még kivétel) azt mondta, hogy négy kezesben soha. Mivel sokkal szörnyûbb. Ez a 69-es meg egy nagy kamu. Picit vezetünk, picit levisszük a családot a tengerhez olaszba és felvesszük a nagy lóvét. Aha, szép történet, csak Hollywood is vissza dobná, akkora baromság.
Ja még annyit akartam írni, hogy én nem irigylem a kamionosokat. Megérdemlik a pénzüket, mert nagyon nehéz szakma. Lelkileg tönkre teszi az embert. Jó vannak kivételek. Viszont egy közös. Az egészségi állapot drasztikus romlása.
Amúgy meg nem csak a sofõrök pénzét húzzák le, minden "maszek" cég csak kihasználja az embert, és a tulaj meg vígan megél abból hogy nem fizeti meg rendesen a munkásokat, akiknek köszönheti hogy mûködik a cég.
Ha egy nyomorult mosogatónak annyi lét fizetnének akkor mindenki kimenne mosogatni és akkor hú de jó kolbászból lenne a kerítés is...jah csak ilyen nincs.Azt se tudod hogy mi a valóság csak írod a magad hülyeségét, mint aki kb 12éves.Menjél ki Angliába mosogass egy hónapot, és utána írd le hogy milyen isten király munka az, isten király pénzzel. Tuti hogy megváltozna a véleményed.
A kérdező hozzászólása: 96-os. Hidd el, a kereset ott 6-8 Font között van mosogatóként. Így ha kiszámolod, havi 600 ezer Ft között van a fizetés. Amibõl természetesen meg is kell élni, albérlet vagy szállás, kaja, rezsi fizetni kell, de hidd el, akkor is megéri, tudnak félretenni. Sok Magyar összeáll és együtt bérelnek szállást! Így olcsóbb. Szerinted mit takar ez a szám? 500.000 Magyar dolgozó már kivándorolt és biztosíthatlak ez a szám egyre növekszik....!! Másik téma: Magyar kamionosság! Wazze, nem akarom magam ismételni, de már annyira keresik a kamionsofõröket, hogy 0 km-sen, teljesen kezdõket is keresik!! Sõt tovább megyek, már beszállnak a cégek a jogosítvány megszerzésébe, ha cserében utána ott náluk dolgozik a sofõr. 4-5 hét garantált kintlét, utána 1-2 nap otthon, ha véletlen 1 hetet otthon van valaki, ugyanazt a kocsit nem kapja vissza és abban a hónapban ennyivel kevesebb fizetést is kap!
Nagyobb cégeknél? Mire gondolsz? Waberer"s, Horváth Rudi, van még nagy cég ezeken kívül? Igen, ezeket otthagyják. Ezek a nagyok vesznek fel kezdõket, van sok kocsi, kitermelik az újonc pilótákat, ott törjenek, zúzzanak, Gyuri bácsi ki tudja fizetni. Lehúznak ott egy évet, kettõt, gyakorlatot szereznek. Aztán mennek, keresnek egy jobb céget, ahol pénzt is lehet keresni. Németországban a következõ 15 évben negyed millió sofõr megy nyugdíjba, rengeteg az állás. Minden német autó hátulján ott a matrica: Wir suchen Fahrer/Fahrerin - valahogy így, én angolos vagyok. Már filippínó (nem vicc, találkoztam ilyennel) sofõröket is felvesznek, de sok az orosz is. Egész nyugat Európában sofõr hiány van, angol, ír, svéd, holland, német firmához alap- , középfokú nyelvtudással nem nagy ügy bekerülni. Most az én cégemtõl is mentek el kollégák, osztrák céghez, napi 20 ezer forintnyi euró, minden ledolgozott napra.
A kérdező hozzászólása: Hakapeszi.M! Neveket, cégneveket ne írj, én sem írok! Nem célzok semmilyen cégre, akinek nem inge ne vegye magára! Figyelj! Azok, akik otthagyják a Magyar jólfizetõ 350 ezres állást (pár hónap után, ritka, aki évekig kihúzza..) szerinted mind rohan külföldre sofõrnek? Mindegyik sofõr beszél perfekt Németül vagy Angolul? Aligha. Csak elenyészõ rész sofõr megy ki, mert itthon van egyrészt a családja, másrészt érthetõ, mert beleugrani az ismeretlenbe, SOKAN EGY FIGYING NÉLKÜL, hidd el nem egyszerû!! Ez helyett mit csinál sok sofõr? ELMEGY A SZERENCSÉTLEN EGY MÁSIK MAGYAR KAMIONOS CÉGHEZ!! Azt hiszi ott jobb lesz! Be akarja beszélni önmagának, hogy húúú na majd ennél a cégnél máshogy lesz! Holott egyik kutya, másik eb! Lehet ott meg más problémák vannak vagy lesznek!
Azt írok, amit akarok, akár cégnevet is. Mit tudom én miért megy el a "jólfizetõ" Waberer's - tõl? Sok az "egyszerû" ember. Miért nem tanul meg egy nyelvet az évek alatt? Van idõ hétvégente, nekem sikerült. Sokan megtanulnak, és kereshetnek jobb céget. Amit írtam - ezt figyeld - Troll GmbH, kereshetsz jól is (én nem ott vagyok), tele hirdetéssel az internet. Még régebben beregisztráltam valahova, csak küldik a német állás ajánlatokat egyre. Hát aki a Gyuri bácsitól mondjuk a Horváth Rudihoz megy? Arra mit mondjak...
A kérdező hozzászólása: HakapeszM. Errõl van szó! Sokan, egyszerû sofõrök, tele hitelekkel, családi gondokkal csak vándorolnak egyik cégtõl a másikig! Nézd meg, pl. egy ötven éves sofõrnek eddig hány kamionos helye volt! Legalább 10 helyen dolgozott, hanem 20 helyen.... Egy 40-50 éves sofõr, aki hajdanán még oroszt tanult (már ha tanulta volna...), nem egyszerû neki most hirtelen hipp-hopp megtanulnia Németül vagy Angolul! Sok régi sofõr azt mondja, inkább megkapál 5 szõlõtõkét, minthogy megtanulna 5 hosszú idegen mondatot! Nyelvtudás nélkül, pénz nélkül, ismeretség nélkül a nagy ismeretlen idegen országba kimenni sofõrnek, hidd el nem egyszerû nekik! Ez érthetõ! Akkor mit tesznek a gyakorlott sofõrök, akik besokaltak a sok kizsákmányoló vadaktól? Elmennek egy másik Magyar céghez kamionosnak. Mondván ott nem kell Németül tudni, közel is van és dolgozni is muszáj nekik a családjuk és a hiteleik miatt!
Mindenki a maga életéért felelõs. Én sem vagyok távol a 40 - tõl, 38 elmúltam. Nagy ügy megtanulni alapfokon angolul. Van idõ, nem csak a sört kell emelgetni hétvégén, és ezt én mondom, aki igazán nem veti meg. Olvasni kell, tanulni. 5 ezer forint egy könyvtár éves tagsága, van sok angol regény, nyelvkönyv, annyit hamar meg lehet tanulni, hogy dolgozni tudj. Sosem értettem, hogy valaki pl. 20 éve kamionos és egy bockwurst - ot mustárral nem tud rendelni Németországban. Egy osztrák, német, holland cégtõl is haza lehet járni 3 - 4 - 5 hetente, nem muszáj kint élni. Egy kamionos legyen már talpraesett, ne viccelj, ez a meló épp arról szól, hogy találd fel magad Manchestertõl Moszkváig, oldd meg egyedül a lehetetlent is, aki otthonülõs, szájba kell rágni neki mindent az nem erre a pályára való. Itt egy kicsit kalandornak kell lenni. Vagy az ilyen menjen el dolgozni 8 - tól 17 - ig, 120 ezer forintért aztán panaszkodjon, az épp aktuális rendszerre, mert nem vitte semmire.
