Találatok a következő kifejezésre: Isten nem egy (69 db)

Hívők, szerintetek Isten nem rasszista egy kicsit?

Eleve a zsidók voltak a kiválasztott nép, egyedüliként, a többieknek nem jelent meg égő csipkebokorként, sőt el kellett pusztulniuk. Aztán jött Jézus, Isten hippi fia, aki a szeretet és békét hirdette, viszont a zsidók nem igen kértek az új nézeteiből, keresztre feszítették, így hát apuci is elfordult a kedvenc népétől, azóta nincs is jóba velük (lásd: Holokauszt). Szent Pálnak, meg a többi apostolnak köszönhetően Isten új követőkre lelt, de ők még mindig fehérek voltak, akik később az indiánokat és a feketéket nem is vették a keresztények emberszámba, de azért rabszolgának jók voltak. Persze, hogy miért, erre az lesz a válasz, mert nem az egy igaz Isten tisztelték, ezért bűnhődniük kellett, de hát ők azt sem tudták, hogy ki a bánat az a két fadarabra szögezett anorexiás emberke. Isten miért nem küldte el hozzájuk az igét, miért nem érintkezett velük addig? Az ázsiaiak nagyon nagy része pedig még mindig nem részesült ebben a kegyben. Isten ennyire utálná a sárgákat? Hiába Afrikában a legerősebb a kereszténység, nyilván le se sz*rja őket Isten, mert, hát büdös nigák, inkább szenvedjetek az AIDS-től, a polgárháborúktól meg a diktatúráktól. Én úgy látom, hogy Isten jobban kedveli a fehéreket, erre bizonyíték az egész történelem. De kérdem mi ez, ha nem rasszizmus?

Legjobb válasz: A keresztények bûneirõl nem Isten tehet, ahogy az USA bûneirõl sem a demokrácia és a szabadság eszméje. A többség a legszentebb eszméket is kiforgatja a saját hasznára. Isten soha nem mondta, hogy ki kell írtani az indiánokat, vagy, hogy erõszakkal kell téríteni. Másrészt továbbra sem Afrikában a legerõsebb a kereszténység. Valamint, akit Isten szeret annak nem gazdagságot és hatalmat ad, hanem szellemi ajándékokat. Az apostolok sem gazdagodtak meg, hanem mártírhalált haltak. A fehér ember hatalma és gazdagsága nem Istentõl származik, hanem gonosz bûneibõl fakad.

A keresztények bûneirõl nem Isten tehet, ahogy az USA bûneirõl sem a demokrácia és a szabadság eszméje. A többség a legszentebb eszméket is kiforgatja a saját hasznára. Isten soha nem mondta, hogy ki kell írtani az indiánokat, vagy, hogy erõszakkal kell téríteni. Másrészt továbbra sem Afrikában a legerõsebb a kereszténység. Valamint, akit Isten szeret annak nem gazdagságot és hatalmat ad, hanem szellemi ajándékokat. Az apostolok sem gazdagodtak meg, hanem mártírhalált haltak. A fehér ember hatalma és gazdagsága nem Istentõl származik, hanem gonosz bûneibõl fakad.
Kérdezõ! "nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, nõ vagy férfi" Tehát pont, hogy Jézus hozta el az új szövetséget, mely mindenkihez elérhet, küldetésünk az Ige hirdetése "minden teremtménynek", szóval a válasz: nem, nagyon nem az. Azok pedig, akik kiirtottak, rabszolgának hurcoltak embereket, szörnyû bûnt követtek el, és max. álkeresztények voltak. A kor szellemében cselekedtek, ahelyett, hogy Istenre hallgassanak.
Kérdezõ, te nagyon el vagy tájolva és ha csak 1x is viszaolvastad volna amit írtál, rögtön leesne neked is, hogy TE még nagyobb rasszista vagy mint itt bárki. Csak, hogy érts, ezeket te írtad:"sárgák, nigák" arról nem is beszélve, hogy beszélsz Isten fiáról. Gyökér!
Nem, nem az!
Ha a kérdést a "hívõknek" címzed, akkor nem csak az izraelitákra, hanem az összes többi vallás tagjára vonatkozik, sõt azokra is akik nem tartoznak konkrét nevû valláshoz (õk azok akik nem vallásosak, de hisznek). De amikor azt mondod hogy "leve a zsidók voltak a kiválasztott nép" akkor már olyan mintha azt feltételeznéd, hogy hívõnek lenni és izraelitának lenni ugyan az. Pedig korántsem. Szóval a kérdésed enyhén szólva zavaros. Ha az izraelitákat kérdezted, akkor a kapott válaszok fele megy a levesbe. Ha mindenki mást is kérdeztél, akkor meg a válasz egyértelmûen nem! Hiszen pl. a zsidók egyáltalán nem kiválasztott nép (abból a nézõpontból).
7-es! 3-as vagyok. Igen, a rosszat tesz, bûnt követ el. De a keresztény ember megbánja bûnét, és eldobja azt. Talán késõbb visszaesik, mert gyenge, de akkor feláll újból. A rabszolgatartóknak pedig hosszú éveken keresztül kellett dolgozniuk, szállítani, kínozni a rabszolgákat, úgyhogy nem nagyon lehettek keresztények, amíg a munkájukat végezték. Vannak, akik, mikor elkezdték komolyan venni hitüket, felhagytak a rabszolgakereskedelemmel, mint az amazing grace címû dal írója is.
#8 : Így már mindjárt más, nem nagyon értettem meg a mondanivalódat, de már minden oké! Nagy igazság van abban, amit mondtál, de én úgy hiszem, hogy hit nélkül is szabadon lehetne hagyni azokat az embereket... Ha meg mégis csinálja, akkor meg mindegy a vallás, emberként bukott meg elõttem. #7-es voltam

Statisztikailag kimutathato hogy a hivo emberekkel kevesebb problema/baj tortenik? Tehat, hogy Isten JOL terelgeti az utjukat. Vagy nem mutathato ki, es akkor ez egy (kisebb) bizonyitek lenne Isten nem letezesere.

