Találatok a következő kifejezésre: Itthon vagyok mivel (445 db)

Elvan törve a kezem, egész nap itthon vagyok. Mit ajánlotok unaloműzőnek? : D

Legjobb válasz: tölts le egy csomó filmet, amiket szeretsz! :) és mozizz otthon, plusz valami fincsi kaja, amit szeretsz és nézd úgy a filmeket vagy sorozatokat :)

tölts le egy csomó filmet, amiket szeretsz! :) és mozizz otthon, plusz valami fincsi kaja, amit szeretsz és nézd úgy a filmeket vagy sorozatokat :)
A kérdező hozzászólása: nem azért irtam a kérdést, hogy kioktass, vagy kritizálj, ha irsz valamit a kérdésem alá, akkor válaszolj rá...
jaaa?? Felbaszták az agyad?? Kemény vagy....
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem vagyok "partiarcokcska" 1 hónapban max 1x megyek el valahova, és akkorsem szórakozóhelyre, hanem házibuliba, a filmet köszönöm, letöltöm... és nem önvédelem volt, csak felb**zták az agyam
Önvédelem volt legalább?
Gondolkozz az élet nagy dolgain, ne csak a bulin meg a verekedésen, te kis partiarcocska!
Nézd meg a vitathatatlan 3-at :DDD Csak ajánlani tudom ;)
A kérdező hozzászólása: énis : D msn-en meg mindenki este van fent , nappal nemtok micsinálni, de hála istennek már csak 1 hét
Rossz lehet, biztos fájt. Én is itthon vagyok egész nap de én más miatt. És általában, de eléggé szenvedek emiatt.
A kérdező hozzászólása: de, csak közbe eltört egyik ütésnél a kezem.
és nem te gyõztél a verekedésben?
A kérdező hozzászólása: 15 és bulin verekedtünk :S
A kérdező hozzászólása: igen, ma is ezt tettem : D Már csak a szüleim ne b**zogatnának, hogy nem csinálok egész nap semmit.. Hát de istenem, törött kézzel? xd
Hány éves vagy? És hogy törött el a kezed?
Én erõsebb vagyok! partiarc... :D

Hogyan csináljam meg itthon? Vagy mit csináljak Vele? Elvigyem valahova?

Olympus X 720as fényképezőgépem nem működik! Bekapcsol,vissza tudom nézni a képeket,de ha fényképezni akarok akkor csak nagy feketeség jelenik meg. Kihez vigyem?

Mandula műtét után ha már itthon vagyok miket ehetek?

Legjobb válasz: Mindenképpen olyasmit amit nem kell nagyon megrágni és nem karcol ha lenyeled. Nekem a kenyér is nehezemre esett egy pár napig. Nagyon pici darabokra vágtam fel és akkor úgy valahogy elnyammogtam rajta.

Mindenképpen olyasmit amit nem kell nagyon megrágni és nem karcol ha lenyeled. Nekem a kenyér is nehezemre esett egy pár napig. Nagyon pici darabokra vágtam fel és akkor úgy valahogy elnyammogtam rajta.
Egy darabig kerüld a fûszeres dolgokat, mert csíphet.Viszont sok olyan dolgot kellett ennem, ami hideg, és emiatt hamarabb leviszi a gyulladást, pl.fagylalt, jégkrém, stb......


Mi a véleményed? Az óvónő "kérésére" ne vigyem az óvodába a gyermeket, mert itthon vagyok gyesen.

A nyáron egy hónapot zárva tart az óvoda,a másik hónapban csak az viheti a gyermekét,aki dolgozik...Miért?Aki gyermeket nevel,és itthon van a babával,az nem munka,..felh?tlen szórakozás..:)Te mit tudsz err?l a témáról?

Legjobb válasz: Én is itthon vagyok a picivel (igaz már nem sokáig) és nem vagyok óvoda ellenes (3 éves korától jár a lányom), de bevallom örülök, hogy nyáron még nem kell járnia. Jövõre úgy is nehezebb lesz. Nálunk is van ügyelet, de oda akkor vinném, ha muszáj lenne. Nem a saját óvónõkkel van, összevont csoportok vannak, és ugyan ez igaz a teljes nyári hónapra. Így én júni végétõl nem viszem szeptemberig. Pedig egyedül vagyok itthon egész nap és nincs segítségem. Hidd el jobb a gyereknek is egy kis lazítás és tudom az elején be van tojva kicsit az ember, hogy hogyan lesz (én legalább is be voltam tojva tavaly) de hamar kialakul az új rend. És bár nem felhõtlen szórakozás az itthonlét a gyerekkel, de azért jóval kötetlenebb, mint egy munkahely. Itthon el lehet menni velük játszóterezni stb.

