Találatok a következő kifejezésre: Isten megbocsát öngyilkosoknak (1 db)

Isten megbocsát az öngyilkosoknak?

Legjobb válasz: Az az igazság, hogy az öngyilkosság több okból is nagyon nagy bûn: 1. Az illetõ feladja a reményt, hogy megjavul az élete, elveszti a bizalmát Isten és a gondviselés iránt. 2. Fájdalmat okoz környezetének, mert minden embert szeret valaki. 3. Nem teljesíti be azt a tervet az életében, amelyet Isten az õ számára kijelölt. 4. Kiolt egy emberi életet, amit nem lenne szabad még akkor sem, ha a sajátjáéról van szó. Stb. Mindezek ellenére úgy gondolom, az öngyilkosság a Sátán kelepcéje, és az elkövetõ nemcsak tettes, de áldozat is. Isten pedig kegyelmes, és véleményem szerint nincs kizárva, hogy Isten megbocsásson az öngyilkosnak, de erre építeni, alapozni nem szabad. Azt sem állítom, hogy Isten biztosan megbocsát, de azt sem, hogy biztosan nem bocsát meg. A legfontosabb dolog a hit: Isten szeret, és az életünknek mindig van értelme, csak meg kell keresnünk. Mindig ebbõl kell kiindulnunk, és akkor eszünkbe sem jut ilyen õrültség, mint az öngyilkosság.