Legjobb válasz: Szia! A kereszténység nem ígér problémamentes életet, sõt, akit szeret az Isten azt neveli különbözõ próbákon keresztül, hogy a jelleme csiszolódjon, és a hite erõsödjön. Másrészt pedig Sátán - aki e világ fejedelme a Biblia szerint - kisérti is az embert, ahogyan ez számos bibliai példán keresztül világossá válik. Érdemes lenne elolvasnod ezeket a történeteket, hogy lásd Isten hogyan fordítja az ember javára a nehézségeket, és próbákat. Üdv. Péter

Szia! A kereszténység nem ígér problémamentes életet, sõt, akit szeret az Isten azt neveli különbözõ próbákon keresztül, hogy a jelleme csiszolódjon, és a hite erõsödjön. Másrészt pedig Sátán - aki e világ fejedelme a Biblia szerint - kisérti is az embert, ahogyan ez számos bibliai példán keresztül világossá válik. Érdemes lenne elolvasnod ezeket a történeteket, hogy lásd Isten hogyan fordítja az ember javára a nehézségeket, és próbákat. Üdv. Péter
Szia! Nem vagyok hívó, vallásos, de egyik ismerõsöm az. Velük sok probléma történni szokott, de a megoldása is váratlan, szinte "égi" csoda.
Én nem vagyok hívõ egyáltalán, de nem szoktak velem rossz dolgok történni - egyáltalán. Max. apróságok, de azokon sem bosszantom fel magam. Nem hiszem hogy lenne ilyen statisztika, mellesleg hülyeség is, most képzeld már el, az összes hívõ ember csak otthon tunyul mindig és eljár imádkozni, Isten meg csak úgy hozzájuk vág valami jó állást, jó barátokat, stb, aki meg nem hívõ, de keres, tesz a dolgokért az kevesebbet kap? Ilyen nincs, hozzáállás és személyiség kérdése, kinek mibõl mennyi jut.
Nem hiszem hogy ez kimutatható, és nem is hiszek abban, hogy a vallás garancia lenne, ahogy Péter is írta. Gondolj bele, Jézus kínhalált halt, ahogyan az össszes apsotolok is Jánost leszámítva, és a korai keresztények többsége is az arénában végezte. És õk sokkal dinamikusabban hittek, mint mi.
Isten nem fogja neked bizonygatni, hogy Õ van. "Sok fájdalom éri a bûnöst, de aki bízik az Úrban, azt Õ szeretettel veszi körül." 32. zsoltár Ez azt jelenti, hogy mindannyiunkat sok fájdalom ér, mert mind bûnösök vagyunk. A hívõknek annyival könnyebb, hogy közben Isten szeretettel öleli õket, vigasztalja az övéit és értelmet ad a nyomoruknak. A bajok tképpen a bûneink miatt vannak, mert tönkrevágtuk magunk alatt a földet kapzsiságból, lustaságból. Mind uazt a rákkeltõ kaját esszük, uazt a szennyezett vizet isszuk, stb.
"mert mind bûnösök vagyunk" Csak a magad nevében légyszi! 1Kor 6:10 Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát. 1Kor 6:11 Ilyenek VOLTATOK pedig némelyek, DE megmosattattatok, DE megszenteltettetek, DE megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által. Zsid 1:3 Aki az õ dicsõségének visszatükrözõdése, és az õ valóságának képmása, aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, aki MINKET bûneinktõl MEGTISZTÍTVÁN, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,
Ne viccelj már! Nyisd ki a szemed és láss!

Ha Isten a zsidókat választotta népének, és a keresztények hisznek Istenben, akkor a keresztény vallás, és a zsidó vallás miért nem egy? Szóval ha Isten a zsidókat választotta népének, akkor miért nem egy a keresztény, és a zsidó vallás?

Aztán még egy kérdés: A bibliában ugye le van írva hogy Isten teremtette az embert, az állatokat, stb. És az hol van leírva hogy: ki teremtette a dinoszauruszokat? Mert a bibliában nincs semmi utalás róla. Avagy akkor nem Isten teremtette a dinoszauruszokat? vagy mi van?

Legjobb válasz: "Isten teremtette az embert, az állatokat," "ki teremtette a dinoszauruszokat? " Most komolyan: szerinted a dinoszauruszok nem állatok? Akkor mik? "keresztény vallás, és a zsidó vallás miért nem egy?" Mert a keresztények Jézusnál leváltak a zsidó vallásról.

