Találatok a következő kifejezésre: Itthon vagyok mivel terhes (11 db)

A kérdező hozzászólása: Valaki ajánlana vmit?
Internetes munkák: weblapszerkesztés, netes reklámok arculat tervezése. Persze ha nem nagyon érted ezeket akkoor nem érdemes belevágni. Számos hely van a neten, ahol utánna lehet nézni.
Ha van felsõfokú nyelvvizsgád, plusz az adott nyelv valamely szakterületének zsenije vagy, akkor tudsz távmunkában fordítást vállalni pár helyen. Egyébként meg beírod google-ba, hogy távmunka, és kidob pár lehetõséget. Érdemes alaposabban megnézni mindet, nehogy valami kamuba csapj bele. (Fontos, hogy legyen pontos elérhetõsége, nyilvánosak legyenek a fontos adataik, stb. akkor utána kereshetsz, hogy mennyire vágnak át)

10 hetes terhes vagyok. Két napja nagyon fáj a hasam. Szurkál is meg görcsöl. Szedem a MagneB6-ot. Menjek orvoshoz, vagy úgyis csak pihenést javasol? Mit tanácsoltok. Itthon vagyok táppénzen, úgyhogy tudok feküdni, pihenek is sokat.

Legjobb válasz: Szedd a magne b 6-ot. A szervezeted átalakul majd a terhesség során nõ a Babád megnyúlnak a méh szallagjai. Pihenj sokat, baj akkor lehet ha hirtelen nagy tárgyat emelsz, vagy vérzés jelenik meg. Szerintem ha nem érzed rosszabbul magad ne menj orvoshoz.

Szedd a magne b 6-ot. A szervezeted átalakul majd a terhesség során nõ a Babád megnyúlnak a méh szallagjai. Pihenj sokat, baj akkor lehet ha hirtelen nagy tárgyat emelsz, vagy vérzés jelenik meg. Szerintem ha nem érzed rosszabbul magad ne menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
szia!szerintem menj el az orvoshoz..nekem is volt ilyen problemam.nekem azt mondta az orvos hogy enyhe szulesi fajdalmak es ha nem mulnek el elveszithetem a babat.mert a meh osszehuzodasaval kilokodik..sajnos meg a gyogyszer szedese mellett is elment a baba es nem vereztem eggyaltalan, mivel a baba bent maradt es mutettel tavolitottak el.szerintem az elso 3 honapban minden aprosagra oda kell figyelni.azzal nem veszitesz semmit ha beszelsz az orvossal legfeljebb megnyugtat hogy nincs semmi gond..
mitõl félsz?
A kérdező hozzászólása: Akkor normális vagyok, ugye?jártam orvoshoz ezzel tömtek gyógyszerrel, talán a gyermekkori dolgok most jöttek ki nálam.gyógyszert nem szeretnék szedni próbálom magam irányítani az elmém.Kutyus jó ötlet, most úgyis itthon vagyok a babó miatt) köszi a válaszokat
A kutya tényleg jó. Mi is akkor vettük magunkhoz, amikor a párom éjjelente õrködött. Elég parás voltam én is. Nagyon édes a kutyusunk és simán megvéd engem. Nagyon megszerettem õt. Olyan jó volt hallgatni, hogy szuszog a szobában, mikor a párom nem volt mellettem. Gyerekként én is mindenfélét láttam, képzeltem. Ezek felnõttként is kìsértettek néha, de túl kell tenned magad ezeken a dolgokon. Csak egy természetes állapot ami segít a gyerekeknek a veszélyérzet kialakításában, de néhányunknál elég hatásos és még felnõttként is félõsebbek vagyunk. :-)
Vegyél magadhoz egy kutyát menhelyrõl. Nekem ez segít ha sokáig magam vagyok , pánik tör rám , semmi kezelés nem hatott, gyógyszert nem szedek be.A legjobb döntés volt.
A kérdező hozzászólása: Kint vagyok a nappaliban ég a villany megy a tv a laptopom.olvasgatok hátha jobb
A kérdező hozzászólása: De igazából sosem szerettem egyedül lenni.:( olyan rossz
kapcsold fel valamelyik helységbe a villanyt, ami bevilágít a szobába.én is ezt csináltam mikor így voltam egyedül.nem túl energiatakarékos, de jobb mint éjszakázni
A kérdező hozzászólása: Nem is tudom..régebben jártam pszichológushoz, gyerekkori dolgok nem rég jöttek ki rajtam.Hülyeségek jártak a fejemben, mintha bemeséltem volna magamnak minden félét.Sosem produkáltam tüneteket.Most megint olyan mintha be akarnék mesélni magamnak valamit..próbálom elterelni a figyelmet..Nem okozhatja ezt a terhesség?
így nem tudunk tanácsot adni hogy nem tudjuk mitõl félsz.
Pontosan mitõl félsz?Próbáld meg elterelni a gondolataidat de ha lehet írd le mitõl félsz.
Igen normális. pár hét mûlva elmúlik. Ezek a hormonok.

Már lassan két hónapja itthon vagyok terhesen táppénzen, de még egyforintot sem kaptam! Mikor számíthatok arra, hogy elkezdik a kifizetést?

Legjobb válasz: Egyáltalán be vagy jelentve a TB-nél.Sok munkahelyen be sincs jelentve a dolgozó.Persze azért vonják a pénzt.

