Találatok a következő kifejezésre: Itt olvastam hogy kell (30 db)

Pulykaszív rántva? Hatalmas pulyakszíveket lehet kapni a piacon, és egyszer itt olvastam, hogy rántani is lehet. Elő kell esetleg főzni? Szerintetek?

Legjobb válasz: Bár ez a recept libaszívvel van, de itt nem fõzi elõ a szívet. Lehet, hogy a pulykaszívet egy kicsit elõ kellene fõzni majd utána szépen felvágni és kirántani. De szerintem nem muszáj elõfõzni. Vegyél egyet és próbáld ki, hogy az egyiket megcsinálod úgy, hogy elõfõzöd a másik felét pedig nem fõzöd elõ és úgy rántod ki. :) :D http://www.nosalty.hu/recept/libasziv-rantva-rizslepennyel

Bár ez a recept libaszívvel van, de itt nem fõzi elõ a szívet. Lehet, hogy a pulykaszívet egy kicsit elõ kellene fõzni majd utána szépen felvágni és kirántani. De szerintem nem muszáj elõfõzni. Vegyél egyet és próbáld ki, hogy az egyiket megcsinálod úgy, hogy elõfõzöd a másik felét pedig nem fõzöd elõ és úgy rántod ki. :) :D http://www.nosalty.hu/recept/libasziv-rantva-rizslepennyel
Annyira izmos a szív , hogy elõ kell fõzni : Mert ha nem az egész rágos lesz . Probálj meg belöle szeleteket vágni. Én ugy szoktam csinálni , hogy teljesen puhára fõzöm meg várom amig kihül és 1 éjszakára fokhagymás tejbe áztatom. Másnap rántom ki ..
Én eddig idegenkedtem a pulykaszívtõl. De ahogy a kettes leírta, összefutott a számban a nyál. Tutira kipróbálom, köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, én is ki fogom próbálni, elõször csak a szokásos rántotthús mellett próbaképpen, fõzve is és nyersen is. ez lesz a "pudingpróba":) kacsaszív is van ott a hentesnél ahol a pulyka, és olyan szépen tisztítottak hártya és fõerek nélkül, hogy elgondolgodtam mit lehetne belõle készíteni. és az áruk is jó, mindegyiknek 530 ft kilója. lehet, hogy valami rizses szaftos ételt is megpróbálok belõle. mégegyszer köszi az ötleteket.

Ultrogestant kell szednem (3x1), de nem mondta a doki, hogy szájon át vagy hüvelyben. Ezek ilyen golyócskák és nincs a papíron, hogy hogy kell alkalmazni, hogy vegyem magamhoz? Itt olvastam, hogy hüvelyben is lehet-az ugyanaz a szer lehet?

Aki hüvelyben használja,úgy is álmosít ennyire?Hogy "jobb"szedni?

Legjobb válasz: Mi van ráírva a dobozra? Ha a hüvelyben kell alkalmazni, akkor az van ráírva, hogy hüvelykapszula, ha szájon át, akkor oral kapszula. Nem ugyanaz a kettõ, és nem lehet cserélgetni az alkalmazási módját. Ha álmosít, akkor valószínûleg neked a lágy kapszula van, a hüvelykapszula nem álmosít, beszélj a nõgyógyászoddal, hogy az álmosság neked gondot okoz, tud-e valami alternatívát ajánlani.

Mi van ráírva a dobozra? Ha a hüvelyben kell alkalmazni, akkor az van ráírva, hogy hüvelykapszula, ha szájon át, akkor oral kapszula. Nem ugyanaz a kettõ, és nem lehet cserélgetni az alkalmazási módját. Ha álmosít, akkor valószínûleg neked a lágy kapszula van, a hüvelykapszula nem álmosít, beszélj a nõgyógyászoddal, hogy az álmosság neked gondot okoz, tud-e valami alternatívát ajánlani.
Úgy van, ahogy az elsõ írta. Rá van írva a dobozára, nem Te döntöd el, hogy hogy szeded.
A kérdező hozzászólása: igen, köszönöm!!
igen, az elsõnek igaza van. én elõször a könnyebbség miatt szájon át szedtem, de rosszul is voltam tõle, meg aludtam fél napokat, úgyhogy hüvelykapszulára váltottam. az bejött. volt idõm feküdni vele reggel is 1-2 órát.

Itt olvastam hogy teljesen le kell borotválni szülésre a fanszőrzetet, de akkor hogy lehet megoldani, hogy ne csorogjon össze-vissza a pisi?