A kérdező hozzászólása: HakM. Egyet értünk! De, ezt ne nekem mondd, hanem annak a sok középkorú szerencsétlen nagy gyakorlattal rendelkezõ kamionosnak, akik egyik Magyar kamionos cégtõl vándorolnak, kisebb nagyobb kihagyásokkal a következõ Magyar kamionos cégekig!
A kérdező hozzászólása: HakM! Hidd el, sokan egy fix, stabil 120 ezres állással jobban járnának, hosszú távon, mint egy bizonytalan ideig tartó, kíméletlen, család nélküli, stresszes 300 ezres kamionos állással!
Téged senki nem kényszerít semmire. Én nem élnék meg havi 120 ezerbõl, a kiadásaim meghaladják ezt. Senkit nem kényszerítenek, hogy kamionos legyen. Nem akarok dicsekedni, csak egy példa: én három hete itthon vagyok. Nemsokára szül a feleségem, 1 - 2 héten belül, de nagy a bizonytalanság ilyenkor már, akár ma este is sor kerülhet rá. Nem hagyom itt egyedül, újévkor megyek csak majd dolgozni. Közel két hónapig nem dolgozom, egyáltalán, napi 24 órát vagyok itthon és olvasgatok, netezem. És megtehetem, pedig van hitelem, nem is kevés. Más melónál csináld meg ezt.
A kérdező hozzászólása: HakM! Elhiszem, most Te kivételes helyzetben vagy, ünnepek elõtt is vagyunk! De hidd el, nem ez a jellemzõ a kamionosságra, amit most leírtál! Csak egy példa: Ha hazajön egy sofõr 30 nap unios munka után, csak egy járatszámként tekintenek rá! Oldja meg a hazajutást, ahogy tudja, oldja meg a visszamenetelt, ahogy tudja! De, ha péntek este hazakerült 30 napos távollét után, akkor hétfön reggel már jelentkezzen munkára, mert ha nem a megszokott autóját nem kapja vissza! Úgy rúgják ki a sofõrt sok esetben, mint a ringlispilt! Levonások is adódhatnak, sokszor ingyen dolgoznak a szerencsétlenek! Költenek is az úton, muszáj, minden drága és sokan örülnének ha a végén 120 ezer Ft-uk lenne, amit félre tehetnének!
Megszokott autó? Kit érdekel! Volt idõ, mikor nagyra voltam a Hungarocaminnál, hogy kocsigazda vagyok. De ma már... Kirúgnak? Komikus. Még nem volt olyan cég ahova akartam menni - és volt is felvétel - hogy ne vettek volna fel. Tele Európa sofõr állással. De errõl már beszéltünk. Tessék nyelvet tanulni, tájékozódni, itt a net, vannak állások. Gyakorlott, nyelvet beszélõ, intelligens, dolgozni is akaró sofõrre szükség van, válogathat. De kamionosnak lenni, sosem lesz 8 - tól 17 - ig tartó munka, errõl is volt szó. Ez kalandoroknak való. Én szívesen vagyok itthon, meleg van, sört iszom, ebédet fõztem, asszony hajtogatja a babaruhákat, jó helyen vagyok. De mégis, már nehezen ülök egy helyben, bennem a mehetnék. Erre születni kell.
A kérdező hozzászólása: HakM! Ez tiszteletre méltó, hogy ilyen pozitív a hozzáállásod az egész szakmához! De, ha empatikusan belegondolsz, ott vannak pl.40-es, 50-es éves sofõrök! Nem mindenkinek az a célja közülük, hogy jajjjjdejóóóóó!! Ha kirúgnak, 1 hét múlva utazom Hollandiába vagy Angliába! Itt a jó megbízható személyautóm, a bukszám tele lóvéval, 3 ezer Euró biztos van benne, Angolul igaz két szót tudok: Thank you és please! De elég ez! Itthon hagyom, hirtelen a családot, pl két gyerekemet, asszonyt munkanélkül, mondjuk 3 hónapig feléjük sem nézek, éljenek meg ahogy tudnak! Jujjjjjdejóóóó!! Van felvétel a lakásunk mellett 1500 km-re, mi az nekem! Ez nem így történik! Sok belefásult középkorú sofõr, inkább megalkuszik, iszik 2 doboz sört! Vidámnak tûnik, holott az összeomlás határán van! Elmegy a lakhelye mellé mondjuk, 50-80km-re egy másik Magyar kamionos céghez dolgozni és a végén, mint az elõzõ hozzászólásomban írtam, örül ha 120 ezret félre tud tenni a hó végén! De az sem tart sokáig, sokaknak hitelük van, szegényen, kisemmizve mennek a végén albérletbe!
Ez nem is sofõrség kérdése. Sok a fásult ember, akármi is a szakmája. Tenni kell, csinálni kell. Nekem sem könnyû, voltam én már 8 hetet is oda, 56 nap egy bádog fülkében, de csinálni kell. Nekem sincs más választásom, 25 éves korom óta nyomom, maholnap én is 40 leszek. Nem értem ezt a 40 - 50 - et, én nem érzem, hogy jaj, mindjárt megrokkanok, fiatalnak érzem magam, holnap reggel megyek, leúszom 2.5 km - t az uszodában, járok úszni mikor itthon vagyok. Nekem is vannak gondjaim, jó az étvágyam, 110 kiló vagyok, vérnyomás gyógyszert szedek, a szeszt sem vetem meg, de teszem a dolgom. Angolul már a kamionos évek alatt tanultam meg, mert az iskolai angol annyit ért, mint azelõtt az orosz oktatás. Ki akadályoz meg másokat, hogy olvassanak, tanuljanak? Most pl. olaszul próbálok olvasgatni, nehéz még, de fog menni idõvel, hatalmas a sikerélmény, mikor el tudok intézni valamit idegen nyelven. Szokták mondani kollégák is: könnyû neked mert tudsz angolul! És? Hát én úgy születtem, hogy tudtam?
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem ér annyit a kamionozás, hogy hóban-fagyban, melegben-hidegben nyomorogjanak a kamionosok, távol otthonuktól, kiszolgáltatva bagóért! Csak egy észrevétel: Ez jól hangzik, hogy pl: fizetés 350ezer Ft. (bár ez folyamatosan aligha ennyi, de maradjunk a példánál). Ha valóban ilyen jó a fizetés, ha baromira jól lehet keresni, akkor miért hagyja ott nagyobb cégeknél minden nap legalább 10 ember a kamionozást? Hát, hülyék azok? De, hisz 350 ezret lehet keresni!! Miért hagyják ott? Miért van mindig felvétel a kamionosságban?
A kérdező hozzászólása: Nem kell ahhoz kamionozni, hogy tudjuk mi az igazság! A hétköznapokat átstresszelõ kamionosok, hétvégeken a távoli utakon, parkolókban várakozó a családjuktól távol levõ emberek kiszolgáltatottságairól szól a kamionosság, többek között!
Jajj de nagyon tudod, hogy mi fán terem a kamionosság..kamionoztál esetleg??Akkor mesélj már kicsit, had okuljunk mindannyian akik azt állítjuk, hogy igen is jó szakma(még az is aki tényleg kamionozik, mert valószínûleg hülye és hazudik...)
A kérdező hozzászólása: Megéri havonta 27 napot távol lenni és a végén, ami marad a zsebben az 30-40 ezer Ft? Ezért bádogfülkében, külföldön, a porban, parkolókban élni hónapokig esetleg évekig? Semmi vagy minimális megbecsülés szintjén?
fújd csak a magadét le vagy szarva.próbáld ki a kamionozást meg a mosogatást is, és majd utána írd le a véleményedet.
A kérdező hozzászólása: 99.-es. Véleményem szerint egy Magyar kamionosnak illene annyit keresnie, mint Londonban egy mosogatónak! Ezzel szemben, pontosan a felét keresi egy kamionos! Ez igazságos? Szerintem nem! Azonkívül 100-szorta és 1000-szeresen nagyobb a felelõssége egy kamionosnak, mint egy mosogatónak. Sokkal nagyobb stresszben él és nagyon megterhelõ.