A "nagyfiam" most volt kiscsoportos, ma megy utoljára, jövõ héten már nem viszem. Itthon vagyok én is a kicsivel, jó helyen van itthon, jól elvannak :) Jövõ héttõl nálunk is összevont csoportok lesznek, lesz olyan nap amikor a saját óvónénije nem is lesz, õ pedig nem szívesen megy máshoz.
Én is itthon vagyok a picivel (igaz már nem sokáig) és nem vagyok óvoda ellenes (3 éves korától jár a lányom), de bevallom örülök, hogy nyáron még nem kell járnia. Jövõre úgy is nehezebb lesz. Nálunk is van ügyelet, de oda akkor vinném, ha muszáj lenne. Nem a saját óvónõkkel van, összevont csoportok vannak, és ugyan ez igaz a teljes nyári hónapra. Így én júni végétõl nem viszem szeptemberig. Pedig egyedül vagyok itthon egész nap és nincs segítségem. Hidd el jobb a gyereknek is egy kis lazítás és tudom az elején be van tojva kicsit az ember, hogy hogyan lesz (én legalább is be voltam tojva tavaly) de hamar kialakul az új rend. És bár nem felhõtlen szórakozás az itthonlét a gyerekkel, de azért jóval kötetlenebb, mint egy munkahely. Itthon el lehet menni velük játszóterezni stb.
Nálunk is összevont csoportok vannak, mert sokan nem járatják a gyereket így nyáron Oviba. Be vannak osztva kettesével, minden héten más, és nem mindegy szerintem hogy 20, vagy 40 gyerekre kell figyelni 2 fõnek! Ahogy írtad, otthon lenni egy gyerekkel nem igazán munka, mert ha nem lenne gyereked is kéne fõzni mosni takarítani, akkor is elmész erre arra... Ha meg otthon vagy a picivel, nem hiszem hogy sokat zavar a nagy tesó .... Na meg örüljön az ember hogy egyáltalán járhat így oviba, mert nálunk az nem mehet akinek az anyukája otthon van gyesen a kisebbel.
Én egyet értek vele. Igazából ott nagyon nehéz a helyzet, például rokonoméknál, ahol egyáltalán nincs a nyáron ovi, még ügyeket sem, és mindkét szülõ dolgozik. Amúgy meg nem értem, mert mindenhol azt olvasom anyukáktól, hogy a gyereknek az a fontos, hogy a szüleivel legyen, akkor miért baj, ha nyáron otthon van? Ha iskolás lesz, akkor végképp nem lesz lehetõsége nyáron is iskolába menni. Szerintem jobb, ha otthon van, én ügyeletbe sem viszem nyáron a kisfiam, itthon vagyok a lányommal. Örülök, hogy sokat együtt leszünk. A gyerektársaság meg meg lesz oldva ismerõseink, barátnõim, rokonaink kisgyerekeivel, meg játszóterezéssel.
Szerintem abban a két hónapban maradjon otthon veled az ovis gyermeked, mi felénk így szokták...illetve akinek van "vállalkozó kedvû" nagyszülõje (és bár dolgozik az anya), az nem viszi az oviba a kicsit, hanem a nagyiknál nyaral a gyerek. Vagy mikor szabadnapos, szabin van, akkor otthon van a gyerekkel.
Az enyém is kiscsoportos volt, szerdán volt utoljára, aztán szeptemberben megy legközelebb. Nálunk is van ügyelet, megmondom õszintén, meg sem fordult a fejemben, hogy ügyeletben, vagy egyáltalán a nyáron bevigyem. Õk is elfáradnak, nekik is kell a pihenés, ugyanúgy ahogy neked is jó a szabadság. Összevont csoportba amúgy sem látom értelmét vinni, folyton más van velük, egész nap kinn játszanak a tûzõ napon, semmi értelmét nem látom. Ha nem muszáj soha nem vittem, nevelés nélküli napokon sem vittem be soha ügyeletbe.