Egyáltalán be vagy jelentve a TB-nél.Sok munkahelyen be sincs jelentve a dolgozó.Persze azért vonják a pénzt.
Mikor adtad le a táppénzes papírjaidat a munkáltatódnak? Üzemi kifizetõhely? Ha nem, akkor mikor továbbította a MEPnek? Még ott is eltelik néhány nap, mire elkezdenek foglalkozni az ügyeddel (fõleg ha az elsõ táppénzes papírt küldöd be és nem a folytatólagosat)
AZONNAL MENJ ORVOSHOZ!!!
Szerintem SOS orvoshoz kellene valahogyan menj, mert lehet, hogy Õ tud segíteni, ha baj van. Vagy legalább hívd fel telefonon (feltéve, ha megadta a mobilszámát), de az ügyeletre mindenképp menj be. Ha máshogy nem, akkor taxival, de ne bagatelizáld el, nehogy késõ legyen.
rány a doki!ez nem vicc, lehet nincs semmi baj, de jobb ha lát doki.mert még ha nincs is baj, lagalábbmegnyugodhatsz, mert a stressz csak rosszabb, ha baj van meg lehet tudnak rjata még segíteni! ne légy felelõtlen.Indulj el most!Majd irdd meg mi volt! Szorítok!
Menj be valahogy ügyeletre azonnal!! Ez nem játék! Én így voltam azonnal kórház lett.Baba pedig nem:((
Indulj! Teljesen mindegy ki hogy vérzik, mindenkinél mást jelenthet. Ha nálad ez pont baj???? Utána hogy számolsz el magaddal?
Szerintem is jobb lenne dokihoz menni. Mondom ezt úgy, h anno én is véreztem (inkább barnáztam) az ötödik héten és most itt szuszog mellettem a kisfiam :) szóval ne rémülj meg -az tutira nem használ - és ahogy tudsz juss el dokihoz.M.
Én is csak kicsit véreztem, aztán meg volt, hogy pár órán keresztül nem. én 2 napig nem mentem dokihoz, mert engem is megjhülyítettek, hogy nem kell ezt olyan komolyan venni. sajnos nem lett belõle baba:( Menj inkább most! L. 37+6
Nem pontoztalak le, azt hittem az én válaszomra reagáltál, bocsánat :)
22.09-es, nem te hülyítettél meg, és természetesen nem is rád céloztam, hanem anno amikor elsõként várandós voltam, az ismerõseim mondták, hogy ne lihegjem túl. gondolom ezért kaptam a lepontozást, pedig mindannyian ugyanazt írtuk:( L. 38h
Szia! Remélem jól vagytok.Majd írd meg. /nekem nem sikerült/
Az elõzõ vagyok! Írj, hogy mit mondott az orvosod! Lehet segíteni ilyen korai terhességnél is, nekem van ismerõsöm, akinek ugyanilyen volt, és pihenéssel meg gyógyszerrel megmaradt a baba! Sajnos nem mindig van ez így, de többnyire igen! Drukkolok neked!
IRÁNY AZ ÜGYELET! NE VÁRJ AZ ORVOSODRA, MOST MÉG MEGMENTHETIK A BABÁT, DE HOLNAP MÁR KÉSÕ LEHET! AZ ÜGYELETET ERRE TALÁLTÁK KI! JÓ NEM A TE DOKID, AKIT ESETLEG MÁR ISMERSZ, DE FOG SEGÍTENI! A VÉRZÉS LEHET FENYEGETÕ VETÉLÉS MIATT, ÉS AZON LEHET SEGÍTENI, HA IDÕBEN ELMÉSZ ORVOSHOZ! NE VÁRJ A SAJÁT ORVOSODRA! EZ EGY JÓ TANÁCS!
Hogy vagy?
valószínû, hogy bent tartottak, azért nem írod hogy mi a helyzet, , írd majd meg hogy mi volt, mindenkit érdekelne, :)
Remélem, minden rendben azóta is!?!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Végül is még éjjel 11kor bementünk Pestre a János kórházba addigra görcsöltem és ömlött a vér és sajnos elvetéltem. Azt mondta az ügyeletes orvos, hogy ne ostorozzam magam, ez nagyon gyors lefolyású volt, semmit nem tudtak volna tenni akkor sem, ha 5 percen belül orvoshoz kerülök. Nem tapadt meg rendesen a baba. 5 hetes és 2 napos volt. Nagyon el vagyunk keseredve, de nem adjuk fel a próbálkozást. Csak picit öregnek érzem magam elsõ babához 38 évesen, de remélem, a természet nem így gondolja. Mindenkinek köszönöm az aggódást, nagyon sokat számít az együttérzésetek így ismeretlenül is.
Nagyon sajnálom, ami történt :( nem vagy túl öreg! Több barátnõm is várta elsõ babáját 40 körül (a legidõsebb 42 éves volt!), szurkolok, h mihamarabb teljesüljön a vágyatok :)
Elõször is nagyon sajnálom! Tudom, ilyenkor hiába mond bárki bármit, ezt saját magadban kell feldolgoznod. Nekem elhalt a terhességem 5 hónapja, hidd el, tudom mit érzel most. Sok erõt és kitartást kívánok neked! Fel a fejjel!!!