Az az igazság, hogy az öngyilkosság több okból is nagyon nagy bûn: 1. Az illetõ feladja a reményt, hogy megjavul az élete, elveszti a bizalmát Isten és a gondviselés iránt. 2. Fájdalmat okoz környezetének, mert minden embert szeret valaki. 3. Nem teljesíti be azt a tervet az életében, amelyet Isten az õ számára kijelölt. 4. Kiolt egy emberi életet, amit nem lenne szabad még akkor sem, ha a sajátjáéról van szó. Stb. Mindezek ellenére úgy gondolom, az öngyilkosság a Sátán kelepcéje, és az elkövetõ nemcsak tettes, de áldozat is. Isten pedig kegyelmes, és véleményem szerint nincs kizárva, hogy Isten megbocsásson az öngyilkosnak, de erre építeni, alapozni nem szabad. Azt sem állítom, hogy Isten biztosan megbocsát, de azt sem, hogy biztosan nem bocsát meg. A legfontosabb dolog a hit: Isten szeret, és az életünknek mindig van értelme, csak meg kell keresnünk. Mindig ebbõl kell kiindulnunk, és akkor eszünkbe sem jut ilyen õrültség, mint az öngyilkosság.
Bocsi azt még hozzáfûzném:ha az öngyilkosoknak ti nem bocsátotok meg, akkor a gyerek, és más gyilkosoknak igen?????Inkább megbocsátok egy öngyilkosnak, sem minthogy egy olyannnak, aki akár a TI gyerekeiteket is megölheti , nem?Bea
Hmmm...az elõzõ válaszadóknak csak annyit!:látszik, hogy ti még nem voltatok iylen helyzetben!!Ha a drága jó Isten szép életet szentel nekünk, akkor alapból nincsen öngyilkossági kísérlet mivel jó az élete.Azért az furcsa hogy bármi ami rossz scak a Sátán mûve, az Isten mindíg jó...DE AZ ISTEN IS HIBÁZIK!!!Merthát Lucifert is az isten teremtette neeeem???Ez akkor sem tiszta.Elárulom, hogy ha már oyxlan ritka hadd ne mondjam milyen végtermék az életed, hogy a két legjobban szeretett embert 7 NAP KÜLÖMBSÉGGEL elvesz az ISTEN, és a családi helyzeted a xarnál is xarabb!!!A szüleid elváltak, harc a két szülõ között, 7 évesen, több 10km-t utazni csak hogy lásd az egyiket, egy xar iskola, állandó bántások, sok scalódás, MEGHAL A 2 SZERETETT NAGYSZÜLÕD, az életed romokban és évek óta ez megy.32szer próbálkoztam vele.Már nem vagyok 7 éves, de nem vagyok még 20 sem.Senki ne jöjjön nekem avval, hogy gyerek vagyok még, mert hiába van így de a szeretõ és megértõ családomat a JÓISTEN vette el.Anyum összeköltözött egy szemétláda emberrel, aki undorító dolgokat csinált, megvert úgy hogy a fülembõl egyszer kicsordult a vér, és hadd ne soroljam.Az édesapám ellen fordított a menyasszonya, mert megsértõdött, amiért velem többet foglalkozik, és abban a házban, ahol ÉN ksikoromtól a szüleim válásáig laktam szinte VENDÉG VAGYOK!!!!!Kitúrt az otthonomból, onnan ahova ha bajom volt bújhattam, mert szeretettel vártak.Csodálkozik bárki is?!Az egyetlen normális ember körülöttem az édesapám volt, és egy féltékeny maca õt is elvette tõlem.A legxarabb állapotban kapott el a szerelem, talán az utólsó pillanatban.Ha nincsen most 1 éve mellettem kitartóan életem szerelme, talán már a ti véleményetek szerint a pokolban lennék.Márpedig mint tudjuk:Isten megbocsát!Vagy akkor most mivan?Mégsem?!Ne ítéljetek el senkit, amíg nem tudjátok, hogy mi áll a háttérben!!!Ott volt az a kislány, akit az anyja elküldött kurvának a sarokra, és a bejövõ pénzbõl cigarettát vett, meg elpiálta.11 éves kislány volt!!!Csoda hogy megölte magát?!Hát inkább, minthogy kislány létemre durva, nagydarab, szexõrült férfiak élvezkedjenek a testemen!Ennyit errõl.Én részemrõl nagyon pici kislány koromban, kreáltam magamnak egy Istent.Abban hiszek, nem abban akiben TI.Hozzá imádkozom a mai napig.-és hiszem, mivel nagy bûnöket nem tettem, hogy ha meghalok, mellette leszek.Ott van a Heath Leadger.Túladagolta a gyógyszereit:véletlenül!!Az is öngyilkosság volt nem???Ha visszavezetjük...Ez az én véleményem.-és ha van oka, van alapja az öngyilkosságnak, akkor isgenis VAN BOCSÁNAT!!!Üdv.:Bea
Köszönöm szépen, szívbõl jött :$ Bea
én is úgy tudom a tanulmányai során, hogy az öngyilkosok elég nagy bünt követnek el azzal, hogy önmaguk keze által lesznek a halál martaléka.. ezek a "lelkek" egy köztes világban léteznek tovább és elég nagy büntetés számukra, hogy se ide és se oda nem tartoznak.. a válasz nincs bocsánat erre a tettre! azért vagy itt, hogy tapasztalj a földön bármi áron is.. és ha itt van az ideje, majd eljönnek érted, de addig akár rossz akár jó az életed viselned kell terheit, ezeket vállaltad, leszületésed elõtt!
