Találatok a következő kifejezésre: Isten a is szerette (1 db)

Isten a nácikat is szerette?

Ha Jézus és isten mindenkit szeret akkor a második világ háborúban szolgáló náci katonákat is szerette?

Legjobb válasz: teljesen rosszul látjátok ezt a kérdést. Isten nem azért szeret bennünket, mert megérdemeljük, hanem azért, mert a teremtményi vagyunk, a gyermekei. Egy szülõ sem csak akkor szereti a gyerekét, ha az jólviselkedik... Ha rosszat csinál és megbünteti, akkor is szereti.

teljesen rosszul látjátok ezt a kérdést. Isten nem azért szeret bennünket, mert megérdemeljük, hanem azért, mert a teremtményi vagyunk, a gyermekei. Egy szülõ sem csak akkor szereti a gyerekét, ha az jólviselkedik... Ha rosszat csinál és megbünteti, akkor is szereti.
Biztosan szerette. És megmondom miért: a legtöbb katona a hazáját szolgálta, mert elhitették vele, hogy ezzel tesz jót. Õ azt hitte, hogy jót tesz! Ez ugyanolyan, mit az öngyilkos merénylõknél. Azért robbantja fel magát, mert azt hiszi, hogy ezzel Istennek tesz jót. Nem tehet róla, hogy ezt hiszi, ezzel van átmosva az agya! Persze rossz mind a kettõ, de õ maga nem tudja, hogy rossz. Márpedig Istennek szemben bûnt elkövetni csak úgy lehet, ha tudod is, hogy bûnt követsz el. Máskülönben nem tehetsz róla. Biztos van, aki nem így gondolja, de mivel én hiszem, hogy Isten igazságos, ezt csak így tudom elképzelni. Hiszen ha büntetne embereket olyanért, amirõl nem tehetnek, akkor nem lenne igazságos. Biztos sokan fognak vitatkozni velem, de ez az én véleményem.
Csatlakozom a legutóbbihoz.Isten szeret bennünket...!!!_Micsoda egy hülye kérdést tett fel ez a valaki?!Vajon mennyi idõs lehet?
A legelsõ hozzászólónak annyit, hogy a frontharcos katonák nem voltak nácik. Alig 10%-uk volt tagja a pártnak. Bezzeg a Vöröshadseregben a besorozottak 97%-a párttagvolt.
arrol nem szólva hogy sok sok katona tiszt meg volt fenyegetve ha nem csinálják kiírtják a családját ott a szeme láttára. aztán aki makacskodott hogy nem akarna annyira náci lenni azt fejbe lötték, vagy éppen öt nem de a kislánya eltünt, vagy a feleségét vitték el. na ezért tuti mindenki képes lenne ölni hogy a szeretteit vissza kapja vagy megóvja.
Isten? Nincs. Felsõbbrendû lények vannak. Bizonyos jegyekrõl felismerhetõek itt élnek közöttünk. A nácikról meg annyit, hogy nézzétek meg az auswitch-i gázbuborékot, aztán meglátjátok kit kell szidni a nácikat vagy a zsidókat(dokumentumfilm)akinemlátta az nem tud semmit és inkább fogja be.
Ilyen hülye kérdést, vajon ki ez a marha?:D Isten csak engem szeret....Komolyabbra terelve a szót: Isten nem szerette, sõt kifejezetten utálta a nácikat, de a zsidókat szerette...Isten nem is értett németül sajnos....hát...ilyen az élet:D üdvözletem
A bibliai SátánIsten persze, hogy szerette õket, hiszen jó druszái. Legalább olyan jó tömeggyilkosok voltak, mint Õ.
A kérdező hozzászólása: 5 éves salgotarjányi gyerek vagyok.
A " felsõbbrendû lényesnek" üzenem; Igazi Idióta vagy....
Persze el lehet a témát terelni mindenfele. Próbálok egy egzakt választ adni. A kereszténység egyik alap tétele, hogy bûnt csak az követ el, aki tudva és akarva tesz Isten és parancsai ellen. Ha pedig valaki (õszintén) megbánja azt amit tett, akkor Isten megbocsát neki. Azt pedig nem szeretem, hogy a nácikat ennyire kiemelik mint szörnyek. Apróságként megjegyezném, hogy a Wermacht volt a világ legfegyelmezettebb hadserege. Nem erõszakoltak nõket pl. Aki mégis megtette, azt a felettese helyben lõtte agyon. Erre példa is volt többször is. Ellenben az oroszokkal... Õk a "Jajj a legyõzötteknek" elvet követték. De nyilván közülük is sok a mennybe jutott. Vallástól és egyéb nézetektõl függetlenül.
Igen, õket is szereti Isten. Nem azért, amit tettek, hanem annak ellenére. És mivelünk is így van ez; nem azért szeret, mert megérdemeljük. Jézus mindenkiért meghalt. Isten ad lehetõséget megváltozni és ad bocsánatot annak, aki õszintén kéri, még a tömeggyilkosoknak is. Nincs határa az Õ bûnbocsánatának. Ugyanakkor sokkal kisebb bûnnel is lehet elkárhozni, ha az ember jobban ragaszkodik a bûnéhez, mint Istenhez. --- Fentiek a Biblia által leírt Istenre vonatkoznak, mivel arról kérdeztél.
Igen, valaki írta már, hogy Isten nem az érdemeinkért szeret , mint ahogy egy szülõ sem csak akkor szeret, ha jó a gyermeke. De a Biblia szerint az ember és tette között van külömbség. Mi hiába gyûlölünk meg egy embert, vagy embereket, ostoba mód' egy népcsoportot, mert ezzel csak azt bizonyítjuk, hogy tudatlanok vagyunk! Hogy semmit sem tanultunk a történelembõl! Az öt éves kérdezõnek üzenem(haha), most ne olvasson tovább. Mert háborúzni a békéért annyi, mint közösülni a szüzességért!!! Volt a kontcentrációs táborokban egy vallási közösség, akik a zsidókon kívül egyedüliként lettek megjelölve, méghozzá egy lila háromszöggel. Õk nem azért imádkoztak, hogy mihamarabb szabadítsa ki õket Isten, hanem azért, hogy adjon erõt ahhoz, hogy ha megölik õket, ha nem, hûségesek maradjanak. Azzal tisztában voltak, hogy ez a világ nagyon gonosz, és igazságtalan, és azért az, mert "ember uralkodik emberen" - ezt a Biblia mondja. Ezek az uralmak -még a legjobbak is az ember összes rossz tulajdonságával rendelkeznek, hiszen emberek csinálták, harcolták ki szó szerint! Ezek a harcok sok nemzet egymás ellen elkövetett szõrnyûségei (nincs két ország, akik a szomszédjukra ne fujnának, ne köpködnének valamikor, valamiért! A világ legnagyobb ostobasága ilyen gondolkodással tartós békét remélni a földön. Mindenkinek lehetõsége van Isten felsõrendû BÉKÉJÉT, SZERETETÉT megismerni, de csak akkor ha nem gyülöl, mert Isten sem gyûlöl senkit, csak a bûnt.
A frontkatonák és a nácik összekeverse valóban súlyos következetlenség. Az már egy jobb kérdés, hogy mi van az Einsatzgruppék legénységével, meg azzal a dolgozóval, aki a gázkristályok gázkamrába juttatását végezte. Meg tervezte. Meg kitalálta. Nos, a válasz egyszerû: nincs ilyen kategória, hogy kit szeret az isten meg kit nem. Középkori babonaság, hogy vannak kegyeltek és átkozottak. Szerintem inkább lelki fejlõdés van. A nácik csúnyán elbaltázták a magukét, mert azt hitték gyilkolással lehet fejleszteni bármit is, az áldozatok pedig megtanulták hogy mekkora az emberi aljasság hatalma. Következõ életükben már ezzel a tudással felvértezve néznek szembe a kihívásokkal. Nekem ez tûnik ésszerûbbnek, nem az hogy a jóisten szunyókált, amíg üzemelt a halálgyár...
Hitlernek az ördög segitett, azért lett az aki volt!
1. van-e isten? 2. melyik isten? vicc: persze, hogy szerette, támogatta is õket :)
Emberek a szeretet az feltétlen.Mert különben, hogy lenne õszinte?Isten nem azért szeret, mert.Alapból.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről?