"Isten teremtette az embert, az állatokat, " "ki teremtette a dinoszauruszokat? " Most komolyan: szerinted a dinoszauruszok nem állatok? Akkor mik? "keresztény vallás, és a zsidó vallás miért nem egy?" Mert a keresztények Jézusnál leváltak a zsidó vallásról.
"Akkor most ez hogy van?" Regényeknél is így szoktál csodálkozni, hogy hogy jutott a fõszereplõ a következõ helyszínre mert nem írták, hogy beszállt a kocsijába? A könyvekben nem minden mozzanatot szoktak leírni. Biblia nem írt a lámákról, pulykákról, kengururól se, viszont írt behemótról és leviatánról, amiket csak találgatják, hogy mi lehet.
Zsidó nép kiválasztotságának feladata (bizonyos elképzelések szerint) abban nyilvánul meg, hogy a bálványimádó és politeista népek közt évszázadokon keresztül szigorú egyistenhitben, rituális tisztasági elõírásokat betartva kineveljen egy olyan családfát, végül olyan testet, amiben megtestesülhet isten az egész emberiség hasznára.
Ez a fajta teremtéstörténet szimbolikus értelmû. Nyilvánvalóan nincsenek benne a dinoszauruszok, meg háromkaréjú õsrákok, hiszen egyrészt az akkori embernek semmit nem mondott volna, másrészt a Teremtés történetének mondanivalója szerintem nem a világ létrejöttének mikéntje, annak valódi mechanizmusait nyilvánvalóan nem lehetett volna az akkori embernek (mondjuk a mostaninak se nagyon) elmagyarázni. Ez is egy példázat, alapvetõ üzenete szerintem, hogy nekünk kell vigyázni a körülöttünk lévõ világra, a természetre, és hogy az emberek egyenlõek, senki sem felsõbbrendû a másiknál, végsõ soron mi mind egy nagy család vagyunk, így is kellene bánnunk egymással. Ha jól látom, az emberek legszívesebben ezekrõl a dolgokról hajlandóak megfeledkezni, elnézve az emberiség eddigi történelmét, a természet és társadalmak jelenlegi állapotát.
Az embereket sem isten teremtette, legalábbis biztosan nem úgy, ahogy a Bibliában van... Van egy ilyen dolog, hogy evolúció, meg a Föld amúgy is kb 4milliárd éves... Amúgy azért két külön vallás, mert a zsidók nem ismerik el, hogy Jézus Isten fia, hanem asszem csak sima prófétának tartják vagy mi, vagyis náluk a szentírás a Bibliai ószövetséget takarja, de az újszövetség az õ szentírásukban már nincs benne.
csak azért írtam azt a 4 milliárd éves dolgot, mert sok elvakult keresztény le van maradva ott, hogy a Föld 6ezer éves, és sokaknál ehez kapcsolódik a dinoszauruszos dolog, hogy ki is teremtette õket, meg voltak-e gyáltalán...
A zsidók szerint az ószövetségben Isten váalsztott népe a zsidó nép. Szigorú faji korlátokhoz kötve. Ritka az az eset, amikor nem zsidónak született ember zsidóvá válik/válhat. Az Újszövetsgében ezt Jézus eltörölte. Onnantól fogva Isten választott népe már nem a zsidók, az õ választottságuk megszûnt, hanem a válaszott "nép" a keresztények, Krisztus követõi, a keresztény közösség, amihez bárki csatlakozhat, születési helytõl, származástól függetlenül. A zsidók szövetsége Istennel egyetlen nép szövetsége volt, míg a kereszténység szövetsége Istennel egy egyetemes emberi közösségé. Elég nagy a különbség a kettõ között, hogy látni lehessen. Aki egy kicsit jobban utánaolvas az még több különbséget találhat...persze nem felületesen kell csak átnézni.
Ezt csak a zsidók mondják, mert magukat felsõbbrendõnek tartják. Egy csomó utalás is van benne a talmudban, hogy minden más nép azért rendeltetett, hogy õket szolgálja. És ez sajnos így is van, hiszen a világ vagyonának 98%-a a zsidók kezében van.
A két vallás hulyeség csak az egy isten Allah létezik.
Hát kérlek szépen úgy, hogy két elmélet van arra, hogy a világ hogy alakult ki. 1. Isten megteremtett a földi létet, állatokat, embereket stb. 2. Evolúció. Õsrobbanás. Fejlõdõ szervezetek. Dinoszauruszok. Jégkorszakok. Majmok. Emberek. A két elmélet nem egyeztethetõ össze. Vagy az egyiket hiszed, vagy a másikat. Vagy kitalálsz magadnak egy saját elméletet az egészre. De szerintem ez az egyik ékes bizonyítéka annak, hogy nem Isten teremtette a világot, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a Bibliában le van írva, akkor pedig már jogosan feltételezhetjük, hogy az egész Biblia nem valóság alapú. De ez már vallási vita.
Bocs egy kicsit zavaros lett, meg nehezen követhetõ, csak már késõ van. Szerintem a lényeg azért érthetõ, hogy mire gondolok.
Szerintem józan ésszel kell hozzáálni a dolgokhoz és úgy keresni az okokat.: A zsidó nép mindig is egy kereskedõ nép volt, akik ugyebár vándoroltak. Azzal, hogy a zsidóság körében terjedt el a kereszténység, így eljutott világszerte Jézus tanítása. Már abban az idõben is szórványosan éltek a zsidók. Az én véleményem szerint ez a nép volt az egyetlen, akik a legalkalmasabbak voltak erre a feladatra.
Valójában az Iszlám is ugyanebbõl a hagyományból építkezik, de fel lehetne hozni a kereszténység rengeteg felekezetét is, melyek közül sok még mindig felemás megítélésben részesül, még ha a Biblia közös is. Ott vannak például a mormonok, akiknek a Biblia helyett saját szent könyvük van, mivel az alapítót a XIX. században meglátogatta egy angyal(legalábbis ezt mondta) . Minden vallás egy alapítóra, és a neki történt kinyilatkoztatásra vezeti vissza magát. Mivel a kereszténység szerint Jézus Krisztuson keresztül Isten új szövetséget kötött az emberiséggel, míg a zsidók megmaradtak Ábrahámnál, ezért a két vallás nem egy. A Biblia egy ókori, közel-keleti pásztornép teremtésmítoszát írja le, alig két oldalon. A fehér egerek sincsenek név szerint említve.
"sok elvakult keresztény le van maradva ott, hogy a Föld 6ezer éves" Igen, az USA-ban van pár ilyen irányzat, de ez hol érdekes számunkra? A hivatalos katolikus dogmatikában benne van, hogy a katolikusoknak semmi bajuk nincs a darwinizmussal.
A kérdező hozzászólása: És kit érdekel hogy 4 milliárd éves a föld? Isten örök, mindig élni fog, szóval 4milliárd évvel ezelõtt is élhetett:) .
Aztán kérdezõ a választ keresel --ime keress rá 15. f. A második élet teremtése, az ember megjelenése. 14. f. Az élet születése, a Teremtés Aktusa 13. f. A teremtés kérdése régen és korunkra Ird be a keresõbe elsõre a 13.fejezet cimet és választ kapsz a kérdésedre. De többre is, ha mást is elolvasol.

Bűn, ha úgy érzem, hogy Krisztust sokkal jobban szeretem Istennél? Nem pont fordítva kellene ennek lennie? Ugyanakkor ők ketten lényegében egyek.

Nyugtassatok meg!

Legjobb válasz: Nem hiszem. Teljes érthetõ, hisz Krisztus Isten emberi megjelenése, sokkal közelebb állónak érezzük magunkhoz, mert "emberibb". tényleg egyek, tehát ha Krisztust szereted, szereted Istent is. Azt hiszem ebbõl õ nem csinál problémát. A szándék a lényeg, ami a szívedbõl fakad.

