Találatok a következő kifejezésre: Isten teremtett tehát (2 db)

Isten teremtett mindent tehát a bűnt is, és minden amit Isten teremtett, az jó, akkor a bűn is jó?

Legjobb válasz: Isten tökéletesnek teremtette az emberpárt és nem bûnben.De kaptak valamit ami csodálatos dolog:a szabadakaratot!Ezzel õk visszaéltek és elkövették a bûnt.Tehát Isten csak jó dolgot teremtett és elmondta hogy mit tegyenek ahhoz hogy minden a javukra váljon.Õ egy végnélküli életet szánt az embereknek.Ami még most is elérhetõ,ha Isten igaz útján járunk.Ján 17:3

Isten tökéletesnek teremtette az emberpárt és nem bûnben.De kaptak valamit ami csodálatos dolog:a szabadakaratot!Ezzel õk visszaéltek és elkövették a bûnt.Tehát Isten csak jó dolgot teremtett és elmondta hogy mit tegyenek ahhoz hogy minden a javukra váljon.Õ egy végnélküli életet szánt az embereknek.Ami még most is elérhetõ, ha Isten igaz útján járunk.Ján 17:3
a bûn egyszerûen azt jelenti, hogy az ember nem tartja be a szabályokat. Ez egyébként a szabad akarat. A választás lehetõsége. Betartod, vagy nem tartod. Ebben minden vallás koherens. Adottak szabályok, amelyket ha betartasz akkor halálod után megkapod a jutalmad. Ha nem tartod be, akkor meg a büntetésed. Az, hogy bizonyos szabályok be nem tartásáért már életedben büntetést kapsz, az már az egyes egyházakhoz tartozik és nem a vallásokhoz. A kettõ nem keverendõ össze. Szóval kérdésedre válaszolva isten nem teremtette a bûn, csak adott egy lehetõséget a bûnre. És igen, a bûn jó abban az értelemben, hogy jó eszköz az érdemesek és az érdemtelenek megkülönböztetésére.
Isten teremtett mindent, ráadásul szabad akaratot is adott nekünk. Õ nem kényszerít rá a teremtményeire semmit.Isten teremtette Lucifert, Lucifer fellázadt Isten ellen, elbukott, sátán lett belõle(ami azt jelenti: összekuszáló), és általa jött be a bûn a világba. Tehát: a bûn rossz.
sátán egy bukott angyal -satanel volt a neve...az el minden angyal lsd:ariel végzõdése, igy sataneltõl elvettél az el végzõdést és marad a satan neve...a megfosztott, bukott angyal fellázadt Isten ellen.
nincs jó és rossz! mindennek megvan az ellentéte yin-yang.. férfi-nõ, fekete-fehér..stb egyik nélkül nem létezik a másik igy épült fel az univerzum.. minden viszonyitás kérdése!!!
Mondjuk azért azt szögezzük le, hogy az üdvösséget senki sem érdembõl kapja, hanem kegyelembõl az Úr Jézus Krisztus által, ha elfogadja. Akit ez a téma bõvebben érdekel, javaslom, olvassa el a Bibliában Pál apostolnak a Rómaiakhoz írt levelét. Nem hosszú, olvasmányos, és igencsak körüljárja ezt a témakört. Ha nincs Bibliád, látogasd meg a http://www.biblia.hu oldalt, ahonnan akár le is töltheted a Bibliát, ha nincs állandó internet kapcsolatod. Jó tanulást! :)
Az is a kérdés, hogy mi a bûn? Ha most nem csak a Bibliára alapozzuk a dolgokat, mindenkinek más és más a bûn. És mindennek ami történik veled, megvan a maga oka. Régen bezzeg nem volt "bûn" Isten nevében embereket gyilkolni meg háborúkat indítani, mások szerint meg ha eszel disznót, már bûnt követsz el. Na hol itt a határ.
A kérdező hozzászólása: és a sátán hogy lett?
Isten nem teremtett bûnt. Ez a sátán "ajándéka". Másik kérdés, mennyire bûnrészes az Isten, ha ezt megengedi. Semmennyire, az ember akarta, de meg is szabdulhat tõle, ha akarja.
Hát az közismert tény, hogy az Isteneket az emberek teremtették, még pedig jó sokat. Több mint 10.000 Istent eddig. Szerintem bûn volt az Istenek teremtése. Emberiségellenes bûn.