Szerintem egy cionista biznisz szekta.

28

Hogy lehet olyanban hinni, ami meghatározhatatlan?

Szóval a kérdésem az lenne, -ez a vallásosoknak szól- hogy hogy lehet olyanban hinni amit sose láttál, gondolni olyanra ami talán nem is létezik. Gondolok itt Istenre, a lélekre, meg hasonlókra. Érdekelnének az érvek.

28

Szerintetek, ha Jézus lenne a katolikus egyház feje ma, akkor eladná a kincseket és szétosztaná a szegények között? Miért nem osztja szét a katolikus egyház azt a sok kincset amit birtokol?

28

Igaza volt Lennon-nak?

„A kereszténység el fog tűnni. Megszűnik, megsemmisül. Erről még csak vitatkozni sem vagyok hajlandó. Igazam van és be is fog igazolódni."

"Jézussal nincs is semmi baj, de a követői ostobák és közönségesek. Õk csavarják ki úgy a dolgokat, hogy az számomra tönkreteszi az egészet.”

John Lennon

21

A vallás lényege, hogy az embernek felsőbbrendűségi érzést adjon?

Mindig gyakran olvasom, ezeket a fura válaszokat: "az ember nem majom, hanem ember", "az ember uralkodik az állatok felett". stb. Vallásos emberektől.

Az ember azért találhatta ki kezdetben a vallást, hogy ebben a nagy világban, ne érezze magát védtelenül? És később ez torzult egoizmussá?

16

A Keresztények miért esznek húst?

10 Parancsolat IV: "Ne ölj"

Egy állat életének az elvétele akkor mi is pontosan?

24

Bizonyos emberek miért általánosítanak az ateistákat és a vallásos embereket illetően?

Nem, nem minden vallásos ember akarja ráerőltetni a hitét a másikra és nem, nem minden ateista próbálja ráerőltetni az ateizmust a másikra.

Akkor miért?

19

A Keresztények miért nem a szeretetet és a békét helyezik előtérbe?

21

De szerintetek ez nem így van?

Az emberek csak azért hisznek Istenben,mert a szüleik nagyszüleik beléjük nevelték.Ha belegondolunk más vallásokban élők is szentül hiszik,hogy az ő istenük a valódi,azért mert beléjük van nevelve.

29

Nem lehet, hogy az egyik televíziós távgyógyító pantomim művész az új messiás? Ha még esetleg folyamatosan prédikálna is az atyjáról? Isten nem gondolkodhat újra "családtervezésen"?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!