Szia! Nagyon sajnálom, tényleg. Az "öregséggel" kapcsolatban ne keseredj el.! A nagynéném 40 felett volt, amikor azt hitték, hogy daganata van és kiderült, hogy ikrei lesznek. Ez csak 1 pozitív példa a sok közül. Ne add fel! Kitartás! Soha nem késõ, fõleg 38 évesen nem.
Szia! Ha más lehetõséged nincs hívj mentõt legközelebb! Remélem minden rendben volt a babával!
Nem lennék ilyen nyugodt, biztos mennék a korházba az ügyeletre.Mondjuk nem vagy semmi 5 perce vérzel és leülsz a gép elé irogatni nekünk és töllünk várod a megoldást.Nem veszi fel a dokid menj másikhoz a terhesség alatt semmilyen barnázás, vérzés nem jó.De ha van neted ezek szerint, biztosan utánna néztél már ennek a vérzésnek!
A kérdező hozzászólása: Holnap reggel tudok menni! Ki van kapcsolva az orvos, és vidéken lakom, itt nincs ügyelet, vagy ha van is, semmit nem érek vele.
A kérdező hozzászólása: Nem féj semmim, csak vérzem. Próbálok nyugodt maradni.
A kérdező hozzászólása: és Te mennyire véreztél? nekem egy tisztasági betét elég volt, most egyenlõre nem vérzik.
A kérdező hozzászólása: Higgyétek el, tényleg csak reggel tudok orvoshoz menni. Nem Budapesten lakom, falun. De ugye talán holnap is tudnak segíteni a babámon??? Ugye az még nem túl késõ? Nagyon szomorú vagyok. :(
Nekem is volt barnás pecsételõ vérzésem, úgyanígy este kilenkor 10 hetesen. Én bementem az ügyletre, egy öreg doki megvizsgált, de ultrahangal nem, biztatott. Bentartottak, mert hétvége következett. Ultrahang kimutatott kis vérömlenyt a petezsákon, ez 4 nap alatt szépen felszívódott. A magándokim is meglátogatott miután felhívtam másnap. Azt mondta õ nem ment volna be a helyemben éjjel, mert ezzel õk se tudnak mit csinálni ilyen korai terhességnél. HA baba el akar menni, elmegy, vagy fejlõdési rendelleneség vagy bármi más miatt. Szóval kaptam valami hormon gyógyszert és az is segített. De én tényleg csak nagyon keveset barnáztam!!! Lényeg hogy végig feküdtem, pihntem és biztos voltam benne hogy a baba jól van.
22:00s vagyok -nem hülyíteni akartam, csak leírtam, h anno én is véreztem (vagyis inkább barnáztam) mégis van babám. sõt, azzal kezdtem h menjen dokihoz amilyen gyorsan csak tud. Kérdezõnek- esetleg barátok/ismerõsök/rokonok/szomszédok nem tudnának bevinni a legközelebbi ügyeletre? Ne légy szomorú, egyrészt minden rendben lesz, másrészt pedig ha a legrosszabb történne, annak is biztosan megvan az oka. De nem fog, nagyon szorítok érted!
Szurkolok neked és írd meg légyszi hogy jól vagytok e?
A kérdező hozzászólása: Most tudtam elérni a dokimat, kinyomoztam az otthoni számát. Nagyon kedves volt, azt mondta, pihenjek és reggel menjek be, mert a hatodik héten ha baj van, sajnos akkor sem lehet mit csinálni. De ha semmi tünetem nincs reggel, akkor is látni akar. Nem bíztatott, de nem is mondta azt, hogy mindenképpen nagy baj van. Csak arra kért, hogy pihenjek és ne idegeskedjek.
Akkor pihizz le, és próbálj meg aludni. Ilyen késõn már én sem mennék be, viszont tutira vízszintbe vágnám magam, és reggelig nem kelnék föl. Nagyon szorítok neked én is! 35hetes km.
Jaj de jó, ügyes vagy h kinyomoztad a számát :) fel a fejjel és holnap írd meg lécci h mi lett a vizsgálat vége. nagyon szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm! Megpróbálok aludni. Bárcsak minden rendben lenne a kis Babómmal...
Ne izgulj! Rendes piros vér vagy olyan rózsaszínes barnás mint mensi után? Nekem is kb 6 hetesen volt ilyen, lefeküdtem pihizni, másnap mentem dokihoz, mondta h ez normális. Csak az élénk piros vérnél, görcsöknél, darabos vérzésnél van gond. Ha ilyened nincs, nem lesz baj.Ha van otthon Magne B6 vegyél be! És ilyen helyzetben ne írj erre az oldalra, hanem dokit hívj fel. Tudom, hogy sokan jót akarnak, de engem ezen az oldalon már annyiszor pánikoltattak be feleslegesen , az orvosom mindig le is szúr, h ne a neten nézzek utána a dolgoknak, hanem hívjam fel õt. Semmi baj nem lesz, ne izgulj!
Sajnálom a történteket. De fel a fejjel a következõ sikerül! Kívánok mielõbbi boldog babavárást!