Azért ne vidd legalább abban az egy hónapban a gyerekedet az oviban, hogy ne foglald el azok elõl a helyet akik valójában rá vannak szorulva(dolgozni járnak a szülök). Ha más megtudja oldani 4 kisgyermekkel az otthonlétet egész évben, akkor Te is kibírod azt az 1 hónapot. Kibírod, maximum nem fogsz itt írogatni, mert nem lesz rá idõd.Máskülönben meg minek neked gyerek ha nem az örömöt és a boldogságot látod a velük töltött idõben?Neked a szavaidból megítélve nyûg, munka, nem egy olyan dolog amit szívvel lélekkel teszel. Lehet lehurrogni lepontozni meg a többi hasonló gyerekes dolog.Más szülõ szívesen lenne helyedben, hogy minél több idõt tölthessen a gyerekeivel, e kelljen bedugni valahova, csak mert muszály, Te meg azt sem tudod, hogy tudnád levakarni magadról.
Nem arról van szó, hogy a kistesóval való otthonlét ne lenne munka, gondolom ezt te sem gondoltad komolyan... Itt arról van szó, hogy az óvodák csökkentett üzemmódban mûködnek, kevesebb emberrel, kevesebb dadussal, így aki meg tudja oldani, azt próbálják lebeszélni arról, hogy vigye a gyerekét. És ki mást lehetne megkérni erre, mint aki nem jár el dolgozni munkahelyre, hanem otthon neveli a kisebbik gyerekét? Ne szõj a mondandó köré olyat, ami nincs, szerintem meg lehet oldani, ha amúgy is otthon vagy a kisebbel, hogy a nagyobb is otthon lesz veled. Ha meg mégsem, akkor ennek ellenére viszed az ügyeletbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeket, de van aki félreértett.1.Nem egy, hanem két hónapot szünetel az ovi, 2 teljes hónapot annak, aki nem dolg.2.Én itthon leszek velük, csak kíváncsi voltam, ti mit gondoltok.3.Nekem nem teher itthon lenni velük, nem ezért kérdeztem, csak nem értettem azt a gyerekek közötti megkülönböztetést, hogy akinek dolgozik a szülõje, és akinek nem.4.A gyerkõc szeret oviba járni!!!Még csak januártól jár.5.Az ovi nem "csak lepasszolásból" van kitalálva, hanem mert már az ilyen korú gyereknek kortársakra van szüksége, illetve hogy tanulja a társaságba való beilleszkedést, és még sorolhatnám!!!Minden nap történik valami újdonság, amirõl beszélgethetünk. Mindenesetre köszönök minden pozitív és negatív véleményt!
A kérdező hozzászólása: 17.hozzászóló!Köszönöm a választ, végre valaki...Máskor nem fogalmazok kétértelmûen.:)
Ez nem gyerekek közötti megkülönböztetés. Az ovi nyáron meg nem ugyan az, mint év közben. Nem csinálnak külön programokat, nincs ott az összes barát, nem a kedvenc/megszokott óvónõ vigyáz a gyerekekre. Mivel kevesen járnak összevonják a csoportokat és 40 gyerekre figyel 2 óvónõ. Ilyenkor nem csinálnak papírvirágokból képeket, hanem kint játszanak az udvaron, majd egymás hegyén hátán alszanak bent a 40 fokban már ha nincs légkondi az oviban..de gyanítom nincs). Nem szabad ezt a dolgot támadásnak felfogni az óvónõk részérõl. Tudom ilyen e, mert én is azt gondoltam anno, hogy engem szívatnak direkt az oviban csak mert hordom a gyereket miközben otthon vagyok. Szó sincs errõl és az én gyerekem is szeret oviba járni, mindig vidáman megy, virágot szedünk az óvónõknek , ölelgeti puszilgatja õket, szeret játszani a barátaival (délután átmenni hozzájuk vagy áthívni õket) Mégis nagyon örül, hogy a nyári szünet 2 hét múlva elkezdõdik. Ilyenkor is le lehet menni a játszóra, találkozni barátokkal, átmenni másokhoz áthívni õket :) nem tudom mekkora a pici nálatok, de nekem elsõ évben 9 hónapos volt amikor a szünet elkezdõdött és rá kellett jönnöm, hogy sokkal egyszerûbb, ha a nagy itthon van. Ilyenkor nyugis a reggel (egy kis mesenézéssel) majd játszanak egy kicsit együtt, elmegyünk játszótérre, pihi délben ( a nagy már nem alszik) délután megint játszótér, itthon játszás...pikk-pakk eltelt a nyár :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kíváncsi voltam a véleményekre.Igen, jártam már olyan cipõben is, amikor egyedül voltam egy gyerekkel, és dolgoztam, ovi meg nem volt.Valóban nehéz helyzet.
