Találatok a következő kifejezésre: Isten a is szerette (1 db)

Isten a nácikat is szerette?

Ha Jézus és isten mindenkit szeret akkor a második világ háborúban szolgáló náci katonákat is szerette?

Legjobb válasz: teljesen rosszul látjátok ezt a kérdést. Isten nem azért szeret bennünket, mert megérdemeljük, hanem azért, mert a teremtményi vagyunk, a gyermekei. Egy szülõ sem csak akkor szereti a gyerekét, ha az jólviselkedik... Ha rosszat csinál és megbünteti, akkor is szereti.

teljesen rosszul látjátok ezt a kérdést. Isten nem azért szeret bennünket, mert megérdemeljük, hanem azért, mert a teremtményi vagyunk, a gyermekei. Egy szülõ sem csak akkor szereti a gyerekét, ha az jólviselkedik... Ha rosszat csinál és megbünteti, akkor is szereti.
Biztosan szerette. És megmondom miért: a legtöbb katona a hazáját szolgálta, mert elhitették vele, hogy ezzel tesz jót. Õ azt hitte, hogy jót tesz! Ez ugyanolyan, mit az öngyilkos merénylõknél. Azért robbantja fel magát, mert azt hiszi, hogy ezzel Istennek tesz jót. Nem tehet róla, hogy ezt hiszi, ezzel van átmosva az agya! Persze rossz mind a kettõ, de õ maga nem tudja, hogy rossz. Márpedig Istennek szemben bûnt elkövetni csak úgy lehet, ha tudod is, hogy bûnt követsz el. Máskülönben nem tehetsz róla. Biztos van, aki nem így gondolja, de mivel én hiszem, hogy Isten igazságos, ezt csak így tudom elképzelni. Hiszen ha büntetne embereket olyanért, amirõl nem tehetnek, akkor nem lenne igazságos. Biztos sokan fognak vitatkozni velem, de ez az én véleményem.
Csatlakozom a legutóbbihoz.Isten szeret bennünket...!!!_Micsoda egy hülye kérdést tett fel ez a valaki?!Vajon mennyi idõs lehet?
A legelsõ hozzászólónak annyit, hogy a frontharcos katonák nem voltak nácik. Alig 10%-uk volt tagja a pártnak. Bezzeg a Vöröshadseregben a besorozottak 97%-a párttagvolt.
arrol nem szólva hogy sok sok katona tiszt meg volt fenyegetve ha nem csinálják kiírtják a családját ott a szeme láttára. aztán aki makacskodott hogy nem akarna annyira náci lenni azt fejbe lötték, vagy éppen öt nem de a kislánya eltünt, vagy a feleségét vitték el. na ezért tuti mindenki képes lenne ölni hogy a szeretteit vissza kapja vagy megóvja.
Isten? Nincs. Felsõbbrendû lények vannak. Bizonyos jegyekrõl felismerhetõek itt élnek közöttünk. A nácikról meg annyit, hogy nézzétek meg az auswitch-i gázbuborékot, aztán meglátjátok kit kell szidni a nácikat vagy a zsidókat(dokumentumfilm)akinemlátta az nem tud semmit és inkább fogja be.
Ilyen hülye kérdést, vajon ki ez a marha?:D Isten csak engem szeret....Komolyabbra terelve a szót: Isten nem szerette, sõt kifejezetten utálta a nácikat, de a zsidókat szerette...Isten nem is értett németül sajnos....hát...ilyen az élet:D üdvözletem
A bibliai SátánIsten persze, hogy szerette õket, hiszen jó druszái. Legalább olyan jó tömeggyilkosok voltak, mint Õ.
A kérdező hozzászólása: 5 éves salgotarjányi gyerek vagyok.
A " felsõbbrendû lényesnek" üzenem; Igazi Idióta vagy....
Persze el lehet a témát terelni mindenfele. Próbálok egy egzakt választ adni. A kereszténység egyik alap tétele, hogy bûnt csak az követ el, aki tudva és akarva tesz Isten és parancsai ellen. Ha pedig valaki (õszintén) megbánja azt amit tett, akkor Isten megbocsát neki. Azt pedig nem szeretem, hogy a nácikat ennyire kiemelik mint szörnyek. Apróságként megjegyezném, hogy a Wermacht volt a világ legfegyelmezettebb hadserege. Nem erõszakoltak nõket pl. Aki mégis megtette, azt a felettese helyben lõtte agyon. Erre példa is volt többször is. Ellenben az oroszokkal... Õk a "Jajj a legyõzötteknek" elvet követték. De nyilván közülük is sok a mennybe jutott. Vallástól és egyéb nézetektõl függetlenül.
Igen, õket is szereti Isten. Nem azért, amit tettek, hanem annak ellenére. És mivelünk is így van ez; nem azért szeret, mert megérdemeljük. Jézus mindenkiért meghalt. Isten ad lehetõséget megváltozni és ad bocsánatot annak, aki õszintén kéri, még a tömeggyilkosoknak is. Nincs határa az Õ bûnbocsánatának. Ugyanakkor sokkal kisebb bûnnel is lehet elkárhozni, ha az ember jobban ragaszkodik a bûnéhez, mint Istenhez. --- Fentiek a Biblia által leírt Istenre vonatkoznak, mivel arról kérdeztél.
Igen, valaki írta már, hogy Isten nem az érdemeinkért szeret , mint ahogy egy szülõ sem csak akkor szeret, ha jó a gyermeke. De a Biblia szerint az ember és tette között van külömbség. Mi hiába gyûlölünk meg egy embert, vagy embereket, ostoba mód' egy népcsoportot, mert ezzel csak azt bizonyítjuk, hogy tudatlanok vagyunk! Hogy semmit sem tanultunk a történelembõl! Az öt éves kérdezõnek üzenem(haha), most ne olvasson tovább. Mert háborúzni a békéért annyi, mint közösülni a szüzességért!!! Volt a kontcentrációs táborokban egy vallási közösség, akik a zsidókon kívül egyedüliként lettek megjelölve, méghozzá egy lila háromszöggel. Õk nem azért imádkoztak, hogy mihamarabb szabadítsa ki õket Isten, hanem azért, hogy adjon erõt ahhoz, hogy ha megölik õket, ha nem, hûségesek maradjanak. Azzal tisztában voltak, hogy ez a világ nagyon gonosz, és igazságtalan, és azért az, mert "ember uralkodik emberen" - ezt a Biblia mondja. Ezek az uralmak -még a legjobbak is az ember összes rossz tulajdonságával rendelkeznek, hiszen emberek csinálták, harcolták ki szó szerint! Ezek a harcok sok nemzet egymás ellen elkövetett szõrnyûségei (nincs két ország, akik a szomszédjukra ne fujnának, ne köpködnének valamikor, valamiért! A világ legnagyobb ostobasága ilyen gondolkodással tartós békét remélni a földön. Mindenkinek lehetõsége van Isten felsõrendû BÉKÉJÉT, SZERETETÉT megismerni, de csak akkor ha nem gyülöl, mert Isten sem gyûlöl senkit, csak a bûnt.
A frontkatonák és a nácik összekeverse valóban súlyos következetlenség. Az már egy jobb kérdés, hogy mi van az Einsatzgruppék legénységével, meg azzal a dolgozóval, aki a gázkristályok gázkamrába juttatását végezte. Meg tervezte. Meg kitalálta. Nos, a válasz egyszerû: nincs ilyen kategória, hogy kit szeret az isten meg kit nem. Középkori babonaság, hogy vannak kegyeltek és átkozottak. Szerintem inkább lelki fejlõdés van. A nácik csúnyán elbaltázták a magukét, mert azt hitték gyilkolással lehet fejleszteni bármit is, az áldozatok pedig megtanulták hogy mekkora az emberi aljasság hatalma. Következõ életükben már ezzel a tudással felvértezve néznek szembe a kihívásokkal. Nekem ez tûnik ésszerûbbnek, nem az hogy a jóisten szunyókált, amíg üzemelt a halálgyár...
Hitlernek az ördög segitett, azért lett az aki volt!
1. van-e isten? 2. melyik isten? vicc: persze, hogy szerette, támogatta is õket :)
Emberek a szeretet az feltétlen.Mert különben, hogy lenne õszinte?Isten nem azért szeret, mert.Alapból.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért ragaszkodnak ennyire az emberek Istenhez? Többi lent