A kérdező hozzászólása: Egyszóval a véleményem az, ha legalább fix 400ezer Ft járna fizetés nettó a sofõröknek hívatalosan bejelentve, akkor azt mondanám oké! De, így azt mondom: Lótúrót a kizsákmányolóknak!
Kár összehasonlítgatni a kamionozást más állásokkal. Természetesen senki sem ellensége a pénznek és az otthon töltött idõnek, de azt kell megértened, hogy kamionosnak lenni életforma. Aki nem alkalmas rá, annak adhatnak akármennyit nem fogja tudni csinálni, vagy csak szenved vele. Nekünk meg az a furcsa, hogy valaki évekig ugyanabba az irodába megy be, leül ugyanahhoz az asztalhoz, nézi ugyanazoknak a kollégáknak a képét. Reggeliszünet, ebédszünet, cigiszünet, este meg megy haza, nap - nap után, évekig ugyanúgy. Az is egy taposómalom. Kamionosként nincs két egyforma napom. Nagyon igénybe veszi a családi életet, de erre születni kell, nem mindenki alkalmas rá.
A kérdező hozzászólása: HakapesziM: Még ha bírja is vagy bírná az a szerencsétlen, családjáért mindent meg akarni tevõ, tévhitben ringatott sofõr, aki már 3-4 néha 5 hetet lehúz Magyar cégnél, unio-n belül, akkor sem ér annyit az egész, hidd el! Költeni sokat kell az úton, ha fõtt kaját akar enni valaki, az nélkül megnézheti a gyomrát pár hónap múlva, az biztos. Utazás, kocsija megtankolása, amivel megy a telepig és vissza, esetleges javíttatás, gumikopás, biztosítás, fenntartás. Ezen kívül, otthon fizetni kell a rezsit, megélhetést, kaját. Esetleg még a bankikölcsönöket..Európában 1 hónapig a kaját, fürdést és 30 napig bádogfülképen nézni a laptopot, egyedül...pornót néz, ez a magánélete. A fõnökei az irodában csak egy járatszámnak tekintik, akirõl minden bõrt le kell húzni, kihajtani, kihasználni és esetleges levonásokat nem is említem..! ...és a végén elhajítani! Nem ér annyit az egész! Aki irodában dolgozik, itt szelektálni kell! Ha diplomád van, esetleg több is, felsõfokú nyelvvizsgád több nyelvbõl, akkor valamit tudsz kezdeni még idehaza is, nemhogy külföldön! Nem fontos mindig minden nap, kockaként reggel 8-kor bemenni és du 4-kor hazamenni! Ez a kommunista világban volt divat! Dolgozhatsz otthon is néha, hazaviheted a munkád, jó lehet pl. este 10-kor írod meg a projekteket, de cserébe pl. holnap nem 8-ra mész be, hanem 10-re vagy 12-re. Szakítani kell a régi szocialista felfogással, hogy 8 óra munka, agyatlanul robotolva. A hatékonyság a lényeg, vállalkozni kell, összefogni kell, céget alapítani, kihasználni a lehetõségeket. A cégnél lehet egyik nap irodában vagy, másik nap füvet nyírsz, harmadik nap ügyeket intézel a hívatalban, utána még kamiont is rakodhatsz...stb! Így már nem minden nap ugyanazokat az arcokat nézed az irodában, nemigaz? Ez mellett lehet normálisabb családi életed, minden nap látod a gyerekedet, feleségedet és otthon alszol.
A kérdező hozzászólása: Egyszóval, aki ráül egy ilyen 40tonnás kamionra, joggal szeretne ezzel egyenértékû fizetést és megbecsülést kapni! Nincs megfizetve és elismerve Magyarországon ez a szakma! Nem szabad küszködni az utakon kint 3-4-5 heteket! Hosszú távon nem is lehet és nem ér annyit az egész!
Kérdezõ, neked nincs életed, hogy ezen lógsz és vitázol? :D Már egy ideje senki nem válaszolt, de neked nagyon fontos volt "frissíteni"
A kérdező hozzászólása: Akárhogy is nézzük, kivülrõl vannak, akik csak a romantikát látják a kamionosságban! Azt hiszik, szépen beleül a kamionsofõr, megy az úton, semmi gondja nincs. A fizetése 4-500 ezer Ft és jó dolga van! Ez koránt sem így van!
Szarjad már le ezt a témát!Nem veszed észre hogy már csak te válaszolsz saját magadnak?És fogd már fel a nemlétezõ agyaddal hogy nem csak a kamionosokat húzzák le.Inkább menj és verd a fszodat, addig sem itt okoskodsz.
Addig fog válaszolgatni magának és hülye magyarázatokat hosszasan leírni, amíg nem lesznek olyan válaszok amik tetszenek neki, amiben a kifejtett véleménye(magyarázata) mellett voksolunk.Egy szóval a kérdezõ feltett egy kérdést, amire csak 1 fajta választ fogad el, amit õ elképzelt a kis világában..igazi idióta, kár foglalkozni vele. 22L
A kérdező hozzászólása: Pedig nem leányálom a kamionosság Magyar cégnél! Ezt ki kell hangsúlyoznom, hogy Magyar cégnél, mert nem mindegy ki hol kamionozik! Aki beszél nyelvet és direktben bekerül egy Nyugat-Európai céghez, az megkereshet havi 2-3 ezer Eurót és még a munkakörülményei is korrektebbek! Ha meg itthoni cégnél kamionozik, akkor a végén rámehet az egészsége és a családi élete is! A végén alig marad pénze, bádogfülkében alszik és reménykedik, hogy gazdag lesz.....
A kérdező hozzászólása: HakM! Akkor biztos nagygyakorlatod lehet az eféle fuvarozásban! Gondold el, ha Januárban elindulsz, itt kell hagynod egész évben a családod, gyereked! Ha keresni akarsz!! Akkor minden 2. hónapban egyet dughatsz és kész! Nem biztos, hogy hosszú távon ezt bírod, kitéve a vadak kizsákmányolásának! Kiszolgáltatva egy bádogfülkében egyedül, egy sör mellett laptopon pornót és filmeket nézni! Ha adnának mindezért fix 600 ezret, azt mondanám ok, de így......
A kérdező hozzászólása: 8-as. Hagyd már ezt a baromságot: "1 fuvarra"! Akkor keres a sofõr 2-300 ezer FT között, ha egész hónapban kint van és ha utána, majd valamikor ki is fizetik rendesen. Ehhez azonban kint kell lennie családjától távol 28 napot vagy még többet! Minden 2. hétvégén áll az autó 2 napot! Ekkor sokan elgondolkoznak, hogy miért is van ott? Megfizetik ezt? Km-ként dobnak, pl. 25 FT-ot és mást nem! Ha esetleg végigszenvedi a sofõr a kinti 4 hetet, akkor talán ismétli önmagát, tehát minden hónapban így tesz? Nem hinném! Ha így tesz, begolyósodik, nem szexel, elkezd inni, laptopon pornót néz és a végén vagy otthagyja az egészet vagy mondvacsinálva nem fizetnek neki vagy esetleg az asszony hagyja ott! Ezek kemény szavak, de hidd el nem ér az egész sofõr szakma ennyit! Nincsenek megfizetve! Ha esetleg kivesz a sofõr 1 hét szabadságot, már abban a hónapban a fizetése, jó esetben eléri a 180 ezret, de abból kajára, utazásra, egyéb fizetnivalókra elmegy 80 ezer. A többi meg hitelfizetésre, rezsire, hitelre. ...és semmi magánélete nincs! Fizikai képtelenség, hogy egész évben, havonta 2 napot legyen otthon vagy annyit sem! Egy évben akkor otthon van, 20-szor! 20-szor dug egyet! Az év 345 napján meg hokizik, gályázik, kiszolgáltatva a burzsoá rétegnek? Élet ez?
Kedves Kérdezõ! Te mégis ki az atyaúristennek képzeled magad? Azt képzeled te döntöd el mi a jó munka, és mi nem az? Van, aki szereti, van aki csak szükségbõl csinálja. Közöd?