Nem hiszem. Teljes érthetõ, hisz Krisztus Isten emberi megjelenése, sokkal közelebb állónak érezzük magunkhoz, mert "emberibb". tényleg egyek, tehát ha Krisztust szereted, szereted Istent is. Azt hiszem ebbõl õ nem csinál problémát. A szándék a lényeg, ami a szívedbõl fakad.
Értem... így bizony világos a dolog. Sajnálom, hogy elváltak a szüleid. :( Talán segíthet, ha arra gondolsz, hogy mégis van egy édesapád, aki minden pillanatban figyel rád és kész segíteni neked. Próbálj meg így gondolni Mennyei Atyánkra. (8. voltam.)
Bocsánat de nem az ördög vitte át a zsidókat a tengeren. Kedves elmetermék. Ezt Jézus azért mondta, mert addigra elhagyták a teremtõ isten igazságát, és a fiát éppen gyilkosság áldozatává akarták tenni. szörnyû:(
Szia! Olvasgatod az Ószövetséget? Mert amennyiben így van nem csodálom.hogy jobban szereted Jézust, mint Istent! Az Ószövetség Istene nem azonos a Teremtõvel?Az egy elmetermék! De errõl Jézus is beszél a zsidóknak:János 8:44-46 "Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Óriásit azért nem tévesztesz, ám van egy fontos dolog, amit Jézus is hangsúlyoz. Azt állítja magáról, hogy õ "csak" az út az Atyához. Érted igaz? Az út végén ott az Atya. Jézus magáról tett bizonyságot, hogy én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki nem mehet az Atyához, csak én általam. Ugyanakkor bizonyságot tett arról, hogy Õ egylényegû az Atyával, Õ maga is Isten és Szentlélek is. Mégis azt kell mondjam, egész tanítása arra alapult, hogy az Atya nevét megjelentse számunkra és megértsük, hogy a megváltása által kibékülhettünk az Atyával, akitõl bûneink miatt el voltunk választva. Nincs okod tehát szégyenkezni, ha szereted a mestert, aki meghalt érted, annyira szeretett, de tudd, a végcél az Atya. Jézus kijelentette, egész szolgálatát úgy csinálta végig, hogy látta mit cselekszik az Atya és a Fiú ugyanazokat cselekedte. Ezzel azt mutatta be, hogy földi szolgálatában Õ maga is teljesen alárendelte magát az Atyának. Az Atya személye rendkívül fontos az újszövetségben, mert Istennek ezt a nevét kizárólagosan és egyedüli módon csak Jézus jelentette meg. Imádkozásban arra tanít, hogy pl. kérjünk az Atyától bármit az õ nevévében(mármint Jézus nevében). Másik helyen pedig arról tesz bizonyságot, hogy Õ (Jézus) a mi közbenjárónk/szószólónk az Atyánál. Végcél tehát az Atya. Hozzá kell eljussanak az imáink és nincs más közbenjáró, kizárólag Jézus a messiás.
Szia :) Megnyugtatlak, nem bûn, ha így érzel. :) Igazából az 1. és a 2. válasz nagyon jó, nem tudok mit hozzátenni. A 3.-kal meg ne is foglalkozz, mintha ott sem lenne... GBU
A kérdező hozzászólása: Utolsó, nem igazán értelek, de azt hiszem, hogy nem is akarlak... Nekem sem az „ószövetségi”, sem pedig az „újszövetségi” Istennel nincs bajom, csak valahogy... távolabb áll tõlem, mint Jézus.
Nahát mi az hogy egy elmetermék?:( Vajon egy elmetermék vitte át a 3. millió fõs Zsidókat a Vörös tengeren? Csatlakozom az elõttem szólókhoz, a 3-as válaszolót, meg nem értem miért ennyire negatív, bár sejtésem az van.:)
Mindkettõt egyformán kell szeretnünk. Krisztus talán valamivel könnyebb szeretnünk azért, mert földi szolgálata miatt Õ "emberibb", felfoghatóbb, könnyebb elképzelnünk Õt. Segíthet jobban szeretned az Atyát, ha úgy gondolsz rá, mint a "földi" édesapádhoz hasonló, csak éppen mindenható személyre. Ha így gondolsz rá, tudod majd Õt valóban Atyádként, mennyei szülõként szeretni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ez talán azért is megy nekem nehezebben, mert még kiskoromban elváltak a szüleim, és csak nagyon ritkán láttam/látom az édesapámat. Nem állunk túlságosan közel egymáshoz.
Szia Kérdezõ! Ugye érzed a paradoxont a kérdésedben? Jobban szereted az úton téged vezetõt, mint akihez tulajdonképpen igyekszel!Ha engem Jézus egy olyan véres szájú csecsemõ és nõgyilkoshoz vezetne, mint az Ószövetség istene, inkább visszafordulnék vagy leülnék vele egy fa tövébe és szalonnát sütnék! Az Ószövetség Istene nem lehet az akihez igyekszel, mert ebben az esetben nem válogatnál!Krisztus a benned levõ Teremtõhöz vezet!
Na, ezért kellene tisztességesen elolvasni a Bibliát, de legalábbis az Újszövetséget, hogy ne írjon ekkora marhaságokat az ember, mint Pietrosol... Jézus Krisztus teljesen egyértelmûen nyilatkozott a kérdésben az Atyával kapcsolatban, ószövetségi igékre is hivatkozva és visszautalva. Ezen nincs mit ragozni.

Adtak egy olyan házit irodalomból, hogy irjunk egy fél oldalas fogalmazást arról, hogy szerintünk Jónás jogosan sértődőt-e meg azon hogy Isten nem pusztította el Ninivét?

Lécci segitsetek, mert holnapra kell, és most értem haza. 15/L

Legjobb válasz: Isten elpusztította Ninivét.... amúgy a helyes válasz igen lenne azért mert a gyilkosság bûn és adott nekik egy utolsó esélyt bla bla bla....