Szerintem az ilyen ember elakad vhol fél utón, JÓ ÉS A ROSZZ VILÁG KÖZÖTT.
Isten nem hibázik. Tudja mit miért csinál. Az Õ szemében minden ember egyforma. Nem tesz különbséget. Mi igen nehéz próbák elé vagyunk állítva, és szabad akaratot kaptunk.Nekünk kell eldönteni melyik oldalra állunk. A jót vagy a rosszat választjuk. Ha a jó mellett döntünk, akkor Istennek örömet szerzünk, és az életben áldásokat kaphatunk. Ha a rossz mellett, akkor Sátánnak szereztünk egy pontot. Isten szemében igen nagy bûn a gyilkosság. Tehát az öngyilkosság is az. Az Úr ezt a bûnt nem bocsátja meg. Minden rossz dolog, ami itt van a földön ( gyilkosság, öngyilkosság, lopás, rablás, hazugság, stb ) mind az ördög munkája.
Annak idején az öngyilkosokat nem temebtöbe temették hanem a temetö árokba, mert megszentelt földbe nem mehettek. igazuk volt mert ha azt nézzük isten hitet ad, de te képtelen vagy hinni a jobba, akkor miért isten által megszentelt földbe kerüljél. az én szemszögemböl nincs bocsánat az öngyílkosságra.
Nem, semmiképpen nem paradoxon. Isten nem egy "megbocsájtógép", akinek kötelessége lenne mindenkinek mindent feltétel nélkül megbocsátani. Isten iagzságosságából az következik, hogy a bûnt büntetéssel sújtja. Megbocsátani csak annak lehet, aki bocsánatot kér. Na most az öngyilkosok esetében éppen ez a kétséges.
Nem érzitek kicsit paradoxnak, hogy isten, aki a legfõbb jó, sõt fia jézuis is a megbocsájtást hirdette, nem tudna megbocsájtani? Szerintem elég tökéletlenségre utal, ha valaki nem tud megbocsájtani. (föleg saját szeretett teremtményeinek, gyermekeinek) Isten pedig tökéletes, úgy vélem. Szóval szerintem igen, megbocsájt.
nem bocsájt meg, mert nincs is
Az egyházak tanítása szerint Isten annak bocsájt meg, aki megbánja bûneit. Na most ez az öngyilkos esetében elég nehézkes, ha már meghalt. De Isten irgalma végtelen. Úgyhogy szerintem ez még a teológusoknak is nehéz ügy.
Isten megbocsát. Tudja, látja milyen a világ...
Nem értékeled Isten ajándékát, az életet, szerintem bûn.És ha öngyilkos leszel, akkor bûnt követsz el, és akkor már nem tudod meggyónni.Igazából nem nagyon tudom.De szerintem így van.
Isten senkitõl sem vesz el semmit, FÕLEG ÉLETET NEM! Joga van hozzá, de nem teszi, mert ellentétes lenne az igazságérzetével. Isten maga az élet megalkotója. Amiért meghalunk, annak más története van, és nem Isten szólítja magához az élõket, hogy vele éljenek a mennyben. Ez egy tévtanítás, melyet a Biblia nem támaszt alá. Sok vallás tanítja ezt, de ez nem felel meg a valóságnak, mert Isten maga a SZERETET (I. János 4:8), és emiatt õ nem akarja, hogy az emberek szenvedjenek. Fõleg nem a hozzátartozók. Korábban én már ehhez a témához hozzászóltam, így nem kívánom önmagamat ismételni.
Nem tudom miért hagyjátok figyelmen kívül azt, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ki milyen okból lett öngyilkos. Ha valaki egészséges és csak úgy nincs kedve élni, minden különösebb ok nélkül eldobja az életét, nos az tényleg nagyot hibázott, de a megbocsátás kétségtelen akkor is. Ha valaki iszonyúan és reménytelenül beteg, fájdalmai vannak stb. annak elég oka van rá, és nem jár érte nagy bünti. Ha valaki annyira beteg, hogy ráadásul nagy terhet is jelent a családjának, és nagy könnyebbséget a halálával, akkor az õ tette szinte dicséretes hõstett, ugyanígy mi mást lehet mondani azokra a hõsökre, akik életüket adják a szeretteikért, pl. Dugovics Titusz, Kuckó király és sok társuk. (A Biblia szerint sincs nagyobb szeret annál, mint amikor valaki életét adja a szeretteiért.) Non plus ultra: Jézus tudta elõre, hogy elkapják és megölik, ez végsõ soron nem öngyilkosság? Nem szabad hát vakon ítélkeznünk, van erre sokkal hivatottabb fórum, ahol majd megítélik tetteinket.
isten azt várja el teremtményétõl hogy fájdalmakkal tele, minden percében a szenvedésrõl szoló élettel, egyedül elhagyva, minden pillanatban megtört könnycseppek közt is éljen?...