Egyetértek az óvónõvel: amíg otthon vagy, az oviban meg összevont csoportok vannak, miért nem tartod otthon a gyerekedet? Ez a véleményem. Én lányom is jövõ héten megy utoljára, eszembe se jutott összevont csoportba vinni, így legközelebb szept-ben megy. Amíg itthon vagyok, és nem dolgozok, addig ez lesz, és én örülök is neki, hogy itthon lesz õ is, nem csak a picitesó!
én a 4-essel értek egyet aki otthon van gyesen, az azért van otthon, mert gyereket nevel, az óvoda meg azért van, hogy a szülõ beadhassa a gyereket , amíg dolgozik de aki nem dolgozik, az minek akarja odapasszolni a nagyobbikat? nyûg? akkor minek vállaltál kettõt?
szerintem ez így teljesen rendben van! ez olyan mint a bölcsi, az is a dolgozó szülõknek van, az ovi ügyelet is. iskolában sem tart majd a tanítás egész évben, és ha otthon leszel nyilván ott sem fogod beadni az ügyeletbe. azzal is egyetértek, hogy a gyereknevelés nem munka ilyen formában :) nyilván a munkahelyemre nem vihetem be a gyerekemet, de ha otthon vagyok a kistesóval, már miért nem tudnék foglalkozni a naggyal is? :)
Bár soha nem éreztem az ovinál azt, hogy lepasszolom a gyereket...de az aki azért adja be, hogy ne verekedjen a tesóval ott vajon a gyerek nem érzi ezt? Nem kötekedni akarok tényleg és nem ellenzem az ovit egyáltalán (sõt az én gyerekeim még bölcsibe is járnak) Csak logikusan belegondolva, ha én lennék a nagytesó aki féltékeny a kicsire ezért ott bántja ahol tudja (nem gonoszságból, hanem mert nem tudja kezelni az indulatait/érzéseit)azt venném észre, hogy nem lehetek otthon nyáron, mint sokan az oviból, hanem mennem kell. Olyan büntetés szagúnak érezném és még jobban bántanám a kicsit aki persze otthon lehet anyuval. Nem biztos, hogy így van, de én így éreznék azt hiszem.
Nálunk is ma volt utoljára. Bár itt is van durva testvérféltékenység, Már dél óta 5-ször összevesztek, de inkább nem viszem. Az hogy reggel 9-tõl kinnt rohangáljon fél 12-ig, itthon is megtudom oldani. Mondjuk õ utálja az ovit, így átérzem a helyzetét. Örülök, hogy legalább az õ kis lelke nyugodt lesz 2, 5 hónapon át. Nekem nagyon nehéz mert semmi segítségem nincs, évek óta a sarka boltba menni is háromnegyed óra készülõdés, de meg nem fordult a fejemben hogy beadjam a "közösbe". Lesz még erre lehetõség, ha dolgozni fogok. Akkor meg fájni fog a szívem, tudom. Ki kell használni ezt a pár évet, mert szerencsés helyzetben az ember visszatud menni munkába és akkor a gyerek háttérbe szorul a mai világban.
Én imádom mindkét gyerekem, de azt hiszem augusztusban mégis viszem a nagyot az összevont csoportba, mert nagyon durva testvérféltékenysége van, amivel nem tudok mit kezdeni. Egész nap képes szekálni és verni a kicsit, és azt hiszem másfél hónap nekem ebbõl bõven elég lesz. De ha közben javul a helyzet, majd lemondom az augusztust.
2 hónapot már csak kibírsz... Örülj neki, hogy egyáltalán évközben mehet. Nálunk aki otthon van gyesen, annak nem veszik fel a gyerekét óvodába. Gondolj bele, az óvónõk nem mehetnek csak úgy szabira évközben, nekik erre a nyár van fenntartva, így kevesebb a személyzet. Ilyenkor végzik a kötelezõ évenkénti festést és egyéb karbantartást, renoválást, így helyszûke is van. És nem utolsósorban a gyereknek is kell egy kis pihenés. Az óvodában szabályok vannak, amiket be kell tartani, idõbeosztás, amihez igazodni kell, csoporttársak, akikhez alkalmazkodni kell, konfliktusok, amiket meg kell oldani stb.. Kell egy kis lazulás, egy kis feltöltõdés, pihentetõ otthoni környezet.