Isten elpusztította Ninivét.... amúgy a helyes válasz igen lenne azért mert a gyilkosság bûn és adott nekik egy utolsó esélyt bla bla bla....
Nincs helyes válasz, illetve ugyanúgy helyes az igen is és a nem is, ha érvekkel támasztod alá a véleményedet.
ha lenne bizonyíték, nem hívnák HITnek.
Ha valaki a 21. szd. ban nem fogadja el az evolúciót, tehát az élõlények szelekción alapuló fejlõdését, akkor annak még egy nagyon korai szakaszában leldzik. Valószívûleg a leveledet sem írtad, hanem diktáltad valakinek aki nem analfabéta. Nagyon súlyos.
Bizonyítékot keresel? Kérdés, hogy te mit fogadsz el bizonyítéknak. Ha ma éjjel megjelenik neked Jézus akkor holnap reggel azt mondod majd: biztos álmodtam. Ha Isten a lelkiismereted hangján szól hozzád, akkor azt mondod, ez te voltál, a felettes éned. Ha a szíveden keresztül sugall neked, azt mondod, ez a te gondolatod. Ha egy hatalmas keresztet rajzolna az égre, azt mondanád, hogy UFO tevékenység, hologram, átverés. Milyen bizonyítékot is akarsz?
Hívõknek hívsz minket, és bizonyítékot akarsz? A mi bizonyítékunk a magunk bizonyságai. Mindenki, aki megtért, olyan igazsághoz jutott hozzá, mely meg nem tért ember fel sem foghat. Ez szent nekünk, és ezek a mi gyöngyeink. "Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket." Máté 7, 6 "E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván; és nem adatik néki jel, hanemha a Jónás prófétának jele." Mt 16, 4 Üdv: L
Igen. Az, hogy te létezel, és kapsz levegõt, süt rád a nap.
Én is hívõ vagyok, és ugyan nem tudom mit fogadsz el bizonyítéknak, de biztos nincs olyanom. Isten áldjon!
Az igaz hitû ember Pl: a " Legyetek jók ha tudtok " c. filmbõl FÜLÖP ATYA . PÉLDA LEHETNE minden papnak és hívõ embernek . ( persze nem arra gondoltam , hogy nem tudott olvasni ) Ha ez az ember létezne boldog lennék ha barátomnak tudhatnám. Ennyit a hitrõl ! Ja és te is nézd meg az " Isten a vádlottak padján " címû filmet és ha valóban érted ( szerintem nagyon nagy film ) akkor beszélhetsz a hitrõl . De ne feledd az nem bizonyíték isten létezésére , hogy a BIBLIÁBAN EZT MEG EZT megírták. Ez baromi gyenge érv .Ha a tudósok nem ismerik Pl: a szem vagy az agy felépítését AZ ANNYIT JELENT , HOGY NEM ISMERIK ÉS NEM AZT , HOGY ISTEN TEREMTETTE.És tanulj RETORIKÁT talán utána ügyesebben fogsz érvelni.Ha te hívõ vagy az nem baj (szerintem legyél rá büszke, hisz a hited nem veheti el senki , az a tied )A bibliával nem lehet érvelni, csak azért is mert a biblia különbözõ részeit Jézus után ( minimum 40 - és 300 évvel késõbb ) írták az egykori papság pillanatnyi igénye szerint. Szóval retorika OKÉ ??????
Az igaz hitû ember Pl: a " Legyetek jók ha tudtok " c. filmbõl FÜLÖP ATYA . PÉLDA LEHETNE minden papnak és hívõ embernek . ( persze nem arra gondoltam , hogy nem tudott olvasni )
11:17 - esnek KÖSZÖNÖM , hogy végre valaki hajlandó volt meghallgatni.A film csak egy a sok gondolatmenetbõl .Ha valamire nem tudjuk a válasz HÜLYESÉG AZT MONDANI - ez isten mûve . Hívõ embernek lenni és hülyének lenni nem ugyan az .
"Hinni és bizonyítékot keresni két egymást kizáró dolog. " Ez hülyeség. Mi például általánosban a hittankönyvbõl azt tanultuk, hogy a világegyetem mûködésébõl levezethetõ, hogy kell léteznie egy szervezõ, teremtõ erõnek, vagyis Istennek. Tehát a katolikusok igenis vizsgálják tudományos szempontból a kérdést.
Megnéztem a filmet, "Isten a vádlottak padján", és élképesztõen mély gondolatisággal, kérdésfeltevésekkel, továbbá brilliáns dramaturgiával, forgatókönyvvel , rendezéssel, elsõrangú színészekkel volt alkalmam megismerkedni. Köszönetem, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Aki nem látta ne hagyja ki. Hogyan lehet, hogy egy ilyen kíválóan megcsinált film nem a mozikban, dvd.-n stb. tarol, hanem a neten terjed titokban? Mert gondolkozni, (és mások helyett szégyenkezni-magánvélemény) kell közben???
Mi a bizonyíték Isten létezésére ?Vagy hiszed vagy nem .De az biztos ÉN A GYEREKEM NEM ADNÁM ODA ENNYI HÜLYÉÉRT .Nézd meg az " Isten a vádlottak padján " címû filmet, nagyszerû okfejtés . Igazhitû emberek vitája - önmagukkal .Aki megnézte csak az mondjon véleményt .
Nézz meg egy filmet a címe " Isten a vádlottak padján " Ez egy dráma ahol a haláltáborban igaz hívõ zsidók azzal vádolják istent, hogy megszegte a velük kötött szerzõdést. A te hited a tiéd , ne enged , hogy elvegyék tõled.Kövesd istent DE ! ne vakon. Szerintem a belsõ béke többet ér mint a hit.Lehet neked a kettõ ugyan az, ám legyen.A hit tiszta ! A vallás nem az, mert elvárása van Pl: Adóz, adakozz, keresztelkedj stb ...szóval fizess mindig valamiért.Születés, esküvõ temetés -kezdet és vég .Én azt javaslom tegyél különbséget. Az egyik ima azt mondja " én istenem jó istenem " , MIÉRT, VAN ROSSZ ISTEN IS ? Nézd meg a fent említett filmet, és dönts szíved szerint
Hinni és bizonyítékot keresni két egymást kizáró dolog. Ha valamire van bizonyíték, minek a hit. Látod, fogod, megtapasztalod, ezt akárhányszor megismételheted, ez a bizonyíték. Mit akarsz hinni ekkor? Ha valamiben hiszel, miért keresel bizonyítékot? Vagy talán azért van rá szükséged, mert valójában mégsem hiszel? Azt viszont neked kell eldöntened, ténylegesen melyikre van szükséged, melyik tesz magabiztosabbá, boldogabbá.
"Az egek beszélik Isten dicsõségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat."

Barátnőm hisz Istenben de abban, hogy van élet más bolygókon más galaxisban abban egyáltalán nem hisz. Miért hihetőbb Isten mint egy idegen életforma?