29 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szerintem nem KELL, ez maximum ajánlott. Nekem pl csak a gáttájék volt szedve és a fazonra voltam igazítva, tehát nem voltam teljesen csupasz - itthon intéztem a párommal, a szülésznõ nem is igazított utána, megfelelt neki...

Szerintem nem KELL, ez maximum ajánlott. Nekem pl csak a gáttájék volt szedve és a fazonra voltam igazítva, tehát nem voltam teljesen csupasz - itthon intéztem a párommal, a szülésznõ nem is igazított utána, megfelelt neki...
Akkor már ketten vagyunk:-) Nekem is össze vissza folyik, ha kopasz vagyok:-) Én úgy oldom meg-remélem nem botrnákoztatok meg senkit, hogy úgy ülök a wcre, hogy széthúzöm a comjaim, így széthúzódnak a nagyajkaim is, és így sugárban jön a pisi, nem össze vissza. De amúgy tényleg nem kell leborotválni, a szülésznõ megteszi helyetted. NAgy pocakkal már nekem sem ment...(megpróbáltam gugolva a tükör felett, de annyira nem vagyok sem mazoista, sem exhibicionista)
A szülésznõm mondta, hogy kapok beöntést és akkor leborotvál, de ha úgy érzem megcsinálhatom magamnak itthon. Õ ajánlotta, hogy teljesen szedjem le. Amúgy kórháza válogatja, hogy hol mennyire csupaszítanak meg. Ha neked kényelmesebb, hagyj egy kicsit, talán nem szólnak érte.
Én 15 éve kopaszra borotválom, de még soha nem csorgott a pisi jobbra-balra.Szülni is így mentem, a khzban nem volt vele gond.
En is leborotvalom mindig, megis esztetikusabb es nekem sem csorog semmere a pisi.De ha neked csorog erre arra akkor hagyj egy kicsit ott ahol neked kell.. vagy hagyd ugy es a korhazban borotvalnak ott ahol kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de ezek szerint egyedül vagyok azzal a problémával, hogy ilyenkor össze -vissza folyik a pisi, a combomra, a nadrágomra, stb., ugyanis régebben más okból :) teljesen lecsupaszítottam, de aztán meg alig vártam, hogy visszanõjön:)
Nemrég szültem, de a kórházban csak a gát tájékát borotválták le, ha netalán gátmetszésre kerülne sor.
Hagyni kell egy vezér szálat!:) Amúgy én ezzel nem foglalkoztam, a szülésznõ leborotvált beöntés elõtt!
Szia! Én rendszeresen borotválom és nincs gondom a pisivel.Nem csorog össze-vissza.Amúgy kórház válogatja a borotválást.Van ahol a kórházban borotválnak, de szerintem kényelmesebb ha magadnak oldod meg otthon.
Én még a kérdést sem értem, ne haragudj. :) Amúgy meg nálunk leborotválnak a kórházban. Nagy pocakkal, szülés elött úgy sem megy simán a dolog saját magadnak. De szerintem ilyennel ne foglalkozz! Jó babavárást!
Nem konkrétan a kérdésre válaszolva én sajnos úgy jártam, hogy szülés óta csorog összevissza, ha van szõr, ha nincs :-( Talán a megváltozott, vágott összevarrt "ülepem" miatt. Egyébként én majdnem teljesen leborotváltam, de a szülésznõ csak a gáttájékon csupaszított tovább. De legközelebb én csinálom teljesen, mert nagyon csiklandozott, és ráadásul még bosszantotta is a hölgyet, hogy csikis vagyok :-/
A kérdező hozzászólása: 19:11-esnek: azt hiszem, ki fogom próbálni, de csak ha itt az idõ, mert inkább itthon kísérleteznék ezzel, mint bevásárlóközpontokban, ugyanis kb. fél óránként kell menni.. :) Mindenki másnak is köszönöm a válaszát!


A babám pisije szúros szagú itt olvastam hogy csinálhatok tesztet hogy mit kell venni? Az orvosnánál mi történik?