Ti odaszoktátok adni több napra a nagyinak a gyerkőcöt amikor ti is itthon vagytok? Egész augusztusba itthon vagyok szabin, persze a kisfiam is itthon van velem, mivel most ovi szünet van.

Anyumék el szokták vinni néha-néha több napra amikor én dolgozom. Csak úgy, mert szeretik nagyon, és a gyerkőc is imád ott lenni. Szóval anya elviszi majd aug. Utolsó 3-4 napjára. Szerdától-szombat/vasárnapig attól függ, hogy a kisfiam hogyan gondolja majd. Másodikán meg kezdődik az ovi, meg nekem a munka.

Legjobb válasz: Mivel nem az egész szabid alatt lesz ott, simán. Sõt, örülnék is neki. Neked, nektek is kell egy kis kikapcs. Nekem a kicsi 1 éves, a nagy mindjárt 4. Most vannak elõször ketten a mamánál, rég volt már ilyen tegnap esténk :) Holnap megyek vissza hozzájuk, párom meg majd munka után szombaton. 1 gyerekkel a mamának is könnyebb volt, ezt azért nem sûrûn rendszeresítjük, mert fárasztó. De pl. azt nem engedtem, hogy mikor a párom is itthon volt szabin 2 hétig, akkor egyedül mamázzon a nagy. De az csak két hét volt, nem egész hónap. Szóval jó pihit neked, unokázzanak csak a nagyszülõk.

Mivel nem az egész szabid alatt lesz ott, simán. Sõt, örülnék is neki. Neked, nektek is kell egy kis kikapcs. Nekem a kicsi 1 éves, a nagy mindjárt 4. Most vannak elõször ketten a mamánál, rég volt már ilyen tegnap esténk :) Holnap megyek vissza hozzájuk, párom meg majd munka után szombaton. 1 gyerekkel a mamának is könnyebb volt, ezt azért nem sûrûn rendszeresítjük, mert fárasztó. De pl. azt nem engedtem, hogy mikor a párom is itthon volt szabin 2 hétig, akkor egyedül mamázzon a nagy. De az csak két hét volt, nem egész hónap. Szóval jó pihit neked, unokázzanak csak a nagyszülõk.
Persze, simán.

Mondja el, hogy ön szerint milyen érvek sorakoztathatók fel a külföldi munkakeresés mellett, vagy mi győzheti meg a fiatalokat az itthon maradásról?

Manapság sokan döntenek úgy, hogy tanulmányaik befejezése után megszerzett tudásukat külföldön fogják kamatoztatni.

Legjobb válasz: érvek: -jobb kereseti lehetõség, magasabb minimálbérek,átlagbérek -több munkalehetõség -nyelvtudás fejlesztése -itthoni elhelyezkedésnél elõnyt jelenthet ha vki dolgozott külföldön -megismerni egy másik országot,sok élmény, önmegvalósítás -vannak szakmák, amivel könnyebb kijutni: pl.informatikai, egészségügyi, vendéglátói ellenérvek, kockázatok: - egyedül kockázatos nekivágni - legalább 500e kell az elinduláshoz - biztos munkalehetõség,megfelelõ végzettség,jó nyelvtudás,biztos lakhatás nélkül nagyon kockázatos kimenni -nem biztos,hogy az itthoninál magasabb életszínvonalon fog élni, mert az árak is magasabbak -honvágya lehet (ill.sok régebbi barátját elveszítheti), valamint elõfordulhat,hogy átverik -kint mindent elölrõl kell kezdenie, kapcsolatépítés, egzisztencia, a környezet, szokások stb megismerése Mi gyõzheti meg a fiatalokat az itthon maradásról? - az hogy aláíratják velük a szerzõdést, hogy ne menjenek ki dolgozni külföldre a képzési idõ bizonyos idõtartamáig - bizonytalan nyelvtudás, álláslehetõség, kevés indulótõke, - ha nincs kivel menni, itthon kellene hagynia a családját - kevés információ arról mi szükséges a külföldi munkavállaláshoz - esetleg nem fogadják be külföldön, nem tudja megszokni, nem tud alkalmazkodni a kinti körülményekhez stb