14 hetes terhes vagyok. Jövő héten szeretnék itthon maradni. Mit mondjak a munkahelyemen, miért nem megyek be dolgozni?

Tudom, hogy elvileg nem kérdezhetnék meg, mégis mindig kíváncsiskodnak. Van esetleg egy jó ötletetek? Nem akarok túl "átlátszó" dolgot kitalálni. Köszi!

Legjobb válasz: Mi lenne, ha megmondanád, hogy babát vársz? Elõbb utóbb úgy is észreveszik.

Mi lenne, ha megmondanád, hogy babát vársz? Elõbb utóbb úgy is észreveszik.
amikor betelefonálsz mondd egyszerûen azt, hogy nem érzed jól magad. Maradj csak otthon, le vannak tojva a melóhelyeden! Te most fontosabb vagy mindennél! A háziorvos meg simán kiír téged!
szerintem is csináld úgy, hogy reggel betelefonálsz, hogy rosszul vagy, hánysz, stb.. a háziorvos simán kiír egy hétre, utána meg viszed a melóhelyre a táppénzes papírt. kész.
Én már ilyenkor itthon voltam, végleg.Azt mondtam az orvosom így látta a legjobbnak mindkettõnk érdekében.Gondolj bele ez az utolsó alkalom, hogy pihenj és magaddal foglalkoz.Persze csak ha megteheted a mai világban.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, de már tudják. :-) Bocsi, ha félreérthetõnek írtam a kérdést. Az az igazság, hogy nagyon fáradékony vagyok és jó lenne egy kis pihenés. De ezt mégsem mondhatom nekik.

Vizelet vizsgálatra alkalmas labori tesztcsikon itthon elvégzett teszt alapján vér van a vizeletemben az érték szerint egy keresztes, 21 hetes terhes vagyok, mit tehetek addig mig kedden elnem jutok a védönőhöz?

kedden kell mennem, és ma már nincs sem doki sem véd?nö, péntek van, nagyon nagy bajt ugye nem okoz? volt valakinek ilyen? fehérje cukor jó. mit tehetnék hogy elmuljon, persze addig mig megnem nézi szakember?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is nyugodj meg! Én már 2x jártam így :-( A védõnõ csak beutalót ír és elküld az SZTK-ba, vizeletvizsgálatra. Ha az eredmény a megengedett értéken belül van, akkor nincs semmi gond. Arra azért figyelj, hogy lehetlõleg "középsugaras" vizelet adjál be.

Szia! Elõször is nyugodj meg! Én már 2x jártam így :-( A védõnõ csak beutalót ír és elküld az SZTK-ba, vizeletvizsgálatra. Ha az eredmény a megengedett értéken belül van, akkor nincs semmi gond. Arra azért figyelj, hogy lehetlõleg "középsugaras" vizelet adjál be.
Szia! Addig még nem mégy a védönöhöz, tartsd magad melegen (esetleg melegítö párnával is), igyál sokat (föleg meleg teát) és esetleg a gyógyszertárban érdeklödhetsz, hogy van-e hólyaggyulladásra tea (amit persze terhesek is ihatnak). Ezek javulást hozhatnak! Ha rosszabbodik az állapotod, fájdalmad van stb., akkor keress fel egy orvost (az ügyeletre is bemehetsz).
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, iszom a kamilla teát, remélem keddig javul.

Veszélyeztett terhes vagyok a 3. héttől. Eddig kétszer feküdtem kórházban, 10-10 napot. Itthon is csak szigórú fekvésre vagyok ítélve. Lassan kezdek "bekattanni", hogy semmit sem csinálhatok. Van valaki hasonló helyzetben, mit csináljak?

Tudom hogy mindez a születend? picim érdeke,de már néha ugy érzem meg?rülök a 4 fal között.

Legjobb válasz: bár nem vagyok ebben a helyzetben de nagyon nagyon sok KITARTÁST Neked!! esetleg ha köthetsz addig szép takarót a babádnak:-) (ha tudsz kötni ha nem akkor tanulj meg ez is egy elfoglaltság)

bár nem vagyok ebben a helyzetben de nagyon nagyon sok KITARTÁST Neked!! esetleg ha köthetsz addig szép takarót a babádnak:-) (ha tudsz kötni ha nem akkor tanulj meg ez is egy elfoglaltság)
Tanulj valamit! Tökéletes idõ nyelvet tanulni! Mármint ha rávisz a lélek...egy kicsit jó, ha eltereled a gondolataidat. Olvass sokat, (ne csak terhes könyveket...:) és fedezz fel új zenéket a Youtube-on vagy a http://www.lastfm.com-on. Hallgass sok muzsikát! Mindkettõtöknek nagyon jó! Jó idõtöltést!

10es érzékenységű teszt mikor mutatja ki legkorábban, hogy terhes vagyok-e? 25-ös mikor? 17-ére nem várom. De izgulok és tesztelnék.25ös érzékenységűm van itthon. Holnap reggel próbálhatok vele?