Eljõ a perc hogy életem saját kezemmel dobjam el, dûhöm az isten szemébe köp s keserû szívem örök békét nyer!
Szerintem tanulmányozd Szent Ágoston tanait. Isten annak bocsájt meg aki számára kedves és ezt nem befolyásolja, hogy te öngyilkos leszel e vagy nem, mert õ már eleve tudja hogy el fogod e követni vagy nem, te nem tudod befolyásolni az õ döntéseit, ha méltó vagy megbocsájt. Ha nem akkor meg elkárhozol weheehehehe.
Sztem meg attól függ h az az ember aki öngyilkos lett milyen volt az életében. Ha semmi rosszatt nem tett ( csak saját magát megölte ) akkor szerintem megbocsájt. Ha létezik Isten. De nekem nem úgy tûnik. Nekem úgy tûnik hogy csak Sátán létezik. Miért létezne Isten ? Ha létezik akkor feladta a reményt...vagy lusta..NEM TESZ SEMMIT. Hagyja minden ember életét tönkremenni. Hagyja a magyarokat tönkremenni? Nem! Isten nem ilyen lenne ha létezne! 13/L
"Az öngyilkos ember nem dobja el az életét, csupán megmenti azt a gyilkos körülményektõl, melyekbe belekényszerült."
Nem tudom miért irjátok azt, hogz nincs értelme ay öngzilkosságnak, sytem van, mert ha vki olzan syrul van, h senki lés semmi nem teheti boldoggá, minden napja kínsyenvedés, akk nincs más kiut
Istentöl jobb ha nem félsz.Az életeddel pedig azt teszel amit akarsz.a tied
Nincs isten fogjátok már fel!!!
A válasz: NEM! Az élet Istentõl van, csakis Õ veheti el, és senki más.
nem mindenkinek szánt Isten 1forma életet.vkinek könnyebb vkinek nehezzebb(nek TÛNIK soxor!!)mert az embernek mindig az a jó, ami másnak van.Isten mindenkinek a legjobbat akarja, és MINDIG az a jó, amit Isten akar!bármennyire is rossz és nehéz.na elõtted 2 út áll 1 nehézség közben:az 1ik, h te fogod megoldani, ah te jónak látod, de az legtöbbeször rosszul sül el.ha máris nem is veszed észre!a 2ik, h imádkozol és csak annyit mondasz, h "Istenem, tudom, h te csak jót akarsz nekem és rád bizom a döntést!"és meg fog oldódni!!olvasd el a Bibliát és meglátod, mennyi csodája van neki!TAPASZTALAT!!
A kérdező hozzászólása: igazad van Bea
Igen, ha utána bocsánatot kér Istentõl, miután életben marad... Persze a titkok az Úréi... vannak dolgok, amiket lehet, hogy mi megpróbálunk megválaszolni - mint ezt is-, de maga az Isten teljesen másként gondolja. Õ irgalmas Isten. ÉS: Igazságosan ítélõ is. Mellesleg: megkérdezheted akár Tõle is. Vagy a vidám vasárnap szerkesztõségének is megírhatod a kérdésed.
A kérdező hozzászólása: És az milyen duma már hogy az élet ajándék? ha ajándék akkor azt csinál vele az ember amit akar nem? és ajándékot amúgyse szokás visszavenni... egyeseknek ez nem ajándék inkább kényszer.
Én nem tudom, honnan veszik hogy Isten nem bocsát meg? Elvégre végtelenül jóságos és irgalmas, nem? Ennél sokkal rosszabb bûnök is léteznek, én nem ítélem el azokat, akik öngyilkosak lettek, elvégre nem tudjuk mi áll a háttérbe, min mentek keresztül...Hogy megbocsát-e, majd egyszer mi is választ kapunk rá. Én most ezt olvastam, gondoltam érdekes: "A védikus írások azt mondják, hogy ha valaki öngyilkos lesz, annak, mint minden más tettnek, visszahatása van. A tetteink és a vágyaink alapján mindig az történik velünk, amit érdemlünk. Amikor a meghatározott idõ lejár, akkor elhagyjuk a testünket. A Krisna-hívõk célja, hogy kikerüljenek ebbõl a körforgásból, s visszakerüljenek a lelki világba, Krisnához, ahol nincs több újjászületés. Szóval, ha valaki öngyilkos lesz, akkor a karmája ellen próbál cselekedni, s hamarabb akarja elhagyni a testét. Viszont ezt nem lehet. A durva testét tönkretette, de a következõ testét még nem kaphatja meg. Ezért a finomfizikai testében kell még addig maradnia, amíg az idõ le nem jár.Az ember „jár kel”, senki nem látja, tele van vágyakkal, csak nem tudja azokat beteljesíteni."