érvek: -jobb kereseti lehetõség, magasabb minimálbérek, átlagbérek -több munkalehetõség -nyelvtudás fejlesztése -itthoni elhelyezkedésnél elõnyt jelenthet ha vki dolgozott külföldön -megismerni egy másik országot, sok élmény, önmegvalósítás -vannak szakmák, amivel könnyebb kijutni: pl.informatikai, egészségügyi, vendéglátói ellenérvek, kockázatok: - egyedül kockázatos nekivágni - legalább 500e kell az elinduláshoz - biztos munkalehetõség, megfelelõ végzettség, jó nyelvtudás, biztos lakhatás nélkül nagyon kockázatos kimenni -nem biztos, hogy az itthoninál magasabb életszínvonalon fog élni, mert az árak is magasabbak -honvágya lehet (ill.sok régebbi barátját elveszítheti), valamint elõfordulhat, hogy átverik -kint mindent elölrõl kell kezdenie, kapcsolatépítés, egzisztencia, a környezet, szokások stb megismerése Mi gyõzheti meg a fiatalokat az itthon maradásról? - az hogy aláíratják velük a szerzõdést, hogy ne menjenek ki dolgozni külföldre a képzési idõ bizonyos idõtartamáig - bizonytalan nyelvtudás, álláslehetõség, kevés indulótõke, - ha nincs kivel menni, itthon kellene hagynia a családját - kevés információ arról mi szükséges a külföldi munkavállaláshoz - esetleg nem fogadják be külföldön, nem tudja megszokni, nem tud alkalmazkodni a kinti körülményekhez stb
fontos érv még -kiutat találni a munkanélküliségbõl (ha valaki itthon nem talál munkát) -könnyebb megkeresni a saját lakásra való pénzt -gyerekeknek elõny, ha kétnyelvûként nõnek fel
Akinek fontosak a szerettei, családtagok és barátai az nem megy ki. És nem kellene olyanokat írni hogy így meg úgy megbecsülnek. Ugyan már! Kelet-európai "c*gányokként" kezelnek kint bennünket. Kérdezd meg bármelyik au-pair-est! Amúgy meg elég bemenni Pestre és láthatod mit mûvelnek itt a nyugatiak!
az elõzõek kb mindent elmondtak nagyjából. külföld mellett érv: -kevésbé stresszes munkahelyi légkör -lehetõség az innovációra, készségfejlesztése -jobban figyelik és becsülik az egyéni kompetenciákat -nincs elõítélet, nem számít, ki vagy (fõnök fia, néger, piréz:D) itthon mellett érv: -egy hosszabb kapcsolat, ha a másik nem akar kimenni -költségesebb az egészségügy külföldön, mint itthon
Érvek a külföldi munka mellett? 1. Sokszoros jövedelem [diploma mellett pláne], 2. Megbecsülik õket a munkaadók, 3. Sokkal nagyobb lehetõségek, 4. Jobb életkörülmények A második kérdésre ugyanez a válasz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon hasznosak számomra!
A kérdező hozzászólása: Teljesen egyetértek! Köszönöm szépen!
Számomra a legnyomósabb ellenérv az lenne, hogy távol lennék a családomtól, a barátaimtól.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

El akarom hagyni a párom. Akkor menjek, mikor nincs itthon, vagy amikor itthon van?

Kb 1 éve megütött, akkor megbocsátottam neki. Azóta folyamatosan veszekszünk, a ruháim nagy része már a szüleimnél van. (kb 7-8 napra van váltóruhám)

Legjobb válasz: Hát ha ilyen agresszív, akkor mennék, amikor nincs itthon. Elõször azt hittem, el akarsz sompolyogni csak úgy, de így már érthetõ. Hagyj neki egy üzenetet, aztán menj.