Vélemény?

Legjobb válasz: Mennyivel van több bizonyíték egy máshol kialakult intelligens életformára (érteni ez alatt nem mikroorganizmusokat vagy azok nyomait, amiket több felé is találtak), mint Isten létezésére? A barátnõd abban hisz, amiben akar, ahogy te is.

Mennyivel van több bizonyíték egy máshol kialakult intelligens életformára (érteni ez alatt nem mikroorganizmusokat vagy azok nyomait, amiket több felé is találtak), mint Isten létezésére? A barátnõd abban hisz, amiben akar, ahogy te is.
tudod kb hany milliard csillag van az egen? es hany bolygo kering korulotte? ha ezen a kis bolygocskan kialakult az elet a tobbin is kialakulhat
Ha a földönkívüliekrõl valamit is kellene tudnia az emberiségnek az benne kellene lennie a Bibliába.
"Ha a földönkívüliekrõl valamit is kellene tudnia az emberiségnek az benne kellene lennie a Bibliába." Nem értem akkor az embereket, hogy minek költenek tankönyvre.
Nekem nem hihetõbb. Sõt. Vegyük azt, hogy milyen borzasztóan sok galaxis van a világegyetemben, ezekben egyenként több százmilliárd csillag. Rengeteg csillag körül keringenek bolygók. Kizártnak tartom, hogy csak ezen a Földön, csak ezen a jelentéktelen porszemen alakult volna ki élet. Egy mindenre kiterjedõ isten léte viszont eléggé kétséges. Ha akarnék se tudnék elképzelni egy olyan "valamit", ami mindenható, és ezt az egész irdatlan méretû univerzumot átfogja. Egyszerûen nem lehet akkora. 15:45-nek: Az benne van a bibliádban, hogy hogyan kell hülyeségeket írni a GyK-ra? Nincs? Akkor mégis miért csinálod? Ne itt akarj téríteni.
Hát, én eddig annyit bizonyosságot szereztem isten létezésére, mint a földönkívüli életre: semmit :) Csak éppen egy bizonyíték van az életre: mi. És ha ehhez hozzácsapunk több trilliárd bolygót, ami olyan, mint a Föld, akkor máris sejthetem. Isten-re viszont egyelõre semmi bizonyítékot nem láttam, vagy éreztem.
"De hogy más bolygokon van élet az bizonyitott tény" Légyszíves hozz le nekem egy földönkívüli intelligens létformát holnap a házamhoz. BP. XIII. Ker.-ben lakom, várlak az ufo-val! Amúgy teljesen világos, a világegytemben nincs tudatos tervezés. Az óra szétszedett alkatréseit belerakjuk egy tálba, összerázzuk, és saját magától összeáll mûködõ órává.
Ne csináld már az eszed az hogy Isten létezik nem bizonyitott tény, a Biblia egy misztikus "könyv" ami kitalált. De hogy más bolygokon van élet az bizonyitott tény, nem konkretizálom de ha nézne egy kis tudományos filmet ... Hát elég naiv idétlenség lehet.
1, 6 Azután ezt mondta Isten: Legyen boltozat a vizek között, hogy elválassza egymástól a vizeket. 1, 7 Megalkotta tehát Isten a boltozatot, és elválasztotta a boltozat alatt levõ vizeket a boltozat felett levõ vizektõl. És úgy történt. (1 Móz 1) Hogyha azt veszuk, hogy az elet a vizbol alakult ki, es ezek alapjan mas bolygokon is van viz, kovetkezik, hogy van elet a foldon kivul. Nem kell feltetlenul E.T. re gondolni, de akarmilyen mikroorganizmus is elet. Tehat a Biblia maga emlitest tesz, a foldonkivuli elet letezeserol. Ezt mutasd meg a baratnodnek:)
"Ha megtértél leírhatnád, hogyan képzeled a mennyek országát." Hasonlatos a mennyeknek országa a mustármaghoz, a melyet vévén az ember, elvete az õ mezejében;. A mely kisebb ugyan minden magnál; de a mikor felnõ, nagyobb a veteményeknél, és fává lesz, annyira, hogy reá szállanak az égi madarak, és fészket raknak ágain. Más példázatot is mondott nékik: Hasonlatos a mennyeknek országa a kovászhoz, a melyet vévén az asszony, három mércze lisztbe elegyíte, mígnem az egész megkele. Mt 13, 31-33
ma 10:37 Már megbocsáss, de a saját eszed utáni mennyországra lettem volna kíváncsi, nem a példázatokra. Ugyanis még senki sem tért vissza onnan, így nekem és neked is csak elképzelésünk lehet. A mustármag példázat elég szegényes magyarázat!
Én csak annyit kérdeznék, hogy ha Isten 7 nap alatt teremtette a világot, és a legvégén az embert, miért éltek a dínók évmilliókkal elõttünk? Ja tudom a választ... mert isten teremtésében a hét nap lehet 7 milliárd év is...bla bla bla.... De akkor miért nem ez szerepel a bibliában?
Gondolom azért, mert elméletileg Isten teremtette a világot, és õ csak embereket teremtett, idegeneket meg nem.