Na a kérdésem az lenne, hogy a vallásos emberek miért ragaszkodnak annyira ahhoz, hogy a világ létrejötte, az élet létrejötte csak valami felsőbbrendű erő által jöhetett létre.Az megmagyarázható mondjuk, hogy miért hisznek a túlvilágban, hiszen mikor az embernek kialakult az öntudata, akkor rájött, hogy egyszer meg fog halni és ugye ez egy félelmetes gondolat.De miért nem képesek elfogadni azt a gondolatot, hogy ahhoz abszolút nem kell Isten, hogy az életüknek értelme legyen.Gondoljunk bele, hogyha valóban nincs Isten és mi csak kémiai vegyületek vagyunk, ami évmilliárdok alatt jött létre és létezésünknek nincs semmi értelme akkor mégis mi van?Az élet attól ugyanaz marad, ami eddig volt.Ugyanúgy érzünk, ugyanúgy tudunk dolgoknak örülni, tudunk nevetni, lehetünk szerelmesek, de miért kell a létünk mögött többet látni , mint ami.

15

Szerintetek mikor jut el odáig az emberi civilizáció, hogy teljes mértékben megszabaduljon primitív, babonás és haszontalan vallásosságától?

40

Az iszlám vallás miért ilyen radikális? És miért mi vagyunk szerintük a hitetlen kutyák? Mikor a kereszténység évszázadokkal előbb alakult meg.

20

Tudtok-e olyan esetet, aki bizonyos hatás számára elfordult a vallástól, és mégis hétköznapi értékrenddel bíró személyiség maradt, csupán a vallásos tartalmat hagyta el?