A KÉRDÉS SZERINTEM HELYTELEN! öngyilkosságról... A legnehezebb élethelyzet az ember életében akkor következik be, amikor az ember nem másokkal kerül konfliktusba, hanem saját magával. Általában minden ember életében bekövetkezik az a pillanat, amikor valamilyen okból kifolyólag elveszti kapcsolatát a környezetével, és úgy érzi, hogy az életének a továbbiakban semmi értelme sincsen. Ekkor az ember hajlamos magába fordulni, és egymást erõsítõ komor gondolatok hálójába gabalyodni. Sokan képesek ebbõl a hálóból, ebbõl az állapotból valamilyen hatásra kiszabadulni, de néhányan nem látnak más megoldást, mint azt, hogy önkezükkel eldobják maguktól az életet. Mint azonban az elõzõekbõl kiderült, ez a legrosszabb döntés, amit egy ember az életében meghozhat. Amint a világ felépítésénél láttuk, az élet nem az anyagi létforma szülötte. Azzal, hogy valaki öngyilkosságot követ el, korántsem vet véget az életének, csupán a biológiai testében tehet kárt. A halállal létezésünk nem ér véget, sõt mindig újra és újra kezdõdik egészen addig, amíg ki nem járjuk az anyagi világhoz tartozó fejlõdésünk iskoláját. Az öngyilkossággal ezért nem szûnnek meg azok a fizikai vagy lelki terheink sem, amelyek elõl pedig esetleg megpróbálunk elmenekülni. Ezektõl a terhektõl az ember csak akkor szabadulhat meg, ha életben marad és megoldja azokat a problémákat, amelyeket a saját sorsa szabott rá. Az ember a saját sorsa elõl – ugyanis mint már láthatjuk – még a halálba sem menekülhet el. Ekkor ugyanis újraszületve ismét szembe kell néznie ugyanazokkal a kihívásokkal és feladatokkal, amelyektõl pedig éppen, hogy meg akart szabadulni. Az öngyilkosság tehát nem megoldás a problémák kezelésére, csak értékes éveket, évtizedeket lehet elveszteni általa. Persze ezt sokan nem ismerik fel elég korán, mert kevesen tudják, hogy emberként élni nem kötelezõ. Az emberi élet egy lehetõség a fejlõdõ lélek számára, hogy jóvátegyük elkövetett hibáinkat, és olyan lelki fejlettséget érhessünk el, amely biztosítja szellemi felnõtté válásunkat, kiteljesedésünket. Sokkal könnyebb emberként a legnehezebb sorsot is vállalni, mint fejletlenségünknél fogva örökké lelki háborgásban létezni. A fizikai létezés, a földi élet ezért az egyetlen és legnagyobb lehetõség az ember számára, aminek minden pillanatát sokkal tudatosabban kellene kihasználni mindannyiunknak.
Isten maga a szeretet (I. János 4:8), ezért õ nem gonosz. Hogy mi visz rá valakit az öngyilkosságra, azt csak Isten és az az ember tudja, aki eljut idáig. Mivel az öngyilkosságnak komoly lelki okai vannak (ami lehet betegség, csalódottság, stb.), így Isten tudja csak, hogy megbocsát-e vagy sem. Mindezt azért írom, mert az öngyilkosság az élettel való szembeszállás, amit Isten elítél. De! Istenrõl a Biblia azt írja, hogy könyörületes, megbocsátó. Mivel tudja, hogy tökéletlenek vagyunk - melynek következménye a betegség, az öregség és a halál - így pontosan tisztában van azzal, hogy egy ember bensõjében mi játszódik le, ami elvezethet az öngyilkosságig. Mivel ez nem elõre megfontolt cselekedet, hanem talán egy súlyos lelki válság következménye, én úgy gondolom, Isten szeretetébõl adódóan megbocsáthat egy öngyilkosnak is. De ezt csak õ tudja, és én ezt a döntést rá bízom. Filozofálni meg lehet bármirõl.
Bea: nincs olyan helyzet, amibõl ne lenne kiút, és ez alatt nem a halálba menekülést értem. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Nagyon szomorú lenne a világ, ha mindenki könnyen feladná a harcot, és önként véget vetne az életének. Amiket a szeretteink elveszítésérõl írtál, az egy verzió a gondolkodásmódra. Nekem majdnem minden közeli rokonom meghalt már, legutóbb decemberben éppen a szeretett nagymamám. Hirtelen ment el, valószínûleg szívroham vitte el. Szomorú volt látni, hogy mindenki sírt a környezetemben. Nem értettem, miért sírnak: hiszen "mennyei születésnap" volt ez. A nagyinak most már nem fáj semmije, nem küszködik, nincs egyedül... Én pedig nem úgy fogtam fel az egészet, hogy "jajj, milyen rossz, hogy ezután nem lehet velünk", hanem örültem, hogy egyáltalán eddig velünk lehetett! Örömmel gondolok vissza minden vele töltött percre, és köszönöm a sorsnak, hogy együtt lehettünk. A halála sem fáj, mert nem érzem veszteségnek az egészet. Egyébként sincsenek veszteségek a világon, csak negatív gondolkodásmód... Hogy Isten megbocsát-e? A Biblia szerint nem. Szerintem viszont eleve hülyeség az öngyilkosság. Ahogy Madách mondja, mikor Ádám öngyilkosságra készül: "Mondottam, ember, küzdj, és bízva bízzál!"