A kérdező hozzászólása: :D egy szép szerelem kezdete... majd írjátok meg, mire jutottatok, mármint a kérdésemet illetõleg
Ha már ilyen szépen szétoffoltuk a kérdést, felõlem... (Bocsi a kérdezõtõl. - Kár, hogy nincs fórum.)
Tudod mit? Meghívlak egy sörre vagy egy üdítõre, és elbeszélgetünk. Mit szólsz? Tûnhet úgy, hogy én egy fanatikus vallásos vagyok, és ez így is van! :) Van Skype elérhetõségem is, privát e-mailben megírom, ha akarod.
Nos, én meg azt is üzentem a 3. hozzászólásommal, hogy ne bízd el magad, hogy mennyire okos vagy, inkább tanulj még egy kicsit, és ezt most nem rosszindulatból mondom! Továbbá a teljes Szentírást kell figyelembe venni, és nem csak a neked tetszõ részeket!
Látod? Errõl beszéltem az elsõben... (Lásd a 2. és 3. hozzászólást.) :D No comment. :)
Ismét csak én lennék az elsõ hozzászóló. Csak azért írok, hogy szóljak: nem kaptam üzenetet a kedves sörözni/üdítõzni hívó olvtárstól azóta sem. Epekedve várom a Skype nevet. Még idén küldeni fogod? :)

Isten a saját képmására teremtett meg minket, tehát ő is gyarló?

Ha elolvassuk figyelmesen a Bibliát, akkor egyértelmű, hogy Isten igenis gyarló. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy gonosz, velejéig romlott, de mégis csak tett rossz dolgokat: Az egyiptomi kisdedek meggyilkolás, a vízözön stb. Ha valaki végtelenül bölcs és szerető, akkor miért folyamodik ilyen drasztikus megoldásokhoz? Ha valaki végtelenül bölcs és jóságos, miért olyan fontos, hogy imádjuk őt? Talán hiú? Miért hagyja, hogy ennyi erőszak legyen a világon, úgy, hogy a legtöbb gyilkosságot, háborút az ő nevében teszik? Miért büntette meg a tudatlan és naiv emberpárt, akik valójában az ő hibája miatt vétkeztek? Hisz valójában törvényszerű volt, vagy úgy is mondhatom, hogy logikus, hogy a jó és rossz fogalmát nem ismerő Ádámot és Évát meggyőzi a szintén Isten által teremtett Sátán? Sőt, tulajdonképpen értelmetlen dolgot csinált, hisz mi haszna volt a tudás fájának, ha az emberek nem ehettek belőle? Mert tudásra neki sem volt szüksége, ha ő hozta létre a tudás fáját. Vagy egyszerűen egy próba volt? De miért ilyen kegyetlen és kollektív a büntetés? Ha valami elromlik, vagy nem működik, azt meg kell javítani, nem pedig egyből a kukába hajítani. Ha Isten célja az lett volna, hogy az emberpár biztosan ne állja ki a próbát, akkor azt kell mondjam, hogy mindent megtett azért. Ha viszont nem ez volt a célja, akkor azt kell mondanom, hogy nem végtelenül bölcs. Persze nem azt mondom, hogy képtelen a szeretetre, sőt ugyanúgy képes szeretni, mint mi, de ugyanúgy lehet gőgös, irigy, vagy alávaló, mint mi. Másképp hogyan magyarázzátok a Bibliában leírtakat? Miért lenne Isten maga a szeretet? Akkor honnan eredne a gonoszság? Nem Istentől? Akkor kitől? Nem gondoljátok, hogy az istenképetek túlságosan is a TI szájízetekre jött létre? Mert ha az ember elképzel valamit, azt szubjektívan képzeli el, nem pedig objektíven teszi. Ha viszont objektívan szemléljük a világot, akkor rájövünk arra, hogy Isten vagy nem létezik, vagy ugyanolyan gyarló, mint mi.

Legjobb válasz: Mivel Istent az emberek teremtették, persze, hogy gyarló. Azt ellenben világosan lehet látni a Bibliából, hogy az ember fejlõdött és vele együtt az Istene is. Az Ószövetség Istene haragvó és bosszúálló, félelmetes Isten, de már az Újszövetségé más, hiszen már akkor nagy változás történt az emberek gondolkodásában, ami azóta is folyik. A Bibliát ugyan nem lehet újra írni, de sokkal barátságosabban értelmezik a sorokat manapság, legalább is a vallásosak nagyobbik része. Igazából a mi fejlõdésünk tükrözõdik az Isteneink átalakulásával és ezt az ateistának is el kell ismerni, komolyak a változások. A humanizmus vallásos és ateista képviselõinek sikerült közös nyilatkozatot létrehozniuk, ami nagyszerû dolog, követendõ példa lehet mindenki számára.