Hát ha ilyen agresszív, akkor mennék, amikor nincs itthon. Elõször azt hittem, el akarsz sompolyogni csak úgy, de így már érthetõ. Hagyj neki egy üzenetet, aztán menj.
Kb. 1 éve kellett volna elhagynod amikor megütött. Amikor nincs otthon pakolj össze szépen és menj el. Ez nem kérdés, beszélni úgysem tudsz vele rendesen. Belekényszerít ebbe a lépésbe, amint lehet menj el.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válazsokat
Az én exem pontosan ilyen volt mint a tied. Én nekem is elegem lett az állandó veszekedésekbõl, és abból, hogy sok veszekedésnél bár soha nem ütött meg, de néha úgy megszorította a karomat, és úgy megrángatott, hogy a karom napokig lila volt. Én minden veszekedésnél ordítottam vele, hogy "egyszer elhagylak, elegem van".. Így egy nap betelt a pohár. Nem volt otthon, így összeszedtem a maradék ruhámat, írtam egy levelet, hogy köztünk mindennek vége, elég volt. Nem magyarázkodtam, nem írtam, semmi olyat, hogy "jobb lesz így vagy jobb lesz nélkülem stb" Csak annyit, hogy a tegnapi veszekedésünknél rájöttem, nekünk nincs közös jövõnk, így végleg elmegyek. 3 napig ott ordított a szüleim házánál, hogy beszéljük meg. A harmadik napon mondtam, hogy ha még egyszer idejön rendõrt hívok. Nem jött. De nem állt le. 1 hétig írogatott sms-t, írt a facebookra, mindenhová. Mindenhonnan töröltem, letiltottam, új telefonszámot kértem. Elérni így nem tudod, majd jött az, hogy a munkahelyem elõtt megvárt. Itt már zaklatásnak véltem a viselkedését, így rendõrt hívtam. Kijöttek, elküldték.Végül szerencsémre és a másik lány szerencsétlenségére talált egy újabb lányt akin uralkodhat. Én megúsztam.. lehetett volna durvább is. Jó tanács: Ha úgy gondolod, hogy a párod nem fogadja el a szakítást, és zaklatni fog, mindenképpen zárd le végleg magadban. Tiltsd le, hogy soha semmilyen körülményke között ne tudjon írni, vagy telefonálni. Ne engedd, hogy uralkodjék, vagy félelmet keltsen benned, mert rosszabbul is járhatsz.
Egy percig se várj menj!
Együtt érzek veled, nem jó ilyen kapcsolatban. Gondolom sokáig vívódtál magadban, mire erre az elhatározásra jutottál, hogy elmész. A helyedben én is akkor mennék el, mikor nincs otthon, mert jobb elkerülni a botrányt. Úgysem könyörögne, nem ígérne semmit, hogy változik, Te lennél a rossz újra (tapasztalat). Nagyobb pofon, ha arra megy haza, hogy nem vagy ott, lesz ideje elgondolkodni azon is, hogy mit és hol rontott el..
Vagy akkor menj, mikor nincs otthon, vagy vigyél magaddal valakit segítségnek, aki ha úgy alakul, meg is tud tõle védeni! Nagyon gondosan pakolj, ne maradjon nála semmi fontos dolog, hogy vissza se kelljen nézned rá! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Igazából semmit nem akarok neki mondani, mert felesleges. 1 éve azt hittem, naívan, hogy tanult az esetbõl, oda fog figyelni az indulataira. Bármi m.helyi problémám volt, õ soha nem hallgatott meg, kénytelen voltam a barátnõimmel megosztani. Tegnap ezt is a fejemhez vágta, hogy a hülye k...a barátnõm tud mindent, õ meg semmit pedig õ a párom. Ha elkezdtem neki mondani valamit, így reagált: "nekem hiába nyavalyogsz, én nem tudok ezen változtatni"
Inkább akkor, ha nincs otthon. Utána felhívhatod, ha esetleg meg akarsz még beszélni valamit, de személyesen csakis nyilvános helyen, sok ember között találkozz vele.
A kérdező hozzászólása: Beszélni nem lehet vele, nem vagyok boldog mellette, de tojik rá. Nem akar sétálni, kártyázni, semmit csinálni amit közösen lehet. Szex sincs már vagy 1, 5-2 hónapja.
Szerintem ilyen esetben, amikor a testi épséged van veszélyben (és jogosan érzed így!), akkor nem szabad megvárni, amíg hazaér a párod, hanem amikor nincs otthon, akkor menj. Írj neki egy levelet, amúgy az ilyen nem érdemel mást, nekem ez a véleményem!
Akkor menj, ha nincs otthon. Ha nem lehet vele kommunikalni, felesleges a macera. Vagy legyen ott valaki segiteni, aki eleg nagydarab.
A kérdező hozzászólása: 2014 május végén rászántam magam és elhagytam! :)

Novemberben szülök. Mi lesz a GYED alapja, ha itthon vagyok táppénzen április óta? A 2008-as átlagjövedelem?

Hisz a GYEDET már 2010-ben veszem majd alapul és 2009-ben pedig csak 3 hónap fizetése alapján tudnának átlagolni.