Egy csomó más munkát fel tudnék itt sorolni, ami ugyanolyan rossz, vagy még rosszabb, mint a kamionozás. Na és? Senkit sem érdekel. Mégis találnak rá ember, mert pénz kell a megélhetéshez, és a nem napi többszöri szex. Kivéve persze a qrváknál, . Tényleg, értük nem emelsz szót?
Kamionos vagyok 12 éve. Ez nem normalitás - nem normalitás kérdése. Ez egy foglalkozás, piaci igény van rá, rakományt szállítunk, pénzt kap érte a vállalkozás és a sofõr. A kamionosok általában nem magasan iskolázott emberek, bár van több diplomás kollégám is. Miért? Mert még mindig jól lehet keresni. Nagy különbségek vannak a cégek között, de jó cégnél azért nettó 400 - 450 megkereshetõ, külföldi cégnél akár több is. Sok elmegy azért kajára, telefonra stb., de azért így is marad. Ez nettó pénz, bruttósitsd fel, ki kap ennyit ma Magyarországon? Akinek nincs más végzettsége, vagy ha volt is szakmája elfelejtette, kijött a gyakorlatból az hova menjen? Dolgozzon itthon 160 ezer forintért? Van egy csomó elõnye is. Nincs fõnök a nyakadon, megkapod a feladatod, onnantól tiéd a pálya, önállóan dolgozol. Sok lemondással jár, az igaz. Na és aki reggel sötétben megy dolgozni, este meg már sötétben ér haza? És még pénzt sem keres? Az mennyivel jobb? Lehet, hogy mindennap látja a családját, de rághatja a kefét, hogy mibõl fizeti ki a számláit.
Én azért sajnálom az olyan embereket, akik egy életen át ezt csinálják, illetve házastársként, gyerekként viselik el. Mit ér az a szar pénz, ha nincsenek a családdal? Inkább keressen a párom minimálbért, és szûkösen, de együtt vagyunk, látja a gyerekét minden nap, minthogy jó fizu legyen, de cserébe olyan legyen, mint aki nem is része a családnak. Ez olyan, mint mikor az apa külföldön dolgozik. Nekem ne mondja senki, hogy az életük múlik azon, hogy az apa sok éven át külföldön melózzon, vagy kamionos legyen. Érdekes, megfigyeltem, akiknél ilyen magas a jövedelem, el is herdálják, nem jutnak elõbbre. Az apuka külföldön gürizik/kamionozik, míg a család nagylábon él odahaza, és emiatt nem tud váltani a családfõ normális hazai foglalkozásra. Nem adják lejjebb a szintet, amit megszoktak. Már rég nem arról szól, hogy nekik ez létkérdés.
Utolsó azért szerintem nem feltétlenül van igazad ! Visszakérdezek : Mit ér a családi élet , ha nem haladtok , hónap végére nem nullába , hanem minuszba jöttök ki , a számlák halomban , a gyereket iskoláztatni kell , ha az a pénz amit Magyarországon fizetésként adnak jóformán éhbérre elég ?! Az én férjem külföldön van , ott dolgozik ahhoz képest elég sûrûn jár haza .Köszönjük szépen jól vagyunk, a családi életünk is jó , a gyereknek is megvan mindene .A férjemnek esze ágában sincs visszatérni a régi munkahelyére havi 160000.-ért ... Most már nemsokára mi is magunkra kötjük az útilaput és megyünk utána ... Ha tudunk/tudtunk változtatni , miért ne élnénk a lehetõsséggel ? (:
A kérdező hozzászólása: 28-as. HakapesziMaki! Nagy ló[email protected]ót keresel Te havi 400-450-et! 2 hónap alatt esetleg, ez már reális! Aki állandóan megy, egy évben a 365 napból, 345 napot úton van, annak családi élet=0. szex=0. Elõbb utóbb begolyósodik, fülkében él, fülkében kel, fülkében fekszik. Az élete, gps nézés, cím keresés, parkolókban élés, wc keresés, fürdés ha van..vagy nincs, testmozgás hiány....este csak eldõl a vaskabinban és kész! Továbbmegy, mert szorítják a hitelek....már ameddig tud, pár hónapig esetleg évig....utána azt hiszi a szerencsétlen, hogy másik Magyar cégnél jobb lesz, vált...elmegy másik céghez kamionozni és rádöbben, ugyanolyan cigányélet, lehet itt meg más problémák vannak, egyik kutya, másik eb! Egy tõrõl fakadtak! Rádöbben a kamionos, hétvégére 0 Ft-ot kap, vagy jó esetben 2-3 ezer Ft-ot, amit rá is költ sörre, megiszik 1-2 sört, hogy eltompítsa magát, elterelje az agyát a valós problémáktól és hamis illúziót ringasson, azt higgye gazdag lesz! Pár hónap után észbe kapnak, semmibe nem veszik a munkáját, lehet még levonást is kapnak...költeni kell neki a fizetésbõl is sokat és utána marad is pár ezer FT-ja meg nem is! Akkor már jobban járna állítom, ha itt a "sokak által emlegetett 160 ezres" állást fogadná el, az legalább biztos pénz és minden nap otthon alszik a dolgozó! Vagy ha minden áron többet akar keresni, menjen el Angliába pl. mosogatni, ott is dupla annyit keres mint a "legmenõbb Magyar kamionos" és semmi felelõssége nincs!(csak ne törjön össze tányérokat! :-) ).
áhhh tipikus tulok vagy...majd ha nem érkezik meg legközelebb a rendelt Samsung plazmatévéd akkor majd gyere szidni a kamionosak. De én a helyedben inkább lekoccolnék a témáról, iszonyat szûk látókörû vagy. Mindegy mit írunk a lényeg hogy amit te írsz és más vélemény nincs is (bár a hozzászólók 90% a más mond...- ezen azért elgondolkodnék..)
30: A más, ha az egész család külföldön van. Párommal is beszéltünk, ha lenne valami lehetõség, mennénk, de EGYÜTT! Nem pedig az, mint sok helyen, hogy a férfi gürizzen kint, asszonyka meg otthon, közben néha hazajön a férj, lesz gyerek is, aki nem látja az apját. Ne is haragudj, 160-ból meg lehet élni, az nem rossz fizetés. Mi albérletet tartottunk fent, nem is túl kedvezõt ennyibõl, kettõnk fizuja volt együtt ennyi! És ez nálatok csak a férjed fizetése lett volna, ha ehhez még hozzámegy a tiéd is, mert elvileg mindkét fél dolgozzon, akkor mirõl beszélünk? Itt is megmutatkozik, hogy nagylábon élni tényleg nem lehet minimálbérbõl.
Én levontam a következtetéseket: a kedves és tudatlan kérdezõ barátunk valószínûleg nem ismer egyetlen egy kamionost sem, tehát fogalma nincs róla, hogy mennyit keresnek, mit és hogyan csinálnak.Õ elképzelte, hogy így és így mûködik a kamionos szakma és kész.Nem képes túl látni az általa elképzelt "világon", minden válaszadót leszól, hogy a nagy túrót, meg baromság, hogy 1-2 százezren felül keres a kamionos és nem 2 hónap leteltével, hanem hetente.Nem is értem, hogy miért tett fel kérdést, ha a választ meg sem próbálja érteni amit kap?alias amit õ elképzelt az úgy van, senki nem tudja elhitetni vele, hogy nm úgy van, tudatlan, bunkó(mert leszól minden választ ami nem egyezik az õ elképzelésével)és valószínûleg féltékeny ha valaki (egy kamionos) többet keres 1 hét alatt mint õ 2-3 hónap alatt és ezt képtelen elfogadni, mellette zavarja, hogy a kamionosok nem szexelnek.na és? miféle perverz állat lehetsz ha nem tudod elfogadni azt sem ha más nem szexel, csupán azért, hogy 10 év leforgása alatt annyit keres így amivel még az unokái is bõven megélnek mint hal a vízben.