Mivel Istent az emberek teremtették, persze, hogy gyarló. Azt ellenben világosan lehet látni a Bibliából, hogy az ember fejlõdött és vele együtt az Istene is. Az Ószövetség Istene haragvó és bosszúálló, félelmetes Isten, de már az Újszövetségé más, hiszen már akkor nagy változás történt az emberek gondolkodásában, ami azóta is folyik. A Bibliát ugyan nem lehet újra írni, de sokkal barátságosabban értelmezik a sorokat manapság, legalább is a vallásosak nagyobbik része. Igazából a mi fejlõdésünk tükrözõdik az Isteneink átalakulásával és ezt az ateistának is el kell ismerni, komolyak a változások. A humanizmus vallásos és ateista képviselõinek sikerült közös nyilatkozatot létrehozniuk, ami nagyszerû dolog, követendõ példa lehet mindenki számára.
A keresõt nehogy használd, azt a Sátán teremtette. Inkább kérdezd meg századszor ugyanazt.
Hát igen, azt kevesen látják be, hogy az Ószövetség történetei nem keresztény események, azok még az idõszámítás elõtt több ezer évvel élt zsidóknak szólnak. Figyelmeztet! Nahát, ez nem valami nagy érv, hiszen ha megfogadják a szavát, akkor gondolom nem szükséges õket elpusztítani, ez esetben kiesnek a kosárból, nem beszélhetünk náluk ölésrõl. Na de ha nem fogadják meg, akkor minek figyelmeztetné õket, hiszen úgyis elõre tudja, hogy nem fogják megfogadni? Aztán ugyebár a csecsemõk esete továbbra sem világos. Ha az életet is Isten adományának kell tekinteni, akkor ugye már a fogantatás pillanatában tudnia kell azt, ami miatt a megszületett csecsemõt elpusztítja. Nem is értem az abortuszellenességet ennek fényében. Az mégiscsak kifejletlen embrió esetében lehetséges, de mint látható, Isten csecsemõkre is kiterjeszti, pedig nyilván már megajándékozta õket az élet lehetõségével. Azt figyelembe véve, hogy a gyermekbetegségek gyógyítása elõtt alig maradt életben kisbaba, sõt, az anyjával egyetemben pusztultak gyakran el, az anya gyermekágyi lázban, a gyerekek mindenféle nyavalyában. Amióta ellenben az orvos kezet mos, hála Semmelweisnek, meg van diperte, meg BCG, meg ilyen, olyan szuri, azóta nem haragszik rájuk a teremtõ és nem mérlegeli a valószínûségi eloszlás haranggörbéjét. Ma is elõfordul nagyon ritka esetben, hogy nem sikerül élve világra hozni a gyermekeket, de mégis, még a koraszülötteket is megmentik, inkubátorba teszik, egészséges felnõtté lehet nevelni õket. A technika és a tudomány eredményei vitathatatlanok. Tessék, ne szülj kórházban és egybõl nagy az esélyed, hogy elveszted az asszonyt, meg a babát, pedig ma már van fertõtlenítõ, higiéniát segítõ tisztítószer, sterilizálható eszközök, tárgyak, szövetek tömege, akár házi használatra is. Miért kell tagadni, hogy a betegségeket baktériumok, vírusok okozzák, amit gyógyítani lehet, továbbá a természetes kiválasztódás legjobb példája a sok millió spermium, amik közül a legerõsebb jut a petéhez, hogy megtermékenyítse azt? A sima bibliai csecsemõpusztításnak sincs semmi értelme, csupán annyi, hogy régen így magyarázták a gyermekhalandóságot és ennek kapcsán elrugaszkodva a valóságtól, tanulságos példabeszédet kreált valami orvostudományban járatlan Bibliaíró, beleszõve Istent a mindenhatóságával a baktériumok világába, amirõl akkoriban sejtelmük sem volt.