Legjobb válasz: szia! Az orvostól kell kérni beutalót vizeletvizsgálatra. A gyógyszertárban lehet kapni steril csecsemõ vizeletgyûjtõ zacskót és steril vizeletgyûjtõ poharat. Arra vigyázz mielõtt felteszed a zsacskót sterilizáld a nemiszervét és környékét, a végbelenél is, lányoknál a kisajkak közt is, mert adhat pozitív eredményt. Sterilizáló tablettát lehet feloldani vízben és ezzel mosod le. Ezt is gyógyszertárban kapod. 2 óránál nem lehet régebbi a vizelet amit leadsz. Legalábbis nekem ezt mondták. Nem nagy dolog, de ha negatív akkor legalább megnyugszol. Ha pozitív az értéketõl fûggõen kaptok antibiotikumot.

szia! Az orvostól kell kérni beutalót vizeletvizsgálatra. A gyógyszertárban lehet kapni steril csecsemõ vizeletgyûjtõ zacskót és steril vizeletgyûjtõ poharat. Arra vigyázz mielõtt felteszed a zsacskót sterilizáld a nemiszervét és környékét, a végbelenél is, lányoknál a kisajkak közt is, mert adhat pozitív eredményt. Sterilizáló tablettát lehet feloldani vízben és ezzel mosod le. Ezt is gyógyszertárban kapod. 2 óránál nem lehet régebbi a vizelet amit leadsz. Legalábbis nekem ezt mondták. Nem nagy dolog, de ha negatív akkor legalább megnyugszol. Ha pozitív az értéketõl fûggõen kaptok antibiotikumot.

Hogyan lehet beállítani külön csengőhangot sms. Nek, mms. Nek facebook értesítésnek olyan telefonon ahol csak egy értesítési csengőhangot lehet állítani? Itt olvastam, hogy külön mappákat kell talán létrehozni neki?

Legjobb válasz: Sms és mms egy kategória. Email, Facebook s egyéb appok jelzõhangjait pedig magában az alkalmazásban tudod beállítani a beállításokban/settingsben.

Sms és mms egy kategória. Email, Facebook s egyéb appok jelzõhangjait pedig magában az alkalmazásban tudod beállítani a beállításokban/settingsben.

Van egy elég fájdalmas tyúkszemem és itt olvastam több helyen, hogy tapaszt kell rá tenni de az elég? És milyen tapaszt, és azért el kell menni bőrgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Gyogynoveny labfurdot keszitesz, ebben kiaztatod a labadat, majd dorzsivel jol atdorzsolod, ezt tobb napon at vegezd el, probald mindig eltavolitani, talan az elso furdo utan sikertelen lesz, de par nap utan sikerulni fog, itt a lenyege, hogy jol kiazzon, es kitud emelni. A furdozes utan, koromvirag kenocsel itasd at.

Gyogynoveny labfurdot keszitesz, ebben kiaztatod a labadat, majd dorzsivel jol atdorzsolod, ezt tobb napon at vegezd el, probald mindig eltavolitani, talan az elso furdo utan sikertelen lesz, de par nap utan sikerulni fog, itt a lenyege, hogy jol kiazzon, es kitud emelni. A furdozes utan, koromvirag kenocsel itasd at.

Mi az a tejpép? Külföldön élek, ilyenről itt még nem hallottam. Pontosan mi az, hogy kell csinálni? Olvastam, hogy tápszerbe kell bekeverni, de mit? Anyatejjel nem lehet?

Legjobb válasz: A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.

A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.
Valamilyen gabonaféle és tápszer keveréke. Por formájában árulják és vízzel kell keverni. Lehet hozzá adni gyümölcsöt is. Van natúr ízekben és vannak ízesítettek. Pl: http://www.brendon.hu/Products/List/tejpép_169/all Te is tudsz otthon készíteni, ha anyatejjel vagy tápszerrel összeturmixolsz valamilyen gabonát. Rizst vagy kölest, zabpelyhet stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi és mikortól adható. 5 hónapos a lányom és a krumplit répát és az almát ismeri, eszi.
A tejpépek már 4 hónapos kortól adhatók, így már te is adhatod, ha eszik mást is. Ha még glutént nem vezetted be, csináld rizsdarából.
A kérdező hozzászólása: A babarizsben nincs glutén ugye?
Én is rizzsel kezdeném.

Olvastam itt hogy a levendula szára, levele ha kis szatyorba rakjuk es a baba ágya folé rakjuk nyugtato hatása van. De hogyan kell késziteni? Mikor kell szedni? Frissen? Vagy a szatyorban száradjon ki? vagy már száradtan tenni bele?

Aki ért hozzá segitsen léci,szeretnek késziteni.Csak nemtudom hogyan kell.Ebben az idoszakban is csinalhatom?