Ja és ha már a realitás a mottója a kérdezõnek, hogy a kamionosoknál az a reális ha max 2 hónap alatt keres majdnem fél milliót..akkor mi a helyzet a politikusokkal?õk milliókat keresnek HETENTE , , na õk aztán tényleg semmit nem csinálnak(legalábbis nagyrészt jót nem), a kamionosok meg igen..feláldozzák az idejüket és az életüket, de az életüket is tudják közben élni, hétvégéken, vagy utazások során ha magával viszi a családot pl olaszországba..én biztos mennék ha apám vagy testvérem, vagy barátom lenne kamionos, mert sose voltam még külföldön, akinek meg ez az egyetlen esélye rá, , miért ne??pénzbe se kerül, sõt pénzt kap érte, Fáj neked más boldogsága , vagy az hogy sokat keres autókázással?
azért egyre viccesebb vagy, kedves kérdezõ többen írták, h így dolgoznak, közeli családtag így dolgozik, stb, de te mondod a hülyeséged, légy boldog vele...DE, remélem megtermeled magadnak a napi betevõdet a kertben, felneveled a csirkét, disznót, amit kajálsz, magad õrlöd a friss búzából a lisztet, mert ha nem, akkor qrvára nincs jogod olyan emberek értelmi és egyéb képességét szidni, akik lehetõvé teszik, h ezekkel a dolgokkal ne kelljen foglalkoznod, csak bemenni a szupermarketbe és levenni a polcról...mert képzeld, azok sem csak úgy maguktól repülnek oda... Én írtam, h apu kamionos, hidd el, rendben van a családi életünk, 30éve boldog házasságban élnek anyuval..Õ élõ állatot szállít, nem áll a határokon, max 1hét egy útja. Van a családban olyan kamionos is, akinek szívás, valóban 1hónapokat távol van, de neki még nincs családja a jövõjét alapozza ebbõl, nem is rosszul..
A kérdező hozzászólása: Vajon miért van mindenütt kamionos felvétel? Ha annyira álommeló, akkor miért keresnek annyira kamionosokat? A másik kérdés: Vajon miért teljes kezdõ vagy majdnem teljesen kezdõ kamionosokat szeretnek alkalmazni az ilyen cégek?
kedves szexmániás kérdezõ! most mondd meg õszintén! szted az utcaseprés vagy wc pucolás olyan álommeló? mégis van egy rakás ember aki elvállalja, mert igény az bizony van rá. kamionosokra is szükség van, mivel a vasúti áruszállítást egyre jobban hanyagolják. pedig gazdaságosabb és környezetbarátabb.
Szerinted a kamionozás ócska munka.Rendben, köszönjük, hogy megosztottad eme nemes gondolatodat velünk.De mondd csak, esetleg te eltartasz bizonyos családokat, ahol a családfõ kamionos, hogy ne kelljen dolgoznia, és otthon henyéljen, netán napi többször szexeljen?! Mi közöd van neked ahhoz, hogy ki hányszor szeretkezik?Nem mindegy neked, hogy ki mit csinál?Mit foglalkozol te azzal, hogy ki mikor fürdik?Neked a szex áll a mindennapjaid középpontjában?Nyilván meg tudja mondani a családjának, hogy most nem fog égni egy darabig a villany, mert itthon maradtam anyátokkal szexelni. De nyakamat rá, hogy a kamionokkal Magyarországra importált dolgokat élvezettel használod/eszed stb.
Már feltették páran a kérdést, de el sem olvastad. Most felteszem én is, reménykedve: hátha...... MIT ÉRDEKEL TÉGED A KAMIONOSOK CSALÁDI/ NEMI ÉLETE? NEM MINDEGY AZ NEKED? HOGY ÕK MENNYIT VANNAK OTTHON? MENNYIT DUGNAK? ÉS MENNYIT FÜRDENEK??????
Ne hidd már azt, hogy mindenki jókedvébõl csinálja!Ebbõl tudja eltartani magát vagy a családját!Nem szórakozásból, hanem létszükségletbõl! De majd megmondja nyilván a gyerekének, hogy "bocs, kicsim most nincs kaja, mert nem tudtam elmenni kamionozni, hisz akkor anyáddal nem tudunk szexelni" ...
A kérdező hozzászólása: 11-es. Fiú vagyok. Ez a 3-400 ezer megint túlzás. Van, amelyik sofõr nekidurálja magát, elszánt és kint van 5-6 hetet. Na erre az 5-6 hétre, ha szerencséje van, kap 300ezer Ft felett. De, ez minden hónapban nincs így! Nem leányálom a kamionozás! Hidd el vadkapitalisták irányítják õket, akik csak egy szót ismernek: profit! Se embert, se sofõrt, se családot nem néznek senkibe! Volt eset, hogy sok autót kint is hagytak a sofõrök! Van, aki 3-án szépen várta a fizetését és meg is kapta, de nem a 250ezret hanem az alapbért, pl 80 ezret. De, nagyon eltértünk az eredeti kérdéstõl, nem ér egyszerûen az egész mai kamionozás annyit, hogy más röhögjön a markába, családi életek menjenek tönkre és boldogtalanul legyen a szerencsétlen sofõr kint a hõségben a fülkében és laptopon pötyögjön, pornókat nézzen és azt képzelje magának, hogy ez a helyes út!
Most neked nem mindegy mit csinálnak a kamionosok? Ezt csinálják mert meg kell élniük, vagy mert szeretik és kész. Nem értem mire vagy így felháborodva, nem vagy otthon hagyott feleség...Ez még mindig jobb mintha éhezne a családjuk!!
Nekem is vannak ilyen ismerõseim és hidd el, anyagilag nagyon is megéri. És sokan nem akarják egy életen át csinálni, csak míg megszedik magukat. Még mindig jobb, mint mikor kimegy külföldre dolgozni, még annyit se jön haza.
A kérdező hozzászólása: 14-es. Hidd el, hogy jobban jár, ha kimegy külföldre dolgozni! Kamionosok sokszor még wc-t sem találnak, elhagyatva távoli parkolókban, egyedül a porban telnek el mindennapjaik! Aki most kezdte még reménykedik, de aki már régóta csinálja tudja mi az igazság! Ha valaki kimegy Londonba mosogatni, dupla annyit keres, mint a legjobbnak mondott helyen levõ Magyar kamionos, Magyar cégnél. Nincs semmi felelõssége, nem úgy, mint egy kamionosnak! Nem ér annyit az egész kamionos szakma!
Jó hát, most én nem tudom pontosan, mennyit keresnek, csak nekem ismerõsöm mondta, hogy átlag 3-400-at. Ezt most nem én találtam ki. Igen olyat is ismerek, aki már nem kamionozik, mert megunta, belefásult, és olyat is, aki már túl van a 60-on, családja is van, mégis bevállal még fuvarokat, mert szereti. Mindenki megpróbálja, és majd eldönti tetszik-e neki, megéri-e. Sokan úgy vannak vele, mégis macsóbb min mosogatni Londonban. Én csak azt nem értem, neked miért nem mindegy? Te nem leszel kamionos. kész. Pont.
A kérdező hozzászólása: 16-os. Sok buktatója van és hátulütõje a kamionozásnak. Aki egész évben keres havonta 300-at az otthon van 1 hónapban 1 napot! Ez normális élet? 1 évben otthon van 12 napot, tehát 1 évben 12-szer dug, 353 napot egy fülkében tölt állandó stresszben, gps nézésben, összegörnyedve egyedül! Néha találkozik pár ismerõsével a parkolókban, sört isznak, laptopon pornót néznek és bemennek a benzinkútra nézelõdni és wc-re menni. Egész évben hokiznak, 353 napot a fülkében. Ne mondja már ezt nekem senki, hogy ez normális!
csomó ilyen szakma van, most minek hajtod a magadét? Inkább nyiss ki egy sört és engedd ki gõzt.