Rosszul teszed fel a kérdést. Eleve bele van kódolva a kritika és az elutasítás. Ha érdeklõdve kérdeznéd, elmondanánk, hogy 1. az eredeti szövegbõl egyértelmûen kiderül, hogy a hat napra vonatkozóan másképp kell számítani az idõt. 2. Mert milliós szám akkoriban a zsidóknál nem igazán létezett. 3. Mert ez úgysem mondott volna semmit, mint ahogy ma sem mond. Az az igazság, hogy számunkra is tökéletesen mindegy, hogy az univerzum 15 millió vagy 15 milliárd éves, pedig a két szám között nagy különbség van. Mi azonban nem igazán tudjuk ezeket megemészteni. 4. Mert ellentétben sok ateista elgondolásával, hogy a vallás azért alakult ki, hogy megmagyarázzanak természeti jelenségeket, valójában ezeknek a dolgoknak nem sok jelentõségük van. 5. Mert a Biblia nem tudományos tankönyv. Tisztelettel, Freya
Ezt én sem értem, ez egy furcsa, beszûkült felfogás.A keresztény vallás tanítói azt állítják, hogy Isten teremtése középpontjában a mi naprendszerünk, a Föld nevû bolygó és az ember áll az összes többi lakóval együtt.a földönkívüli életre nem térnek ki, vagy tagadják.mégis miért? az univerzum uralkodója nem lenne képes más bolygókon is életet teremteni? ezt honnan veszik, amikor saját maguk vallják, hogy Istennek semmi sem lehetetlen?
"Pontosan ez a megfelelõ kifejezés. Mert Isten akkora és olyan hatalmas, hogy ember nem tudja elképzelni erejét. Ezért is van bennünk az Istenfélelem. (és nem szorongó remegésre gondoltam)" Bennem nincs istenfélelem, nem szokásom nem létezõ dolgoktól félni. Az én világképemben nincs helye semmiféle mindenható, egész univerzumot átfogó felsõbbrendû lénynek. Nem értem, miért jó olyasvalami létezését hinni, amire semmi értelmes bizonyíték nincs. (megjegyzés: egy ezer éves könyv nem számít értelmes bizonyítéknak).
"Boldogok a lelki szegények". Mert övék a mennyek országa" - ezt kifelejtetted! Ha megtértél leírhatnád, hogyan képzeled a mennyek országát. Egyébként a vagyon és a pénz nem okosít. Ha tiszta lelkiismerettel szerezted, akkor ugyanúgy el is költheted, nem tartozol senkinek sem elszámolással.
Még kimaradt innen, hogy elképzelhetõ az idegen életforma, ha Isten úgy akarja. De Isten hihetõbb, mert az aki hisz benne, szinte már tudja, hogy létezik. Aki nem hisz, ezt nem értheti, ahogyan a világegyetem határtalanságát sem érti.
Több lehetõsége van. Elõször nézzük barátnõd "agyi felfogását". Amikor írni-olvasni tanult (kb. hat évesen) és már sulykolták mellé a vallás tanait is, akkor ez lehet az egyik válasz a hitére. A természettudományos tantárgyakat komolyabb szinten (kb. 14 évesen)kezdik tanítani. Ezek törvényeinek, összefüggéseinek megértéséhez a tanuláson kívül sajnos ész is kell. Nem írod hány évesek vagytok, lehet még nem tartatok ott és akkor ez a másik válasz a "nem hitére". A világegyetem végtelenségét nehéz felfogni. Az ember az Új-korban a Földtõl is nehezen tudott elszakadni, hiszen nagyon komoly rakéta technika kellett hozzá. Nézzük a népek "Szent könyveit": (csak néhány kiragadott) - Biblia: Ezékiel repülõ szerkezete, ha akarom ûrhajó, ha akarom ufó, de már létezett, - indiai Védák: vinamák bolygóközi utazásra készített jármûvek, az Istenek ezzel közlekedtek, - Palenqueban Pakal király szarkofágján találtak olyan képet, amelyiken egy maja ember "mintha" egy repülõ szerkezetet irányítana, - Piri Reis térképe (1513-ból) olyan részleteket tartalmazott, amelyeket csak az "égbõl - ûrbõl" lehetett lerajzolni, tehát már jártak valakik olyan magasan. Tehát lehet észlény (emberhez hasonló) a Földünkön kívül is, sajnos ehhez is hit kell, mert még nem bizonyított. Azért nézzük meg a hitet is. A hívõ emberek között sok olyan van, aki valakitõl várja élete kérdéseinek megoldását, jobbra fordulását, kevés az önbizalma és a cselekvõ ereje (tisztelet a kivételeknek). Ezért könnyebb hinni Istenben, mint önmagamban. Lehet, hogy barátnõd önmagával szemben "kicsiny hitû". Csepegtessél bele egy kicsit a te bölcsességedbõl.
"Amúgy teljesen világos, a világegytemben nincs tudatos tervezés. Az óra szétszedett alkatréseit belerakjuk egy tálba, összerázzuk, és saját magától összeáll mûködõ órává." Egyszerû tömegvonzás képes egy órát megépíteni? nem Egyszerû tömegvonzás képes egy csillagot létrehozni? igen Te tudatosan képes lennél egy órát megépíteni? igen Te tudatosan képes lennél egy csillagot megépíteni? nem(egyelõre még nem)
ez valószínûleg félreértésen alapszik. hiszen Isten adja az életet, miért ne adna a földön "kívül" esõ bolygóknak is? és amúgy is...ha úgy nézzük egy kavics is él, a maga módján. általában akkor fordul elõ ilyen tévedés, amikor énközpontú véleménnyel vagyunk valamirõl, s ebben sunyi önzés húzódik meg. Istenbõl kiindulva máshol is van emberi szintû élet, legfeljebb a mûszereinkkel nem vagyunk képesek azt "befogni", talán majd mással, ha eljött az ideje. :) üdv 26/F LastOne.Left
Az életre van bizonyíték.Mi. Teremtõ entitásra, aktusra hááát...azt rád bízom. Szerintem kitalálod a véleményem.