Sok olyan eset kerül nyilvánosságra, hogy bizonyos hatások miatt az ember ráébred arra, hogy a (keresztény) vallás felé forduljon. És fordítva?

És ha történt ilyen valakivel, mire jött rá?

5

Miért nem lehet Istent tudni? Miért hinni kell benne?

Sokan szeretik Isten analógiájaként tekinteni a családot,ahol a családfő Isten,a gyermekei pedig mi vagyunk.

Miért kell hinnünk az apánk/anyánk létében?
Miért kell rátalálnunk?Gondolom ti se úgy jöttetek ki a szülészetről ,hogy az orvos azt mondta:"szia,kisöreg.Itt van a folyosón egy csomó várakozó szülő.Találd meg a sajátodat!".

Nem.

Első perctől fogva láttad a szüleidet,és ő is midig melletted volt.

Oké hogy végül is elviekben adott egy útmutatást arra hogy rátalálj,de ez az analógiánkban még mindig úgy nézne ki hogy a folyosón várakozó szülők közül mindegyiken kék póló lenne,a te szüleiden pedig piros,és akkor így találd meg.Ez lássuk be,még mindig elég irracionális.

És ennek fejében,még büntetést is kapunk,ha rosszat merünk tippelni.Sőt,valamiért olyan környezetben vagyunk,amni nagyon arra hajlítja a megismerni kívánkozókat hogy rossz választást kövessenek.Analógiában ez úgy néz ki hogy a 40 m hosszú folyosón valamiért direkt úgy ülnek hogy hozzájuk legyen a legnehezebb eljutni,viszont minden rossz választás előbb tudunk elérni.,így növelve az esélyét a hibás döntésnek.
Tehát képszerűen valahogy úgy néz ki hogy ők a folyosó végén vannak,minden másik ,nem hozzánk tartozó szülő meg 5 m-en belül van.Miért?

De visszatérve a kérdés alaprészéhez:Miért nem tudna egyszer megjelenni az emberiségnek , és tényleg,több szemtanú által dokumentálva, először is bizonyítva isteni létét (mert hát a Sátán is lehetne,és jött hogy átbässzon minket) és aztán így szólna :"Üdv!Mióta utoljára találkoztunk szépen megnőttetek!"

Egy igaza apa ilyen lenne,nem pedig kozmikus bújócskát játszana!

P.

24

A Bibliában tiltva van a varázslás. Akkor varázslás létezik?

Mózes III. könyve 19. fejezet
26…Varázslást ne űzzetek, és ne jövendölgessetek!
31Ne forduljatok halottidézőkhöz, és ne tudakozódjatok jövendőmondóknál, mert tisztátalanokká teszitek magatokat velük. Én, az ÚR, vagyok a ti Istenetek!

Mondanátok bizonyítékot a varázslás létére?

21

Olyanról már hallottam, hogy meg lehet idézni a gonoszt (és ezt keresztény emberek is elismerik) de olyanról még nem, hogy a Jót meg lehetne-e. Vélemény?

Az 700-as klub egyik részét nézve merült fel bennem ez a kérdés.

7

Istenre haragudni?

Én nem vallom magam hívőnek, nem gondolom, hogy következetes, hibátlan rend uralkodna a világban. Ha van is egy "felsőbb lény", nem tudom elképzelni, hogy minden egyes emberre oda tud figyelni és nincs "hibaszázaléka".

Azonban sok ismerősöm van, akik győzködnek, hogy Isten milyen bölcs, stb. Én nem azt látom magam körül, hogy mindenki azt kapná, amit érdemel. Igencsak sérti ez az igazságérzetemet. A tapasztalataim semmit sem igazolnak ebből, sem szakmai, sem magánéleti téren.

Megesett már, hogy mikor rákérdeztek, mit gondolok Istenről, azt válaszoltam, hogy ha van, haragszom rá. Semmit nem ad meg sokaknak, akik arra érdemesek lennének, miközben másoknak ölébe hull sok minden, még küzdeniük sem kell. Olyanokat 'szólít magához' korán, sújt betegséggel, akik egész életüket szeretetben és becsületben élték.
Erre az ismerőseim mindig azt felelik, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, és hosszú távon mindenki azt kapja, amit érdemel, legfeljebb nem lesz látható ez számomra, mert nem az én életemben fog történni, vagy már nem leszek kapcsolatban azokkal a személyekkel.

Olyan is volt, aki azzal jött, hogy biztos az előző életemben elkövetett bűnökért kell most szenvednem, és a következő életem biztosan boldogabb lesz.

Érdekelnének - nem elvakult, hanem érveket hozó - vélemények.

11

Azt hol írja a Biblia konkrétan, hogy Jézus miértünk halt meg?

5

Ha Isten jóságos akkor miért árasztotta el a Földet özönvízzel és miért mért 10 szörnyű csapást az egyiptomiakra?

Gyakorlatilag ártatlanok millióit mészárolta le.

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!