Le lettem fogyizva. Ezt azért kevesen mondták rám eddig. Na de mindegy. Szóval: miért figyelmeztet? 1. Néha azért, mert az emberek ennek hatására állnak el a rossztól. Ezt láthatja elõre. 2. Mert bár ennek hatására az emberek nem állnak el a rossztól, és ezt elõre látja, az emberek nem látják elõre. Nekik, mikor Isten színe elé kerülnek, azt mondja majd Isten: figyelmeztettelek, és nem tértél meg. Ez azért talán erõsebb, mintha azt mondaná: nem tértél meg, de nem is figyelmeztettelek, mert úgy sem tértél volna meg. Akkor ez kicsit légbõl kapottnak tûnne a bûnös számára (bár nem lenne az), mint ahogy számotokra most is légbõl kapottnak tûnik, hogy meg tudja mondani, mit cselekszünk majd mi a jövõben. Bár nem légbõl kapott, ember számára nehezen érthetõ. De a konkrét figyelmeztetés mindenki számára érthetõ. A csecsemõkrõl pedig, mint már írtam, azt tartja a Kat. Egyház, hogy valószínûleg a mennybe jutnak, hiszen nem vonhatók felelõsségre tetteikért. Isten tudja, kinek mikor kell meghalni ahhoz, hogy a végítélet után félreálljon a bûn, ezt hosszú fejtegetni, egyszer már megtettem, lehet keresõzni. Továbbá tzolko: a te bizonyításod eszköze a bûn szükségességérõl az erõs antrópikus érv által történik, ami a legtöbb tudós szerint hibás, még a gyenge antropikus érvrõl is vannak viták. Kérlek, nézz utána ezen fogalmaknak. Szerintem az erõs antropikus érv helytelen, a gyengérõl nincs szilárd véleményem.
Most azokról beszélünk, akiket megöl, elpusztít Isten a figyelmeztetés után, tehát akiket nem pusztít el, azok automatikusan kiesnek, az más kategória, de ha kívánod, akkor kitérhetünk rá. Ha már befolyásolja õket, akkor nem teljesen szabad az akaratuk. Befolyásolt szabad akarat. Na de az még mindig értelmetlen, hogy akirõl tudja, hogy úgy sem fogja a figyelmeztetését megfogadni, annak miért fecseg feleslegesen? Ürügyet keres? Hát Istenrõl beszélünk mi egyáltalán? Én ehhez hasonlónak látom ezt az egészet: http://ingyentv.hu/index.php/videopages/index/1 /lehet, hogy kell hozzá php lejátszó, de érdemes megnézni/ Azt sem válaszoltad meg, hogy minek engedi megtermékenyíteni a petesejtet, ha a kisbabát mégis kivonja a forgalomból...
bocs, a 10:10 es kampányfilmet nézzétek meg.
isten, sõt az egész Biblia egy nagy hülyeség, hogy létezne már isten?????? én ebbe egyáltalán nem hiszek:) ez az igazság:D
Kedves tzolko! Minden megteremtett ember része a tervnek. A terv a végítéletkor teljesedik be. A szabad akarat helyett inkább a szabad döntés kifejezést kéne használni, mert mienk a döntés, de befolyásol benne sokminden: környezet, jellem, isten, sátán stb. Tehát miért teremt meg valakit, ha utána õ elkárhozik? Mert a terv része, és mert õ dönt a sorsáról: akár üdvözülhetne is. Elkárhozása saját magán múlik, függetlenül attól, hogy döntését Isten már elõre tudja. Ha nem teremtene meg egy embert, minden máshogy alakulna, "borulna a terv". Ezért teremti meg azon embereket is, akikrõl tudja, hogy elkárhoznak majd saját döntésükbõl. Kérdezted, miért magyarázkodik. Ha nem magyarázkodna, nem teljesülhetne be a végítélet utáni állapot, hiszen senki nem értené meg, hogy miképpen kell élniük ahhoz, hogy eljöhessen a végítélet. Isten vagy izolálná magát (e nem akarja ezt), vagy csak úgy büntetné vagy jutalmazná az embereket, és nem tájékoztatná õket, hogy mi alapján. Ezt sem akarja. Helyette meg akarja nekünk magyarázni, hogy mi miért történik, hogy miképp élhetünk boldog életet és miképp üdvözülhetünk: a szeretet által. Ha nem magyarázna nekünk, abból baj lenne. Ha pedig a saját cselekedeteidet magyarázod, az magyarázkodás, valóban, de erre szükség van ahhoz, hogy megértsük õt (persze annyira, amennyire szükséges és lehetséges).