Legjobb válasz: A nemvárt elõtt 4 nappal nekem 10-es teszt mutatta ki. Bár az én esetem speciális, mert ikreim lesznek és ezért volt olyan magas a HCG-m. Egy-két nappal a nemvárt elõtt a 100-es már tuti kimutatja! Holnap reggel szerintem próbáld meg, de ne keseredj el, ha mégsem, és próbálkozz 2-3 nap múlva megint!

holnap reggel, ha nagyon szeretnéd.
A nemvárt elõtt 4 nappal nekem 10-es teszt mutatta ki. Bár az én esetem speciális, mert ikreim lesznek és ezért volt olyan magas a HCG-m. Egy-két nappal a nemvárt elõtt a 100-es már tuti kimutatja! Holnap reggel szerintem próbáld meg, de ne keseredj el, ha mégsem, és próbálkozz 2-3 nap múlva megint!
mármint 10-es és nem 100-as... :D
12.36-os vagyok. A holnap reggelt még bírd ki, délutáni pisibõl nem valószínû, hogy bármit mutatna, csak egy csalódástól kíméled meg magad, ha nem most használod el! Holnap reggel elsõ vizeletbõl, aztán írd meg, hogy milyen lett! :) Már mindjárt vége a napnak ;)
annak szerintem sokszor az az oka, hogy nem akkor volt az ovulációja, mint gondolja, hanem elõbb. mert mindig csak nem vártról beszélünk, de arról nem, hogy tudja-e biztosan, hogy mikor volt az ovulációja (és mi alapján: csak sima számolós módszerrel. esetleg ovu teszt, hõmérõzsé)
legkorábban a nem várt napján, fõleg 25-el. még 10-el nem várt elõtt 2 nappal talán
De jó neked!!!Nagyon gratulálok!!! Milyen tüneteid vannak????Én jun.19-re nem várom.
Nagyon gratulálok.Régóta próbálkoztok?
Gratulaaaaa!:) Kérdésem van.honnan tudod hogy hanyas érzékenységû egy teszt?Te már jártas vagy ebben:) Mégegyszer gratulálok.Jó babázást.
A kérdező hozzászólása: csak azért emeltem ki, hogy tudják, akik válaszoltak
A kérdező hozzászólása: sziasztok!ma reggel lett egy pozitív tesztem :)
Nekem a 20-as teszt nemvárt elõtt 3 nappal pozi lett, de korábban volt pém, kb a 12. ck napon!(ovuteszt).Mindig 27-28 naposak a ciklusaim. Így a 25.napon volt pozi a teszt! Még 3-at csináltam minden nap ez után! :) ) A legjobb a digitális clearblue! 10 másodperc alatt kimutatta nemvárt elõtt 1 nappal a pozit! :) Drukkolok! Reggel próbálj ki egyet!
Mutatott valamit a teszt? Én fogantatás utáni 15. napon teszteltem pozitívat, mindegyik fajta teszt ezt mutatta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.elbizonytalanodtam, mert olvastam olyat, aki nem várt elõtt 4 nappal 25össel délután egyértelmû pozitívat tesztelt.már elõvettem a tesztem és elindultam a mosdóba, de félek
Gratulálok! Boldog babavárást! Én 8 napja teszteltem pozit, még szinte mindig nem hiszem el, annyira boldog vagyok! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

15 hetes terhes vagyok. Terveztük. A párom mintha két énű lenne. Vezető beosztásban dolgozik sokat ideges és maximalista itthon is. De most megütött. Azonnal elköltöztem haza. Borzasztóan érzem magam! Mit tegyek? Hogyan tovább?

Mindezt egy szárító miatt ami banálisan hangzik de én sem értem.Mindig voltak mániákusságai de mióta terhes vagyok ez csak fokozódott.A borzasztó,hogy nem a kapcsolatunk miatt veszekszik velem nem is mert bármit is vissza szólnék járkál a lakásban akkor már látom talál majd hibát.pedig vannak nagyon jo napok amikor kedves nem vállaltam volna be egy babát csk úgy de az hogy terhesen megüt nem is akárhogyan azt már a pici miatt nem hagytam és jöttem el.Még jo hogy van hová.Viszont azóta sem egy sms egy telefon egy üzenet semmi.Szégyellem magam lila a szemem fáj a lelkem mihez kezdek majd hiszen az Apa olyan fontos egy picinek.De így?A nyakamnál fogva dobott a földre belémrugott,megpofozott alig hiszem el.Hallom a hangját borzasztó.Miközben szendvedek.?Mi van ha bántja egyszser őt is vagy engem többször.Miközben fáj a szívem .Hiszen pár napja minden rendben volt.Ha belenézek a tükörbe elsírom magam úgy nézek kiMég szerncse hogy a babának nem lett baja fizikailag de szerencsétlen érzetem hogy ideges..Erre nincs ok.És hogyan tovább?Még csak azt sem kérdezi azóta mi van velünk sőt utána írt vagy két smst amiben egyértelműen letagadta az egészetHogy csak tulzok.De miért tenném hiszen a legjobban az fáj hogy az ember akire felnéztem akire az életem a gyermekem vállaltam megbíztam ezt tudta tenni!!!!Nem kívánom senkinek sem ezt.És ilyenkor mi van?Megbocsájt ilyet az ember?Vgay azért nem is jelentkezik mert ennyire érdekli?Elképesztő...

Legjobb válasz: Rendõrség,látlelet,ha házasok vagytok,akkor válást beadni. Látlelet most még nem gondolod hogy fontos,de majd az lesz amikor a kicsi megszületik és te félni fogsz odaadni.