Legjobb válasz: A frissen leszedett levendula virágát kell kiszárítva vagy frissen kis anyag asakba tenni,és azt az ágy felé akasztani.

A frissen leszedett levendula virágát kell kiszárítva vagy frissen kis anyag asakba tenni, és azt az ágy felé akasztani.
A kérdező hozzászólása: Ém meg pont azt olvastan hogy nem a viragjat hanem a szárát es a levelét.Akkor most?
Bocs, de DÉLVIDÉK ( a vajdasági egyébként is kicsi v ).
eu kártyát csak akkor kapsz, ha itt fizettél egészségbiztosítást.
Ha van lakcímkártyád, ami legalább egy éves, fizetheted magad után a tb-t. Így kapsz TAJ-számot.
Ha nincs kártyád, miért nem kérdezel rá a munkáltatónál, hogy mi a helyzet? Ich habe noch keine Sozialversicherungskarte. Ist es unbedingt nötig, wenn ich bei Ihnen arbeiten möchte? Gibt es irgendwelche Lösung, können Sie mir viellleicht eine solche Karte geben?
A kérdező hozzászólása: :-)) Danke für Ihre Hilfe!

Itt olvastam elöbb, hogy kell bevinni Aloe First spray-t a korházba. Miért és mire jó?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Nem kell bevinni, csak lehet....Én úgy tudom, hogy a gátsebre van jó hatással, de én speciel nem viszek, mert sztem túl friss lesz még akkor ahhoz, h azzal fújogassam...majd itthon!

Szia! Nem kell bevinni, csak lehet....Én úgy tudom, hogy a gátsebre van jó hatással, de én speciel nem viszek, mert sztem túl friss lesz még akkor ahhoz, h azzal fújogassam...majd itthon!
A kérdező hozzászólása: értem...:0
Így van, a gátsebre jó. De érdemes bevinni, mert pont a friss seben hat a legtöbbet, gyorsabban gyógyul. Mire hazaérsz, már varrosodik, akkor már nem úgy szívódik fel a hatóanyaga, mint a friss seben.. Én is viszem magammal:-)És használni is fogom:-)Minél elõbb, minél többször. (és persze ugyanígy jó esetleg császár után is. )
Dehogy kell. Én is csak szülés után hallottam róla, hogy ez jó. A gátseb gyógyulását segíti elõ, de sok dolog közül választhatsz. Én a Sudocrem-re esküszöm, az ugye popsikrémként ismeretes, de nem csak ez a funkciója, nincs is ráírva, hogy popsikrém, kozmetikusok is használják, pattanásokra. Ezen kívül égési, fagyási sérülésekre és nehezen gyógyuló sebekre is jó, mert hámosít. Nekem nagyon gyorsan meggyógyult tõle a gátsebem, és amikor a babám véresre rágta a mellbimbóm, akkor is azzal kentem minden szopi után.
Az nem kötelezõ vinni, sõõõt!!! Esküszöm nektek, sokkal rosszabb volt nekem az aloe, mint a semmi! Az csak úgy jó, ha befújod és hagyod széttett lábakkal megszáradni, ami ez prsze kórházban lehetetlen. Max ha jó hosszú a hálóing. Én is bevittem, fújkáltam is, de rosszabb volt, a dokim is mondta, h ááá, ne.. Ezt oda ne. Van akinek bejön, nekem nem jött be. Lehet a sudocrem jobb lett volna, de ez a vizes alapú spray abszolut nem kellemes ott a betét miatt! Borzasztóan kellemetlen érzés volt és inkább nem is fújtam.. :) bocsi, csak a saját tapasztalatom írtam le. Lehet másnak tök jóóó. Pl császárosoknak nagyon szuper lehet...
Az aloe verát mindenféle égési sebre, csípésre, kipirosodásra, szinte mindenre lehet használni, én torok fájásra is fújtam, és elmúlt tõle, meg epiláláskor nem pirosodik ki a bõröm annyira tõle. bárhova lehet fújni a szemet kivéve.
A dokim azt mondta, gátsebre semmit, csak napi többszöri langyos vizes zuhanyt szabad, csak vízzel.
Én szülés után örültem, hogy le tudok ott zuhanyozni, nem hogy még kenegessem:) . Igaz, nekem nagyon sok öltésem volt, mert vágtak és repedtem is. Nekem az ülõpárna vált be igazán, anélkül szerintem meghülyültem volna. De akinek kevés öltése van, lehet hogy jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!