A bûnt tudva és akarva követjük el. Tehát akkor követünk el bûnt, ha az elkövetés pillanatában tudjuk, hogy amit elkövetünk az bûn. Ha ezt nézzük, akkor egy öngyilkos, aki pl. pszichiátriai beteg, nincs is teljes birtokában a szellemi képességeinek. Akkor õ az esetleges öngyilkosságával bûnt követ el??? Ha Isten irgalmas, akkor az öngyilkosságot is megbocsájtja. Nem hinném, hogy Isten agyongyötört embereket a pokolra küld, amikor még azt sem tudja mit csinál... Én ugyan nem voltam ilyen helyzetben, de nemhinném hogy egy akármiért depressziós, beteg ember elkárhozik. Kárhozzon el inkább az, aki a kritikus idõben nem vigyázott rájuk, nem nyújtott nekik segítõ kezet!! Ez sokkal nagyobb bûn, mint az öngyilkosság szerintem!!!
Bûneinket nem istennek kell megbocsájtania, nekünk kell jóvá tenni azokat, egy következõ életünkben.Nincs menny és pokol.Újjászületés van , halálunk után elszámolunk saját magunkkal, megtudjuk mit tettünk jól és miben hibáztunk.Hibáinkat egy következõ életben kijavíthatjuk, olyan életet választunk magunknak ami lehetõvé teszi hibáink javítását, egészen addig míg tökéletesek nem leszünk, hogy ne kelljen újjászületnünk és csatlakozhassunk a magasab tudathoz, ami elhozza igaz boldogságot.Én ebben hiszek. Jézus mondá:"amiképpen minden teretmény a láthatatlanból érkezik erre a világra azonképpen a láthatatlanba tér vissza, és így jönnek újra és újra el, amíg csak meg nem tisztulnak..Van feltámadás a testbõl és van feltámadás a testben.Az élet felszáll a húsból és leszáll a hús életbe.Az a test amit sírba fektetnek vagy elégetnek, nem az a test amivé lesz majd, de az is az övék lesz, és amit az egyik életükben vetettek, azt aratják majd le a következõben, mert nagyobb lesz az õ örömük az eljövendõ életükben.Boldogok akik az igaz utat járják ebben az életükben, mert õk megkapják az élet koronáját."(94, 2-4) Jézus a templom elõcsarnokában ült, és sokan jöttek hozzá, hogy meghallgasság tanításait.Valaki megkérdezte tõle: Uram mit tanítasz az életrõl? Õ pedig így felelt:"Boldogok akik sokat tapasztaltak, mert szenvedéseik által tökéletessé válnak.Olyanok lesznek õk, mint Isten angyalai az égben.és sosem fognak meghalni, sem nem kell újjászületniük többé, mert születésnek és halálnak nem lesz többé hatalma felettük."(37, 1-2) Jézus reinkarnációs tanításait 553-ban a konstatinápolyi zsinatban etörölte Virgilius pápa, justinianus császár nyomására.
Nincs értelme az öngyilkosságnak, mert attól , hogy meghalsz a gondjaid megmaradnak, és a következõ életedben is veled lesznek, tehát még egy élet, hogy megold a problémát ami miatt öngyilkos lettél.Isten sem nem megbocsájt sem nem haragszik, egyszerûen meg kell tanulnod a leckét!
Õ megbocsát - kérdés, az öngyilkos meg tud-e magának.
1. van-e isten? 2. ha van, melyik? aztán lehet tárgyalni a témáról, szerintem...
1.Az se biztos, hogy van Isten!Vagy akit mi annak gondoliunk az valójában olyan-e, mint amilyennek elképzeljük. 2.Ki mondta hogy van újjászületés?Nem mondom hogy nincs, de van valkinek bizonyítéka arra hogy van?
Isten sosem hibázik?És aki bénán meg nyomorékül szület annak milyen kínszenvedés az élete?ISTEN NEM HIBÁZIK?Én sose fogok istenben hinni mert eddig semmi olyat nem tett amiért hihetnék benne persze egészséges vagyok meg bla bla bla akkor öljön meg ha nem hiszek benne ennyit istenrõl.
szerintem errõl hülyeség vitázni...elõbb utóbb úgyis kiderül h van e nem?...foglalkozzunk inkább hétköznapi dolgokkal ne ilyenekkel buta kérdésekkel...aki hisz hisz aki nem nem...engem rohadtul nem érdekel h van e isten vagy nem...amennyi nyomor van és amilyen szar tud lenni az élet nincs Isten...hiába mondják h van magyarázat arra h miért szenvednek egyes emberek...a fenéket van..iylen az élet..ezt nem írja elõ senki...nincs sátán nincs isten...egyvalami van az ember...
A kérdező hozzászólása: ja és nem kérek olyan válaszokat hogy egy "kitalált lény hogy tudna megbocsátani"