Rendõrség, látlelet, ha házasok vagytok, akkor válást beadni. Látlelet most még nem gondolod hogy fontos, de majd az lesz amikor a kicsi megszületik és te félni fogsz odaadni.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de azonnal válj el. A következõ kiborulása az lesz, hogy falhoz csapja a babátokat, és meghal. Komolyan mondom. Vannak sajnos olyan emberek, akik sokáig aranyosak, kedvesek, de pont azért, mert van egy ilyen énük, nem lehet bennük megbízni. Igazán sajnállak. Eszedbe ne jusson visszamenni ehhez az emberhez. Megbocsátani nem azt jelenti, hogy hagyod magad bántalmazni. Meg lehet úgy is bocsátani, hogy jó távol maradsz tõle amíg élsz.
Kérdezõ, ez a rossz párválasztás iskolapéldája, amit itt leírtál. Bár nagyon nem vagyok semmiféle zsarolás pártján, de ez most a szoros kivétel, csináltass látleletet, és állítsd választás elé a szemmel láthatóan "nem százas" párodat, hogy vagy elhúz az ideggondozóba kezeltetni magát, vagy feljelented. (természetesen a jobb az lenne, ha ettõl elõjönne benne a betegségbelátás, és elhúzna orvoshoz, pszichológushoz...)
Az ilyen embertõl még azt is megvonnám, hogy jogilag apja legyen a gyerekemnek, biztos, hogy a saját nevemre venném a kicsit, és nem kéne egy peták sem ettõl a baromtól. Igen, a látlelet vétele a rendõrségen nagyon fontos. Még ma menj el a rendõrségre, és jelentsd fel. A baba, szegény, ha másért nem, a gyermeked épségéért.
Sajnálom, hogy így jártál. Lehet, hogy most tényleg nem ez a legfontosabb neked, de látleletet vetess mindenképp és jelentsd fel a rendõrségen. Késõbb ez csak a hasznodra fog válni. Undorító az ilyen ember, nem méltó arra, hogy megbocsáss neki és visszamenj hozzá. Oké, hogy apa kell a gyereknek, de egyáltalán nem ilyen. Orvoshoz menj el mindenképp a baba miatt is.
Nagyon szépen kérlek, hogy nézegesd még magad a tükörben, jó sokáig, hogy soha ne felejtsd el, mit tett veled az a féreg. Soha ne menj vissza hozzá, nincs az az ok amiért meg kell ütni egy nõt, de az, hogy terhes is vagy és így ütött, hát én nem várnám a telefonját! Az a minimum, hogy elhagyod és örüljön, ha nem jelented fel. Ha nem tudja az indulatait kordában tartani, akkor kezeltesse magát.
Magad és a gyermeked érdekében teljesen zárd ki az életetekbõl! Sajnálom, hogy így jártál! Ne adj újabb esélyt neki, mert az életedbe kerülhet, meg a babáéba. Meg is sérülhet a magzat egy verés során, és betegen születik, vagy egy szerencsétlen ütés során belehalsz! Felejtsd õt el, gondolj arra, az életedet mentheted meg azzal, ha még most lelépsz tõle!
Atyaaaég!!!!!tipikus áldozat tipus vagy ne haragujd h ezt mondom .De ahogy ezt is írtad ..igy megver és nem az elsõ h mész látleletet véteni ???!!!! terhes vagy basszus pláne. Sztem az egy dolog h a ffi eleve NEM százas értsd agressziv kényszerbeteg tüneteket produkál, még valahogy ki is provokáltátok ezt a szitut egymásból.tehát ha ott vagy õ a vadász te az áldozat, ez durva képlet de van ilyen. egy tudat alatt zajló játszma is ez..-a lényeg VISSZA NE menj SOHA. ez csak rosszabb lesz. távol tartás, és szevasz. a Ti érdeketekben. Anyaég.
Küldd el pszichiáterhez, mert szerintem pszichésen beteg ember. Bár valószínûleg úgysem megy el ha ennyire s[email protected] az egészre. Nem valószínû, hogy belátja, hogy kezelésre lenne szüksége. Akkor meg nem marad más... A vezetõ beosztást amúgy nem véletlen éri el sok idegbeteg másokon áttipró gyökér. Tisztelet a kivételnek.
Hát egy férfi aki meg üt egy nõt, nem ember se nem férfi! Arról hogy miközben a gyerekével vagy terhes...hát nem írok semmit, mert nem tudnám moderálni magam. Hagyd el! Mi lesz, ha a gyerek sírni fog, õt idegesíti? Megfojtja? Én féltem a babádat meg téged is :S Egyikõtöknek sem lenne jó, meg abba a tudatba lenni, hogy "most ma meg fog ütni?" (amikor veszekszik). Szóval ha azt mondod hogy a szülõk segítenek, akkor hajrá! Rengeteg elvált nõ van, aki egyedül neveli a gyereket. Gyerektartást meg majd kérjél persze! De egy a biztos: NE MENJ VISSZA!!!!! 30/N
Letagadta? Azt mondta, túlzol? - hát, ezek az elmebetegség tipikus tünetei. Valami komoly defektje van, teljesen õrült, lépj le. Lehet, hogy nehéz egy gyereknek apa nélkül, de egy ilyen apa mellett egyenesen életveszélyes. Találhatsz még valakit, aki saját gyermekeként fogja szeretni, ezt a barmot meg tüntesd el az életedbõl.