A kérdezõnek igaza van. Nekem a legjobb haverom kamionos. Persze jól hangzik a 300-350 ezer (már inkább 250-300 ezer Európa). De ezért nagyon sokat le kell tenni az asztalra. 100-ból 98 ember nem képes erre. Lehet, hogy egy hétig nem fürdesz. Ki tudja hol akadsz el, mi lesz veled. Érdekel valakit? Senkit! Azok az emberek , akik szerint ejde jól keresnek és húú mennyi pénz, semmit nem tudnak. Buták. Csak a pénzig jut el a hallásuk és kész. Leállsz aludni. Nyitott szemmel. Miért? Mert simán ellopják a benzint (leszívják), kirabolhatnak stb. Tudsz így pihenni? Nem. El lehet felejteni a mélyalvást. Kényelemrõl ne is beszéljünk. Családi élet nulla. K*rvák vannak persze, de az nem családi élet. Kiszállni lehetetlen. Elmész utána 80-100 ezerért fõzni? Nem.
A kérdező hozzászólása: 19-es. Így van! Végre egy realista hozzászólás!
Hát, nekem édesapám kamionos, szóval eléggé képben vagyok...Jó helyen dolgozik, kb. hétköznap van úton a hétvégéket itthon tölti, õ is nemzetköziben van(mondom, általában, persze vannak ettõl eltérõ esetek).. 3-400-at megkeresi, tény, h a tisztálkodás, evés, stb macera, de nem lehetetlen.Stresszes, igen , fárasztó, igen...de õ pl. nem tudna mást csinálni, neki ez az élete, volt pár hónap mikor itthon dolgozott, majd beleõrült, fele annyi fizu, szar meló, stb..visszament.Mi így rendezkedtünk be, ehhez állt hozzá az életünk, és boldog család vagyunk.. Szóval tény, h vannak szar helyek, ahol nem fizetnek ki meg ilyesmi, de ez nem magának a kamionozásnak köszönhetõ, hanem a gerinctelen fõnöknek, ilyen meg nem csak ebben a szakmában van.
Na de kedves kérdezõ, neked a dugás miért jelenik meg szinte minden hozzászólásodban?Ha ennyire zavar, hogy a férjed, barátod, akárkid kamionos vagy az szeretne lenni akkor evezz más vizekre ha félsz attól, hogy valaki nem fog megdugni..ha meg lóg valami a lábad közt akkor meg higgadj már le, nem a világ vége ha nem tudsz dugni 2 hétig, de ha ennyire aggaszt akkor minek foglalkozol vele?dugd szét a fejed, örülj neki, hogy nem vagy kamionos és kész...
Csak tudom, hogy mennyit keresek. Nekem mindegy mit hiszel. Jó a 400 - 450 ezer a jobb fizetések közé tartozik (havi nettóról beszélek), de van ilyen, sõt, még jobb is. Az is igaz, hogy sok vacak cég van, akik 22 - 23 forinttal kilométerenként kiszúrják a sofõrjeik szemét, de az legyen az õ gondjuk, hogy miért dolgoznak ott.
A kérdező hozzászólása: 38-as. és a többieknek a válasz. Ló@rót keresnek 450 ezret! Magyar kamionos cégnél, hol? Valaki itt írta, hogy 100 sofõr közül 98 egyszerûen nem tud folyamatosan kint lenni és hozni a formát, havi 300-at. Sokan kényszerûség miatt, hitelek, stb még egyfajta romantikából, kíváncsiságból belevágnak! Dolgoznak is és jól dolgoznak, de hiányzik nekik a család a feltöltõdés!! Ezt persze a vadkapitalisták nem veszik figyelembe csak: tovább-tovább menj! 4-5 hetet kint! Ha hazamész, már rossz néven veszik, ha 2 napnál többet vagy otthon!pl. 4 hét után. Utána megint hajtanának kint 4-5 hetet és így tovább.....addig amíg az a 25-30 éves sofõr be nem adja az unalmast! Néha kellene a sofõröknek 1 hét szabadság is, de ezt csak ritkán szabad nekik igénybe venni! Úgyhogy aki azt hiszi a kamionos szakma jól fizet és csak "autókázás" vagy "kéjutazás" az nagyon téved! Amikor 15 óra munka után, éjfél után a sofõr izzadtan keresne egy parkolót a pályán és nem talál...utána meg még õt hibáztatják elgondolkozik, hogy miért is csinálja! Amikor levonnak 50 vagy 100 ezret a fizetésébõl, amikor elhagyják az autót, jobb esetben a telepen és végre felszólalnak, akkor tudják meg, hogy mi is az a "kéjutazás"!
Megpróbálok még egyszer a csökött agyadra hatni!!! Az élelmiszer nem drágább külföldön sem, mint otthon! Feltalálták már régen a camping gázpalackot, tehát fõzni is tudok, ha úgy van kedvem. A sör is olcsóbb, de minek is magyarázom, hiszen te vagy a legokosabb ember a földön! Nem rohadok 2 napig a fülkében, az emberek többségének van két lába, nekem is, ezek segítségével szoktam jó nagy sétákat tenni. De van nálam bicikli is, azzal nagyobb túrákat is lehet tenni. Amennyiben valamelyik szó nehézséget okozna(gyaloglás, biciklizés) az agyadnak(már ha van neked ilyen), akkor nézz utána, hogy léteznek ezek a tevékenységek!
Ez még mindig itt tart :O :) )
A kérdező hozzászólása: 55. Láttam itt a videón, képeken, hogy a sofõrök szoktak fõzni is a platón, összeállnak, esznek, isznak. Akkor te még szoktál biciklizni is. Mégis én úgy gondolom, nincsenek eléggé megfizetve! Hosszú távon kevesen bírják és ebbõl meggazdagodni nemigen fognak. http://www.youtube.com/watch?v=9Bl2HGfs_k8
Akkor nem lesznek gazdagok és ez mit izgat téged?
A kérdező hozzászólása: Norad! Ha nincsenek megfizetve és sokat küszködnek és ez mellett a családjuk is szenved és te is egyetértesz abban, hogy így nem lehet meggazdagodni, akkor miért csinálják? Miért fõznek hajléktalan módon platókon, miért hozzák az extra profitot az uralkodó rétegnek? Nézd, ha naponta 20 ezer Ft-ot fixen keresnének és hétvégére 10 ezer Ft-ot adnának nekik, akkor azt mondanám, km elszámolás nélkül, havi 450 ezer Ft megfelelõ ezért a munkáért Magyar kamionos cégnél. (most a külföldi cégnél való munkavállalást ne keverjük bele). De hidd el nincs így! 450 ezer 2 hónapi fizetés jó esetben akkor, ha nincs levonás! Volt aki a cipõjét is az autóban hagyta, úgy menekült haza!
Apám kamionozik és 350 et keres.
A kérdező hozzászólása: Norad!60. Elhiszem. Sõt olyan is akadhat, hogy: 370 ezret keresett valaki! Még két hónapig is kereshet jó pénzt, közel ennyit!Csak a lényegét nem értitek az egésznek! Hosszú távon folyamatosan, fix-ben vagy ugyanazt a pénzt nem lehet keresni, fizikai képtelenség, begolyósodik a sofõr! Tehát én összesítve veszem a fizetéseket, mondjuk az egyik hónapban jól keres, 320 ezret kap, de a második hónapban már 5 nap szabit kivesz és már mondjuk 230 ezret kap. Lehet a harmadik hónapban beugrik egy 100 ezres levonás túlvezetésért, akkor már a fizetése alig haladja meg a 200 ezret. Költ a dolgozó az úton kajára mindenre, hazautazás, rezsi, lakáshitel...stb és az év végén örül, ha egyáltalán ajándékot tud venni a családnak Karácsonykor. De, sokan kihullanak menet közben, otthagyják. Meg lehet érteni õket! Ebbõl meggazdagodni nem nagyon lehet!