Legjobb válasz: Szia! Én is novemberben szülök és május közepe óta itthon vagyok, ezért utána jártam. A mi bérszámfejtõnk azt mondta, hogy ha a vizsgált évben (ami esetünkben 2009) nem volt 180 nap biztosítási idõ, akkor visszamennek az azelõtti évre, 2008-ra(feltéve, hogy már akkor is dolgoztál), és az lesz az alap. Szóval szerintem ne aggódj, nem fogsz olyan gyatra GYED-et kapni. A minimálbér kétszeresének 30-ad részét akkor kapnád, ha passzív táppénzen lennél, azaz megszûnt volna a munkaviszonyod. Legalábbis nekem ezeket mondták, és bízom a cég szakértõiben:)

Szia! Én is novemberben szülök és május közepe óta itthon vagyok, ezért utána jártam. A mi bérszámfejtõnk azt mondta, hogy ha a vizsgált évben (ami esetünkben 2009) nem volt 180 nap biztosítási idõ, akkor visszamennek az azelõtti évre, 2008-ra(feltéve, hogy már akkor is dolgoztál), és az lesz az alap. Szóval szerintem ne aggódj, nem fogsz olyan gyatra GYED-et kapni. A minimálbér kétszeresének 30-ad részét akkor kapnád, ha passzív táppénzen lennél, azaz megszûnt volna a munkaviszonyod. Legalábbis nekem ezeket mondták, és bízom a cég szakértõiben:)
Ha nincs 180 napnyi átlagjövedelem, mert valaki táppénzen gyeden, gyesen stb van akkor más módszerrel számolnak. Ilyenkor az ellátok alapja a minimálbér kétszeresének 30-ad része, illetve ha szerzõdés szerinti bér ennél kevesebb akkor az.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor nem az elõzõ évet veszik alapul, mint a táppénznél?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sokat segítettél, én is valami ilyesmire gondoltam! ;)

Ki vagyok teljesen akadva! Itthon a vernyomasom abszolult normalis ma elmentem a dokihoz megmerte majdnem 150 volt:S nem jo az itthoni merom vajon? Vagy mi ez?

12 hetes kismami

Legjobb válasz: Szia! Nálam is ez volt,elöször csak beszéltünk róla, de minden vizsgálatnál a plafonon volt a vérnyomásom, aztán kiderült h ideges voltam mindig h neh valami rosszat halljak a babácskáról és ez miatt ment fel. Aztán 29 hetes lettem mikor írt a nõgyógyim vérnyomáscsökkentõt meg kérte h folyamatosan 1 nap 3x mérjem és jegyezem fel az értékeket és sajnos már itthon is magasabbak voltak a keleténél. De ne izgulj ha úgy itéli meg az orvosod valószínûleg ugyan ezt fogja javasolni, mert hosszú távon nem jó ha magasak az értékek mert nem megfelelõ az oxigén ellátás a babának. üdv. 13 hós baba anyukája

Szia! Nálam is ez volt, elöször csak beszéltünk róla, de minden vizsgálatnál a plafonon volt a vérnyomásom, aztán kiderült h ideges voltam mindig h neh valami rosszat halljak a babácskáról és ez miatt ment fel. Aztán 29 hetes lettem mikor írt a nõgyógyim vérnyomáscsökkentõt meg kérte h folyamatosan 1 nap 3x mérjem és jegyezem fel az értékeket és sajnos már itthon is magasabbak voltak a keleténél. De ne izgulj ha úgy itéli meg az orvosod valószínûleg ugyan ezt fogja javasolni, mert hosszú távon nem jó ha magasak az értékek mert nem megfelelõ az oxigén ellátás a babának. üdv. 13 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: de itthon teljesen normalis meg alacsony is
ideges vagy a feszültség váltja ki belõled.
A kérdező hozzászólása: most is megmertem es 117 a vernyomasom az egeszen normalis! valoszinu hogy az valtsa ki belolem mert az orvosnal erzem belul hogy feszult vagyok es ideges, hogy minden rendben legyen
Szia! Nekem is hasonló gondjaim voltak terhesség alatt, amint fehérköpenyt láttam a vérnyomásom szépen felment. Elõre paráztam, hogy nincs valami rendben, vagy kapok vmi leszólást a súlygyarapodás miatt. Ha gond lenne a doki figyelmeztet. Ne parázz, nyugodj meg, ha rendszeresen jársz orvoshoz jó kezekben vagy. Inkább hallgass rá, jobb megelõzni a bajt:) Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: hat mast nem tehetunk:) koszonom a valaszod:)
A 21. században ez a kettõ, nem választható el egymástól gyökeresen.
Amibe én kezdtem az egy online is végezhetõ vállalkozás. Nem kell sok pénz az elkezdéséhez. Ha gondolod kukkants be: http://online.dxn.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!