Akkor is vetess látleletet és jelentsd fel. Hiába nem lesz a gyerek a nevén, ha megállapíttatja, hogy az övé, és oda kell adnod láthatásra, mi lesz?
Fáj az igazság az embereknek, vagy miért kellett leszavazni azt, hogy a rendszer teszi ezt az emberekkel? Magatokba kellene akkor nézni és látnátok, hogy hányszor támadtattok a másik emberre jogtalanul? Persze ez nem mentség annak a féregnek, aki megütötte ezt a nõt, azt a nõt aki a gyerekét hordja a hasában, de ettõl független nem ártana kicsit gondolkodni. Nem lehet e az, hogy súlyosan sérült ez az ember lelkileg? Mert az, ez nem kérdés. Õ maga is áldozat, senki nem lesz ilyen magától.
Szerencsére teljesen bántalmazásmentes környezetben nõttem fel, talán 20 évesen hallottam elõször arról, hogy egyáltalán létezik ilyen. Viszont hosszabb kapcsolatnál épp ezért figyeltem a partnert, hogy krízishelyzetekben hogyan reagál. Pl. van olyan, hogy indokol egy üvöltés, de maximum ennyi és nagyon megalapozott helyzetben. Nem csak velem, másokkal is. A férjem ezeken a teszteken jól vizsgázott, egy-két alkalommal láttam kiabálni (nem velem), de olyankor is arrébb sétált lenyugodni, mert tudta, hogy épp annyira feszült, hogy robban. Egyszer volt egy számomra kissé ijesztõ jelenet, fõleg azok után, hogy az egyik legnyugodtabb ember, akit ismerek. A szétnyitós fregoli összeomlott a kezében, amikor ki akarta nyitni és elkezdte rángatni, földhöz csapni, látszott, hogy elvesztette a kontrollt. Akkor leültettem, hogy ilyet többet ne. Nem az a bajom, hogy felidegesítette magát - velem is megtörtént már, én is kvaanyáztam azt a fregolit, nálam is csuklott már össze. De az, hogy láthatóan elvesztette a kontrollt a viselkedése felett, az már gáz. Azóta se történt ilyen, de akkor és ott megijesztett a viselkedése. Annak ellenére, hogy egy provokatív viselkedésû exfeleségtõl vált elt, aki pl. verte is, arra brazírozva, hogy nõt úgyse üt meg. Ott a legdurvább visszavágása az volt, hogy hozzávágott egy párnát. Tényleg érdemes megfigyelni, hogy másokkal hogy viselkedik valaki, korábban hogy viselkedett az elõzõ partnerekkel, mert veled is úgy fog.
Nagyon jól tetted, h leléptél, sokan sajnos nem képesek erre, v nincs lehetõségük, szerencsére te idõben megtetted a megfelelõ lépést. Sajnos úgy néz ki, h eddig tudott szimulálni, mostmár nem megy neki többé. A gyerekedet most még meg tudtad védeni a testeddel, de késõbb lehet nem lett volna már rá lehetõséged. Szerintem ha egyedül el tudod tartani a gyereket, akkor sose add be az apaság iránti keresetet, valószínûleg õ sem fogja, ha ennyire sunnyog és a gyerek biztonságban lesz nálad. Viszont azért mindenképp vegyél fel látletet, mert ha mégis meggondolná magát, és beindítaná a pert, akkor el tudd érni, hogy csak úgy találkozhasson a gyerekkel, h a családsegítõben felügyelet mellett (ilyen láthatás is létezik). Semmiképp se menj vissza hozzá, bármilyen nehéz is, mert mostmár nem csak a te sorsodért, hanem a babaért is felelõsséggel tartozol, nem engedhetsz meg magadnak semmi lutrit.
Az ilyen embert felejtsd el! Sok anya neveli egyedül a gyerekét. Nekik is nyugalom kell, nem ilyen családi légkör. Egy barom, aki egy terhes nõt megüt.
Most teljesen kiakadtam. Ez az ember nem csak téged ütött meg hanem a még meg sem született gyereket. Igaza van az elsõnek kell a papír ellene, és sajnos soha nem fog megváltozni.
Nincs pardon. Nincs jogos kifogás egy pofonra, egyik oldalról sem. Lila foltokra és rúgdosásra meg pláne! Várandóst ütni pedig a legaljább ember képes csak! Ez a ember nem férfi, egy féreg. Vissza se nézz soha! Erre nincs magyarázat!
A kérdező hozzászólása: Nem nem lehet de meg sem fordulna ilyen a fejemben!!Még így sem!!!Lehet gyakori az ilyen jellegû kérdés ami épp azt bizonyítja hány ember kerül ilyen rossz helyzetbe!Amirõl amúgy senki nem beszél mert én is cikinek tartom a környezetemben!Hogy egyáltalán ilyen megtörténik.És az ember csak áll, hogy na ne micsoda ?!Elmesélni egy ilyet?teljesen abszurd már az is hogy egy szárító miatt ilyen dühödt tud lenni valaki.Én sem voltam még soha ilyen helyzetben csak azt éreztem, hogy még ha szeretem is azonnal el és mindegy hogy beteg vagy csak rossz napja volt ilyet nem tehet senki sem!Jó lecke volt nekem is és megfogok tenni mindent, hogy felismerjem máskor az intõ jeleket.Nem vagyok mártír meg egy buta liba nem is kell nekem semmije sem!Csak a saját és a babám lelkét akarom helyrehozni valahogy hogy soha de soha errõl ne is tudjon!