Most mi van? Isten megteremti a rengeteg gonoszságot mûvelõ embert, akikrõl pontosan tudja, hogy gonoszságok mûvelésével töltik majd az idõt, csak azért, hogy majd megmagyarázza, miért büntette meg õket? Ezt próbálod beadni nekem? Vagy arra kíváncsi, hogy szabad akaratukból tényleg gonoszságot fognak e majd mûvelni, amit elõre tud és amiért majd megbünteti õket? Azt akarod talán felhozni, hogy arra kíváncsi, hogyan fogadja egy átlagos lélek mondjuk a gyermeke megölését valamely gonosztevõ által, akit direkt azért teremt majd meg, hogy a sátán elcsábíthassa és gyilkossá lehessen? De hiszen azt is tudnia kellene, felesleges a próba. Mindenfajta döntést elõre tudnia kell, vagyis nem lehet neki meglepetés, ezért az ilyen értelmezés értelmetlen és felesleges. Csak gondolkodnod kell egy kicsit, próbáld meg, hátha megy...
Kedves tzolko! Ezt a hangnemet nem érdemeltem ki, ugyanis te értettél félre engem, nem én vagyok az õrült. Mintha nem is te lennél. Történt veled valami mostanában? Isten terve az, hogy az emberek szeretetben, boldogságban éljenek örökké. Ennek megfelelõen jónak teremtette az angyalokat és az embereket is, csak az egyik angyal fellázadt ellene, és másokat is magával akar rántani, õ a sátán. Ha nem lenne törvényszerû, hogy valaki ellene fordul a sok egymástól független, nem mindenható és mindentudó lény közül, akkor õ nem engedte volna meg. Tehát ennek törvényszerûnek kell lenni. Hgy hogyan vált a sátán jóból rosszá, nincs leírva, mert meg sem értenénk, de nem is fontos az üdvözüléshez és a boldog élethez, amiért a Biblia íródott. Tehát valaki fellázadt, de Isten célja változatlan volt. Boldogan, szeretetben örökké élõ lényekbõl álló világ. Csak ez innentõl sajnos már nem volt úgy létrehozható, hogy egyes lények ne kárhozzanak el. A többiek üdvözülhtnek, és élhetnek bûntelenül. Innentõl ez sajnos csak így volt megvalósítható. Ha nem a jó idõben állítja félre azokat, akik kárhozatra méltóak, akkor a többiek, akik jók, a jövõben fellázadhatnának, akárcsak a sátán a múltban. Az emberek jelenleg azért gonoszak, mert a sátán befolyásolja õket, azonban egyesek képesek lennének bûntelenül, Istennel élni, ha a kárhozatra méltóakat félreállítják. Az érem másik oldala, hogy a bûn megjelenésével mindenki, aki bûnt követ el és nem kér érte bocsánatot, kárhozatra méltó, és Isten csak kegyelembõl bocsáthat meg neki, pl. ha a bûne nem volt olyan súlyos. Ezért van tehát üdvözülés és elkárhozás, és ezért lesz a végítélet akkor, amikor: hogy utána az üdvözültek úgy éljenek, amint az Isten eredeti terve volt.
"Minek figyelmeztet, ha úgyis tudja a választ?" Ilyet ne kérdezz egy agyatlan kereszténytõl, mert úgy sem fog elgondolkodni rajta. Ezeknek teljesen másként mûködik az elméjük, valahogy ki van náluk kapcsolva a kritika a saját vallásuk iránt, vagyis nem mûködik. Olyanok, mint a politikai pártok talpnyalói. Náluk is megfigyelheted ezt a mûködési elvet. Y párt csinál valami baromságot, akkor õk gonoszak és lám-lám, mi X követõi tudtuk elõre, hogy Y párt tagjai mennyire gyarlók. Amikor aztán X párt csinál 5-ször akkora simlis dolgot, akkor meg elkezdik mentegetni, hogy az tulajdonképpen nem is bûn, meg hát mutogatnak Y-ra, hogy õ is mekkora szemét. Ez van, fogyatékkal élõkön nem lehet segíteni...
Nézd meg milyen világot teremtett és tart fenn. Nekem elég gyarlónak tûnik.
A csecsemõnek mit mond? - Bûnösen szoptad a cicit, ezért meg leszel nyuvasztva? - vagy: - Állandóan teli a pelenkád, most véged! - esetleg: - Hatvan év múlva szabad akaratodból hazudni fogsz, ezért most nesze neked diftéria! - ?