Kaptam a média iskolában ahová járok egy olyan témát hogy Isten nem büntet, és ehez kéne kérdéseket irnom . Milyen kérdéseket irja vagy milyen uton induljat el vagy bármi?

Ezt az interjut egy református lelkésze, fogom elkészíteni és nagyon fontos , hogy jól sikerüljön csak fogalmam sincs mitt irjak

Legjobb válasz: Ön hogy véli: Isten büntet vagy nem? Ha büntet, milyen módon? Milyen szankciókat ró egyes emberekre? Mi alapján mérlegeli a bûnt? Ha büntet, akkor tényleg megbocsátó? Ha igen, ez miben nyilvánul meg? Mekkora esély van arra, hogy megbocsát? Ha megbocsát, miért van pokol? Ha a pokollal büntet, miért nem az életükben vezekeltet, hogy a mennybe jussunk, ha mindenkit egyaránt szeret? . . . . :-)

Ön hogy véli: Isten büntet vagy nem? Ha büntet, milyen módon? Milyen szankciókat ró egyes emberekre? Mi alapján mérlegeli a bûnt? Ha büntet, akkor tényleg megbocsátó? Ha igen, ez miben nyilvánul meg? Mekkora esély van arra, hogy megbocsát? Ha megbocsát, miért van pokol? Ha a pokollal büntet, miért nem az életükben vezekeltet, hogy a mennybe jussunk, ha mindenkit egyaránt szeret? . . . . :-)
Mit gondol? Isten büntet-e, vagy sem? Isten miért büntet? Isten milyen bûnöket büntet? Miért ilyennek teremtett, ha utána büntet? Miért adta a szabad akaratot, ha ezért megbüntet? Enyhíti-e Isten a büntetést? Miért nem enyhíti a büntetést? Isten egyformán büntet mindenkit? Isten miért választotta ki a zsidókat? A pokolba miért csak a többi ember jut, ha mindenkit egyformán szeret?
És ti azt gondoltátok, hogy médiaiskolába jár az, aki így ír, mint egy középkori jobbágy?? :o)))
Aki hisz ezekben a balgaságokban annál alapvetõ, hogy Isten NEM BÜNTET! Hanem tanít, tehát ne azzal kapcsolatban kérdezz, hogy milyen módszerekkel, úton-módon büntetne, hanem, hogy milyen alternatívákhoz folyamodik a helyes út, vagy mi, megtalálásához. Hogy tanít és csiszolja a értékrendet. Természetesen, minden egyes percét sajnálnám az életembõl ennek az interjúnak, de, ha ez kell a jó jegyért, akkor hajrá.
Mert aki büntet az haragszik, de õ nem haragszik hanem mindig mindent megbocsájt, mint egy jó asszony ugye. :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Hogy isten nem buntet azt szodomaval mar ejthetjuk, ezt nyugodtan elloheted. Ha megtudod cafolni a tanarodat az tudas.;)

A vallásos emberek miért nem gondolnak arra hogy ha a bibliába minden sztori példázat vagy szimbólikus, akkor lehet hogy isten is csak jelképez valamit és nem egy konkrét személy?

Legjobb válasz: Szia! Nagyon egyszerû a válasz. A Bibliai történetek igazak, a példázatok egyértelmûen azonosíthatóak, mindegyik arra szolgál, hogy megértsük miért vagyunk itt a Földön, és Isten hogyan ment meg bennünket. Errõl szól a Biblia. Üdv. Péter

Szia! Nagyon egyszerû a válasz. A Bibliai történetek igazak, a példázatok egyértelmûen azonosíthatóak, mindegyik arra szolgál, hogy megértsük miért vagyunk itt a Földön, és Isten hogyan ment meg bennünket. Errõl szól a Biblia. Üdv. Péter
Mert nem minden sztori példázat vagy szimbolikus ;).
Hát mert mondjuk a keresztre feszítés nem szimbólikus. És még sok minden más sem.
szerinted szívesen gondolnának arra, amirõl kiderülhet, hogy igaz, és ellentmond a vallásuknak? ezért van az, hogy kerülik a gondolkozást, ilyen dolgokra vonatkozóan.
Hogy döntitek el, hogy mi a szimbolikus? Isten küldött nektek értelmezõ kéziszótárt vagy mint a könyvekben csillaggal meg van jelölve és megmagyarázva, hogy mi mit jelent? Ami túl mesés és lehetetlen az a szimbolikus? Miért?
Elsõ válaszoló, egyetértek veled! Bármikor van vagy 20 idézetük, egy szituációra.
Amikor már végképp nem lehetett valamihez ragaszkodni, mert tarthatatlannak bizonyult egy-két állítás, még a tanulatlan nép számára is, akkor jöttek a szimbolikus dolgok és az újra értelmezés.Most is van egy ilyen dolog, még egyenlõre süketnek , vaknak, tettetik magukat, de valószínûleg nemsokára újra kell értelmezniük, az emberiség általuk vélt életkorát.Lassan már nevetségessé válik általa az egyház, mint anno, a föld körül forgó nap esetében.De nem kell félteni õket, ezt is szépen megreformálják és úgy fognak elõállni vele, mintha mindig is ezt állították volna.:D Itt van egy kis örömhír.:Dhttp://erge.blogter.hu/73035/nap_forog_a_fold_korul
A vallásosok mindig úgy csûrik-csavarják az értelmezéseket, hogy azok azt támasszák alá, amit õk mondanak.
Azért nem, mert vallásosak, és hisznek benne.Jól van ez így szerintem. Nem is lenne jó, ha mindenki egyformán gondolkodna és ugyan azokban a dolgokban hinnénk.Nyilván számukra a mi gondolkodásunk ép oly értelmetlen és érthetetlen, mint nekünk az övéik.
Eleve Isten nem szemely, annal sokkal komplexebb "leny". Ez a Bibliabol is kiderul es valamennyire szimbolikus, mert megtestesiti a jot, igazat stb.
bocsi, de az elottemlevonek is probaltam valaszt adni a hosszu valaszommal, mert Ö ugy gondolta hogy az Istenben hivok tudatlanok.-azert kuldtem annyi idezetet tudosoktol fennebb, de van azonkivul sok mas idezet is
Nem, nem úgy gondoltam, minden esetre köszönöm, hogy ennyit foglalkoztál a bizonyítással, de ezzel én is tisztában vagyok.Ha viszont a keresztény emberek is így gondolkodnak és elismerik a tudományok érdemeit, kiemelkedõ képviselõit, akkor a mai tudósok véleményét miért nem fogadják el, õk sem Istent támadják, csak helyretesznek dolgokat, ki-ki a maga területén, azért tudósok.
Kedves kérdezõ! Jó kérdés. De felhívnám a figyelmedet, hogy olyan könyv, hogy Biblia nem létezik. Ez nem egy egységes mû, hanem különbözõ könyvek gyûjteménye. Miért fontos ez? Mert másképpen értelmezünk egy prófétai könyvet, mint egy történelmi könyvet, vagy egy tanítói, költõi könyvet mint egy evangéliumot, ami egy kicsit mindegyik. Ahogyan másképp elemzünk egy reneszánsz szonettet vagy antik drámát esetleg egy szimbolista költõ mûremekeit. Azon kívül a Biblia is, mint minden õsi történet, több, mélyebb jelentéssel is bír. Aki csak a felszínt kapirgálja, az ugyanúgy nem kapja meg a teljes mondanivalót mint egy görög mitológiai történet esetében például. És akkor csak mesének tartja. Freya

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!