Amúgy 15 hetesen még el lehet vetetni?
Én a helyedben kirúgatnám.
Azért ütött meg, mert ez az igazi énje és most épp eléggé ki voltál szolgáltatva a terhesség miatt ahhoz, hogy ki merje mutatni a foga fehérjét. Jól tetted, hogy hazaköltöztél. Szakíts vele és többet vissza se nézz, akárhogy sír és könyörög. Mindenki követ el hibát és mindenki megérdemel egy második esélyt, de mindennek van határa. Arra készülj fel, hogy majd próbál bepaliztatni a kedvességével és azzal, hogy minden rendben lesz és megváltozik, de ez csak egy álca, ez a trükk arra jó, hogy elcsavarja a fejed és még jobban kiszolgáltatott legyél, úgyhogy ne higgy neki. Amúgy ha rendõr lennék, az ilyen embert összeveretném a sitten, hogy átérezze, milyen kiszolgáltatottnak lenni.
Rosszindulat nélkül mondom, hogy azon meg gondolkozzál el légy szíves, miért futottál többször ilyenbe. Vannak emberek akik mindig rosszul választanak. (Vagy mindig az agresszíveket fogják ki, vagy a mama kedvencét...stb.)Ez valami tudatalatti berögzült dolog, egyszerûen olyan viselkedés minták vonzanak, amik általában az ilyen természetû férfiakra jellemzõ. Lehet rajta változtatni, csak akarni kell, meg felismerni a dolgot. magadon is változtatni kell hozzá, és most nem azt mondom, hogy Te vagy a hibás, de a rossz választásban igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az azonnali válaszaitokat!A szerencse, hogy van saját lakásom, jó munkám van bár már nem dolgozom de megleszünk itt a nagy családom aki teljesen kérdezés nélkül mellém állt és támogat! Voltam orvosnál, védõnõnél látta mindenki hogy nézek ki.Ne, vagyunk házasok még a papírt sem írtuk meg a gyermek nevét illetõen.És ahogy látom szépen elhúzott vagy betojt nem tudom mert ha ez kiderülne biztos, hogy meginogna a vezetõ állása is.Igazából hibásnak érzem magam, hogy idáig fajult teljesen igazatok van.Az elõzõ kapcsolataiban is volt hasonló csak baba nélkül. Én nem ilyen családban nõttem fel nem ezt láttam még olyat sem ismerek aki ilyenben van, Ezért is tettem fel ezt a kérdésem ide, hogy hátha van valaki aki tud nekem abban is segíteni hogy kell ezt lelkileg feldolgozni nem akarok 24 órából 20-at sírni.A baba miatt sem.És, hogy sajnálkozzanak itt rajtam a barátok.Volt egy érdekes válasz.Hogy kihoztuk ezt egymásból és õ a vadász én az áldozat.Érdekes és van benne valami.A védõnõm azt mondja Magyarországon minden 5.nõt bántalmaznak csak költözik el azonnal legtöbbször mert nincs hová.Elképesztõ.Hiszen együtt éltünk szerettük egymást készültünk a babára és most itt ülök magamban.... Szóval köszönöm mindenki aggódó kedves válaszát egy kicsit már erõsebbnek is érzem magam.Azt hiszem.
En is ilyen helyzetben voltam, es türtem eleg hosszú ideig. A gyereked erzekelte ami törtent, hidd el, es ez csak a kezdet, mert ha nem is fogsz vele lakni, a gyerek megismeri majd pár évesen, hogy milyen is az apja, ezt az elmenyt en sem tudtam sajnos megspórolni neki. Naponta csalódik az apjaban, hiaba költöztem el nagy késöre. Az hogy nem keres es nem ker bocsanatot, rossz jel, azt mutatja, hogy be akar törni, hogy maskor ne sertödj meg , mert bocsanatra nem szamithatsz, ezt is tapasztalatból tudom. Velem szülés elött kedvesebb volt, mert azt akarta, hogy egyezzek bele, hogy közös legyen a gyámság, mivel nem voltunk házasok. Most meg igy nem kell fizessen gyerektartást es nem is segit egy krajcárral sem, es kirandulni kulföldre se mehetek a beleegyezese nelkul, pokol az eletunk, keresztbekasul jar az eletunkbe es aláz ahol tud , egy ilyennek nem szabad szülni, mert agyereket mindentöl nem lehet sajnos megvedeni, a bantalmazast nagyon nehezen lehet bizonyitani... Sajnos ezt nagyon meg fogod szenvedni fökepp a gyerek, jóindulatból mondom, ne menj bele a közös gyamsagba, hogy megússza a gyerektartast , habar lehet jobb egy ilyen embertöl nem varni semmit, mert bosszúálló, képes lesz bizonyitekot keresni arra , hogy nem vagy hihetö, hogy pszihikailag labilis vagy, most mar alehetö legjobb ami törtenhetne, ha tenyleg lekopna rólatok, de szerintem lehet hogy te meg kell kapj pár leckét, hogy felébredj, ahogy en is annak idején

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!