5. hónapja keres 350 et
túlvezetésért meg azért kapja a levonást mert: nem jó helyen tankolt nem tudja kezelni a gépet és annyira lusta hogy tojik beírni a pontos útvonalat így kiesik van hogy 100 km is ezt felszorozzák, persze hogy összejön neki a havi - 100.000 egyszerûen nem figyelnek oda és rossz kártyával akar tankolni rossz helyen akar benzint felvenni tesz rá hogy mikor kapott rakodási idõt és nem jelenti be így az operátora folyton kérdezgeti miközben az utakat már leadja másnak ja kérem így is lehet Én nem tudom te kiféle miféle vagy de tényleg elég szánalmas már amit mûvelsz, ha nem tetszik a kamionozók életmódja akkor menjél és nyújtás be keresetet az emberjogi bizottsághoz, csak ki ne felejtsd hogy naponta 3x kéne rejszolni mert a végén még elutasítják...
*nyújtsál
A kérdező hozzászólása: Azért ez húzós lenne: "5 hónapja folyamatosan keres 350-et!" Ilyen nem létezik. Ha igen, akkor az a sofõr "a fülke foglya", magánélet=0. De én kétlem ezt a folyamatos 350-et. Kérdezd meg apud, hogy ez valós-e? Hidd el, sokaknak csak felületes információi vannak a "kamionozásról"! Azért ez nem úgy mûködik, hogy: "trallala!! kamionosok, vagányak 3-4-500 ezret keresnek...trallala." Csak egy példa: Találkoztam vérprofi kamionosokkal, akik mondjuk 20 éve a pályán voltak és nem hiszed el mit mondtak! Az egyik ezt mondta: -Munkaügyi Bíróságra van beadva a papírom! Feljelentettem a céget! A másik ezt mondta:-Ebben a hónapban 170ezer Ft-ot levontak tõlem!(üzemanyag címén..) A harmadik ezt mondta: -Tököm ki van az egésszel, az asszony már válni akar, 5 hete voltam otthon!Én meg itt õrzöm ingyen az autójukat! ...és ezekhez hasonlókat lehet hallani sofõröktõl!
A kérdező hozzászólása: Egy másik kérdésbõl idézek egy hozzászóló hölgyet! Ezt egy feleség írta: ""....Férjem 2 éve dolgozik a XY-nél. A leghosszabb kint léte 6 hét volt, a legrövidebb 2 hét. Általában 2 napot tölt itthon. A házasságunk haldoklik, mert MINDENT nélküle kell megoldanom. A gyerek és én is teljesen eltávolodtunk tõle sajnos. A pénz is változó, 230-330 ezer között változik. Szerintem legfeljebb belföldes munkát vállaljon ha van család.
A kérdező hozzászólása: [email protected] Nem álommeló hidd el a mai kamionozás! Egyfolytában van felvétel minden Magyar kamionos céghez! Vajon miért van ez? Hát nem kell a sofõröknek a 300 ezer Ft-os jólfizetõ állás? Ezek szerint nem kell vagy valami nem egészen úgy van, hogy "juj, itt a kamion, furikázom 1 hónapig és a végén felveszem a havi 300-at". Igen, ilyen is van 1 hónapig, de hónapokig már kevesebben bírják, évekig meg 20-ból talán 1 bírja! Mondok egy példát: Elment 15 sofõr egy jól menõ céghez kamionozni! Jó sofõrök, fiatalok, nagy teherbírásúak, dolgozni szerettek volna sokáig, kellene a pénz nekik, nekiindultak! Az elsõ hónapot mindenki végigvitte! A második hónapban már volt kiesõ és mit gondolsz fél év múlva a 15 dolgozóból, hányan dolgoztak ott? 0 személy.
Nem vitatkozok az szerencsétlen, ésszel nem rendelkezõ, totálisan hülye emberekkel, mert még a végén legyõznek a rutinjukkal, és én is hülye leszek.De te meg hokizz egy nap 86-szor, majd edd meg ami kijön, és akkor legalább boldog pénz nélküli leszel, és nem kell konzervet zabálnod.
A kérdező hozzászólása: 51-es válaszolónak! Ohh! Hogyne lelehet keresni 400 ezret Magyar cégnél, 2 hónap alatt! De, ezért az elsõ hónapban, 1 napot lesz otthon a sofõr és a második hónapban, mondjuk 5 nap szabadságot belevehetünk, hogy ne golyósodjon be a sofõr! Tehát pl az elsõ hónapban a fizetés 230 ezer és a második hónapban 170 ezer Ft. Hidd el, ez a reális! Minden második hétvégén 2 napig a fülképen hokizik a sofõr, erre nem kap semmit, ingyen õrzi az autót! (jó esetben dobnak 2-3 ezret). Minden elsõ hétvégén áll az autó. Konzerveket eszik a dolgozó vagy pedig szalámikat, egyéb dolgokat amíg kitart. Utána aztán kinyithatja a bukszáját! 2 hónap alatt, súlyos Eurókat költ kajára, üdítõkre, sörre, édességre, ásványvízre, wc-re, fürdésre. A céghez odautazás-hazautazás is sokba kerül. (benzin). Ha a szerencsétlen hazamegy valahára a két hónap után, akkor várhatja a fizetését a számlájára. Jó esetben megkapja, de sokaknak van levonásuk ilyen-olyan okok miatt. Kifizetik a rezsit, kaját, megélhetést, kifizetik arra a hónapra a lakáshitelt és a szerencsétlen ott áll, hogy a két hónap után megint induljon el egy 4-5 hetes túrára, mert már megint kell a több pénz!
Menj ki egy parkolóba és érdeklõdj. Nem vagy kolléga az látszik, akkor meg honnan veszed az infókat? Ne a Waberer - bõl indulj ki. Amellett ki mondta, hogy magyar cégnél? Mi a magyar cég? Ennek már semmi értelme, nekem magyar a vontatóm, svéd a pótkocsim, összemosódik ez, hogy magyar vagy külföldi. Mennyit dolgozol és hol attól is függ. Hétvégére hazajárós meló? Úniós? Keleti pálya? Ponyvás, hûtõs, silós, konténeres, tartályos, élõ állatos? Állatosnál 600 - at is megkerestünk évekkel ezelõtt is. Ha nem hiszed, miért kérdezel, akkor legyen úgy ahogy gondolod, nekem mindegy. Tény, hogy nem leányálom, sok lemondással jár. Amellett ez egy életforma, én nem tudnék egy irodában ülni. Vannak ettõl nehezebb melók is.
Szerintem hagyjátok az érvekkel a kérdezõt, mert nem lehet meggyõzni..nagyon nehéz eset akinek hiába akarod megmagyarázni, hogy kék az ég õ még is pirosnak tartja...
Rutinos "kamionos" lehetsz, barátom! Van családom, gyerekem, havi le sem merem írni mennyi pénzem, mert nem hiszed el, hiszen "Te csak tudod, hogy nem keresek annyit". 12 éve csinálom, nem qrvázok, nem vagyok alkoholista sem. Most éppen a svédektõl írok neked. Voltam kb 25 nagyvárosban biciklivel az elmúlt három évben, és csináltam kb 6000 fotót. Tudod, így is lehet ezt csinálni. A bejárásra egy fillért nem fizetek, kajára meg külföldön sem megy el több, mint otthon. De ezt kár mondanom, mert úgyis tudod, hogy hazudok. Való igaz, hogy kevesebbet szexelek, mint az aki otthon van, de az igényem sem akkora, mint egy 20 évesnek. Ha valami érdekel még, akkor kérdezz bátran!