A kérdező hozzászólása: A Sátán is képes teremteni? Az nem csak egyedül Isten kiváltsága?
Nem robotok lettünk, akik utánozzák.
Tudás fája meg nem létezik. Csak jònak és rossznak tudása és mindegyiknek van szimbòlikus jelentése is. Isten életet adhat és vehet el, mert õ igazságosan ítél.
Kérdezõ, gondolkozz el azon, hogy mi volt az isten célja a teremtéssel? Ez kiderül a teremtés könyvébõl és a parancsolatokból. Ha erre rájössz, az válaszol a kérdésedre is.
Az én Bibliámban ez áll: 1Mó 6:5 És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz. Tehát ha a velejéig gonosz embert elpusztítja, akkor az is baj, ha nem teszi, ahogy manapság, akkor is. El lehetne már dönteni, hogy nektek mi tetszik. A fáraónak elõtte pedig 9 lehetõsége volt elengedni a zsidókat, és azt hiszem ez nem túl nagy dolog ahhoz képest, amilyen csapásokat kapott és nem, õ még így sem engedte el õket. Tehát akkor Isten a hibás azért is, mert õ nem élt a 9 lehetõséggel és tulajdonképpen kivégeztette a népe egy részét? Más hülyeség?
Kérdezõ, a Bibliai Isten igencsak emberi megközelítésû(elsõsorban az ószövetségi)tehát igen, gyarló is.Istent millió szempontból meg lehet közelíteni, mivel õ a mindenség.Mindenki olyan szinten tudja felfogni istent, amilyen az õ saját tudatossága.Pl.nézd meg mi a különbség az ószövetségi próféták, és Jézus istenképe között.
Hát, tzolko ugyanazt ateista, filozófikus szemszögbõl nézi. A vallás szerint az emberek hozzáállása változott Istenhez, csökkent a brutalitás. Egyébként 6-ossal értek egyet, meg az 1-essel: ezredjére feltett kérdés. A másik meg, hogy ha Istenelpusztítja a gonoszt, az a baj, ha nem, az a baj. Ha el is pusztítja, mindig úgy teszi, hogy elõtte rengeteg figyelmeztetést és lehetõséget ad, mire újra szembe köpik. Ha a csecsemõkrõl írtok, Isten azok jövõjét is láthatta elõre, hiszen a valószínûségi eloszlás haranggörbéjét az eseményekrõl õ 0 szélességûre csökkentheti, mert minden paramétert ismer. Sõt, még azt is tudhatja, mit dönt az ember, hiszen annak környezetét is látja, és az ember személyiségét is 100% osan ismeri, a teljes jövõt és jelent teljesen ismeri, így képes úgy jósolni, hogy ne sérüljön a szabad akarat. De mindezeket tudnád, ha használnád a keresõt. Érdekes, hogy a kérdések ciklikusak, mert amint az egyik kérdésre egy helyen kifullad a vita, már nincs ott, ha valaki belép a valláskritikába, 1 hétre rá már lusták keresni az emberek, és felteszik újra. Nem akartam kioktató vagy sértõ lenni, csak késõ van már. töftöftöf
Szia töftöftöf! Minek figyelmeztet, ha úgyis tudja a választ? Akkor rendben van, ha megfogadják, de ha nem? Aztán hogyan történik az a figyelmeztetés? - Figyelj hapsi, ne vacakolj, mert megöllek! - / Al Capone?/ Hogy mûködik a prófécia? Úgy gondolom, ezt már kitárgyaltuk: Ha egyszer megprófétálja, hogy tobzódni fog a bûn, akkor azon már nem is lehet változtatni, hiszen akkor nem lenne igaz a jóslás, tehát ezzel õ maga teszi lehetetlenné azt, hogy ne legyen bûn, vagy azt, hogy csökkenjen, így hát minden a legnagyobb rendben halad, a megtervezett bûnös világ felé, amelyben az emberiség túlnyomó része elmerül a kárhozatban, menthetetlenül, hiszen ez megvan prófétálva. Különben, mint azt már bebizonyítottam egyszer, az ateizmus jó, ezért jobban teszed, ha nem nézel rá ezentúl ferde szemmel. ;) Így valahogy...
Bocs, tényleg nem a legjobb passzban vagyok. Kösz a beszélgetést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!