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha valaki paráznalkodik, vagy mást bántalmaz, az bűn?

7

Melyik a kedvenc ateista, materialista vagy világi zenétek?

Gondoltam ne csak a keresztényeket kérdezzük meg mindig...

5

Ha egy napig legálisnak számítana minden bűn elkövetése (Isten előtt is), akkor mit tennétek meg?

15

Katolikus vagyok, eljarok misekre, de egy ideje nem aldoztam, ugye aldozni csak ugy szabad, ha elotte gyon az ember? Kicsit tobb, mint 3 eve nem gyontam, most elszeretnek menni, de nem kinos, hogy tobb, mint 3 eve nem gyontam?

10

Mit kell tennem ahhoz, hogy az Úr megbocsásson és saját magam békére leljek?

Felbontottam akaratlanul is egy nagyon kedves szerettemnek a hosszú hónapok alatt felépített erkölcsrendjét. Nem akartam, és most mardos a bűntudat, hogy milyen lesz neki.
19/L

11

Szerintetek Isten lehet sáros?

Kíváncsi vagyok, hogy az egyes szentírásokban (Biblia, Korán stb) van-e utalás arra, hogy Istennek vannak-e gyerekkori kedvtelései. Valamint érdekel minden vallás képviselőitől az egyes hívők véleménye is. Ha igen, akkor miért? És ha nem akkor is miért? Köszönöm.

4

Helyes-e Jehovának ejteni a JHVH-t?

Hiszen közismert: A héber nyelvben hiányoztak a magánhangzók és amikor a magánhangzó jelölés (a héber pontozás) gyakorlatba jött, a maszoréta szöveg-pontozók, amikor a JHVH-t kellett kipontozni, ezt nem merték megtenni és a megengedett Adonaj szó magánhangzóit pontozták oda, mintegy emlékeztetőül (hogy így kell kiolvasni). Aki ezt nem ismerte (nem-zsidó fordító), az egybeolvasta az egyik szó mássalhangzóit a másik szó pontozásaival, így jött létre az értelmetlen Jahve vagy Jehova név (Ez olyan, mintha az Isten szó mássalhangzóit az Uram szó magánhangzóival olvasná valaki össze - az értelmetlen SUTAN lesz belőle.

7

Mennyire látjátok biztonságosnak a jövőt? , a jövőnket?

Tönkretették, kihasználták a földünket, az ökológiát. Meddig lesz lakható a Föld? Isten nem lép közbe?

6

Miért lehetnek ilyen jellegű problémáim (és mit tehetnék ellenük)?

1. Nem tudok bocsánatot kérni (vagy köszönetet mondani) - embereknek sem.
2. Képtelen vagyok kimondani, hogy 'szeretlek'.
3. Nem tudok másoknak Istenről beszélni, pedig erősnek érzem a hitem. :S
4. Megalázónak érzem a házimunkát.
Egy alapvetően kedves, de introveltált 18 éves lány.

3

A muzulmán vallással kapcsolatos?

Kérem csak aki valóban tudja az válaszoljon, mert fontos számomra a helyes válasz.
Egy síita, imádkozhat szunita mecsetben? Vagy mindenki minden mecsetben imádkozhat?
Kérlek csak ha biztosan tudod válaszolj, koszonom szepen

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!