A kérdező hozzászólása: 40-es. HakapesziM. Kizárólag Magyar kamionos cégnél vagy Magyar-külföldi cégnél dolgozó kamionosokra értettem, amit írtam! Ne keverd bele a külföldi cégeket, külföldön való munkavállalást! Ha valaki külföldi céghez megy kamionozni, és ehhez elengedhetetlenül tudja a nyelvet, ott a fizetése már hatványozódik a Magyarhoz képest! Lehet, hogy a munkakörülmények is jobbak, tehát még szállodát is vizetnek vagy éppen hétvégére mindenki beáll a telepre vagy egyéb elszámolás van! Ezt országra, cégekre nézve különbözõ lehet! A lényeg, aki kimegy ilyen helyre dolgozni az tudja a nyelvet legalább középfokon, legyen tisztában az adott ország törvényeivel, munkajoggal, munkaszerzõdéssel, társadalombiztosítással és az adózással! Ne engedje magát kihasználni, ne engedje, hogy másodrendû sofõr legyen, ne írjon alá olyan papírt, amivel nincs tisztában, hogy micsoda! (ha így "direktben" dolgozik ott a sofõr kamionosként, akkor az Euróban kapott fizetését, ha Forintba számolom: 600ezer-1millió Ft között lehet). (ez nem összekeverendõ azzal, hogy Magyar rendszámú vontató és külföldi rendszámú pótkocsi! Ott a Magyar cég leveszi a hasznát.)
Azt értsd meg, hogy ma már nincs olyan, hogy "magyar cég". Egy magyar fuvarozó vállalkozó a vontatójával bérvontatást vállal egy cégnek. Az lehet belföldi, külföldi, akármilyen. Már elmúltak azok az idõk, mikor volt a Hungarocamion és a Volán aztán annyi. Pl. teszem azt a Willi Betz milyen nemzetiségû cég? Nincs európai ország ahol ne lennének kocsijai, mindenféle rendszámmal járnak, még grúzzal is. Abban egyetértünk, hogy rengeteg lemondással jár, nem emberbarát szakma, sok a lehúzás, szívatás, veszély. De még szerencsére lehet keresni vele. De ez egy életforma is, nem mindenki alkalmas rá.
Jut eszembe. Nem egy volt letenyei vámos vagy, akinek most a horvát EU csatlakozással ugrott a melója, s vívódik kamionos legyen - e? Mert ha igen, inkább menj mosogatni Londonba.
Tulajdonképpen te csak irigykedsz ránk (kamionosokra), vagy mi bajod van tulajdonképp? Hakapeszi elvtárs már leírta a lényeget, de te tovább forgatod, tekered ezt az egészet! Egy kiégett kamionos vagy talán?
33-as !Mi is albérletet tartottunk/tartunk fent Budapesten ! Én is dolgozom! Nem azt mondtam, hogy nem éltünk meg, de nem is haladtunk annyira.Miért is kellett volna ezzel megelégednünk?! Egyébként is mindig terveztük, hogy külföldön telepedünk le, ami a gyereknek(is) nagyon jó !
A kérdező hozzászólása: Egyszóval, aki nem beszél idegen nyelvet és ez miatt elmegy egy Magyar vagy Magyar érdekeltségû céghez (Magyar rendszámú autó)kamionozni alkalmazottként az készüljön arra, hogy családi élete, szexuális élete minimális vagy 0 lesz. Attól függ meddig lesz a cégnél. Ilyen 450ezer meg hasonló [email protected]ágot jobb ha elfelejti az elején. Készüljön fel, bármikor bármi adódhat az úton és ezért általában a sofõrt szokták felelõsségre vonni, ha õ volt a hibás, ha nem! Van aki levezet egy hónapban 13ezer km-t és megkapja a jól megérdemelt fizetését, 80 ezer FT-ot, a többi levonás. Ez durva példa, de ilyen is adóthat. Vagy pedig dolgozzon a sofõr 345 napot, ennyit legyen úton és ennyit hokizzon egy évben. Legalább otthon tudják erre az évre fizetni a hitelt! :-)) Inkább jobban jár mindenki, ha elvállalja az itt felhozott: "160 ezres állást". Az biztosabb, nyugodtabb munka! Attól többett ne is akarjon keresni hosszabb távon, pl. egy szakmával vagy sima érettségivel, mert az már nem az õ kategóriája!
büszke lehetsz Magadra, semmit nem értettél meg abból, amit írtak neked...
Édesapám kamionozik. Normális. Rendes, és becsületes ember. A világ legjobb fej apukája, és amit nagyon szeretek: nem úgy jön haza mint egy kicsavart rongy, nem idegbajos, hanem boldog, mert azt csinálhatja amit szeret, közben világot lát. És jól is keres. És egy csomó sztorival jön haza, alig várja, hogy meséljen. Inkább egy mosolygós apa jöjjön haza 3-4 hetente pár napra, mint minden nap az ellenkezõje. És normális családi életünk van. Emellett, megtanultam valamit: értékelni az idõt, amit másokkal töltök, mert nem a mennyiségen van a lényeg, hanem a minõségen. Így mikor haza jön, annál jobban örülök neki.
kérdezõ, te egy ritka b*ta, se*gfej "ember" vagy.Miért nem tudod elhinni hogy igen is lehet keresni 400ezer forintot kamionozással? Neked csak a sze*en jár az agyad, illetve csak a helye.Ha ennyire k*nos élõlény vagy akkor legyél hímku*va, és akkor legalább azt csinálod ami jólesik.
Mondom létezik!! Ha nem hiszed járj utána...

Miért olyan rohadt drágák az Amerikai egyetemek? 9 meg 10 millió forintok évente. Vagy ez a pénz összeg csak itthon hangzik soknak?

Kint ez teljesen átlag pénz?

Legjobb válasz: kinek sok, kinek kevés a tanulás egy befektetés, olyan mint bármely más biznisz 3 évre kifizetsz 30 milliót, cserébe van rá esélyed hogy olyan állásod legyen, ahol évente megkeresed ezt az összeget

kinek sok, kinek kevés a tanulás egy befektetés, olyan mint bármely más biznisz 3 évre kifizetsz 30 milliót, cserébe van rá esélyed hogy olyan állásod legyen, ahol évente megkeresed ezt az összeget
kinti 20 000 eurós évi fizetésekhez /+többhöz/ képest csak nekünk sok.
A kérdező hozzászólása: Fasz kivan hogy az embernek el van baszva az élete csak mert Magyarországon született ..ez az ország siralmas
nincs elb*szva senkinek se az élete csak azért mert ide született mindenki magának szúrja el azzal, hogy nem tanult eleget, nem dolgozik eleget, és nem él a lehetõségeivel viszont akkor a megközelítésed alapján, a harmadik világban mindenki dõljön a kardjába? ahol napi 100 forint a fizetés... na akkor nekik mennyire van elszúrva az életük?
Szia. Nincs semmi problema hogy Magyarorszagra szulettel, ha tanulsz rendesen lehet eselyed akarhova. En kemenyen tanultam evekig, kimaradtam mindenbol, viszont most palyakezdokent evi 22 ezer fontot keresek. Forintba atszamitva havonta tobb mint 500 ezer forintot kapok kezhesz. Attol hogy nem Magyarorszagon elsz, meg ugyanugy szeretheted a hazadat. Rengeteg eselyed van Magyarorszagrol kijutni akarhova, tervezz meg mindent, allits fel realis celokat es tegyel erte. En szeretem Magyarorszagot, nem az orszaggal van bajom, hanem az azt iranyito politikusokkal es a gazdasagi rendszerrel. Udv Londonbol.
Vannak átlagos életû amcsi rokonaink, és õk is gyûjtenek az egyetemre évek óta, mert ez nagy kiadás. Sõt, a gyerekek a nagyszülõktõl is erre kapnak pénzt. Szóval ez nekik sem kis összeg!
Skóciában ingynesek az egyetemek és van amelyik bent van a világ 50 legjobb egyetemében.
a gyaloglás jó szerintem.De ami nagyon jó az az ugrálókötelezés és a futás. Ajánlom még az úszást
A kérdező hozzászólása: sajna a környékünkön nincs uszoda igy csak nyáron tudok uszni a folyoban
nem! a cukor kell az idegrendszernek es a szervezeted rendes mukodesenek. Tudom konnyebb koplalni, mint sportolni, es a lustasag nagyur, de szenvedes nelkul nincs eredmeny! A gyaloglas nem rossz kezdes, de ha komolyan gondolod aszep alakot es a szep alak nem vekony, hanem formas es egyben van, akkor csak a futas marad!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!